View Full Version : 28 nappal késõbb
törölt tag -gl
08-03-2014, 02:49 PM
Rendkívül reális (nálam kedvenc) vírusos (zombis) összeomlást megfilmesítõ film.
A prepperkedés és a túlélés is jelen van benne, inkább a túlélésrõl és a menekülésrõl szól mint a zombik elleni harcról.
Brit film, angliában játszódik (nem amerikában) így a környezet sokkal átélhetõbb.
Ja igen, az összeomlás utáni 28. naptól kezdve mutatja be a környezetet, így a sikítozós menekülõs részektõl is meg lettek kímélve a nézõk!
törölt tag -gl
08-03-2014, 03:04 PM
Elõny benne még az is, hogy egy személy nézõpontjából indul a történet, a többiek csak késõbb csatlakoznak. (kómából ébred fel az összeomlás után)
Másrészt aki szereti a horrort, ez egy olyan kifinomult horrorfilm ami a zsigereidre hat. Nyomasztó zenével, hanghatásokkal, rendkívül sok csönddel és szinte idilli jelenetekkel "ijeszt" nem egy ilyen rambós gépfegyverrel öljük a zombikat dolog.
Én kétszer láttam -vagy háromszor-, de túl sok mindenre nem emlékszem belõle. Van benne egy szép, kék szemû lány, kitör a járvány, az apjuk hátrahagyja az anyukat, az meg beleköp a szájába és a férfi is megfertõzõdik. Az eleje nem majmos? A végén meg mintha valamiféle katonai bázisra keveredek volna be? Vagy az másik film?
törölt tag -gl
08-03-2014, 06:11 PM
Két részes, az egyik a 28 nappal késõbb, a másik a 28 héttel késõbb.
A 28 héttel késõbb arról szól, hogy már folyik a visszatelepítés, de kitör újból a járvány és akkor jajjvan. Az már ilyen tipikus katasztrófa popcorn.
De az elsõ jobb szerintem: ott is van egyébként katonai bázis a végén. Lehet, hogy mindkettõt láttad és kevered egymással.
Elõfordulhat.
Viszont találtam egy könyvet a pincében. Fénykép lett belõle. ;)
http://i.imgur.com/RPzd59n.jpg
28 nappal késõbb [2002] magyar feliratos elõzetes
http://www.youtube.com/watch?v=u9JHzNCqH4c
Törölt_fórumtag2
08-04-2014, 08:30 AM
"Jim felébred a kórházban és senkit nem talál a kórteremben. Üres a folyosó, üres az egész épület. Kisétál: üres és néma az egész város. Elhagyott buszok, elhagyott utcák, elhagyott házak várják. Jim nem ért semmit, magányosan, rémülten bóklászik a kihalt metropoliszban. Végül rátalál egy emberpár: túlélõ, mindentõl rettegõ menekülõk.
És nemsokára találkoznak azokkal is, akik elõl menekülni muszáj. Õk is emberek, de egy vírusos ragály áldozatai. Vérük fertõzõ és a legkisebb seben keresztül is a szervezetbe jut. A fertõzöttek pedig minden gátlásukat elveszítve, csupán erõszakos ösztöneikre hallgatva ölni akarnak. Jim csak 28 napig feküdt a kórházban, de ez elég volt ahhoz, hogy Anglia elnéptelenedjen. Aki nem halt meg, az fertõzött lett vagy menekülõ.
De nincs menekvés. Az elnéptelenedett országban mindenütt újabb meglepetések és csapdák lesnek a kis csapatra, amely elindul a biztonságosnak hitt katonai támaszpont felé..."
3534
Ez lesz a ma esti mozim.:)
Grafitos
08-04-2014, 10:08 AM
Lehet én is letöltöm estére..viszonylag régen láttam már..bár most van a gépemen még vagy 5-6 amit még rám vár.
fisligery
08-04-2014, 10:10 AM
28 nappal késõbbet láttam most "vettem meg " majomparádéról " a 28 héttel késõbbet ...egész gyorsan kiszállították ... és még olcsó is volt:)
törölt tag -gl
08-04-2014, 11:12 AM
Nem szeretem megnézni a trailereket és elolvasni a leírást, mert gyakran olyan teljesen váratlan dolgokat tár fel alapból, amely drámaian lerontja a film élményét. Én a 28 nappal késõbbet pont egy traumatológián néztem meg elõször (fülhallgatóval, szobatársak között éjjel, csöndben) és fogalmam sem volt arról, hogy zombis film. A mellettem fekvõ fiatal betegtõl kaptam meg a pendriveján. Így, hogy fogalmam sem volt mit is nézek sokkal érdekesebb volt a film, és mivel nem egy szájbarágós amerikai film minden pillanat meglepetés volt, például az is, hogy angliában játszódik.
Ellentétben ezzel egy trailer, vagy ajánlószöveg nagyvonalakban bemutatja, hogy mi várható a filmben és kizár számos érdekes lehetõséget (tegyük fel képbe jön egy shanghai hajóút, vagy a film vége már a marson játszódik, vannak ilyenek) szóval. a tapasztalataim szerint jobb, ha a jobb filmeknél csak az ajánlásokra hallgattok, de nem nézitek meg az elõzeteseket.
Igaz, egy 12 éves filmnél szerintem már annyira nincs nagy spoiler. :)
Én a Fallout 3-nál voltam úgy és a New Vegas-nál. Amíg nem vettem meg a játékot, nem néztem róla Youtube-on videókat.
bögre
08-12-2014, 01:18 PM
Ma lessz a film+ on a 28 héttel késöbb.
Grafitos
08-12-2014, 01:43 PM
de jó hogy múlt héten megnéztem:D
a Film +on biztos szinkronos lesz..úgy még nem láttam
raktaros
08-12-2014, 08:49 PM
Csak a végére értem haza :(
fisligery
08-13-2014, 09:01 AM
Csak a végére értem haza :(
Ha elküldöd nekem az e-mail címedet adok akkor tudok neked küldeni meghívót xider.be-re - Ott fenn van mindkét film.
raktaros
08-13-2014, 09:08 AM
Ha elküldöd nekem az e-mail címedet adok akkor tudok neked küldeni meghívót xider.be-re - Ott fenn van mindkét film.
Köszönöm, már letöltöttem.
fisligery
08-15-2014, 09:51 AM
Köszönöm, már letöltöttem.
Oké:)de ha bárkit érdekel ez a lehetõség , csak szóljon.