PDA

View Full Version : eladó

Doom
08-09-2014, 07:04 AM
.

Kisss
08-09-2014, 07:19 AM
Felhagysz a prepperkedessel??? Remelem nem!

Kisss
08-09-2014, 10:59 AM
Kést csak akkor adnék el pénzszerzés miatt, ha már ömlene ki az ablakon a sok kés. :)

Mi van akkor, ha tönkremegy az egyetlen késed? Pl. lehet az bármilyen elképzelhetetlen minõség, leejted a toronyház tetejérõl? Rámegy egy tank az elejtett hátizsákodra? Stb. :)
... vagy azzal kell átvágni egy vasrácsot, vagy lézerpisztolyal szétlövik.... :D

Zacskóbicska
10-23-2014, 09:05 AM
..eladó tiszta új 511 R72 hátizsák barna....38000,-
Ka-Bar BK-2 új 30000,-

a kettõ egybe 60000,-
Úgy látom, te valami nagyerõs holmira gyúrsz, ill. gyûjtesz. Ilyen gyûjteményt felszámolni bakker...:)

Zacskóbicska
10-23-2014, 09:31 AM
Én sem tartok még BOB-ot sem. Na jó, mindig van itthon néhány konzervem és a "tanyámon" is és bõven van annyi késem, hogy szinte bármelyik négyztméteren találjak egyet. (Rendszeretõ vagyok.) Ugyanígy a használható ruhákkal, elemlámpákkal, tájolókkal és szikravetõkkel is. Legutóbb a fázisceruzával csesztem rá. Amikor kellett, sosem találtam meg. Egy alkalommal, vagy 5 éve lehet, 2 db.ot adtak a 100 Ft.-os boltban 100 Ft.-ért. Tekintettel arra, hogy 3 ingatlant tartok fenn (nem igazán kedvtelésbõl!), vettem 40 db-ot és kihelyeztem õket a leginkább szemmel látható helyekre. Ma már nincs meg egy se, ill. 1 db. van a legkevésbé használt ingatlan lábtörlõje alatt, hogy a gyerekeknek kéznél legyen mindjárt a csavarhúzó. Õk nevezték ki annak. Egyértelmû, hogy vannak UFO-k. A fázisceruzát, a használatlan elemeket, a tiszta alsógatyákat és a fél pár zoknikat gyûjtik és átszállítják õket az általunk ismeretlen 4. dimenzióba.
Ezt csak azért írtam, hogy azért óvatosan bánj a készleteddel és nehogy holmi 1 db.-os felszerelésekre kótyavetyéld el. Vagy ha mégis, akkor azt minden órában ellenõrizd, hogy még mindig szem elõtt van-e:)

Zacskóbicska
10-23-2014, 10:20 AM
Megértettelek, ezt díjazom! Sõt ezzel a földutakon, csakis a "vadonban", lakatlan területeken haladva egy eldugott helyen elérhetsz a saját "tanyámra" kb. 1,5 óra alatt. Találsz vizet, íjat, nyílvesszõket, õzet vaddisznót, ill. találsz ott megfelelõ kést, macsétát, hátizsákot, edényt, tüzelõt, meg ami kell. (Ott a BOL). Hanem ha nekem is oda kell mennem, hagyjál az õzbõl és a babból :) Horgászni is lehet a legközelebbi szomszédomnál (kb. 700m.), csak õt valószínûleg keményen meg kell fizetni, vagy ki kell nyírnod. Ez utóbbi esetet adott esetben elnézem, de nem támogatom, mert alapvetõen semmi bajom vele. Csak elõre látom, milyen agresszivitást váltana ki belõle késõbb, amikor levadásznánk a lovait:)

Zacskóbicska
10-23-2014, 11:18 AM
...vagy maradok pár napig,felásom a kertet,fát vágok...feltöltöm a készletet és ha már terhes lennék tovább állok....ha nem vadember módjára közelítek nem lehet baj...ja ha a "vendéglátó" vadember..aaaz mááás!..

..bele gondoltatok már,hogy egy ténylegesen komoly katasztrófánál,amikor tényleg millió számra hunynak el emberek mennyi szabad ingatlan lesz,jó földdel?...ha netán egy ideiglenes szükségkormány alakul ,az úgyis újraosztja a dolgokat...

Ez jó szemléletmód az én értékrendem alapján. Az én földemet fel ne ásd! Ott csak a vadon dudvája nõhet:) Semmire sem való föld, viszont építkezéshez ennél jobb homokot nem is kapni! Hozzáállásod tiszteletre méltó dolog! Van olyan 15 éves diófám, ami térdig ér (igazi bonsaii!) és van olyan fosó szilvám, ami három éve magától keletkezett és négy m magas.Ma már erdõalkotó, mert annyi van belõle. A Csodák földje! :) Ott csak néhány dolog van (majdnem) mindig a növényzetbõl. Bodza, galagonya, csipkebogyó, kökény. Gombák közül szezonálisan a szegfû gomba, a nagy õzlábgomba, a csiperke kül. változatai, fenyõtinóru, vöröses nyálkásgomba, késõbb pedig a rizike, az erdei laskagomba, végül a lila pereszke. Ma már akár kilómétereket kell gyalogolni a rizikéért, lila pereszkéért és 100 m-eket az erdei laskagombáért. A többi közelebb jön, ha "úgy van kedve". Fa az van mindenfelé. amerre a szem ellát. Ez ma 20-150m :) Nyírfa is van, sõt a kályhám tetején van bioetanolba áztatott tapló is gyújtósnak.

venosz
01-15-2015, 08:09 AM
48264827

1 ft ért eladó, vagy tüzifáért elcserélhetõ Fodros vizikalász, algaevõ halak. 1 hal-1 hasáb keményfa. :D a vizinövény nemsokára tönkremegy zacskóban van, még bírja pár napig. A halakat neked kell kihalászni, hálót adok :D

Zacskóbicska
01-16-2015, 06:28 AM
48264827

1 ft ért eladó, vagy tüzifáért elcserélhetõ Fodros vizikalász, algaevõ halak. 1 hal-1 hasáb keményfa. :D a vizinövény nemsokára tönkremegy zacskóban van, még bírja pár napig. A halakat neked kell kihalászni, hálót adok :D

Ez ehetõ hal? Bírja a hideget?

WestBam
01-16-2015, 07:27 AM
Ez ehetõ hal? Bírja a hideget?
Ancistrus temminckii (Anci) magyarul alganyaló (http://hajdunanashalak.mindenkilapja.hu/html/22537097/render/anci)
Akváriumba való halfajta, meg lehet enni csak nincs értelme mert kevés ehetõ része van, ellenben trópusi hal, kell neki a meleg víz. Tóba szerintem teljesen alkalmatlan ha ezért kérdezted a hidegtûrõ képességét.

Zacskóbicska
01-16-2015, 12:52 PM
Azért kérdeztem, mert feltételeztem, hogy valami túlélõ fortélyod lehet ezekkel, ami számomra ismeretlen. Pl. olcsón elõállítható fehérjeforrás, olajos hal, vagy valami ilyesmi:)

MacIver
01-17-2015, 03:19 PM
Látom egy rugóra jár az agyunk, mindent legalább két szempontból nézek meg (normál és egyéb felhasználás). :) :thumbup

Gyalogos
01-17-2015, 04:31 PM
Dettó.

Doom
09-24-2016, 07:15 PM
511 R 72 eladó újszerû állapotban 30000,. ..ha érdekel írj privit
74907491749274937494

Törölt_reg
01-24-2017, 03:35 PM
T 511 már tárgytalan...
de van egy zsír új 41-es nyári haix+egy 41-es téli bakancs (a téli kicsit használt)+egy katonai színû,olcsó 30 literes.újszerû hátizsák...15000/12000/5000,-
Más most nincsen.