View Full Version : Városi túlélés - kötetlen diskurzus
Demcad egy érdekes kérdéssel állt elõ.
Ha katasztrófa esetén az emberek elözönlik a kormányépületeket, mert menedékre van szükségük, az minek számít? Nem biztos hogy a város örülne neki ha önként bevennék az emberek az iskola épületét, vagy a polgármesteri hivatalt. Esetleg lehetne olyan helyzet is hogy a rendõrség próbálná kiszorítani az embereket? A lakosság fizeti az iskolák és egyéb közhasznú épületeket, úgyhogy elméletileg az övék és joguk lenne akár bele is költözni. Van-e annyira közös egy ilyen épület, mint egy a közpénzbõl kiépített parkrész? Vagy mint a közpénzbõl épült utca és járda?
Ha felhasználják az iskolaépület WC papírkészletét, vagy egyéb dolgait, az fosztogatásnak minõsülne?
..elmesélek egy történetet...régen mikor kezdtem a szakmát,csak 2-3 db uaz volt,nem volt mindenkinek kocsija,sokszor egy doboz égõvel leraktak minket,aztán a mûszak végén felvettek,egyszer elkapott minket egy zivatar,beálltunk az óvoda terasza alá..az óvónõ behívott minket,leültünk a padra,kaptunk teát,májkrémes kenyeret..a gyerekek körülvettek minket,kérdések,stb,aztán elállt az esõ mentünk tovább....-"szia bácsi"...szóval attól függ milyen stílusban,milyen szándékkal közeledik valaki,rosszul lesz,segítség kell,vagy megy a hasa...szervezetten most is berendezik a tornatermet,tele ággyal,adományokkal......de becsõdülni,mindent szétcseszni,törni ,zúzni,azt azért már nem.......ha valaki kér,az nem fosztogatás...ha valaki fenyegetéssel elveszi,az fosztogatás.....pl nemrég volt ,hogy szétvágták ellopták a fûtéscsöveket az iskolából....hát nem hiszem,hogy ezt úgy kell felfogni elvitte a saját részét..ez fosztogatás.
Ha netán beütne a tuti, minden ember csak a saját nyomorával lesz elfoglalva. Bezsúfolják magukat minden elérhetõ nagyobb intézménybe, hisz onnan várják a segítséget. Elvégre 98% szerintem nem készül semmire.
Ha nem engedik be õket mert teltház van? Nekimennek a zojjektumnak törve zúzva....Nincs az a létesítmény ami ne telne meg egyszer, mondjuk sebesültekkel, szülõnõkkel akik már a kórházba se férnek be ......stb
Sajnos minden emberbõl elõjön a túlélõ és csúnya világ lesz.
Lásd Dél.Szláv háború...... Csak magadnak és a családnak, a többi mehet a levesbe.
Aztán lehet oszlatni a népet ha rád is rádmennek.
Mind tudjuk mire képes az ember......
Én így látom az épület kérdést.
Doom kolléga békeidõben volt helyzetbe.
Nem nagyon szeretem ismételni ezt, mert ekkor tesztelt minket Doom (elõször) és én elég (nagyon) félre értettem... szóval egy példa a témára:
Mikor volt Miskolc környékén a nagy árvíz, akkor az arra kapható egyének kint voltak pakolni a gáton, több napon keresztül...
Akiknek védtük a területeit szintén kint voltak...kivéve bizonyos családok.. azok hagyták magukat beállíttatni a városi sportcsarnokba..
Ott szépen elszállásoltak minden családot... matracok.. tisztálkodó szerek... rendszeres étkezés..
Muszáj leírnom, de nem roma családok közül csak az asszonyok és gyerekek és az öregek maradtak a csarnokban, a férfiak maradtak a gátakon, vagy visszavitették magukat építeni...
A roma családok közül biztos volt kint férfinép is, de nem jellemzõen mozgatták magukat..
A lényeg, hogy hangoskodva, jóformán mulatva töltötték idejüket...
A kulturált WC-ket mosdókat fürdõket hamar mocsok lepte el. Ott ahol érte õket az inger, ott dugtak... lényegtelen volt, hogy tele volt gyerekkel is a sportcsarnok.
Volt hogy oda szart a gyerek a padlóra és röhögve mutogatták, mikor a nem roma takarítónõ takarította utánuk a mocskot...
Nagyon teccet nekik a dolog... Az hogy kiszolgálták õket, az hogy semmi dolguk nem volt...
A másik, hogy az eláradt területeken lévõ áruházak fosztását megkezdték. Géppisztolyos rendõrök csónakáztak, cirkáltak, hogy megakadályozzák ezt.. Volt egy eset, mikor addig fajult a dolog, hogy a rendõr csõre rántotta a gépfegyvert. A roma feljelentette a rendõrt, mert ráfogta a fegyvert. Addig ordibált, míg közölték vele, hogy rendkívüli helyzetbe a fosztogatókat lelövik.. innentõl kussban volt és elhúzta a csíkot...
Ezeket a híreket, fotókat, videókat azóta sem engedik közzétenni, mert : FESZÜLTSÉGKELTÕ !!!!
Nagyon-nagyon beleivódott ez a Miskolc és környéki lakosokba...
Egy további éles helyzetben már tudjuk mit kell és mit nem kell tennünk... ehhez kellet az, hogy lássuk, tapasztaljuk, hogy ilyen helyzetben hogy viselkednek bizonyos családok, csoportok...
Még azt is megkockáztatom, hogy nem az õ hibájuk! Az állam, hosszú évek alatt juttatta el õket ebbe a felfogásba.
Mindent kapnak anélkül, hogy tenni kellene valamit érte, csupán származás alapján.
Nekünk keményen fizetnünk kellett a bölcsõdét, ovodát, iskolát, míg õk méltányossági alapon nemhogy nem fizetnek, hanem még kapnak félévente több 10 ezer forintot gyerekenként, hogy járatja bölcsi-ovi-iskolába...
Hogy tartozik ez ide? A városi túlélés témakörébe?
Úgy hogy az ilyen városi családok, már rég elvesztették azon kepésségüket, hogy túléljenek maguktól mindent, hiszen tudtak mindent a természetrõl a vándorlásaik alatt tanulva, továbbadva az utódoknak. Ma már csak egy dolgot tudnak, de azt mindenkinél jobban. Azon törvényeket, paragrafusokat, amiben az van lefektetve, hogy MI JÁR NEKIK!
Természetesen: TISZTELET A KIVÉTELNEK!
Tehát a nagy kérdés:
MIT FOGNAK AZ ILYEN CSALÁDOK TENNI EGY VÉSZ-BAJ-KATASZTRÓFA ESETÉN?
Akik ezeket látták, tapasztalták már, azoknak nincs kétségük a választ illetõleg!
Hogy lehet ilyet túlélnünk???
Van lehetõség rá, de az leírhatatlan és minden (nem ilyen ember) legmélyebb lelke mélyén lapul ...ugrásra és aktiválásra várva...
A legszörnyûbb, hogy ezzel az állam, a rendõri szerv...stb. is tisztában van, mert nem idióták azért...
Amatorpe
06-06-2014, 07:00 AM
Robotzsarunak azt hiszem a harmadik részében volt, hogy pénzes bácsi ki akart lakoltatni egy egész városrészt, mert kellett volna építkezni. Amikor a rendõrök megtagadták a "munkát", felfegyverzett egy bandát, hogy "bírják jobb belátásra" az ott élõket... Szóval nem tartom kizártnak, hogy direkt erre alapoznak: Addig süllyesztik a rendes emberek életszínvonalát, míg kitör valami polgárháború-féle, a kisebbséggel elvégeztetik a piszkos munkát, aztán meg mivel értük úgyse kár szépen kiirtják õket azért amit tettek. Eredmény: jelentõsen megfogyatkozott, elszegényedett, könnyen irányítható nép, akik megtörve, gyötörten szívnak majd jó sokat...
mert ekkor tesztelt minket Doom (elõször)...én mindenkit tesztelek,legfõképpen önmagam...a túlélésben van egy szentháromságom...elme...test...felszerelés.... ez a három dolog egy lánc és olyan erõs,mint a leggyengébb szeme...jó felszerelést viszonylag könnyû beszerezni,egy kattintás vagy kis vásárlás...aztán a tesztek,visszaváltás,de egy idõ után egész jó a cucc.....na de adjál ecsetet egy mûvész vagy egy tõzsdeügynök kezébe,az utóbbi a szobáját sem tudja kifesteni,a mûvész megalkotja a templom freskóját....tehát a test..béna kézbe minek ka-bar túlélõ kés,puha pocsnek minek hátizsák és kevlár mellény..a vasútállomásig sem jut el.....a harmadik az elme..mivel rendkívül békés,jó szándékú ember vagyok nincs fegyverem...lehetne,de nem kell..kerülöm a bajt,inkább lyukat beszélek a hasba ha kell...pillanatok alatt fel kell tudni mérni akivel beszélsz a teljes pszichéjét a gyengéjét,erõsségét,hol lehet kezdeni felfejteni a varrást..eddig mûködött....de ismerni kell hozzá az embereket és önmagamat is...
Hogy lehet ilyet túlélnünk???
...nagyon rajta voltam,hogy valamilyen formában felteszem ezt a kérdést a Túlélõ teszt topicba...nem tettem ,azt hiszem már bennem is van egy kis félelem és paranoia....