PDA

View Full Version : Az AVGN movie (Angry Video Game Nerd) film - kritika

TMIB
09-25-2014, 08:48 AM
Az AVGN movie (Angry Video Game Nerd) film - kritika

Igazából annyi negatív értékelést olvastam róla, meg úgy lehúzták videóértékelésekben is, hogy én valami borzalmasra készültem. Azt írták róla hogy nagyon unalmas, hogy borzasztóan néz ki, hogy a története nagyon gyenge, hogy egyáltalán semmi vicces sincs benne és hogy csak a legnagyobb rajongói és barátai szerint jó. Úgy voltam vele hogy nem érdekel, de arra gondoltam hogy annyira nem lehet borzalmas mint amennyire mindenki rossznak mondja és megnéztem.

A helyzet az, hogy tényleg nem olyan rossz.

Lassan indul a film, viszont megvan a fõkarakterek bemutatása és van egy alaptörténet. Nincs értelme az alapot kritizálni, mert az alap egy videó játék, amire azért számítani lehet egy videó játék kritikus filmjében. A történet egyre bonyolódik, UFÓk, idegenek, hadsereg. Van számítógépes effekt a filmben, nem is kevés, viszont használtak kicsinyített épületeket és egyéb maketteket, igazi tüzet is. Volt benne humor? Volt, többször is mosolyogtam, illetve volt hogy el is nevettem magam. (Pont a rossznak mondott makettes részeknél, amik annyira viccesen néztek ki hogy nem bírtam ki nevetés nélkül.)

A filmnek rendes vége is van, ami mondjuk úgy hogy látványos is, én igazából arra se panaszkodnék.

Vannak benne gyengébb jelenetek is, de van benne valóban vicces szöveg és jelenet. A történet elfogadható, a látvány hol valóban jól néz ki, hol pedig humoros. A színészi játék szerintem elfogadható. Nem kiváló, nem nagyon jó, de egy ilyen filmben szerintem teljesen rendben van. A cselekmény néhol lelassul -fõleg a történet magyarázós részeinél-, de késõbb egész pörgõs.

Vígjáték, mozgalmas akcióval, kalanddal. A költségvetés 300.000 dollár volt, ami 1 embernek soknak tûnhet, de egy film leforgatására azért nem túl nagy összeg. A filmben sok volt a speciális effekt, a számítógépes munka, 2 éven át dolgoztak rajta, nem minden zöld hátteres, valóban el is utaztak színhelyekre, némelyik makettel elég sok munkájuk lehetett. A filmben van Hummer H1, de még egy valódi páncélozott csapatszállító jármû is. Voltak statiszták, gondolom hogy az utat némelyiknek fizették, de a színészek utazása sem volt ingyen. És maga a belefektetett munka és idõ. Talán a 300 ezer dollár nem annyira elrugaszkodott összeg és lehet hogy tényleg ráköltöttek ennyit.

Nem mestermunka, de nem érdemli meg a lehúzást. Ez egy filmes elsõ filmje, ami nem sikerült rosszul, egy vígjáték amiben vannak vicces jelenetek. Nem tökéletes, de szórakoztató és figyelembe véve hogy a film célja a szórakoztatás, ez -az én esetemben- mûködött is.

Nálam a film megkap 10-bõl 6,5 pontot.

Nem fogom sokszor megnézni, de nem kizárt hogy 1-2 évvel késõbb újra elõveszem. Sokan azt írták hogy csak a legnagyobb rajongói nézzék meg a filmet, mert mindenki más utálni fogja, de ez nem igaz. Én nem vagyok AVGN rajongó, de nekem tetszett a film. Még úgyis, hogy fájt a fejem és nem ültem neki túl jó kedvvel. Nem bántam meg hogy megnéztem. Aki szereti a gagyi humort annak tetszhet - persze nem árt ha a nézõ tudja hogy ki a fõszereplõ és a film elõtt megnézi néhány másik munkáját.