PDA

View Full Version : Élõholtak

Mr.Gentleman
07-07-2014, 03:38 PM
Zombik (tényleges)
Helló! Gondolom ti is láttatok mindeféle Hollywoody "mû" alkotást, amiben rohangáló fertõzöttek, meg falat megmászó, több száz kilós mutáns egerek járkálnak (Igen, Resident Evil). Viszont én az olyan "zombikat' szeretném górcsõ alá vetni, mint amik a Walking Deadben vannak. Lassú, oszló fertõzöteket. Alapjában véve, ha a fertõzés nem levegõ, hanem cseppfertõzés útján terjedne, jobban járna az emberiség, mint bármely más katasztrófával. Érvek:

- Kevesebb túlélõ lenne, viszont akik túlélték, valószínûleg agresszívabbak lennének
- Nem nagyon kellene attól tartani, hogy egy 8-9 ezer fõs városban betörnek hozzád (persze a rizikó ígyis megvan
- Feltehetõleg okosabb vagy, mint a fertõzöttek.

Hátrány:

- A fertõzést meg lehetne állítani idõben.

Mit gondoltok? Ti alapesetben követnétek a túlélõ terveteket, vagy improvizálnátok? Milyen eszközöket állítanátok rendbe?

TMIB
07-07-2014, 03:42 PM
Miért nyitsz neki új topicot, ha van már komoly "zombis" topic? :)

Mr.Gentleman
07-07-2014, 03:47 PM
Ott leginkább azokról van szó, akik valami drog hatására lettek azok.

TMIB
07-07-2014, 03:49 PM
A vírusos-zombis beszélgetések is ott vannak, de van külön vírus topic is. :beer:

Mr.Gentleman
07-07-2014, 03:53 PM
Tényleg, bocsi :D

TMIB
07-07-2014, 04:00 PM
Semmi gond. :) Melyikbe tegyem át, a komoly zombisba, vagy a vírus topicba?

Doom
07-07-2014, 04:28 PM
Zombik (tényleges)
Helló! Gondolom ti is láttatok mindeféle Hollywoody "mû" alkotást, amiben rohangáló fertõzöttek, meg falat megmászó, több száz kilós mutáns egerek járkálnak (Igen, Resident Evil). Viszont én az olyan "zombikat' szeretném górcsõ alá vetni, mint amik a Walking Deadben vannak. Lassú, oszló fertõzöteket. Alapjában véve, ha a fertõzés nem levegõ, hanem cseppfertõzés útján terjedne, jobban járna az emberiség, mint bármely más katasztrófával. Érvek:

- Kevesebb túlélõ lenne, viszont akik túlélték, valószínûleg agresszívabbak lennének
- Nem nagyon kellene attól tartani, hogy egy 8-9 ezer fõs városban betörnek hozzád (persze a rizikó ígyis megvan

Hátrány:

Mit gondoltok? Ti alapesetben követnétek a túlélõ terveteket, vagy improvizálnátok? Milyen eszközöket állítanátok rendbe?

.ezt nem tudom értelmezni???????...miért hátrány?....ki a ló.asz akar,büdös hullákkal vívni egy lepusztult világban?????

Mr.Gentleman
07-07-2014, 04:47 PM
Túlélõ: Komoly zombisba

Doom: Ha belegondolsz, a világon most is sok az agyatlan zombi, egy különbséggel: a legtöbbnek van fegyvere.

mzperiksz
07-07-2014, 06:46 PM
Akkor ezt most fejezd be. Szerintem.

Mr.Gentleman
07-07-2014, 07:06 PM
?

Doom
07-07-2014, 07:07 PM
Túlélõ: Komoly zombisba

Doom: Ha belegondolsz, a világon most is sok az agyatlan zombi, egy különbséggel: a legtöbbnek van fegyvere.

Légy szíves szerkeszd át ezt a hozzászólásodat,mert úgy tûnhet én írtam ezt a baromságot...válaszd a "Válasz(idézéssel)" gombot,jobbra... lent......

Dream_walker
07-07-2014, 07:57 PM
Zombik (tényleges)

Hátrány:

Ezen típusú zombijárvány magától lecsengene vizonylag rövid idõ alatt, mert:

- szubtrópusi és trópusi területek kivételével télen megfagynak, és felengedés után már semmilyen életfunkció nem indul újra (fertõzõek maradhatnak, de már nem mozognak)
- mivel nem esznek, a mozgató izomzat épül le, mert csak abból van energiájuk, így néhány hónap alatt szó szerint csonttá omlanak

Az összes zombivírus esetén ez lenne a forgatókönyv, kivéve a mágikusakat, de az meg már szájensz fiksön :D

raktaros
07-07-2014, 08:02 PM
Ha belegondolsz, a világon most is sok az agyatlan zombi, egy különbséggel: a legtöbbnek van fegyvere.

Pedig van benne valami ha a katonaságra gondolunk...
Gondolkodás nélkül teszik azt amit esetleg elmebeteg ember(ek) utasításba adnak nekik.

Mr.Gentleman
07-07-2014, 08:04 PM
Ajánlom olvasnivalónak Max Brooks zseniális könyvét, immár magyarul:

http://moly.hu/konyvek/max-brooks-zombi-tulelo-kezikonyv

Elsõként megvettem, és elég érdekes tényeket közöl benne (pl a pisztoly rossz fegyver ilyen esetben)

Ehez ajánlom a másik nagyszerû könyvet:

http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Max_Brooks_World_War_Z_Zomb ihaboru&id=103436&type=22

Egyszerûen.. fenomenális alkotás. A szutyok Bad Pit alkotása lós*ar hozzá képest.

Mr.Gentleman
07-07-2014, 08:10 PM
A kézikönyvben benne van az, hogyan kell ártalmatlanítani a zombikat a víz alatt (márha szükséges, mivel egyrészt a nyomás, másrészt a víz miatt elrohadnak), hogyan kell csinálni BOB táskát, illetve felkészíteni emeletes, és egyszintes házat ilyen célra.

Míg a War Z egy elbeszélõ naplószerû regény.

Doom
07-07-2014, 08:13 PM
...Tesó,csak írod ezeket vagy komolyan hiszed,hogy így lesz vége a mutatványnak.....tehát hiszed,hogy bekövetkezik????

Mr.Gentleman
07-07-2014, 08:19 PM
Ha választanom kéne egy atomháború, és e között, inkább erre tenném voksom.

(Ne vedd a szívedre, de szerintem te nem veszed "számítási alapba" ezt a fajta katasztrófát, viszont ez pozitív is. Például ha engem, és téged egy erdõbe "dobnának" be, mint az éhezõk viadalába, az elsõ nap meghalnék, mert nem ismerem a természetet, ellenben a városi környezetben feltalálom magam, ez viszont nagy hátrány számomra.)

raktaros
07-07-2014, 08:41 PM
Pont ma láttam valamelyik ismeretterjesztõn egy mûsor végét, veszettség okozott zombulás volt a téma.
Mondták hogy víz lehet hatékony karantén ellenük, mert irtóznak a víztõl a veszettség okozta fájdalmas nyelés miatt.
Én szó szerinti zombikra nem nagyon számítok, inkább agyatlan, gondolkodni nem képes emberekre annál inkább.

Doom
07-07-2014, 08:42 PM
Ha választanom kéne egy atomháború, és e között, inkább erre tenném voksom.

(Ne vedd a szívedre, de szerintem te nem veszed "számítási alapba" ezt a fajta katasztrófát, viszont ez pozitív is. Például ha engem, és téged egy erdõbe "dobnának" be, mint az éhezõk viadalába, az elsõ nap meghalnék, mert nem ismerem a természetet, ellenben a városi környezetben feltalálom magam, ez viszont nagy hátrány számomra.)....nem ,valóban nem...talán a veszettség okozhat hasonló tüneteket,de nem tartom valószínûnek egy járvány kitörését---és õk sem halottak,csak betegek---a másik,biológiailag lehetetlen,ha nincs légzés,szívverés,nincs izommozgás és meghal az agy is...tehát sem mozogni,sem érzékelni nem tudnak...a halott az halott..mondjuk egyik kedvenc játékom a Necrovision...

.
....Például ha engem, és téged egy erdõbe "dobnának" be, mint az éhezõk viadalába, az elsõ nap meghalnék, mert nem ismerem a természetet...nem hiszem én segítenék....persze,ha valaki komolyan veszi a játékszabályokat...amúgy városi környezetben könnyebb a túlélés (ne üssetek nagyon :) )..szerintem,több a búvóhely,készlet,fegyvernek való tárgy..ha már Zombi inváziót vizionálunk...

BragBOL
07-07-2014, 09:13 PM
Én meg a rendõrökre gondoltam. Szinte mind olyan, hogy parancsra a saját anyjának, feleségének, gyerekének is neki menne, hát még másoknak.

"A hõs harci gárda csizmája nehéz
Várfalat megtörni szeme tüze kész
Mellén ott ragyog harci rendjele
Khonti vért fakaszt kardjának hegye"

Grafitos
07-08-2014, 08:19 AM
A kézikönyvben benne van az, hogyan kell ártalmatlanítani a zombikat a víz alatt (márha szükséges, mivel egyrészt a nyomás, másrészt a víz miatt elrohadnak),.

Szóval a nyomás meg a víz rohasztó hatása az ellenszer a zombik ellen..ezt most a WD-ben láttad, vagy mi? Azért nem aggódom megvan a magad kis képzelt világa, "azt hiszemmel", meg "úgy gondolommal" telirakva..

bögre
07-08-2014, 08:50 AM
Multkor olvastam valahol hogy az amerikaiak valami igen nagy százaléka hisz a zombiapokalipszisbe! :D Meg mittudomén menyi az UFO megszálásba... Talán még itt a forumon volt valami link.

Én szeretem a zombis filmeket meg nyitott látásmodu is vagyok de egy zombiapokalipszisre van talán a legkisseb esély.

Mr.Gentleman
07-08-2014, 09:12 AM
Grafitos: Nem, a könyv szerint az ellenségük az idõ, és az agyvelõ fröccsentés

(egyébként van benne pár irónia, ami kishazánkra is igaz. Ugyebár volt a kudaricsztáni TVben, hogyha nem oltatod magad, megdöglesz a madárinfluenzában. Aztán kiderült, hogy nem is annyira használt. Na dettó ugyanez volt a regényben, csak ott az "ellenszer" neve Phalanx volt. Késõbb csinált riportot a regény hõse a "kutatóval", aki kitalálta. A többit nem mondom el, ha érdekel elolvasod.)

bögre: Igaz, de ha már a Pentagon, illetve a CDC (itthoni szinten az ÁNTSZ közelíti meg) központnak is vannak konkrét tervei ilyennel kapcsolatban, az már érdekes.

imi79
07-08-2014, 09:29 AM
Nagy kedvencem a Walking Dead, de zombi világvégére annyi esély van mint egy transformers megszállásra.
Jéé, ez a kamion meg, hogy került ide? :D

BragBOL
07-08-2014, 09:47 AM
A zombiapokalipszis most zajlik! :D
A zombivírus TV-rõl emberre terjed!
A zombivírus fõ hordozóját el kell pusztítani, a fertõzés továbbterjedésének csökkentéséhez.
A zombifertõzés gyógyítható, egyéntõl függõen 1-évtõl kitudja mennyi évtizedig tartó valóságterápiával.