PDA

View Full Version : Szolgáltatók,Víz,villany,gáz,közösköltség, szemét elszállítás,kéményseprés....

Doom
10-14-2014, 02:53 PM
.

raktaros
10-14-2014, 03:43 PM
Technika meg van hozzá (http://www.hegyvidekujsag.eu/archivum/archivum-2008-xxxviii/tavleolvasassal) csak használni kellene...

mmilan21
10-14-2014, 03:49 PM
A felénk beosztott kéményseprõk egész tisztességesek, el is lehet velük beszélni.
A vizes a megszokott emberke (nemsokára szennyvizet is õk kezelik) a fentihez hasonló mentalitású helyi lakos.
A szemételszállítók nagyrészt jó munkát végeznek, nemrég volt pár hét amikor is láttam elhagyott szemetet 1-2 db-ot a kuka mellett, de ez mostanság nem tapasztalható.
Gáz-villany leolvasó ember is rendes szokott lenni.

A T-home hozzáállása is megfelelõ volt a dolgokhoz, csak mostanság csúcsidõben könnyebben szakad a net kapcsolat (úgy 4-5 hónapja kezdõdött). Gondolom elfogyott a sávszél valamelyik szûk keresztmetszetû berendezésen. Mondjuk inkább alacsonyabb sebesség kellene megszakadás nélkül. A megszakadások biztosan nem a modem hibái. Elmegy 2,5-4 percre az internet, a modem pedig hideg indítással kevesebb mint 1,5 perc alatt lére tud hozni egy stabil kapcsolatot, tehát szolgáltatói oldalon van a hiba.
Azt is hallottam, hogy Magyarországon az internet átvitelét szolgáló fõszerverek, útválasztók régen voltak fejlesztve és nem tudnak olyan sok szálat egyszerre kezelni, mint ami rájuk hárul.
Ezek a tapasztalataim.

Doom
10-14-2014, 04:04 PM
.

TMIB
10-14-2014, 06:09 PM
Azért ez a stílusuk, mert tudják hogy õk az egyetlenek ilyen szolgáltatással. Internetszolgáltatóból több van, választhatsz. A fûtést is megoldhatod máshogy, de a víz az más dolog. Ezt õk is tudják, azért nem fontos nekik az ügyfél problémája.

Fogyasztóvédelemnél meg lehet hogy be se merik õket panaszolni.

Nekem a kukásokkal az a gondom, hogy összetörik a kukákat. Nekünk megjött az új kuka, az elsõ napon kitörték a kerekét. :hogymi: De a többi kukát is mindig behorpasztják, vagy ha mûanyag akkor betörik az oldalát. Lehetnének óvatosabbak.

mmilan21
10-14-2014, 06:34 PM
A kukás dologhoz: nálunk amilyen mûanyag kukák vannak szép ki erõ kéne ahhoz, hogy eltörjék bármelyik oldalát. Legfeljebb a nyitható tetejét lehet könnyebben széttörni.
Nem tudom felétek milyen kukákat adnak/vásárolhatsz, de sanszos hogy spóroltak az anyaggal a gyártósoron. A 2002-es gyártmányú mûanyag kukák község-szerte még mindig szolgálják a népet.

Olyan volt egyszer, hogy a beleöntött parazsas hamu felgyújtotta a kukát rokonoméknál. Mentem látogatóba hozzá és mit látok a kuka negyede már sehol meg lángol az egész. Az ott talált felmosóvízzel leöntöttem, de persze használhatatlan lett. Ha nem megyek oda csak késõbb, akkor leégett volna az egész.
Nálunk ilyen elvileg nem történhet, mert én mindig bádog vödörbe rakom a friss hamut 24 órás hûlésre. A hamu legszennyezettebbje megy a kukába csak. A többi zsákokba el van tárolva.

raktaros
10-15-2014, 02:45 PM
...és még azt is megérem,hogy felmondjuk a szerzõdés és mehet a folyóra vízért

Úgy hallottam a vizet nem köthetik ki csak úgy mint más szolgáltatást. A szomszéd is hónapokkal le van maradva a fizetéssel, csak akkor ad fel valamennyit ha jut rá, azt mondja úgysem köthetik ki, maximum valami szûkítõt tesznek rá.

Törölt_fórumtag2
10-15-2014, 04:27 PM
Úgy hallottam a vizet nem köthetik ki csak úgy mint más szolgáltatást. A szomszéd is hónapokkal le van maradva a fizetéssel, csak akkor ad fel valamennyit ha jut rá, azt mondja úgysem köthetik ki, maximum valami szûkítõt tesznek rá.

Nagy valószínûséggel védett fogyasztó státusza van a szomszédodnak.

Mit gondoltok, miért a vesszõparipám a "szolgáltatóktól" való függetlenné válás?
Az elnyomás elsõ vonala. Azért dolgozunk, hogy a csekkeket befizessük. Mi ez, ha nem modern rabszolgaság?:duhos:

Doom
10-15-2014, 04:39 PM
.

TMIB
10-15-2014, 04:46 PM
Miért nem lehet egyszerûen beolvasni telefonon keresztül? Vagy elküldeni emailben? Esetleg lefényképezni a vízórát és úgy elküldeni a képet?

Azt tudtátok hogy Arizonában -ami egy b.szott nagy sivatag- olcsóbb a víz mint Budapesten -amit keresztül szel a Duna? Nem érdekes ez egy kicsit? Ráadásul itt az Államokban én még életemben nem láttam még vízóraleolvasót. Se másmilyen leolvasót. Szerintem valami automatikus leolvasórendszer van.

Doom
10-15-2014, 05:12 PM
.

raktaros
10-15-2014, 05:19 PM
Nagy valószínûséggel védett fogyasztó státusza van a szomszédodnak.

Mit gondoltok, miért a vesszõparipám a "szolgáltatóktól" való függetlenné válás?
Az elnyomás elsõ vonala. Azért dolgozunk, hogy a csekkeket befizessük. Mi ez, ha nem modern rabszolgaság?:duhos:

Nálam is nagy prioritás ez. Itthon teljesen nem megoldható mert a családban nagy úr a kényelem, megszokás.
Viszont felújítás alatt a "menedékem" egy szõlõhegyen, ott már ezen elvek szerint készülnek a dolgok, ott szabad kezem van :).
Sajnos a pénz miatt apránként megy, de csak elkészül valamikor.

mzperiksz
10-15-2014, 05:22 PM
A viz olcsobb, a csatornadij ami sok pesten.

Miért nem lehet egyszerûen beolvasni telefonon keresztül? Vagy elküldeni emailben? Esetleg lefényképezni a vízórát és úgy elküldeni a képet?

Azt tudtátok hogy Arizonában -ami egy b.szott nagy sivatag- olcsóbb a víz mint Budapesten -amit keresztül szel a Duna? Nem érdekes ez egy kicsit? Ráadásul itt az Államokban én még életemben nem láttam még vízóraleolvasót. Se másmilyen leolvasót. Szerintem valami automatikus leolvasórendszer van.

Laci
10-15-2014, 05:23 PM
A T-home hozzáállása is megfelelõ volt a dolgokhoz, csak mostanság csúcsidõben könnyebben szakad a net kapcsolat (úgy 4-5 hónapja kezdõdött). Gondolom elfogyott a sávszél valamelyik szûk keresztmetszetû berendezésen. Mondjuk inkább alacsonyabb sebesség kellene megszakadás nélkül. A megszakadások biztosan nem a modem hibái. Elmegy 2,5-4 percre az internet, a modem pedig hideg indítással kevesebb mint 1,5 perc alatt lére tud hozni egy stabil kapcsolatot, tehát szolgáltatói oldalon van a hiba.
Azt is hallottam, hogy Magyarországon az internet átvitelét szolgáló fõszerverek, útválasztók régen voltak fejlesztve és nem tudnak olyan sok szálat egyszerre kezelni, mint ami rájuk hárul.
Ezek a tapasztalataim.
Az invitel nálam ugyanezt csinálja , csak õk nem foglalkoznak vele , 3-szor cserélték az elektromos ketyerét , mégse jó . Rendszeresen nem mûködik a vonalas telefon sem , hiába a hibabejelentés ... Szopjon lovat az invitel .

Törölt_fórumtag2
10-16-2014, 06:00 AM
Nálam is nagy prioritás ez. Itthon teljesen nem megoldható mert a családban nagy úr a kényelem, megszokás.
Viszont felújítás alatt a "menedékem" egy szõlõhegyen, ott már ezen elvek szerint készülnek a dolgok, ott szabad kezem van :).
Sajnos a pénz miatt apránként megy, de csak elkészül valamikor.

Már a szabadság keresõkre is megtalálta a hatalom az ellencsapás módját. Megadóztatják a kutakat és a kerti pottyantós vécéket. Elõbbieket azért, mert "az állam vízkészletét" használod, utóbbit "talajszennyezés" miatt. A kéményekre pedig már pedzegették a "légszennyezési" díjat. Rothadna meg az összes politikus és egyéb ingyen élõ féreg!
Úgyhogy a kút kiszáradt, a kerti vécé rejtve, a kémény meg beomlott...:D

bel
10-16-2014, 08:23 AM
Úgy hallottam a vizet nem köthetik ki csak úgy mint más szolgáltatást.

Ha van a kozelben kozkut, akkor kikothetik.

Bel

apii
10-16-2014, 09:43 AM
Tudtommal közkút nélkül is kiköthetik, de elsõre csöpögtetõt szoktak berakni az óra elé. Ezen naponta pár vödör víz jön át. A visszakötés díja helyenként elég magas lehet!

Dream_walker
10-16-2014, 11:06 AM
Minden szolgáltató akkor növeszti nagyra az arcát, mikor monopolhelyzetbe kerül. Nálunk a nettel volt így. Nemrégiben költöztünk, és itt viszonylag rossz a hálózat (konkrétan mobilszolgáltatóból is van olyan, ami nem használható a környéken, mert nincs lefedettsége), meg cégbõl is van asszem kettõ. Most kétszer annyi pénzért kapunk egy harmadakkora sávszélességû netet, mint az elõzõ helyen, ahol ráadásul hûségidõ sem volt (ez utóbbi is vicc, családot alapítani lehet hûségidõ nélkül, de egy sz.ros netelõfizetést már szinte csak úgy árulnak). Mondjuk korrekten megcsinálták a bekötést, nem a szakikkal van a gond, de az irodán már benne van a kezük az üzletpolitikában.

raktaros
10-18-2014, 04:34 PM
Már a szabadság keresõkre is megtalálta a hatalom az ellencsapás módját. Megadóztatják a kutakat és a kerti pottyantós vécéket. Elõbbieket azért, mert "az állam vízkészletét" használod, utóbbit "talajszennyezés" miatt. A kéményekre pedig már pedzegették a "légszennyezési" díjat. Rothadna meg az összes politikus és egyéb ingyen élõ féreg!
Úgyhogy a kút kiszáradt, a kerti vécé rejtve, a kémény meg beomlott...:D

Én elsõsorban esõvízre tervezem a vízellátást, mivel a dombtetõn eléggé mélyre kellene fúrni a kutat.
Telek vége völgyben van, pár házzal arrébb van is ott kút, de messze van. Persze kannában azért lehetne hordani.
A vécé terv szerint komposzt toalett, szerencsére ott nincs is csatorna közmû amire kötelezõ lenne rákötni.
Kéményt most újítottam fel, de ha muszáj visszabontom tetõsík alá, aztán majd kitolok a falon egy "szellõzõt" :).

Az a baj, hogy bármilyen önellátós dolgot könnyen megadóztatnak, mert a többséget nem érdekli, sõt bólogat, hogy ha neki fizetni kell, akkor az a pár ember is fizessen aki esetleg másképp is megoldaná a dolgokat.

Dream_walker
10-18-2014, 07:03 PM
Én elsõsorban esõvízre...

Nem biztos, hogy a dombtetõn mélyebbre kell fúrni. A vízzáró rétegek nagyjából követik a domborzatot (a domb nem úgy alakul ki, hogy az egyik helyen több földet hord össze a szél :D ), a felszínalakító mozgások miatt, magyarul a talajvíz az dombtetõn sincs lényegesen lejjebb, mint egy völgyben. Sok helyen van úgy, hogy a faluban a domboldalban a kút alja magasabban van, mint az alsó utcákban a háztetõk, mégis simán jön a víz. Nagyszüleim falujában pl. így van, pontos számot nem tudok, de a három utca között van nagyjából 30-40m szintkülönbség, és mindenhol 10 méteren belül van a víz a kútban.

Amúgy nincs olyan, hogy az állam vízkészlete, az állam az állampolgárok összessége, tehát az az én vízkészletem. Meg azé, aki odajön, és szintén ás egy kutat. A hivatalnok, aki a fõvárosban él, azé nem. Majd ha odajön, és ás magának kutat, akkor már az övé is lesz, addig nem. Ezt persze lehet törvénnyel meghazudtolni, de mindenki tudja, hogy kamu.

Ádám Csaba
04-12-2016, 11:56 AM
T-home gondolt egyet és átrakott minket egy magasabb csomagba. Mondtuk, hogy nincs rá szükségünk. Mondták, hogy rendbe de fizessük ki azt a 2-3 hónapot, amíg volt. Mondtam, hogy nem! Erre azr válaszolták levélben, hogy kénytelenek vagyunk fizetni, mert megrendeltük. De ez nem igaz. Napokban ismét megyek intézni. Helyben nincs irodájuk, így 20 km-t kell autóznom miattuk. De kb. 5 alkalommal mentem már amióta van tv. Az laza 200 km.
Otp-nél volt bankkártyám. Használtam is! E-bankon visszanéztem a pénzmozgásomat és tapasztaltam, hogy minden hónapban van egy olyan pénzmozgás, mintha levennék 2000 ft-ot, majd pár perc elteltével visszaraknám. A kezelési díjat természetesen levonták.:thumbup
A tanyán csak villanyszámla van! Az a legjobb! Szívem szerint ki is költöznék.

TMIB
04-12-2016, 12:18 PM
Javaslatom: fenyegesd meg õket ügyvéddel! Írj nekik egy olyan levelet, hogy már van egy ügyvéded, megnézetted vele a szerzõdést és ha nem hagynak békén akkor rájuk uszítod. Esetleg még a fogyasztóvédelmet is említsd meg nekik. Esélyes hogy meghátrálnak, mert néhány ezer forint nem ér meg nekik egy pereskedést, fõleg ha tudják hogy elveszítenék a pert.
Én két ügyet intéztem el így.

Ádám Csaba
04-12-2016, 12:45 PM
Nincs semmiféle nyoma, hogy megrendeltem a szolgáltatást, mivel tényleg nem történt ilyen. Amennyiben bizonyítani nem tudja, úgy mirõl beszélünk?!
Ezt mondom el nekik is. Ha nem használ akkor tényleg fogyasztóvédelem lesz belõle!

Törölt_reg
01-15-2017, 05:00 AM
http://index.hu/belfold/2017/01/14/viz_es_futes_is_alig_van_dunaujvarosban_tuntetes_k eszul/
..na már megint megy a kamuzás+a riogatás....a radiátoron tojást lehet sütni...a víznyomással meg acélt lehet vágni...
Jó...annak idején felmondták a vasmûvel a szerzõdést(mert megbízhatatlan) ami 1 forintért adta használati melegvizet és fûtötte a várost(jelképes összegért)
Most csilliárdokat költ a vasgyár,hogy visszahûtse :duhos: a vizet,mielõtt a Dunába engedi.
A vízzel ettõl függetlenül baj lesz hosszú távon...nem csak itt...mindenhol.A klíma változás miatt nem megbízható a folyók vízhozama(túl hektikus)és a vízgyûjtõ terület sem kap egyenletesen!!!! csapadékot.
Ez évek óta tartó tendencia...amit észrevenni...már túl feltûnõ,hogy ne lehessen..
Ahol pár évtizede teleraktam télre a fagyasztót csukával..most ott sétálgatunk a kutyával a mederben...
Mindenki készüljön rá,hogy mélyebbre kell ásni a kutakat és a folyók patakok sem egyenletesen hozzák a vizet.Lesznek villám árvizek,aztán sokáig semmi.
Talán el kellene kezdeni a nagyszabású tárolók építését:rolleyes:.....végül is ha nincsen benne víz vagy kifogyott ..jó lesz stadionnak...csak pár szék kell+négy tégla, oszt lehet rúgni a bõrt..

Alpha
08-19-2018, 11:26 AM
Találtam egy applikációt, az a neve, hogy "közkutak"! Térképen jelöli a közkutakat. Hasznos lehet a nyári melegben. Nekem hasznomra volt, ajánlani tudom csak.

coco
08-24-2018, 06:59 AM
http://www.kozkutak.hu