View Full Version : Gázos üzemanyagcella
pappito
02-12-2015, 04:12 AM
Sziasztok.
Ma jött szembe ez, lehet, hogy már hallottatok róla : https://www.kickstarter.com/projects/265641170/kraftwerk-highly-innovative-portable-power-plant
LPG, öngyújtógáz, bután, kirándulós gázpalackból csinál áramot, vizpárát és CO2-t. Utóbbi kettõt csendben kiereszti, az áramot meg USB-n lehet kinyerni. Folyamatos 2W-ot tud leadni.
Ez nekem eléggé tetszik, csendes, könnyû, azt mondják, hogy egy gáztöltéssel 11szer lehet feltölteni a telefonod, ami azt jelenti nekem, hogy egy kis gázfõzõ palackkal akár hetekre, hónapokra elegendõ töltést tudsz a GPS-ednek, adóvevõdnek, telefonnak, mittudoménminek biztosítani. Ha minden igaz amitmondanak róla, akkor ideális SHTF eszköz. Mit gondoltok? Persze ez egy kickstartar projekt, de már több, mint egymillió dolcsi összejött rá.
https://s3.amazonaws.com/ksr/assets/003/110/746/c0debf4c7f5058476fc4639599014ecd_large.jpg?1420564 278
https://s3.amazonaws.com/ksr/assets/003/110/191/f352c31ae29d6a9a27f1b3a5d4d47f85_large.jpg?1420554 761
https://s3.amazonaws.com/ksr/assets/003/143/678/374a7c21bca0ea83bac4bea8c6fc6b9b_large.jpg?1421319 347
st.jimmy
02-12-2015, 10:10 AM
A nélkül, hogy elolvastam volna mit ír, nem tartom teljesen elképzelhetetlennek, hisz hidrogénnel nagy méretben mûködik ez a jelenség... csak ugye a hidrogén kicsit körülményesebb, mint a szénhidrogének.
Ugyanakkor simán lehet, hogy bullshit. Ha az akkor valószínûleg néhány vegyész is belefutott már és az internet valamelyik szegletében már megírta.
pappito
02-12-2015, 10:43 PM
A nélkül, hogy elolvastam volna mit ír,
vagyis azt sem tudod mire válaszolsz. gondolom a kickstarterrõl sem tudod mi.
nem értem a motivációd.
Fél millió helyett már lassan 1,2 millió dollárt gyûjtött, úgyhogy úgy érzem hogy hamarosan kiderül hogy életképes-e az ötlet. :thumbup
pappito
02-13-2015, 04:58 AM
Fél millió helyett már lassan 1,2 millió dollárt gyûjtött, úgyhogy úgy érzem hogy hamarosan kiderül hogy életképes-e az ötlet. :thumbup
nem zsebméretben elég sok termék van már a piacon (gugli adott pár találatot), szóval õk nem a melegvizet találják fel éppen, hanem azt, hogy hogy lehet kicsiben megcsinálni. És mivel nem hegeszteni akarunk, csak mondjuk feltölteni a lámpánkat akkor is, ha leálltak az erõmûvek, remélem össze is jön nekik. Ha lesz termék veszek is.
st.jimmy
02-13-2015, 02:52 PM
vagyis azt sem tudod mire válaszolsz. gondolom a kickstarterrõl sem tudod mi.
nem értem a motivációd.
annyiból jogos, hogy nekem is visszatetszést keltõ, ha valaki így kezd egy hozzászólást, ahogy én kezdtem :D
ugyanakkor nézd meg, hogy milyen vonulatára reagáltam az egész koncepciónak, viszonylag tisztán látszik, hogy a dolog elméleti oldalára van némi rálátásom (megszakított BME - VBK tanulmányok amúgy). Ezen kívül az utalásom, a "tipp", hogy esetleg milyen formában lehet független gondolatokhoz jutni valódi hozzáértõktõl, szerintem nem teljes mértékben haszontalan.
Túlélõnek adott válaszodban már ki is térsz rá, hogy milyen szempontból látszik jónak a dolog, ami egy kis megerõsítés, hogy valószínûleg nem bukik az ötlet. Sokat nem tudok a Kickstarterrõl, de úgy tudom, hogy valamennyire szûrnek, tehát a megvalósíthatatlan ötletekre/projektekre nem engednek pénzt gyûjteni, ugyanakkor elképzelhetõnek tartom, hogy idõrõl idõre kijátsszák a rendszerüket és 1-2 projekt bedõl, a támogatók pedig bukják a pénzüket. Ilyen nem létezik, csak más szervezésû crowdfunding esetén? (egybe belefutottam úgy, h már majdnem beleugrottam, de egy kicsit utánanézve kiderült, hogy tuti nem fog menni)
Csak hogy legyen egészen specifikus kérdésem is: amiket találtál létezõ nagyobb méretû termékeket azok szénhidrogénnel mennek (propán-bután, földgáz...)? Lehet azoknak is lehetne helye pl a generátoros (mintha lett volna ilyen) topikban.
Bocsánatot kérek az elõzõ kommentem alaptalansága és formája miatt, nem szerettem volna senkit megbántani!
csak mondjuk feltölteni a lámpánkat akkor is, ha leálltak az erõmûvek..akkor nem mûködnek a tolózárak,sem a szivattyúk,a munkás nem lát a gyárban ahol a gáztöltõt csinálják,a gépsor sem mûködik,:eek: stb,stb,stb.....egy újabb fölösleges kütyü,a fogyasztói társadalom palettáján:duhos:...de akinek tetszik..hát szíve rajta...sok sikert és örömöt a használatához.:thumbup
pappito
02-16-2015, 02:26 AM
annyiból jogos, hogy nekem is visszatetszést keltõ, ha valaki így kezd egy hozzászólást, ahogy én kezdtem :D
:)
Túlélõnek adott válaszodban már ki is térsz rá, hogy milyen szempontból látszik jónak a dolog, ami egy kis megerõsítés, hogy valószínûleg nem bukik az ötlet. Sokat nem tudok a Kickstarterrõl, de úgy tudom, hogy valamennyire szûrnek, tehát a megvalósíthatatlan ötletekre/projektekre nem engednek pénzt gyûjteni, ugyanakkor elképzelhetõnek tartom, hogy idõrõl idõre kijátsszák a rendszerüket és 1-2 projekt bedõl, a támogatók pedig bukják a pénzüket. Ilyen nem létezik, csak más szervezésû crowdfunding esetén? (egybe belefutottam úgy, h már majdnem beleugrottam, de egy kicsit utánanézve kiderült, hogy tuti nem fog menni)
Én azt kizárni nem tudom, hogy egy projekt az lehúzás/kamu lesz és nem tudom, hogy mi a stat, hány ilyen kisérlet van/volt. Csak egy ötlet volt, amibe beleakadtam és gondoltam ez pont olyan off-the-grid motyó ami érdekelni szokta a forumozókat. Maga a kickstarter szerintem elég biztonságos, ha nem 100%-ban jön össze a pénz, akkor senki nem fizet, nincs projekt, ha meg összejön a lóvé, akkor nekiállhatsz. Ez az üzacella cég nekem létezõnek tûnik kickstarteren kívül is, a pénz összeszedése meg jobb ötlet, mint valami kockázati befektetõket hajtanának fel, akik eléggé máshogy mûködnek, mint a crowdfunding. AMúgy semmi gondom az egészséges szkepticizmussal, sõt, de itt azért valós arcok meg létezõ cég állnak egy termékfejlesztõs projekt mögött, szóval összességében nekem inkább a megvalósulás a valószínûbb. De hát ez csak valószínûség. De az is lehet, hogy jönnek a gyikemberek és minket is gyíkká változtatnak.
Csak hogy legyen egészen specifikus kérdésem is: amiket találtál létezõ nagyobb méretû termékeket azok szénhidrogénnel mennek (propán-bután, földgáz...)? Lehet azoknak is lehetne helye pl a generátoros (mintha lett volna ilyen) topikban.
Általában cseppfolyós gáz, bután, pb, de van ami etanollal, hidrogénnel sõt gázolajjal. Amennyire látom, ezek általában S/R meg tudományos munkáknál dolgoznak, ha valami team a terepen mókol napokig és van olyan cuccuk amit hajtani kell. De kicsiben nem nagyon van ilyen megoldás, és általános városi környezetben tökre nem is kell ilyesmi senkinek. A legtöbb kutatás amennyire volt idõm guglizni - jármûipari.
Bocsánatot kérek az elõzõ kommentem alaptalansága és formája miatt, nem szerettem volna senkit megbántani!
np
pappito
02-16-2015, 02:33 AM
..akkor nem mûködnek a tolózárak,sem a szivattyúk,a munkás nem lát a gyárban ahol a gáztöltõt csinálják,a gépsor sem mûködik,:eek: stb,stb,stb
a boltokban a polcon levõ kempinggáz palackok fel vannak töltve, könnyû õket megszerezni, tárolni (eláshatod) szállítani, nem nagyon kell rájuk vigyázni, nem veszélyesek, és a leírás alapján elég sok idõre el tudják látni mondjuk a kommunikációs bigyóidat meg a lámpádat villannyal.
egy újabb fölösleges kütyü,a fogyasztói társadalom palettáján:duhos:
ja, hát az alibabán összevásárolt mutasdmittvettél dolgok 80%-a is az, armageddon esetén minden az ami nem étel vagy fegyver.
de ha csak akartál fikázni egyet akkor nem szóltam
MAFELSZ
03-03-2015, 11:08 AM
..akkor nem mûködnek a tolózárak,sem a szivattyúk,a munkás nem lát a gyárban ahol a gáztöltõt csinálják,a gépsor sem mûködik,:eek: stb,stb,stb.....egy újabb fölösleges kütyü,a fogyasztói társadalom palettáján:duhos:...de akinek tetszik..hát szíve rajta...sok sikert és örömöt a használatához.:thumbup
Végre egy igazán jó meglátás. Bár gondolom, nem az elsõ itt.
VILÁGVÉGE!!! DOOMSDAY.!!! Ha csupa olyan szarral szerelkezünk fel, amit tölteni, pótalkatrészezni, szervízelni kell, akkor a halálunkat csak elnapoltuk egy kicsit. Itt is meg kell említenem - vegye reklámnak, aki akarja. Az elsõ 1000 példány enélkül a fórum nélkül kelt el, innen gyakorlatilag még egy sem - Szóval meg kell említenem, hogy a könyvemben, amit írtam, igen nagy hangsúlyt kap az a rész, ami pont errõl szól. Hogy megélni a civilizációnk vívmányai nélkül. Hány motoros fûrészt, hány hekto üzemanyagot, meg gázpalackot, stb halmozhat fel valaki? Számoltátok már az éves szükségletét egy családnak? Azok a " bunkerek", amelyeket építünk, tipikusan 1-3 hónapra elegendõ készletet tartalmaznak. Egyszerûen nincs értelme többnek. A várható, illetve prognosztizálható világvége forgatókönyvek közül a legtöbb két hét alatt lecseng. És utána? Lehetsz te egy évig a föld alatt, vagy háromig is. Akkor mi van? Ha feljössz, mit csinálsz, ha nincs aki feltöltse a palackodat, vagy nincs is GPS mûhold, de mobil átjátszó sem. Akkor minek az USB? Vannak ennél ezerszer fontosabb eszközök, és készségek, amik az igazi túlélõt jellemzik
WestBam
03-03-2015, 11:22 AM
VILÁGVÉGE!!! DOOMSDAY.!!! Ha csupa olyan szarral szerelkezünk fel, amit tölteni, pótalkatrészezni, szervízelni kell, akkor a halálunkat csak elnapoltuk egy kicsit. Itt is meg kell említenem - vegye reklámnak, aki akarja. Az elsõ 1000 példány enélkül a fórum nélkül kelt el, innen gyakorlatilag még egy sem - Szóval meg kell említenem, hogy a könyvemben, amit írtam, igen nagy hangsúlyt kap az a rész, ami pont errõl szól. Hogy megélni a civilizációnk vívmányai nélkül. Hány motoros fûrészt, hány hekto üzemanyagot, meg gázpalackot, stb halmozhat fel valaki? Számoltátok már az éves szükségletét egy családnak? Azok a " bunkerek", amelyeket építünk, tipikusan 1-3 hónapra elegendõ készletet tartalmaznak. Egyszerûen nincs értelme többnek. A várható, illetve prognosztizálható világvége forgatókönyvek közül a legtöbb két hét alatt lecseng. És utána? Lehetsz te egy évig a föld alatt, vagy háromig is. Akkor mi van? Ha feljössz, mit csinálsz, ha nincs aki feltöltse a palackodat, vagy nincs is GPS mûhold, de mobil átjátszó sem. Akkor minek az USB? Vannak ennél ezerszer fontosabb eszközök, és készségek, amik az igazi túlélõt jellemzik
Igen magabiztosan beszélsz itt a dolgkoról de konkrétumokat soha nem osztasz meg velünk. Tedd már meg, hogy a sokat említett könyved elsõ 20 oldalát beszkenneled és megosztod velünk. Ha valóban érdemes akkor biztosan lejön az elsõ 20 oldalból és szerintem páran biztosan beruháznánk rá. Többek között én biztosan. Ha abban is csak általánosságokban fogalmazol akkor viszont mi értelme? Vesztenivalód nincs, ezzel csak nyerhetsz :thumbup
MAFELSZ
03-03-2015, 12:54 PM
Igen magabiztosan beszélsz itt a dolgkoról de konkrétumokat soha nem osztasz meg velünk. Tedd már meg, hogy a sokat említett könyved elsõ 20 oldalát beszkenneled és megosztod velünk. Ha valóban érdemes akkor biztosan lejön az elsõ 20 oldalból és szerintem páran biztosan beruháznánk rá. Többek között én biztosan. Ha abban is csak általánosságokban fogalmazol akkor viszont mi értelme? Vesztenivalód nincs, ezzel csak nyerhetsz :thumbup
Az elsõ 20 oldal még nagyjából a bevezetõ, és azt már itt valamelyik topicban betettem. Had ne tegyem be mind a 150-be. Beszkennelni nyilván nem kell, mert a nyomda PDF-bõl nyomta, :) A tartalomjegyzéke és az ajánlás fent van a mafelsz honlapján...És hát..melyik 20 oldalt osszam meg az ittlévõkkel? Végiggondolom még. A konkrétumokat soha nem osztasz meg-hez meg annyit.Az, hogy Te nem olvastad azt, amit víztisztítás, és táplálék kiegészítõ vonalon konkrétan mondtam, az nem az én problémám...És elõre kérlek, ne menjen át ez is személyeskedésbe..Köszi
mzperiksz
03-03-2015, 02:17 PM
Már elnézést de ez a fórum kurvára nem errõl szól, ha meg akarsz osztani információt akkor tedd azt, de az állandó reklámozástól már hányok.
Az elsõ 20 oldal még nagyjából a bevezetõ, és azt már itt valamelyik topicban betettem. Had ne tegyem be mind a 150-be. Beszkennelni nyilván nem kell, mert a nyomda PDF-bõl nyomta, :) A tartalomjegyzéke és az ajánlás fent van a mafelsz honlapján...És hát..melyik 20 oldalt osszam meg az ittlévõkkel? Végiggondolom még. A konkrétumokat soha nem osztasz meg-hez meg annyit.Az, hogy Te nem olvastad azt, amit víztisztítás, és táplálék kiegészítõ vonalon konkrétan mondtam, az nem az én problémám...És elõre kérlek, ne menjen át ez is személyeskedésbe..Köszi
raktaros
03-03-2015, 02:27 PM
...Akkor minek az USB?...
Esetleg adóvevõt, zseblámpát, e-book olvasót, stb. tölteni...
Persze én is minimálisra akarom szorítani a technikát, de
-adóvevõnek nehéz lenne fapados megoldást találni
-világításnak persze lehet, csak az már függõséget okoz a szükséges fogyó anyagok miatt.
-ebook olvasót én sem szeretem, de mondjuk egy hátizsákba sokkal praktikusabb mint a könyvek.
Ha van rádió mûsorszórás, akkor egy kisrádió is jól jöhet.
MAFELSZ
03-03-2015, 03:04 PM
Esetleg adóvevõt, zseblámpát, e-book olvasót, stb. tölteni...
Persze én is minimálisra akarom szorítani a technikát, de
-adóvevõnek nehéz lenne fapados megoldást találni
-világításnak persze lehet, csak az már függõséget okoz a szükséges fogyó anyagok miatt.
-ebook olvasót én sem szeretem, de mondjuk egy hátizsákba sokkal praktikusabb mint a könyvek.
Ha van rádió mûsorszórás, akkor egy kisrádió is jól jöhet.
Nem ugyanarról beszélünk. Amirõl Te beszélsz, abban Neked teljesen igazad van.Mint ahogy abban is nekem, amirõl én beszélek. És öröm bódottá....
MAFELSZ
03-03-2015, 03:07 PM
Már elnézést de ez a fórum kurvára nem errõl szól, ha meg akarsz osztani információt akkor tedd azt, de az állandó reklámozástól már hányok.
Feladom. Tényleg. Egy tini szexchat-en sztem sokkal kultúráltabb a hangnem, mint itt. Mi a fáradtolaj bajod van azzal, hogy egy konkrét választ adtam WestBam kérdésére. Ha neki nem tetszik a válaszom, majd reklamál. És hogy Te mitõl hánysz, az meg itt senkit nem érdekel. Sztem. Köszönöm, hogy te sem mész át itt személyeskedésbe, és úgy viselkedsz, mint egy felelõs férfi, aki azon kevesek közé tartozik, akik foglalkoznak a jövõjükkel.
mzperiksz
03-03-2015, 03:24 PM
Igazad van rossz hozzászólást idéztem, de a lényegen nem változtat.
Kisss
03-03-2015, 06:08 PM
Én úgy gondolom, hogy ez és ehez hasonló eszközök tompítani tudják a shtf-t okozta sokkot és talán átmenetet tudnak képezni, amíg átáll az ember megváltozott körülményekhez! Szóval hasznosak, ugyanakkor abban igazad van, hogy csak addig mûködnek, amíg van üzemanyag és alkatrész hozzá, szóval mindenképpen, csak átmeneti megoldás lehet!
MAFELSZ
03-03-2015, 08:52 PM
Én úgy gondolom, hogy ez és ehez hasonló eszközök tompítani tudják a shtf-t okozta sokkot és talán átmenetet tudnak képezni, amíg átáll az ember megváltozott körülményekhez! Szóval hasznosak, ugyanakkor abban igazad van, hogy csak addig mûködnek, amíg van üzemanyag és alkatrész hozzá, szóval mindenképpen, csak átmeneti megoldás lehet!
Teljesen igaz ez is...Olyannyira, hogy nekem is van aggregátorom kettõ is, napcellám, kisebb nagyobb, de van dinamós rádióm is...Több száz doboz gyufa levákuumfóliázva, üzemanyag egy évre való..Lehetne több is, de jelenleg helyhiány van....2-3 év a cél. víztisztítóhoz is van 5 évre szûrõbetét..És a kaján kívül még több száz tétel kb. egy évre. Szóval hazudnék, ha azt mondanám, egyik napról a másikra jól esne elveszteni mindent. Én azért bátorkodtam ezeket írni, mert gondoltam, beszéljünk a végcélról:)
raktaros
03-03-2015, 09:19 PM
Valahogy nem mindig igazodom ki rajtad...
Szóval meg kell említenem, hogy a könyvemben, amit írtam, igen nagy hangsúlyt kap az a rész, ami pont errõl szól. Hogy megélni a civilizációnk vívmányai nélkül. Hány motoros fûrészt, hány hekto üzemanyagot, meg gázpalackot, stb halmozhat fel valaki? Számoltátok már az éves szükségletét egy családnak? Azok a " bunkerek", amelyeket építünk, tipikusan 1-3 hónapra elegendõ készletet tartalmaznak. Egyszerûen nincs értelme többnek. A várható, illetve prognosztizálható világvége forgatókönyvek közül a legtöbb két hét alatt lecseng.
Olyannyira, hogy nekem is van aggregátorom kettõ is, napcellám, kisebb nagyobb, de van dinamós rádióm is...Több száz doboz gyufa levákuumfóliázva, üzemanyag egy évre való..Lehetne több is, de jelenleg helyhiány van....2-3 év a cél. víztisztítóhoz is van 5 évre szûrõbetét..És a kaján kívül még több száz tétel kb. egy évre.
Pityubá
03-03-2015, 09:24 PM
KKHHHMMM kedves fórumtársak.
Javaslom folytassuk ezt a topikot továbbra is a Gázos üzemanyagcella témakörrel. ;)
Én azért bátorkodtam ezeket írni, mert gondoltam, beszéljünk a végcélról
Urak!...ott a fikatopic...ha valakinek nem tetszik a másik dolgai..belinkeli honnan,idézi a hozzászólást és ott nem gond ha nem azüzemanyagcellárólvanszó....
A másik...ne reménykedjetek átmenetbe,békés aklimatizálódásba,kegyes katasztrófába....pár nap alatt egy globális katasztrófánál vissza kell tudni süllyedni az állati mivoltodba..azzal a tíz kilóval amit cipelsz és védelmezel....nem lesz kegyelem,nem lesz megértés..nem lesz fény,mert nem mersz gyújtani tüzet,nem lesz meleg,mert a füst kilométerekre száll...azt eszel ami marad,ami nem semmisül meg...koszos leszel,büdös leszel,tetves és állandóan beteg...rettegni fogsz és a mennyben fogod magad érezni ha tudsz egy tóban fürödni és az egyhetes zoknit kimosni...kivel beszélnétek telefonon?...mit mondanátok?...az idõtök azzal fog telni,hogy vizet,élelmet,fedelet a fejetek fölé találjatok..
Elektronikus könyv?...ez vicc...2-3 óra mire ásol kukacot..újabb 1-2 óra mire találsz halat és megfogod..közben kimosod a ruhád és áztatod a sebes lábad..és folyamatosan köhögsz a torokgyulladás miatt és megy a hasad...újabb óra pucolás ,sütés víztisztítás...és ez csak a reggeli volt...
Állandóan álmos leszel mert a stressz ,félelem a bizonytalanság nem hagy pihenni....Erre készüljetek!!!
Úgyhogy tessék ott kezdeni ahol én...ahogy a fórumozást kezdtem valamikor..és ahogy évekkel ez elõtt a felkészülést...
"menj ki az erdõbe,2.3 napra egy nyugalmas helyre,maradj ott és gondold át mire lenne szükséged ha soha többet nem mehetnél haza"...és férjen bele 10 kilóba!!!!!!!!!!!!!
MAFELSZ
03-04-2015, 06:38 AM
Valahogy nem mindig igazodom ki rajtad...
Pedig egyszerû. Az egyik bejegyzésemben írtam. Az életmód váltás, amit elkezdtünk nem azt szolgálja, hogy elszakadjunk a civilizációtól. van net, hifi, digitális zongora, motoros fûrész, és minden, ami kellhet. És persze van felkészülés is, hisz szakmailag hogy lennék hiteles, ha nem lenne. DE! A végsõ célunk az az, hogy megtanuljunk ezen technikai vívmányok nélkül is élni, hisz az igazi doomsday, mint ahogy DOOM kolléga is mondja, könnyen beüthet úgy, hogy ezek a kütyük csak ideig óráig lesznek alkalmazhatóak. Én nem látok a kettõ közt antagonisztikát...vagy perisztaltikát? Valami ilyesmi..Gondoltam beírok egy külföldi szót is, így okosabbnak tûnök majd. Idézek a könyvembõl:
A hétköznapok elõrelátó és bölcs megélése, egymásra és a természetre való odafigyelés, saját magunk határainak meg-ismerése. Egy olyan ember, aki idõt és energiát fordít arra, hogy megtanulja a növényekkel való bánást, a haszonállatok szeretetét, a takarékosság örömét, az nem lehet, hogy amikor nem konkrétan a felkészüléssel foglalkozik, ezektõl teljesen elszakadva éljen. És ez anyagi lehetõségektõl függetlenül így van.
Számtalan gazdag ember létezik, akik sokkal környezet-tudatosabbak, sokkal inkább odafigyelnek arra, hogy milyen vegyszerekkel hordják tele a lakásukat, és sokkal takarékosab-bak mint sok, náluk lényegesen szerényebb körülmények közt élõ társuk.
A környezettudatosság nem pénz kérdése. A környezet-védelem az egyén szintjén nem pénz kérdése. Az odafigyelés a szûk környezetünkre nem pénz kérdése. De nem is szavak kér-dése. Hányszor hallok embereket nagyhangon szónokolni a környezetvédelemrõl, és amikor megkérdezem tõle, hogy mi-lyen lámpákkal világít otthon, vagy milyen háztartási terméke-ket locsol a lefolyóba, akkor bután néz, és nem is érti a kérdésemet.
A haszonállatok szeretete nem elírás volt részemrõl. Az állattartás, és a nehéz idõkben történõ megóvásuk nem ugyanaz. Amikor élet halál kérdése, hogy egy néhány egyedbõl álló csapat, csirkék, nyulak, egyéb aprótestû állatok túléljék egészségben azt az idõszakot, akkor nem lehet velük állattartó módjára bánni. Fel kell ismerni, hogy ezek is élõlények, ame-lyeknek igényeik, sõt jogaik vannak.
vagy egy másik részlet:
Az önfenntartás és a természettel való együttélés képessége olyan, mint egy beszélt idegen nyelv. Az ember idegen nyelven azért tanul meg beszélni, hogy idegen környezetben is eligazodjon, és elérhesse, amit szeretne. Ez a képesség szintén egy idegen környezetben való eligazodáshoz szükséges. Igaz ez az idegen környezet szemben a külfölddel meg is öl, ha nem beszéljük a nyelvét.
Naszóval..Én ezt gondolom
Lekvár
03-04-2015, 10:44 AM
Nos, hogy a témához szóljak és ne legyen annyira OFF: A gázos üzemanyagcella piszok jó dolog.
Ami viszont OFF az most jön.
Hadd mondjak valamit:
Kedves MAFELSZ, idõt szánok Rád! Idõt, amit jobban is el tudnék tölteni, de egy utolsó figyelmeztetést még úgy gondolom érdemelsz.
Ide az emberek nem úgy jönnek be hogy berúgják az ajtót és becsapják maguk mögött...szokás köszönni is, és amíg az ember "új" addig inkább figyel, olvassa a topicikat és okul. Ír néhány mondatot magáról, vérmérséklettõl függõen, a bemutatkozó topicba...elolvassa másokét. Válaszol a feltett kérdésekre, esetleg õ is kérdez.
Rájön hogy a meleg és a hideg vizet is már feltalálták a társak, (esetleg a langyos vízzel lehet variálni:) ) Lesz néhány kolléga, akiket barátnak jelöl, azok jobban figyelik a hozzászólásait, õ is azokét. Ha vannak saját meglátásai közli õket, feltesz néhány közérdekû saját képet, VALÓS infókat ad és kap.
Kezd beilleszkedni a KÖZÖSSÉG-be, nem rúgja fel az alapvetõ normákat.
Ezzel szemben Te, mást sem teszel, mint magad fényezed és reklámozod. Próbálsz kapcsolati tõkére szert tenni egy olyan közösségben, ahol az üzleti ajánlatok csak "baráti áron" mennek? A könyvednek akarsz hírverést, vagy a bunkerpiacra akarsz így betörni? Vagy szimplán csak, ott kell lennie az arcodnak a TÚLÉLÕPORTÁLON?
Nem osztasz meg valós tudást, amit mondasz azt a gugli is kidobja, ha nagyon keresem. Ellentmondásokba keveredsz, magyarázkodsz, mellébeszélsz.
Konkrétakat kérdeztem a bunkerotokkal kapcsolatban, lepöckölted õket. Természetesen üzleti titkok, de itt nincs ilyennek helye.
Megmutattam hogyan kellene egy ilyen hozzászólást képekkel illusztrálva megosztani itt a portálon... most is várom a válaszod.
9 napja a cégeteknek is írtam egy mailt, bõvebb információkat kértem a menedéketekrõl, most is várom a választ.
Számomra hiteltelen vagy, nem tudom ki vagy, ki áll mögötted, mi a motivációd arra hogy itt osztod az észt.
Javaslom, kezdjük elölrõl. Egy bemutatkozó hozzászólással kezdve a dolgot, és kisebb mellénnyel mint amit most viselsz.
Mindezt a legnagyobb jó szándékkal írom, mégpedig a saját érdekedben.
Sejtelmed sincs milyen kvalitású EMBEREKKEL vitatkozol, vagy szólod le a tudásukat, a véleményüket.
Békesség!
Még egyszer mondom, a gázos üzemanyagcellánál nincs is jobb dolog! :)
MAFELSZ
03-04-2015, 05:19 PM
Természetesen tudhatod ki vagyok, hisz ha írtál a cégnek, és megnézted a mefelsz oldalát, mindkettõn ott vagyok. Ezt már valaki másnak is írtam.Nincs azzal semmi baj, hogy nem érdekel téged ki vagyok, de akkor ne hányd a szememre, hogy nem tudod.Kettõnk közül azt gondolom, én vagyok itt sokkal nyitottabban, mint Te. Másrészt soha senkinek a kvalitását nem vontam kétségbe, és nem szóltam le ittenieknek a tudását. Vitáztunk.Ez így van rendjén. Véleményeket ütköztettünk. A könyvemet azért idéztem be, mert már többen kérték, hogy tegyem. És mivel Túlélõnek ezzel kapcsolatban nem volt kifogása, megtettem. Nem tudom, mennyivel lenne jobb, ha átfogalmaznám azt, amit egyszer már megírtam.
Ezzel együtt bemutatkoztam. Sõt..mindjárt visszakeresek egy reakciót, amit a napokban kaptam,....
felszerelések-eszközök-víztisztítók-129
Tartósítás-23-24
Egészséges ivóvíz-250
És természetesen meghallgatom a kritikát is, és ha lehet, tanulok is belõle.De azt csak akkor lehet, ha megalapozott.Bemutatkoztam.A február 20.-ai rövid bemutatkozásomban belinkeltem mindazt, amit arról, amiért ide jöttem érdemes rólam tudni. Abban a pillanatban, aki akarta, már tudhatott rólam mindent..Hála fészbukk barátunknak.
Sõt, ezután egy új tagnak is válaszoltam, ahol még hozzáfûztem magamról néhány gondolatot.
És hogy a QUIXAFE-ban nem kapsz választ, annak egészen prózai oka van, és ez egyben cáfolat is az üzletszerûség vádadra. Jelenleg a saját vonalaimat építem, miután kiköltöztem a városból, és 100%-ban szüneteltetem a QUIXAFE tevékenységét. Ezzel együtt az eddigi tapasztalataimat ha egy konkrét kérdést kapok, megosztom szívesen. A könyvemet pedig nem igazán kell üzleti célból propagálni.Az elsõ 1000 példány elment csak a fészbukkon, a második 1000 meg lehet, kimegy boltba. Még nem tudom. Ha én itt ajánlom, az azért van, mert hiszem , hogy hasznotokra válhat.Kivéve a tiedre természetesen.
És szinte már én érzem magam rosszul, hogy ilyen méltatlan beszélgetésbe belefolyok. Köszönöm a figyelemfelhívást, majd ha úgy érzem érdekel, megfontolom.És tényleg ne pazarold rám a drága idõdet. Köszönöm.
raktaros
03-04-2015, 05:33 PM
MAFELSZ, ez teljesen rendben van.
Amire kíváncsi lettem volna, hogy könyvedben 1-3 hónap készletet írsz elégségesnek, mert a legtöbb esemény hamar lecseng.
Ehhez képest Te évekre tervezed a készletedet. De nem lényeg, hagyjuk.
Viszont az üzemanyag tárolás volt itt téma régebben, 2-3 év nem lesz egyszerû.
De az 1 év is már határeset lehet attól függõen, mennyire kényesek a gépeid.
Pont most lehetett volna készletezni olcsóbb áron...
mzperiksz
03-04-2015, 05:57 PM
Na akkor még egy utolsó hozzászólás.
Ha jól vettem ki a szavaidból ez a quimicsoda egy céget takar, ez esetben jó lenne ha a weboldalon feltüntetnél néhány adatot amit törvény is elõír.
Lekvár jól írta, komolytalan az egész...
És hogy a QUIXAFE-ban nem kapsz választ, annak egészen prózai oka van, és ez egyben cáfolat is az üzletszerûség vádadra. Jelenleg a saját vonalaimat építem, miután kiköltöztem a városból, és 100%-ban szüneteltetem a QUIXAFE tevékenységét.
..de tényleg gyerekek..olyan kispályás már ez az egész...aki nem csíp valakit Ingorálja ennyi...
MAFELSZ
03-04-2015, 06:03 PM
MAFELSZ, ez teljesen rendben van.
Amire kíváncsi lettem volna, hogy könyvedben 1-3 hónap készletet írsz elégségesnek, mert a legtöbb esemény hamar lecseng.
Ehhez képest Te évekre tervezed a készletedet. De nem lényeg, hagyjuk.
Viszont az üzemanyag tárolás volt itt téma régebben, 2-3 év nem lesz egyszerû.
De az 1 év is már határeset lehet attól függõen, mennyire kényesek a gépeid.
Pont most lehetett volna készletezni olcsóbb áron...
Az üzemanyag tárolás 3 évre teljesen egyszerû
Tudom küldeni a telefonszámot, akitõl meg tudod venni a löttyöt hozzá-...Tényleg nem szoktam a levegõbe beszélni
Másrészt meg valóban a legtöbb megrendelõnk 1-3 hónapos bunkert vett..Az, hogy én egy évre rendezkedem be, az az én hobbim.A kettõnek megint nincs összefüggése.
MAFELSZ
03-04-2015, 06:05 PM
Na akkor még egy utolsó hozzászólás.
Ha jól vettem ki a szavaidból ez a quimicsoda egy céget takar, ez esetben jó lenne ha a weboldalon feltüntetnél néhány adatot amit törvény is elõír.
Lekvár jól írta, komolytalan az egész...
Nem, nem céget takar.Egy cégcsoportot, mely csoport tagjai egyenként mind rendelkeznek a törvény által elõírt dokumentumokkal, jogosítványokkal.Ez egy önkéntes csoportosulás.Nem jogi személyiség, nem adóalany, nem számlaképes.A számlát az én cégem állítja ki, amelyik az egyik tagja ennek a csoportnak. remélem kielégítõ volt a válasz...
mzperiksz
03-04-2015, 06:20 PM
Akkor javaslom olvasd el a cégünkrõl menüpont alattiakat, valamint a 2001. évi CVIII. törvény 4.§-át.
Nem, nem céget takar.Egy cégcsoportot, mely csoport tagjai egyenként mind rendelkeznek a törvény által elõírt dokumentumokkal, jogosítványokkal.Ez egy önkéntes csoportosulás.Nem jogi személyiség, nem adóalany, nem számlaképes.A számlát az én cégem állítja ki, amelyik az egyik tagja ennek a csoportnak. remélem kielégítõ volt a válasz...
MAFELSZ
03-04-2015, 06:26 PM
Akkor javaslom olvasd el a cégünkrõl menüpont alattiakat, valamint a 2001. évi CVIII. törvény 4.§-át.
Semmi összeférhetetlenség nincs . A Cégünkrõl menüpont egy információs oldal, melyrõl semmiféle megrendelési, szerzõdési vagy bármely pénzügyis tranzakciót nem lehet indítani.Azt csak és kizárólag személyesen, papírforma alakban, azon minden szükséges adattal...stb...te azt nehezteled, hogy cég megnevezés szerepel...Ez csak egy megnevezés....
Köszi az infot...Van ügyvéd is a csapatban, és õ nem talált kivetnivalót, igaz õ ismeri a beltartalmat...Köszi még egyszer
mzperiksz
03-04-2015, 06:30 PM
Akkor remek ügyvéded lehet :D
Ezt majd magyarázd el a fogyasztóvédelemnek is mikor valaki ír nekik egy levelet(amit hivatalból ki kell vizsgálniuk).
Semmi összeférhetetlenség nincs . A Cégünkrõl menüpont egy információs oldal, melyrõl semmiféle megrendelési, szerzõdési vagy bármely pénzügyis tranzakciót nem lehet indítani.Azt csak és kizárólag személyesen, papírforma alakban, azon minden szükséges adattal...stb...te azt nehezteled, hogy cég megnevezés szerepel...Ez csak egy megnevezés....
Köszi az infot...Van ügyvéd is a csapatban, és õ nem talált kivetnivalót, igaz õ ismeri a beltartalmat...Köszi még egyszer
raktaros
03-04-2015, 07:34 PM
Az üzemanyag tárolás 3 évre teljesen egyszerû
Tudom küldeni a telefonszámot, akitõl meg tudod venni a löttyöt hozzá-...Tényleg nem szoktam a levegõbe beszélni
Ez jó hír. Valami terméknevet tudnál írni, hogy utánanézhessek? Mert volt szó ilyesmirõl is, de úgy emlékszem az sem sokkal dobja meg az eltarthatósági idõt.
Másrészt meg valóban a legtöbb megrendelõnk 1-3 hónapos bunkert vett..Az, hogy én egy évre rendezkedem be, az az én hobbim.A kettõnek megint nincs összefüggése.
:huuu:
Egyre bonyolultabb, de lehet csak én fogom fel nehezen.
Azzal indokolod hogy 1-3 hónap készlet elég, mert többen ilyen bunkert vettek? Ezért írtad a könyvedbe is mint ajánlott készletnagyság?
Ha viszont Te ajánlottad nekik ezt akkor nem jó indok ide.
Egyszerûen nincs értelme többnek.
Ha hobbinak nevezzük akkor igen? (Fõleg hogy kevés a helyed)
Csak költõi kérdések voltak, hagyjuk, csak az elsõ kérdésre lennék (és szerintem mások is) kíváncsi.
MAFELSZ
03-04-2015, 08:53 PM
Ez jó hír. Valami terméknevet tudnál írni, hogy utánanézhessek? Mert volt szó ilyesmirõl is, de úgy emlékszem az sem sokkal dobja meg az eltarthatósági idõt.
Azzal indokolod hogy 1-3 hónap készlet elég, mert többen ilyen bunkert vettek? Ezért írtad a könyvedbe is mint ajánlott készletnagyság?
Csak költõi kérdések voltak, hagyjuk, csak az elsõ kérdésre lennék (és szerintem mások is) kíváncsi.
A termék nevét nem tudom....Ez rosszul kezdõdik tudom, de tényleg nem tudom. Igaz a hidraulika olajét sem, amit a traktoromba tettem, pedig az tis én vettem. Az importõr számát tudom.Holnap felhívom, és megkérdezem tõle, hogy közreadhatom-e a számát.
Költõi, nem költõi, de azért válaszolok. A világ számos katasztrófavédelmi szervezete ajánl 2 heti készletet mindenbõl. Ez a minimális lecsengése egy akármilyen krízisnek. Az 1-3 hónap ennek a többszöröse. Akik hozzánk jöttek óvóhely, illetve vésztartalék-raktár építés ügyben, azok azért többnyire képben voltak. Az emberek nem dobálnak ki 10 milliókat csak úgy, mert hallanak valamit. Természetesen a konzultációkon szó esik mindenrõl, így arról is mennyi idõre érdemes ár-érték arányban berendezkedni. Mi általában kérdéseket teszünk fel, a válaszokat a megrendelõk adják meg.Ez azért jó, mert így nyilván jobban tud azonosulni az eredménnyel, mint ha mi rágnánk a szájába. Szóval. Minima 2 hét, ezen felül hely és pénztárca kérdése.Az 1-3 hónap indokolható, az 1-5 év már kevésbé. Ez már inkább nagyzolás magam elõtt, hisz más úgy sem láthatja:) Helyem van úgy 8 HA, így az nekem nem probléma.
MAFELSZ
03-04-2015, 09:02 PM
Akkor remek ügyvéded lehet :D
Ezt majd magyarázd el a fogyasztóvédelemnek is mikor valaki ír nekik egy levelet(amit hivatalból ki kell vizsgálniuk).
Valóban remek van. Ha már említed. Ha érdekel a neve, címe, megadom.Egyikük a néhány évvel ezelõtti getleman magazinban, mely a magyar top 100 ügyvédet sorolta, ott volt középmezõnyben.A másikuk meg tán....de ezt nem írom ,mert arról könnyen be lehet határolni. Mint mondtam, õk ismerik a beltartalmat, és tudják: azt hogy cég, csak behatárolhatóság miatt írjuk, de közben nem az. Mivel nincs sehol meghatározva a cégforma, ezért önmagában az. hogy cég, semmit nem jelent.Ptk. 685.§
Köszönöm a rám szánt idõdet neked is, és azt, hogy ennyire aggódsz miattunk, de ha innentõl mást tisztelnél meg ezzel a nagy keggyel, szerintem az a más is ugyanúgy örülne, mint én. Köszi a megértésedet
mzperiksz
03-04-2015, 10:05 PM
Ismét megy a terelés, tudtommal a ptk-ben nincs 685. paragrafus.
Szerintem a 6. köny 85.§-ra gondoltál, de annak semmi köze ehhez.
Valóban remek van. Ha már említed. Ha érdekel a neve, címe, megadom.Egyikük a néhány évvel ezelõtti getleman magazinban, mely a magyar top 100 ügyvédet sorolta, ott volt középmezõnyben.A másikuk meg tán....de ezt nem írom ,mert arról könnyen be lehet határolni. Mint mondtam, õk ismerik a beltartalmat, és tudják: azt hogy cég, csak behatárolhatóság miatt írjuk, de közben nem az. Mivel nincs sehol meghatározva a cégforma, ezért önmagában az. hogy cég, semmit nem jelent.Ptk. 685.§
Köszönöm a rám szánt idõdet neked is, és azt, hogy ennyire aggódsz miattunk, de ha innentõl mást tisztelnél meg ezzel a nagy keggyel, szerintem az a más is ugyanúgy örülne, mint én. Köszi a megértésedet
MAFELSZ
03-05-2015, 09:15 AM
Ismét megy a terelés, tudtommal a ptk-ben nincs 685. paragrafus.
Szerintem a 6. köny 85.§-ra gondoltál, de annak semmi köze ehhez.
Magyar Közlöny: 2013. évi 57. szám
Érintett jogszabály: 1959. évi IV. törvény
Módosította: 2013. évi XXXIV. törvény
Hatályos: 2013. július 1.
...................."Az uniós irányelv alapján módosult a Ptk. 685. § c) pontjában szereplõ gazdálkodó szervezet fogalma is"..................
Mely szerint, ahogy írtam, a céget többek közt meghatározza a cégforma megjelölése is ( Bt,Kft, Rt, stb...Enélkül a cég csak három betü. Úgy mint c, é, g.
És én tényleg nem szeretnék ezzel itt többet foglalkozni. Köszönöm, hogy megérted, és hogy a témánál maradsz.
mzperiksz
03-05-2015, 09:20 AM
Értem, tehát a weboldalon hirdetett szolgáltatásokat magánszemélyként csináljátok. Így már világos.
Magyar Közlöny: 2013. évi 57. szám
Érintett jogszabály: 1959. évi IV. törvény
Módosította: 2013. évi XXXIV. törvény
Hatályos: 2013. július 1.
...................."Az uniós irányelv alapján módosult a Ptk. 685. § c) pontjában szereplõ gazdálkodó szervezet fogalma is"..................
Mely szerint, ahogy írtam, a céget többek közt meghatározza a cégforma megjelölése is ( Bt,Kft, Rt, stb...Enélkül a cég csak három betü. Úgy mint c, é, g.
És én tényleg nem szeretnék ezzel itt többet foglalkozni. Köszönöm, hogy megérted, és hogy a témánál maradsz.
MAFELSZ
03-05-2015, 06:29 PM
Az üzemanyag tartósításához vezetõ telszám és név priviben, akit érdekel