View Full Version : Robert Merle: MALEVIL
Morpheus
12-25-2014, 09:39 PM
http://hu.m.wikipedia.org/wiki/Malevil
Vasember
12-25-2014, 10:36 PM
Jó ötet. Kb. 10-11 évesen olvastam. Elõkeresem.
Pityubá
12-25-2014, 11:28 PM
Parancsoljatok tán van köztünk aki még nem látta a filmet.
https://www.youtube.com/watch?v=BX0RaOgQ6bI
Természetesen a YouTubeon legálisan nézhetõ, sajna a minõsége nem jó.
Máshol jobb minõségben van fönn, de ide nem linkelek be.
Morpheus
12-26-2014, 06:36 AM
A filmet nem láttam.
Merle nem adta hozzá a nevét, állítólag olyan násra sikeredett.
Egyébként mindenkinek ajánlom, fõleg a könyvet.
Rengeteg helyzetet vázol.
Az élelmiszer dilemmákat, a társadalmi feszültségeket. Õnáluk nincs elég nõ, például. De a vallási kérdés is érdekes.
st.jimmy
12-27-2014, 09:21 PM
én is 11 évesen olvastam :D
amire emlékszem az érdekes volt :D
nagyindigo
01-03-2015, 05:48 PM
Jó könyv, többször olvastam. Érdemes elolvasni mindenkinek.
venosz
01-03-2015, 07:10 PM
Je suis terriblement désolé que je ne comprends pas le Français.
Törölt_fórumtag2
01-20-2015, 01:32 PM
Ha már annyira dicsértétek, kivettem a könyvtárból.:)
Törölt_fórumtag2
01-21-2015, 02:10 PM
Elsõ este, addig jutottam, hogy a bomba robbanása után az állati dögöket kezdik eltûntetni a környékrõl.
Ami kicsit zavart, hogy a pincében a 70 fokban a gyertyáknak nem kellett volna elolvadniuk? A másik, hogy a fogyatékos kölyök táskarádiójának, ami a robbanás pillanatában be volt kapcsolva, nem kellett volna az EMP-tõl tönkremennie?
fater.lajos
01-21-2015, 06:39 PM
Fogsz még benne tévedéseket találni. pl.: Nincs már gázolaj. De dióolajuk fostig van. Eszükbe se jut üzemanyagnak használni.
Merle kezdõ prepper volt...
Törölt_fórumtag2
01-22-2015, 07:06 AM
Fogsz még benne tévedéseket találni. pl.: Nincs már gázolaj. De dióolajuk fostig van. Eszükbe se jut üzemanyagnak használni.
Merle kezdõ prepper volt...
Egyébként, maga a könyv tetszik. Este eljutottam a feléig, a 300.oldalig, a miséig, az esõig.
Az emberi õstörténet sem lehetett Merle kedvenc tantárgya, a barlanglakót cromagnoniként írja le, az erõsen kiugró szemöldök csontjával és a hihetetlen izomzatával. Ez inkább a homo sapiens neander halensis...
A trágyás vízmelegítõ viszont valóban mûködhet. Nagyapám orosz fogságban volt, õ mesélte, hogy az orosz parasztok télire, vastagon, a tetõig körbehordták a házukat ganéval. Nem kellett fûteniük, nem is volt mivel, 10-13 fok volt a házakban. Ha nem is kényelmesen, de túl lehet élni így is a hideget...
A másik dolog, hogy túl gyorsan elkezdenek újjáépíteni, holott a szereplõk elvesztették családjukat.
A nõközösségrõl már, ne is beszéljünk, mintha a kommunista kiáltványt olvasnám az erkölcs megszüntetésérõl.
Az állattartási rész, viszont logikus vonalon van végigvezetve. Nagyon tetszik, hogy meg akarja szerezni a környék összes kancáját, hogy a jövõben monopóliuma legyen a lótenyésztésben. Ez a gondolatsor nagyon bejött.
Az viszont nem jött be, hogy egy támadást kell elszenvedniük ahhoz, hogy a védelmet elkezdjék megszervezni. Az lenne az elsõ dolgom. Eléggé nagyképû felfogás, hogy csak õk maradhattak életben az egész világon...
Törölt_fórumtag2
01-22-2015, 10:15 AM
http://filmbirodalom.com/watch-embed-145010-13875
Törölt_fórumtag2
01-22-2015, 01:43 PM
Megnéztem a filmet, nem csodálom, hogy Merle nem adta hozzá a nevét. Igen távoli rokonságban áll a könyvvel. Arról nem is szólva, hogy az elsõ félóra dögunalom...
Törölt_fórumtag2
01-24-2015, 06:27 PM
Tegnap este befejeztem. Olvasható, jó könyvnek tartom. Prepper szemmel, hiányosnak.
Az õskommunista társadalom építés nem az én világom. Fõleg, hogy Emmanuel úgy uralkodik a "népén", hogy folyamatosan manipulálja õket.
astonferi
01-24-2015, 06:39 PM
Je suis terriblement désolé que je ne comprends pas le Français.
Selon eux, vous ne parlez pas français :)
cattaro
04-02-2019, 07:32 PM
Elolvastam. A szerzõtõl korábban csak a Védett férfiakat olvastam, az nem igazán jött be.
A Malevil kitûnõ szórakozás, én 2 este alatt végeztem ki a 700 oldalas új kiadást, tehát nevezhetõ "letehetetlennek". Azonban tényleg rengeteg a zavaró körülmény, a tárgyi hibák, korábban már emlegették õket, ezeket én is kapásból kiszúrtam. Prepper-szempontból az a legzavaróbb számomra, hogy itt is, mint pl. a Robinson Crusoe-ban, _véletlenül_ rendelkezésre áll majdnem minden alapeszköz és alapanyag a túléléshez. Véletlenül a maroknyi emberrel együtt túlél néhány vemhes ló, tehén, sertés is, legalább egy éves takarmánymennyiséggel, ami természetesen szintén nem sérül a nukleáris (???) bomba robbanásával járó hõhullámban, miként a vetõmag, az élelmiszerkészlet, bor stb. Szóval csak kikapcsolódásnak jó ez a könyv, nem pedig valós helyzetek elképzelésére.
Tény és erény ugyanakkor, hogy valószínûleg jól modellezi az ösztönös emberi/társadalmi természetbõl jövõ igényeket, problémákat, konfliktusokat stb.
st.jimmy
04-10-2019, 07:51 AM
El is felejtettem, hogy van ilyen topic.
Pedig még kommenteltem is régen :D