View Full Version : Pénztárca
Lamros
10-10-2014, 11:46 AM
Ha már felvetette valaki elnézést.
Arra lennék kíváncsi hogy ti hogyan használjátok a pénztárcátokat? Van-e favorit darab esetleg márka. Mindennemû igazolványokat benne vagy külön tároljátok és ha külön miben, hol? Mit érdemes még benne tárolni? Hogyan lenne érdemes mindenkinek használnia a pénztárcát? Stb.
Zacskóbicska
10-10-2014, 12:11 PM
Én ilyet nem használok, mert csak a baj van vele. Miért kell minden vásárlásnál lekötni mindkét kezet, amikor a zsebbõl egy kézzel elõ lehet halászni a kártyát, vagy a pénzt és odaadni? Egy kézzel nem lehet pénztárcát kezelni. Ha elveszik, sokaknak az iratai, jogsija, TB-kártyája és minden egyebe elúszik.
astonferi
10-10-2014, 12:11 PM
minek nincs pénzem :)
Nagymamám talált egyet gyerekkoromban és nekem adta. Azóta is azt használom. :) Nem egy modern darab, de bírja a strapát.
BragBOL
10-10-2014, 05:23 PM
/off
Az én pénztárcám egy ~20 kilós hátizsák, benne 2 téglalap alakú valami, és egy halom fehér szalag, s néha azt tapasztalom az utcán hogy jajgatva fogják a kezüket az emberek. :gonoszrohog:
on/
Eddig nekem se volt, nemrég gondolkoztam hogy vegyek-e, de lehet nem fogok (szabad kéz).
pappito
10-13-2014, 01:19 AM
nekem van egy bõrbõl, de nem tudom h van-e márkája :)
benne vannak a kártyák (nem használok kézpénzt)
ha szörfözni megyek, akkor általában nem viszek semmit, vagy csak a jogsimat meg egy bankkártyát, amit a kocsiban hagyok eldugva, a kocsikulcs meg nálam van a vízben. mondjuk a pénzünk is polikarbonát, bírná a vizet, de hát nem kell.
fisligery
10-13-2014, 07:02 AM
Nekem ilyen (http://geotrek.hu/webshop/tatonka_folder_penztarca/1223) pénztárcám van, úgy kaptam, az eddigiek közül a legjobb.
Az irataim (személyi, jogsi, lakcímkártya) fém névjegykártyatartóban vannak, elfér mellé még két bankkártya / vagy egy bankkártya és jól behajtogatva némi kp. Pénztárcát nem hordok, mindig elhagytam (ellopták?). Ha mégis van nálam pénz a farmer zsebében tartom - eddig tökéletesen bevált. Kivétel, ha nagyon vizes szitu várható, ekkor kerül elõ a jól bevált retro "strandolós-gumitömítéses-nyakbavalós".
pappito
10-13-2014, 08:24 PM
Nekem ilyen (http://geotrek.hu/webshop/tatonka_folder_penztarca/1223) pénztárcám van, úgy kaptam, az eddigiek közül a legjobb.
ez jópofának tûnik, de tépõzáras ami nekem no go.
Grafitos
10-14-2014, 09:56 AM
Én minden iratomat a kecvenc pénztárcámban hordtam....Most szombatig, amikor is szórakozás közben valami görény fXsszopó kizsebelt..amit buktam:
17 rongy
személyi,
TB kártya
Jogsi
adókártya
éppen lecserélni akart bankkártya
még nem használt új dombornyomott bankkártya
All You Can move kártya
Szép kártya
Grafitos
10-14-2014, 01:46 PM
Zúznám elhiheted..de jó zsebes volt, hogy csessze meg..már csak hajnalban vettem észre
Pityubá
10-14-2014, 08:54 PM
Úgy látom itt az ideje rejtett óraláncot hordani, persze az 1ik végét pénztárcához kell csatlakoztatni másik végét belül a zsebben kell rögzíteni.
Esetleg megoldás lehet a zsebesek ellen a mini szirénával ellátott pénztárca.
Zsebben rögzített lánc kihúzza a mûa. lemezt az elem alól és bekapcsol a pénztárcában lévõ sziréna, nem lehet lekapcsolni.
Gyártót keresek az ötletemhez. :D
Nékem eredeti Kínai pénztárcám van, csak pénzem nincs benne. :haha:
pappito
10-14-2014, 11:33 PM
Én minden iratomat a kecvenc pénztárcámban hordtam....Most szombatig, amikor is szórakozás közben valami görény fXsszopó kizsebelt..amit buktam:
17 rongy
személyi,
TB kártya
Jogsi
adókártya
All You Can move kártya
Szép kártya
úh, sajnálom :(
17 rongy
személyi,
TB kártya
Jogsi
adókártya
All You Can move kártya
Szép kártya
Ez tényleg durva. :(
Székesfehérváron is durván megy a zsebelés. Én megúsztam. Már tudtam kik azok és figyeltem rájuk.
Mondjuk párszor rám szálltak. De hál istennek már nem járok oda.
Nekem van pénztárcám és lesz is, szeretem.
Törölt_fórumtag2
10-15-2014, 10:45 AM
Pénztárcára húzzatok rá vízszintesen a közepére egy vastag befõttes gumit és úgy tegyétek be a farzsebbe. Nem lehet könnyen kilopni, tapad a gumi.:)
Még apámtól tanultam...
Meg azt is, hogy a pénztárcában csak a fele pénzem legyen, az is apró címletekben. Ha fizetni kell valahol, mindenki azt lássa, hogy úgy szedem össze a pénzt. Ergo csóró vagyok. A pénz másik felét pedig az ingzsebbe tegyem.
shadow177
10-15-2014, 11:13 AM
Azért, a történelem folyamán már sok kedves találmány született a zsebesek ellen. A kedvenceim mégis a patkányfogós, a zsilettfüles, meg az aknás.
Grafitos
10-16-2014, 11:04 AM
Köszi a tippeket srácok! Bevallom férfiasan, hogy az asszony szülinapját ünnepeltük, a 3. helyre estünk be hajnalban és én már annyira kész voltam, hogy szokásaimmal ellentétben a hátsó zsebembe raktam a tárcámat. Tehát lényegében az én hibám volt. Az élet próbált ugyan figyelmeztetni, mert az egyik cimborámat nem akarták beengedni az arctetkói miatt(tetoválómûvész) ezért mi is majdnam hazamentünk. Aztán a srác inkább lécelt, mi meg bementünk. A fullon lévõ tánctéren meg mindenkit annyit lökdöstek, hogy még ha józan vagyok is sikerült volna a lopás.
Abban reménykedem, hogy a szemétláda 1 héten belül kidobja valahol az irataimat és valaki majd visszaküldi. Volt már ilyen..vannak még rendes emberek
Pityubá
10-16-2014, 11:27 AM
Köszi a tippeket srácok! Bevallom férfiasan, hogy az asszony szülinapját ünnepeltük, a 3. helyre estünk be hajnalban és én már annyira kész voltam, hogy szokásaimmal ellentétben a hátsó zsebembe raktam a tárcámat. Tehát lényegében az én hibám volt. Az élet próbált ugyan figyelmeztetni, mert az egyik cimborámat nem akarták beengedni az arctetkói miatt(tetoválómûvész) ezért mi is majdnam hazamentünk. Aztán a srác inkább lécelt, mi meg bementünk. A fullon lévõ tánctéren meg mindenkit annyit lökdöstek, hogy még ha józan vagyok is sikerült volna a lopás.
Abban reménykedem, hogy a szemétláda 1 héten belül kidobja valahol az irataimat és valaki majd visszaküldi. Volt már ilyen..vannak még rendes emberek
Ember küzdj és bízva bízzál...
Nos a nejem sok 10 évvel ezelõtt táskát talált erszénnyel, pénzel, személyi nem volt. Bevitettem vele a rendõrségre leadni.
A rendõrök dicsérték érte és mondták ritka az ilyen becsületes ember.....jegyzõkönyvet meg elfelejtettek felvenni...
Azóta is hallgatom, hogy milyen naív szamár vagyok. Persze késõbb reájöttem mi is lehetett a pénz késõbbi sorsa...:(
M-torolt_forumozo
10-16-2014, 12:38 PM
Én jobb zsebben hordom a tárcámat, bal zsebben az okmánytartóban a szükséges iratokat. Pénzt többnyire annyit hordok magamnál, amennyire szükségem lehet - többször elõfordul, hogy X összeget berakok az okmánytartóba is ha a pénztárca elveszne (egyébként egy sima szövettárcát hordok). A tárca fölött rögtön ott a bicskám, sokszor a kezem azon pihen (fõleg rosszabb környéken vagy nagy tömegben). Ha pedig nem otthon iszok alkoholt (egyébként is csak nagyon ritkán szoktam), akkor csak annyit hogy kicsit feldobja a kedvem, de semmilyen téren ne hátráltasson.
Grafitos
10-16-2014, 01:36 PM
jakuza vagy..
Dream_walker
10-16-2014, 07:13 PM
Nekem is van tárcám, az iratokat külön hordom, a bankkártyáról meg lekapartam a cvv-kódot, ugyanis ha a letiltás elhúzódik, akkor bár pin nélkül atm-bõl nem tudnak vele pénzt felvenni, de a neten lehet vásárolni a kártyán lévõ számokkal is.
A lánc nem rossz megoldás. Nekem az új telefonom olyan, hogy egy jó erõs szalag van hozzá, meg egy féltenyérnyi karabiner. Nem gondoltam volna, hogy használni fogom valaha is, de annyira jó, hogy most már akkor is rajta hagyom, ha felveszem a farmert, annak is csak rápattintom az övbújtatójára.
Rondacrampus
10-28-2014, 04:37 AM
Pénztárcába csak annyi pénzt szoktam tenni, amennyi a gyors kiadásokra szükséges (max. 3-4000 Ft). Ha elcsórják vagy esetleg valaki "szépen kéri", akkor sem ér nagy veszteség. Ha több pénz van nálam, akkor azt általában valamelyik belsõ zsebembe teszem, ahonnan képtelenség észrevétlenül kilopni. Vagy esetleg egy nyakba akasztható tasakba, amit ruha alatt hordok, így kívülrõl nem is látni.