View Full Version : Lone Target Embervadászat ..ha szükség lehet a BOB-ra
A hatóság emberei elõl nem menekülünk....
..de elõfordulhat,hogy más szituációk miatt el kell hagyni az eddig biztonságos menedéket..
Figyelmetekbe ajánlok egy nagyon jó sorozatot...
http://www.filmbazis.org/JErqfdSEmCt/#episode_2
...szokás szerint a végétõl..de minden rész egy gyöngyszem....elemezgessünk...tanuljunk....
http://www.filmbazis.org/film/197315/
..eddig egyszer néztem meg ,de ötvenszer is meg fogom...amit eddig leszûrtem...a legfontosabbak a zsebbe legyenek..
..megnéztem még egyszer....hát nem sétagalopp....
Eddig a következõket állapítottam meg
- a cipelt felszerelés súlya ???
- az elvegyülés képessége ???
- álcázás városi és erdei környezetben???
- kommunikáció,a hírek megszerzése???
- az üldözõk stratégiájának,gondolkodás módjának ismerete???
- menedék, élelem, víz kérdése???
- családtagok,társak védelme????...ezzel annyiban érdemes többet foglalkozni,hogy akinek eddig (el)nézte a párja környezete a felkészülését , mindenképpen gondolkodjon el rajta...+ a kisgyermek plusz súly!!! és hogyan lehet csendben tartani ????..ez vonatkozik a házi állatokra is amit menteni kívánunk.
..a bob kérdése...alapvetõen át kell gondolnunk a dolgokat ezen film végignézése után....nem tudom kinek milyen,milyen súlyú,de az enyém bizony nem szaladgálni való.
Több felszerelési tárgyat felül fogok vizsgálni..pl.
elsõként a hálózsákot..ha már úgyis van benne meleg alsó és felsõ,egy + meleg zokni,minek a hálózsák?...vészhelyzetre egy alu-zsák és kész...meg amúgy is sok mindent találni..
a ponyva,sátor kérdése...a filmben fõhõsünk a városból ,menekült az erdõbe..és sárral álcázta magát...érdemes megfontolni a kérdést...nem elég e két poncsó..egy terep és egy fekete színû...álcázásra az erdõben és éjszaka...alátét és ponyva is..és akár össze is lehet fûzni bivakzsáknak.....
..mindjárt 3 kilóval könnyebbek lettünk..:D...ti mit tudnátok még kivenni,helyettesíteni???
...úgy tûnik ez a "szembenézések" éve lesz...nézve a sorozat részeit és figyelembe véve sok más tényezõt...beleélve magam a szituációkba...kezdek rájönni el van cseszve ez az egész felkészülés...reset... és kezdjük újra....
Ha arra készülsz hogy menekülni kell, az tényleg másfajta készülést igényel, mintha valaki hurrikánra, földrengésre vagy hosszú távú áramkimaradásra készül.
Ha arra készülsz hogy menekülni kell, az tényleg másfajta készülést igényel, mintha valaki hurrikánra, földrengésre vagy hosszú távú áramkimaradásra készül...igen ,talán pont Te fogalmaztad meg,nagyon jól,hogy tök mindegy milyen katasztrófa jön...utána nagyjából ugyan azokkal a társadalmi veszélyekkel kell szembenézni....
...azért az is elgondolkodtató,hogy egy jól képzett,fitt ember,alig cuccal,hogy kifárad és alig ússza meg...hát még mi a lekvárok...továbbá az gondolkodtatott el,hogy mi van ha egyszer csak nem játék az egész...mikor a sok cuccot,tudást,tapasztalatot latba kell venni...jó lett ez a film..különösen a forgatásról készült összefoglaló...valóságos...
.. mennyire valós egy ilyesmi szituáció..??
Még shtf helyzet sem kell hozzá..nézzük akár a mai napot...egy egyszerû rablási kísérletet...felriasztanak és a legjobb szándékunk ellenére baleset történik,a másik betörõ elrohan és már kiabál vagy telefonál is...a szomszédok ugyan ki nem jönnek segíteni,teló meg nincs vagy nem jó..vagy mit tudom én...
Ez talán valósabb helyzet és közelebb van ,mint egy gazdasági összeomlás...
Megkockáztatni a maradást és vállalni a nyílt konfrontációt akár 15-20 támadóval?... vagy eljutni a rendõrségre..vagy barátokhoz(bár ez lehet nem jó ötlet,mert bajba sodorjuk) ,"tehát a kivonási pontra"..vagy csak elbújni elõlük.
Mennyi idõnk lehet...nem sok..mennyi elõnyünk lehet,nem sok...percek...és lehet kerülni is kell...gyerekkel,mamával,asszonnyal ,kutyával...aranyhallal.
Ha még ezt megfejeljük azzal,hogy shtf helyzet van és ki tudja hol a segítség...
Ez a dolog eddig fekete folt volt a fórumon (ha én nem olvastam bocs)...mert írjuk,hogy bob + bol...de magát az utat nem nagyon taglaltuk....fõleg ilyen hirtelen,fõleg ha valakiknek a tyúkszemére léptünk....
Ha összeraknom amit cipelnék hátizsákba még bõven tudnék iszkolni.
Ha pár konzervet beledobok és még 1 váltás zokni, alsóg, csak 1 poló
kb7 nagyon max 10kg és akkor elég minimalista voltam mint mindig.Persze nem tom milyen évszakban/égtájon tolom,
plusz ruha ami rajtam van.
Ez alatt nem a folytonos futást értem.
Amúgy igen, az egyik legjobb mûsor a piacon.
Amúgy igen, az egyik legjobb mûsor a piacon.