View Full Version : Wasteland 2 + Wasteland 3
MaRee
05-28-2014, 07:42 AM
Össze jött ugye kickstarteren (https://www.kickstarter.com/projects/inxile/wasteland-2) pár millió dollár a játékra, aki nem ismerné, ez a "Fallout 4".
A történet a szokásos, atomháború sújtotta (mondjuk végre kitalálhatnának már erre valami mást is) USA-ban kóborolhatunk a 'Desert Rangers' nevû csapatunkkal. A játékmenet a régi, izometrikus Fallout játékokra hajaz, tehát körökre osztott. A térkép elvileg elég nagy, rengeteg küldetés, mellékküldetés és felfedezni való van rajta. Utazás közben itt is ugyan úgy meg támadhathatnak fosztogatók, mutánsok, egyebek. Nem egy karaktert irányítunk, hanem egy egész csapatot, mindegyiknél leeht külön skilleket, felszerelést, attribútumokat, stb-t állítgatni. A béta már megy egy ideje, akik nyomják azoknak a bugoktól eltekintve tetszik. Hozza a jó öreg Fallout hangulatot, a látvány és a hangok pedig jók.
A játék ez év Augusztusában jelenik meg.
Egy kis gameplay ami a combat rendszert mutatja be, de rengeteg van még fent YT-on.
https://www.youtube.com/watch?v=wjHynfg1Mdo
A Wasteland-et én is figyelem. :thumbup Elég jónak tûnik.
keeper
06-21-2014, 09:54 AM
Egyik nap próbálgattam a teszt verziót . Picit furi de tetszik :)
Igazából ennek kellene hogy Fallout 3 legyen a neve, illetve a Fallut 3-nak pedig a Fallout 3D nevet kellett volna adni. :haha:
Ma jött ki a játék. http://www.gameranx.com/updates/id/24258/article/wasteland-2-kickstarter-funded-sequel-to-fallout-predecessor-available-today/
4.5 / 5 a PCWorld-ön.
És nem $59.99, hanem csak $40. :thumbup
http://www.pcworld.com/article/2686181/wasteland-2-review-the-post-apocalyptic-role-playing-game-youve-been-waiting-for.html
Egy hosszabb cikk róla az Index fõoldalán.
http://index.hu/tech/2014/09/25/vegre_elkeszult_a_fallout_3/
:cool:
MaRee
09-26-2014, 07:16 AM
Ki is próbálom még a héten, már nagyon kíváncsi vagyok.
Az értékelését látva, meg ahogy kinéz, és az a tény hogy Fallout 3-nak is beillene, biztos hogy késõbb én is megveszem a játékot. :cool:
MaRee
10-01-2014, 10:03 PM
Kipróbáltam, kb egy órát tudtam eddig ráfordítani. Nagyon tetszik a hangulata, a kezelés meg minden a régi Falloutokat idézi. Jó kis játék lesz ez, a karakter generálással is el szöszmötöltem egy 20percet. Ranger nehézségen nyomom( 3.), de szerintem lejjebb fogom venni, mert már az elsõ küldetésnél az egész csapatot kinyírta egy béka :haha:
cookac
10-01-2014, 10:55 PM
Az én kis csapatom...:thumbup
3960 3961 3962 3963
MaRee
10-02-2014, 08:05 AM
Milyen felállásban nyomod, milyen típusúak a karaktereid? Én elsõre próbáltam egy mindenes csapatot összehozni, de úgy tûnik ez nem igazán lesz életképes.
A fõkarim egy "fegyverbuzi", õ ért mindenféle lõfegyver használatához, eddig egyedül õ volt használható. Van még egy doki, akivel gyógyítgatok, egy mûszerész a széfek-csapdák-ajtók hatástalanításához, valamint egy izomagy, akivel úgymond tank szerepet vállalt magára, és közelharcban képzett.
Sajnos mivel csak egyetlen karakteremnek van lõfegyvere, a csapat úgymond halott. Õ sem talál sokszor még 70%-os találati aránynál sem, maradék harcos karakter pedig az izomagy, aki még jobb híján egy baseball ütõvel csapkod, 5bõl háromszor mellé :D A maradék kettõ harci értéke a nullával egyenlõ, úgyhogy vagy csinálok egy teljesen új csapatot, vagy szintlépésnél mindenkinek rakok legalább a handguns-ra egy-egy pontot.
Tényleg muszáj lesz beszereznem ezt a játékot. :hogymi:
Daniui
10-02-2014, 09:29 AM
Én most csináltam meg karaktereimet, de haveromnál láttam a játékot õ már benne van rendesen, az õ tapasztalatait nézve csináltam 3 csak harcos embert és egy cipekedõt, elõzõ háromnál a legelsõ stat point és az inteligent van maxon, a cipekedõnél pedig a strenght meg az inteligent maxon. A 3-om harcos kariból kettõ assaultos és egy mesterlövész azok maxon, nem érdemes minden szarra tenni, én inkább specializálódok egy valamire de abból toppos legyen. A cipekedõ emberem tud számítógépet feltörni, lockpickelni stb.
MaRee
10-02-2014, 09:39 AM
Én is elkeféltem a kezdõ partymat, úgy tûnik. Még csak Ag centernél vagy minél járok, de a 3. szintû partymat hülyére verik különbözõ mutáns kukacok illetve nyulak. Mindenkinek kellett volna lõfegyvert adni.
Out of combat healing meg nincs? Medpackot nagyon keveset találni, amit harcközben el is használok, aztán mehetek 2 meg 3 hp-val a köevtkezõ csapat ellenfélnek.
cookac
10-02-2014, 02:15 PM
Milyen felállásban nyomod, milyen típusúak a karaktereid? Én elsõre próbáltam egy mindenes csapatot összehozni, de úgy tûnik ez nem igazán lesz életképes.
A fõkarim egy "fegyverbuzi", õ ért mindenféle lõfegyver használatához, eddig egyedül õ volt használható. Van még egy doki, akivel gyógyítgatok, egy mûszerész a széfek-csapdák-ajtók hatástalanításához, valamint egy izomagy, akivel úgymond tank szerepet vállalt magára, és közelharcban képzett.
Sajnos mivel csak egyetlen karakteremnek van lõfegyvere, a csapat úgymond halott. Õ sem talál sokszor még 70%-os találati aránynál sem, maradék harcos karakter pedig az izomagy, aki még jobb híján egy baseball ütõvel csapkod, 5bõl háromszor mellé :D A maradék kettõ harci értéke a nullával egyenlõ, úgyhogy vagy csinálok egy teljesen új csapatot, vagy szintlépésnél mindenkinek rakok legalább a handguns-ra egy-egy pontot.
Hát többször kezdtem én is, mindig vmit igazítottam a csapaton. Karizma három emberemnél 1, a luck mindenkinek 1. Az INT háromnál 4es, technikusnál 8.
Fõkari: pofázós alak 4 karizmával. Nála a duma és leadership a fõ vonal, mellé kicsi heal+surgeon. Ezenfelül õ lesz az ajtóberugdosó, ha a csajszi majd lelép.
Ezermester: 8as int, h több pontot kapjon szintenként és az összes tolvaj+betörõ bizbasz, kivéve a demolition és a széftörés. Neki csak 2 erõ jutott, szal szintlépéskor teszek rá pontokat. Õ lesz a végén az energia fegyveres emberem is.
Doki: 6os speed, h csata közben tudjon futkározni ha healelni kell, és az összes heal+repair skill.
Sniper: 7es awareness, neki jutott a perception+demolition kombó, õ az aki legmesszebbre lát, látja a csapdákat és veszély esetén megkezdi a meggymagköpködést.
Hárman 2 assault ponttal indultak, kivéve a sniper. Elõremegy, lõ, visszafut többiek mögé, akik ambushban vannak térdelve. Eddig ez a recept bevált rangeren, bár még nagyon az elején járok (AG center végén) de eddig sem eltalálni, sem hozzám érni nem tudott senki, szal ez lesz a fõ csapásvonal. Assault weaponon kívül a sniperpuska jöhet még szóba, a többi felejtõs.
Daniui
10-02-2014, 05:06 PM
Na én is toltam egy kicsit, azt hittem ha fejlõdõk az alap pontokra is kapok szintenként hát nem... Nem tom késõbb kapok e majd, de pont e miatt tettem az inteligenciára sokat na mindegy. Am bejött nekem is taktikám a csaták 95%-ban hozzám se tudnak érni, a maradék 5%-ban meg épületben vagyok azaz kicsi a hely, ott ez nem mindig lehetséges. Mondjuk amikor lemészároltam egy falut és betámadtak kb 20-an egyszerre akkor már egy kettõ már elért de azok is gyorsan iktatva lettek. Am nem követem a sztorit, nekem ez az angol már túl bonyolult, ezért is inkább úgy tolom hogy mindenki ellenség, tradereknél pl jó cuccok és sok pénz szokott lenni. Bár már látom lassan körözni fognak emiatt, de eddig nem volt semmi betámadás.
Gondold el mi lenne valóságos helyzetben. Összeomlik a világrendszer. Van aki meg azt mondja hogy:
"Idegen helyen vagyok, nem beszélem a nyelvet. Úgyhogy emiatt nekem mostantól mindenki ellenség." :haha:
Daniui
10-02-2014, 05:55 PM
Gondold el mi lenne valóságos helyzetben. Összeomlik a világrendszer. Van aki meg azt mondja hogy:
"Idegen helyen vagyok, nem beszélem a nyelvet. Úgyhogy emiatt nekem mostantól mindenki ellenség." :haha:
Jah, de ezt a játékot nem így fogom fel, a falloutot 3-at mondjuk valósnak fogtam fel... Mondjuk ott is volt h trollkodtam egy picit de azt betöltöttem.
de a 3. szintû partymat hülyére verik különbözõ mutáns kukacok illetve nyulak.
Ez azért elég aggasztó, ha egy nyúl szétszed egy egész csapatot.
Rögtön eszembe is jutott a klasszikus.
http://www.youtube.com/watch?v=Pkt7rL_X9n4
cookac
10-05-2014, 06:48 AM
Itt az elsõ DLC, csak 50 euro... :haha:
https://www.youtube.com/watch?v=D49mDa35CAs
Ez is ilyen DLC-s pénzhajhászat? :(
MaRee
10-05-2014, 09:50 AM
Nézd végig a videót :D
Oké. :haha: Így már értem. Már megijedtem hogy ezek is DLC-ket adnak majd ki tízesével.
Ok, egyéb észrevételek a játékkal kapcsolatban? Ki mennyit játszott vele, kinek mennyire tetszett? Bug-ok? Úgy tudom sok volt benne, de a nagyja javítva lett.
Kezd olcsóbb lenni, úgyhogy gondolkodom rajta hogy talán érdemes lenne majd megvenni.
Mondjuk érdekes lesz letölteni 30 GB-ot, ezzel az Internettel. :-/
Ha bárkinek bármi véleménye, tapasztalata van a játékkal kapcsolatban, az ossza meg! :)
Fekete Péntek leárazás volt Steam-en, 60%-al olcsóbb volt a játék, úgyhogy megvettem. Remélem nem bánom meg. :)
Az elsõ 1 órában kinyírtam 3 útonállót és egy kecskebékát. Nem rossz a játék, tényleg van benne egy nagy adag Fallout 1-2.
Az irányítást még szoknom kell.
Kezdek belejönni. :) Tömegével irtottam a legyeket, lárvákat, kicsináltam egy csomó nyulat, útonállót, néhány hüllõt is, meg növény-zombi emberekbõl egy csomót. Végigvittem az egyik fõküldetést, most pedig visszamentem a bázisra, beengedtek a kaszárnyába.
Igazából nagyon Fallout 2 a hangulata (vagy inkább Fallout Tactics?), a kinézete és a zenéje is. Ebben viszont mindig forgatni kell a kameranézetet, ami idegesítõ egy kicsit. A szöveg sok, de talán nem elviselhetetlenül sok.
Mikor már azt hittem hogy a mai játékok már hoznak lázba, akkor kipróbálom a Wasteland 2-t és rájövök hogy tévedtem. :D Ez nagyon jó, Fallout 1-2 és Tactics keveréke. A zenéje is teljesen korai Fallout. Eléggé rákattantam. :)
2 dolog van ami zavaró, az egyik hogy ha elkezdõdik egy csata, akkor nem lehet megszakítani, se elmenekülni. Úgyhogy most egy 20mm-es ágyú lõ rám, de olyan messzirõl hogy nem is látom. Gondoltam visszavonulok és kitalálom hogy honnan kellene rátámadnom, de most araszolgatok vissza és olvasom hogy nem lehet a csatát megállítani. A másik hogy egy karakter lelépett, de azt írják hogy õ úgy "eltûnt" és többet nem is fogok vele találkozni. Holott az egyik kedvencem volt. Fogadhattam fel helyette egy bányász fickót.
Az elején pénzhiány van, meg lõszerhiány, de ez késõbb már nem gond, mert van pénz és lõszer bõven.
A küldetések kicsit kuszák. Meg ha beszélgetni lehet, akkor sok karakter nagyjából ugyanazt mondja el ugyanazokról a dolgokról.
Most meg azon gondolkodom hogy hová tûnik a csapatom inge és gatyája. Az elején nem volt gond, de most van hogy eltûnik. Egyik percben még rajtuk van, a másikban viszont ott van egy szál tangában a harcosnõ. Oké, jól néz ki, de ki vetkõztette le? :confused:
Az egyik pályán találtam egy magyart is. Anna Hegedus. (Mivel az utóbbinak kizárólag magyar jelentése van Hegedûs-ként, így elég egyértelmû a dolog.) :D
Arizónából átkerült a csapatom Los Angelesbe. A játék nehezen indult, aztán könnyebb lett, most megy valami baromira kemény lett. A borzok csúnyán kicsináltak az elsõ megállónál. Aztán mikor úgy gondoltam hogy oké, megöltem õket, csak tûnjek már a pályáról, akkor rá kellett jönnöm, hogy a bejáratot elállja egy tank és 4 kigyúrt robot. Komolyabb fegyverek kellenek.
https://www.youtube.com/watch?v=4ndWy0NMLxQ
Volt néhány hiba volt a játékban, pl. elkezdett tölteni, de nem hagyta abba, hanem megakadt. Meg volt hogy egyszerûen lefagyott félig, nem mûködött semmi, csak a fényt lehetett forgatni.
A történettel van gondom, hogy az egyik karaktert felfejlesztettem, de aztán õ parancsra lelépett. Nem lehet vele csinálni semmit. És a legvégén is van egy rendkívül idegesítõ dolog, de ezzel se tudok mit csinálni. A játék sztorija miatt kiesett egy újabb csapattag.
A Wasteland 3 -ra most néztem rá, hogy jó lenne befizetni, de errõl pár nappal lekéstem.
http://awol.junkee.com/wp-content/uploads/2016/10/5214431215_66956aa4b9_b.jpg
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/e4/cc/41/e4cc4171ebe472debf3cf4c6a9e398bb.jpg
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/54/8d/a1/548da14d042d2a842980f91740562d53.jpg
Ez nem jó.
Tehát a történet arra kényszerít, hogy az egyik karakterem elküldjem. Melyiket? Pont azt amelyik az orvos és a robotszakértõ. Akire az utolsó harcnál nagy szükség lenne. Más orvosom nincs. Lehetõség arra hogy orvos karaktert fejlesszek, nincs.
E nélkül kéne gyõznöm az utolsó pályán. Ami egyszer sikerült. Gyorsan, mentettem... volna. Ha játék nem fagy ki. De kifagyott! :duhos:
Amit még észrevettem, hogy van néhány karakter az utolsó pályán akik eljöttek a végsõ összecsapásban segíteni. Többségük nem nagy segítség, de azért jó nekik szólni. Addig is megosztják a csatában az ellenség figyelmét.
Frissítés:
Mégis összejött. Bár minden segítõm meghalt. Az egyik csapattagom is haldoklott, és persze nem tudtam meggyógyítani. Ugyanakkor egy másik emberem ott kellett hagyni a legvégén, így õ meghalt. Viszont aki haldoklott, azt valamiért a játék mégis élõnek hagyta meg. Gondolom a helikopteres csapat megmentette a haldoklót, bevonszolták a helikopterbe mielõtt leléptünk? Persze ehhez már fantázia kell, mert a játékban semmi utalás nem volt erre.
A végén volt egy szöveges összefoglaló, hogy melyik településsel mik történtek késõbb, illetve a személyekkel akikkel a játékban a csapatom találkozott.
Mennyit is fizettem érte? 16 dollárt? Megérte! :tapsol:
Újrakezdtem, nehezebb fokozatban.
Mindegy kit hagysz ott meghalni, ha újrakezded az a karakter is választható lesz, fegyverek nélkül, de a már összeszedett XP pontokkal és felfejlesztve.
Nyugodtan mehet is a nehezebb fokozat, mert az elején még a béna fegyverekkel is könnyen bedarálható az ellenség. Karcolásokkal át lehet vészelni a csatákat.
Így másodjára már azt is tudom hogy melyik karaktereket nem szabad felvenni a csapatba, illetve melyiket kell elküldeni amint elõkerül valaki más helyette.
A játék most is érdekes, már csak azért is, mert sok küldetésben van több választási lehetõség. Rögtön a másodiknál van egy döntés, hogy 2 probléma közül melyiket akarod megoldani. Érdekesség, hogy bárhogy dönthetsz, de az egyiknél sokkal több ártatlan áldozat lesz, szóval van következménye. Ráadásul ha nem azt választod, akkor a másik csapat elég hálátlan lesz, illetve a fõbázison szó szerint leb.sznak érte.
Meg van egy küldetés ami szükséges a továbbjutáshoz, de van egy rab akinek a segítségét kell kérni, de õ csak akkor segít, ha szabadon engedjük utána. Elsõre nem engedtem szabadon. Most másodjára viszont igen. Ennek viszont az lett a fojamánya, hogy behívott a parancsnok és jó nagy fejmosást és fejtágítást kaptam érte, hogy a Ranger-ek nem engedhetnek csak úgy szabadon egy foglyot, mert milyen dolog már az, mert a morál, és különben is a szabályokat be kell tartani.
Oké, de akkor ott a kérdés, hogy ha egy Ranger megígér valamit, akkor megszegheti a szavát és hazuggá válhat? :confused:
Ha ez valóságban történne, biztosan megkérdeztem volna ezt. Fõleg hogy az elítélt csak valami részegeskedõ hülyeségért volt lecsukva, viszont emberek élete múlt azon hogy segít-e vagy nem.
Az elsõ végigjátszáskor az õrült szektásokkal egyezkedtem, épp csak nem vittem végig azt a küldetést, mert nem akartam nekik segíteni. Most viszont megtaláltam a Milícia fõhadiszállását és nekik segítek. (Igaz, kinyírtam egy rakás emberüket elõtte, amiért nem voltak túl boldogok, de ez van. Mivel jó fegyvereik voltak, így az lett a halálos ítéletük.) Meg nem hittem volna hogy megtalálom a bázisukat és hogy ilyen jó fejek, de segítettem nekik egy csomót, úgyhogy most már szent a béke. :D
A bázisuk amúgy eléggé stílusosan van kidekorálva. Bejövõs. :thumbup
https://i.ytimg.com/vi/_3psDa06Gp0/maxresdefault.jpg
Mivel más utakon járok mint elõször, így elég sok az új küldetés is. Illetve találtam egy másik karaktert aki a csapatommal akart tartani. Úgy tudom hogy egy milicista is jöhet majd késõbb, bár még nem tudom hogy a másikat lecserélem-e rá. Valószínûleg egy milícia tag jobb lövõ mint egy kóválygó indián nõ, de majd kiderül. Az indián nõ se rossz karakter és õ is tud harcolni, szóval lehet hogy megtartom. :)
Illetve a már felfejlesztett karakterek is többet látnak a térképbõl, sokkal több rejtekhelyet és falut találnak meg. Az egyik helyen például találtam egy rakás robotot, holott mikor elõször játszottam, akkor a robotok még nem jutottak be a kanyonon belülre, csak kívül voltak. Másodszorra viszont már átjöttek. Meg elsõre nem nyírtam ki az idióta fickót aki a játék legvégén bekavar. Most amint meglátom, szétlövöm majd a fejét egy vadászpuskával. Így a történet jóval másabb lesz. És volt egy lány akit kinyírtak a robotok, õt most minden áron meg akarom majd menteni. Elsõre is megpróbáltam, de nem sikerült és vissza kellett mennem a szüleihez, elmondani a rossz hírt. :( De másodszorra sikerülni fog a mentõakció!
Mivel sok küldetést másodjára már végig vittem, illetve a választhatóak közül más küldetéseket választottam, meg új karaktert is felvettem a csapatomba, így nem csak a játékmenet lett más, hanem a játék vége is, a történet is. Mivel elõszörre minden segítõtársam meghalt, így fel kellett áldoznom valakit az embereim közül. De most néhányan életben maradtak és mikor oda került a sor és a csapatomból akartam valakit feláldozni, egy nem játszható karakter felajánlotta hogy önként jelentkezik az öngyilkos dologra.
Szóval mindkét végigjátszás érdekes volt, mivel a kettõ eléggé különbözött. Ez bizony nagyon jó játék, akárcsak azok a régi klasszikusok. :admire:
Most jött ki a Wasteland 3. Úgy tûnik hogy átlag 8,5/10-es az értékelése. :thumbup
Nem nagyon akarok utánajárni, mert kerülöm a spoilert. Ez olyan amit majd megveszek és játszok, ha majd 20 dollár alá megy az ára. :) De egyelõre itt a Fallout 2 mod, és persze az AtomRPG-nek is van egy DLC-je.