PDA

View Full Version : Tulelo blogja

Oldalak : [1] 2 3 4 5 6 7

TMIB
03-17-2013, 06:18 PM
A két blogom:

http://tuleloblog.blogspot.com/

http://thatmaninblack.blogspot.com/

TMIB
03-29-2013, 07:08 AM
Feliratoztam egy rövid videót.

Fegyveres rablás - filmrészlet

http://tuleloblog.blogspot.com/2013/03/fegyveres-rablas-jelenet-egy-filmbol.html

:thumbup

Batka
03-30-2013, 11:39 PM
Boss, a legutóbbi videód alá írod: Nem tudom melyik filmbõl vagy sorozatból van, de tetszik. :-)
William Shatnert gondolom fölismerted, a jelenet a Boston Legal sorozatból van.

TMIB
04-10-2013, 07:57 PM
Saját történet.

http://amerikaimagyarok.blogspot.com/2013/04/amerikai-banki-ugyvelszolgalat.html

:)

Sgtmaj.Prepper
04-11-2013, 05:18 AM
Én pár napja a számlacsomagot váltottam a bankomnál. Eddig fizetnem kellett érte, most meg nem kell. Erre a lehetõségre a bank hívta fel a figyelmemet. Na, mondom, milyen rendesek. Szóval bementem, váltottam. Közben mondja az ügyintézõ, hogy a számlacsomag váltásnak díja van, x ezer forint. Akkor már kezdtem mérges lenni, mert errõl nem volt szó korábban. Számolgattam, hogy 3 hónap alatt megtérül így is, hát belevágtam, aláírtam a papírokat. Mikor mentem kifelé, az ügyintézõ még utánam kiáltott, hogy ja és az sms szolgáltatás, ami eddig ingyenes volt az díjköteles lesz az új tarifacsomaggal! Hát, nem köszöntem, mikor kimentem. Ez meg egy magyar példa. :)

TMIB
04-11-2013, 01:17 PM
Itt nem szórakoznak SMS-el. Itt felhívnak, ingyen. De ha küldenek is SMS-t az is ingyenes. De engem nem igazán érdekel, mivel telefonom nincs, meg naponta nézem a számlámat gépen. Szintén ingyen. :thumbup

TMIB
04-14-2013, 06:19 PM
Videó, fordítással és megjegyzéssel.

"Nyílt fegyverviselés, igazoltatással"

http://tuleloblog.blogspot.com/2013/04/nyilt-fegyverviseles-igazoltatassal.html

TMIB
05-10-2013, 11:28 PM
Rendeltem pár DVD-t, de posta, illetve UPS/FedEX szállítók helyett egy Prestige nevû futárszolgálat hozza ki. Illetve azt hittem hogy hozza, de lassan már sötétedik és nem hoztak semmit.

A bolt rendelõlapján azt írták, hogy feladták tegnap, emailt is kaptam és 2 jelzés is van hogy merre járt eddig a csomag.

A futárszolgálat oldalán viszont ez van:

Tegnapi dátum: Prestige has not yet received this shipment
Mai dátum: Paperwork received - did not receive shipment

Magyarul azt állítják hogy õk sose kaptak semmiféle csomagot, illetve a csomagról a kitöltött papírokat megkapták, de csomagot azt nem.

A weboldalukon nem írják hogy ez mit jelent, sokan beszélgetnek errõl a Neten, de senki nem tudja hogy mit jelent. Rengeteg rémtörténet van errõl a szolgáltatóról, van aki azt írja, hogy 5-ször botlott beléjük, de egyik csomagja se érkezett meg idõben, 2 megkapott, 1 elveszett, 2 szintén eltûnt valahol. Kezdek aggódni a csomagomért, úgyhogy írtam is a boltnak, hogy nézzenek utána, mert nem túl biztató, hogy a futárszolgálat azt állítja, hogy õk soha semmilyen csomagot még csak nem is láttak. :hogymi:
Remélem senki nem lopta el, mert 50 dolláromba kerül és nem vagyok egy Bill Gates, hogy ezt csak úgy leírjam veszteségnek.

TMIB
06-01-2013, 12:41 AM
Egy kis érdekesség ami ma történt velem.

http://amerikaimagyarok.blogspot.com/2013/05/seta-az-esoben.html

Traveller
06-01-2013, 06:20 AM
Ez az eset igazolja, hogy nem vicces, ha az embert fegyveres erõk tagjának hiszik. Legközelebb lehet, hogy már szó nélkül kapja hátába a szúrást a tereppólós, amennyire erõsödik az államellenesség.
A túlélés fontos szabálya: ne legyél feltûnõ.
A helyedben egyébként elköltöznék errõl a helyrõl, mert nem nyerhetsz, valakinek nagyon útban vagy a szomszédságban.

TMIB
06-01-2013, 12:22 PM
Sose mondtam hogy vicces, de több szempontból hasznos. Meg ahogy mondtam is ez az ember egy veterán volt, semmi kétségem felõle. Érdekes beszélgetéseket lehet kezdeményezni, ha megszólítanak. Illetve az öltözék semmit nem mond az egyik embernek, a másik embernek viszont sokat. Például nem csodálkoznék ha a 3. szomszédomról kiderülne, hogy szintén prepper, mivel õk is megszólítottak a múltkor, meg mondták hogy jó a bakancsom, õk is vennének és kérdezték hogy hol szereztem be. Ha beütne egy nagy probléma, lehet hogy hozzájuk szólnék be elõször, mert rendes embereknek tûnnek.

Az FFL dealerem valószínûleg szintén az lehet, ugyanis neki nem látszik a ruháján, de egy "Don't Thread On Me" zászló lobog az udvarán. Olyat meg szinte senki nem tesz ki csak úgy.

"valakinek nagyon útban vagy a szomszédságban"
Én biztosan nem, a szomszéd már akkor is hülye volt, mielõtt idejöttem, az utcában a többi embert is utálja. Inkább neki kéne költöznie, mert senkit nem bír elviselni. Velünk talán azért szívózik jobban, mert mi még sose szóltunk érte, de elõfordulhat hogy ha legközelebb szórakozik akkor bejelentem a városházán.

1-2 éve olyan is volt, hogy a másik szomszédomhoz jött ki 10 szirénázó járõrkocsi. Azóta se tudom hogy történt, de egy kész hadsereg volt itt. Csendes környéken ez elég feltûnõ volt, fõleg hogy éjjel történt és kék-pirosban villogott az egész környék.

"A helyedben egyébként elköltöznék errõl a helyrõl"
A múltkor elbuktam a földvásárlást, úgyhogy sajnos a költözés egyelõre még lehetetlen. De ha lesz pénzem akkor biztosan összepakolunk és eltûnünk. (Persze nem a szomszéd miatt.)

Csak ez kell hozzá.
http://www.knowyourbank.com/media/images/posts/cash-pile.jpg

TMIB
06-01-2013, 01:40 PM
Vajon miért van az, hogy a napszemüvegemnek semmi baja nem volt, kibírt éveket a legnagyobb forróságban is, de tegnap kimentem vele az esõbe, hazajöttem, letettem a helyére, aztán pár óra múlva azt vettem észre, hogy széttörte saját magát? Azt se tudom hogy ez hogy lehetséges. Mikor letettem nem volt baja, és szétpattant az egész? Talán a hõtágulástól? De kint hiába esett az esõ, mert nem volt hideg, bent meg nem volt hõség. Akkor hogy tört el? :confused: Vehetek új napszemüveget. :(

TMIB
06-07-2013, 07:30 PM
Most értem haza a lõtérrõl, lesz néhány új videó belõle. Sajnos alig készítettem, zavart hogy mások is voltak ott.
Viszont valaki kért tõlem néhány füldugót és cserébe hozta a revolverét hogy lõjek vele. Rendes volt. :thumbup

http://imageshack.us/a/img689/6937/lilpic870.jpg

Traveller
06-09-2013, 10:22 AM
Tudod, hogy megosztott videó kritikát kap? :-)
Dõlj elõre bátran, mert ez a csajos hátradõlõs lövészet nem stabil. Érdemes gyakorolni a gyors utántöltést és a számolni a lövéseket, hogy ne lepõdj meg, ha elfogy a lõszer.
Egyébként jó sörétest választottál, gratula.
Sajnos felém tiltott a pumpás, de a félautomata Baikal MP153-at tudom ajánlani, olcsó, agyonverhetetlen darab, mint az AK. Van magnumban és terepszínben is.
A múltkor csináltak vele valami 5 napon keresztül tartó, 50,000 lövéses tesztet, nulla meghibásodással. Mondjuk teljesen értelmetlen volt, az olaszok csak a levegõbe szórták el a patronokat, de mutatja, hogy az eszköz tökéletes.

TMIB
06-09-2013, 10:51 AM
Tudom, de néhány dolog van benne ami nem látszik. Az egyik hogy a kamera is ferdén van egy kicsit. A másik hogy ez egy tesztvideó, még abban se voltam biztos hogy egyáltalán mûködik, úgyhogy ezek a legelsõ lövések. Ezelõtt pumpás-sörétessel még sose lõttem, de ez látszik is a videóban. Ki kell tapasztalni hogy mekkorát rúg, milyen a súlya. Elsõre ez ilyen dolog, de néhány lövés/alkalom után bele lehet jönni. Mikor elõször mentem az AK-val, AR-el azokkal se lõttem túl jól, másodszorra már minden sokkal jobban ment. :)

astonferi
06-09-2013, 01:07 PM
Tudod, hogy megosztott videó kritikát kap? :-)
Dõlj elõre bátran, mert ez a csajos hátradõlõs lövészet nem stabil. Érdemes gyakorolni a gyors utántöltést és a számolni a lövéseket, hogy ne lepõdj meg, ha elfogy a lõszer.
Egyébként jó sörétest választottál, gratula.
Sajnos felém tiltott a pumpás, de a félautomata Baikal MP153-at tudom ajánlani, olcsó, agyonverhetetlen darab, mint az AK. Van magnumban és terepszínben is.
A múltkor csináltak vele valami 5 napon keresztül tartó, 50,000 lövéses tesztet, nulla meghibásodással. Mondjuk teljesen értelmetlen volt, az olaszok csak a levegõbe szórták el a patronokat, de mutatja, hogy az eszköz tökéletes.

50 000 ? lõszergyárad van ? ennyitõl elzsibbadna a kezem :)

TMIB
06-09-2013, 01:15 PM
Új sörétest nem tervezek venni, fõleg hogy az új fegyver már nagyjából meg is van. De errõl majd késõbb. :)

Traveller
06-09-2013, 01:41 PM
50 000 ? lõszergyárad van ? ennyitõl elzsibbadna a kezem :)
A Baikal szponzorálta, 5 ember volt rá váltásban :D Ennél drágább sörétes nekem nem kell, biztos minõség, piti ár.
http://baikalinc.ru/res_ru/0_image_1102_1.jpg

astonferi
06-09-2013, 02:29 PM
ilyen tesztre én is mennék :)

aksurv
06-09-2013, 04:04 PM
Új videó a http://thatmaninblack.blogspot.com (http://thatmaninblack.blogspot.com/) blogomon. :)
Nincs vele a semmi gond. Senki nem születik puskával kezében, én is csak annyit értek söréteshez, amit megmutattak, de nagy a vágy rá... Én karácsonyra leptem meg magam két doboz patronnal örömlövészkedni...
traveller elmondta a lényeget.. Dõlj bele jobban, enged le a súlypontodat de ne légy merev.. Úgy állj, hogy minden irányba ha kell tudj mozogni..
Kérdezném, hogy miért lõsz kesztyûben és taktikai mellényben?
Ha nem contractornak készülsz, akkor ez problémát jelent, ha esetleg használnod kellene.. Nem hiszem, hogy bárki megvárja, hogy beöltözz... Viszont, ha kesztyûben lösz majd utána meg anélkül kell használnod, olyan mintha új fegyvert vennél a kezedbe, totál mellé lehet lõni.
Sörétesrõl. Érdemes lenne venni 10-15 puffertöltényt és jól begyakorolni otthon az újratöltést, és a zármozgatást.. Ennek úgy kell mennie mint az olajozott villámnak, állva térdelve, mozgásban, fedezék mögött...

TMIB
06-09-2013, 04:26 PM
Tudom hogy kell lõni, csak nem érdekelt így elsõre. Sokan panaszkodtak a Rem870-esre, hogy ilyen baja van, meg olyan gyári hibás, úgyhogy elõször gondoltam elpuffantok néhányat, csak hogy lássam hogy mûködik-e. Meg arra is panaszkodtak a neten, hogy a Rem870 nem mûködik túl jól a Winchester aprósörétes lõszerrel. Amiatt is gondolkoztam hogy vajon jó lesz-e, vagy baja lesz vele.

Meg a Az elsõ 2 lövés után még a "céltábla" is szétszállt. Nagyon nem jött össze a nap, mert hiába vittem egy csomó nyomtatott céltáblát, mert nem volt mivel hozzátûzni a dolgokhoz. Legközelebb viszek egy tekercs csomagoló ragasztószalagot, az máskor elég jól bevált.

Kérdezném, hogy miért lõsz kesztyûben és taktikai mellényben?
Miért ne? Néha vannak benne dolgok, rakok bele lõszert, tárat. Mostanra terveztem egy kis komolyabb lövészetet, de ahhoz nyugalom és koncentrálás kellene, ami nem volt.

De a Youtube miatt is fontosnak tartom. Teljesen mindegy ki mit mond rá, a lényeg hogy megnézzék a videót. Ha pont a mellény miatt nézik meg, akkor az néhány dollár és úgy keresem vissza annak az árát hogy odamentem, fogyott a benzin, lõszer, egyéb kiadások. Nem vagyok vagyonos, úgyhogy minden dollár számít.

Viszont, ha kesztyûben lösz majd utána meg anélkül kell használnod, olyan mintha új fegyvert vennél a kezedbe, totál mellé lehet lõni.
Azért azt nem. Szoktam lõni kesztyû nélkül is, épp csak úgy nem túl kényelmes, pontatlanabb. A kesztyû tartja a kezem és sérülések ellen is véd. Volt hogy az AK csövéhes odanyúltam és kesztyû nélkül nem volt túl kellemes érzés. Ahogy az sem, mikor a 1911-es megharapta a tenyeremet. :haha: Nem nagy ügy, de a kesztyûnek oka van. Tudok lõni anélkül is, de valahogy kesztyûben jobban szeretek. Mondjuk tárat tölteni nem könnyû benne.

"Érdemes lenne venni 10-15 puffertöltényt és jól begyakorolni otthon az újratöltést"
Arra gondoltam hogy majd legközelebb hazahozok egy rakás hüvelyt és azzal majd gyakorolok. Esetleg feltöltöm õket viasszal, hogy súlyuk is legyen.

Ennek úgy kell mennie mint az olajozott villámnak, állva térdelve, mozgásban, fedezék mögött...
Egyelõre ott még nem tartok, örülök, hogy letesztelhettem hogy mûködik.

Az biztos hogy aki azt mondja, hogy a pumpás-sörétest könnyebb kezelni mint az AR-t vagy az AK-t, az igen nagyot hazudik, vagy azt se tudja mirõl beszél. Szerintem errõl majd írok egy rövidebb szösszenetet a blogomon. :)

astonferi
06-09-2013, 07:33 PM
nos pár gondolat. kesztyûben mellényben vagy ezek nélkül esetleg fürdõgatyában mezítláb mindegy. úgy ahogy TE jól és biztonságosan illetve kényelmesen érzed magad. a többi csak gyakorlás kérdése. minden fegyver, irányzék más hozzá kell szokni sok minden zavarhat egy lövészt ezeknek a zavaró dolgok kizárásának a gyakorlása a cél többek közt.
Te szerencsés vagy mert tudsz gyakorolni legalább. itt még azt sem tudunk.
kitartást kívánok neked és csináld ahogy neked kényelmes.

aksurv
06-10-2013, 09:17 PM
nos pár gondolat. kesztyûben mellényben vagy ezek nélkül esetleg fürdõgatyában mezítláb mindegy. úgy ahogy TE jól és biztonságosan illetve kényelmesen érzed magad. a többi csak gyakorlás kérdése. minden fegyver, irányzék más hozzá kell szokni sok minden zavarhat egy lövészt ezeknek a zavaró dolgok kizárásának a gyakorlása a cél többek közt.
Te szerencsés vagy mert tudsz gyakorolni legalább. itt még azt sem tudunk.
kitartást kívánok neked és csináld ahogy neked kényelmes.
Azért fürdõgatya nem mindegy.. Nálunk már térdgatyáért is szolnak és jogosan én is kaptam már szilánkot arcba, lábba is...
Az hogy érzi magát valaki a lõtéren attól függ, hogy miért megy ki..
Ha örömlövészkedni (abszolút nem pejoratív szerintem az egyik legfontosabb dolog amiért kimegy valaki a lõtérre az, hogy jól érezze magát) akkor nyugodtan használhat bármit hisz a cél szimpla öröm...
A pont lövészetnél is valami ilyesmire törekszik lövõ, elérni a lövés leadásához a létezõ legoptimálisabb állapotot.
Szituációs lövészet az viszont más tészta. Jeff Cooper azért hozta létre, hogy realisztikus körülményeket , gyakorlási lehetõséget biztosítson civilek részére..
Itt akkor, jó az edzés, ha szívsz, mert verseny még rosszabb lesz, és még izgulni is fogsz..
Ha valaki élesre gyakorol akkor ez dolog, még fokozottabb, egy versenybe nem halsz bele, egy lövöldözésbe simán, és ezt te is tudod, és az ellenfeled(id) is tudják..
Ha néha mellé lösz lõtéren gyakorlás közben amikor nem akarnak megölni, akkor biztos mellé lõsz élesben.. Sima önhitegetés azt hinni, hogy nem így lesz... Nekem azt mondják, az oktatóim max. 30%, ennyit tudsz hozni a lõtéri tudásodból... Én se hittem el, de igazuk volt... Versenyen Csak versenyen a vártnál 1 órával elõbb hívtak, akkor akartam enni valamit, hogy már ürüljön a gyomrom.. Egyszer csak ott találtam magam fegyverrel a kezembe, és nyomkodtam tarba lõszereket, lezúgó vércukor, kiszáradó száj remegõ kéz elemi hibák.. a harmadik pályára szedtem össze magam, és kezdtek el javulni az eredmények.. Élesben nincs 3-4. pálya...
Én katonakoromba belefutottam fegyveres eseménybe ahol fegyver fegyver ellen volt, csak azért nem lõttem, mert nem tudtam a személyt és a torkolattüzet lokalizálni a vaksötétben.. Olyan adrenalin löket....
Tehát élesre utcai ruha, v. otthoni defense felszerelés, mert azt akarod életszerûen használni, nem pedig egy katonai felszerelést.. De errõl mindenkinek magának kell meghozni a döntést én senki életébe nem akarok beleszólni...

TMIB
06-10-2013, 09:35 PM
Szilánkot arcba és lábba? Mire lõttetek? Kövekre? :confused:

Ha néha mellé lösz lõtéren gyakorlás közben amikor nem akarnak megölni, akkor biztos mellé lõsz élesben..
Én nem lõttem mellé. :D

Ha élesrõl van szó, akkor civilnek otthonvédelemnél/önvédelemnél 5-10 méternél nem kell több, olyan közelrõl meg már mûvészet mellélõni. Ezért is van az, hogy öreg mamikák simán leszedik azokat a rablókat akik betörnek hozzájuk. Még õk se lõnek mellé. Azért annyira nem bonyolult a célzás. :)

Tehát élesre utcai ruha, v. otthoni defense felszerelés
Mindig BDU-t hordok, nem csak a lõtéren, hanem az utcán is, szóval az stimmel. De a mellényem és a sisakom is karnyújtásnyira van. Az igazat vallva a sisak se hülyeség, mert ha a betörõ se jön üres kézzel akkor esetleg jól jöhet a kevlar védelem.

aksurv
06-10-2013, 10:14 PM
steel. Pedig megvolt a biztonsági 10-12 m. Nem luxus a jó szemüveg.
Én lõttem már mellé 3 m rõl. Célozva. Igaz térdelve, fedezék mögül nagyon éles szögben, mivel tartani akartam, hogy 50% testfelület fedezékben legyen ki kellett csavaródnom, ezért valószínûleg eltolta oldalra nézõkét.. Szép 3 centis szórás volt a célalakon kivül, plusz totál döbb. hogy ez meg hogyan...
Mamikás videók csak arra jók, hogy érvek legyenek egy vitában e fegyvertartás mellett, én erre szoktam használni a feliratos videóidat, (köszönet értük nem sok ilyen van magyar nyelven) , de egyszerûen megütötték a fõnyereményt hisz élve maradtak.. Ezekbõl a videóból kiindulni annyi, mintha a partraszállásnál az amerikai ejtõernyõsök, a lengyel segédszolgálatosokra, készültek volna fel és nem a waffen SS-re v. a fallsimjagerekre..
Ez a story most volt a nyári Kaliber különszámban...
A rendõr SWAT lõkiképzõ volt és mesterlövész.. Ép hogy megúszta..
http://www.policemag.com/channel/patrol/articles/2012/02/shots-fired-skokie-illinois-08-25-2008/page/3.aspx
http://www.policemag.com/channel/patrol/articles/2012/02/shots-fired-skokie-illinois-08-25-2008.aspx
http://www.policeone.com/patrol-issues/articles/6199620-Why-one-cop-carries-145-rounds-of-ammo-on-the-job/
(Az utolsó link a legjobb)

Én a mellény helyett egy taktikai övet javaslok, edzésre én is azt használok..
Fegyvertok, multifogó, lámpa, tártartók.. Egy mozdulattal fel és levehetõ mindig a begyakorolt optimális helyen fegyver.. Éjszaka a pizsamára is felcsatolhatod, esemény, aztán ha jönnek rendõrök fegyver biztosít rejt, tok lecsatol leejt földre, elkerülve azt, hogy fegyverrel kézben fogadd rendõröket.. Nem egészséges dolog még Amerikában se ....
Nat. Geon. Láttam hasonlót egy prepperen, egy védelmi övre nyilván több dolog ( ha érdekel van rá javaslatom) kell mint edzõövre, és az öv nálunk is max 5 ezer Ft tétel..
Puffertöltény. kéken azt írták 40 szöggel kiüt a csappantyú helyére tömör gumikorong, aztán feltöltés xiloplasttal...

TMIB
06-10-2013, 10:30 PM
de egyszerûen megütötték a fõnyereményt hisz élve maradtak
Nem feltétlenül. Az a legritkább, hogy valaki lõfegyverrel védekezik, de a bûnözõk mégis nekimennek. Általában az a helyzet, hogy lõ egyet az áldozat és akár eltalál valamit, akár nem, a bûnözõk elkezdenek fejvesztve menekülni. ;) Százával, ha nem ezrével találsz erre bizonyítékot, híreket, cikkeket, hivatalos statisztikákat.

A mellényemet pont azért szeretem mint a kesztyûmet, tartást ad. Úgy tartja a gerincet, mint a kesztyû a kezet.

Célozva. Igaz térdelve, fedezék mögül nagyon éles szögben, mivel tartani akartam, hogy 50% testfelület fedezékben legyen ki kellett csavaródnom
Így én is gyakorolnék, csak mindig vannak a lõtéren és õk meg egymásra is ferde szemmel néznek. A többség csak úgy lõ, hogy áll egy helyben és kész. Mikor térdelve lõttem, már akkor is hunyorogtak, hogy miért térdelek le a beton mögé. Sok sz öregember, azok meg kis sámlit visznek és arra ülnek le, úgy lõnek. Jóhogy nem sezlonyról, vagy fotelbõl.

Közben meg sunnyognak a hüvelygyûjtögetõk is. Rájuk is figyelni kell fél szemmel, mert összeszedik a rézhüvelyeket, amiket amúgy el lehet adni. Nehéz így koncentrálni.

aksurv
06-10-2013, 10:38 PM
Láttam 1911-et használsz, Glockban nem gondolkodsz? Lõttem .45-el Bár vastag, de meglepõen kellemes volt lõni vele.. A polimertok jól csillapít...

TMIB
06-10-2013, 10:42 PM
9mm-est akarok majd venni, de még nem döntöttem el hogy pontosan mit.
De jelenleg is van itt egy fegyver-project, csak még nem volt idõkeret arra hogy elmenjek érte az FFL átvevõhöz.

aksurv
06-10-2013, 10:50 PM
De jelenleg is van itt egy fegyver-project, csak még nem volt idõkeret arra hogy elmenjek érte az FFL átvevõhöz.
Glock v. S&W MP9 javaslok.
Az MP vel olyan kétezret lõttem el, nagyon jó fegyver kétkezes, cserélhetõ markolatpanelok.. Egy az egyben olyan mint Glock, de kényelmesebb..
Én is azt vennék, de itthon nehéz hozzá cuccokat szerezni.. tok miegymás..
Glock meg glock, úgy jó ahogy van, csak szokni kell más dõlésû markolatot, ne lepõdj meg, ha az elsõ pár lövés alá megy, hamar meg lehet szokni..

TMIB
06-10-2013, 10:56 PM
Az lesz. Én azon nem problémázok hogy két dologból melyik a jobb. Ha van pénzem, megveszem mind a kettõt. :)

aksurv
06-10-2013, 10:59 PM
Akkor már érdemes egybõl kettõt venni, mondjuk 17/19 elsõdleges fegyvernek 26 meg gyenge kéz mögé tartalékfegyvernek.. Tárak mindbe jók és csak egyféle fegyvert kell megtanulni kezelni...

astonferi
06-11-2013, 02:44 PM
Glock 19. ehhez nem fûzök semmit 5 évet használtam nem keveset hiba nélkül. nekem ki volt csiszolva az elsütése 60-70 dekásra. ez érzékeny nagyon de megszokod viszont nem rántasz bele utána.
másik H & K P30 ugyan az a 9 * 19 lõszer megbízható és precíz.

Traveller
06-11-2013, 03:56 PM
Gen4 Glock 17-et használtam trítiumos irányzékkal és 3,5 lbs könnyített elsütéssel, így egész kellemes darab, soha nem hibázott. Vettem hozzá 33as tárat is, jó lesz valamire címszóval, azzal sem volt gond az adagolással. Ajánlom.

Egyébként a texasi rendõrnõk is képesek fordítva tenni a tárat az AR15-be? :haha:

TMIB
06-16-2013, 01:53 AM
Feltöltöttem egy új videót.

http://thatmaninblack.blogspot.com/2013/06/first-person-shooting-357-magnum.html

TMIB
06-18-2013, 03:34 AM
Elkaptam egy villámot.

http://imageshack.us/a/img90/4240/cmw.gif

Készítettem néhány fényképet is, talán megosztom õket ha valaki kíváncsi rájuk.

TMIB
06-20-2013, 11:15 PM
Írtam egy cikket egy itteni ügyről. Már lassan másfél éve ezzel van tele minden.

http://tuleloblog.blogspot.com/2013/06/a-zimmerman-ugy.html

TMIB
07-04-2013, 03:47 PM
A szomszédoknál történt valami. Július 4.-én majdnem mindenki tûzijátékozik, gondolom a szomszédok is ezt tették. Már vagy 20 perce itt állnak a jármûvek a ház elõtt.

TMIB
07-05-2013, 10:38 PM
Megint kijött a szomszédhoz a tűzoltó és a mentő. Ezúttal el is vittek valakit, ha jól láttam egy sötét hajú fickót toltak be a mentőbe.

TMIB
07-11-2013, 10:55 PM
Érdekes. Sétálok az utcán a fegyveres pólómban és a rövid terepnadrágomban, erre hangosan rám köszön valaki, bemutatkozik és mondja hogy örül hogy találkoztunk, kezet fogunk és tovább gyalogol. Akkor jött oda mikor látta a fegyvert a pólómon, úgyhogy arra tippelek, hogy vagy nagy fegyvertartás-támogató lehetett, vagy valamiért azt hitte hogy veterán vagyok? Ezt azért kétlem mert ez nem katonai cucc, a nadrágot egy helyi "Tesco típusú" boltban vettem, ilyen számok vannak rajta, divatizé, nem katonai még akkor se hogy terepmintás. A pólóm főleg nem az, egyszerűen csak fegyver van rajta. Ezért gondolom hogy esetleg fegyvertartás támogatta és azért örült meg hogy látta a pólómat. Fogalmam sincs. :confused:
De elkönyvelem pozitív dolognak. Ha barátságos valaki, akkor az sose negatívum. Időről-időre előfordulnak ilyenek. Volt hogy egy hajléktalan kezdett velem beszélgetni, hogy a barátja katona, egy veterán is szólt a múltkor, hogy én ne lépjek be a hadseregbe mert a kormány nem törődik a katonákkal. Egy nő is elkezdett velem beszélgetni. Negatív tapasztalatom még nem volt igazán. De mégis, még otthon Magyarországon beszóltak érte néhányszor. :rolleyes: Itt úgy tűnik jobban állnak hozzá. Nem az Interneten a számítógép mögül, hanem a valóságban. :)

A fickónak kék hátizsákja volt és fehér inge, talán mormon volt? Ők szeretik a fekete nadrágot, fehér inget és a hátizsákot. De itt már mindenki furcsának számít aki gyalogol és nem sportcipőt, farmer,t pólót és színes baseball sapkát visel. Itt az a "civil formaruha". :haha:

Egy mormon weboldalon rákerestem és így idéznek a prófétájuktól:

“Here is one principle which is eternal; it is the duty of all men to protect their lives and the lives of the household, whenever necessity requires, and no power has a right to forbid it...” (Joseph Smith, HC 6:605.)

"Itt egy örök elv: minden férfi kötelessége hogy megvédje a saját és az otthona lakóinak életét, bármi áron, és semmilyen hatalom nem tilthatja ezt meg..."

Úgyhogy most már biztos vagyok benne hogy mormon volt, mert úgy öltözött, a hátizsák is rajta volt, valami volt a nyakában is, valószínűleg a neve lehetett rajta, mert a mormon igehirdetők a nevüket úgy hordják. Gyalogolnak is és ez a fickó is gyalogolt, ami átlagembernél itt ritkaság, viszont a mormonok sokat gyalogolnak. Gondolom azért tartotta fontosnak hogy bemutatkozzon és mondja hogy örült hogy látott, mert tényleg hisz abban az elvben amit hirdetnek. Nem hittem volna hogy a mormon vallás hirdet olyanokat amivel én is egyetértek. :thumbup

TMIB
07-19-2013, 09:06 PM
Azt álmodtam hogy rakéták repültek az égen és mindenki vonult az óvóhelyek felé. Nekem még eszembe jutott a BOB-om, úgyhogy visszaszaladtam érte. Robbantak a rakéták a becsapódáskor, mi pedig lent voltunk az óvóhelyeken. Mindenki ideges volt. Késõbb elõmerészkedtünk, de biztos voltam benne hogy rádióaktív az egész terület. A házunk felé mentünk, a bejáratnál egy normális és egy megõrült nõ volt. A másodikon kívülrõl nem látszott, de mentálisan már zombi szakaszba ért. Bementünk a házba, de egy csöves már elfoglalta. Nekem támadt, de nem volt erõm leütni. A zombi nõ rátámadt a férfira, aki segítségért kiabált. Ültünk az udvaron és valaki a néhány emberbõl azt mondta, hogy együk meg a csövest, a maradékot meg vigyük le az óvóhelyre.

Ez az álom lehet annak a jele, hogy túl sok idõt töltök a fórumon? :haha:

astonferi
07-19-2013, 09:35 PM
pihenned kéne :haha:

raktaros
07-19-2013, 10:12 PM
Nagyon ritkán nekem is szokott élethû álmom lenni, egyik egy jelenetére emlékszem, úgy kb. 15 éve lehetett.
Robbanásokat hallottam, kirohantam és egy égõ utasszállítót láttam zuhanni a falu szélére, úgy rémlik én is láttam rakétákat, de nem teljesen biztos.
Érdekesek ezek az élethû álmok, valahogy valóságosabbnak tûnnek mint a valóság (élesebb, kontrasztosabb kép, erõsebb térhangzás :) ).

Batka
07-26-2013, 01:45 AM
Készítesz a blogon összefoglalót Zimmerman felmentésérõl?

TMIB
07-26-2013, 04:37 AM
Nem tudom, talán.

Most az van hogy elõjött az egyik esküdt és olyanokat mondott a tévében, hogy "a szívünk mélyén tudtuk hogy bûnös", meg "szabadon engedtünk egy gyilkost". Nem tudom mennyit kapott a tévés szereplésért, de biztos sokat. Bekavar a nõ és szítja a gyûlöletet, a médiának erre van szüksége. És az önvédelmi törvényt (Stand Your Ground) is próbálják eltörölni. Azoknak is kell a gyûlölet hogy véghezvihessék a tervüket. :(

TMIB
07-26-2013, 01:53 PM
Igazad van. Mert elég hülyeség amit összehord az az esküdt. Ezzel azt mondta, hogy "tudták" hogy bûnös, de direkt elengedték? Ezzel nem haragítja saját maga ellen a tüntetõket. Igazából viszont minden arra utalt hogy ártatlan, csak azért érezhették máshogy, mert a média folyamatosan manipulált mindenkit és az biztos hogy õk is néztek tévét, meg õk is olvastak újságot, nem voltak bezárva egy cellába ahol nem érintkezhettek a külvilággal. Vagy egyszerûen csak hazudozik a nõ és kapott érte egy csomó pénzt hogy hülyeségeket beszéljen. Biztos hogy nem azért állt ki a kamerák elé felfedve az inkognitóját, mert egy fillért se kapott érte és csak veszélybe akarta sodorni saját magát és a családját. :hogymi:

TMIB
07-28-2013, 07:48 PM
Kaptam egy emailt, azt írja a bolt, hogy a rendelésembõl még 2 dolog hiányzik, de még 1 hét és postázzák a csomagot. De jó hogy 6.-án rendeltem. :D 1 hónap (+pár nap) alatt ideér, pedig azt hittem hogy másfél hónap is lesz belõle mire feladják. Persze nem sürgõs, de azért 1 hónap az azért egy kicsit sok.

TMIB
08-02-2013, 04:59 PM
Kínából is visszaírtak, hogy csúsznak a postázással. :hogymi: Remélem a következõ rendelésemmel nem tökölnek majd ennyit. 1 hónap kell nekik néhány hülyeség legyártásához és postázásához. A minimum hogy legközelebb adjanak majd valami árengedményt. Viszont gyorsan válaszolnak, minden információt megadnak, lehet velük tárgyalni és fontos nekik hogy meg legyen elégedve minden vásárlójuk. Ebbõl a szempontból nem panaszkodhatom rájuk. :)

TMIB
08-02-2013, 05:17 PM
Még nem adták fel. Azt mondták hogy sok a megrendelésük ezért lemaradtak egy kicsit a munkával, de dolgoznak rajta és legkésõbb Hétfõn postázzák.

TMIB
08-06-2013, 04:08 PM
Várom a kínai rendelésem. A csomagkövetõ szerint már itt van a városban és épp kiszállítják. Elég szép teljesítmény, mivel tegnap adták fel a kínaiak. Úgy tûnik hogy 1 nap alatt ideér. :thumbup

TMIB
08-06-2013, 07:14 PM
Tényleg ideért. A kínai cég több dolgot küldött mint amennyit rendeltem. Ingyen. :thumbup 200 felvarró, helyette küldtek 207-et.

De nem is csak ez volt a meglepõ, hanem a minõség! Azt hittem hogy valami 3 csillagos minõségû rongyos, halvány, felvarrókat küldenek, ehelyett tényleg valami bámulatosan kiváló minõséget találtam a csomagban. :eek: Már tervezem a következõ rendelést.

Batka
08-07-2013, 02:15 AM
Nocsak! lehet rendelni fórum-felvarrót?! :beer:

TMIB
08-07-2013, 02:19 AM
Nem, az csak terv. Ez egyelõre másik fajta. Viszont most már tudom hogy megbízható cég és ha fórum-felvarró kell majd a jövõben, akkor tõlük majd be tudom szerezni. :) Persze ahhoz több fórumozó kell majd, mert még 200-an se vagyunk, a 200 meg a minimális rendelés a cégtõl. :) Viszont folyamatosan rendelek más fajta felvarrókat is, aztán mindenki olyanokat rendel majd amilyenek tetszenek neki. Lesz zombis meg mindenféle. ;) Emellett lehetne majd a fórum támogatói felvarrót is kérni. Gondolom jövõ nyárra már lesz annyi érdeklõdõ hogy érdemes lesz megcsináltatni egy 200-as pakkot.

TMIB
08-07-2013, 09:32 PM
200 darab felvarró van benne, csak oldalnézetben. ;)

fisligery
08-07-2013, 09:33 PM
Ebbõl minden ruhádra jut egy :D

TMIB
08-07-2013, 09:43 PM
Így jobban látszik.

http://imageshack.us/a/img69/1706/al6q.jpg

Zombivadászengedély felvarrók. ;)

T72
08-07-2013, 10:23 PM
Ilyet egyedi sorszámos rendszámtábla verzióban vagy "bumper sticker" láttam, nice!

TMIB
08-09-2013, 05:08 AM
Cégek. :rolleyes:

A kínaiak nem válaszolnak, lehet hogy nyaralni mentek.

A bolt ahonnan meg több mint 1 hónapja rendeltem, hétfõre ígérte a csomagom, közben meg már csütörtök van és még mindig nem adták fel. :mad:

TMIB
08-11-2013, 11:59 PM
Sétáltam az utcán és beszólt egy kb. 10 éves gyerek. Egy kislány! Büszke lehet rá az anyukája. :rolleyes: Hajt a rózsaszín biciklijével a járdán, hangosan beszélget a mögötte biciklizõ barátnõjével, közben sértéseket dobál azokra akik szembe jönnek vele. Mert persze tudja hogy úgyse fog visszaszólni senki, hiszen õ csak egy gyerek. Ha gyerek, ha nem, bunkó volt az biztos. :hogymi: Érdekes hogy akik ilyen mentalitásúak, azok szemtõl szembe sose szólnak be. Kocsiból kikiabál, biciklin elsuhanva beszól. Kocsisból eddig kettõ volt, igaz az egyik rendszeresen csinálta (illetve nem egyik, mert egy kocsiban többen ültek). Viszont egy ideje nem láttam õket. Viszont sok év alatt ennyi, ez szinte semmi. Magyarországon volt hogy naponta szólt be valaki. Ahhoz képest ez a néhány alkalom, ez nem számít. :)

Batka
08-12-2013, 01:20 AM
Minap egyik lakótelepen vízipisztollyal spriccelte a kis mokkagyerek a járókelõket. Apukája, egy nyüzüge (ámde mégoly agresszív) alak, ismert bajkeverõ, meg a közelbõl nézte vigyorogva a gyerek produkcióját, várva, hogy valaki rászóljon, mire egybõl rámozdult az illetõre, nagy hangon ordítva, hogy merik bántani a gyereket...
Igazi pedagógus a faszi.

TMIB
08-12-2013, 01:50 AM
Még otthon volt néhány hasonló helyzet. Gyerek ablakból szólogatott be a járókelõknek.

Egyszer meg mentem az utcán, gyalog, meglátogatni a barátokat. Ahogy sétálok, mellémér szembõl egy gyerek, rám néz és hangosan azt mondja, hogy "Dögölj meg!" és elfut. Én meg csak néztem hogy most mi van. :confused: Az se volt több 8 évesnél.

Mikor én gyerek voltam, eszembe nem jutott volna hogy minden ok nélkül ilyeneket mondjak ismeretlen felnõtteknek. :nemnem: Engem még nem úgy neveltek. De régen a szülõk osztották a pofonokat is, meg a tanárok is, manapság meg az már tilos.

TMIB
08-13-2013, 07:20 AM
Írtam egy hosszabbat.

Fegyvertartás melletti érvek és ellenérvek

http://tuleloblog.blogspot.com/2013/08/amerika-es-magyarorszag-fegyvertaras.html

Batka
08-13-2013, 10:48 AM
Írtam egy hosszabbat.
Fegyvertartás melletti érvek és ellenérvek
http://tuleloblog.blogspot.com/2013/08/amerika-es-magyarorszag-fegyvertaras.html

Már osztom is...!

Ez az amerikai helyzet remek bemutatása. Írnék mellé kiegészítést, ami Magyarországról szól, ha kéred.

TMIB
08-13-2013, 10:52 AM
Persze, ha sokat tudsz a magyarországi engedélyekrõl, sportövészetrõl, vadászengedélyekrõl, nyomtatványokról, kérvényekrõl, akkor ha írsz róla egy összefoglalót, akkor közzéteszem majd a blogon. Én csak az U.S. törvényeket és helyzetet tudom. Meg valaki írt az Ausztrál fegyvertörvényekrõl is, az is ott van valahol a blogon, az engedélyével kitettem vagy 2 éve. :)

Batka
08-13-2013, 12:25 PM
Ok, meglátjuk jutok-e valamire.
Gondolom ez a kedves olvtársakra is vonatkozik, tehát bárki nekiveselkedhet...

TMIB
08-17-2013, 06:45 AM
Aki tud valami hasznos cikket írni prepper- illetve lõfegyver témában az küldje el. Privátban vagy emailben.

Fallout11
08-17-2013, 02:16 PM
Még otthon volt néhány hasonló helyzet. Gyerek ablakból szólogatott be a járókelõknek.

Egyszer meg mentem az utcán, gyalog, meglátogatni a barátokat. Ahogy sétálok, mellémér szembõl egy gyerek, rám néz és hangosan azt mondja, hogy "Dögölj meg!" és elfut. Én meg csak néztem hogy most mi van. :confused: Az se volt több 8 évesnél.

Mikor én gyerek voltam, eszembe nem jutott volna hogy minden ok nélkül ilyeneket mondjak ismeretlen felnõtteknek. :nemnem: Engem még nem úgy neveltek. De régen a szülõk osztották a pofonokat is, meg a tanárok is, manapság meg az már tilos.

Ma meg már bizonyos "szülõk" osztanak pofonokat a tanárnak ha a dolgát végezné.

TMIB
08-19-2013, 03:43 PM
Tárgyaltam egy másik kínai céggel. Lehet mondani rájuk, hogy Kína az kommunista ország, de az biztos hogy minden leendõ üzletfelüket tisztelik és nagyon kedvesek mindenkivel. Úgy látom hogy nõk végzik a kapcsolattartást és az üzletkötés emailes részét. Az angoltudásuk kiváló. Se helyesírási, se nyelvtani hibát nem ejtenek. Jobban tudnak angolul mint az angolok. :eek: És tényleg öröm velük üzletet kötni. A nyugati cégeknél sokszor van olyan gond, hogy nem válaszolnak, vagy hetek és hónapok telnek el mire visszaírnak valamit. Akkor is van hogy lehagyják a megszólítást, esetleg amit írnak abból lerí hogy nyûgnek veszik az érdeklõdést is. De a kínaiak úgy írnak vissza, mintha egy régi barátok lennének és szinte azonnal visszaírnak. Most például kb 1 óra alatt választ kaptam. Ez aztán a gyorsaság! :thumbup

TMIB
08-23-2013, 07:19 PM
Megint vadat álmodtam.

Nukleáris támadás érte a várost. Minden radioaktív volt. Szürke romok között éltünk, de egy banda folyamatosan háborgatott minket. Úgy döntöttünk hogy továbbállunk és keresünk egy helyet vidéken, talán egy erdei kunyhóban lakunk majd. Viszont elég sok felhalmozott dolgunk volt, és persze se autó, se motor, de még biciklink se volt. Kérdezte barátnõm, hogy "mit csináljunk ezzel a sok holmival?". Azt válaszoltam neki, hogy muszáj lesz elásni, mert nem tudjuk magunkkal vinni. Összeszedtem a dolgokat és elástam egy helyen, aztán útnak indultunk annyi felszereléssel amennyit elbírtunk.

:hogymi:

borsodi
08-24-2013, 02:30 PM
Megint vadat álmodtam.

Nukleáris támadás érte a várost. Minden radioaktív volt. Szürke romok között éltünk, de egy banda folyamatosan háborgatott minket. Úgy döntöttünk hogy továbbállunk és keresünk egy helyet vidéken, talán egy erdei kunyhóban lakunk majd. Viszont elég sok felhalmozott dolgunk volt, és persze se autó, se motor, de még biciklink se volt. Kérdezte barátnõm, hogy "mit csináljunk ezzel a sok holmival?". Azt válaszoltam neki, hogy muszáj lesz elásni, mert nem tudjuk magunkkal vinni. Összeszedtem a dolgokat és elástam egy helyen, aztán útnak indultunk annyi felszereléssel amennyit elbírtunk.

:hogymi:

Elõtte nem nézted meg az Éli könyvét? :) A viccet félretéve nekem ~5 évvel ezelõtt volt egy félévem amikor rendszeresen zombikkal álmodtam. A furcsa az volt, hogy nem volt idõm se filmet, se TV-t nézni, se játszani semmivel, vagy a KV volt sok, vagy a munka. Szegény agyacskánt néha komolyan besokal.

TMIB
08-24-2013, 02:47 PM
Mostanában nem néztem meg. Amúgy már láttam néhányszor. :)

borsodi
08-25-2013, 08:55 AM
Mostanában nem néztem meg. Amúgy már láttam néhányszor. :)

Péntek és szombat éjszaka is volt most adásban. A prepper papa az egészben a legjobb. :)

TMIB
08-26-2013, 01:52 PM
Fordítottam.

Az Athens-i csata igaz története

http://tuleloblog.blogspot.com/2013/08/az-athens-i-csata-igaz-tortenete.html

TMIB
09-08-2013, 07:29 AM
Új videó, most töltöttem fel.

1911 pisztollyal célba lövés, FTF-el

http://www.youtube.com/watch?v=FGa9iUy9wCw

:) Tetszikeljétek!

TMIB
09-15-2013, 03:16 PM
A 250 dolláros hátizsákot most megtaláltam 206 dollárért. Erre pont most nincs rá pénzem! :mad: :duhos:

TMIB
09-17-2013, 08:59 AM
Fõleg hogy a Kínából rendelt dolgok után úgy tûnik hogy 290 dollár vámot és adót kell kifizetnem. Sok pénz. :hogymi:

Amit az egyik itteni boltból rendeltem, az meg sose ért ide. Szerintem visszamondom a rendelést. Ha 2 és fél hónapig nem tudták elintézni, akkor inkább megrendelem ugyanazokat a dolgokat valahonnan máshonnan. 75 nap az hosszú idõ.

TMIB
09-18-2013, 09:52 AM
Találtam egy jó videót, mindjárt nekiállok lefordítani. El fog tartani egy darabig, de talán néhány óra alatt elkészül és feltöltöm nektek. :beer:

TMIB
09-28-2013, 04:43 PM
Szerintem van itt valami bázis, szoktak vadászgépek is szállni erre felé, csak ilyen nagy helikoptert azért nem látok mindennap. :)

imi79
09-28-2013, 05:01 PM
Nézd meg google mapson :)

TMIB
10-05-2013, 12:39 PM

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=647716941929220&set=a.513039522063630.122123.192123530821899

fisligery
10-05-2013, 03:34 PM
:haha:

TMIB
10-06-2013, 12:24 PM
Ezt nem hiszem el! :D

Sétálok, 300 méter után lenézek a járda mellé a fűre és mit látok? Egy bicskát. Gyorsan hazajöttem megnézni hogy mennyit ér, 40 dollárért árulják eBayen! Volt már hogy találtam 1 dollárt a járdán, de ez messze a legjobb és legértékesebb dolog amit eddig találtam. :cool:

Nem tűnik túl használtnak, karcolást sincs rajta, nem rozsdás, nincs kilazulva benne egy alkatrész sem, teljesen jó. :tapsol:

TMIB
10-06-2013, 01:23 PM
S&W.

A típust nem írom mert később majd szeretnék videót készíteni róla, úgyhogy az még titok. :haha:

TMIB
10-08-2013, 02:47 PM
300 dollár adó helyett 80 -at kell fizetnem.

Nagy pénzköltős bevásárlás indul: 5, 4, 3, 2, 1, start!

TMIB
10-08-2013, 05:47 PM
Ma nem nagyon írok a fórumra, mert válogatok hogy mit vegyek, az meg nekem mindig egy egész napig tart. Mindennek utánanézek hogy jó-e, hogy mások mit írnak róla, van-e rá panasz, kinézetre, minőségre, rákeresek Youtube-on, van-e róla videó, képeket nézek róla Google képkeresőben, árakat hasonlítok össze. Ha én veszek valamit, akkor ezt mindig végigjárom. :)

TMIB
10-08-2013, 06:51 PM
Csak egy napig, mert néhány órát már eltöltöttem keresgéléssel. :)

Ma megint találtam valamit a járdán. A bankba mentem és ahogy lenéztem a járdára, ott volt egy 10 dolláros. :cool:

Batka
10-09-2013, 12:43 PM
Meg lehetne élni ebbõl, hogy csak járkálsz mindenfelé... :)

Batka
10-09-2013, 12:45 PM
Hogyha F-35-ösök is repkednek arrafelé, akkor lehetsz te az elsõ magyar blogger, aki F-35-öst fotóz...! :)
Vannak, akik gyúrnak rá a neten, csak nem jutottak még a közelébe (nem hozták át még Európába).

TMIB
10-09-2013, 01:03 PM
Néha szoktak vadászgépek is repülni, de csak ritkán. Harci helikoptereket sűrűbben látok.

TMIB
10-10-2013, 01:22 PM
Gondoltam hogy mi lenne, ha vennék egy csomó DVD-t és eladnám. Eredeti, jó Hollywood-i filmeket, olcsón. 2 órája keresgélek Google-n, nem találok olyan helyet, ahol a filmes cégektől gyártási áron lehetne sok DVD-t venni egy-egy filmből. Nem tudom hogy mások honnan szerzik be hogy 5 dollárért tudják továbbadni darabját, de én nem találtam semmilyen információt. :rolleyes: Ha akarok mondjuk 100 darab bontatlan, új DVD filmet, akkor honnan vegyem meg? Nem látom értelmét a másolásvédelemnek, meg a copyright jogoknak, ha a filmes cégek nem teszik lehetővé azt, hogy megvegyék a termékeiket.

TMIB
10-10-2013, 09:53 PM
Mostanában nem írok annyira sokat a fórumra, de mentségemre legyen mondva, ki se látszom a munkából. :) Remélem még néhány nap és utána több időm lesz.

TMIB
10-15-2013, 02:37 AM
Megkaptam az eddigi legviccesebb ajánlatot. Azt írta a fickó emailben, hogy indíthatok a fórumukon 1 topicot a felvarróknak, ha fizetek nekik 600 (Nem vicc! HATSZÁZ!) dollárt. Szóval hogy eladjak vagy 5 felvarrót valakinek, amin tulajdonképpen jóformán semmit nem keresnék, azért kellene 600 dollárt kifizetnem? :confused: És a 600 az nem is örökre szólna, hanem csak 6 hónapra. A veszteségem mennyi is lenne? 590 dollár körül? Csak azért mert van néhány száz eladó felvarróm egy dobozban, akkor már azt hiszik hogy van pénzem? Vagy hogy valódi üzletember vagyok? Vagy hogy igazi boltom van és dollár ezreket keresek? Csak mert eladok havi 5-10 felvarrót, attól még nem lettem egy Tesco nagyvállalat.

Volt aki beszólt, hogy biztosan van boltom, mert emailcímem és weboldalam van. Persze, mert ha van egy ingyenes Gmail címem, meg egy ingyenes blogom, akkor már biztosan komoly üzletember vagyok, millió dolláros forgalommal. :huuu: 3 perc alatt bárki csinálhat magának Gmail regisztrációt.

Egy másik helyen letoltak, hogy nagyon kemény üzlet amit én csinálok és miért nem fizetek nekik egy zsák pénzt. Írtam az email címükre, megkérdeztem hogy mennyi lenne az a pénz amennyiért indíthatnék 1 darab topicot. Még csak nem is válaszoltak. Egy harmadik helyen ugyanúgy nem írtak vissza. Mások közben vígan árulják a terepjárókat, a sportautóikat, a lakókocsijukat és megannyi drága dolgot. Eszméletlen hogy mik vannak. Nem értem az embereket.

TMIB
10-23-2013, 07:12 AM
Nem írok, mert órák óta keresgélek hogy mit kellene vennem. 11%-os leárazás van a kedvenc boltomban és ma van az utolsó nap amíg fel lehet használni az árengedményt. Épp valami komolyabb elemlámpát keresek, de nem egyszerű.

TMIB
11-02-2013, 03:06 PM
A filmből 5 óra alatt 21 percnyi felirat készült el. :)

TMIB
11-03-2013, 12:27 PM
13 óra alatt elkészült 1 órányi feliratozás a filmhez. Még van hátra a filmből 33 perc.

raktaros
11-03-2013, 01:42 PM
Nem semmi türelmed van hozzá :)

TMIB
11-03-2013, 06:30 PM
Elkészült a feliratozás! Nem tudom pontosan mennyi ideig tartott, de úgy tippelem hogy olyan 20 óra lehetett összesen? Átkonvertálom és feltöltöm. :)

TMIB
11-03-2013, 08:46 PM
A filmet töltöm felfelé. Mikor elindítottam, azt írta ki, hogy "Hátralévő idő: 173 perc", úgyhogy még eltart egy ideig. :haha: 1,2 GB.

bögre
11-05-2013, 02:38 PM
Milyen film?

TMIB
11-05-2013, 02:49 PM
Milyen film?

Ez itt: http://magyarprepperforum.org/showthread.php?484-American-Blackout-2013-(National-Geographic)

TMIB
11-12-2013, 04:08 PM
Meg lettem szólva. Megtöröltem az orrom és a papír zsebkendőt zsebre tettem. Erre megszólalnak, hogy "hé, nem Magyarországon vagy, itt nem kell takarékoskodni, ha megtörlöd az orrod vele, akkor dobd ki a szemetesbe, ne tedd zsebre".

:confused:

Mi van? A környezetvédelem és a takarékosság miért országfüggő? Ugyanazon a bolygón vagyunk, vagy nem? Nem azért rakom zsebre, mert nincs másik papír zsebkendő, hanem azért mert még használhatom. Miért dobnám ki, ha még használható?

Persze hogy nappal 7 darab százas égő van, azt már nem is mondom. 6 a konyhában, 1 a nappaliban. Közben vakító fénnyel süt be a Nap. :duhos:

Barátnőm megy dolgozni, erre mondja, hogy nem kapcsolja a ki a számítógépét, mert most csak 4 és fél órán át lesz távol, meg úgyis használná a gépet ha itthon lenne. Erre mondtam neki hogy jó, de nem leszel itthon. Visszakérdez, hogy de miért számít az? Erre válaszoltam hogy "600 Wattos tápegység van benne, ami árammal megy". Erre meg nem szól semmit. :mad:

Nehezen viselem az ilyen pocsékolást. A kis pazarlást is, ilyen mértékben meg főleg.

Amatorpe
11-12-2013, 11:16 PM
Nehezen viselem az ilyen pocsékolást. A kis pazarlást is, ilyen mértékben meg fõleg.

Na pont ezért a kedvenceim azok a filmek, ahol az ember a kihaló faj... Mindegy hogy zombik, vámpírok, ufók, stb miatt, csak hogy ráébredhetnénk végre, hogy ami a földön van az véges, viszont az emberek száma folyamatosan növekszik... Az Éli könyvében is van egy rész, ahol kérdezik tõle, milyen volt a világ a nagy háború elõtt, és mondja hogy nem tudták mi az értékes (víz, kaja) és nem becsülték meg eléggé. Ha így megy tovább, szép lassan kinyírjuk magunkat...
Nekem egyik elõzõ munkahelyemen volt, hogy kinézték az ember mert nem szakította szét a zacsit, amiben a kaját vitte otthonról, mert esetleg másnap is abba szerette volna... Tudom hogy csak 2 forint, de évi 240 munkanap csak ebbõl + többi spórolás azért jelentõs összeg éves szinten.

Kamionos
11-13-2013, 06:47 PM
Pedig lehet, hogy tényleg el kellene magyaráznod neki, hogy miért kell pl. kikapcsolni a gépet, mert simán lehet, hogy nem tudja a hátterét a dolognak, mert nem úgy szocializálódhatott.
A párom igen jómódú családban nõtt fel, úgyhogy a takarékoskodást hírbõl sem ismerte. A tárgyak szinte égtek a kezében, mert majd veszünk másikat. De lassan sikerül alakítanom õt az ilyen jellegû dolgokban. Lassú víz partot mos.:)

Amatorpe: engem ilyenkor nem is a 2 forint motivál elsõsorban, hanem a le nem bomló mûanyag brutális környezetkárosító hatása. Több száz évig fogjuk kerülgetni, mert én egyszer elvittem magammal a kaját. Nonszensz...

TMIB
11-13-2013, 06:59 PM
Mindig mondom neki, de zargatásnak veszi. Mindig megyek és kapcsolgatom le a villanyt mindenfelé, mert az egész házban úgy van hagyva. Mindegy hogy nincs senki a fürdőszobában, akkor is mind a 6 darab 100-as égő úgy van és világít. :hogymi: Úgyhogy ha észreveszem, lekapcsolom. Meg próbálom osztani az észt, hogy miért kell lekapcsolni, ha nincs ott senki akinek kellene a fény.

Kamionos
11-13-2013, 07:16 PM
Akkor nincs ötletem:(
Nekem éppen most sikerült nagyot elõrelépnem a prepperkedés elfogadásában a sajnálatos Fülöp-szigeteki események hatására. Sok mindenben támogatott eddig is, de most éreztem azt, hogy már nem csak miattam, hanem tényleg leesett neki, hogy miért van szükség erre.
Te ismered a párod, úgyhogy neked kell megtalálnod a kulcsot hozzá akár valami furfanggal is, ha kell. Ha nem érteted meg vele valahogy, akkor az csak ellentétet fog szülni.

TMIB
11-13-2013, 07:53 PM
Mindig próbálok a lelkére beszélni, egyszer majd rájön hogy igazam van. :)

raktaros
11-13-2013, 08:06 PM
Amatorpe: engem ilyenkor nem is a 2 forint motivál elsõsorban, hanem a le nem bomló mûanyag brutális környezetkárosító hatása. Több száz évig fogjuk kerülgetni, mert én egyszer elvittem magammal a kaját. Nonszensz...

Azt hittem ez csak az én heppem :D. Én sem a pénz miatt, hanem a környezet védelme miatt. Páromat rendszeresen cseszegetem, mert 1x-2x hazahozza, majd újra eldobálja. Anyós is morgolódott mikor egy zacskó elemet leküldtem vele a boltban lévõ elemgyûjtõbe. Még én voltam a hülye, miért gyûjtögettem, miért nem dobáltam a kukába...

Az úton rengeteg tahó autós látni, csikket rendszeresen dobálnak ki elõttem lévõ autóból, múltkor egy mûanyag kávés poharat félig tele, majdnem a kocsimra esett.
Persze az út szélén is sok a szemét.

raktaros
11-13-2013, 08:38 PM
Nálunk is a munkahelyen sehol egy ablak, csak van néhány tejfehér tetõablak.
Hatalmas csarnok kb 10m-enként egy bazi nagy higanygõz lámpa, verõfényes napsütésben is kell az összes, plusz minden asztal felett fénycsöves világítás, mert az asztal lapján meg kell lennie az elõírás szerinti fényerõnek...

Persze a környezetvédelem jegyében egy 5x5m-es folyosórészen a fénycsöveket ledes csövekre cserélték :D.

TMIB
11-13-2013, 09:12 PM
Az NRA-tól ma jött meg a 2014-es tagsági kártyám. :)

Viszont be kéne fizetnem még néhány évre, mert úgy emlékszem hogy 2011-ben fizettem be 3 évre, az meg már régen volt.

TMIB
11-15-2013, 02:58 AM
Most szólt az egyik vevőm, hogy az egyik új felvarrón elgépelték a szöveget. :huuu:

Már írtam is a gyártónak, hogy baj van a termékével. Remélem visszakapom a pénzem, vagy küldenek más felvarrókat ezek helyett. Elég rossz ez, mert az egyik kedvenc történelmi idézetem van a felvarrókon, de rossz helyesírással, elgépelve, így ezek használhatatlanok. :(

Grafitos
11-15-2013, 09:00 AM
Most szólt az egyik vevõm, hogy az egyik új felvarrón elgépelték a szöveget. :huuu:

Már írtam is a gyártónak, hogy baj van a termékével. Remélem visszakapom a pénzem, vagy küldenek más felvarrókat ezek helyett. Elég rossz ez, mert az egyik kedvenc történelmi idézetem van a felvarrókon, de rossz helyesírással, elgépelve, így ezek használhatatlanok. :(

Apósom épületszobrász céget vezet..egyszer rendelt 2db 3 méter magas Afrodité szobrot hófehér márványból az egyik ügyfele számára..Egyszer volt is kint ellenõrizni a munkát, akkor épp a testet faragták, egész jól nézett ki. Kb 2 hónap alatt elkészültek, aztán shipping Ciprusra a vevõnek. Én is ott voltam a kibontásnál, hát azt látni kellett volna após majdnem feldobta a talpát..a két kecses nõi alak olyan bumfordira sikerült, mintha kétéves gyerekek becsülték volna meg a testrészek arányait..szó szerint röhejesen néztek ki.
A vége ez lett, hogy kivihette a saját mestereit, fizethette a szállásukat és a kajájukat 2 hétig míg gatyábarázták a szobrokat...
Kártérítésnél még a kínainak állt feljebb

TMIB
11-15-2013, 03:54 PM
A vicc, hogy ezek nem kínaiak. Az új felvarrókat innen az amerikaiaktól rendeltem. A kínai cégre nem lehet panaszom, ők nem gépeltek el semmit, kiváló munkát végeznek minden alkalommal.

Visszaírt a cég, mondták hogy küldjem vissza és majd küldenek helyette mást. Szerencse hogy csak 5 darabot rendeltem ebből a fajtából. :hogymi: Nem haragszom rájuk, csak elég rossz, mert a kedvenc idézetem rontották el. Hogy tudták elírni hogy "safety"? Úgy írták le hogy "saftey". Se nem hosszú, se nem nehéz szó. :nemnem:

TMIB
11-28-2013, 12:21 PM
Remington 870 videó. Valamikor nyáron készítettem. Talán májusban, vagy június elején.

http://www.youtube.com/watch?v=xYHL_cuIvWI

Dobjatok neki tetsziket Youtubeon! Köszönöm!

raktaros
11-28-2013, 02:29 PM
Megvolt :).
Jó kis szerszám. Nekem nagyon tetszenek a "pumpás" sörétesek, az öntöltõ az nem.
De inkább lõtérre, vadászatra inkább egy hagyományos bock.

TMIB
11-28-2013, 02:55 PM
Én szeretnék egy öntöltőt, már ki is néztem magamnak egyet. Igazából amennyit beszélnek arról, hogy mennyire könnyű a söréteseket kezelni, én azt tapasztaltam hogy az AK-hoz, de még az AR-15-öshöz képest is sokkal bonyolultabb.

Ha így áll, akkor nem lehet tölteni, ha úgy, akkor azért nem lehet, nem működik a "pumpa" része, gombot kell nyomni rajta, beakad a hüvely, nem lehet se túl lassan, se túl gyorsan "pumpálni". AK-nál beledobom a tárat, csőre töltöm és lövök. Pumpással tökölni kell. A félautomatára kíváncsi leszek, ha majd egyszer összejön rá a pénz. (Ami valószínűleg a távoli jövő lesz.)

TMIB
11-28-2013, 03:53 PM
Azt még hozzátenném hogy persze jó a pumpás sörétes is, csak jóval több gyakorlást igényel. Én úgy tapasztalom hogy az AK és a revolver egyszerűségben messze veri a többit. :)

TMIB
12-03-2013, 02:42 PM
Ezért se szeretem túlzottan az embereket:

Kaptam egy rendelést. Valaki akart magának egy felvarrót. Ez rendben van. Viszont olcsóbban akarta. Szívességet kért, én meg úgy voltam vele hogy rendben, most az egyszer kivételt teszek és megkapja olcsóbban. Kinyomtattam a papírt hozzá, nyomtattam a címet a borítékra, bélyeg felragaszt, speciális csomagolás, mind pénzbe kerül, idő, aztán el a postaládához. Ezek után elküldtem neki egy értesítést, hogy a csomagot postáztam és hamarosan megkapja a felvarrót. Ez volt tegnap.

Ma meg küldött egy üzenetet, hogy "felejtsd el, meggondoltam magam, ne küldd el".

Holott már elküldtem és tudta is, hiszen kapott róla értesítést! Mindezt úgy, hogy olcsóbban kapta meg, mint amiért meghirdettem!

Most jól bekavart, azt se tudom hogy így mi lesz. Vajon a válaszomra mit mond? Vagy megtartja a felvarrót, de a pénzt visszavonja? Vagy visszaküldi a felvarrót? De nekem akkor is pénzbe került elküldeni neki. Meg ha visszakéri a pénzt, de levonom belőle a postaköltséget és ő is visszaküldi, ami neki is pénzbe kerül, akkor az már úgy annyi pénz, hogy a fele az egész üzletnek, tehát mindketten pénzt veszítenénk rajta. :huuu:

Nehezen viselem a hülyeséget.

Remélem nem kavar be a 4 dollár miatt. Ha nem kellett neki, akkor minek rendelte meg? Főleg miért kért szívességet tőlem, hogy adjam olcsóbban? :confused:

TMIB
12-03-2013, 03:35 PM
Elsősorban nem attól tartok hogy ellopná. Szerintem ez valami 12 éves gyerek lehet, aki találgat. Majd gondolom hogy később visszaírt hogy mit akar. Végül is csak 4 dollárról van szó, úgyhogy nem érdemes rajta összeveszni. Lehet azt írja majd vissza, hogy mindegy, ha már elküldtem akkor elfogadja. :hogymi:

TMIB
12-03-2013, 03:47 PM
A másik meg hogy rendeltem egy használt DVD-t. Úgy hirdették meg, hogy az állaga "Mint az új - Like New". Persze, mintha csak új lenne, kivéve a sérült dobozt és a hatalmas, letörölhetetlen zsíros tenyérlenyomatot. :duhos: Szó szerint letörölhetetlen. A DVD működik, de akkor is, ez nagyon nem úgy néz ki mintha új lenne. :mad:

TMIB
12-06-2013, 09:53 PM
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=680311988669715&set=a.513039522063630.122123.192123530821899&type=1&theater

TMIB
12-09-2013, 04:23 PM
Elküldtem egy felvarrót Puerto Rico-ba, csütörtökön vitte el a posta. Ma -hétfőn reggel- kaptam egy üzenetet, hogy nem érkezett meg a felvarró. Mi van? :confused: Már hogy érkezett volna meg, mikor szerdán adtam fel és csütörtökön vitte el a postás? 2, maximum 3 munkanapnál nem telt el több! December van, sok ünneppel. És a távolság több ezer mérföld! Már hogy ért volna oda ennyi idő alatt? Ha a szomszéd városba küldtem volna, talán az odaért volna, de nem a világ másik végére! :huuu:Azt már nem is mondom, hogy ugyanez a vevő 1 órával a vásárlás után már kérdezte, hogy "Feladtad már? Mikor küldöd?". 48 óra van megadva, akkor mit sürget? 48 órán belül feladom, ahogy kell. :hogymi:

imi79
12-09-2013, 04:57 PM
A vevõd jobb ha kerüli az ebayt, ha ilyen türelmetlen. :)

TMIB
12-14-2013, 10:10 PM
MOLLE zseb topic nincs, úgyhogy csak ideteszem a fórumblog topicba.

VISM Tactikai Sörétes lőszer zseb

http://www.youtube.com/watch?v=4YBHPpqqkiw

TMIB
12-18-2013, 01:37 AM
Megjöttek az új felvarrók. Holnap majd készítek róluk néhány fényképet. :)

TMIB
12-21-2013, 04:01 AM
Vehetek új szemüveget. Ma sikerült kettétörnöm a régit és most így nézek ki.

http://image.minyanville.com/assets/FCK_Jan2011/images/Josh%20Wolonick/DragonballZ-Episode001ws_89.jpg

Vasember
12-21-2013, 07:15 AM
Ja kérem aki nem veszi le bunyó elõtt! :)
Én szóltam, hogy fogyóeszköz!

TMIB
12-21-2013, 07:17 AM
Lenéztem, leesett a fejemről, megpróbáltam a térdemmel elkapni és a mutatvány vége az lett, hogy a két térdemmel összecsaptam és kettétört. :huuu:Így legalább muszáj lesz beszerezni egy pár újat, mert ez a szemüveg már 10 éves volt és már amúgy se láttam vele túl sokat. :hipnozis:

BragBOL
12-21-2013, 11:44 AM
Láttam egy elõadást a youtubon, ahol azt magyarázta valaki, hogy aki szemüveget visel, annak jobban romlik a szeme, mert elkényelmesedik a szem és elsorvad, mint az izmok amikor egész nap a gép elõtt ülünk (mint nálam).
Ezért egyre erõsebb és erõsebb szemüvegeket kell csináltatni.
Én ösztönösen elhagytam a szemüveget meg a hallókészüléket, de ez nem elég, edzeni kell, szerintem meg kell próbálni meglátni az apróbb, halkabb dolgokat, pl kimenni a természetbe és figyelni az állatokat, és a hangokat (sajna csak mondani vagyok képes a csinálásban megakadályoz a lustaságom :D )

TMIB
12-21-2013, 11:51 AM
Kint sose viselem, mert nem kell tökéletesen látnom a járdát, a faleveleket meg hasonló dolgokat. A lőtéren se viselem, mert a célt látom, tehát szükségtelen a szemüveg. :)Az olvasás, a filmnézés és a többi viszont sajnos nem megy szemüveg nélkül.

Laci
12-21-2013, 01:32 PM
Én nem vagyok szemüveges , de mégis hordok ...
Ilyet napszemüvegnek , munkához ( flexelés , köszörülés , stb .. ) bringázáshoz , motorozáshoz .
Volt pár szemet érintõ balesetem , sajnos ....
http://www.ganteline.hu/hu/product/lux-optical-szemuvegek/pokelux-60553-60559/
És nem sajnálom , 1000 Ft alatti ára miatt ...........

TMIB
12-21-2013, 09:19 PM
eBay-en találtam egy munkaruhát, megkérdeztem az eladót a színről, anyagról és méretről. Erre ennyit írt:

"look elsewhere"

Vagyis "keress máshol (ruhát)".

Akár szándékos a bunkóság, akár nem úgy értette, de akkor is annak jött le. :rolleyes: Írhatta volna azt is, hogy ez nem a te méreted (amit kétlek, mert mindig ezt a méretet veszem). Csak ez lehetett a gond, mert nem írtam meg neki hogy milyen anyagú vagy színű ruhát keresek, csak a méretre kérdeztem rá pontosan.

Nem szeretem az ilyet, mert én mindig barátságosan írok és kérdezek, ahogy most is tettem, a végére írtam hogy "előre is köszönöm", meg "a legjobbakat", ezeket szokás barátságos hangvételnél. Erre ez a válasz jött, ami akár úgy is lefordíthatnék hogy "takarodj a p**cába". Az emberi természet már csak ilyen. :hogymi:

bögre
12-25-2013, 09:22 PM
Annak a végtelenül szimpatikus orosz fiatalembernek rengeteget köszönhetek!!
Fél éve még szemüveges voltam. Már nem vagyok és a látásom is türhetöre javult és folyamatosan javul.
Sokkal jobb hogy nemkell szemüveget hordjak. Pl a szemüvegesekbe elöbb kötnek bele! :)
Kicsit ferditette az ember a valoságot. Hetek alatt nemlehet megjavitani a látást. De észrevehetöen javul! Én csak javasolni tudom a szemüveg elhagyását! Nemjo az semmire!

TMIB
12-26-2013, 08:33 AM
Hogy lehet hogy az emberek nem tudják leírni rendesen a nevüket meg a címüket?

Nyomtassam ki, de kis betűvel írják a nevüket, kis betűvel írják az egész címet, az utcanevet, az állam nevét.

Az egyik meg leírja a postafiókot, a várost és az államot, de azt kihagyja hogy a posta épülete hol van, se utcanév, se házszám. :rolleyes:

Meg olyan árajánlatokat kapok, hogy 3 dollár helyett adjak valamit 1 dollárért. Nem gondolkoznak el azon, hogy amit az Amazon, eBay és PayPal levesz, meg a gyártási költség, az adó és a postaköltség, a nyomtatás meg néhány egyéb dolog elvisz azt mind ki kell fizetnem? Összetévesztenek a Mikulással, én nem ő vagyok, nekem vannak költségeim, nem manók gyártják le a felvarróimat, hanem kínaiak és nem ingyenes repülő szarvas-szán viszi ki a csomagokat, hanem a postahivatal kézbesíti. :hogymi:

Amatorpe
12-28-2013, 01:42 AM
Emberek... Piacon/vásáron van egy ilyen alku, hogy: mennyit enged a felébõl? :D

TMIB
12-28-2013, 02:42 AM
Volt aki nem kért engedményt, de adtam neki. 3 nagy felvarrót rendelt, úgyhogy 3 dollárt elengedtem neki a postaköltségből. :)

De aki egy olcsóbb fajtát akar és azt is harmadáron, azt elküldöm. Mondjuk az amelyik harmad áron akart venni annak leírtam hogy mennyibe kerül a gyártás, a szállítás, az adó, az egyéb kiadások, a nyomtatótinta és a postaköltségek, aztán nem akart alkudozni túlzottan, hanem vett kettőt majdnem teljes árban. A posta költséget még mondta, de leírtam neki hogy az az ár része.

Egy másik már háromszor írt, de nem tudom hogy akkor venne valamit, vagy nem, mert írja hogy 1 fajtából többet akar venni, kérdem hogy melyikből és mennyit, de arra meg nem válaszol. :rolleyes: Furcsák az emberek.

Kicseréltem az avataromat valami rám jellemzőre.

Mondok egy példát. Család küldött egy kis pénzt, a pénzfelvétel így zajlott.

1. Próbálkozás: Karácsony, a Western Union ilyenkor nem intézi a készpénzátutalásokat.
2. Próbálkozás: Otthon maradt a tárcám.
3. Próbálkozás: A tárcám nálam volt, de nem volt benne a személyim.
4. Próbálkozás: Minden szükséges papír és okmány nálam volt, de a pénztáros mondta, hogy nincs náluk elég készpénz úgyhogy nem tudják ideadni az összeget.

Minden alakalom egy-egy autóút. Holnap próbálom meg ötödször felvenni a pénzt.

De ma még voltak olyanok, hogy napokon át nem küldtek ki az emailcímemre egy ajándékutalványt, nekem kellett intézkedni. Aztán rögtön elintézték, de órákkal utána meg írtak hogy talán nálam lehet a baj. De ha írtam és elintézték rögtön és átjött az email a kóddal, akkor nem nálam volt a baj hanem náluk, nem? Aztán mikor levásároltam és mellette még költöttem is, akkor össze-vissza szedték le a pénzt a hitelkártyámról. Amiatt is levelezni kellett velük. Meg ott volt hogy van nekik egy kés, megrendeltem, erre írják hogy nincs nekik most olyan. Aztán az Amazon-on nem lehet megváltoztatni az előfizetéses opciót. Az milyen már, hogy nem akarsz valamit, mégis fizetned kell, mert nem tudod lemondani az előfizetést? Amiatt is írnom kellett egy hosszú emailt. Aztán meg találtam egy csomó csirkét a hűtő legmélyén, de már megromlott.

Folyamatosan történik a napi hülyeség, 10-ből 9-szer mások miatt.

Facepalm. Sűrűn csinálom mostanság.

TMIB
12-31-2013, 09:11 PM
Rendeltem ruhát eBayen. Mondtam nekik hogy ne arra a címre küldjék, mert az postafiók, hanem egy másikra (megadtam nekik a címet). Mondták hogy ne aggódjak, arra küldik amire mondtam. Persze hogy a postafiókra küldték, amibe csak levelek férnek. :hogymi:
A posta csomagkiadó része meg már zárva volt.

TMIB
01-02-2014, 02:40 PM
Még egy elveszett felvarró. Észrevettem hogy hiányzott egy betû a megadott címbõl. Miért nem tudják leírni az emberek a saját címüket? :hogymi: Bár az az egy betû talán nem nagy probléma, inkább a posta hibáztatható érte, megint elkevertek valamit. Van aki meg szól hogy nem kapta meg, írok neki hogy hogy legyen akkor a dolog, rendel mást és küldjem újra az elveszettet vele, ingyen? De nem válaszol. :confused:Szerencsére a többséget azért érdekli, volt amelyik rendelt még egyet hogy ne bukjak a postaköltségen. Hányadik elveszett ez? Negyedik? Ötödik? Szerintem a postai dolgozók "gyûjtögetnek".

Amatorpe
01-02-2014, 03:59 PM
Hát hallod nem irigyellek ezeket a történeteket olvasgatva...
Egyébként nálatok nincs olyan, hogy ajánlott postai küldemény? Esetleg hirdethetnél úgy, mint itt a vaterán szoktak, hogy alap postával "X" összeg, de nem vállalsz felelõsséget, ajánlottan "Y" összeg, de az tuti megy, vagy kártéríthetõ.

TMIB
01-02-2014, 04:07 PM
Lehetne ajánlottan küldeni, +2 dollár 20 cent. Mínuszban lennék minden egyes eladással. Rendesen meg 6 dollár, hogy biztosítva legyen meg követõvel ellátva, de ki akarna mondjuk egy $2.50 -es felvarróért végül 2.50-et, meg még vagy 7-8 dollárt kifizetni? A végén több mint $10 lenne. (Mert ugye arra még rájön néhány más költség is, a nyomtatótinta, a papír és egyebek.) És én úgy adok el mindent, hogy néhány centtel mindig alacsonyabban adom a konkurenciánál. (Mert ugye csak úgy mûködik a dolog.) Nehéz ügy. :) Szerencsére talán 70-bõl 1 veszik el, nem több. (Az "elveszik"ben nem hiszek, szerintem inkább ellopják a postai dolgozók.)

TMIB
01-03-2014, 08:00 PM
Ezt magyarázza meg valaki:

1.800 dolláros import. Vám: 82 dollár
720 dolláros import. Vám: 96 dollár

Ugyanaz. Felvarrók. Miért kell a kevesebb után többet fizetni? :confused:

TMIB
01-03-2014, 10:41 PM
Lehet.

Voltam a postán, egy nõ valamit Lengyelországba akart küldeni, de rosszul csomagolta be a küldeményt, le se ragasztotta, beszélgetett, válogatott a bélyegek között, nem tudta hogy hogy küldje el, gyorsítottban vagy simán, gondolkozott. Végül is csak 25 ember várakozott mögötte. :hogymi:

A posta is érdekes. Olyan tömeg van hogy a sor kilóg a várakozóterembõl, de egyetlen ember van a 4 pultnál. :rolleyes:

gladius
01-04-2014, 04:00 PM
Nekem meg a futárokkal volt bajom,mert sajnálták azt az egy perc hívást hogy értesítsenek a szállításról.Múltkor nem hívtak fel hogy hozzák a csomagot így visszaküldték a depóba és nekem kellett elmennem érte.Akkor minek fizettem szállítási díjat.

TMIB
01-04-2014, 05:03 PM
Itt van a UPS, õk a kedvenceim. A FedEx. Õk se rosszak, bár õk szeretik átpasszolni a szállítmányt a postahivatalnak. Elhozzák messzirõl, aztán a posta szállítja ki, ami miatt 2 nappal késõbb ér ide a csomag. Van a Prestige, amit az Amazon sokszor használ. Azt hiszem hogy nekem 3x szállítottak eddig. 2-nél sose tudtam hogy épp merre jár a szállítmány, meg már gyanús volt hogy el is veszett, de végül csak ideért. Harmadszorra viszont olyan villámgyorsak voltak, hogy nagyon meg voltam velük elégedve. De azért jobban szeretem ha lassabb, de biztosabb az egész, meg látom is hogy épp merre jár a csomagom, mert akkor nem idegeskedem miatta.

gladius
01-04-2014, 06:35 PM
Nekem a GLS futárszolgálattal volt problémám,az imént írtam róluk.

TMIB
01-05-2014, 08:24 AM
Megint egy türelmetlen vevõ. Írja, hogy nem kapta meg a felvarróját.

Oké, megrendelte 28.-án. Aztán lett vasárnap, hétfõ. Kedden mentem és feladtam neki. Szerdán szünnap volt. Összesen Csütörtök-Péntek-Szombat telt el. Végig -30 fok, fél méteres hó, ráadásul az ország másik végében lakik. :rolleyes: 2 és fél - 3 nap alatt nem fog odaérni a sima boríték.

Meg kér követõ kódot. Az nincs simán feladott borítékra. 1.99 dollárt kérek a postaköltségre. A nyomkövetõ kódos az vagy 7 dollár lenne. Úgy gondolja hogy õ kifizet 9.50-et, abból én fizetem a gyártást, a gyártótól a szállátást, a vámot és egyéb adókat és díjakat, kifizetem belõle a 7 dolláros postaköltséget/nyomtatást/papírt, kifizetem az eBay-t, ott a listázást és a többi díjat, meg a PayPal díjat is. Dolgoznék, tölteném az idõmet és elveszítenék még a drága felvarró eladásával is több dollárt. Az emberek nem gondolkoznak. :duhos:

gladius
01-05-2014, 08:52 AM
Így olyan lenne mintha ingyen adnád.

TMIB
01-05-2014, 08:57 AM
Igen, vagy inkább olyan mintha én fizetnék érte hogy mások megkapják. Most néztem meg, már vissza is vonta a pénzt! Tehát nem várt talán csak 3-4 napot és már elkönyvelte hogy õ nem kapta meg. :rolleyes: Most aztán tényleg nem tudom hogy mi van. Megnéztem Google maps-en a címét, a nagy semmi közepén él egy tanyán, ahová csoda hogy egyáltalán kézbesít a posta. Nem tudom hogy várja el hogy ennyi idõ alatt bármit megkapjon. Eszméletlen milyen emberek vannak. :hogymi:

gladius
01-05-2014, 09:33 AM
Az én véleményem az hogy sokszor a futárok tehetnek arról hogy nem jön össze az üzlet az eladó és a vevõ között.Így a kereskedõ nem kapja meg a pénzét és a vevõ sem kapja meg az árut.Pedig a pénz és az áru is megvan.

TMIB
01-05-2014, 09:40 AM
Elõfordulhat, de ebben az esetben közel van a fizikai képtelenséghez az hogy odaérjen bármi is hozzá ennyi idõ alatt. A USPS nem is ígér semmi olyat, hogy 3 napon belül elszállítanának bármit az ország másik végébe. Õk 5 napot mondanak rá, annyi meg még nem telt le, csak 3, esetleg 4. De 5 semmiképpen sem. A vevõ vagy egy tizenéves idétlen kölyök aki nem bír várni egy kicsit (de akkor minek rendel?), vagy valaki aki ingyen akar magának dolgokat és ezért képes másoknak is rosszat tenni. :hogymi:

TMIB
01-05-2014, 10:16 AM
Meg se kérdezte hogy mi van, egyszerûen csak azonnal beadott egy bejelentést az eBay-nek. Azt írta, hogy 6 napja vár. Nem tudom hogy várhatna 6 napja, mikor 48 órán belül vagyok köteles neki valamit elpostázni és volt egy szünnap is, elsején. Az már úgy maximum 4 nap, de mi van ha este adtam fel, akkor a posta már nem üríti a leveleket, tehát akkor csak 3 nap. De nem is válaszol, se semmi.

gladius
01-05-2014, 10:36 AM
Az lenne a javaslatom erre,hogy aki visszaküldi az árut az a késõbbiekben csak elõreutalással tudna rendelni. Sok webshop így csinálja.

TMIB
01-05-2014, 10:47 AM
Á, inkább letiltanám. Van másik 340 millió potenciális vevõ, nem vagyok rászorulva erre az egyre. Majd vesz a többi, ha már õ ilyen. Ami fura, hogy a regisztrációját látva õ is sok mindent elad, akkor tudhatná a szállítási idõt. Emiatt is gyanús. Ha elad, akkor tudja, ha tudja, akkor miért viselkedik így? Az is lehet hogy odaért a felvarró, épp csak úgy gondolta hogy nem akar érte fizetni. :hogymi:

TMIB
01-05-2014, 06:06 PM
Visszavonta a vádat. Aztán megírtam neki, hogy ne aggódjon, õ mindenképpen megkapja a felvarróját, nem veszíthet semmit. Meg hogy majd szóljon jövõ hét csütörtökön, ha addig nem érne oda és küldök neki egy másikat.

Mindig próbálok a lehetõ legbarátságosabban hozzáállni mindenkihez, ez általában mindig beválik. (Meg hát miért is ne lennék barátságos?) :) Szóval egy kis szerencsével majd odaér 1-2 napon belül. Ha meg nem, akkor veszítek néhány dollárt, de ez nagyjából bele is van számolva az eladásokba. Elkönyvelem veszteségnek hogy 70 borítékból 1 elveszik. Viszont hogy a pót küldemény vesszen el, annak az esélye 4.200 az 1-hez, ami kicsit jobb arány mint a 70:1. :)

TMIB
01-08-2014, 07:07 AM
Most van egy nõi vásárló. Azt mondja hogy nem ért hozzá a küldemény és mondott valamit, hogy a posta néha elkeveri a leveleit, de ad másik címet, küldjem oda. Nem adott másik címet. Már háromszor kérdeztem meg, hogy mi az a másik cím, de még mindig nem mondta el. Az egyik üzenetben kérdezte, hogy elküldtem-e már. De HOVÁ küldjem?! :confused:

Meg az is jó, hogy vettem valamit, azt írták hogy a következõ munkanapon küldik, de nem jött róla értesítés, nem jött követõ kód. Írtam nekik másfél napja, hogy a címben az irányítószám el van írva és a helyes címre küldjék. De nem válaszolnak az emailre, nem írják hogy már elküldték, vagy jó, majd késõbb küldik a jó címre, vagy már a rossz címre küldték el. Miért nem lehet pár órán belül válaszolni egy emailre? Én válaszolok, más miért nem tud? Fõleg ha már elköltöttem náluk 255 dollárt. :hogymi:

gladius
01-08-2014, 08:36 AM
Volt amikor nekem sem válaszoltak jó pár emailre a GLS központosok,addig amig meg nem fenyegettem õket a Fogyasztóvédelemmel.

fisligery
01-09-2014, 02:51 PM
Azért Túlélõ hsz-eit jeleníti meg mert be õk barátok, és ha bejelölsz valakit barátnak mutatja a hozzászólásait is.

TMIB
01-09-2014, 07:32 PM
Azért Túlélõ hsz-eit jeleníti meg mert be õk barátok, és ha bejelölsz valakit barátnak mutatja a hozzászólásait is.

Persze hogy azért. Ahogy doom mellett londonercs és 4 másik fórumozó hozzászólasai is ott vannak az adatlapon, mivel õk jelöltek be barátoknak. Ahogy az övéken is ott az én hozzászólásom. Az "ALL"-ban és a "FRIENDS" részen.

TMIB
01-09-2014, 09:05 PM
Töröltem néhány hozzászólást. Nem kell hogy bárki engem, vagy bárki mást hülyének állítson be.

Inkább itt egy kis kezelési útmutató: http://magyarprepperforum.org/showthread.php?568-Felhaszn%E1l%F3i-adatlap-inform%E1ci%F3

TMIB
01-31-2014, 08:15 AM
Új videó.

Leapers UTG zseb, taktikai mellényre, hátizsákra

http://www.youtube.com/watch?v=g8zBEGrreE4

TMIB
02-01-2014, 10:23 PM
Vevõ szól, hogy nem kapta meg a küldeményt. Írtam neki hogy semmi gond, szóljon néhány nap múlva és küldök egy másikat. Az elsõ küldeményrõl pedig bizonyítani tudom hogy elküldtem tehát láthatja hogy igazat mondom. Erre mit csinál? Visszavonja a pénzt. Mégis hogy küldjek neki egy második csomagot, ha azt se tudom hogy ki akarja-e fizetni? Ha meg nem küldöm a másodikat akkor mi van? Az én boltom kap büntetést, mert a postahivatal elkeverte az elsõ csomagot? :duhos:

raktaros
02-01-2014, 10:55 PM
Az "Index fegyveres fórum" linked rossz helyre mutat, gondolom ez akar lenni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9000799

TMIB
02-01-2014, 11:19 PM
Igazad van. Az Index (Sárga) fórumon volt fél éve egy változtatás, azóta eléggé visszaesett ott a hozzászólások száma. Átrendezték az egészet, gondolom azért változott a link is. Megyek és kijavítom, köszi. :beer:

Mizu
02-02-2014, 10:31 AM
Szerintem jobb lett így az Index fegyveres, hogy külön fórumcsoport lett. Könnyebben lehet megtalálni mindent, mint amikor 400 fórum volt egyben.

TMIB
02-02-2014, 11:07 AM
Lehet, de most meg nem szól hozzá ott senki. A "Fegyvertartás és félelem" volt a legérdekesebb rész és lassan rajtam kívül már senki nem ír oda egy szót se. :( Pedig régen azok a topicok nagyon pörögtek.

TMIB
02-03-2014, 11:10 PM
Vevõ szól, hogy nem kapta meg a küldeményt. Írtam neki hogy semmi gond, szóljon néhány nap múlva és küldök egy másikat. Az elsõ küldeményrõl pedig bizonyítani tudom hogy elküldtem tehát láthatja hogy igazat mondom. Erre mit csinál? Visszavonja a pénzt. Mégis hogy küldjek neki egy második csomagot, ha azt se tudom hogy ki akarja-e fizetni? Ha meg nem küldöm a másodikat akkor mi van? Az én boltom kap büntetést, mert a postahivatal elkeverte az elsõ csomagot? :duhos:

Nem hittem volna, de most írta a vevõ, hogy odaért hozzá a csomag. Érdekes hogy Puerto Rico-ba van hogy 2 nap alatt odaér a küldemény, de ha mondjuk Kaliforniába küldök valamit akkor elõfordul hogy 10 munkanapig is eltart. :hogymi: Eléggé véletlenszerûen szállítja a csomagokat a posta. Mindegy, a lényeg hogy végül csak megkapta a vevõ és a végén még meg is köszönte hogy törõdtem a helyzettel. :thumbup

Amatorpe
02-04-2014, 08:40 AM
Legalább szólt. Már az is valami. Így meg fõleg, hogy happy end. A posta meg, ha nem kína, sajnos ilyen. Még esetleg svájcban lehet jó, de ott mi nem az?

TMIB
02-04-2014, 09:12 AM
Többször is elõfordult már hogy türelmetlenkedtek és szólnom kellett nekik hogy nyugodjanak le és várjanak 3 napot. Valahogy a végén odaér a küldemény. Nem tudom mi olyan sürgõs az embereknek. Én az egyik kínai rendelésre már 3 hete várok mégse írtam még nekik. A múltkor a lámpának is kellett vagy 5 hét.

Amatorpe
02-05-2014, 08:34 AM
Hehe, igaz, én ha ebayrõl rendelek, mindig 30 napot számolok rá. Utána már azért kezdek figyelni, de szerencsére eddig még minden megjött.

TMIB
02-05-2014, 08:47 AM
Én most megkaptam hogy után rendelte a bolt amiért már fizettem. Visszamondtam az egészet, utalják vissza pénzt. eBay-rõl rendeltem, 2 óra múlva megkaptam az igazolást hogy feladták és úton van a csomag. :D Gyorsan ment. Rögtön az eBay-el kellett volna kezdenem.

imi79
02-05-2014, 10:08 AM
Ebay-en majd vigyázz, mert ha jól tudom, február közepétõl már csak 30 nap van "case"-t nyitni a korábbi 45 nap helyett.

TMIB
02-05-2014, 10:32 AM
Néha szoktam vásárolni, nem gond. A 30 nap úgy lenne probléma, ha nem helyben szállítanák ki. De így általában 2-5 nap alatt azért ide szokott érni amit rendelek. Új dolgokat szoktam venni, olyanoktól vásárolok akiknek rengeteg jó visszajelzésük van. Az sokat számít.

Amikor pár hónapja gondolkodtam egy vállalkozáson, volt néhány érdekes tapasztalatom eBay-en, de szerencsére idõben átláttam a szitán.

Van egy olyan átverési forma, hogy meghirdetnek valami drágát, gépjármûvet, motort, akármit csak drága legyen. Aztán letárgyalják hogy ne eBay-en fizess nekik, hanem a rendszert megkerülve küldj nekik pénzt. Talán nem is PayPal-al, hanem csekken, vagy Western Unionnal. Aztán eltûnnek a pénzzel és sose látod õket, az áru meg valószínûleg sose létezett. Úgyhogy vigyázni kell, mert ilyenek is vannak.

TMIB
02-05-2014, 05:25 PM
Újabb csodálatos vevõ. Lead egy rendelést 29-én. Nekem ugye 48 órám van hogy feladjam. 31-én este van. 1-én felveszik, az szombat. Jön egy vasárnap. Aztán hétfõ és kedd, két nap. De õ már szerda reggel bejelenti az eBaynek, hogy nem kapta meg a csomagját. Miért kapta volna meg? 5 munkanap alatt ér oda, akkor mit akar a 2. nap után? Nem feltûnõ neki hogy az ország másik végében él, és mindenütt hóvihar van? Kérdi hogy mi a nyomkövetõ kódja a csomagnak. Nem feltûnõ, hogy 1 dollárért küldtem el a csomagot? Hogy lenne már ennyiért nyomkövetõ kód? :duhos:

T72
02-06-2014, 02:40 PM
Hiába, birkák az amcsik...
Én ausztráliába küldtem 600$-os ebay csomagot, 2 hét alatt volt ott, a csávókám meg áradozott, hogy milyen gyors volt a posta...

TMIB
02-06-2014, 03:02 PM
Áh, nem errõl van szó. Egyszerûen csak 100 vevõbõl van 2-3 ilyen. Az arány nem olyan rossz, csak jobb lenne ha egy ilyen se lenne. :)

A múltkorinál a végén csak odaért a boríték, aztán meg írt két üzenetet is, hogy milyen rendes vagyok amiért sokat írtam neki és foglalkoztam az üggyel.

Benne van a dologban az is, hogy a vevõ nem tudja hogy 48 órát kap az árus, hogy feladjon egy csomagot. A rendszer ezt nem is számolja bele az idõbe. Ahogy azt se számolja, hogy más a szállítási idõ ha valaki a szomszéd városba küldi és más ha az ország egyik felébõl a másikba. Meg persze az idõjárást se számolják bele. Se azt nem írják le, hogy melyik a munkanap és az hogy befolyásolja a kiszállítás idejét. Ezeket mind le kell írnom a vevõnek, ha esetleg rájön a türelmetlenkedés.

Az biztos hogy mikor én rendelek valamit, akkor általában 10 napig nem kérdezõsködök a csomagról.

BragBOL
02-06-2014, 07:28 PM
Minden egyes megrendelõnek kell küldeni egy sablon levelet, amiben levan írva minden :D
Talán ha megválaszoljuk a nem létezõ kérdésekre a válaszokat, akkor talán nem is lesznek kérdések se panaszok, csak türelmes vevõk! :D

TMIB
02-06-2014, 07:54 PM
Lehet hogy kiegészítem a leírást, vagy nem tudom. Majd gondolkodom rajta hogy hogy lehetne nyugalomra inteni a kedves vásárlókat. :) Mindegyikkel törõdök, ha bármi gond van, segítek nekik, mindegyikük megkapta amit rendelt, úgyhogy egyiküknek se kell idegeskednie, mert a vevõ nálam mindig jól jár. :D

Grafitos
02-06-2014, 08:43 PM
Szeretnénk az elégedett vevõiddé válni..

TMIB
02-06-2014, 08:51 PM
Ha van PayPal, küldj egy privátot hogy milyen felvarró kell, aztán megbeszéljük. :)

Tényleg, az új felvarróimról még nem is tettem ide képet. Pedig az újak között is vannak jók. Majd intézem azt is és lesz kép.

TMIB
02-07-2014, 10:20 PM
Megint egy vevõ. Elküldöm neki, reklamál hogy sose kapta meg. Rendelt még valamit, úgy már kettõt küldtem neki. Visszajött mind a két küldemény, most hoztam el a postáról. Mindkettõre az van írva, hogy hiányos a cím. :duhos: Hogy nem tudja valaki a saját címét? Ha nem tudja, miért nem olvassa el egy papírról és úgy gépeli be? A második után nem írt, úgyhogy én kerestem meg és mondtam neki hogy a cím amit megadott az úgy nem jó. De miért nekem kellene tudnom az õ címét? Én csak azt tudhatom hogy õ milyen címet ad meg ahová a küldeményt küldeni kell. Ha rossz címet ad meg, az nem az én, és nem a posta hibája. :rolleyes:

Kíváncsi leszek hogy mit fog visszaírni.

TMIB
02-08-2014, 12:38 AM
Most írt, hogy ma este ért oda.

NEM MEGMONDTAM?! :confused:

Csak egy kis idõ kellett neki. Az ország másik vége, hol -20 fok van, hol hófúvás, hol mindkettõ. Természetes hogy nem ér oda 2 nap alatt és kell neki 5 munkanap. De végre odaért, úgyhogy nagy az öröm, nem veszítettem pénzt és nem lesz vele több munkám. :thumbup
Megköszönte a segítséget és örül a csomagnak. :tapsol:

TMIB
02-08-2014, 07:20 AM
Kíváncsi leszek hogy mit fog visszaírni.

Sûrû bocsánatkérések közepette megírta, hogy egy barátjának küldte volna, de az valószínûleg rosszul adta meg neki a címet. Az a tapasztalatom hogy ez a "barát adja meg a címet" ez rosszul szokott elsülni, mert volt már egy ilyen ügy és akkor se ért oda a címre. Viszont így nincs gond, talán 2 postaköltség elveszett, viszont végül 1 helyett 3 lesz eladva. Úgy tapasztalom hogy nem rossz szándékról van itt szó, csak az emberek egy kicsit szétszórtak és türelmetlenek. Persze ezúttal is jó vége lett a dolognak. Igazából nem is kellett volna neki írnom, meg nem is én hibáztam, de önszorgalomból csak rászántam az idõt, mert ahogy mondtam nekem fontos hogy a vevõ jól járjon.
:beer:

Amatorpe
02-08-2014, 08:49 AM
Ezek után lehet mégiscsak kellene írnod egy sablon emailt mindenkinek, amiken ezeket a tapasztalatokon alapuló dolgokat leírod:
-kétszer is ellenõrizze le a címet
-ha 5 nap a szállítás, ne keresse 2 után, fõleg 70cm-es hó esetén
-ha kéket kér, ne zöldet várjon
-stb.

mossberg-operator
02-08-2014, 09:43 AM
Ezek után lehet mégiscsak kellene írnod egy sablon emailt mindenkinek, amiken ezeket a tapasztalatokon alapuló dolgokat leírod:
-kétszer is ellenõrizze le a címet
-ha 5 nap a szállítás, ne keresse 2 után, fõleg 70cm-es hó esetén
-ha kéket kér, ne zöldet várjon
-stb.

Ezt rakd fel valahova az oldaladon, hogy meg mielott rendelnek valamit, el tudjak olvasni.

raktaros
02-22-2014, 10:12 PM
Ma jött egy levél: "Titkos linkek az oldalra"

Másik bloggerünk egy amerikai túlélõ, ki nem csak úgy a levegõbe beszél amikor fegyverekrõl osztja meg a tapasztalatait, hanem ezek valós élmények, hisz a tengerentúlon különösebb akadály nélkül gyûjtheti õket. Õt itt tudod megnézni:
http://fegyverlabor.com/forum/threads/túlélõblog-cikkek.90/

TMIB
02-22-2014, 10:14 PM
Fegylaboron mostanában reklámozás folyik. Én is megkaptam az emailt. Meg is lepõdtem rajta. :haha:

TMIB
02-23-2014, 04:01 AM
Be lettek költöztetve a macskák a hálószobába. Hol fogok én így aludni? :mad:

Nem töröm rajta a fejem, inkább megettem egy 0,63 kg-os dobozos pudingot. :hogymi:

M-torolt_forumozo
02-23-2014, 08:05 AM
Be lettek költöztetve a macskák a hálószobába. Hol fogok én így aludni? :mad:

Dobáld ki õket, elvannak azok a hidegen is. :)

TMIB
02-23-2014, 08:14 AM
Nagyon aprók. Ráadásul a jövõhéten jön vissza a -20 fok is.

M-torolt_forumozo
02-23-2014, 08:21 AM
Azt hittem hogy a felnõtt macskák. Eléggé zavaróak lesznek szerintem... :)

TMIB
02-23-2014, 08:26 AM
3 felnõtt, most meg egy szatyornyi apró jött a világra.

Mizu
02-23-2014, 11:24 AM
3 macska? vagyis 2 cica + az asszony? :D

TMIB
02-23-2014, 01:01 PM
Nem. 1 ivartalanított nõstény, meg két bolond cicalány akik most szültek vagy 9-et.

És azért vagyok itt, mert nem lehet így aludni. Pedig munkanap lenne ez a vasárnap.

Mizu
02-23-2014, 02:10 PM
Hanyas lábad van?
Naa azzal aztán kezdõ lendületet tudnál adni nekik!
Macskák miatt legyél fáradt, kialvatlan és felkészületlen? :nanem:
De azért messze ne zavard el õket, mert hátha... még jók lesznek egy magasabb cél (túlélés) érdekében ...

TMIB
02-23-2014, 02:30 PM
Sose bántanám õket, meg nem is rájuk vagyok mérges. A barátnõm macskái, helyet kellett volna nekik csinálnia, de nem intézett semmit, hiába mondtam neki hónapokon keresztül. A macska az kell, de a macskával járó felelõsség és munka az már nem jó.

Úgyhogy most alvás helyett én tökölhetek majd az egésszel. :mad:

Mizu
02-23-2014, 02:44 PM
ezt kiszedem, mert kicsit erõs poén volt.

TMIB
02-23-2014, 07:34 PM
Lett egy ideiglenes megoldás, de most éjszakára már máshogy kell elintézni a dolgot. Aludtam vagy 4 órát.

TMIB
02-24-2014, 07:52 PM
Úgy látszik hogy a szomszéd megint ránk hívta a városházát. Kaptunk egy felszólítást, hogy hó van a járdán és az szabályellenes.

Télen havas a járda? Csak nem? Az különben sem hó, hanem inkább egybefüggõ jégréteg. Mit csináljak vele? Jóval nulla fok alatt van a hõmérséklet, éjjel -14 lesz. Hogy olvasszam fel? Járdához fagyott jeget nem lehet ellapátolni. Szerintem a járda az a város tulajdona, nem a miénk. Ráadásul az út hetekig le volt fagyva és az autók beragadtak a hóba. Az jó, csak a járda legyen jég és hómentes? Fõleg úgy, hogy a postáson és rajtam kívül senki nem is gyalogol rajta. :rolleyes:

De költöznék már innen. Tanyára, ahol majd nõhet 20 centisre a fû vagy magasabbra is, és lehet havas minden ha nekem úgy tetszik és nem lesz feljelentgetõs szomszéd, se fenyegetõzõ városházi alkalmazottak.

Azt írják egy fórumon, hogy a járda a városé, de a lakóknak kell a házuk elõtt letakarítaniuk. Pontosan miért is? Több ezer dolláros városi adó után miért nem õk csinálják meg? Teljesen a semmire adózunk nekik irgalmatlanul magas összegeket és az egyetlen dolog amit kapunk tõlük, az a rendszeres figyelmeztetés és a bírságok. :mad:

fisligery
02-24-2014, 08:38 PM
Ilyen szomszédom lenne tuti megdobálnám ...
Vagy menj ki éjszaka önts ki jó sok liter vizet az õ járdájára..:D

TMIB
02-24-2014, 09:10 PM
Aranyos nõ. Szõ nélkül kivagdosta a fánkat is. Kétszer is. Tövig. Csoda hogy nem halt meg a fa. Benyúlkált a saját portánkra és a saját fánkat vágta ki. Még videó is van róla, mert készítettem az ablakból.

Az se volt rossz, mikor ránk hívta a városházát, azok megbüntettek és a munkásokat is kiküldték, akik ugyanott, ugyanaznap kétszer vágtak füvet. Ott ahol elõzõ nap én is levágtam a fûnyíróval. Nem volt mit csinálniuk, húzták az idõt. Biztosan órabérben dolgoztak. A nõ meg futott oda hozzájuk, hogy "De jó hogy itt vannak, ezek sose vágják le a bokraikat.". Közben a felszólításban szó se volt bokrokról, csak fûrõl. Úgyhogy hiába vágtam a füvet folyamatosan, mert a szomszédnak és a városházának a bokrokkal volt baja, de egyik se mondta meg hogy mi a gond. :rolleyes:

Ahhoz bezzeg ért a szomszéd, hogy hangoskodjon. A zaj az biztosan nem ütközik semmilyen városi szabályzatba. :mad:

Úgyhogy most sózni kell majd a járdát. A só kiégeti a fát és a füvet is. Azt mondtam, hogy ha kiég a fû, azért is pénzbüntetés jár? Mert a fûnek szépnek kell lennie, ez városi szabályzat.

Fából is csak bizonyos fajtákat lehet ültetni. Ezért aztán ha az egyik fát megtámadja egy betegség, akkor a környék összes fája megfertõzõdik és kiszárad, meghal.

Törölt_fórumtag1
02-24-2014, 09:55 PM
"Öröm" az ilyen szomszéd...:( Nekem is van egy hasonló... Csinálhatsz bármit, mindig mindenbe beleköt :(.

Vasember
02-24-2014, 09:58 PM
Ha már kezedben lesz a só akkor pár kilót kiszórhatnál a szomszéd füvére is. Ezt folytathatod egész nyáron.

fisligery
02-24-2014, 10:00 PM
Pár marék só,mûtrágya, valami kiirthatatlan gaz magja ,nagy mennyiségû utánvételes csomag,szexhirdetés és még ki lehet találni pár dolgot csak hogy érezze a törõdést:D

TMIB
02-24-2014, 10:11 PM
Á, az olyasmi nem tisztességes, olyanokat én nem tennék.

De mikor üvöltetik a zenét hétvégén, mikor pihennék, akkor rájuk hívnék valakit. Sose hívtam, de néha megfordult a fejemben. Ha õk mindig jelentgetnek, akkor jogosan jelenteném én is õket.

Meg mikor a fánkat kivágta, akkor gondoltam rá, hogy mi lenne ha ráhívnám a rendõröket. Rongálásért és birtokháborításért lehetne perelni. :hogymi:

Egyszer bejött és megvagdosta a bokrainkat is. Engedélyt nem adtunk rá neki, csak egy reggel láttuk hogy a bokroknak hiányzott egy része.

raktaros
02-24-2014, 10:17 PM
Már itt volt egy jó tipp, mûtrágyával a pázsitjára valami obszcén feliratot :).

TMIB
02-24-2014, 11:00 PM
Felszórtam sóval a járdát. Kíváncsi vagyok hogy -14 fokban a természeti károsításon kívül lesz-e valami hatása. (Mondjuk megolvad-e tõle a jég.)

A. L. Ias
02-24-2014, 11:03 PM
Felszórtam sóval a járdát. Kíváncsi vagyok hogy -14 fokban a természeti károsításon kívül lesz-e valami hatása. (Mondjuk megolvad-e tõle a jég.)

A sózásnak -5 Celsius fok alatt nincs hatása. Síkosság mentesíteni tudsz fûrészporral, mészkõzúzalékkal (macskaalom), salakos hamuval.

TMIB
02-24-2014, 11:08 PM
Én is úgy tudom, hogy nagyon hidegben semmit nem ér a só.

Tényleg nem tudom mit akar a város. Hogy disznópörzsölõvel égessem fel a jeget? Mert itt a disznótartás is tilos, így a disznópörzsölõ sincs elterjedve. :hogymi:

Amatorpe
02-25-2014, 12:00 AM
Kérj egy hivatalos állásfoglalást a városvezetéstõl, hogy -14 fokban mivel és hogyan kell/lehet megoldani a fenti problémákat.
Aztán vedd videóra a szomszédot, és hanem úgy csinálja, hát neked papírod van róla...

Mizu
02-25-2014, 04:49 AM
naaa most õszintén!
Azért csinálja, mert hagyod! Ez totál logikus! Ha te is oda-oda szurnál, piszkálnál, akkor nem tenné ilyen intenzíven!
Legalább próbáld ki amit itt a sok jó ember javasolgat! :D
Veszteni mit vesztenél vele? A barátságát már nem, mert tisztán látszik, hogy szúrod a szemét!

A Másik lehetõség, hogy akar valamit tõled!! :D
Lehet azt akarja, hogy átmenj és jól megbüntesd! Tudod! Semmi sem lehetetlen!!

TMIB
02-25-2014, 05:02 AM
Nem én szúrom a szemét, hanem a ház tulajdonosa, aki nem én vagyok.

Nem éri meg az egész, inkább csak gyûjtögetek aztán egyszer, ha valami csoda történik, akkor elköltözhetek máshová, saját otthonom lesz és örülni fogok. A szomszéd meg szenvedjen tovább nélkülünk. :)

BragBOL
02-25-2014, 08:21 AM
Végy egy pár csirkelábat (ha ott lehet kapni) Kösd össze piros fonállal, miközben tudatosítod magadban hogy épp a szomszéd kezét kötöd hogy tartsa távol a kezét a dolgaidtól, majd dobd át hozzá! :) Ha nem is mûködik, legalább nagyot néz! :D

Ezután csinálj birtokvédelmet: Fogj egy kisebb üveget, töltsd fel szögekkel gombostûkkel borotvapengékkel (tehát hegyes és éles dolgokkal), meg madzagdarabokkal, és öntsd fel borral! Eközben tudatosítsd hogy hogy a madzagok megkötik, a szögek szétbontják, a bor meg elmossa a negatív szándékot, energiát! Zárd le, és viasszal pecsételd le ezzel el is indítod a programját, majd ásd el a kert egy sarkában ahol mindig tudni fogod a helyét, idõnként adj neki energiát, azaz tudatosítsd felette a feladatát!
:D

De lehet erõsebb és kíméletesebb módszer, ha mindennap elképzeled magad õvele jókedvûen társalogni, talán még süteménnyel is megkínálva téged, eközben érezz szeretetet, mert itt a pozitív érzelem az üzemanyag!

TMIB
02-26-2014, 07:07 AM
Kaptam mintát Kínából, de rossz elõérzetem volt és igazam lett. Multicam helyett valami gyanús mintát akartak a felvarró háttere tenni. Nem rossz szándékból, csak úgy tûnik hogy a kínai kislány nem ért hozzá és elnézte. A lelkére kötöttem hogy nézzen utána, mert fontos hogy tényleg multicam legyen az a multicam. :hogymi: Mindig nagyon ügyesek, el ne rontsák itt nekem a dolgokat. Olcsó, de ha elrontják, akkor az nekem mindenképpen veszteség lenne. De bízom benne, írta hogy majd visszaszól és intézi a dolgot. :)

TMIB
02-26-2014, 07:26 AM
Itt van amivel a mintát csinálták. Egyáltalán milyen terepszín ez?

http://i.imgur.com/SaJ341D.jpg

Elsõre talán egy tányér fõzelék jut róla eszembe, amiben van barna bab, zöldbab, fekete bab, sárgaborsó és lencse.

A multicamhoz nem is hasonlít.

T72
02-27-2014, 10:15 PM
hát kb USA koreai háború korabeli minta...
http://www.usmilitariaforum.com/uploads//monthly_07_2013/post-23325-0-27260500-1374264148.jpeg

TMIB
02-27-2014, 10:41 PM
Hasonlít, bár az egyiken kicsit eltérnek a színek és nincs rajta fekete folt, csak barnás, zöldes és sárgás.

T72
02-27-2014, 11:03 PM
Pár marék só,mûtrágya, valami kiirthatatlan gaz magja ,nagy mennyiségû utánvételes csomag,szexhirdetés és még ki lehet találni pár dolgot csak hogy érezze a törõdést:D
hasonlók:
Nem tudom nálatok hogy van, de itt a villany-, és gázórán plombák vannak, ha az megsérül akkor egybõl gáz van mert loptad az energiát és vizsgálat kezdõdik...persze csak akkor jönnek ki ha vki feljelent, hogy lopod az áramot...ha kijönnek az ellenõrök és meglátják, hogy sérült a plomba, akkor lesz ajjaj...
elég csak annyi, hogy véletlenül beleakad vmi és lerántja a plombát vagy elszakítja a plomba drótját...

TMIB
02-27-2014, 11:09 PM
Nem tudom minek írtok ilyeneket, én biztosan nem tennék semmi ilyet a szomszédnak. Ez a bolond nõ, ha megint csinál valamit, lefilmezem és bepanaszolom. Esetleg. De inkább a költözést tartanám jobbnak, mert a várost se szeretem, minden tilos, minden szabályozva van. Nem szeretem az ilyet, ne mondja meg nekem egy hivatali dolgozó, hogy hány centis lehet a fû az udvarunkon.

Mizu
02-28-2014, 06:05 AM
Nem tudom minek írtok ilyeneket, én biztosan nem tennék semmi ilyet a szomszédnak.

OK.. Akkor te leszel a csapat papja innentöl! :D
Ember! Szedd össze magad! Legyel harcos es vegezz a banyaval!!! :puska: :pisztoly:

fater.lajos
02-28-2014, 07:13 AM
Álcaruha mintához:
Az egyik legjobb téli álcaruhám egy szakadt koszos lepedõ volt...

Amatorpe
02-28-2014, 03:15 PM
Ember! Szedd össze magad! Legyel harcos es vegezz a banyaval!!! :puska: :pisztoly:

Mizu, te beteg vagy! De pozitív értelemben.
Tulelo: egyetértek, had éljenek a saját kis álomvilágukban! Már a város meg a szomszéd.

TMIB
02-28-2014, 06:09 PM

Mizu, te beteg vagy! De pozitív értelemben.
Tulelo: egyetértek, had éljenek a saját kis álomvilágukban! Már a város meg a szomszéd.

Ámen!

TMIB
03-05-2014, 09:52 AM
Itt az új videó.

http://thatmaninblack.blogspot.com/2014/03/nij-iiia-ballistic-bullet-proof-plates.html

:thumbup

TMIB
03-14-2014, 10:26 AM
Minden nap megnézem a fórumom statisztikáját és a keresõszavakat.

Ma erre keresve találta meg valaki a fórumomat: amerika miert fegyverbuzi

Van még hová fejlõdni.

kovu78
03-14-2014, 10:30 AM
õt minõsíti...

shadow177
03-20-2014, 12:12 PM
Nem tudom minek írtok ilyeneket, én biztosan nem tennék semmi ilyet a szomszédnak. Ez a bolond nõ, ha megint csinál valamit, lefilmezem és bepanaszolom. Esetleg. De inkább a költözést tartanám jobbnak, mert a várost se szeretem, minden tilos, minden szabályozva van. Nem szeretem az ilyet, ne mondja meg nekem egy hivatali dolgozó, hogy hány centis lehet a fû az udvarunkon.

Azért csak kellene valami elfoglaltság neki! Ha ilyen szomszédom lenne, rövid úton pokollá tenném az életét "kedves" kis meglepetésekkel.
pl.:
- Papírzacskóba kutyasz@r, meggyújtod a lábtörlõjén hagyod, és becsengetsz. Kijön, eltapossa. Még vicces is.
- Alkalmanként egy kis pillanatragasztó a zárjába.
- Feljelenteni hogy gyerekeknek mutogatja magát.
- Ha van autója, az ablaktörlõ gumit vastagon befújni szilikonnal.
- Állandóan körülnézve elsuttogni neki, hogy mexikói drogdíler külsejû alakok keresték valami csomag miatt.
- Ha szokott locsolni, és dohányozni közben, akkor el lehet szórni némi karbidot a fûben....
- Kitenni a csöveseknek pár hirdetést hogy itt és itt meleg étel, vetett ágy, csak gyere be és érezd jól magad.

Légy kemény, végy erõt magadon, és harcolj! Gyerünk! Le a banyával!

TMIB
03-20-2014, 02:47 PM
Egy bolond szomszéd miatt nem érdemes a fegyvertartási jogokat kockáztatni. Sose tenném. Itt még a tojással ajtómegdobásból is rendõrségi ügyek vannak, mindig szoktam látni a helyi újságban.
Meg nem is gyûlölöm a szomszédot, csak hülye, de annyira nem érdekel. A többi szomszédot is zavarja a nõ. Ha egyszer nagyon bekavar, feljelentjük és kész.

TMIB
03-21-2014, 10:36 PM
Milyen kellemes dolog, mikor rendelek egy nagy csomó mindent, aztán kibontásnál látom hogy több dolog is hiányzik belõle, holott a listán rajta van amit betettek vele a dobozba. Ilyenkor mindig írhatok hosszú emaileket, hogy ez hiányzik, az hiányzik. Szerencse hogy megint levideóztam a kibontást, így tudom bizonyítani hogy dolgok hiányoztak a csomagból. :mad:

TMIB
03-22-2014, 10:43 PM
Megadta magát a sportcipõm. Bent még hordhatom és jobban bírtam mint a legutóbbi, szerettem is. 3 évet kibírt gond nélkül, de most ideje valami valami taktikait venni.

TMIB
03-27-2014, 12:35 AM
A vita tovább folytatódik. http://libertarians.blog.hu/2014/03/27/re_utoszo_a_nemzeti_kozosules_unnepehez

TMIB
04-02-2014, 03:48 AM
Néztem Natalie videóját.

Lehet hogy van itt valamiféle tudatalatti üzenet a Google reklámon keresztül?

http://i.imgur.com/wvQYYJB.jpg

TMIB
04-04-2014, 10:44 PM
Azt álmodtam hogy atomkatasztrófa történt. Bedobtam a szürke trabantom csomagtartójába 1 BOB-ot, meg 3 másik csomagot, tele ruhával meg mindennel. Próbáltam volna menekülni a helyszínrõl, mert tudtam hogy jön a sugárzás és muszáj menni. De nem tudtam, mert a többi ember is akkor eszmélt rá hogy mi történt, 3 ember meg megállította a kocsimat, el akarták venni a felszerelésem, a BOB-ot, azt mondták hogy nekem segítenem KELL rajtuk és hogy nekik KELLENEK az én dolgaim és kész. Nem tudtam elhagyni a várost miattuk. :(

astonferi
04-06-2014, 05:09 AM
Egy bolond szomszéd miatt nem érdemes a fegyvertartási jogokat kockáztatni. Sose tenném. Itt még a tojással ajtómegdobásból is rendõrségi ügyek vannak, mindig szoktam látni a helyi újságban.
Meg nem is gyûlölöm a szomszédot, csak hülye, de annyira nem érdekel. A többi szomszédot is zavarja a nõ. Ha egyszer nagyon bekavar, feljelentjük és kész.
hívd át magadhoz békülés címén azt lelövõd mert betörõnek nézted és nem ismerted fel hirtelen ijedtedben.

TMIB
04-06-2014, 06:14 AM
Nem biztos hogy ez lenne a legokosabb megoldás. :haha:

TMIB
04-08-2014, 11:42 PM
Ma láttam egy "Ready for Hillary" levonót egy autó szélvédõjén. :huuu: Viccnek is rossz lenne, hogy az a félõrült kerüljön hatalomra.

Törölt_fórumtag2
04-14-2014, 06:26 AM
Á, az olyasmi nem tisztességes, olyanokat én nem tennék.

De mikor üvöltetik a zenét hétvégén, mikor pihennék, akkor rájuk hívnék valakit. Sose hívtam, de néha megfordult a fejemben. Ha õk mindig jelentgetnek, akkor jogosan jelenteném én is õket.

Meg mikor a fánkat kivágta, akkor gondoltam rá, hogy mi lenne ha ráhívnám a rendõröket. Rongálásért és birtokháborításért lehetne perelni. :hogymi:

Egyszer bejött és megvagdosta a bokrainkat is. Engedélyt nem adtunk rá neki, csak egy reggel láttuk hogy a bokroknak hiányzott egy része.
Mi az, hogy bemegy más földjére?! Hozzányúl bármihez is, ami nem az övé?!
Nálatok nem lehet kerítés, szögesdrót, kutya stb.?

TMIB
04-14-2014, 01:38 PM
Kerítés volt, azon keresztül nyúlkált be a hátsó kertben. Elõl nincsenek kerítsek a házak elõtt. Oda csak besétált és elkezdte nyesni a bokrainkat. Kutyák nincsenek, akinél van, az vagy házban, vagy elzárva.

Törölt_fórumtag2
04-14-2014, 03:45 PM
Kerítés volt, azon keresztül nyúlkált be a hátsó kertben. Elõl nincsenek kerítsek a házak elõtt. Oda csak besétált és elkezdte nyesni a bokrainkat. Kutyák nincsenek, akinél van, az vagy házban, vagy elzárva.

Legalább elküldted a fészkes fenébe?

TMIB
04-14-2014, 04:38 PM
Nem, csak készítettem róla felvételt. Ha megint csinálja, akkor bejelentem a városházán és tudom bizonyítani hogy a nõnek elment az esze. :)

TMIB
04-14-2014, 08:36 PM
Erre még a Google is azt mondja, hogy sose hallott róla. :haha:

"Your search - "Ahat atmam mam sherir shanti" - did not match any documents."

Törölt_fórumtag2
04-15-2014, 05:13 AM
Erre még a Google is azt mondja, hogy sose hallott róla. :haha:

"Your search - "Ahat atmam mam sherir shanti" - did not match any documents."

Szanszkrit. Jelentése: én egy békés lélek vagyok a testemben. Ebbõl lett az om shanti. Rádzsa jógáztam, ott volt jelmondat.
Arra akartam célozni, hogy békés ember vagy.:)

TMIB
04-15-2014, 02:10 PM
Gondoltam hogy valami ilyesmit jelenthet. :beer:

Törölt_fórumtag2
04-15-2014, 03:05 PM
Gondoltam hogy valami ilyesmit jelenthet. :beer:

Ha lehet hinni a KÖNYV-nek egyszer a szelídeké lesz a világ.:D Maradj is ilyen, amíg lehet.
Mindig elmondom családi, baráti körben, hogy egy szelíd, békés ember vagyok valójában és úgy is szeretnék élni. Csak az élet néha olyan helyzetek elé állított, amit nem lehetett békésen megoldani.

TMIB
04-19-2014, 05:20 AM
Vennék eredeti Win7 pro-t. Teljes verziót. Nem lehet, egyszerûen nem árulják sehol. Akkor hogy vegyek eredetit, hogy fizessek érte, ha nincs? A Microsoft oldalán is a Win 8 van, de azt meg használja más, nekem az nem kell. Ha letöltöd akkor tolvaj vagy, ha fizetnél érte akkor nem akarják neked eladni. Akkor most mégis mit lehet ilyenkor csinálni?
A kölcsönkapott az nem saját. Nekem saját kellene és eredetiben. (Win 7 Pro OEM kapható, de az nem az ami nekem kell.)

Törölt_fórumtag2
04-19-2014, 06:24 AM
Vennék eredeti Win7 pro-t. Teljes verziót. Nem lehet, egyszerûen nem árulják sehol. Akkor hogy vegyek eredetit, hogy fizessek érte, ha nincs? A Microsoft oldalán is a Win 8 van, de azt meg használja más, nekem az nem kell. Ha letöltöd akkor tolvaj vagy, ha fizetnél érte akkor nem akarják neked eladni. Akkor most mégis mit lehet ilyenkor csinálni?
A kölcsönkapott az nem saját. Nekem saját kellene és eredetiben. (Win 7 Pro OEM kapható, de az nem az ami nekem kell.)
Irigylem a problémáidat!:D
Ez arra emlékeztet, amikor az elsõ sivatagi viharban kérdeztek egy tengerész gyalogost, hogy van-e valamilyen gondja. Mondta, igen, nem talál elemet az órájába...

TMIB
04-22-2014, 04:27 AM
A Windows nálam munkaeszköz. Gondolj a munkahelyedre és arra hogy mivel keresed a kenyered. Ha az az eszköz nem lenne, akkor nem lenne munkád. Ez nagy probléma. A hasonlat inkább olyan, hogy a tengerészgyalogosnak a frontvonalon van ellensége, csak puskája nincs. :hogymi:

De ma rájöttem hogy mi a gond.

"Microsoft No Longer Selling Windows 7 to Retailers"

Értitek. Árulják a Win 8-at $99 dollárért, amit mindenki utál. Nem árulják a Win 7 Pro-t 250 $dollárért pedig azt vették és keresik a felhasználók. Ez milyen logika szerint mûködõképes üzletmodell?

http://magyarprepperforum.org/image.php?u=1&dateline=1388189128

Olyan ez, mint a Youtube-Google dolog. Nem baj ha mindenki utálja, rákényszerítjük az összes felhasználót és kész. Ez kinek jó? Hogy épül ettõl egy világvállalat? Hogy szerez támogatókat? Hogy lesz ettõl boldog a vevõkör, az ügyfélkör, a felhasználókör?

Ha a kormányok a mai napig XP-t rendelnek sok helyen, akkor nem kellene Win 8-9-17 helyett egy erõs, feljavított XP változat? Vagy nekem nem kéne ésszerûséget keresnem az ostobaságok között? Mert hogy értelme nincs ezeknek a céges döntéseknek az biztos. :mad:

TMIB
04-22-2014, 05:36 PM
Kölcsönwindowsom van, de saját eredeti (nem OEM) kellene, hanem retail full. Találtam kettõt eBay-en. Az egyiket 450-ért, a másikat 650-ért adják. Ennyim nincs. Lehet írok a Microsoftnak, hogy hozzák vissza a Win7 árusítását, ne hülyüljenek. :hogymi:

TMIB
04-22-2014, 06:34 PM
Oké, így már értem. Ennek még utánajárok, ha igaz, akkor veszek egy Win8 prot. A fórum is ilyen alapon van. V5-ös, de a V4-est telepítettem, mert az ötösrõl mindenki rosszat írt. :)

TMIB
05-07-2014, 01:44 PM
Ez a vevõ is érdekes. Kivesz egy szobát egy hotelban, rendel valamit az ország másik felébõl és a hotel címére kéri a rendelést, aztán néhány nap múlva ír hogy a csomag nem érkezett meg, õ meg költözik a hotelból. Mi közöm hozzá? Miért rendel valamit és kéri olyan helyre, ahonnan néhány nap múlva el akar költözni? Miért nem intézi el a hotellal? Hogy gondolta hogy 3-5 nap alatt odaér a csomag, ha a szállítási idõ 7-14 nap? :confused:

Amatorpe
05-07-2014, 03:00 PM
Én rendeltem volna valamit asszem aliról, ott volt olyan lehetõség, hogy valamennyi plusz összegért 20-30 nap helyett 7-12 lett volna, lehet ilyesmire gondolt, csak nem jelölte be.

TMIB
05-07-2014, 03:10 PM
Ha többet rendelt volna akkor elintézhettem volna neki, de azt rendelés és postázás elõtt kellett volna megkérdeznie, nem utólag. Utólag már nem tudok mit csinálni, ha a csomag már valahol félúton van.

TMIB
05-20-2014, 10:16 PM
Írnak hogy valami eltûnik, kérdezem hogy biztos nem vette-e át egy családtag aki elfelejtett szólni, esetleg a cím nem-e rossz. És nem írnak vissza. Ilyenkor mi van? Küldjem ki ugyanarra a címre ami lehet hogy nem is jó?

A mai panasz is érdekes. Azt írja hogy "Rossz címet adtam meg, pontosabban egy nem létezõ címet."

Igen? Én meg elküldtem a címre és akkor most én mit csináljak? :confused: Ezek szerint nem fogod megkapni amit rendeltél. Ez kinek a hibája? Miért adtál meg egy nem létezõ címet?