PDA

View Full Version : árverés!



Morpheus
01-12-2015, 11:40 AM
Licigre bocsátom:
8,8 kg-os mangalica sonka!
Kikiáltási ár: 13.800-Ft

A legtöbbet kínáló viszi!

4791

Kisss
01-12-2015, 02:49 PM
Kesre, vagy egyeb spec tulélõ felszerelésre gondoltam elõször, de aztán kellemeset csalódtam...! :) Ilyeneket eddig nem nagyon láttam itt eladó sorban!

Doom
01-12-2015, 03:50 PM
Bocs,de valami félreértés lehet..a sonka nem így néz ki....

ez a sonka!4792

WestBam
01-12-2015, 03:57 PM
Bocs,de valami félreértés lehet..a sonka nem így néz ki....

ez a sonka!4792
Nem kedves városi sorstársam.
Minket vernek át azzal, hogy ez a ragasztott izé a sonka. Miután elõkerült ez (http://www.agraroldal.hu/ragasztott-sonka-atveres.html#) a cikk ha jobban átolvasod sokra már rá is írják, hogy xy állat húsából formázott húskészítmény. Szóval ez az igazi sonka amit hirdetnek. Én még soha nem ettem, biztos nincs olyan jó mint a bolti de biztos vagyok benne, hogy ebben nincs semmi adalékanyag a són kívül ergo ettõl nem lesz bajod míg a boltitól mind meghalunk :beer:

gyûjtögetõ
01-12-2015, 04:27 PM
Doom remélem ezt viccnek szánta :D

Pityubá
01-12-2015, 04:46 PM
Tán így jobban látható és hihetõ a mennyezetrõl lógó eredeti házi disznó sonka. Szinte érzem az ízét, illatát.
(helyre fordítottam a képet)

4793

Szívesen elõkóstolnám ha itt lenne a szomszédban, utána licitálnék. 4794
Morpheustól kérdezném mi a licit határideje ? mivel minden licitnek kötelezõen van határideje.

Dream_walker
01-12-2015, 05:28 PM
Nem kedves városi sorstársam.
Minket vernek át azzal, hogy ez a ragasztott izé a sonka. Miután elõkerült ez (http://www.agraroldal.hu/ragasztott-sonka-atveres.html#) a cikk ha jobban átolvasod sokra már rá is írják, hogy xy állat húsából formázott húskészítmény. Szóval ez az igazi sonka amit hirdetnek. Én még soha nem ettem, biztos nincs olyan jó mint a bolti de biztos vagyok benne, hogy ebben nincs semmi adalékanyag a són kívül ergo ettõl nem lesz bajod míg a boltitól mind meghalunk :beer:

A licit tárgya egy úgynevezett sózott, érlelt, füstölt hús (a füstöltben nem vagyok biztos), amit a népnyelv sonkának nevez. Doom kolléga pedig belinkelt egy húsipari készítményt, amit a szabvány gépsonkának, a népnyelv bolti sonkának nevez :)
Mindkettõ sonka tulajdonképpen :) De azért érezni a különbséget ;)

Salmo
01-12-2015, 05:34 PM
Csak sóban állt vagy páclében is?

astonferi
01-12-2015, 05:35 PM
Csak sóban állt vagy páclében is?
Te most úgy sem bírod el :haha:

Morpheus
01-12-2015, 07:15 PM
Sziasztok!

8 sonkám van. Ebbõl 5 eladó. Illetve már csak három, mert kettõt azonnal megvettek.
Csak sóban lett pácolva és isteni finom. Hármat megeszünk magunk.
Van még nagyon jó minõségû szalámim, 90-80 dkg egy rúd. Minimum 35% marhahús.
A többi sertés.

Mivel sok ember etetésére készülünk, jelenleg jelentõs túltermelésben vagyunk. Egyébként csak magunknak termelünk, csak a felesleget adjuk el.

Van még tavaszi ürü bárány. Ez is különlegesség. A kiherélt kos máskép hízik, elég különleges husa van. Csemege, de itthon nem ismerik, nem igazán kapható.

A legnagyobb csemege azonban a tejesbárány.
Ilyet régen sosem ettem. Fiatal bárányról van szó, ami még nem legelt, csak tejen nevelkedett.
Rendkívüli csemege!!
Nemrégen megetettem egy sznob picsát ilyennel. Csak tolta befelé. Mikor elmondtam mit eszik, nem igazán érdekelte és még kétszer szedett...:-)
Szóval pár bárányt beáldozok.

Pestig tudom szállítani.

Vasember
01-13-2015, 06:09 AM
A szopós bárány és gida is nagy favoritom ha van túltermelés akkor az érdekel!

Kamionos
01-13-2015, 10:55 AM
Huh...az aztán finom lehet mangalicából. Olyat még nem kóstoltam. Más disznóból is isteni. Aki még nem evett ilyet, az vegye meg Morpheustól, mert alsó hangon is egy 20-ast megér.

Én a héten vágtam elõször sok év után. Még sóban vannak a húsok. Viszem fel a pestieknek eladni, hogy õk is ehessenek valami normális kaját. Ha meg nem fogy el, akkor nagy a család itt.
Van/lesz hurka, kolbász, szalonna, angol szalonna, sonka, füstölt tarja folyamatosan késõ tavaszig, ha minden úgy alakul, ahogy tervezem. Árat még nem tudok mondani, mert most mérem fel a piacot.

Törölt_fórumtag2
01-13-2015, 07:49 PM
Én már ettem ilyet.:)
Ha elhozod, kikiáltási áron megvenném. Privátban már írtam, merre lakom, útba esik Pest felé.

doki
01-13-2015, 08:47 PM
Ha lehetõségetek van rá, próbáljátok ki szarvasból is. Azt ki szoktam csontozni. Tíz kiló húshoz kell 30 deka só, 5 deka cukor, két hétig kell hagyni, néha forgatni, pár füst és kész. Frissen nem jó, hagyni kell, míg kap egy kis kérget.

Törölt_fórumtag2
01-16-2015, 04:20 PM
Én már ettem ilyet.:)
Ha elhozod, kikiáltási áron megvenném. Privátban már írtam, merre lakom, útba esik Pest felé.

A nagy érdeklõdésre és pergõ licitálásra tekintettel, érdeklõdöm, hogy nyélbe ütjük-e az üzletet?
:D

Törölt_fórumtag2
01-18-2015, 03:25 PM
Hát, kétszer próbálkoztam. Itt a vége, legalább visszaírhattál volna.
Ajánlatom, a továbbiakban tárgytalan. Ma elmentem és vettem két szép sonkát az egyik helyi termelõtõl.
Sajnálom és nem is igazán értem a dolgot.:cry:
Bizonyára, van rá ésszerû magyarázat.

Doom
01-18-2015, 05:13 PM
Hát, kétszer próbálkoztam. Itt a vége, legalább visszaírhattál volna.
Ajánlatom, a továbbiakban tárgytalan. Ma elmentem és vettem két szép sonkát az egyik helyi termelõtõl.
Sajnálom és nem is igazán értem a dolgot.:cry:
Bizonyára, van rá ésszerû magyarázat.
..hát ezt én sem értem...a hentesnél 180 ft/kg a sonka(nem mangalica)....akár egészbe is,látod mit veszel,mert ott lóg és vág belõle egy darabot...meg is lehet kóstolni...ja ..Áfával,számlával és ha nem jó visszaviszed és fejbe vágod vele :cool:


ma 23,05 ATV titkos dossziék..kötelezõ darab

Buckalako
01-18-2015, 05:23 PM
..hát ezt én sem értem...a hentesnél 180 ft/kg a sonka(nem mangalica)....akár egészbe is,látod mit veszel,mert ott lóg és vág belõle egy darabot...meg is lehet kóstolni...ja ..Áfával,számlával és ha nem jó visszaviszed és fejbe vágod vele :cool:


Bocs,de valami félreértés lehet..a sonka nem így néz ki....

ez a sonka!4792

Oakland nem ilyent akar venni :)

Törölt_fórumtag2
01-18-2015, 05:35 PM
Egy nullával kevesebbet írt Doom.:) 1800Ft/kg.

Pityubá
01-18-2015, 06:18 PM
Egy nullával kevesebbet írt Doom.:) 1800Ft/kg.
HEHE én azzal is kiegyeztem volna. :D

Morpheus
01-18-2015, 06:20 PM
Sziasztok!

Bocs, de a másik topicban írtam: nem voltam itthon, találkozókra mentem és szerveztem, nem volt idõm benézni. Ja persze, nem melóból netezek...:-)

Máshol is hirdettem, ott kapósabb volt. A kis sonkák elmentek egy nap alatt 18-20 ezerért, erre verték fel az árát.
Csak nagy sonkák maradtak, azokat a héten kicsontozom, szeletelem és vákumfóliázom. Állítólag hûtés nélkül eláll hat hónapot.

Szalámi van, 80-90 dekásak, csípõs és sima.
Kisbárány, tíz rúgó, ha nagyobbak lesznek ezer- kilója, élõ súlyban.

Pestre heti egyszer szállítok.
Átvételi pontok (egész nap), XIV.k. Fogarassi út, és V. k. FALK miksa utca, valamint este az UTE lõterén.

És bocs, de nem piacra termelek, csak a felesleget adom el és baráti körben visznek mindent, mint a cukrot. Ismernek, ismerik a tartási körülményeket, az elkészítést. Lehet nem is volt jó ötlet ide feltenni.

mzperiksz
01-18-2015, 07:08 PM
Én nyóccázé vettem a comb kilóját, de még kell neki pár hét a sóban :)
Félreértések elkerülése végett nem akarom senki bizniszét rontani, a "házi" sonka fényévekkel jobb a henteseknél kapható gyorspácolt combnál.
Viszont az is igaz hogy én csak a saját "terméket" vagyok hajlandó megenni.


..hát ezt én sem értem...a hentesnél 180 ft/kg a sonka(nem mangalica)....akár egészbe is,látod mit veszel,mert ott lóg és vág belõle egy darabot...meg is lehet kóstolni...ja ..Áfával,számlával és ha nem jó visszaviszed és fejbe vágod vele :cool: