PDA

View Full Version : Call of duty 4

Daniui
06-20-2014, 12:44 PM
Sziasztok !

Gondoltam nyitok ennek a játéknak is egy topikot. Személy szerint a kedvenc multiplayer fps játékom.

Ki játszott, játszik vagy szeretne játszani vele ?

Ingyen hozzáférhetõ játék, tört szerverekrõl mûködik.

TMIB
06-20-2014, 12:51 PM
Modern Warfare I-II-vel játszottam. Mindkettõ tetszett, bár a történet mindkettõben kusza volt egy kicsit.

A legújabb COD-ok videócsatáit szoktam nézni Youtube-on, de egy dolog miatt nem tetszenek. Régebbi verzióknál lehetett drukkolni hogy ki mennyi pontot szed össze, de az újnál csak azt látom hogy van egy adott ponthatár és ha azt elérik, akkor vége a játéknak. Kb. 6 perc alatt 1500 pont. Elég értelmetlen dolog még nézni is, ha tudod hogy mennyi pontja lesz a gyõztesnek. De az elõzõ COD játszásokat bírtam.

Most inkább a Battlefield-et tartom érdekesnek. Valahogy a háborús hangulat jobban átjön rajta.

Ebben megemlítik az új COD-ot.

http://www.youtube.com/watch?v=a8iRjQL_0MQ

:haha:

Medve
06-20-2014, 01:15 PM
A cod4 volt az utolsó jó cod. Az MW2-t és az MW3-at meg csak a single története miatt játszottam végig.

TMIB
06-20-2014, 01:18 PM
Az MW2-ben voltak ilyen egyes-küldetések is, történet nélkül. Én mindig azokkal játszottam rádióhallgatás közben. (Robbantsd fel az összes autót a hídon, hatástalanítsd a pokolgépeket és hasonló küldetések voltak.)

Daniui
06-20-2014, 02:11 PM
Én szinte csak search and destroy-ban tolom, mert ott tényleg kiderül ki mennyire tud. Nagyban kell hagyatkozni a hallásodra, ügyességedre(célzás), taktikára és az ellenfelek kiismerésére. Azt nem mondom, hogy valós játék, de jó kis agymegmozgató és koncentrálós game tud lenni fõleg SnD-ben. Az igaz hogy nincs oylan háborús hangulata, inkább mint valami gyakorló téren lennél. Meg azt szeretem benne hogy nincsenek tankok meg hasonlók, mert BF-ben ha valaki jól tankozik nem sok esélyed van ellene... itt meg úgymond midnenki egyenlõ esélyekkel indul.

Az új codok már tényleg nem oylan jók, a modern warfare 3-ig játszottam az összessel multiban, hát egynek elmennek de a cod 4-hez képest sehol nincsenek, anyni hogy a jobb a grafika, új fegyverek....
Viszont cod 5 jó volt még... Második világháborúsok közül szerintem a legjobb volt(igaz cod 2 is nagyon jó még mindig).

Medve
06-20-2014, 02:49 PM
BF-ben repülõbõl kiugrok ejtõernyõvel tank felett el C4 rá és boom :D Az én kedvencem mikor arany sotival osztom a népet promod s&d-be :D

TMIB
06-20-2014, 02:54 PM
Én a tankot elvezetem, csak repülni ne kelljen. 5 másodperc alatt lezuhanok bármilyen repülésre alkalmas jármûvel. Quák kapitány sehol sincs hozzám. :haha:

Daniui
06-20-2014, 04:12 PM
Jah repülõvel én is szerencsétlenkedek, de már legalább menni tudok vele az más kérdés hogy semilyen taktikai manõvert nem tudok ha tûz alá vesznek :D

Medve
06-20-2014, 06:23 PM
Megvárod míg a rakéta közeledésére jelzõ hang nem hallható, kinézel egy célpontot a földön, felé irányítod a gépet és kiugrasz... Na most ez gyakorlatban úgy néz ki, hogy egy kósza lövedék eltalálja a repülõd, ami miatt földhöz b....od a gépet, mert biztos ami biztos :D

Daniui
06-20-2014, 11:17 PM
Igen én is ezt szoktam, de tudod valami olyan megoldásra gondolok, hogy egy több millió dolláros haditechnikai eszközt ne semmisítsek meg 2 perc alatt :D Mert szoktam nézni vannak azért ügyesek akik sokáig tudnak repülni akár repcsivel akár helikopterrel, és eredményeket tudnak felmutatni.

TMIB
06-20-2014, 11:33 PM
Én sose voltam egyszerre 2 teljes percet a levegõben. Vagy lezuhantam, vagy lelõttek rövid idõn belül. Úgyhogy inkább szárazföldi vagyok. A tankkal néha jól bánok, bár legtöbbször a konténeres pályán vagyok ahol nincsenek jármûvek. (Viszont ott lehet a legjobban aprítani.)

Daniui
06-20-2014, 11:41 PM
Ha aprítani szeretsz cod4 killhause mapon lehet. Beteszem az AK-t stopping powerral és deep impactal. Onnantól esélyük sincs, azon a mapon anyáznak engem mindig mert már falon át lövöm õket tudom hova spawnolnak és azon a mapon szinte midnent át lehet lõni. Ott szokott ilyen 10 kill death ratio-m lenni.
Ebbõl jut eszembe cod mw 3-ban meg az összes "profi" HC public SnD szerverrõl bannoltak wh-ra hivatkozva, mert elég jól ki tudom számítani a játékosokat és már falon keresztül kilövöm õket nagyon sok esetben. Cod 4-ben is bannoltak pár szerverrõl ugyanerre hivatkozva igaz ott csak a bénább szervereken, mert a jó szerókon tudják hogy nem csalok. De ezért szeretem cod 2-õt ott már olyan profik vannak sok esetben, hogy meg tudják különböztetni ki csal ki nem és nem rágalmaznak orrba szájba amit még most is szoktak cod 4-ben, pedig próbálok a jobb szerverekre menni, csak alapvetõen ahol profik játszanak az nem HC és én a HC-t kedvelem.

Daniui
06-20-2014, 11:46 PM
Amúgy cod 4 ben a KisKocka vagy a Kecske néven szoktam játszani :D most KisKocka néven tolom. Az Isten városa címû film után adtam nevet ugyanis ott is jó statja volt a megeggyezõ nevû személynek :D

TMIB
06-21-2014, 12:48 AM
Az ilyen játékoknál mindig idegesítõ mikor a bénább játékosok elkezdenek írogatni, hogy "hacker", "wallhack", "you cheater!" meg hasonlókat. Bár ez BF-en nincs, mert ott a nagy pályákon általában bénázok, a kisebben meg jó vagyok, de ott olyan mészárlás van hogy senki nem ér rá vádaskodni. :haha:

keeper
06-21-2014, 10:01 AM
Az ilyen játékoknál mindig idegesítõ mikor a bénább játékosok elkezdenek írogatni, hogy "hacker", "wallhack", "you cheater!" meg hasonlókat. Bár ez BF-en nincs, mert ott a nagy pályákon általában bénázok, a kisebben meg jó vagyok, de ott olyan mészárlás van hogy senki nem ér rá vádaskodni. :haha:

Engem aionban ( mmorpg ) szoktak rendszeresen reportolni hogy hax , mikor nagyobb dpst toltam az összes dps karakternél a partymban a templarommal ami ugye a tank aionban. De imádtam :D

Daniui
08-08-2014, 06:09 PM
Fú a férgek... törölték a punkbusterból a call of duty-kat, nem lehet multiplayerre megcsinálni õket csak bonyolult módszerekkel amit nem próbáltam így lehet nem is mûködik, rájöttek nem éri meg az új játékok eladásánál hogy ennyien játszanak régi játékokkal, így törölték pb-bõl... vicc.

TMIB
04-30-2020, 11:03 AM
https://www.youtube.com/watch?v=Q0Wy_fjXLdc

A másik topicban írtam hogy nézem a COD Modern Warfare végigjátszásokat. Ez a fenti szerintem egy újabb. Igaz hogy ennek is Modern Warfare a neve, de ezt korábban nem láttam még.

Most megnéztem és eléggé ütött. A másik kettõben volt szomorú, ijesztõ helyzet, de annyira nem volt személyes a története. Ebben viszont minden volt. Nagyon is személyesre sikeredett, a sok videó összevágva külön film is lehetne. Elõször arra számítottam hogy egy rakás nõi szereplõ van, úgyhogy lehet hogy valami SJW van belenyomva és egy unalmas erõltetett dolog lesz, de egyáltalán nem errõl van szó. Nagyon bejöt a sztorija. Például amikor a kislányt megmentik a romok alól és az apja örül neki hogy él, ott nálam eltört a mécses... Eleve a kislány szemögébõl látni az egészet, ahogy ott van mellette a halott édesanyja. Szívszorító az egész jelenet.

A játékmenetben is voltak olyan dolgok amik nagyon elgondolkoztattak. Pl. ahogy a küldetésekben vannak olyan helyzetek hogy a nõk gyerekkel vannak egy szobában és a nõ fegyvert ragad. Az egyiknél is ez volt, majd a játékosnak le kell lõnie az anyát, mert ugye nem tehet mást, mert a nõ tüzet nyit rá. A gyerek meg sírva meg az anyjához aki pillanatokkal elõtte a szeme láttára holtan esett össze. Ott felmerül a kérdés hogy mi van ha a nõ csak megijedt és azért lõtt? És persze az hogyha ez a helyzet, akkor vajon a karakter aminek az ember a "bõrében van", az mennyire áll a jó oldalon? Illetve abban is biztos vagyok hogy ilyenek tömegével történnek háborús területeken. Ott ahol nem tudni hogy ki-kicsoda, ki ártatlan civil és ki t-ista, ki az aki csak fél és azért próbál védekezni és ki az aki vallási fanatizmusból nyit tüzet. Nem csoda hogy annyi amerikai katona is PTSD-s lett, mert valószínû hogy sokuk látott vagy akár át is élt ilyeneket. Nehéz, vagy akár lehetetlen is feldolgozni ilyesmit.

Van egy emberrablás is, ahol valaki családját rabolják el "a jók", hogy szóra bírják vele az egyik t-istát. Majd a családja szeme láttára végzik ki. Ez mind komoly morális kérdés. Többször is szóba kerül a jelenetekben hogy túl sok ez, és hogy honnan tudja valaki hogy mi helyes és mi nem.

A történetben nem is világos hogy valójában ki kivel van, de ez nem azért bonyolult mert rossz a forgatókönyve, hanem pont azért mert azt mutatja be a történet hogy bonyolult az ilyesmi. Ami teljesen reális, mert a Közel-keleti helyzetben is teljesen zavaros hogy ki kinekk a szövetségese és ki kinek az ellensége.

Akinek sok ideje van annak ajánlom, szerintem megéri megnézni.