PDA

View Full Version : Tom Neale - Egyszemélyes sziget

Nealden
10-17-2014, 08:39 AM
Lassan végér érek ennek a nagyszerû könyvnek. Szerintem nagyon sok hasznos dolog van benne. Doom Te szereted a teszteket. Az egész könyv egy nagy tesztrõl szól :). Persze egészen más körülmények között, mint a minket jelenleg körülvevõ világ. Pont ezért érdekes szerintem.
Hogyan tudott boldogulni egy ember egy lakatlan szigeten 2 éven keresztül (1952-1954)? Nagyon is, hogy boldogan boldogult :). Aki elolvassa még a nagy húsvitára is talál benne némi választ.

VESZÉLY! Cselekmény leírás---->

Elég egyoldalúan tudott ott enni. Tyúkok tojásait szedte össze, banánt, kókuszt, halat, mangót ilyeneket evett. Megszelidített egy vadkacsát aki a barátja lett. Másfél év után akkora húshiánya lett (beszámolt arról is, hogy a valódi hús nélküliség miatt sokkal kevesebb munkára képes...egyszerûen korábban elfáradt), hogy lázálmai lettek és a kacsát látta sütve egy tányéron :). De nem tudta megölni...a kezébõl evett és egyszer már nyúlt, hogy kitekeri a nyakát...de nem. Inkább elzavarta a szigetrõl.

Más. Tudatosan készült pl. a ciklon idõszakra. Ledrótozta a kunyhóját...na de ezt hogyan egy homokos szigeten? Átvetette a tetõn a drótokat, gödröket ásott és kövekkel súlyozta a õket, majd fogóval tekert rajtuk (Õ pontosabban leírja).
Ásott egy 5 láb hosszú és 3 láb széles gödröt, amiben egy dobozt tett szerszámokkal, gyufákkal, és egy pár tartalék cipõvel. Majd lezárta az egészet. Mi ez, ha nem a BOB 1952-es leírása egy lakatlan szigeten? :)
Mindezek után pedig gyakorlatozott!?! Amikor a barométer súlyos vihart jelzett, vetõdött az óvóhelyre. Hoppá na ki a prepper? :)

<----VESZÉLY elhárult!

Én csak ajánlani tudom itt Mindenkinek, nagyon jó kis könyv. Jó olvasást!

Grafitos
10-17-2014, 10:17 AM
meghoztad a kedvem..utánajárok:thumbup

Mycoo
10-17-2014, 07:00 PM
Én is olvastam a könyvet! Többször is! Letehetetlen!!!:D

Nealden
10-21-2014, 01:40 PM
Könyv elemzése, ismertetõ:

http://vadonszava.blog.hu/2010/06/01/egyedul_egy_szigeten_1

Azért érdemes elolvasni a hosszú cikk után is, mert hangulata van :) .

Lekvár
12-20-2014, 07:34 PM
Tiszteletem!
Nem hiszem el..., hogy ez a könyv beszélgetés tárgya ezen az oldalon.
Az egyik legjobb, valóban prepper lelkületû könyv arról, hogyan õrizhetjük meg az emberségünket egyedül egy elzárt helyen.
Az elején nekem necces volt, hogy ugyan nõk is jelentkeztek útitársául a szigetre, mégsem vitt senkit.
Azon hogy visz-e valakit, csak azért töprengett, ha megbetegszik legyen aki ápolja... végül egyedül ment.
Nem lövöm le a poént a húsevés tanulságából, de rendkívül hiteles és életszagú!
Én is csak ajánlani tudom mindenkinek, aki igazán jót akar olvasni a Robinson Crusoe után...
Amikor sikerült egy bónusz példányhoz jutnom, egy akkori kollégámnak azzal a bejegyzéssel adtam oda: "A sziget bennünk van!"

Heisenberg
08-02-2015, 05:55 PM
Valóban jó könyv!!
Az ember az olvasása alatt és után is sok mindenen el tud gondolkodni...