View Full Version : Ebola
törölt tag -gl
10-17-2014, 09:49 PM
Napokon belül megjelenhet a vírus. Én sajnos kezdõ prepper vagyok, nem így képzeltem a dolgokat, hanem lassan felépítve. De holnap vásárolunk.
Tartós élelmiszert. Sokat.
Sajnos az iskolába be kell járnom, de már fontolgatom, hogy nem fogok.
Szeretném ha pontokba szedve leírnátok, hogy mit tanácsoltok az embereknek, mit tegyenek, hol készüljenek fel, mit vásároljanak. Mikortól legyen az a pont, hogy már ne menjenek ki az utcára? Mi legyen a helyzet a családdal? Nálunk most kockázatos, hogy egy olyan családi közösségben lakom, ahol nem mindenki ugrik az ebola pánikra, így elképzelhetõ, hogy 1-2 családtag (a lakóterembe nem) de a telekre behozhatja a vírust, kapcsolatba léphet velem és a párommal.
Mivel lehet felkészülni ha még egy ideig tömegközlekedéssel fogok bejárni tanulni?
Mit lehet tenni ha már baj van?
Kérlek a rövid válaszok helyett pontokba szedve részletesen írjátok le a stratégiátokat. Lehetséges, hogy most rajtam kívül sok embernek segíthettek ezzel.
törölt tag -gl
10-17-2014, 09:51 PM
Nálam jelenleg az is dilemma, hogy elutazzak, (nyilván ez a tanulmányaim végét jelentené, ha mégsem lenne komoly járvány) vagy maradjak, de készüljek fel.
Akinek van rá lehetõsége, még vásárolhat repülõjegyet például ausztráliába, vagy új-zélandra. Vagy kiutazhat egy nagyobb ország hegyvidékére, feltörhet egy elhagyott nyaralót. Akármi lehetséges.
Nálunk most dilemma, hogy vásároljunk, vagy repüljünk, egyáltalán, zárkózzunk már be, vagy még járjunk be.
gyûjtögetõ
10-17-2014, 09:58 PM
Lemaradtam valamirõl? Ennyire eldurvult a napokban a helyzet vagy mi történt? Felbukkant magyarban is az ebola?
törölt tag -gl
10-17-2014, 10:24 PM
http://www.liveebolamap.com/
+
http://444.hu/tag/ebola/
Csak a jéghegy csúcsát kapargatom. Nyilván még nem jelent meg, de szerintem várható sajnos!
Sipi1989
10-17-2014, 10:24 PM
A média nagyon rá állt a dologra. Ha valaki hány a buszon az már egybõl ebola gyanús lesz, és címlapra kerül. Én szerintem ennek az lesz az eredménye, hogy most felfuttatják a dolgot, aztán bejön egyfajta "reklámvakság", és senki nem fogja elolvasni az eboláról szóló híreket, még ha esetleg az apokalipszis a szomszéd utcában is van. A másik, hogy szerintem most még felesleges bezárkózni, be kell tartani a higiéniai elõírásokat, és nem lesz gond. Bezárkózni akkor kell, ha hirtelen kezd növekedni a fertõzöttek számának növekedése/az R0 növekedni, mert akkor szinte biztos, hogy a vírusban olyan változások mentek végbe, amik megkönnyítik a terjedését. Bezárkózni azért se ajánlott sokkal hamarabb, mert mint ahogy sokan gondolom te se rendelkezel korlátlan erõforrásokkal, ha most amikor még nincs semmi^^ elkezded felélni a készleteid, akkor nagy bajban leszel, akkor ha tényleg beindul az SHTF. Sajnos ez egy kivárós helyzet, az se biztos, hogy lesz belõle valami.
mossberg-operator
10-17-2014, 11:19 PM
4064
Rákerestetek már hogy hogy néznek ki azok akik ebolások? :hanyas:
https://www.google.com/search?q=ebola+patient+skin (https://www.google.com/search?q=ebola+patient+skin&espv=2&biw=1600&bih=811&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=SrFBVPugEcaeyASgn4LYDA&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=ebola+skin&imgdii=_)
Itt meg kormányoldal a vírusról, illusztrációkkal, leírásokkal
http://www.cdc.gov/vhf/ebola/resources/infographics.html
A nõvérke aki elkapta a vírust. Fiatal, csinos és sír. :(
https://www.youtube.com/watch?v=7e8DXyVc7Lw
(A hozzászólásokat ne nézzétek. A legtöbb elég kiábrándító.)
Nos a taktika,ahogyan kérted pontokba szedve:
- felderítés folyamatosan derítem fel a nem túl higiénikus helyeket..pl, közös wc,olyan emberek elõfordulási helyei akik nem túl tiszták,az emberek szokásainak vizsgálata...
-védekezés most ...a bevásárló kosarak rúdját kesztyûbe vagy fertõtlenítõ kendõvel megtörölve fogom meg,a közös helyiségeket szintúgy így közelítem meg,a zsebembe mindíg van kesztyû és fertõtlenítõ zselé és törlõ kendõ.....http://www.argep.hu/trend/ANTI/ANTIVI-NEDVES-FERToeTLENiToe-KENDoe.html
-felkészülés..élelem ,víz, a szokásos készlet ami amúgy is megvan bármilyen katasztrófára jó..+kesztyû,maszk tárazása amíg van és olcsó..késõbb arany áron lesz!!!!..fertõtlenítõ kendõ,kézmosó beszerzése,tudatos kondicionálás,hogy önkéntelenül ne érjek az arcomhoz,szememhez ,számhoz amíg nem tiszta...egy idõ után ez válik reflexé..állandó kéz mosás,amikor csak lehet
-élelem beszerzése..nem a kiflik tetejérõl veszek,hanem zacsisval a kupac aljáról,tartós élelmiszert csak tavalyit,a járvány elõttit,a tojást nem fogom meg puszta kézzel a madár kaki miatt,otthon lemosom forró vízzel úgy töröm fel,kerülöm,a kolbász és szalonna nyersen fogyasztását,ha lehet mindent megfõzök vagy sütök vagy a mikróba adok az agyának,azt biztos nem bírja a vírus ha ott is van,kerülöm a külföldi országokból származó nyersen fogyasztható termékeket...banán,kivi,mangó,dinnye...sosem lehet tudni..egy denevér harapás meg sem látszik rajta,a pár nap szállítást a vírus kibírja.
a kutya kezelése..mivel akár tõle is elkaphatom ,már most figyelek rá mit szagol,mit akar felvenni,a saját játékát viszem le,hogy ne faágakat rágjon,amit esetleg elõtte más kutya,nem engedem más kutya kakijának a közelébe,nem engedem,hogy megsimogassa senki,rendszeres lábmosás
ha kitör a vihar..ha járvány szintre emelkedik( kb 1000/1 fertõzött) nem tervezek klasszikus hermetikus elzárkózást,védõfelszerelésben(kesztyû,masz k és hazaérve ruha azonnal kimosva) továbbra is bejárok dolgozni,boltba utcára,de nagyon figyelmesen...bár ilyen megbetegedés számnál már várhatóak a társadalom összeomlásának a jelei...félretettem kis pénzt amit ekkor fogok élelemre elkölteni ...amíg van...
ha a vihar legyõz minket....100/1 megbetegedésnél evakuálás a lakott településektõl minél messzebb,valami tó partjára,autóból ülés kidobva és ami étel,felszerelés befér..húzás el...ekkor már gyakorlatilag a társadalom összeomlott....
Zacskóbicska
10-18-2014, 03:20 PM
Napokon belül megjelenhet a vírus. Én sajnos kezdõ prepper vagyok, nem így képzeltem a dolgokat, hanem lassan felépítve. De holnap vásárolunk.
Tartós élelmiszert. Sokat.
Sajnos az iskolába be kell járnom, de már fontolgatom, hogy nem fogok.
Szeretném ha pontokba szedve leírnátok, hogy mit tanácsoltok az embereknek, mit tegyenek, hol készüljenek fel, mit vásároljanak. Mikortól legyen az a pont, hogy már ne menjenek ki az utcára? Mi legyen a helyzet a családdal? Nálunk most kockázatos, hogy egy olyan családi közösségben lakom, ahol nem mindenki ugrik az ebola pánikra, így elképzelhetõ, hogy 1-2 családtag (a lakóterembe nem) de a telekre behozhatja a vírust, kapcsolatba léphet velem és a párommal.
Mivel lehet felkészülni ha még egy ideig tömegközlekedéssel fogok bejárni tanulni?
Mit lehet tenni ha már baj van?
Kérlek a rövid válaszok helyett pontokba szedve részletesen írjátok le a stratégiátokat. Lehetséges, hogy most rajtam kívül sok embernek segíthettek ezzel.
Egyszerû. Gyakori kézmosás és igyál. Töményet, vagy meleg bort. Ennek két elõnye van:
1. Kevésbé fogsz fosni, hogy elkapod a betegséget.
2. A meleg alkohol (ha nyomokban sincs jelen a tej a gyomorban) gyorsan felszívódik és ennek következtében gyors pH csökkenés áll be a szervezetben. (Kis értékekrõl van szó pH tekintetében, de az gyorsan megy. A vírusok szaporodását, aktivitást nagymértékben csökkenti a gyors pH változás. (Megjegyzem, az alkoholistáknál ezért sokkal ritkább a vírusos megbetegedés.)
Vietnamiveteran
10-18-2014, 04:26 PM
"2. A meleg alkohol (ha nyomokban sincs jelen a tej a gyomorban) gyorsan felszívódik és ennek következtében gyors pH csökkenés áll be a szervezetben. (Kis értékekrõl van szó pH tekintetében, de az gyorsan megy. A vírusok szaporodását, aktivitást nagymértékben csökkenti a gyors pH változás. (Megjegyzem, az alkoholistáknál ezért sokkal ritkább a vírusos megbetegedés.)"
Be is húztam most egy emberes házipáleszt :) csak úgy gyógyászati célból :)
mmilan21
10-18-2014, 04:29 PM
Napokon belül megjelenhet a vírus.
Én nem így látom, legalább 2-4 hét még mire legalább egy ebola fertõzött ember lesz hazánkban és az is jó eséllyel Pesten vagy Debrecenben lesz (repülõtér miatt).
A járvány esetleges kitörése (500 beteg) december közepétõl várható, számításaim szerint.
...szerintem nem a reptereken,stb lesz a behurcolás,hanem a zöldhatáron a menekültek...hab a tortán,hogy ha rosszul lesznek félve a visszatoloncolástól ,nem mennek orvoshoz..ha kis pénzük van simán el vannak közöttünk,vásárolnak stb....még egy adalék...Mo-on a hajléktalanság,az utcán alvás már elfogadott,mindennapi dolog---sajnos....ha egy ebolás beteg haldoklik az utcán senki nem megy segíteni,elfordul....de egy kisgyermek oda mehet az iskolából hazafelé,a rabló odamehet..ki is kutatja..és a benarkózott vagányok is...aztán mindenki viszi haza.....és a másik,hogy az emberek többsége betegen is bejár dolgozni...kell az a kis pénz és nem engedhetik meg maguknak,hogy betegállományt kapjanak...vagy elveszítsék a munkahelyet,alkalmi és közmunkások meg pláne...inkább megtömi magát lázcsillapítóval..de ekkor már masszívan fertõz...nem egyszerû ez a dolog....össze se lehet egy influenzával hasonlítani...az nem öl meg..jó ez sem mindenkit...de kösz ,orosz rulettet inkább ne!
Zacskóbicska
10-18-2014, 04:45 PM
Be is húztam most egy emberes házipáleszt :) csak úgy gyógyászati célból :)
Nagyon helyes! Tegyél félre Légy oly kedves nekem is, sajna csak söröm van.
mmilan21
10-18-2014, 04:47 PM
...szerintem nem a reptereken,stb lesz a behurcolás,hanem a zöldhatáron a menekültek...
Ez a másik véglet, egyet értek.
Unicornis
10-18-2014, 09:16 PM
Alapvetõen egyetértek Doom elképzelésével, hogy mikor kell elzárkózni és mikor kell menekülni.
Szerintem ennek a járványnak itt Európában lassabb terjedése lesz mint Afrikában.
Én részemrõl addig maradok egy helyben, amíg csak lehet.
De eszembe jutott egy ötlet! Ha már a fertõzés olyan fokot ér el hogy a társadalom is fokozatosan széthullik, és rejtõzködni kell a fosztogatók elõl, akkor Tipp: fessed fel az ajtódra vagy a kertkapudra hogy:
Vigyázat ebolások, fertõzöttek vagyunk!
És egy halálfej a szöveg alá.....
A fosztogatók tutira nem próbálkoznak be! :D
Csak esetleg a fertõzött fosztogatók....... De abból nem lesz olyan sok.
Pityubá
10-18-2014, 09:21 PM
Ja hallottam ílyen viccet az aids-rõl is amikor a nõ úgy akarta elkerülni az aktust, hogy aidsesnek mondta magát.
Erre a hapsi nembaj kis anyám én is az vagyok oszt meg vót. :D
Hetéra
10-19-2014, 05:01 AM
Ez sokkal reálisabb.
Hetéra
10-19-2014, 05:03 AM
...szerintem nem a reptereken,stb lesz a behurcolás,hanem a zöldhatáron a menekültek...hab a tortán,hogy ha rosszul lesznek félve a visszatoloncolástól ,nem mennek orvoshoz..ha kis pénzük van simán el vannak közöttünk,vásárolnak stb....még egy adalék...Mo-on a hajléktalanság,az utcán alvás már elfogadott,mindennapi dolog---sajnos....ha egy ebolás beteg haldoklik az utcán senki nem megy segíteni,elfordul....de egy kisgyermek oda mehet az iskolából hazafelé,a rabló odamehet..ki is kutatja..és a benarkózott vagányok is...aztán mindenki viszi haza.....és a másik,hogy az emberek többsége betegen is bejár dolgozni...kell az a kis pénz és nem engedhetik meg maguknak,hogy betegállományt kapjanak...vagy elveszítsék a munkahelyet,alkalmi és közmunkások meg pláne...inkább megtömi magát lázcsillapítóval..de ekkor már masszívan fertõz...nem egyszerû ez a dolog....össze se lehet egy influenzával hasonlítani...az nem öl meg..jó ez sem mindenkit...de kösz ,orosz rulettet inkább ne!
Az elõbb nem idéztem, de erre gondoltam.
Amikor a modern gyógyszerek és kezelések elhitetik velünk, hogy legyõztük a legrettegettebb betegségeket, az apokalipszis negyedik lovasa újra felnyergeli fakó paripáját és körbenyargalja Földet.
4067
http://www.youtube.com/watch?v=3UKz3GVrHI8 1.20-nál......vajon Õ az?..a negyedik lovas?
mzperiksz
10-20-2014, 10:20 AM
Megy itt a panikkeltes, de azt senki nem nem forszirozza hogy az idoben "elkapott" fertozest europaban eddig sikeresen gyogyitottak...
Zacskóbicska
10-20-2014, 12:53 PM
Megy itt a panikkeltes, de azt senki nem nem forszirozza hogy az idoben "elkapott" fertozest europaban eddig sikeresen gyogyitottak...
Csak az a gond, hogy ennek a vírusnak és az általa okozott megbetegedésnek jelenleg nincs gyógyszere. A betegek 50 százaléka gyakorlatilag orvosi ellátás nélkül meggyógyul. Az orvosi kezelés szerepe ebben az esetben inkább a beteg elkülönítésében, a további fertõzések elkerülésében van.
mzperiksz
10-20-2014, 01:19 PM
Gyogyszere nincs, de a virus csak rovid ideig eletkepes az emberi szervezetben, ha a tuneteket(hanyas, verzes) tudjak addig kezelni akkor nagy a tulelesi arany.
Megy itt a panikkeltes, de azt senki nem nem forszirozza hogy az idoben "elkapott" fertozest europaban eddig sikeresen gyogyitottak.....pánikkeltés :eek: egy túlélõ,prepper,felkészülõ fórumon????
mzperiksz
10-20-2014, 05:05 PM
Igazad van, rosszul fogalmaztam.
..pánikkeltés :eek: egy túlélõ,prepper,felkészülõ fórumon????
..pánikkeltés :eek: egy túlélõ,prepper,felkészülõ fórumon????
Gondolom hogy a médiára és a sajtóra értette. Ami igaz is. Lehet hogy baj van, de a média még nagyobbra fújja, de semmi ismeretterjesztõ dolgot nem mondanának mellé. (Például hogy hogy kerülhetõ meg a fertõzés, vagy mivel lehet csökkenteni a fertõzés esélyét.)
mmilan21
10-20-2014, 07:38 PM
Gondolom hogy a médiára és a sajtóra értette. Ami igaz is. Lehet hogy baj van, de a média még nagyobbra fújja, de semmi ismeretterjesztõ dolgot nem mondanának mellé. (Például hogy hogy kerülhetõ meg a fertõzés, vagy mivel lehet csökkenteni a fertõzés esélyét.)
Hát igen, hozzák a szokásos formát, legalábbis a sajtósok legtöbbje.
pappito
10-20-2014, 08:20 PM
Nálam jelenleg az is dilemma, hogy elutazzak, (nyilván ez a tanulmányaim végét jelentené, ha mégsem lenne komoly járvány) vagy maradjak, de készüljek fel.
Akinek van rá lehetõsége, még vásárolhat repülõjegyet például ausztráliába, vagy új-zélandra.
ez butaság, ezek az országok elszigetelhetõek, amint kockázatos lesz a kelyzet, lezárják a reptereket és nem fogadnak több járatot, lengetheted a jegyed.
amúgy sem gondolom,h ogy nagyobb biztonságban lennénk, csak ide évente tizenmillió ember repül, ausztrália meg még forgalmasabb.
és egy ebolás is elég
törölt tag -gl
10-21-2014, 08:00 AM
Köszönöm a hasznos válaszokat! Örülök, hogy errõl is beszélgetünk.
Egyébként gyakran gondolkozom el azon is, hogy ebola nélkül mekkora kockázatnak van kitéve az ember a közösségi helyeken különbözõ, együttesen immungyengítõ, dns romboló vírusokra gondolok. Mennyivel lenne jobb az ember általános közérzete, ha ki tudná zárni teljesen ezeket a negatív hatásokat.
Egyébként az ebolában az egyik legaggasztóbb dolog a hosszú lappangási idõ. Így elképzelhetõ akár az is, hogy már több ezren ebolások, de csak november közepére derül ki. Teljesen zsákba macska az egész.
Érdemes ránézni a térképre amit az elején linkeltem, amerikában már durvul a helyzet.
http://www.liveebolamap.com/
Pedig ne felejtsük el, hogy ott csak a szegények és a mexikóiak járnak buszokkal. A többiek általában kocsival! Itt európában kicsit elterjedtebb a közösségi közlekedés, ami a leggyengébb pontja lehet a történetnek.
Nealden
10-21-2014, 08:26 AM
"A betegség a Kongói Demokratikus Köztársaságban található Ebola folyóról kapta a nevét, ahol elõször okozott járványt 1976-ban." Wiki szerint. 40 éve hol kitör, hol visszahúzódik Afrikában, de alapvetõen abban a környezetben "érzi" jól magát gondolom. 40 évig nem sikerült széthurcolni jelentõsen a világban. Most valaminek - elemi logika szerint is - történnie kellett (pl könnyebben fertõz), hogy elkezdett globális méretekben terjedni.
A Jared könyvben olvastam, hogy a vírusok is konszolidálódhatnak. Pl. egy kanyaró vírus pár száz évvel ezelõtt sokkal durvább és pusztítóbb volt mint a mai formája. "Rájött" hogy jobban tud terjedni, ha nem gyilkol meg minden gazdatestet azonnal, illetve az emberi immun is folyamatosan változik.
A Jared könyvben olvastam, hogy a vírusok is konszolidálódhatnak. Pl. egy kanyaró vírus pár száz évvel ezelõtt sokkal durvább és pusztítóbb volt mint a mai formája. "Rájött" hogy jobban tud terjedni, ha nem gyilkol meg minden gazdatestet azonnal, illetve az emberi immun is folyamatosan változik. ...az biztos,hogy okos dögök...azért általában ezek a vírusok,önmagukban nem tudnak ölni..az erejük abban rejlik,hogy megnyitják a kaput a baktériumoknak,amik már végeznek velünk...na azok a mocsok jószágok...azokra már az orvosok is ágyúval vadásznak...lásd influenza---felül fertõzi egy tüdõgyuszi....gyengítenek minket....nem tudom változik e a dns- láncuk a generációk folyamán...talán ma azért nincs annyi áldozat mert nincs lázgörcs és van antibiotikum...persze ha felismeri az orvos mi a gond.....egy biztos a Földünk,a Természet mindig egyensúlyra törekszik,bármi áron...ha Õ úgy érzi itt az ideje...létre fogja hozni vagy átalakítja a már meglévõ eszközt a rend vissza állítására....azt ne feledjük..bár úgy tûnik...mi emberek semmit sem Teremtünk..max átalakítunk....csak használjuk (el használjuk) azt amit a Bolygónk Teremtett....
Enxtheone
10-21-2014, 02:45 PM
"40 évig nem sikerült széthurcolni jelentõsen a világban. Most valaminek - elemi logika szerint is - történnie kellett (pl könnyebben fertõz), hogy elkezdett globális méretekben terjedni"
Bushmanok mennek mindenfelé, beülnek egy csonakba harmincan, europai partimentök kimentik öket, ott meg elcsöveznek pár évig amig megkapják a menekült státuszt vagy kiutasitják öket. Ha jol emlékszem akkor csak az olaszokhoz évente több mint 100,000 menekült megy évente.
40 éve lehet hogy legéppuskázták öket, és igy nem jutott be a virus.
Nealden
10-21-2014, 02:55 PM
A vírusok nem többek állítólag, mint "széttört" DNS darabkák, amelyek más DNS láncokhoz kapcsolódva aktivizálódnak. Így nagyon hosszú ideig is tudnak heverni itt ott :).
Azt is írták régebben, hogy azért sem tudott "sikeres" lenni mert egyszerûen túl gyorsan elõjöttek a tünetek, és mire eljutott volna a gazdatest távolabbi tájakra, már le volt taglózva és tudtak a környezõ emberek reagálni. Akkoriban ez a két hét még gyorsnak számított?
.. a haszonnövényeknek,haszonállatoknak sokkal több kártevõje,betegsége van mint a természetes növényeknek,mûtrágya nélkül már ki sem nagyon nõ..egyszerûen úgy tudunk valamit termelni,ha folyamatosan erõs méreggel irtjuk a kártevõket...miért?...mert a mi haszonnövényeink nem a Föld édes gyermekei,nem való oda..egyszerûen nincs a rendszerben....és most vonjunk párhuzamot ezzel..mi emberek is csak úgy tudunk létezni,hogy erõs mérgekkel takarítjuk a környezetünket,megfõzzük fertõtlenítjük ételeinket(ezzel a tápanyag nagy része megsemmisül) ..és bizony brutális vegyszerekkel tartjuk meg "egészségünket",sõt az életünket....gyógyszerek,védõoltások nélkül aligha lennénk ennyien és élnénk ilyen sokáig....miért?...kezdjük elveszíteni a harcot...ahogy a végtelen kukorica mezõ sem természetes,úgy az Ember sem ilyen számban,,,és a tevékenysége sem e bolygó természetes állapota....bár a szaporulat extrém magas(makacs egy faj vagyunk),de az egyedek nemzedékrõl-nemzedékre egyre satnyábbak(...ide beszúrnék egy történetet...egy horgásztóba pár éve bekerült pár tucat törpeharcsa,gyönyörû fél kilós példányok...pár év múlva a helyi fajok szaporulata szinte nulla lett,a törpék viszont ezerszám csomóba verõdve kavarogtak,de ha 7-8 centis csökevények lettek...egyik évben megbetegedtek...tonna szám szedték ki az emberek a rothadó dögöket..az egész tavat le kellett engedni és fertõtleníteni,mert a pontyok ,amurok is pusztultak a fertõzött vízben)...soha nem látott gyógyszer mennyiség kell egy ember életben tartásához...oda jutottunk,hogy egy tüske által bevitt baci mennyiség elég a halálunkhoz...a Földünk által kínált veszélyforrásokra már abszolúte nem tudunk gyógyszer nélkül védekezni......és a gyógyszer hatalom ezt sem felejtsük el,bármit megtesz ,kifizet valaki az éltetõ vakcináért....csatákat nyerhetünk,de a háború bizony vesztésre áll....
mmilan21
10-22-2014, 03:09 PM
Emberek. Az megvan, hogy most még mindig szokatlanul meleg az idõjárás, és rengeteg a szúnyog mindenfelé, tanyán, városban egyaránt? Az is megvan, hogy a szúnyogok kivétel nélkül mindenféle vírust tökéletes hatékonysággal terjesztenek, azonnal a véráramba juttatva, tehát immunrendszer lépcsõit kikerülve?
Plusz ráadásul kísérleteztek már a szúnyogokkal, hogy a kis fullánkjukkal mindenféle oltóanyagot/vírust be lehet juttatni az emberi szervezetbe. Sikerrel is jártak a tesztek. Innen pedig ki lehet találni, hogy mi történne ha a szúnyogok vírushordozóvá válnának ---> miniatûr repülõ biológiai fecskendõk lennének.
varju71
10-25-2014, 08:14 PM
Egy kis érdekesség! http://naturahirek.com/az-amerikai-kormany-halalos-virusok-gyartasara-specializalodott/
mmilan21
10-26-2014, 09:28 AM
Egy kis érdekesség! http://naturahirek.com/az-amerikai-kormany-halalos-virusok-gyartasara-specializalodott/
Egyébként olykor nagyon furcsa cikkeket tud közölni a Naturahírek, vagy éppen az Idõkjelei.
Van bennük igazság, csak szelektálni kell olykor-olykor.
A cikkhez visszatérve:
-lehetséges, hogy ezen ebola variáns mögött az amerikai kormány áll... Kitudja?..
-annyi biztos, hogy többet tudnak(CDC pl.) a vírusról mint amit állítanak(hazudnak).
-van vírusban potenciál, ha a hatalmi centralizációt, kutatásokat, esetleg népességszabályozást vagy a szándékos mérgezést tekintjük kijelölt céljuknak.
Meggyógyult a nõvérke
http://www.tpnn.com/2014/10/27/nurse-surives-ebola-thanks-god-and-praises-prayer-atheists-go-ballistic/
Tényleg, ha valaki nem hal bele az ebola fertõzésbe, akkor az utána már védve van vagy elkaphatja újra?
Pityubá
10-29-2014, 11:19 PM
Meggyógyult a nõvérke
http://www.tpnn.com/2014/10/27/nurse-surives-ebola-thanks-god-and-praises-prayer-atheists-go-ballistic/
Tényleg, ha valaki nem hal bele az ebola fertõzésbe, akkor az utána már védve van vagy elkaphatja újra?
Ez érdekes nékem is eszembe jutott. Ha védett, minden megbetegedés nélkül hordozhatja tovább adhatja. :(
Ha nem védett akkor újabb küzdelme lesz a vírussal egész addig fog ez folytatódni ameddig a vírus nem gyõz, ez csupán idõ kérdése.... :(
Persze ezek csupán az én gondolataim, pontosabban én sem tudom ezt megválaszolni.
Egyik lehetõség sem túl biztató.
Ez érdekes nékem is eszembe jutott. Ha védett, minden megbetegedés nélkül hordozhatja tovább adhatja. :(
Ha nem védett akkor újabb küzdelme lesz a vírussal egész addig fog ez folytatódni ameddig a vírus nem gyõz, ez csupán idõ kérdése.... :(
Persze ezek csupán az én gondolataim, pontosabban én sem tudom ezt megválaszolni.
A természetben nincsen sorozatgyártás,nincs két teljesen egyforma képzõdmény...bár hasonlóak,de nem egyformák..nincs két egyforma levél,nincs két egyforma ember....és a vírusok sem teljesen egyformák....a modern gyógyászat "futótüzet " alkalmaz a betegségek gyógyítására....jó erõs gyógyszerek,kezelések--ami mindent visz---a jót,a rosszat mindegy....Õ a saját kis poklát legyõzte :thumbup--gratulálok az immunrendszeréhez...de sajnos csak azt az egyet,ami kizárólag az Õ szervezetéhez alkalmazkodott,szaporodott....a következõ "adaggal" szemben,ami egy másik ember,állat testében él,fejlõdik már védtelen..lásd. influenza...egy ideig emlékszik a szervezete,hogyan csinálta a harcot,de egy idõ után elfelejti és visszatér a normál állapotba----pl ezért kell a védõoltásokat évente megismételni......meg azt mondják nem mutálódik...dehogynem,alkalmazkodó egy rohadékok ezek,sok az "eszük"....minden tovább fertõzéssel egy másik vírus jön létere minden szervezetbe,megtanulja hogyan lehet életben maradni a különbözõ éghajlatokon,szervezetekben...ez egy õsi vírus,gyakorlatilag a Földünkkel egyidõs,mindig közöttünk volt és lesz,tanul,figyel és várja a lehetõséget...nem azért mert gonosz..hanem mint minden élõ ezen a bolygón csupán szaporodni és élni akar.Valószínûleg ezt a járványt is megfékezzük,de a csatának ezzel nincs vége,most fogást talált rajtunk,mert abban a régióban jó feltételeket talál magának( ha a tendencia így folytatódik,túlnépesedés és szegénység növekedése,egyre több helyen talál életteret magának)...kicsit vissza vonul majd,de tanult a hibáiból és jól ismeri a korlátait,a következõ felbukkanása a tapasztalatival felvértezve ,még pusztítóbb lesz....botor elképzelés,hogy "legyõzzük" a vírust...a Természetet,a Föld bolygót a talpunk alatt nem lehet "legyõzni"...ezt a vírust és a többi ocsmányságot egy módon lehetne megsemmisíteni...felégetni,felrobbantani az egész bolygót (már ha van ilyen eszement)...bár szerintem pár ködarabkán akkor is életbe maradna a hosszú utazás alatt...
Nealden
10-30-2014, 07:24 AM
Nekem úgy tûnik, hogy aki meggyógyul védetté válik, bár erre nem találtam egyértelmû információt. Viszont azt írják, hogy mûködõképes lehet a betegségen átesett ember vérsavójának beadása, azaz a passzív immunizálás. Ebbõl következik számomra az, hogy a gyógyult védetté válik.
Ez azért kemény a wikin:
"Cseppfertõzéssel természetes körülmények között nem terjed, de laboratóriumban létrehozott 0,8-1,2 mikrométer átmérõjû partikulumként fertõzõképes,[35] így a cseppfertõzés potenciális lehetõsége miatt A kategóriás biológiai fegyvernek minõsül. Aeroszolként állatkísérletekben a zairei Ebola-vírust is fertõzõnek találták."
Õ a saját kis poklát legyõzte :thumbup--gratulálok az immunrendszeréhez...de sajnos csak azt az egyet,ami kizárólag az Õ szervezetéhez alkalmazkodott,szaporodott....a következõ "adaggal" szemben,ami egy másik ember,állat testében él,fejlõdik már védtelen
Szia,
Szerintem a virusok annyival primitivebbek,mint az ember (vagy mint barmelyik 2 ivaru szaporodasu eloleny), hogy a "nincs 2 azonos ember"-bol egyaltalan nem kovetkezik, hogy nincs 2 azonos virus. Sot, nagyon sok azonos virus van, mivel csak akkor valtozik, amikor mutalodik.
A masik: a vedettseg azt jelenti, hogy az immunrendszere megtanulta legyozni a virust. Ezert szerintem nem fogja tunetmentesen fertozni a vilagot.
Szoval szerintem vedett a nover, es vedett marad, de ha mutalodott a virus, akkor az ellen valoszinubb, hogy nem lesz vedett.
Az influenza pont azert problemas, mert kb evente jelentosen mutalodik, ezert hiaba vedett az ember a tavalyi virussal szemben, az ideitol ez nem vedi meg, de a tobbi virus ennel ritkabban szokott mutalodni (de persze a mutaciok veletlenszeruek, tehat semmi sem garantalt veluk kapcsolatban).
Bel
Stalker
10-30-2014, 01:37 PM
A vírusok mutációs rátája magasabb a sejtekénél, mert nem rendelkeznek azokkal a kifinomult hibajavító mechanizmusokkal, mint amivel a sejtek védik az örökítõ anyagukat. Az RNS vírusokra különösképp igaz ez. A most terjedõ Ebola törzset szekvenálták és azonosítottak is már vagy 300 mutációt, és alighanem ez az oka, hogy mintha a tünetek is változtak volna: a korábbi járványokkal szemben kevésbé jellemzõ, hogy a végstáduimban, amikor a vírus fehérjebontó enzimei pusztítják a szöveteket, a beteg megállíthatatlanul vérzik a testnyílásain és a szemén. De a vírus mutációk még így is ritka események, és nem jelentik azt, hogy minden betegben egy külön vírustörzs fejlõdne ki.
A fertõzés elleni védekezés szempontjából kulcsfontosságú a vírus fehérjeburka, ugyanis az alapján azonosítja fertõzõ ágenst a szervezet immunrendszere. A megszerzett immmunitás mindaddig tart, amíg ki nem alakul egy olyan mutáns vírustörzs, amelyben a mutáció a burkot kódoló géneket is érinti, és a változás olyan mértékû, hogy az immunrendszer már nem ismeri fel.
A vírusok mint olyanok nem élõlények, csak paraziták. Gazdatest nélkül tehetetlenek, kikristályosíthatóak (megfelelõ, alacsony hõmérsékleten elég sokág elvannak). Kisebbek a baktiréumoknál, önálló anyagcseréjük, sejtmagjuk nincs csak a Stalker által említett fehérjeburok és némi örökítõanyag. Ha bekerülnek a szervezetbe a megfelelõ gazdasejteken "megtapadva", azok magjába bejuttatva örökítõanyagukat "átprogramozzák". Ezután szerencsétlen csak vírusokat "gyárt" a haláláig -> egy idõ után a sejt szétesik és a sok kis rohadék kiszabadul, az egész kezdõdik elõlrõl.
Egy-egy fertõzés alkalmával iszonyat sokszor lejátszódik ez folyamat. + Több fertõzött - hatványozottan többször játszódik le. Útközben "becsúszhat néhány malõr" (egy másik betegség, valamilyen kémiai/fizikai hatás stb.) Szerintem lesznek még mutációk. Életképtelenek amikrõl nem is tudunk, hallani sem fogunk és veszélyesebbek (amikbõl remélem pl.: a cseppfertõzéses verziót megússzuk).
Szerintem még mindig olyan keveset tudnak az eboláról, hogy 100%-ra senki nem mondja meg biztosan meddig marad védett a fertõzést túlélt személy. Merthogy az adott törzsre egy ideig immunis marad az tuti - tombol a szervezetben a sok ellenanyag, a szervezet "emlékszik" mit kell tennie (de hogy mennyi ideig?)
Eszerint a viszonylag friss gyöngyszem szerint van még aki nyugtalan:
Kim Dzsong Un retteg az ebolatol (http://hvg.hu/vilag/20141030_Kim_Dzsong_Un_retteg_az_ebolatol_Minden_k )
pappito
10-30-2014, 08:20 PM
az emberi ostobaság megállíthatatlan: Fight Ebola with homeopathy (http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=11350661)
st.jimmy
11-01-2014, 08:55 AM
Sziasztok!
Nem olvastam a topikot, meg a fórumot se mostanában, de a nagy videómegosztón belefutottam ebbe a videóba és eszembe jutottatok. Túlélõ tanácsára teszem ebbe a topikba. A megosztó íjász-fegyveres, vadászós-önvédelmes-örömlövöldözõs csatornát mûködtet, szerintem szimpatikus figura és értelmes meglátásai vannak. A videó aktualitását az ebola világszerte történõ megjelenése, a védõruhában is megfertõzõdõ nõvérek és nyilván a kór halálossága adja. Az angolul még nálam is kevésbé értõknek írok egy kis összefoglalót:
Ahhoz, hogy felkészültebb legyél, nem kell irracionális dolgokat tenned, ha elõre veszel nagyobb mennyiségben olyan tartós dolgokat amit egyébként is eszel, akkor nem kerülsz abba a helyzetbe, hogy mire eszedbe jutna betárazni már késõ lesz. Egy fertõzés esetén mint az ebola könnyen lehet, hogy fokozatosan változtatsz az életritmusodon, például elõször úgy döntesz nem mész étterembe, aztán ahogy érzed a kockázat növekedését esetleg nem szeretnéd, hogy a hentes megfogja a húst amit eszel, vagy a hipermarketben dolgozók hozzányúljanak a kajához amit hazaviszel. Ekkor áttérhetsz az otthoni készleteidre, de igazából nincs egy klasszikus SHTF ("Stuff Hits The Fan"-t mond és több helyen okosan lavírozik a szavakkal pl a hentesemlítésénél is elkerülte a "handling your meat" bombát), csak jelenõsen csökkentetted egy cseppfertõzéssel terjedõ betegség veszélyét. Szóval a felkészülés nem feltétlen bunkerbe költözést és alufólia sapkák (a tudatmódosítás ellen ugyebár, fõleg USA közönségnek szánt videó) viselését jelenti.
Ha valamit rosszul értettem/írtam kérlek jelezzék az angolul tudók.
Nekem azért tetszik a videó, mert újabb gondolatokat ad a racionális felkészüléshez. A hozzászólás szekcióban sok kritika éri a rajongók részérõl az ebola említése és apropóként való felhasználása miatt, valamint sok érdekes vélemény olvasható a kór terjedésérõl és megelõzésérõl, gondolom ezeket már érintettétek. A készletével kapcsolatban (tudom itt sokan sokkal nagyobb és kiegyensúlyozottabb ám mégis racionális tartalékkal rendelkeztek, akit ez érdekel az szerintem megtalálja a megfelelõ topikot) talán a legérdekesebb hozzászólás, hogy kevés száraz élelmiszer látszik az asztalon.
Íme a videó:
https://www.youtube.com/watch?v=mLtdzxULQe4&list=UUPTIo3kOY-dl9x3awsbisUg&index=3