View Full Version : Otthoni kereseti forrás
feherfarkas
06-20-2014, 07:30 PM
Hello, gla.z.bo.x voltam, de egy másik topicban már említett okból meg kellett változtatnom a nevemet.
Szóval gondolkozunk a barátnõmmel mivel lehetne mellékest keresni, vagy kiváltani az állandó munkahelyet, gondoltunk a saját szakmánkon belüli maszek ajánlásos alapú kis vállalkozásokra, én személy szerint kutatás-fejlesztésre is gondoltam (például élelmiszer, italautomaták) (az automatákban van a jövõ)
Illetve programozható gépek alkatrészeinek, vagy kitjeinek forgalmazására. Vagy ami a leggázabb:
olcsó kínai, de valahol minõségi termékek berendelése, majd tovább értékesítése, méhészkedés, lakberendezés (sajnos mûvészeti pályára tett a sors)
Gondolkoztam tõzsdei árrésekkel történõ játszogatáson, vagy nemzetközi kereskedelmen, mûvészeti tevékenységen is. Ami még menne az a weblapfejlesztés és a látványtervezés, de nem nagyon találok ezekre munkát. Gondolkoztam még a reklámiparon is. Esetleg nyári testfestés (body art) ez a barátnõm ötlete, akár mediterrán területeken.
Szóval nem igazán tudjuk mibe lenne érdemes belevágni.
Én most mindenképpen szeretnék felfejleszteni egy CNC-t, aztán lesz ami lesz, azzal elég sok mindent lehet kezdeni, de egyenlõre diákhitelen és ösztöndíjakon tengõdöm, ami elég buli, viszont rossz szájízû, mert vissza is kell ám fizetnem, ezért jó lenne minél elõbb letennem, persze úgy, hogy meg is éljek valamibõl, de az idõm is megmaradjon.
Tulajdonképpen bármilyen weboldalt el tudok készíteni, (szinte, kivéve a komolyabb algoritmusokat, közösségi rendszereket) ezért is gondolkoztunk letisztultabb, "designos" webshopokon de nem igazán tudom mely termékekkel lehet érdemes foglalkozni.
Nem tudom, gondolom mindenkinek megvan a maga terve, nem igazán szeretné elárulni (én most elárultam párat azért) szerintetek mivel érdemes manapság foglalkozni otthonról?
Amatorpe
06-20-2014, 10:34 PM
Farkas: én is gondolkoztam egy idõben honlapkészítésen, de sajnos azóta sem volt rá idõm/energiám...
Én akkor úgy terveztem, hogy kisboltok, magántermelõk, stb-ket keresnék meg pár promócióval, konkrét ajánlattal. Megnézni a nagy cégeket mennyiért csinálnak egyszerûbb oldalakat (nem webshop, az már más árfekvés és tudásszint), ha pl. 40.000-ért van egyszerû statikus oldal, 25.000-ért vállalva símán lehet 10-bõl 1 vagy 2 kérni fogja, mert az a sajátja lesz, ráírhatja a névjegykártyára, meg ma már úgyis minden neten megy, még a telefon is... Jó marketinges hozzáálással símán menne szerintem. Csak tudj róla számlát adni!
Daniui
06-21-2014, 12:07 AM
Egyik haverom találta ki hogy a youtubon akarna pénzt keresni elvileg ha elért a videód egy bizonyos nézettségszámot fizetnek valamennyit. Errõl tud valaki valamit ?
Ma már mindenki kereshet Youtubeon, ha be van regisztrálva néhány helyre és be tudja állítani a dolgokat.
Itt a hátulütõje. 2-5 évvel ezelõtthöz képest a Youtube a negyedét fizeti. Vannak olyan napok hogy a hatodát se. Szánalmas lett az egész. A magyar nézõknél még annyit se fizet. Talán 1000 nézõért 50-60 forintot. Van mikor még annyit se. Havi 3-4 millió nézõvel megélhet a haverod, minimálbéren. Tapasztalatból mondom, amit most a Youtube fizet, az alamizsnának se elég. Régebben voltak nagyon jó hónapjaim vele, de tavaly Április óta ki van végezve az egész dolog. Rengeteg közepes méretû csatornán abbamaradtak a feltöltések, a kisebbek nagy része azonnal feladja mikor látja hogy mennyit lehet manapság keresni. Egyszerûen nem éri meg a munkát. A legnagyobbak még csinálják, de rengetegen feladták tavaly az egész dolgot.
imi79
06-21-2014, 06:45 AM
Honlapkészítés:
Szerintem eléggé telített a piac, nem biztos, hogy megéri vele foglalkozni.
Youtube:
Én 2-3 hónapja kezdtem feltölteni videókat. Most van a youtube-on 16 videóm. leginkább elektronika téma, közel sem a nagy tömegnek szól.
20.000 megtekintés , 90 feliratkozó után tartok 10.000 Ft. bevételnél.
Eddig a videókba belefektetett idõ nem több, mint 8-10 óra összesen, legtöbb videóm 1-3 perces.
A szám csalóka, mert ennek a megtekintésnek a nagy részét 3 videó adja 5-6000-es nézettséggel.
Nagy részt szerencse is kell, hogy felkapott legyen a videód.
Forex:
Hobbi szinten forexezek. Régebben napi szinten voltak kötéseim, ma már inkább csak az igazán "biztos" lehetõségkor szállok be.
Ilyen volt most az eur/huf mozgása az elmúlt hetekben. Lehet, hogy most hetekig nem fogok kereskedni, ellenben már ezzel az egy mozgással annyit kerestem, mintha lekötöttem volna a pénzem 3-4 évre.
Hátránya, hogy rizikós, 1-200.000 Ft kezdõtõke gyakorlásnak jó, nagy eséllyel bukod.
Forexnél alapszabály: Annyi pénzzel indíts, amennyit nélkülözni tudsz.
Ebay/Vatera: Ezzel is lehet némi mellékesre szert tenni, csak találni kell egy megfelelõ piaci rést.
Ha van érzéked a fotózáshoz, azzal is kereshetsz valamennyit. Neten van jó pár oldal, ahova fel tudod raknia képeidet eladásra.
Ott van még a blogolás, azzal is lehet szépen keresni ha találsz megfelelõ témát, de szerintem annak is kell pár hónap, hogy felfusson.
Plusz idõ/türelem kell hozzá.
feherfarkas
06-21-2014, 08:46 AM
A honlapszerkesztés tényleg telített, több energiát vinne el a házalás mint a bevétel, ráadásul van aki nem szeret fizetni + fennáll a rizikó, hogy számlát is fognak kérni. Velem megtörtént. Ismerõsöm cégétõl kaptam számlát, csak úgy fizettek.
A cnc egyébként ilyen:
https://www.youtube.com/watch?v=v3OeYWjA9uo
Arra gondoltam, hogy ezzel készíttetek egyedi tárgyakat, esetleg fa bútorajtók, vagy úgy akármi, és ezeket árulom egyedi oldalakon, vagy az ebay-en.
Szerintem az automatákkal is nagy a baj manapság. Annyira élethû kijelzõk vannak, hogy bõven elég lenne egy klassz kijelzõ az elejére és csak erre kellene látványos programot írni. Olyasmit mint az iphone-os albumlapozó a zenei részén. A többi már alap mechanika és egy 50-100 ezer forintos fejlesztésbõl olyan gépet lehetne megcsinálni, amit 3x ennyiért is el lehetne adni. Talán. Persze kérdés kinek, hogyan, hogyan lehet lepapírozni, stb, ezek nagy kérdések. Egyenlõre engem védene az egyetem jogi szempontból, persze ezzel vissza is élhetnének, mert osztozkodnánk a jogokon.
https://www.youtube.com/watch?v=yaDrofLrMnk
(ez sem az én gépem)
Már fél éve bújok CNC építõs oldalakat és berendeltem kínából a vezérlõ elektronikákat, néhány léptetõmotort. Vásárolnom kellett hozzá egy régi roncs gépet, mert csak azokon van olyan port még, ami ipari gépekkel is kommunikál. Legjobb lenne egy COM portos laptop, de nem volt rá annyi pénzem, ezért 3 ezer kerek forintért vettem egy bontott asztalit. Már mozog, csak a vázat kellene megépíteni.
Nagyon fontos a kapcsolati háló is az életben, de általában csak akkor, ha meg tudod védeni a pozíciódat (nem járatod le magad, nem veszed fel az ügyfelet a facebookodon, vagy üzleti profilt csinálsz) illetve akkor, ha a friss kapcsolatodat azonnal össze tudod kötni az üzlettel, késõbb ez kiéghet és nem foglalkoznak veled, hacsak nem folyamatos amit csinálsz.
Általában minden feltörekvõ embernél vizsgálódik a n-a-v is.
Egyenlõre csak tervek. Ezzel párhuzamosan a kertbe szeretnénk a párommal egy méhcsaládot, gyümölcsfákat, veteményest, állatokat, így sokat lehet félretenni az õrült élelmiszerárak mellett.
BragBOL
06-21-2014, 08:46 AM
Azt mondják hogy a kedvünket kell követni, az az igazi amikor a munkánk a hobbink is!
Ám valószínûleg ehhez át kell jutnunk az elsõ szakadékon, mi azt az utat állja, s utána már a többi szakadékok már csak kis árkoknak fognak tûnni.
Én még az elsõ szakadéknál járok, s méregetem hogy hol ugorjak, ha egyáltalán van bennem merészség hozzá, s biztos ezt szeretném-e csinálni.
Érdekelt engem is a weboldalkészítés, de nem vagyok jó a grafikában így nem megy, csak csalódás az egész.
Dream_walker
06-21-2014, 09:40 AM
Tulajdonképpen bármilyen weboldalt el tudok készíteni, (szinte, kivéve a komolyabb algoritmusokat, közösségi rendszereket) ezért is gondolkoztunk letisztultabb, "designos" webshopokon de nem igazán tudom mely termékekkel lehet érdemes foglalkozni.
Weblapot készíteni rohadtul egyszerû, ezért is telített a piac. Nekem nagyon-nagyon alap szinten van informatikai tudásom, de egy wordpress oldalt még én is összedobok egy nap alatt, egyszerûbb blogot meg még gyorsabban.
Ez szó szerint mindenkinek megy, aki képes normálisan használni a netet.
Magyarul nem éri meg weblapkészítéssel próbálkozni. Illetve megéri, csak sokáig tart, mire kitaposod magadnak az ösvényt.
Viszont!
Kapsz egy névjegykártyát, kicsi cég, vállalkozás, de hoppá, van weblapjuk. Megnézed, és csillivilli, de amúgy csak egy bõvített névjegykártya. Sokszor van rajta pár elérhetõség, meg néhány szó a cégrõl, aztán ennyi. Ha ránézel egy év múlva, ugyanolyan lesz.
Ennyit kap a megrendelõ, ha kifizet alsó hangon 50ezret egy statikus honlapért.
Itt piaci rés a honlapüzemeltetésben van. Az a lehetõség, hogy egy kis cég nem fog informatikust alkalmazni arra, hogy naprakészen tartsa a honlapját. Viszont számláért gond nélkül kifizeti az évente 100-150ezret, mert leköltségeli. Ha ilyenbõl megfogsz 15-20-at, az már nem rossz. Egy embernek ennyi lehet a kezelhetõ mennyiségû adat. Igazából ami dolog van, az az adatok összegyûjtése a cégektõl.
Ezért cserébe cégtípustól függõen heti-havi frissítést lehet adni a honlapon, lehet csinálni fészt, twittert, minden webkettõt, ami passzol a profilhoz. Ha sikerül rugalmas szerverszolgáltatót kerítened, tõle is kaphatsz jutalékot, hogy oda viszed a cégek oldalait. Ha értesz a programozáshoz, lehet csinálni okostelefonos alkalmazásokat, qr-kódos varázslást, bármit, ha marketing csomagot is adnál, akkor abban is vannak lehetõségek, és nem konkrétan arra gondolok, hogy a helyi napilapban feladsz egy hirdetést a cég nevében.
Ennyit a honlapról, ha érdekel a dolog, ez az én ötletem/javaslatom, használd bátran. Ha kérdésed van, írj privit.
webshop: a gugli trends-en megnézed, hogy melyik 10 árucikk nevére kerestek a legtöbben az utóbbi x idõben, és azokból kiválasztod, hogy melyiket szeretnéd webshopon keresztül árulni
bögre
06-21-2014, 10:27 AM
Én sportfogadást probálgatom. Régen tipmixen kezdtem. Elég jo százalékokat értem el havonta. Volt olyan honap hogy megdupláztam a pénzem. Aztán pár honapja áttértem online sportfogadásra és kb mindent elvesztettem... :( Na de pár honapja már egy normál szintre hoztam kilengésmentesen a profitot. Hetente 6-8% profitom van. Nem anyi mint kezdetben vártam de még igy is elég jo. Sajnos alaptökém 30 ezer környékén van még a korai visszaesések miatt tehát még odébb vannak a normális pénzek, a ford mustángok a kertben és a magánrepülögép és vagy helikopter de rajta vagyok az ügyön! :) Ha még 3-5 honapig egyenletesen tudom tartani a növekedést akkor egy jelentösebb öszeget fektetek be.
Az ebayes kereskedés viszont jo lehet. Volt egy osztálytársam. E bayen kereskedett. 10 millios kocsikkal járkált... :) Egyszer megbüntették valami külföldi kereskedelem miatt asszem 400 ezer környékén. És a biroságon akarta kifizetni ott helyben... :) Nemnagyon zavartatta magát. Tudott élni a gyerek. Bár a N4V os bácsik párszor jártak nálla.
törölt tag -gl
06-21-2014, 11:44 AM
Az ebayes kereskedés viszont jo lehet. Volt egy osztálytársam. E bayen kereskedett. 10 millios kocsikkal járkált... :) Egyszer megbüntették valami külföldi kereskedelem miatt asszem 400 ezer környékén. És a biroságon akarta kifizetni ott helyben... :) Nemnagyon zavartatta magát. Tudott élni a gyerek. Bár a N4V os bácsik párszor jártak nálla.
Vajon mit árulhatott? Kell egy bizonyos mennyiség és árrés ahhoz, hogy ekkora profitot tudjon elérni.
Luxustermékeken gondolkozom, de az nem ebayes kategória. Viszont ha simán az ebay miatt ennyire zaklatták tuti nem egyszerû csinálni.
bögre
06-21-2014, 11:51 AM
Motor alaktrészeket asszem legföképp hengereket hengerfejeket.
M-torolt_forumozo
06-21-2014, 11:55 AM
Csak ötletelek egy sci-fi könyvhöz, és megkérek mindenkit, ne próbálja ki: védelmi pénzt szedni a védelmi pénzt szedõktõl. Nem jelenthet fel, mert neki sem törvényes a pénze. :)
A sci-fi könyved szereplõje valószínûleg nem fog nyugodtan aludni. :)
Aki viszonylag sokat netezik, annak tudom ajánlani az egyik netes kérdõívkitöltõs, fizetõs oldalt. Egy kérdõívért 3-40 pontot lehet kapni, 1000 ponttól küldenek 50 dolcsit. Ha invitálsz embereket és beregelnek, akkor azért is kapsz pontot épp ezért akit érdekel az dobjon meg egy maillel és küldök neki meghívót. ;)
A kérdõív dolog -legalábbis amiket én megnéztem- átverés. Arról szólnak hogy meg kell adnod a személyes adataidat. Az egész nem a kérdõívrõl szól, hanem arról hogy fillérekért eladod a személyes adataidat, neved, lakcímed, telefonszámod, email címed, születési dátumod és még egyéb információkat. :nemnem:
M-torolt_forumozo
06-21-2014, 12:04 PM
Ki mondta hogy kötelezõ az igazat bejelölni? :rolleyes: Fogod és x-elgetsz össze-vissza. Egyébként a személyes adataid netes vásárlásoknál is kiadod.
imi79
06-21-2014, 12:19 PM
Ebayes kereskedelemnél magyar aukciós oldalakon nézni használt, jó állapotú luxuscikkeket, ebayen jó pénzért lehet eladni.
Fordítva pedig ebayen veszel olcsóbb kínai kütyüt, Magyarországon jobb pénzért eladod.
CNC gép helyett, ha ilyenbe akarsz belefogni, akkor Én inkább 3d nyomtatót vennék.
Igaz nem olcsó, viszont megtérülhet az ára bérmunkával. Bár nem árt hozzá 3d modellezõ ismeret, amit ha fogékony vagy rá, 1-2 hónap alatt elsajátítasz alap szinten.
Persze nem a milliós gépekrõl beszélek, hanem az "olcsóbb" ultimaker, makerbot gépekrõl.
De mondok még példát:
Akvarisztika! 1 db. 50 literes akvárium ki tud termelni évi 2-300.000 Ft bevételt, csak a megfelelõ hal/rák kell bele.
Ki mondta hogy kötelezõ az igazat bejelölni? :rolleyes: Fogod és x-elgetsz össze-vissza. Egyébként a személyes adataid netes vásárlásoknál is kiadod.
Netes vásárlásnál olyan bolt kapja meg amirõl tudod hogy legális, és szabályzat van arra hogy nem adják ki az adataidat másnak. Nem küldenek tonnányi emailt, de ha mégis kapnál néhányat, le tudsz iratkozni.
A többi gond vele (saját tapasztalat).
Én is megadtam az álneveket, álcímet, csak az email cím volt igazi, amire az idõ haladtával már napi 50-60 spam is jött. Szóval töltögettem, de az elsõ dolog amire rájöttem, hogy ez nem olyan hogy egész nap töltögeted. Belépsz és kiírja, hogy "Ma 6 kérdõívet tölthetsz ki". Kérdõívenként 1-2 centet fizet, sok meg semennyit, egyszerûen benyeli a pénzt. Összejön napi 5-10 cent. 12-25 forint. Napi fél órás munkáért. Én csináltam vagy fél évig, 16 dollár-nál tarthattam mikor egyszer csak eltûnt a weboldal -a keresett pénzzel együtt- és sose indult újra a domain. Tulajdonképpen a semmire pocsékoltam el 75 órát az életembõl. Egy indiai utcaseprõ szerintem kap 75 órányi munkáért 75 marék rizst. Én semmit nem kaptam.
Persze ha valaki ki akarja próbálni én nem fogom megtiltani. Csak szerintem felesleges.
M-torolt_forumozo
06-21-2014, 12:30 PM
Már vagy fél éve regisztráltam, kitöltöttem vagy 10-15 kérdõívet (idõben 3-4 óra kb.), van majdnem 400 pontom ami azt jelenti hogy kb. 20 dolcsim van eddig. Nem kapok több spamet és nincs is limit, kb. hetente-kéthetente küldenek kérdõívet. Szóval ez más oldal, egy próbát szerintem mindenképpen megér (ja, ha sokan kéritek hogy küldjek meghívót és beregeltek hamarabb összejön az 1000 pont és megírom ide hogy hogy fizettek ki :)). :thumbup
Akkor ez másfajta lehet. Amire én regisztráltam az teljesen más volt.
törölt tag -gl
06-21-2014, 01:47 PM
Ebayes kereskedelemnél magyar aukciós oldalakon nézni használt, jó állapotú luxuscikkeket, ebayen jó pénzért lehet eladni.
Fordítva pedig ebayen veszel olcsóbb kínai kütyüt, Magyarországon jobb pénzért eladod.
CNC gép helyett, ha ilyenbe akarsz belefogni, akkor Én inkább 3d nyomtatót vennék.
Igaz nem olcsó, viszont megtérülhet az ára bérmunkával. Bár nem árt hozzá 3d modellezõ ismeret, amit ha fogékony vagy rá, 1-2 hónap alatt elsajátítasz alap szinten.
Persze nem a milliós gépekrõl beszélek, hanem az "olcsóbb" ultimaker, makerbot gépekrõl.
De mondok még példát:
Akvarisztika! 1 db. 50 literes akvárium ki tud termelni évi 2-300.000 Ft bevételt, csak a megfelelõ hal/rák kell bele.
Gondolom nem csak motoralkatrészeket, talán motorokat is árulhatott, nem? Arról már hallottam, hogy jól megy, csak nem vagyok egy motoros arc. Így nem nagyon kóstoltam még bele.
Egyébként tényleg durva mik mennek a használt oldalakon. Volt, hogy olyan dolgokhoz jutottunk hozzá pár tíz ezer forintért amik több száz ezerbe kerülnének, csak nem minden nap keresi az ember.
3d nyomtatót fogok majd építeni de egyenlõre a cnc-m sincs még meg :( 3d modellezést tanulom is, és értek is hozzá, legutóbb (mielõtt minden adatom letörlõdött a gépemrõl) már a fotorealisztikus renderprogramokat próbálgattam. Pl fryrender, de hobbi modellezgetésen kívül még nem tudom mire használni a 3d-s képességeimet. Sok a kókler ezen a területen is és pofátlanul sokat keresnek, lakberendezõknek raknak össze netrõl letölthetõ bútorokból interiorokat, stb.
Ha lenne egy home office-m mondjuk 500 ezer forintos gépparkom (legjobb lenne egy hangszigetelt gömb, tele kijelzõkkel) pár hónap múlva havonta behozná az árát. De most nagy luxus volna ilyenekkel kísérletezgetni.
Akváriumon én is gondolkoztam már gyakran. Szerintem leginkább a kényelmeseknek lehetne eladni berendezett darabokat. Berendezem, beállítom, majd eladásnál leeresztem belõle a vízet, így pár óráig szállítható. Helyben feltölti magának, vár egy hetet, és voilá.
Még a fagyin is gondolkoztunk, készítenénk valami maszek, de jól kinézõ fagylaltnyomó gépet amit tudunk motorral, biciklivel szállítani és olyan helyekre állunk ki vele, ahol senki se gondolná. Biciklis pihenõk, bicikliutak, stb. Ott nem zaklatna minket senki és nagyon jól megy állítólag.
mrPickles
06-23-2014, 12:00 PM
A fagyi nyomó túlkomplikált. Tricigli meg egy fagyasztó doboz, gombócos fagyival. Persze ezzel még egy hatóságot kapnál a nyakadba, már ha nem "okosban" akarod csinálni.
Az én ötleteim.
1. Online magazin, pletyka lap külföldi hírek átvételével. Igazából csak fordítani kell benne. kell hozá egy kisebb induló töke, de szerintem megérné. Bevétel reklámból, illetve itt van más lehetõség is. Nem csak egy embernek hanem akár egy csapatnak is adhat bevételt.
2. Egy cserekereskedelemmel foglakozó oldal. Itt is megjelenített reklámokból lenen a bevétel. Ezt két ember is tudná csinálni.
Bár szerintem inkább olyannal kellene foglalkozni, ami SHTF esetén is hasznos.
3. Ha van egy mûhelyed akkor bicajok szervizelése és eladása. Veszel egy használt bicajt letakarítod beállítod, szép haszonnal tovább adhatod.
4. Háztáji állatoknak felszerelés gyártás. Csirke és nyúlól, itatok, etetõk stb. nem csak bevételi forrásnak jó, hanem ha szitu van van egy listád arról, hol is lehet csirkét, nyulat találni ...
5. Ha van egy pár száz nm területet akkor érdemes lehet a fürj tartásán gondolkodni, sok tekintetben jobb mint a csirke. Többet ér mind a húsa kilóban mint a tojása darabra. Kisebb helyet foglal hamarabb kész van, kerül levágható súlyba. El lehet adni éttermeknek vagy vadásztársaságoknak.
Az 1 és 2 esetén esetleg még segíteni is tudnék.
törölt tag -gl
06-26-2014, 01:40 PM
A fagyi nyomó túlkomplikált. Tricigli meg egy fagyasztó doboz, gombócos fagyival. Persze ezzel még egy hatóságot kapnál a nyakadba, már ha nem "okosban" akarod csinálni.
Az én ötleteim.
1. Online magazin, pletyka lap külföldi hírek átvételével. Igazából csak fordítani kell benne. kell hozá egy kisebb induló töke, de szerintem megérné. Bevétel reklámból, illetve itt van más lehetõség is. Nem csak egy embernek hanem akár egy csapatnak is adhat bevételt.
2. Egy cserekereskedelemmel foglakozó oldal. Itt is megjelenített reklámokból lenen a bevétel. Ezt két ember is tudná csinálni.
Bár szerintem inkább olyannal kellene foglalkozni, ami SHTF esetén is hasznos.
3. Ha van egy mûhelyed akkor bicajok szervizelése és eladása. Veszel egy használt bicajt letakarítod beállítod, szép haszonnal tovább adhatod.
4. Háztáji állatoknak felszerelés gyártás. Csirke és nyúlól, itatok, etetõk stb. nem csak bevételi forrásnak jó, hanem ha szitu van van egy listád arról, hol is lehet csirkét, nyulat találni ...
5. Ha van egy pár száz nm területet akkor érdemes lehet a fürj tartásán gondolkodni, sok tekintetben jobb mint a csirke. Többet ér mind a húsa kilóban mint a tojása darabra. Kisebb helyet foglal hamarabb kész van, kerül levágható súlyba. El lehet adni éttermeknek vagy vadásztársaságoknak.
Az 1 és 2 esetén esetleg még segíteni is tudnék.
A hûtõláda jó ötlet, bár marketing szempontból kevésbé tuti.
Akkor inkább gagyi jégkrémeket árulnék dupla áron, végülis az sem rossz :) Nem véletlenül állnék bicikliutakhoz (jajj, elárultam magam) mivel ott szerintem nincsenek ellenõrzések :)
Az online oldalakon belül szerintem a reklámból nem lehet komoly bevételt szert tenni, vagy igen? Írnál errõl bõvebben? Én is gondoltam már rá, de a google iszonyat keveset fizet, a többi meg... szóval itt max saját bannerüzletrõl lehetne szó, de mennyit is lehetne elkérni? Szóval ehhez nem értek, ráadásul nemrég bejött a reklámadó is pont emiatt. (nem az rtl miatt, ezt csak velünk próbálják elhitetni)
A fürjöt külön köszönöm, mert nemrég költöztünk vidékre és gondolkozom állatokon. Lehet, hogy bepróbáljuk a fürjet is :) Az etetõ, itató, stb készítés viszont nem a legjobb, mivel drága az anyag.
Én még az automatizálás kutatás-fejlesztés, intelligens platformok piacán látok áttörési lehetõségeket.
Pl mi lenne akkor, ha a MC donalds annyiból állna, hogy nagy kerek asztalok vannak és egy biztonsági õr.
Az asztalokon bankkártya terminálok és papírpénz, aprópénz beszedõ automaták, kamerák.
Az ember fizet, intelligens platformon (érintõképernyõ) kiválasztja mit kér, odalent meg a konyhában elkészítik neki, vár 3 percet addig visszaszámol a platform és esetleg reklámokat mutat. Majd egy kis liftszerûségen feljön a kaja, és ki is lehet dobni majd ugyanott.
Szerintem klassz lenne és így igazán különleges helyekre is lehetne éttermet telepíteni, például egy parkba. És ez az egész fejlesztve nem kerülne többe egy közepes kocsi áránál. Be kell mutatni, le kell védeni, el kell adni.
Ugyanezen az elven számos automatán is töröm a fejem egyébként. Pl rengeteg éjjel-nappalit ki lehetne váltani olyan automatákkal, amik komolyabb termékkínálattal rendelkeznek, viszont a raktár a föld alá lenne süllyesztve egy aknába, naponta tölteni kellene (mondjuk hajnalban) az biztos, viszont cserébe nem kellene konkrét árufeltöltõ, kasszás, csak egy beszállító cég és egy karbantartó.
Itt is a termék bemutatása helyett a mostanában egyre tutibb kijelzõk felé indulnék meg, és valami látványos intelligens platformot készítenék amin ki lehet érintgetni a kaját amit épp kérsz a kánaán-automatából. Van is errõl egy látványtervem.
Esetleg kávé automata, de nem a klasszikus, hanem valami sokkal tutibb! Interaktív platformmal. Apám javasolta, hogy olyat kellene készíteni, amin van egy kis flash játék elõre kikalkulált nyerési eséllyel így mondjuk minden 5.- 10. kávé ingyen lehetne. (bedobod a pénzt, játszol, és ha nyersz, a pénzt is visszakapod és a kávét is megkapod) :)
320832093210
Lehet, hogy baromság, de én itthon, külföldrõl rendelt alkatrészekbõl ilyen gépek fejlesztését is tervezgetem.
Esetleg amiben most elég komolyan gondolkozom szintén privátban, az a luxustermékek, wellness, spa, természetesen egyedi, és természetes alapanyagokból jacuzzyk (mondjuk porcelánból, üvegbõl) gõzkabinok, ilyenek, interaktív látványvilággal, fénytechinkával, led-matrix hálóval ami növelné a wellness élményt (fényterápia)
No de addig mi a fenébõl éljek? És ezeket a fejlesztéseket finanszírozni is kell, és néha körbenézek, hogy milyen alja értéktelen, néha féreg dolgokkal keresnek rengeteget az emberek, sírva tudnék fakadni. Komolyan.
Grafitos
06-26-2014, 02:15 PM
"Nem véletlenül állnék bicikliutakhoz (jajj, elárultam magam) mivel ott szerintem nincsenek ellenõrzések "
Már megint ez a feketézés..a vége megint bünti, utána meg sírásrívás lesz
"A fürjöt külön köszönöm, mert nemrég költöztünk vidékre és gondolkozom állatokon. Lehet, hogy bepróbáljuk a fürjet is Az etetõ, itató, stb készítés viszont nem a legjobb, mivel drága az anyag."
Ez tényleg jó ötlet..csak bele kell kezdeni. az ólakat újrahasznosított anyagokból fillérekbõl meg lehet építeni..nem kell méregdrága külföldi kütyüket rendelni hozzá, viszont sokat kell dolgozni! Én ilyen alapon amerikai óriásbékát tartanék nagyiparban...iszonyat drága Franciaországban combjának kilója.
"Pl mi lenne akkor, ha a MC donalds annyiból állna, hogy nagy kerek asztalok vannak és egy biztonsági õr.
Az asztalokon bankkártya terminálok és papírpénz, aprópénz beszedõ automaták, kamerák.
Az ember fizet, intelligens platformon (érintõképernyõ) kiválasztja mit kér, odalent meg a konyhában elkészítik neki, vár 3 percet addig visszaszámol a platform és esetleg reklámokat mutat. Majd egy kis liftszerûségen feljön a kaja, és ki is lehet dobni majd ugyanott. Szerintem klassz lenne és így igazán különleges helyekre is lehetne éttermet telepíteni, például egy parkba. És ez az egész fejlesztve nem kerülne többe egy közepes kocsi áránál. Be kell mutatni, le kell védeni, el kell adni."
Most is vannak kerek asztalok, biztonságiõr, kamerák, és konyha is, amiben emberek dolgoznak. Az ötleteddel csak a filléres órabérért dolgozó 2-3 diákmunkás eladót tudnád kiváltani, akikre néha jó ránézni és van kit lecseszni, ha panaszod van. Persze jópofa lenne, Japánban, vagy Délkoreában talán. A föld felé építeni, pedig mindig olcsóbb, mint alá.
"Szerintem klassz lenne és így igazán különleges helyekre is lehetne éttermet telepíteni, például egy parkba. És ez az egész fejlesztve nem kerülne többe egy közepes kocsi áránál. Be kell mutatni, le kell védeni, el kell adni"
Igen, klassz lenne, de így meg a park mellé építik az éttermet..nabumm, így is tele van
"Esetleg kávé automata, de nem a klasszikus, hanem valami sokkal tutibb! Interaktív platformmal. Apám javasolta, hogy olyat kellene készíteni, amin van egy kis flash játék elõre kikalkulált nyerési eséllyel így mondjuk minden 5.- 10. kávé ingyen lehetne. (bedobod a pénzt, játszol, és ha nyersz, a pénzt is visszakapod és a kávét is megkapod) "
tök jó lenne, ha a kávéautómata üzemeltetési költségei mellé még tejelhetnél a szerencsejáték felügyeletnek is...kissé ködös ez az ötlet
"Esetleg amiben most elég komolyan gondolkozom szintén privátban, az a luxustermékek, wellness, spa, természetesen egyedi, és természetes alapanyagokból jacuzzyk (mondjuk porcelánból, üvegbõl) gõzkabinok, ilyenek, interaktív látványvilággal, fénytechinkával, led-matrix hálóval ami növelné a wellness élményt (fényterápia)"
van egy magyar vállalkozó, aki luxus szórakoztató szauna wellness utólag is beépíthetõ kompakt egységeket gyárt és forgalmaz...ezt sasold meg.. nehéz lenne lepipálni
http://variq.hu/sport-spa
"No de addig mi a fenébõl éljek?"
MUNKÁBÓL
M-torolt_forumozo
06-26-2014, 02:34 PM
Jó a fürjtojás meg a fürj húsa is, csak egyrészt nagyon apró, másrészt legyen felvevõpiac (azon kívül hogy hely is kell neki). Régebben voltunk egy fazonnál aki nagyban próbálta csinálni, de nem vették meg a tojásokat így rájuk romlott. Buktak rajta egy csomó pénzt.
mrPickles
06-26-2014, 03:23 PM
A hûtõláda jó ötlet, bár marketing szempontból kevésbé tuti.
Akkor inkább gagyi jégkrémeket árulnék dupla áron, végülis az sem rossz :) Nem véletlenül állnék bicikliutakhoz (jajj, elárultam magam) mivel ott szerintem nincsenek ellenõrzések
Az online oldalakon belül szerintem a reklámból nem lehet komoly bevételt szert tenni, vagy igen? Írnál errõl bõvebben? Én is gondoltam már rá, de a google iszonyat keveset
A fürjöt külön köszönöm, mert nemrég költöztünk vidékre és gondolkozom állatokon. Lehet, hogy bepróbáljuk a fürjet is :) Az etetõ, itató, stb készítés viszont nem a legjobb, mivel drága az anyag.
Pl mi lenne akkor, ha a MC donalds annyiból állna, hogy nagy kerek asztalok vannak és egy biztonsági õr.
Az ember fizet, intelligens platformon (érintõképernyõ) kiválasztja mit kér, odalent meg a konyhában elkészítik neki, vár 3 percet addig visszaszámol a platform és esetleg reklámokat mutat. Majd egy kis liftszerûségen feljön a kaja, és ki is lehet dobni majd ugyanott.
Szerintem klassz lenne és így igazán különleges helyekre is lehetne éttermet telepíteni, például egy parkba. És ez az egész fejlesztve nem kerülne többe egy közepes kocsi áránál. Be kell mutatni, le kell védeni, el kell adni.
Ugyanezen az elven számos automatán is töröm a fejem egyébként. Pl rengeteg éjjel-nappalit ki lehetne váltani olyan automatákkal, amik komolyabb termékkínálattal rendelkeznek, viszont a raktár a föld alá lenne süllyesztve egy aknába, naponta tölteni kellene (mondjuk hajnalban) az biztos, viszont cserébe nem kellene konkrét árufeltöltõ, kasszás, csak egy beszállító cég és egy karbantartó.
Itt is a termék bemutatása helyett a mostanában egyre tutibb kijelzõk felé indulnék meg, és valami látványos intelligens platformot készítenék amin ki lehet érintgetni a kaját amit épp kérsz a kánaán-automatából. Van is errõl egy látványtervem.
Esetleg kávé automata, de nem a klasszikus, hanem valami sokkal tutibb! Interaktív platformmal. Apám javasolta, hogy olyat kellene készíteni, amin van egy kis flash játék elõre kikalkulált nyerési eséllyel így mondjuk minden 5.- 10. kávé ingyen lehetne. (bedobod a pénzt, játszol, és ha nyersz, a pénzt is visszakapod és a kávét is megkapod) :)
320832093210
Lehet, hogy baromság, de én itthon, külföldrõl rendelt alkatrészekbõl ilyen gépek fejlesztését is tervezgetem.
Esetleg amiben most elég komolyan gondolkozom szintén privátban, az a luxustermékek, wellness, spa, természetesen egyedi, és természetes alapanyagokból jacuzzyk (mondjuk porcelánból, üvegbõl) gõzkabinok, ilyenek, interaktív látványvilággal, fénytechinkával, led-matrix hálóval ami növelné a wellness élményt (fényterápia)
No de addig mi a fenébõl éljek? És ezeket a fejlesztéseket finanszírozni is kell, és néha körbenézek, hogy milyen alja értéktelen, néha féreg dolgokkal keresnek rengeteget az emberek, sírva tudnék fakadni. Komolyan.
Szerintem ez http://hire-hog-spit-roast.co.uk/wp-content/uploads/2009/08/ice-cream-bike-2-300x225.jpg nagyon pofáasn néz ki, és csak egy hütõ doboz van az elején.
Elelnürzés lehet nincsen, de hogy baromi hamar feldobnak az tuti. Akkor aztán jön a biroság meg talán még egy börtön is.
Attól függ, ha ppc az az reklámra való kattintás után kapsz fizetséget (google adsense) az tényleg nembuli, de ha nagy forgalmú az oldalad (napi 10 e és felette) akkor vannakreklám cégek akik megjelenités után fizetnek. Az ha valaki felkeresi az oldaladat akkor mondjuk (nem tudom a pontos összeget) fizetnek neked 0.5 forintot ami szorozva 10 000 rel olyan 5000 ft per nap, a hét minden napján.
Baromfi ólat meg raklapból is lehet csinálni, ami ha ügyes vagy ingyen van. Csak le kell festeni.
Mc duglas meg még szarabb lenne mint most. automaták téren már nagyon elöted vannak ez egy pizza automata.
http://www.youtube.com/watch?v=ChQ8ylWiq80
http://japanfelderito.hu/etel-es-egyeb-automatak-japanban/
Egyébként ha nincsen személyzet akkor szétverik és/ vagy szétlopják.
A kv automata szerencsejátékkal extra bevétel kiadás, mert így is megveszik a kv-t játék nélkül is.
A luxus dolgok gyártásához olyan pénzek kelenek amikkel ha rendelkeznél akkor nem igazán kéne gyártanod semmit. :)
Ha a megélhetés gondjára meg Grafitos igen jó megoldást javasolt amit én is javasolnék.
mrPickles
06-26-2014, 03:28 PM
Ezért kel az ilyet kicsiben kezdeni és addig fejleszteni amíg lehet. Nem egyszerre megvenni 50-100 tojót. A megmaradt tojásból meg lehet tésztát csinálni amit szintén elehet adni. Drágában is mint a sima tojást mert a feldolgozott termék mindig drágább mint az alap anyag.
törölt tag -gl
06-26-2014, 06:11 PM
"Nem véletlenül állnék bicikliutakhoz (jajj, elárultam magam) mivel ott szerintem nincsenek ellenõrzések "
Már megint ez a feketézés..a vége megint bünti, utána meg sírásrívás lesz
"A fürjöt külön köszönöm, mert nemrég költöztünk vidékre és gondolkozom állatokon. Lehet, hogy bepróbáljuk a fürjet is Az etetõ, itató, stb készítés viszont nem a legjobb, mivel drága az anyag."
Ez tényleg jó ötlet..csak bele kell kezdeni. az ólakat újrahasznosított anyagokból fillérekbõl meg lehet építeni..nem kell méregdrága külföldi kütyüket rendelni hozzá, viszont sokat kell dolgozni! Én ilyen alapon amerikai óriásbékát tartanék nagyiparban...iszonyat drága Franciaországban combjának kilója.
"Pl mi lenne akkor, ha a MC donalds annyiból állna, hogy nagy kerek asztalok vannak és egy biztonsági õr.
Az ember fizet, intelligens platformon (érintõképernyõ) kiválasztja mit kér, odalent meg a konyhában elkészítik neki, vár 3 percet addig visszaszámol a platform és esetleg reklámokat mutat. Majd egy kis liftszerûségen feljön a kaja, és ki is lehet dobni majd ugyanott. Szerintem klassz lenne és így igazán különleges helyekre is lehetne éttermet telepíteni, például egy parkba. És ez az egész fejlesztve nem kerülne többe egy közepes kocsi áránál. Be kell mutatni, le kell védeni, el kell adni."
Most is vannak kerek asztalok, biztonságiõr, kamerák, és konyha is, amiben emberek dolgoznak. Az ötleteddel csak a filléres órabérért dolgozó 2-3 diákmunkás eladót tudnád kiváltani, akikre néha jó ránézni és van kit lecseszni, ha panaszod van. Persze jópofa lenne, Japánban, vagy Délkoreában talán. A föld felé építeni, pedig mindig olcsóbb, mint alá.
"Szerintem klassz lenne és így igazán különleges helyekre is lehetne éttermet telepíteni, például egy parkba. És ez az egész fejlesztve nem kerülne többe egy közepes kocsi áránál. Be kell mutatni, le kell védeni, el kell adni"
Igen, klassz lenne, de így meg a park mellé építik az éttermet..nabumm, így is tele van
"Esetleg kávé automata, de nem a klasszikus, hanem valami sokkal tutibb! Interaktív platformmal. Apám javasolta, hogy olyat kellene készíteni, amin van egy kis flash játék elõre kikalkulált nyerési eséllyel így mondjuk minden 5.- 10. kávé ingyen lehetne. (bedobod a pénzt, játszol, és ha nyersz, a pénzt is visszakapod és a kávét is megkapod) "
tök jó lenne, ha a kávéautómata üzemeltetési költségei mellé még tejelhetnél a szerencsejáték felügyeletnek is...kissé ködös ez az ötlet
"Esetleg amiben most elég komolyan gondolkozom szintén privátban, az a luxustermékek, wellness, spa, természetesen egyedi, és természetes alapanyagokból jacuzzyk (mondjuk porcelánból, üvegbõl) gõzkabinok, ilyenek, interaktív látványvilággal, fénytechinkával, led-matrix hálóval ami növelné a wellness élményt (fényterápia)"
van egy magyar vállalkozó, aki luxus szórakoztató szauna wellness utólag is beépíthetõ kompakt egységeket gyárt és forgalmaz...ezt sasold meg.. nehéz lenne lepipálni
http://variq.hu/sport-spa
"No de addig mi a fenébõl éljek?"
MUNKÁBÓL
Köszönöm, sok mindenben tökéletesen igazad van :) Pl szerencsejáték, meg a földalá éttermes marhaság.
A béka is érdekes ötlet, bár magyarországon minden hüllõ és kétéltû védett, talán még az is amit te hozol be, ha meg nem. Igazából azon csodálkozom, hogy a háztáji állattartás még nem engedélyköteles.... (hálisten)
Külön köszönöm a http://variq.hu/sport-spa
Linket, körbenézek, (kicsit körbenéztem)
Nos annyit elárulok magamról, hogy formatervezést tanulok, azon belül is szilikáttal foglalkozom (üveg-kerámia) jövõre kezdem a szakot (eddig büfészakon tanultam, ott is hagytam jól!)
Én egészen egyedi formavilágon gondolkozom, szóval eleve nem nagyon alkalmaznék kockákat, hanem inkább egymáshoz illeszkedõ elemeket, stb.
321132123213321432153216
Szóval ezt még akkor is lepipálom, ha átküldöd nekik a képeimet :) (inspirációk)
No mindegy.
Igazából ez a nagy terv, ezt tanulom. Ezermillió féle irányba el lehet majd ebbõl indulni a világ minden táján.
törölt tag -gl
06-26-2014, 06:13 PM
Jó a fürjtojás meg a fürj húsa is, csak egyrészt nagyon apró, másrészt legyen felvevõpiac (azon kívül hogy hely is kell neki). Régebben voltunk egy fazonnál aki nagyban próbálta csinálni, de nem vették meg a tojásokat így rájuk romlott. Buktak rajta egy csomó pénzt.
Én max magamnak tenyészteném, a kaján rengeteget lehet így spórolni és szerintem megéri. A tojásokat mind megenném, ha meg nagyon sok a fölösleg mehet elsõ körben a rokonoknak, második körben pedig a fagyasztóba (kiütve persze)
törölt tag -gl
06-26-2014, 06:22 PM
Szerintem ez http://hire-hog-spit-roast.co.uk/wp-content/uploads/2009/08/ice-cream-bike-2-300x225.jpg nagyon pofáasn néz ki, és csak egy hütõ doboz van az elején.
Elelnürzés lehet nincsen, de hogy baromi hamar feldobnak az tuti. Akkor aztán jön a biroság meg talán még egy börtön is.
Attól függ, ha ppc az az reklámra való kattintás után kapsz fizetséget (google adsense) az tényleg nembuli, de ha nagy forgalmú az oldalad (napi 10 e és felette) akkor vannakreklám cégek akik megjelenités után fizetnek. Az ha valaki felkeresi az oldaladat akkor mondjuk (nem tudom a pontos összeget) fizetnek neked 0.5 forintot ami szorozva 10 000 rel olyan 5000 ft per nap, a hét minden napján.
Baromfi ólat meg raklapból is lehet csinálni, ami ha ügyes vagy ingyen van. Csak le kell festeni.
Mc duglas meg még szarabb lenne mint most. automaták téren már nagyon elöted vannak ez egy pizza automata.
http://www.youtube.com/watch?v=ChQ8ylWiq80
http://japanfelderito.hu/etel-es-egyeb-automatak-japanban/
Egyébként ha nincsen személyzet akkor szétverik és/ vagy szétlopják.
A kv automata szerencsejátékkal extra bevétel kiadás, mert így is megveszik a kv-t játék nélkül is.
A luxus dolgok gyártásához olyan pénzek kelenek amikkel ha rendelkeznél akkor nem igazán kéne gyártanod semmit. :)
Ha a megélhetés gondjára meg Grafitos igen jó megoldást javasolt amit én is javasolnék.
Köszi, jogos az egész. A reklámos oldal tényleg klassz ötlet, de nincs ötletem milyen témákat lehetne feldobni rá.
Mostanában mondjuk nagyon megy ez a DIY, esetleg ehhez cikkeket? Vagy nem tudom.
Gondolkoztam már én is ilyeneket, de az indexet és egyéb szerûségeket elég nehéz überelni, igazából még egy olyan ötletem volt, hogy szakiktól lehetne választ kapni mindenféle kérdésedre. Mindenki foglalkozik valamivel. Felregisztrál mivel, aztán megkapná a saját oldalán a szakmai kérdéseket. Ezekre válaszolhatna, cserébe krediteket kaphatna mintha játszana. A kreditszerzést, vagy minusz pontokat látványosan meg lehetne oldani aranypénzekkel, vagy fekete plecsnikkel így játékszerûen addaktív lenne ez a fórum.
Mondjuk jön a szõke nõ és bedob egy kérdést, ezzel nyílik egy topic, ahol szerintem simán lehetne egy real time chatoldal, ahol a szakik megkûzdenek a válaszaikkal. A kérdezõ kizárhat válaszolót ha túl erõszakos, vagy trollkodik, stb. Szürkeként külsõs is megfigyelhetné a "szócsatát" esetleg ha a "játékban" elér egy bizonyos szintet mondjuk semleges kérdéseknél, be is csatlakozhat. A lényeg, hogy lenne egy szintrendszer benne mint a szerepjátékokban, (még a kérdezõk között is, szóval mondjuk friss regként csak szûrt kérdéseket tehetne fel, ha meg nagyon super akkor a legprofibbak válaszát kapná meg)
Szóval olyan lenne a dolog mint egy szerepjáték, csak információcserére épülve, kezdve attól, hogy miért beteg a csivava folytatva addig, hogy az egyetemi szakdolgozatban oldjatok már meg nekem egy összefüggést.
Sajnos én nem tudnám megvalósítani (leprogramozni), maximum a logikai matrixot tudnám megtervezni. De szerintem ez klassz lehetne. :) Benne lennél? Grafika is menne
törölt tag -gl
06-26-2014, 06:27 PM
Ezt az egészet arra alapozom, hogy az információéhség az embereknél általában kielégíthetetlen, és ha nem egyszerûen nyers információra vágynak (bulvár, hírek) akkor konkrét kérdésük van. Ha lusták olvasni, vagy buták, vagy akármi van, akkor a kérdésüket fórumon teszik fel, viszont ha még tájékozatlanabbak és lustábbak egyszerûen keresnek egy olyan oldalt mint a gyakorikerdesek.hu a gyakorikerdesek klassz oldal, néha én is használom, de az a probléma, hogy egyrészt túl anoním másrészt nincsenek benne sem szintek, sem pedig az a játékosság, így sima fórummá redukálódik az oldal (mint a hoxa tudásbázis, amiben szintén sokan belefuthattatok, ha kerestetek valamit)
Tehát szerintem érdemes lenne az információéhségre alapozva a gyakorikerdesek vagy a yahooanswers (vagy wiki) oldalhoz hasonló direkt kérdezõs oldalt létrehozni kûzdelmes, játékos formában (egyébként sok chatoldalon, fórumon eleve keresik az emberek a kûzdelmet de általában a profiljukon nincs komoly nyoma annak, hogy mennyire érdemes hallgatni rájuk) félre ne értsetek nem erre az oldalra célzok, hanem a gagyibb szakmai fórumokra. Ezen az oldalon szinte 90%-an csak hasznos választ kapok szinte mindenre. :)
törölt tag -gl
06-26-2014, 06:27 PM
De a szõke nõ nem fog idejönni kérdezni, hogy miért beteg a csivavája. Mert nincs erre konkrét kanonizált fórum, ahol bármit megkérdezhet, de nem bárki fog neki válaszolni :)
törölt tag -gl
06-26-2014, 06:28 PM
Ha egy ilyen közösségi oldalban benne lenne valaki, akkor gyûjtsünk egy csapatot és rakjuk össze :) Aztán osszuk a bevételt (na ez a rész az ami mindig falnak ütközik)
törölt tag -gl
06-26-2014, 06:31 PM
Ezért kel az ilyet kicsiben kezdeni és addig fejleszteni amíg lehet. Nem egyszerre megvenni 50-100 tojót. A megmaradt tojásból meg lehet tésztát csinálni amit szintén elehet adni. Drágában is mint a sima tojást mert a feldolgozott termék mindig drágább mint az alap anyag.
Bocsi, másképp nem tudtam jelezni, hogy neked szól a kérdés, de a fagyiskocsiban szerinted jégkérmet érdemes árulni, vagy inkább gombócos fagyit?
M-torolt_forumozo
06-26-2014, 06:33 PM
Szóval csináljon hozzá még egy feldolgozó üzemet is? :) Az már nem lesz olcsó. Gondolom hogy nem gondolt egyet a fickó és megvett egy csomó fürjet találomra, hanem körbejárta a témát elõtte. De nem csak ebbe, a többi üzletbe is könnyen bele lehet bukni.
mrPickles
06-26-2014, 07:21 PM
Én azt mondanám, hogy keres egy olyan embert aki mobil alkalmatosságból fagyit árul és beszélgess vele, kérdezd meg. :) Néha a legegyszerûbb a legjobb.
A hír meg hasonló prortáloknál nem kell "lenyomni" senkit, mellettük kell létezni.
Ez a játékos, küzdõs, válaszolós dolog nálam nem jött át. ha én egy kérdésre választ akarok akkor azt gyorsan akarom, nem akarom megvárni még emberek kiversenyezik magukat, hogy kiadjon nekem választ. Ha meg válaszolni akarok valakinek akkor tutinem fogok mág másokkal is versenyezni, hogy elmondjam amit akarok. Persze ez én vagyok.
mrPickles
06-26-2014, 07:24 PM
A tészta gyártáshoz nem kell üzem csak egy konyha. Láttam már olyanokat akik beleugortak egy üzletbe mert az "tuti" volt akár úgy is hogy lövése nem volt róla. Na bele is sült, de nagyon.
Ádám Csaba
05-15-2016, 10:12 AM
Fõállásban épületgépészettel foglalkozok, de rohadtul unom. Szeretném abbahagyni, mert sok energiát visz el. Mûszaki rajzolással foglalkozok másodállásban. Simán lehetne fõállásban is csinálni, akkora rá a kereslet. Hetente három napon ingatlanokat mérek fel egy energetikai cégnek. Havi 15-20 óra alatt megvan a minimálbér. Egyeztetek egy másik energetikussal is.
A nyár még biztosan így fog eltelni, de õsztöl szeretném a gépészetet teljesen leépíteni. Hétfõ-szerda-péntek felmérés, kedd-csütörtök-szombat rajzolás, vasárnap favágás az erdõben. Naponta maximum 8 óra munka. Utána még 2 óra a kertben és boldog is vagyok...
Al Bundy
11-19-2017, 01:38 AM
Sokat gondolkodtam, hogy hogyan lehetne a fizut egy kicsit kiegesziteni. Rengeteg otletem volt, de aztan elgondolkozva arra juttottam, hogy azt kell csinalni amihez ertek, nevesitve az autoszereles. Majus elejen beszelgettem egy baratommal, es megkerdezte, hogy a fianak nem restauralnek-e egy 1968 Ford Torino GT-t? Magyarorszagon egy kis restaurator cegnel dolgoztam, es Corvetteket ujitottunk fel. Elvallaltam es elkezdtem szetszedni az autot mikor bekerult a muhelyembe, munka utan 2-3 orakat es hetvegen dolgozva rajta.
8236 8237 8238 8239
Aztan vett egy kamiont, hogy lecsereli azt amit mar 13 eve hajt, es felujitanam-e azt is neki. Azt is elvallatam, mert a Torino nem surgos, es az utolso 3 honapom azzal telt, hogy azt hoztam rendbe. Ezekbol a mellekes penzekbol elkezdtem a muhelyt meg jobban felszerelni, es mar annyi megkeresesem van, hogy lassan el kell gondolkznom, hogy fo allasban kellene csinalni.
8240 8241 8242 8243
Nem azt a klasszikus auto szerelest szeretnem csinalni, hanem felujitasokat, atalakitast, lakokocsik atalakitasa egyedi igenyeknek, ide ertve ha valaki tulelo jarmuvet akar. Mar epitettem bent a cegnek egy road side service truckot, es nagyon elveztem azt a munkat is, adventure trailert is szivesen epitenek, pl. ilyet
https://www.youtube.com/watch?v=eqE9ZxLB7RU&t=313s
illetve mindent aminek kereke van.
Dream_walker
11-21-2017, 10:34 AM
Ez a felújításos dolog tényleg jó, ha alapból nagy értékû gépekkel dolgozol. Mondjuk egy corvettre van, aki kifizeti akár az 1-2 millát is alkatrészre meg munkadíjra.
Ismerõsöm motorokkal dolgozik, de nem akarja fõállásban, mert betolják a 150ezres endurót, és csak a cserealkatrész lenne rá még 150ezer. Úgyhogy minden második vendég azzal a lendlettel ki is tolja a mocit :)
De ha alapból sokat ér a vas, akkor van értelme foglalkozni vele :)
Rozsomák
01-23-2018, 03:13 PM
Segitség kéne nekem, az ebay en szeretnék eladni egy szobordobozt, de elvérzek a cimzésnél.
Lehet rossz ebay en vagyok? tud valaki segiteni? a szállitási feltételek is zavarosak. van csak europai ebay?
Az osszeg kb 150-250 dollár lenne. Esetleg nem tudná valaki kitolteni nekem?
Van többféle eBay, próbáld itt, ez európai: https://www.ebay.co.uk/
Én most kiegészítettem egy kicsit. A darabokban lévõ AK-t amit 380-ért vettem, eladtam 1300-ért. Az összerakás úgyis esélytelen volt, meg nem is akartam vele tökölni. Úgyhogy most a kegyetlen fegyverárak okán csináltam egy kis pénzt... Egyetlen alkatrész maradt, a fõ alkatrész ami fegyvernek minõsül, azt szerintem eladom az egyik helyi fegyverboltosnak, ha kell neki. Ha nem, akkor mindegy. A haszon mindenképpen megvan a többibõl. :)