PDA

View Full Version : Mosófazekat keresek

A. L. Ias
11-20-2014, 10:24 PM
20, 25 vagy 30 literes mosófazekat keresnék ingyen vagy olcsóbban! Ha valakinek lenne valahol elfekvõ készletben, szívesen elszállítanám, hogy ne legyen útban. :) Aszalási kísérleteket szeretnék vele végezni, panelkörnyezetben. Nem szándékozok szerkezeti kárt tenni benne.

Az esetleges segítséget elõre is köszi!

Grafitos
11-21-2014, 11:01 AM
kíváncsian várjuk az eredményeket..sajnos nincs mosófazekam, mert nem vagyok vidéki gazdasszony...de ilyet lehet én is veszek..csak még nem tudom mire kéne használni:)
http://webshop.farmforg.hu/files/products/4/4255/images/huge/5f65449a0b4b810cc1663454b853a236.jpg
http://webshop.farmforg.hu/kategoria/termek/vodrok/4255/1

A. L. Ias
11-21-2014, 04:26 PM
Mondjuk mosó vagy fürdõvizet melegíteni. De jó befõttet dunsztolni is. Én speciel a gáztûzhelyen szeretném aszalónak használni. Alulról melegíteném takarék lángon, cserépen keresztül. Felülrõl befedném, menne pedig belógatott drótvázon gyümölcsöt aszalnék.

szfenikus
11-29-2014, 05:38 PM
Horganyzott felületû dolgok nem érintkezhetnek élelmiszerrel, kiváltképp még ha melegíted is a lemezt...
Ha aszalni szeretnél zöldséget/gyümölcsöt egyszerûen be kell tenni a sütõbe.

A. L. Ias
11-30-2014, 09:13 AM
Köszönöm a figyelmeztetést, de szó nem volt arról, hogy érintkezne vele az aszalni való. A sütõ tényleg jobb megoldás lenne, ha az nem villannyal mûködne. És mint írtam ez egy kísérlet lenne. Nem végleges megoldás.

Pityubá
11-30-2014, 09:35 PM
Köszönöm a figyelmeztetést, de szó nem volt arról, hogy érintkezne vele az aszalni való. A sütõ tényleg jobb megoldás lenne, ha az nem villannyal mûködne. És mint írtam ez egy kísérlet lenne. Nem végleges megoldás.
Ha nem hiszed amit Szfenikus írt fogj 1 darab horganyzott lemezt és tedd láng fölé, látni fogod azokat a távozó fémfüstöt/gõzöket amiket én már láttam, heggesztettem horganyzott csövet maszkban (ha te is láttad írd le milyen színû volt ez lenne a rejtvény).
Belsõ hûtés nélkül ne tegyetek tûz fölé horganyzott edényt !

szfenikus
12-02-2014, 09:06 PM
Fiúk,
nem kioktatásképp mondom, de az általatok mûvelni próbált mûfajhoz, elég komoly mennyiségû politechnikai szakismeretre is szert kellene tenni (anyagismeret, kémia, fizika, statika, mechanika, gyártástechnológia, stb...).

Ezek a dolgok már fel lettek fedezve, nem kell kitalálni semmit, csak tudni kell, hol kell utánanézni vagy megkeresni a megfelelõ hozzáértõt, nem a "népköltészetre" alapozni !

A. L. Ias
12-02-2014, 11:03 PM
Továbbra is köszönöm a jó szándékú tanácsokat, de nem tanácsra, hanem mosófazékra lenne szükségem.

A kísérletrõl nem tudtok lebeszélni, én már csak ilyen vagyok... A pontos menetét nem titkolózásból nem írtam le. Nem gondolatkísérlet lenne, majd utólag tenném közkinccsé a tapasztalatokat. De mint írtam, nem szándékozom közvetlenül lánggal hevíteni az edényt. Pont azért, hogy elkerüljem a lokális melegpontokat, ahol túlhevülhetne a cink bevonat.

Szfenikus által említett politechnikai szakismeretek nagy része is meg van még valahol, bár erõsen beporosodott, mert nincs napi használatban. De a gépészmérnöki diplomát nem adják oda tudás nélkül még a GAMF-on sem. Nem atomreaktort tervezek, csak egy nagy edényre lenne szükségem amiben gáztûzhelyen tudnék elõállítani szabályozott módon tartósan 55-75 Celsius fokos zárt teret.