View Full Version : Felkészülni,vigyázz! De mire is?
MAFELSZ
02-20-2015, 08:06 PM
Sziasztok. Immáron a második kiadást kezdtük postázni a megrendelõknek ebbõl az új könyvbõl. A MAFELSZ.HU-n lehet rendelni, illetve a MAFELSZ fészbukkján. Gondoltam ezzel is gazdagítom az itteni kiváló kínálatot. Plusz van kb 1000 PDF, ill DOC prepper-könyvem, szívesen megosztom bárkivel. Természetesen ingyóban. Szívesen válaszolok minden kérdésre, ahogy idõm engedi.
..olvasgatom a honlapotokat....ami feltûnt,de lehet,hogy igazad van abban,hogy a Natgeos filmek individualista,bezárkózós,értelmetlen készleteket felhalmozó,önzõ gyökereknek állítják be a preppereket...akik nem kívánnak shtf esetén a mentésben,elhárításban segíteni,a rászorulókat támogatni.....inkább magukra húznak húsz köbméter betont és szénné lövik a ki a közelbe jön....
...én személy szerint --a másik topicban írtam---befejeztem ezt a fajta prepperkedést....ez ebben a formában nem az én világom...
Sajnos azt látom minket és itt is sokakat megfertõztek ezzel a szemlélettel..és némely hozzászólásnál kerekedik a szemem..."hogy milyen emberek vannak!"
De az a szemlélet amit Ti kezdeményeztek...hogy együtt kell mûködni a katasztrófa védelemmel,hatóságokkal,szolgáltatókkal és egymással,hogy a tudásunkkal segítsük az embereket az tetszik...:thumbup....
A másik honlap http://www.quixafe.com/gyik.html
A GYIK rovatba azért kérdeznék,persze ha titkos nem kell itt válaszolni...
Van e garancia és meddig?
A szervizelést,karbantartást,szûrõk stb cseréje hogyan megy,ki végzi?
Mennyibe kerül? (végül is ez a lényeg..jó tudom függ a távolságtól, helytõl stb,de úgy kb. miheztartás végett)
A kiszolgáló infrastruktúra kiépítését ki végzi és mi az ára,hogyan valósul meg?
Elnézést kérek,hogy itt érdeklõdöm,de biztosan másokat is érdekel.
Zacskóbicska
02-21-2015, 05:09 PM
A másik honlap http://www.quixafe.com/gyik.html
A GYIK rovatba azért kérdeznék,persze ha titkos nem kell itt válaszolni...
Van e garancia és meddig?
A szervizelést,karbantartást,szûrõk stb cseréje hogyan megy,ki végzi?
Mennyibe kerül? (végül is ez a lényeg..jó tudom függ a távolságtól, helytõl stb,de úgy kb. miheztartás végett)
A kiszolgáló infrastruktúra kiépítését ki végzi és mi az ára,hogyan valósul meg?
Elnézést kérek,hogy itt érdeklõdöm,de biztosan másokat is érdekel.
Én a saját véleményemet tudom adni:
1. Szarni az egészbe, mert Magyarországon elhatározásodtól függõen max. 1 napi járásra bárhol találsz tisztítatlanul is alkalmas ivóvizet. Nekem ezért nincs víztisztítóm.
2. Ha mégsem találnál, menj ki valamelyik nagy folyónk partjára és a vízparttól 4-5 m távolságban áss egy gödröt, amiben gyûlik a víz. Ez a parti szûrésû kutad biztonsággal ellát, amíg megépíted a sajátodat.
3. Áss egy kutat. Bárhol biztonsággal ighatod a belõle származó vizet, legfeljebb a csecsemõk ellátása okozhat gondot. Nekik hígítsd ezt a vizet 50 százalék esõvízzel, vagy azzal, amit a nejlonzsákba gyömöszölt növényzet "izzadmányaként" kapsz, azzal. Ha légkör szennyezésével járó accidentet akarsz túlélni, akkor hagyd az esõvizet, helyette csak a növényi víz. Ehhez a képességhez elég, ha néhány db. nylonzsákkal rendelkezel. (Ha netán nincs növényi víz, akkor desztillálod vele a talajvizet, ha félsz a nitráttól, ill. a csecsemõnél a hígítás miatt.)
Ezt, a 6 méter hosszú és 2,5 méter széles óvóhelyet leginkább 2 személynek tudjuk ajánlani egytõl négy hétig tartó elzárkózásrahttp://www.quixafe.com/_img/ovohely/Bunker_6_La1.jpg
....ott van az a 6-ossal jelzett gépészeti szekrény...
abban vannak az akkumulátorok,a töltõ a csepptöltéses puffer üzemhez,a szivattyúk,víztisztítók,a fekete szennyvíz szürke majd fehérré alakító tisztítója,a légcserélõ és a légtisztító,a gázpalack????
Honnan jön a víz és ha nem zárt rendszer hová megy a szennyvíz,mi tölti az aksikat ha nincs áramszolgáltatás és fenn lepusztult a napelem,szélkerék, a rádióaktív részecskéket is kiszûri a szûrõ???
Mibe kerül ez?...azért négy hét sok idõ..termelõdik szemét,szennyvíz bõven...
...ja van külsõ kamera?...szórakozás?...rádió vagy kommunikációs eszköz?....mérõ szondák a kinti viszonyokhoz,hogy tudjuk mikor lehet feljönni?
Lekvár
02-21-2015, 07:20 PM
Én a saját véleményemet tudom adni:
1. Szarni az egészbe, mert Magyarországon elhatározásodtól függõen max. 1 napi járásra bárhol találsz tisztítatlanul is alkalmas ivóvizet. Nekem ezért nincs víztisztítóm.
2. Ha mégsem találnál, menj ki valamelyik nagy folyónk partjára és a vízparttól 4-5 m távolságban áss egy gödröt, amiben gyûlik a víz. Ez a parti szûrésû kutad biztonsággal ellát, amíg megépíted a sajátodat.
3. Áss egy kutat. Bárhol biztonsággal ighatod a belõle származó vizet, legfeljebb a csecsemõk ellátása okozhat gondot. Nekik hígítsd ezt a vizet 50 százalék esõvízzel, vagy azzal, amit a nejlonzsákba gyömöszölt növényzet "izzadmányaként" kapsz, azzal. Ha légkör szennyezésével járó accidentet akarsz túlélni, akkor hagyd az esõvizet, helyette csak a növényi víz. Ehhez a képességhez elég, ha néhány db. nylonzsákkal rendelkezel. (Ha netán nincs növényi víz, akkor desztillálod vele a talajvizet, ha félsz a nitráttól, ill. a csecsemõnél a hígítás miatt.)
Teljesen igazad van!
Annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy pár palack vizet mindenképp érdemes tartalékolni. MINDENBÕL kell valamennyi puffer készlettel rendelkezni.
Ha a környezeti vizek annyira elszennyezõdnek (rádioaktív, vegyi, biológiai szennyezés miatt) hogy hagyományos módszerekkel nem lehet ihatóvá tenni, akkor úgyis a hajára kenheti mindenki a víztisztítóját.
Ismételten megemlítem, az afrikai családok konyhai alapfelszereléséhez tartozik a több literes teáskanna.
Egyébként teázni jó, igen értelmes gondolatok támadnak tõle... most is a kezemben a csésze. :D
pár szót logikusan....
...Ok vízkeresés stb...nomád körülmények stb.....de ha már idáig jutott a dolog akkor elõtte történt valami,valami nagy és súlyos esemény..
Egy hagyományos háború,gazdasági csõd,polgárháború nem okoz teljes és totális leállást...valami olyannak kell történnie amit valóban csak bunkerben lehet túlélni,vagy a szerencse úgy hozza hogy ott nem olyan erõs a hatása és lesznek túlélõk....
...az esemény pl atom háború,egyidejû vulkánkitörés,pólusváltás,heves napkitörés az elsõ napokban iszonyat áldozatokkal jár és hosszú hónapokig sem víz,sem termény,sem termelhetõ földterület nem lesz,még napfény sem...
..tehát ha használjuk a szürkét...a kisebb eseményekre felesleges készülõdni,a nagyobbakra pedig egy város költségvetése szükséges....azért teáskanna legyen,,,az kell!:beer:
Zacskóbicska
02-22-2015, 10:59 AM
Teljesen igazad van!
Annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy pár palack vizet mindenképp érdemes tartalékolni. MINDENBÕL kell valamennyi puffer készlettel rendelkezni.
Ha a környezeti vizek annyira elszennyezõdnek (rádioaktív, vegyi, biológiai szennyezés miatt) hogy hagyományos módszerekkel nem lehet ihatóvá tenni, akkor úgyis a hajára kenheti mindenki a víztisztítóját.
Ismételten megemlítem, az afrikai családok konyhai alapfelszereléséhez tartozik a több literes teáskanna.
Egyébként teázni jó, igen értelmes gondolatok támadnak tõle... most is a kezemben a csésze. :D
Egyetértek. Azzal is, hogy a tea jó. Rejtõ-módon én is szeretem. 1 kanál tea, 40 kanál rum. Nem szabad több rumot, nehogy elrontsa a tea ízét.
Dream_walker
02-22-2015, 11:19 AM
Egyetértek. Azzal is, hogy a tea jó. Rejtõ-módon én is szeretem. 1 kanál tea, 40 kanál rum. Nem szabad több rumot, nehogy elrontsa a tea ízét.
Gazdaságossági okokból a csigapörkölt is így készül, sertéshússal 1-1 arányban. 1 csiga mellé 1 sertés húsa...
ON
Lekvár
02-22-2015, 07:47 PM
Te is Rejtõ módon, kanállal méred a rumot? Ez valami sütõ-fõzõ tanfolyam hozadéka? Adok egy tippet, használj poharat! :haha:
Azért valamit elmondok, a túlélõkészletembe néhány évre elegendõ teát is tettem...tudod az értelmes gondolatok miatt. Persze van "tömény" is, az értelmetlen gondolatok miatt. :D
MAFELSZ
02-22-2015, 08:02 PM
Szevasz.
Itt semmi nem titkos csak az, hogy kinél, hol, és milyen típusú óvóhely készült.
Az elkészült óvóhely továbbkövetése szerzõdéses feltétel. Ha a vevõ igényli, teljes rendszerüzemeltetést kap.
A beépített eszközök garanciája a mindenkori törvényeknek megfelelõ.
Az ár rendkívül széles határok közt mozoghat. Hány ember, mennyi idõre és milyen védettségi szint? Estrák, stb. Szinte a legkevesebb ebben a távolság. Amennyiben nem helyszínen épített szerkezetrõl van szó, a szállítás megoldható. Szabványos méret esetén normál fuvardíj, túlméret esetén ennek 30-80%-a a felár. De ez elenyészõ, illetve töredéke a teljes rendszer bekerülési árához képest. Helyszínen épített óvóhely esetén nyilván plusz költség a szakemberek helyszíni elszállásolása, napidíja, stb. A földmunkát helyi erõkkel oldjuk meg, nyilván lehet fedõsztorit alkotni a gödör ásására. Szóval a kérdésedre nem tudok választ adni.
Üdv
Norbert
www.mafelsz.hu
www.quixafe.com
facebook/mafelsz
facebook/quixafe
MAFELSZ
02-22-2015, 08:05 PM
Akkor szívesen látunk a MAFELSZ-t támogatók, lájkolók, és tudásbáziását erõsítõk sorában
Üdv
Norbert
Itt is megkérdezem:
Mi a valódi célotok?
Amit lehet olvasni elég homályos és kezdetleges..
mzperiksz
02-22-2015, 08:10 PM
A méretek alapján arra következtetek hogy cargo konténert ásnátok el, próbáltátok már?
Amerikában rengeteg balestrõl lehet olvasni a konténer elásással kapcsolatban.
mzperiksz
02-22-2015, 08:11 PM
Meggazdagodás? :D
Itt is megkérdezem:
Mi a valódi célotok?
Amit lehet olvasni elég homályos és kezdetleges..
mzperiksz
02-22-2015, 08:13 PM
Már bocsi, de nekem eléggé ellenszenves hogy így a pofámba vágják a reklámot szinte minden topicban...
Akkor szívesen látunk a MAFELSZ-t támogatók, lájkolók, és tudásbáziását erõsítõk sorában
Üdv
Norbert
MAFELSZ
02-22-2015, 08:15 PM
Természetesen ezekre mind megvan a megoldás
Üdv
Norbert
MAFELSZ
02-22-2015, 08:17 PM
A fent említett könyvemben külön bekezdést szánok a konténeres megoldásra, mely végkövetkeztetése az, hogy lehetséges ilyen óvóhely telepítése, de a járulékos építészeti megoldások miatt nem érdemes
Üdv
Norbert
MAFELSZ
02-22-2015, 08:18 PM
A kérdésed szintén elég homályos. A kezdetlegességrõl meg annyit. Ez egy nyitott piac, csinálj fejlettebbet. Szívesen tanulunk Tõled
Üdv
Norbert
Én majd csak a telepített ovóhelyekrõl szeretnék egy térképet ... :D
MAFELSZ
02-23-2015, 09:09 AM
Már bocsi, de nekem eléggé ellenszenves hogy így a pofámba vágják a reklámot szinte minden topicban...
Ha az itt írogatók bármelyike bír valamilyen képességgel, eszközzel, amely a többiek felkészülését elõsegíti, akkor azt itt reklámozhatja. Gondolom vannak itt szabályok, melyek ezt megengedik. Ha ez téged zavar, akkor ezt az admin-nál kell szóvá tenni. Elõzõ kérdésedre a válaszom. Nem, nem a meggazdagodás a célom, azon már túl vagyok. Illetve azt a szintjét már elértem az anyagi dolgoknak, ami után már nem kell ennek lennia a prioritásnak. Visszavonultam a családommal egy kis birtokra, ahol egy önfenntartó gazdaságot hozunk létre, és ezt az egyesületi, és quixéfes dolgot pedig hobbimnak választottam.
Üdv
Norbert
MAFELSZ
02-23-2015, 09:11 AM
A vigyorgó jel okés a mondatod végén. Mivel bevehetetlen óvóhely nincs, ezért az ilyen építmények elsõ számú védelmi vonala a titokban tartása, a második a rejtettsége, és csak a harmadik a biztonsági felszerelése, páncélzata, stb....
Lekvár
02-23-2015, 09:12 AM
Nagy igazság! :thumbup
Nos MAFELSZ, akkor kérünk némi konkrétumot is, itt a lehetõség hogy megcáfold a kétkedõket!
- Kérek egy referenciamunkáról képeket!
- Mondj összeget a legolcsóbb általatok épített, és a legdrágább általatok épített menedékre!
- Az óvóhely energiaellátását hogyan oldjátok meg? (A fõ és a tartalék rendszer...)
- Mekkora a rendszer átlagos energiafogyasztása 4 fõ esetén?
- Milyen közmû meglétét igényli a menedék? (Áram, víz, gáz...)
- A szerkezeti elemek milyen földmélységet viselnek el? (Mekkora volt a legmélyebb gödör amit ástatok?)
- A vízszigetelés a talajvíz emelkedését elviseli?
- A belsõ páralecsapódást hogyan küszöbölitek ki?
- Szennyvíz elvezetése hogyan történik?
- Hány literes puffer víztartállyal szerelitek a vízrendszert?
- Légcserélõ milyen szûrõrendszerrel van ellátva? (Van tartalék oxigén rendszer?)
- Hány Ah-s akku van beépítve az energiarendszerbe?
Tekintsd a kérdéseket REKLÁM lehetõségnek!
Ha az itt írogatók bármelyike bír valamilyen képességgel, eszközzel, amely a többiek felkészülését elõsegíti, akkor azt itt reklámozhatja. Gondolom vannak itt szabályok, melyek ezt megengedik. Ha ez téged zavar, akkor ezt az admin-nál kell szóvá tenni. Elõzõ kérdésedre a válaszom. Nem, nem a meggazdagodás a célom, azon már túl vagyok. Illetve azt a szintjét már elértem az anyagi dolgoknak, ami után már nem kell ennek lennia a prioritásnak. Visszavonultam a családommal egy kis birtokra, ahol egy önfenntartó gazdaságot hozunk létre, és ezt az egyesületi, és quixéfes dolgot pedig hobbimnak választottam.
Üdv
Norbert
...bocsi,de rossz úton jársz....ez egy fórum..fogalmazzunk úgy,hogy közösség...tekintsd úgy mint egy nagy asztal a kocsmában..sör nélkül..:cry:
..az itt beszélgetõ,viccelõdõ,néha egymásnak feszülõ és vitázó emberkék,nem pénz akarnak keresni ...ebben a témában pro és kontra elmondják a frankót...próbálj besimulni...nehéz tudom,de másként kritikák halmaza fog a fejedre zúdulni...
...itt a találkozók,információk..minden..teljesen ingyenes...ez nem reklám...ha reklámozni akarsz,beszélj Túlélõvel és kiteszi a honlapra(térítés ellenében,mellyel hozzájárulsz a Fórum mûködéséhez)..mellesleg nekem sem szipatikus,hogy egy üzleti vállalkozást így reklámozol...milyen lett volna már,ha Pityubátyám kérésére én pénzért teszek fel információkat a horgászfelszerelésrõl...
..ha akarod oszd meg a bunker paramétereit a többiekkel és hogyan kell csinálni...ha nem akarod mert ellesi valaki és megcsinálná magának inkább hagyjad,mert nem jól jössz ki belõle...mi itt egymást segítjük,lépj be tisztelettel köszönj és add hozzá a tudásod...INGYEN!
A másik téma az egyesület..én sem látom mi a cél..a tagdíjon kívül és az 1400 forintos könyvön kívül..a felkészülés...azért az tudd,hogy itt vérprofik vannak sokan ebben a témában..ez nem kifejezetten a riadt szemû zombik klubja..
..csak egy kérdés nem Te vagy Morpheusz????
raktaros
02-23-2015, 09:56 AM
Idõvel lehet az is szerepel majd az árlistán :huuu:
astonferi
02-23-2015, 11:08 AM
nocsak megint kis móka kacagás van.
úgy látom ismét egy rosszul sikerült belépõvel van dolgunk :) sebaj betörjük Öt is :D
szóval lássuk be az itt jelenlévõk nem hülyegyerekek hanem rutinnal és némi felkészültségi szinttel rendelkeznek ( ki elméletben jobban ki gyakorlatban ) és vannak területek amikben kimondnottan szakértõk vannak.
sok a kérdés és kevés a válasz ami van inkább marketing szagú.
Nem világos számomra mit is kapok egy tagdíjért ? mi lesz ha egyesület lesz ? elõnyök ? kedvezmények ?
lássuk be az itt lévõ közösség is nehezem jutott oda hogy találkozóra menjen mert mindenki kicsi van aki nagyon paranoid. tehát hogy odasétál hozzád - hello itt a tagdíj az adataim mert prepper vagyok - kicsit mókásan hangzik.
konténert eláshatsz persze csak vagy lekened vastagon alvázvédõvel vagy valami spéci festékkel vagy fossá rothad gyorsan. beburkolhatod nylonnal de akkor a belsõ párásodás miatt ugyan ez csak belülrõl. jelenleg nem látok olyan katasztrófát amiért egyéni óvóhely bunker kellene ( metro alagút és számos hely a városban erre van ) kivéve atomcsapást de akkor 30 évre kell kaja és víz és egyéb de kb 3-5 év után megzakkansz a bezártságtól.
Mizu - Mzperiksz IGEN a haszonszerzés a meggazdagodás a célja hiszen ez minden vállalkozás alapja de ehhez nem mi vagyunk az alanyok a fent említett rutin és tudás miatt.
tehát fussunk neki újra a bemutatkozásnak tájékoztatásnak és egyebeknek és akkor lehet belõle valami.
Az Egyesület rendes tagjainak jogai:
részt vehetnek az Egyesület Közgyûlésén;
tanácskozási, indítványozási és szavazati jogot gyakorolhatnak a Közgyûlésen;
bármely egyesületi tisztségre választhatnak és megválaszthatók;
jogosultak részt venni az Egyesület rendezvényein;
igénybe vehetik az Egyesület által nyújtott kedvezményeket;
a testületi szervek vezetõitõl, valamint a tisztségviselõktõl tájékoztatást kaphatnak.
Kedvezményesen vehetnek részt az Egyesület által szervezett nyilvános rendezvényeken, amelyekre az Egyesület tevékenységébe vágó szaktudással rendelkezõ szakemberek bevonásával kerül sor.
A tagok kedvezményesen juthatnak hozzá az Egyesület által felkarolt, és az Egyesület által kiadott könyvekhez.
Különös figyelmet kapnak azok a vállalkozások és cégek, amelyek az Egyesület tagjai, és egyúttal segítséget tudnak adni az Egyesület munkájában, illetve a tagok felkészülési céljaiban .
A II/2/i pont kiegészítéseként nem megengedett az Egyesület fórumain levelezési listáin direkt marketing tevékenység folytatása.
Az Egyesület rendes tagjainak kötelességei:
kötelesek megtartani az Alapszabály, az Ügyrend és egyéb egyesületi szabályzatok rendelkezéseit, illetõleg az Egyesület szerveinek határozatait;
kötelesek teljesíteni az Egyesület tevékenységével kapcsolatosan önként elvállalt feladataikat, és tõlük elvárható módon elõsegíteni az Egyesület célkitûzéseinek megvalósítását;
kötelesek a tagdíjat késedelem nélkül befizetni.
.nos hát...amit leírok az én véleményem...
...Egy felkészülõ legjobb tulajdonságai...az önállóság,a rugalmasság,a kreatív hozzáállás,a figyelmesség és az alkalmazkodó képesség..
...hangsúlyozom nagyra értékelem a kezdeményezést..de ha keretek közé szorítanak jogokkal és kötelességekkel akkor ott már nem érzem jól magam..én önálló vagyok..teljesen..mint mentálisan,mint fizikailag.. ha csatlakoznék egy ilyen csoporthoz elveszíteném a legjobb "fegyvereimet" a túlélésben...zárójelben hozzáteszem ezért nincsenek nagy számban találkozók sem...
...mert itt szinte mindenki önálló és arra törekszik,hogy shtf. esetén ne függjön senkitõl és semmitõl..ez a preppering...a jogok és kötelességek pont ezt a "szabadságot" veszik el...jó kis paradoxon....:(
astonferi
02-23-2015, 11:34 AM
részt vehetnek az Egyesület Közgyûlésén;
tanácskozási, indítványozási és szavazati jogot gyakorolhatnak a Közgyûlésen;
bármely egyesületi tisztségre választhatnak és megválaszthatók;
jogosultak részt venni az Egyesület rendezvényein;
igénybe vehetik az Egyesület által nyújtott kedvezményeket;
OK ilyet írok 15 perc alatt bármikor csak egy értelmes használható mondat sincs benne.
mzperiksz
02-23-2015, 03:37 PM
Hát, szóval, izé, hogyismondjam.
Nagyon meg lennék lepve ha csak egy köbméter földet is kiástak volna, és nem csak a terveik nagyok...
Mizu - Mzperiksz IGEN a haszonszerzés a meggazdagodás a célja hiszen ez minden vállalkozás alapja de ehhez nem mi vagyunk az alanyok a fent említett rutin és tudás miatt.
tehát fussunk neki újra a bemutatkozásnak tájékoztatásnak és egyebeknek és akkor lehet belõle valami.
..engem az érdekelne,hogy mi szükség van bunkerre?...milyen katasztrófa vagy háború indokolja Magyarországon?...már csak azért kérdezem ,mert nem sok stratégia célpont van hazánkban....talán Paks...vagy nem is tudom...de itt egy jó kis demó,hogy mi az a terület ahol aggódni lehet egyáltalán http://www.carloslabs.com/projects/200712B/GroundZero.html
..végül is tornádók nincsenek...tájfun,hurrikán nincs...a rablások ellen nem jó.."mert bölcsõd lesz a koporsód"...az atomháború esélye pedig elhanyagolható...és tuti akkor lesz valami amikor elérhetetlen távolságba van a bunker....
Mondjuk az "Asteroid Inpact" funkció az azért elég demoralizáló...de pl a " 50 megatonnás Tsar Bomba"...már a túlélhetõ kategória...persze szél ellen...
Lekvár
02-24-2015, 09:32 AM
Namostasztán jól elzavartátok szerencsétlent...!
Módszeresen kell adagolni a sokkterápiás kérdéseket!
Pedig én olyan szívesen beszélgettem volna vele, még egy csomó "naív" kérdésem lett volna!
Egy biztos, jól írták a társak: az infókat ide mindenki ingyen hozza, ez az igazi NON PROFIT közösség. Itt üzleti tevékenységet NEM fogsz tudni reklámozni.
Akik itt vannak, inkább kifelé mennek a társadalomból egy ideje, az meg nem túl jövedelmezõ... nem telik bunkerra, és nem akarunk nyilvántartott tagok lenni sehol.
Szóval MAFELSZ, fel van adva a lecke, a kérdés is sok...meg húsba vágó, de INNEN SZÉP GYÕZNI, bár a döntetlen is szép! :)
(Tipp: Szépen egyesével megválaszolni mindenkinek! )
Dream_walker
02-24-2015, 03:50 PM
..engem az érdekelne,hogy mi szükség van bunkerre?
Ugyanannyi szükség van rá, mint svájcban, ahol az elborult agyú helyiek (nevetséges, csekély értelmû népség) a mai napig magánbunkerek és óvóhelyek tízezreit tartják fenn, sokszor nagyon komoly védelmi fegyverzettel ellátva ;) De õk buták, nem kell foglalkozni velük.
MAFELSZ
02-25-2015, 11:42 PM
Nagy igazság! :thumbup
Nos MAFELSZ, akkor kérünk némi konkrétumot is, itt a lehetõség hogy megcáfold a kétkedõket!
- Kérek egy referenciamunkáról képeket!
- Mondj összeget a legolcsóbb általatok épített, és a legdrágább általatok épített menedékre!
- Az óvóhely energiaellátását hogyan oldjátok meg? (A fõ és a tartalék rendszer...)
- Mekkora a rendszer átlagos energiafogyasztása 4 fõ esetén?
- Milyen közmû meglétét igényli a menedék? (Áram, víz, gáz...)
- A szerkezeti elemek milyen földmélységet viselnek el? (Mekkora volt a legmélyebb gödör amit ástatok?)
- A vízszigetelés a talajvíz emelkedését elviseli?
- A belsõ páralecsapódást hogyan küszöbölitek ki?
- Szennyvíz elvezetése hogyan történik?
- Hány literes puffer víztartállyal szerelitek a vízrendszert?
- Légcserélõ milyen szûrõrendszerrel van ellátva? (Van tartalék oxigén rendszer?)
- Hány Ah-s akku van beépítve az energiarendszerbe?
Tekintsd a kérdéseket REKLÁM lehetõségnek!
Köszi a kérdéseidet.
De sajnos ezekre itt nem fogsz választ kapni. Két okból. Egyrészt mert a részletes válasz több oldalnyi lenne, ennyit pedig nem szeretnék itt gépelgetni. Másrészt azért, mert értelme sem lenne. Akit érdekel, az megkeresi a QUIXAFE-et, és egy SZEMÉLYES konzultáció keretén belül választ kap ezekre a kérdésekre. Annyit azért elárulok, hogy szinte semmit nem kellett nekünk kitalálnunk, hisz az ilyen jellegû építmények készítésének nagy múltja van. Ezen felül az épíész mérnökeink közt ketten is vannak, akik 10 éven keresztül a metróépítésen dolgoztak, mint tervezõk. És itt most tessék mellõzni a magyar metró építési sebességével való élcelõdést, ez nyilván nem a mérnökökön múlott. Egyszóval a technikai kérdésekre mind van válasz. A legegyszerûbb bunker, ami csak rejtõzködésre való, kb. 150.000 ft-tól indul m2-enként. A legbonyolultabb, amely robbanásbiztos ajtóval, ABV szûrõvel, külön energiaellátással, vízrendszerel, stb kerül kiépítésre, annak az ára az 1.000.000 ft-ot is elérheti m2-eként. Sok kütyüt, amit beépítünk, megtalálsz a Respirátor honlapján, bár ezek egyéb forrásból lényegesen olcsóbban beszerezhetõek. Pl. egy nagyteljesítményû ABV szûrõ, mely akár 20 ember levegõellátását is biztosíthatja, 7-800.000 ft. Ha azonban a belsejét megvesszük közvetlenül izraelbõl a gyártótól, és itt építünk rá házat, fele annyiból kijön. Még egyszer..Örülök, hogy ilyen felkészült kérdéseid vannak, bár csak mindenkinek lenne minimum ennyi fogalma egy óvóhely felszerelésének részleteirõl.
Üdv
Norbert
MAFELSZ
02-25-2015, 11:47 PM
Namostasztán jól elzavartátok szerencsétlent...!
Módszeresen kell adagolni a sokkterápiás kérdéseket!
Pedig én olyan szívesen beszélgettem volna vele, még egy csomó "naív" kérdésem lett volna!
Egy biztos, jól írták a társak: az infókat ide mindenki ingyen hozza, ez az igazi NON PROFIT közösség. Itt üzleti tevékenységet NEM fogsz tudni reklámozni.
Akik itt vannak, inkább kifelé mennek a társadalomból egy ideje, az meg nem túl jövedelmezõ... nem telik bunkerra, és nem akarunk nyilvántartott tagok lenni sehol.
Szóval MAFELSZ, fel van adva a lecke, a kérdés is sok...meg húsba vágó, de INNEN SZÉP GYÕZNI, bár a döntetlen is szép! :)
(Tipp: Szépen egyesével megválaszolni mindenkinek! )
Bocsás meg, ezt a hozzászólásodat csak azután olvastam , miután az elõzõre már válaszoltam. Úgy érzem, alapvetõ félreértésben vagy, ami nem baj persze, hisz nem kell mindenben egyetértenünk. A legfontosabb különbség köztünk, hogy nekem eszem ágában sincs harcolni senkivel. Így esélyem sincs a gyõzelemre. Az elmúlt 20 évben, amióta emberekkel foglalkozom, megtanultam, hogy sokkal inkább abba kell energiát fektetni, akit érdekel az én ötletem, mint azokba, akik ellenállnak. Így bár lehet, hogy ezt gyõzelemként fogod értékelni, és ha így van, gratulálok is e nemes gyõzelmedhez, de én nem azért vagyok itt, hogy téged bármirõl is meggyõzzelek. Ha zavar a jelenlétem, biztos megvan a lehetõséged, hogy ne olvasd el a bejegyzéseimet. Ezzel együtt kívánom, hogy az út, amit követsz, virágzó legyen számodra, mert hiszem, hogy nem vagyunk harcoló ellenfelek. Mint ahogy abban is biztos vagyok, hogy nem is leszünk....De üzletfelek sem...Mint említettem, min 150.000 ft/m2...:)
MAFELSZ
02-26-2015, 12:00 AM
...bocsi,de rossz úton jársz....ez egy fórum..fogalmazzunk úgy,hogy közösség...tekintsd úgy mint egy nagy asztal a kocsmában..sör nélkül..:cry:
..az itt beszélgetõ,viccelõdõ,néha egymásnak feszülõ és vitázó emberkék,nem pénz akarnak keresni ...ebben a témában pro és kontra elmondják a frankót...próbálj besimulni...nehéz tudom,de másként kritikák halmaza fog a fejedre zúdulni...
...itt a találkozók,információk..minden..teljesen ingyenes...ez nem reklám...ha reklámozni akarsz,beszélj Túlélõvel és kiteszi a honlapra(térítés ellenében,mellyel hozzájárulsz a Fórum mûködéséhez)..mellesleg nekem sem szipatikus,hogy egy üzleti vállalkozást így reklámozol...milyen lett volna már,ha Pityubátyám kérésére én pénzért teszek fel információkat a horgászfelszerelésrõl...
..ha akarod oszd meg a bunker paramétereit a többiekkel és hogyan kell csinálni...ha nem akarod mert ellesi valaki és megcsinálná magának inkább hagyjad,mert nem jól jössz ki belõle...mi itt egymást segítjük,lépj be tisztelettel köszönj és add hozzá a tudásod...INGYEN!
A másik téma az egyesület..én sem látom mi a cél..a tagdíjon kívül és az 1400 forintos könyvön kívül..a felkészülés...azért az tudd,hogy itt vérprofik vannak sokan ebben a témában..ez nem kifejezetten a riadt szemû zombik klubja..
..csak egy kérdés nem Te vagy Morpheusz????
Túlélõ bizonyára megbocsájtja, hogy idézek személyes üzenetébõl:
A weboldalatok linkjét tett be aláírásnak, akkor bármit írsz, ott lesz a link a hozzászólásod alatt. Én is úgy oldottam meg. :)
Ezen a fórumon nem tilos saját blogot, videót reklámozni. Kifejezetten megengedett, sõt ajánlott. ;)[/QUOTE]
És nagyon örülök, hogy itt vannak vérprofik. Ez szuper.De tényleg És remélem, hogy olvasgatva a hozzászólásokat, mi is tanulhatunk ettõl a vérprofi társaságtól. Aki pedig bunkerépítés témában felkeres minket, ingyen és bérmentve kap tanácsokat. Pénzbe az kerül, ha a QUIXAFE-val építteti meg, szerezteti be a felszereléseket, és szerzõdik üzemeltetésre is. Igen.A könyvnek meg ára van. Nyilván ha én elmennék a Te virágzó vállalkozásodba, és szeretnék onnan valamit, Te sem adnád ingyé. A papírt is meg kellett venni, a nyomdát is ki kellett fizetni, stb... Akit érdekel, megveszi, akit nem, az meg nem veszi. Ez ilyen egyszerû. Valakinek már válaszoltam, aki feltette a kérdést, hogy ebbõl akarok-e meggazdagodni...Pár ezer példányban megjelent könyv, darabonként mondjuk 500 ft-os "haszon" ha nem is a MAFELSZ-re fordítanám, az mennyi is, Mondjuk egy milla....Hol van ez a meggazdagodáshoz?
A kritikákat pedig szeretem. Kétféle van belõlük. Az egyik a savanyú a szõlõ esete, és abból fakad, a másik pedig valós problémákat tár fel. Na..Arról lehet, és érdemes is beszélni.De amelyik személyeskedéssel kezdõdik, az figyelemre sem méltó. Pláne reagálásra.
Harcos üdv
Norbert
MAFELSZ
02-26-2015, 12:02 AM
És még valami.Ezt Morpheusz dolgot nem annyira értem. Ha választani lehetne, inkább NEO lennék....Jobb képû is, és a szerepe is elõremutatóbb..
Drága Testvérem!
De amelyik személyeskedéssel kezdõdik, az figyelemre sem méltó. Pláne reagálásra....ha ez amit írtam Neked személyeskedés...akkor "rossz úton jársz",hogy magamat idézzem..egyszerûen csak kevésbé kell nyomulni..ennyi a titok...a másik,hogy nem is tudnék veled személyeskedni,mert Te.. a Mi szó mögé bújsz..(nem derült még ki ,hogy kik azok a Mi)
Az egyik a savanyú a szõlõ esete, és abból fakad, a másik pedig valós problémákat tár fel...nézd ,fogalmam sincs Kik vagytok..egész addig amíg be nem regisztráltál azt sem tudtam,hogy a világon vagytok (már,hogy én is többes számban beszéljek rólad)..ugyan mit irigyelnék attól akirõl nem tudok semmit..és miért irigyelnék bármit is...tanyát,terepjárót,saját tavat,virágzó vállalkozást???...mit irigyeljek szerinted?
Mondjuk egy milla....Hol van ez a meggazdagodáshoz? ..sok felkészülõ itt egy év alatt keres ennyit..és ebbõl él,tartja el a családját...és készül a tehetségéhez mérten...én ezeket az embereket nagyra értékelem!....de akinek egy milla aprópénz,azzal azt hiszem nem lesz közös témánk!
Nyilván ha én elmennék a Te virágzó vállalkozásodba,..értem a gúnyolódást...bár az okát azt nem...
Na mindegy ..jó szándékkal felhívtam a figyelmedet pár dologra...válaszoltál amit gondoltál...ennyi..további közös témánk nincs!
További sok sikert és jó egészséget kívánok! Szevasz!
De üzletfelek sem...Mint említettem, min 150.000 ft/m2...:)..ez csúnya volt...:mad:
Törölt_fórumtag2
02-26-2015, 07:03 AM
Annyit jegyeznék meg, hogy vannak olyan emberek is, akik írnak egy vagy több könyvet a felkészülés témakörében és azt ingyen, haszon szerzés célja nélkül felteszik a netre.
Azért, hogy valóban hasznos dolgot tegyenek és felrázzák az embereket.
Nem minden a pénz.
Lásd. Papica.
Lekvár
02-26-2015, 10:05 AM
Hadd mondjak valamit:
Évekig dolgoztam oktatóként, és azt tapasztaltam, ha a saját példáddal nem tudsz valamit bizonyítani, akkor annak nincs is értelme.
A következõ hozzászólásom MAFELSZ-nek ajánlom. Szeretném megmutatni egy saját példával, hogy milyen mélységekben lehet mérni az itt levõ társak felkészültségét. Itt mindenki TUD és MEGOSZT valamit... Hangsúlyozom, nem magam akarom fényezni vagy reklámozni… ettõl nem lesz zsírosabb a kenyerem. :)
Az elõzmény három évre nyúlik vissza, ugyanis akkor kezdtem bele a „Menedék 01” projektbe.
Az objektum túlélésre készült, néhány rendszere még nincs befejezve, de lakható.
Nem szándékozom minden paraméterét megadni, és ennek szerintem érthetõ okai vannak.
Három hónapja lakunk benne a feleségemmel, és voltaképp a „tesztüzem” folyik. Sok hiba elõjött, sokat kijavítottam, és sok tapasztalat van, de még nem vagyok megelégedve a kapacitásával. A legnagyobb probléma a párásodás volt.
Az én Menedékem 5x3m alapterületû és 2,6m belmagasságú.
Az építési költségek valahol 50 000.-/négyzetméter körül mozognak, de úgy hogy MINDENT én csináltam, minden szak és segédmunkát. Úgyhogy ez az összeg a voltaképpeni anyagköltség. Minden csavart , vasalatot és elemet személyesen ismerek, tudom mit bír. Három év szabad ideje van benne.
Ez az összeg sem kevés, de amikor belekezdtem épp kihátráltam a fogyasztói társadalomból, egy jól fizetõ állásból… és még induláskor „sok pénzem” volt.
A vízönellátás topikban anno tettem fel képet a norton kút beépítésérõl.
A rendszer sajnos egyelõre igényli a villamos hálózat meglétét, de folyamatban van az alternatív 12V-os rendszer telepítése. A fûtés egyelõre 1Kw-os elektromos hõsugárzóval van megoldva, ez stabilan 16-21C (éjszakai-nappali) hõmérsékleten tartja a helységeket. Havi szinten a fûtés 9000.- ba kerül.
A fûtési alternatíva megvalósítása is tervben van…
Felépítés szerint két különálló, de egy légterû helységre bontható.
A belépés után a konyha-étkezõ-mosdó…mindenes helységbe érkezünk. Itt a fõzési lehetõséget egy rezsóval , vízellátást norton kúttal oldottam meg.
A második a nappali-háló-kommunikációs… helység.
A levegõellátást egyelõre két rendszer szolgálja, egy keresztirányú szûrõs légcserélõ, és egy változtatható teljesítményû, de állandó üzemú elszívó. A harmadik biztonsági rendszer még nincs kész.
A világítás már két külön feszültségrõl üzemel, de a fénycsatornás nappali rendszer még befejezetlen.
Tudom hogy bele lehet kötni egyes rendszerek létjogosultságába, sõt akár az egész Menedék koncepcióba is… DE nekem megfelel. Ez az én alternatívám az omladozó penészes parasztházra, ahol évekig laktunk.
Néhány képet közzéteszek, az egyiken felismerhetõ (REKLÁM!!!), Zacskóbicskától rendkívül jutányosan vásárolt Cold Steel kukri machete. Elnézést a kupiért, nem pakoltam el. :)
GAZDA
02-26-2015, 11:23 AM
Annyit jegyeznék meg, hogy vannak olyan emberek is, akik írnak egy vagy több könyvet a felkészülés témakörében és azt ingyen, haszon szerzés célja nélkül felteszik a netre.
Azért, hogy valóban hasznos dolgot tegyenek és felrázzák az embereket.
Nem minden a pénz.
Lásd. Papica.
Lehet nem a legjobb példát választottad! Papicát szerintem okkal tápozza valaki!
Törölt_fórumtag2
02-26-2015, 11:26 AM
Lehet nem a legjobb példát választottad! Papicát szerintem okkal tápozza valaki!
Ha már belekezdtél...:)
Milyen okkal "tápozza" és ki?
GAZDA
02-26-2015, 11:43 AM
Ha már belekezdtél...:)
Milyen okkal "tápozza" és ki?
Nem fura hogy milyen gyorsan befutott? Hogy hirtelen mindenhová van kapcsolata, profi technika, könyvet írnak neki stb.?
Törölt_fórumtag2
02-26-2015, 12:05 PM
Vannak itt, a fórumon, olyanok akik sokkal közelebbrõl ismerik.
Nem kívánok az õ nevükben is beszélni. Õk sokkal objektívebben tudnának ebben a témában nyilatkozni.
Nem messze lakom Papicától, látásból ismerem. A benyomásom, hogy ugyanolyan csóró, átlag polgár, mint, akár jómagam.
Viszont, nagyon sok ismeretet átadott az írásain, videóin keresztül, amiért hálás vagyok neki. Nem hallottam, hogy bárkitõl is pénzt kért volna.
A véleményem, hogy egyszerûen csak tenni akar és keresi a lehetõségeket, kapcsolatokat. Ezért még nem kárhoztatok el senkit.
Amit írsz, az nagyon nem konkrét dologról szól. Csak feltételezés, amit szerintem kár volt másokkal megosztani.
Tudod, a pletykák így indulnak el...
WestBam
02-26-2015, 12:24 PM
Szintén jelezném, hogy nem értek egyet sem a "befutott" sem a "tápozzák" dologgal. A tudás amit átad a videókkal viszont "megfizethetetlen", természetesen ingyen és szerintem még a yt sem tol neki vissza zsét mert akkora nézettsége nincs a videóinak (amit ha tolnák biztosan nem egy vacak kamerával venne fel hanem minimum egy eos 70d-vel vagy legria hf g-vel).
fixy007
02-26-2015, 01:27 PM
Megosztanád velünk hogy honnan van ilyen információd? Kiváncsi lennék rá! Mert ez így csak egy rosszindulatú feltételezés, ami a pitiáner írigy emberek ismérve!
Ui:Én tudom honnan van technika, könyv stb. te viszont soha nem fogod megtudni!
Nealden
02-26-2015, 02:29 PM
Most komolyan érdemes ezen vitatkozni? Mindenkirõl beszélnek mindent. Itt meg különösen hajlamosak vagyunk bizonyos dolgok mögé...bizonyos dolgokat látni, még ha ott sincsenek. Ezért írogatunk ide is :). Én csak és kizárólag nagyon hasznos és fontos dolgokat láttam tõle. Hitelesnek tartom úgy, hogy soha egy percet sem beszéltem vele. Tiszteletem azoknak akik kiállnak és vállalva arcukat, gondolataikat elmondják és átadják a köznek a tapasztalatokat. Most komolyan...tõlem az IÁ is lehet mögötte...ha kiderülne...az nem egy rossz pont Papicának, hanem egy jó az IÁ-nak :).
GAZDA
02-26-2015, 04:05 PM
Jó szándékkal szólam hogy ne hagyjátok magatokat megvezetni. Ezért nem kellene nekem ugrani. Szomorú ha egy társaságban tabu témák vannak amit nem lehet megvitatni.
Hogy tudjátok semmi közöm a figurához de felismerem a módszert ahogy felépítenek valakit, aki aztán a megadott irányba vezeti az embereket. A könyveit én is olvastam és megnéztem a videókat és az a véleményem, hogy bár egyenként hasznos lehet amit mond de ezekbõl a videókból ÖSSZESSÉGÉBEN nem kaptam használható információt és több esetben féligazságokat mond ami a hazugság legveszélyesebb formája. Nem tudom nem észrevenni a két könyvben hogy viszonyul a rendvédelmi szervekhez, nektek nem tûnik fel mennyire különbség van ebben a témában??? Milyen érdekes hogy most már egyre profibb technikája is van!
Lehet én vagyok üldözési mániás de inkább az legyek mint birka! A személyeskedõ hozzászólásokat pedig visszautasítom, én nem személyeskedtem kérek mindenkit a normális párbeszéd kereteinek betartására.
..engem az érdekelne,hogy mi szükség van bunkerre?...milyen katasztrófa vagy háború indokolja Magyarországon?...már csak azért kérdezem ,mert nem sok stratégia célpont van hazánkban....talán Paks...vagy nem is tudom...de itt egy jó kis demó,hogy mi az a terület ahol aggódni lehet egyáltalán http://www.carloslabs.com/projects/200712B/GroundZero.html
..végül is tornádók nincsenek...tájfun,hurrikán nincs...a rablások ellen nem jó.."mert bölcsõd lesz a koporsód"...az atomháború esélye pedig elhanyagolható...és tuti akkor lesz valami amikor elérhetetlen távolságba van a bunker....
Mondjuk az "Asteroid Inpact" funkció az azért elég demoralizáló...de pl a " 50 megatonnás Tsar Bomba"...már a túlélhetõ kategória...persze szél ellen...
..még mindíg várnám nagy tisztelettel,hogy mi indokolja a bunker építést Magyarországon...
...egy válasz érkezett,,"azért,mert Svájcba is van!"..:confused:
..van esetleg olyan szaki aki kifejtené bõvebben miért is kell bunker ???
--nézzük....
Természeti katasztrófa?..az árvíz ellen nem jó,szélviharok ellen (Mo.on max 130 km/ó) értelmetlen,tûzvész ellen minek?...villámcsapáskor,csak igen jó reakció idejû emberke ér le :)..hideg ill. hóhelyzetnél felesleges..földrengésnél pedig....na hát ez megint a matematikailag elhanyagolható kategória...nem tudom,kihagytam valamit?
Ipari katasztrófa..a környezetszennyezésre,globális felmelegedésre nem jó...aki vasút,kikötõ vagy ilyen gyár ,telephely mellett lakik..az megint csak igen jó idõt kell hogy fusson(már ha otthon van),mert ezek nincsenek bejelentve.
Bûnözés,zavargás,erõszak...addig életképes amíg fel nem fedezik(vagy a markolós aki ásta ki nem kotyogja a kocsmába),de ha megtalálják..hát fél üveg benzin vagy pálesz és lángol az egész..halálos csapda...
gazdasági csõd..az építése az biztos ,hogy az :),a fenntartása a folytatás....
polgárháború...megjósolhatatlan meddig tart és mikor kezdõdik...amúgy is kifullad Mo-on egy kis Pesti cécóba...nyugodtan lehet mászkálni,nem kell ücsörögni a ciszternába...
Háború hagyományos....azt ugye senki nem gondolja,hogy mongol lovasok fognak vágtatni vagy mustárgázt dobál a tüzérség....B-52-tõl sötétlik az ég és T- 52-ek vívnak a tigrisekkel....az akkor volt...Bár az Ukrán konfliktus hasonlít erre,de kérdem én...nálunk milyen sérelmek vezetnének ilyen csatározáshoz?....
..a mai modern hadviselés..egyrészt a virtuális térben folyik,más rész olyan technika van ami ellen nem véd a bunker..drónok,mûholdak,kis létszámú és jól képzett haderõnemek..a mai technikával már nem is kell látni az ellenfelet..a robotok háborúznak...ez megint a matematikailag elhanyagolható kategória,hogy mit tudom én..Cserkeszõlõ hatodik utcájában lévõ 22 éves családi ház stratégiai célpont lenne egy másfél millió dolláros robotrepülõgépnek...és ha mégis..megint itt a kérdés otthon van a boldog bunker tulajdonos és tud idõben reagálni?
Atomháború..ott a kis demó..ott látni,mekkora sugarú a pusztítás....csakhogy ki mondja meg és mikor,hogy a rakéta,bombázó úton van és a hátsókert a célpont?..ha valahol elengednek egyet..senki nem tudja csak a szervek...az meg a félnyolcas hírek elõtt célba ér....egyébként sem értelmes ez a hidegháborús készülõdés egy totális atom apokalipszisre...ja.. és közvetlen találatot nem bírja ki...és ha be is válik egy apokalipszis és feljön a bunkerész fél év múlva...minek?..nincs semmi...nem lehet vetni,nincs víz,nincs napfény,nincs gyümölcs,sem állatkák....a pár megmaradt rákos szerencsétlen meg a szemétbe turkál és megeszi egymást...inkább fel sem kell jönni ..
Szóval a krumpli,zöldség tároláson kívül személy szerint nem látom értelmét!De nagyon kíváncsi vagyok mások álláspontjára!
GAZDA
02-26-2015, 04:36 PM
Doom
Milyen szkeptikus lettél mostanság!:-D Szerintem akkor van értelme egy bunkernek ha saját erõbõl a csapat meg tudja építeni. Akkor le lehet ott tárolni felszereléseket amit 1. nem kell cipelni 2. nem vágnak sittre miatta a zsaruk. Elméletileg lehetne támpontnak használni egy gerillaharcban de ahhoz több kell és rengeteg felszerelés.
Doom
Milyen szkeptikus lettél mostanság!:-D..dehogy,csak beszélgetek és több oldalról is nézem a dolgokat..de ne rólam legyen szó,hanem a bunkerekrõl :)
A topic témája Felkészülni,vigyázz! De mire is?
..nahát pár dolog a teljesség igénye nélkül amit valóban indokoltnak és elképzelhetõnek tartok..
ami teljesen rendben van..
..legyen a kocsin jó gumi,fel legyen készítve a hosszú utakra,legyen víz,tartós élelem,takaró,lapát,az átlagosnál több pénz...hiba esetén javításra esetleg motelra..zseblámpa,fejfájás csillapító és a szedett orvosságok...
..legyen otthon bõven készpénz(ha van deviza,arany még jobb)..pont az ilyen esetekre mint most ez a bankügy..és a rendkívüli kiadásokra..
..legyen pár karton ásványvíz otthon,ha leáll a vízmû áramszünet vagy hiba miatt..
..legyen otthon bõven élelmiszer..betegségre,váratlan vendégek..
..legyen megtakarítás munkanélküliség,betegség,rendkívüli kiadás..
..vidéki ház vagy kiskert...zöldség,gyümölcs,kisállatok ...egészséges értelmes elfoglaltság..
..képzés..testi,szellemi..egy kis séta, kocogás,olvasás vagy tanulás nem árthat..sõt...
..mentális egészség..jóban lenni az emberekkel...családdal,szomszédokkal,kollégákk al..
Most hirtelen nem jut több az eszembe..nem kell túlzásba vinni..az óvatosság és az ésszerû felkészülés fontos és jó dolog...de van egy határ...
GAZDA
02-26-2015, 08:54 PM
Doom
Jó dolgokat írtál indulásnak de tényleg úgy érzed, hogy ennyi elég lesz?
Pityubá
02-26-2015, 09:28 PM
..ha be is válik egy apokalipszis és feljön a bunkerész fél év múlva...
DOOM, a bunkerész saját kútfõbõl van ?
Tetszik ez a megfogalmazás. :D
Egyébként teljesen egyetértek véled.
Dream_walker
02-26-2015, 10:06 PM
..még mindíg várnám nagy tisztelettel,hogy mi indokolja a bunker építést Magyarországon...
..van esetleg olyan szaki aki kifejtené bõvebben miért is kell bunker ???
Szóval a krumpli,zöldség tároláson kívül személy szerint nem látom értelmét!De nagyon kíváncsi vagyok mások álláspontjára!
Doom, te erre sosem fogsz igazi választ kapni. Azért nem fogsz, mert ugyan írod, hogy kíváncsi vagy, igazából nem vagy az. Ha tényleg az lennél, akkor megértenéd, sõt, magadtól rájönnél, hiszen gondolkodó ember vagy. Ezért az, aki erre a kérdésre válaszol neked, az a falra hányja a borsót.
De megsúgom, nem az indokolja, hogy svájcban van. Ugyanaz indokolja, ami svájcban IS. Ezeket az okokat elhinni senkinek sem fogod, mert kívül esnek a látókörödön. Ha nem így lenne, akkor meg sem kérdezted volna.
De ha tényleg, igziból, valóban kíváncsi vagy, akkor egyszerûen csapd fel az enciklopédiát, keresd meg a bunker szóhoz legközelebb álló magyar kifejezést (én az óvóhelyet javaslom), és olvasd el, amit ott írnak. Ha az a válasz nem megfelelõ neked, akkor gratulálok, ebben az életben sikerült eggyel több rejtélyhez hozzájutnod, mint amennyi egy átlagembernek jut ;)
Nem tudom, de én biztosan rámozdulnék egy óvóhelyre, ha sok pénzem lenne. Nálunk se olcsó, de cégek gyártják, szállítják, felszerelve mindennel. Nem bunker, hanem óvóhely, fûtéssel, víztisztítóval, mindenfélével felszerelve. Nekem kéne. Ha lesz majd felesleges 100ezer dollárom, akkor beszerzek egyet. De valószínûleg sose lesz annyim. :haha:
fixy007
02-27-2015, 03:21 AM
Jó szándékkal szólam hogy ne hagyjátok magatokat megvezetni. Ezért nem kellene nekem ugrani. Szomorú ha egy társaságban tabu témák vannak amit nem lehet megvitatni.
Hogy tudjátok semmi közöm a figurához de felismerem a módszert ahogy felépítenek valakit, aki aztán a megadott irányba vezeti az embereket. A könyveit én is olvastam és megnéztem a videókat és az a véleményem, hogy bár egyenként hasznos lehet amit mond de ezekbõl a videókból ÖSSZESSÉGÉBEN nem kaptam használható információt és több esetben féligazságokat mond ami a hazugság legveszélyesebb formája. Nem tudom nem észrevenni a két könyvben hogy viszonyul a rendvédelmi szervekhez, nektek nem tûnik fel mennyire különbség van ebben a témában??? Milyen érdekes hogy most már egyre profibb technikája is van!
Lehet én vagyok üldözési mániás de inkább az legyek mint birka! A személyeskedõ hozzászólásokat pedig visszautasítom, én nem személyeskedtem kérek mindenkit a normális párbeszéd kereteinek betartására.
Mivel továbbra is próbálod rossz színben feltüntetni Papicát, kérlek ezt ne folytasd!
Továbbá megkérnélek hogy az általad leírt dolgokat 24 órán belül tényekkel támaszd alá/erõsítsd meg. Az üres rizsára nem vagyok kíváncsi, csak a tényekre.
Ha ez nem sikerül, akkor az vastagon téged mínõsít itt a fórumtagság elõtt. A lehetõséget megkaptad, próbálj élni vele!
Egyetértek fixy007-el. Ha valakinek baja van Papicával, az személyesen vele beszélje meg a dolgot.
Doom, te erre sosem fogsz igazi választ kapni. Azért nem fogsz, mert ugyan írod, hogy kíváncsi vagy, igazából nem vagy az. Ha tényleg az lennél, akkor megértenéd, sõt, magadtól rájönnél, hiszen gondolkodó ember vagy. Ezért az, aki erre a kérdésre válaszol neked, az a falra hányja a borsót.
-értem...tehát ha nincsenek érvek..akkor jön a személyeskedés..meg a hülyének nézés....de ezen lépjünk túl,mert nem fontos az én személyem,az sem ,hogy a kérdést én tettem fel....
A kérdés az ,Hogy mi szükség van bunkerre????...a Miért?..tudjátok..ez az a szó ami emberré tesz minket,nem bólogató birkává.....
..felvetõdnek itt témák ..pl legutóbb az önellátás...ÓÓÓÓÁÁÁÁUUU! BIGLÁJK!!!!!...bunker...dettó...és a miért?..mi szükség van rá?..van e értelme?..a befektetett energia eszköz,pénz,források meghozzák a remélt sikert vagy másban kell gondolkodni?...szóval miért?
...más...az azért érdekelne,hogy építési engedély köteles e a bunker?...számla van e?(már csak a garancia érvényesítése miatt is),vannak e minõsítései,a hatóságoktól jóváhagyás...ha nem...hát ha megszûnik a cég,hogyan érvényesül a garanciális és karbantartási szerzõdés (nem csak erre cégre vonatkozik)..ha van minden akkor meg hol van itt a titkosság?
Doom
Jó dolgokat írtál indulásnak de tényleg úgy érzed, hogy ennyi elég lesz? ..ma és most..amikor semmiféle veszély nem fenyeget..max betegség vagy munkanélküliség..szerintem bõségesen elegendõ...az hogy mi lesz?...Te tudod?...mert nekem fogalmam sincs!...akkor mire készüljek..mit vegyek?..mit építsek?
..az hogy mi lesz?...Te tudod?...mert nekem fogalmam sincs!...akkor mire készüljek..mit vegyek?..mit építsek?
Már elég sokszor leírtuk. Nem lehet tudni hogy mit hoz a jövõ, ezért jobb mindenre készülni. Ennyire egyszerû. Amúgy is nagyjából ugyanaz kell mindenre. Víz, élelem, óvóhely, tûz, védelem, többek között. Bármilyen katasztrófa üt be, mindegyikre szükség van.
Azt mondjuk nem értem, hogy ha valakinek bunker vagy óvóhely kell és pénze is van rá, akkor miért ne lehetne neki? Én jobbnak tartom az ilyen befektetést, mint azt hogy valaki elszerencsejátékozza a vagyonát.
Gondolj arra, hogy a legtöbb embernek nincs ilyesmire pénze, de akinek van, annak ez befektetés. Nekem se lenne rá, de van olyan akinek telik.
GAZDA
02-27-2015, 06:25 AM
fixy007
Ki akarja rossz színben feltüntetni????? Annyit mondtam hogy nem kellene birka mód követni! Ez miért számít szentségtörésnek???
A 24 órás ultimátumara nem is tudok mit mondani! Mi lesz ha lejár, lebokszoljuk a dolgot? :-D
Nem lehet tudni hogy mit hoz a jövõ, ezért jobb mindenre készülni. Ennyire egyszerû. Amúgy is nagyjából ugyanaz kell mindenre. Víz, élelem, óvóhely, tûz, védelem, többek között. Bármilyen katasztrófa üt be, mindegyikre szükség van.---ezzel tökéletesen egyetértek...:thumbup
Azt mondjuk nem értem, hogy ha valakinek bunker vagy óvóhely kell és pénze is van rá, akkor miért ne lehetne neki? Én jobbnak tartom az ilyen befektetést, mint azt hogy valaki elszerencsejátékozza a vagyonát....ha megfigyelted egyszer sem írtam,hogy ne legyen vagy totális baromság....mindössze a kérdés az,hogy mi indokolja Magyarországon?..ez egy egyszerû és nagyszerû kérdés..nem kell túlmisztifikálni...a válaszokkal pedig sokat segítene a tisztelt Fórumközösség...mivel azok akiknek van rá pénze legalább tudják milyen és mit kell beletenni,mivel ismerik a reális veszélyforrást..ami valós fenyegetés...személy szerint én nem látok per pillanat ilyen okot,ami persze nem azt jelenti,hogy nincs..lehet csak az én figyelmemet kerülte el...
A szerencse játéknál az is jobb ha befizet valaki egy nyaralásra..pihen és feltöltõdik..az is felkészülés ha úgy vesszük.
Gondolj arra, hogy a legtöbb embernek nincs ilyesmire pénze, de akinek van, annak ez befektetés. Nekem se lenne rá, de van olyan akinek telik. igen ahol indokolt ott jó befektetés,mert életet ment..pl nálatok a keleti-parton van létjogosultsága a tornádók miatt..egy ártéren meg kell emelni az építményeket...a folyamatos háborús zónákba pl.a Gázai övezet szintúgy van létjogosultsága..ezt nem vitatom...
Tehát a kérdés(ez nam csak Neked szól)..
Mi indokolja Magyarországon egy bunker megépítését?Mik azok a belátható idõn belüli gazdasági,társadalmi,politikai,természeti,ipari katasztrófa helyzetek amik indokolttá teszik az építést és a fenntartást?
..ennél egyszerûbben nem tudom feltenni..lécci ne személyeskedjetek már..nincs értelme...ja és a dollár összeomlását hagyjuk már...meg a Z.háborút,meg az ufókat...valódi, kézzelfogható dolgok érdekelnének..gondolom nem csak engem..
De,hogy maradjunk a topic témájánál...mivel a felkészülés olyan fokára jutottam,amit nem nagyon látom értelmét,hogy tovább fejlesszek(a szinten tartáson kívül) ..válaszút elé érkeztem...
Nem csinálom tovább,nem költök rá többet..van ami van..megoldom ezzel ..ez a ma felmerülõ összes veszélyforrásra megfelelõ védelmet nyújt.
Tovább fejlesztem és betont húzok a fejem fölé..ami sok mindenre jó,de elvész a mobilitás...és indokolt e egyáltalán?
Tovább fejlesztem és a mobilitásra gyúrok rá,megfelelõ jármû és több elrejtett készlettel....ez indokolt?
Tehát nem lettem troll,nem lettem,szkeptikus..... csupán megálltam gondolkodni!
Ha szigorúan vesszük abba hagytam a prepperkedést,mert egyszerûen ezen a szinten ahol most vagyok nincs értelme tovább vásárolni,stb....
Szia,
abba hagytam a prepperkedést,mert egyszerûen ezen a szinten ahol most vagyok nincs értelme tovább vásárolni,stb....
Szerintem tovabbtanulni mindig van ertelme.
Bel
Pityubá
02-27-2015, 04:30 PM
Doom, tudod mi a mondás a jó pappal, aki haláláig tanul ?
Szóval te se hagyd abba a tanulást és jó pap leszel, vagy... "ez morbid".
Na csak poénkodtam. :D
Szia,
abba hagytam a prepperkedést,mert egyszerûen ezen a szinten ahol most vagyok nincs értelme tovább vásárolni,stb....
Szerintem tovabbtanulni mindig van ertelme.
Bel
Doom, tudod mi a mondás a jó pappal, aki haláláig tanul ?
Szóval te se hagyd abba a tanulást és jó pap leszel, vagy... "ez morbid".
Na csak poénkodtam.
..nyilván..:thumbup..bár inkább tapasztalat szerzésnek nevezném...jó kis kirándulások,pecázások,séták az erdõben,videó nézések,sok olvasás(megvan minden amit gondoltam..utol kell érnem magam).....úgyhogy most már ragadnak a dolgok mint a kosz...:)....csak vihetnék már az eladó cuccukat..mert még van egy nagy beruházás,amit szeretnék..de azt inkább a mindennapokra szánnám mint a világvégére...5115
Dream_walker
02-27-2015, 06:21 PM
-értem...tehát ha nincsenek érvek..akkor jön a személyeskedés..meg a hülyének nézés....de ezen lépjünk túl,mert nem fontos az én személyem,az sem ,hogy a kérdést én tettem fel....
A kérdés az ,Hogy mi szükség van bunkerre????
Gyorsan az elején, a többit majd késõbb olvasom el.
Ne legyél ilyen mimóza.
Ezt már megbeszéltük. Az, hogy nem tetszik az, amit neked írok, nem személyeskedés. Még ha esetleg elképesztõ fontosságot is tulajdonítasz magadnak (mert hát tedd fel a kérdést, mégis miért kellene téged itt bárkinek meggyõznie? Miért kellene indokolni itt bármit is? Fõleg úgy, hogy leírtad, szerinted értelmetlen. Ez az álláspontod, miért várod el, hogy valaki itt koptassa a száját a te kedvedért? Feleslegesen, mert ismétlem, világosan leírtad, szerinted nincs értelme a bunkernek mo-n.), akkor se vedd ennyire komolyan. A hülyének nézésen meg ne aggódj, ha annak foglak nézni, azt megmondom, pontosan a megfelelõ szavakkal. Az személyeskedés lesz. Ez nem az. Nem minõsítelek téged, csak elmondom, hogy mit csinálsz. Ha nem tetszik, amit hallasz, nem a hírnök fejét kell levágni.
Jól megfogalmaztad. Nincsenek érvek. De pontosítok, és megismétlem, nekem nincsenek érveim. Lennének amúgy, de úgysem értenéd. Nem azért, mert hülye vagy, hanem azért, mert nem akarod megérteni, nem fér bele a saját valóságodba.
Te nem kíváncsi vagy mások álláspontjára. Te egy tetszõleges álláspontot vársz, hogy utána ismét elmondhasd, szerinted nincs értelme.
Nekem nem kell elmondanod, én megértettem elsõre is. Ezért nem válaszolom meg az amúgy már megválaszolt kérdésed. Mert minek.
Ez a vélemény pedig nem személyeskedés, egyszerûen pontosan azokat írom neked, amiket a te szavaid jelentenek.
A személyeskedés az lenne, ha azt mondanám, hogy ezért te hülye vagy. A személyedet kellene minõsítenem ahhoz, hogy személyeskedni tudjak. Nem ezt teszem.
De lépjünk túl ezen, nem kell a mûbalhé. Kicsit vonatkoztass el. Fõleg attól, hogy egyedül te tetted fel ezt a kérdést. Ez azt jelenti, hogy mindenki más pontosan tisztában van a dolog lényegével. Te is, hiszen elolvastad. Csak éppen megérteni nem akarod. Márpedig akaratod ellenére senki nem gyõzhet meg semmirõl.
A kérdésed pedig nem kérdés. Illetve az, csak meg van válaszolva. A kérdés, hogy meg akarod-e érteni a választ, vagy újra és újra elmondatod magadnak valakivel, hogy utána huszárvágásként leírd, igen, ismét, hogy szerinted értelmetlen.
MAFELSZ
02-27-2015, 06:29 PM
Drága Testvérem!
...ha ez amit írtam Neked személyeskedés...akkor "rossz úton jársz",hogy magamat idézzem..egyszerûen csak kevésbé kell nyomulni..ennyi a titok...a másik,hogy nem is tudnék veled személyeskedni,mert Te.. a Mi szó mögé bújsz..(nem derült még ki ,hogy kik azok a Mi)
...nézd ,fogalmam sincs Kik vagytok..egész addig amíg be nem regisztráltál azt sem tudtam,hogy a világon vagytok (már,hogy én is többes számban beszéljek rólad)..ugyan mit irigyelnék attól akirõl nem tudok semmit..és miért irigyelnék bármit is...tanyát,terepjárót,saját tavat,virágzó vállalkozást???...mit irigyeljek szerinted?
..sok felkészülõ itt egy év alatt keres ennyit..és ebbõl él,tartja el a családját...és készül a tehetségéhez mérten...én ezeket az embereket nagyra értékelem!....de akinek egy milla aprópénz,azzal azt hiszem nem lesz közös témánk!
..értem a gúnyolódást...bár az okát azt nem...
Na mindegy ..jó szándékkal felhívtam a figyelmedet pár dologra...válaszoltál amit gondoltál...ennyi..további közös témánk nincs!
További sok sikert és jó egészséget kívánok! Szevasz!
Hamár, akkor Kedves Testvérem!
Nem kell profi netszörfer-nek lenni, hogy kiderítsd 3 kattintással, hogy ki vagyok. De ez nyilván nem érdekel, és ez nem is baj.Azért segítek..Mafelsz, Quixafe...honlap, kapcsolat, fészbukk....Kb ennyi.
Én az egy millát magamról írtam, nem másról.Nem vagyok érzéketlen, én sem így kezdtem. És azért, mert van akinek eggy éves fizetése egy milla, azért nekem miért kéne magam rosszul érezni. Másrészt pedig egy éves fizetése senkinek nem ad gazdagságot, így visszakanyarodtunk az eredeti mondatomhoz.Egy millából nem tudnék meggazdagodni.És az sem , akinek ez egy éves fizetése. Már most kezdem magam rosszul érezni, hogy ilyen hülyeségekkel foglalkozom, hogy ezekre a témát egyáltalán nem érintõ dolgokra reagálok, így a többit ki is hagynám.
Legmélyebb tisztelettel
Norbert
hogy ezekre a témát egyáltalán nem érintõ dolgokra reagálok,..igazából a témát érintõ véleményedre lennék kíváncsi..a többi különösebben engem sem érdekel.....csak a valódi kérdésekre senki nem kíván válaszolni!...sajnos :cry:
Ne legyél ilyen mimóza.
Ezt már megbeszéltük. Az, hogy nem tetszik az, amit neked írok, nem személyeskedés. Még ha esetleg elképesztõ fontosságot is tulajdonítasz magadnak (mert hát tedd fel a kérdést, mégis miért kellene téged itt bárkinek meggyõznie? Miért kellene indokolni itt bármit is? Fõleg úgy, hogy leírtad, szerinted értelmetlen. Ez az álláspontod, miért várod el, hogy valaki itt koptassa a száját a te kedvedért? Feleslegesen, mert ismétlem, világosan leírtad, szerinted nincs értelme a bunkernek mo-n.), akkor se vedd ennyire komolyan. A hülyének nézésen meg ne aggódj, ha annak foglak nézni, azt megmondom, pontosan a megfelelõ szavakkal. Az személyeskedés lesz. Ez nem az. Nem minõsítelek téged, csak elmondom, hogy mit csinálsz. Ha nem tetszik, amit hallasz, nem a hírnök fejét kell levágni.
Jól megfogalmaztad. Nincsenek érvek. De pontosítok, és megismétlem, nekem nincsenek érveim. Lennének amúgy, de úgysem értenéd. Nem azért, mert hülye vagy, hanem azért, mert nem akarod megérteni, nem fér bele a saját valóságodba.
Te nem kíváncsi vagy mások álláspontjára. Te egy tetszõleges álláspontot vársz, hogy utána ismét elmondhasd, szerinted nincs értelme.
Nekem nem kell elmondanod, én megértettem elsõre is. Ezért nem válaszolom meg az amúgy már megválaszolt kérdésed. Mert minek.
Ez a vélemény pedig nem személyeskedés, egyszerûen pontosan azokat írom neked, amiket a te szavaid jelentenek.
A személyeskedés az lenne, ha azt mondanám, hogy ezért te hülye vagy. A személyedet kellene minõsítenem ahhoz, hogy személyeskedni tudjak. Nem ezt teszem.
De lépjünk túl ezen, nem kell a mûbalhé. Kicsit vonatkoztass el. Fõleg attól, hogy egyedül te tetted fel ezt a kérdést. Ez azt jelenti, hogy mindenki más pontosan tisztában van a dolog lényegével. Te is, hiszen elolvastad. Csak éppen megérteni nem akarod. Márpedig akaratod ellenére senki nem gyõzhet meg semmirõl.
A kérdésed pedig nem kérdés. Illetve az, csak meg van válaszolva. A kérdés, hogy meg akarod-e érteni a választ, vagy újra és újra elmondatod magadnak valakivel, hogy utána huszárvágásként leírd, igen, ismét, hogy szerinted értelmetlen.
aha...és mi a válasz a kérdésre?
MAFELSZ
02-27-2015, 06:41 PM
---ezzel tökéletesen egyetértek...:thumbup
...ha megfigyelted egyszer sem írtam,hogy ne legyen vagy totális baromság....mindössze a kérdés az,hogy mi indokolja Magyarországon?..ez egy egyszerû és nagyszerû kérdés..nem kell túlmisztifikálni...a válaszokkal pedig sokat segítene a tisztelt Fórumközösség...mivel azok akiknek van rá pénze legalább tudják milyen és mit kell beletenni,mivel ismerik a reális veszélyforrást..ami valós fenyegetés...személy szerint én nem látok per pillanat ilyen okot,ami persze nem azt jelenti,hogy nincs..lehet csak az én figyelmemet kerülte el...
A szerencse játéknál az is jobb ha befizet valaki egy nyaralásra..pihen és feltöltõdik..az is felkészülés ha úgy vesszük.
igen ahol indokolt ott jó befektetés,mert életet ment..pl nálatok a keleti-parton van létjogosultsága a tornádók miatt..egy ártéren meg kell emelni az építményeket...a folyamatos háborús zónákba pl.a Gázai övezet szintúgy van létjogosultsága..ezt nem vitatom...
Tehát a kérdés(ez nam csak Neked szól)..
Mi indokolja Magyarországon egy bunker megépítését?Mik azok a belátható idõn belüli gazdasági,társadalmi,politikai,természeti,ipari katasztrófa helyzetek amik indokolttá teszik az építést és a fenntartást?
..ennél egyszerûbben nem tudom feltenni..lécci ne személyeskedjetek már..nincs értelme...ja és a dollár összeomlását hagyjuk már...meg a Z.háborút,meg az ufókat...valódi, kézzelfogható dolgok érdekelnének..gondolom nem csak engem..
Eurozóna összeomlása
Az amerikai dollár összeomlása
A világgazdaság összeomlása
Véletlen, vagy direkt elszabadított járvány
Az tegye fel a kezét, aki tudja: Azok, akik a világot irányítják, tuti olyan terven dolgoznak, hogy mindenkinek jó legyen
És akkor nem beszéltünk az idõjárás változásának lehetséges, gyakorlatilag kiszámíthatatlan következményeirõl.
Van aki aszteroidáktól fél
Illetve a fél az itt nem is jó szó...Készül a károk minimalizálására, saját túlélési esélyeinek növelésére.
A félkészülõk jelmondatát nyilván ismered:
Készülj a legrosszabbra, de reméld a legjobbat. Eredetiben ez így hangzott: "I am prepared forthe worst, but hope for the best" Benjamin Disraeli, volt angol miniszterelnöktõl az idézet.
Azt azért vegyétek figyelembe,hogy ezt a fõrumot sokan olvassák...így ha türelmesen,empatikusan,akár szájbarágósan kifejtené valaki erre az egyszerû kérdésre a választ..sokan(lehet én is ) a homlokára csapna.."hú vazze,nekem is kell egy ilyen!!"
..de most csak a fölösleges körök mennek..ez mire jó???
Eurozóna összeomlása
Az amerikai dollár összeomlása
A világgazdaság összeomlása
Véletlen, vagy direkt elszabadított járvány
Az tegye fel a kezét, aki tudja: Azok, akik a világot irányítják, tuti olyan terven dolgoznak, hogy mindenkinek jó legyen
És akkor nem beszéltünk az idõjárás változásának lehetséges, gyakorlatilag kiszámíthatatlan következményeirõl.
Van aki aszteroidáktól fél
Illetve a fél az itt nem is jó szó...Készül a károk minimalizálására, saját túlélési esélyeinek növelésére.
A félkészülõk jelmondatát nyilván ismered:
Készülj a legrosszabbra, de reméld a legjobbat. Eredetiben ez így hangzott: "I am prepared forthe worst, but hope for the best" Benjamin Disraeli, volt angol miniszterelnöktõl az idézet.
köszönöm..végre...törik a jég!Tehát zavargásokra és idõjárási anomáliákra kell készülnünk?Körülbelül mennyi dõ múlva válhatnak be ezek a dolgok..amikor már vissza kell vonulni?
Dream_walker
02-27-2015, 07:01 PM
aha...és mi a válasz a kérdésre?
Idõrendben a megfelelõ hozzászólásokból idézve:
..engem az érdekelne,hogy mi szükség van bunkerre?...milyen katasztrófa vagy háború indokolja Magyarországon?
Ugyanannyi szükség van rá, mint svájcban,
Doom, te erre sosem fogsz igazi választ kapni.
De ha tényleg, igziból, valóban kíváncsi vagy, akkor egyszerûen csapd fel az enciklopédiát, keresd meg a bunker szóhoz legközelebb álló magyar kifejezést (én az óvóhelyet javaslom), és olvasd el, amit ott írnak.
..van esetleg olyan szaki aki kifejtené bõvebben miért is kell bunker
Elemzés:
Kérdeztél, válaszoltam. Ha nem kielégítõ, legközelebb kérdezz pontosabban. Az elsõ válaszom szavainak jelentése pontosan az, amely az elsõ kérdésed szavainak jelentése.
Ez egy fórum, és elmondásod alapján tényleg kíváncsi vagy a fórumtársak véleményére, leírtam, hogy hol találod meg legegyszerûbben a választ, nevezetesen az enciklopédiában. Azt ugyanis komoly emberek írták, sok pénzért, kemény munkával. Becsüljük meg a tudást, ha már van, ne tegyük feleslegessé a munkájukat. Olvass enciklopédiát.
Más szavakat próbálsz a számba adni, és ez mást jelent, mint amit én írtam. Személyeskedhetnék is a jellemedrõl levont következtetések ideírásával, de nem teszem, mert nem szoktam. Ha ezt te mégis annak értelmezed, akkor rosszul értelmezed. Ez nem az én prblémám, kezdeni sem akarok vele semmit.
Összegzés:
Fennen hangoztatod a nézeted, mely szerint ma mo-n nem indokolt. Erre írsz érveket, amelyek nagyjából olyan alaposak, mint a "nem kell megállni a stop-táblánál, tegnap sem jött semmi". Ezt azt jelenti, hogy ha eddig soha nem volt mo-n tornádó, akkor soha ezután sem lesz? Utána felszólítod a fórumtársakat, hogy indokolják meg, hogy ma mo-n miért szükséges. Érted. Indokoljuk meg azt, ami nem indokolt. Erre kérdezhetném, hogy hát a f.szom nem kéne? Még ez utóbbi sem lenne személyeskedés. Akkor sem ha azt mondod. Nem azért, mert én így gondolom, hanem azért, mert a személyeskedés nem ezt jelenti.
De meg is fordíthatjuk az egész gondolatmenetet. A világon mindenhol építenek óvóhelyeket, bunkereket, és hasonló, speciális célú objektumokat. Kevésbé hiszem el, hogy az egész világ hülye. Akkor indokold már meg, hogy szerinted miért lenne ma mo-n indokolatlan. Mert ha te állítasz valamit, akkor azt neked kéne indokolni.
Azt azért vegyétek figyelembe,hogy ezt a fõrumot sokan olvassák...így ha türelmesen,empatikusan,akár szájbarágósan kifejtené valaki erre az egyszerû kérdésre a választ..sokan(lehet én is ) a homlokára csapna.."hú vazze,nekem is kell egy ilyen!!"
..de most csak a fölösleges körök mennek..ez mire jó???
Szájbarágósan? Kifejteni? Még tán át is kéne gondolni mások helyett nem? Mert az az igazi önállóság, mobilitás és alkalmazkodás, igaz? Írjuk le, hogy holnap négykor jön a tornádó, vegyél bunkert? Komolyan? Írjuk le, hogy jövõ héten, szerda hajnaltól jön a gazdasági összeomlás?
Akinek ezt le kell írni, annak már nem kell, mert az nem gondolkodik eléggé. Ha valaki magától nem tudja összerakni a képet, ahelyett nem szabad gondolkodni.
Megnézted-e az enciklopédiát? Mert ha nem, akkor egyelõre a te kérdés-ismétléseid a fölösleges körök. Nyilván a választ is csak te tudod, hogy mire jó. De akkor miért tõlünk kérdezed?
Ne legyél ilyen mimóza.
.no azért még annyit írok,hogy ezekkel az oldalakon át tartó becsmérlésekkel,csak szétoffolod a topicokak...érzékelem és tudomásul vettem,hogy nem vagyok neked szimpatikus és gyûlölettel viseltetsz irántam...vettem ok??..szerintem kíméld meg a többi fórumozót ezektõl a hozzászólásoktól..engem is...ingoráljál és akkor nem irritál amit írok...ilyen eccerû..
Dream_walker
02-27-2015, 07:18 PM
.no azért még annyit írok,hogy ezekkel az oldalakon át tartó becsmérlésekkel,csak szétoffolod a topicokak...érzékelem és tudomásul vettem,hogy nem vagyok neked szimpatikus és gyûlölettel viseltetsz irántam...vettem ok??..szerintem kíméld meg a többi fórumozót ezektõl a hozzászólásoktól..engem is...ingoráljál és akkor nem irritál amit írok...ilyen eccerû..
Ez nem off. Ez kell ahhoz, hogy az olvasó tudja, hogy mit olvas. Mert úgy néz ki, nem tudja.
Leírod, hogy becsmérellek (kamu, mert nem teszem), nem vagy nekem szimpatikus (ne érzékelést írj, hanem idézd ide az írásomat, amelyben ezekkel a szavakkal ezt mondtam neked), gyûlöllek (szintén idézd, amikor ezt leírtam neked).
Azt mondod, hogy engem irritál, amit írsz. Kamu, mert ezt sem írtam soha. Nem értek egyet veled, ezt sokszor leírtam. Ez nem irritáció, nem kell ilyen nagy szavakat használni, nem indítanak meg bennem semmit. Ezt hvják véleménykülönbségnek. Ha nem tetszik, az megint nem az én problémám. Akkor sem, ha azt írod rá, hogy milyen csúnya személyeskedõ vagyok emiatt. Mivel tudom, hogy nem vagyok, csak te nem helyesen értelmezed a helyzetet. Azonban én kizárólag azért tudok felelõsséget vállalni, amit mondok, nem pedig azért, amit te megértesz belõle. Az a te dolgod.
Ez itt pedig nem off. Ez a téma szerves része. Amolyan használati utasítás. Ha leírom azt, hogy "a" betû, akkor azt "a" betûnek kell értelmezni, nem b vagy c betûnek.
A bunkerekrõl beszélgetünk. Bõvebb értelemben az egyik új tag beköszönõ írásának a szétcincálásáról. Nem tetszik a véleményed a dologról, nem értek egyet vele. Ha ezt leírom, az nem off. Bár elhiszem, sok embernél ezzel elérhetnéd, hogy visszavonulót fújjon. A megfelelõ "varázsszavak" kellenek hozzá. Ezek pedig nem mindenkinél mûködnek.
Lekvár
02-27-2015, 07:39 PM
Hadd mondjak valamit:
Mindenki másképp súlyozza az életét, mindenki mást érez fontosnak. Mert KÜLÖNBÖZÕEK vagyunk! (még szerencse:)
SENKI ne várja el egy másik embertõl, aki más élethelyzetben van, hogy megmondja neki mi lenne a JÓ!
MINDENKI próbáljon a saját agyával gondolkodni, még ha ez néha nehezen megy is!
Mit csináljak? Mire jó ez? Mire jó az? Lehet ezt kellene csinálnom...? Mik vagyunk mi, zombik? Hogy a macska rúgja meg!
Még valamit: az EMBERT a döntései minõsítik, ha úgy dönt, hogy befejez valamit, akkor fejezze be.
Yoda szavaival élve: "Csináld vagy ne csináld, de ne próbáld!"
Zárszó: Ajánlok valamit Doom-nak, egy hétig egyikünk se szóljon hozzá a fórumhoz, lássuk meg hogy megy... lehet kicsit sokat voltunk itt.
(elõnyben vagyok mert anno Morpheus honlapján fél évet kibírtam egy szó nélkül) de most csak egy hetet ajánlanék. Na miccósz? :)
Békesség!
..húúúú ..ez jó kör volt....:thumbup
Nem tetszik a véleményed a dologról, nem értek egyet vele...hát cáfold meg..itt a lehetõség..észérvekkel..mi az ami nem tetszik és nem értesz vele egyet....itt van amit én gondolok errõl a dologról..lehet nincs igazam...de ez legalább egy kiinduló pont egy vitához...zárójelben megjegyzem ...még semmilyen érvet nem tettél le az asztalra a témában....
--nézzük....
Természeti katasztrófa?..az árvíz ellen nem jó,szélviharok ellen (Mo.on max 130 km/ó) értelmetlen,tûzvész ellen minek?...villámcsapáskor,csak igen jó reakció idejû emberke ér le ..hideg ill. hóhelyzetnél felesleges..földrengésnél pedig....na hát ez megint a matematikailag elhanyagolható kategória...nem tudom,kihagytam valamit?
Ipari katasztrófa..a környezetszennyezésre,globális felmelegedésre nem jó...aki vasút,kikötõ vagy ilyen gyár ,telephely mellett lakik..az megint csak igen jó idõt kell hogy fusson(már ha otthon van),mert ezek nincsenek bejelentve.
Bûnözés,zavargás,erõszak...addig életképes amíg fel nem fedezik(vagy a markolós aki ásta ki nem kotyogja a kocsmába),de ha megtalálják..hát fél üveg benzin vagy pálesz és lángol az egész..halálos csapda...
gazdasági csõd..az építése az biztos ,hogy az ,a fenntartása a folytatás....
polgárháború...megjósolhatatlan meddig tart és mikor kezdõdik...amúgy is kifullad Mo-on egy kis Pesti cécóba...nyugodtan lehet mászkálni,nem kell ücsörögni a ciszternába...
Háború hagyományos....azt ugye senki nem gondolja,hogy mongol lovasok fognak vágtatni vagy mustárgázt dobál a tüzérség....B-52-tõl sötétlik az ég és T- 52-ek vívnak a tigrisekkel....az akkor volt...Bár az Ukrán konfliktus hasonlít erre,de kérdem én...nálunk milyen sérelmek vezetnének ilyen csatározáshoz?....
..a mai modern hadviselés..egyrészt a virtuális térben folyik,más rész olyan technika van ami ellen nem véd a bunker..drónok,mûholdak,kis létszámú és jól képzett haderõnemek..a mai technikával már nem is kell látni az ellenfelet..a robotok háborúznak...ez megint a matematikailag elhanyagolható kategória,hogy mit tudom én..Cserkeszõlõ hatodik utcájában lévõ 22 éves családi ház stratégiai célpont lenne egy másfél millió dolláros robotrepülõgépnek...és ha mégis..megint itt a kérdés otthon van a boldog bunker tulajdonos és tud idõben reagálni?
Atomháború..ott a kis demó..ott látni,mekkora sugarú a pusztítás....csakhogy ki mondja meg és mikor,hogy a rakéta,bombázó úton van és a hátsókert a célpont?..ha valahol elengednek egyet..senki nem tudja csak a szervek...az meg a félnyolcas hírek elõtt célba ér....egyébként sem értelmes ez a hidegháborús készülõdés egy totális atom apokalipszisre...ja.. és közvetlen találatot nem bírja ki...és ha be is válik egy apokalipszis és feljön a bunkerész fél év múlva...minek?..nincs semmi...nem lehet vetni,nincs víz,nincs napfény,nincs gyümölcs,sem állatkák....a pár megmaradt rákos szerencsétlen meg a szemétbe turkál és megeszi egymást...inkább fel sem kell jönni ..
A bunkerekrõl beszélgetünk. Bõvebb értelemben az egyik új tag beköszönõ írásának a szétcincálásáról...mondjuk én a bunkerekrõl beszélgetek...te meg rólam..:)....
Szétcincálás...ugye azt egy vállalkozó sem reméli,hogy valaki megrendel 4 milliáért egy épületet amirõl nem tud semmit és nem tudja mi szükség van rá....
Cáfolj,érvelj,igazítsd helyre amit írok...de küzdjél szépen....az nem tûnt fel,hogy én nem írok rólad semmit,csak terelem vissza a szót a témára?
Lekvár
02-27-2015, 07:48 PM
Elnézést kérek, (szolgálati közlemény) egy információt a #40 hozzászólásomhoz hozzá szeretnék tenni, mert érdeklõdtek.
Az általam épített Menedék01-nek semmi köze a MAFELSZ által reklámozotthoz, de a Fallout3 Menedék101-hez sem! :)
Magam terveztem és építettem fel.
A. L. Ias
02-27-2015, 07:54 PM
Nem akarok belefolyni az itteni csevejbe, csak csendben jelezném, én sem tudom mivel segítené elõre egy bunker a felkészülésemet. Nagyjából tudom, hogy mire való egy bunker és milyen fenyegetések ellen nyújthat védelmet. Azt nem tudom, hogy azok a fenyegetések közül melyik és mennyire jelent reális veszélyt. Viszont nem is foglalkozom komolyabban a bunkerépítés gondolatával, mert meghaladja a lehetõségeimet, így csak a "szakmai kíváncsiság" miatt olvasom a topikot. Nem is várom, hogy a hozzászólásom miatt legyen kitárgyalva a téma, és nem is foglalnék állást a kérdésben csak jeleztem, hogy Doom kérdése nem biztosan öncélú.
Hadd mondjak valamit:
Mindenki másképp súlyozza az életét, mindenki mást érez fontosnak. Mert KÜLÖNBÖZÕEK vagyunk! (még szerencse:)
SENKI ne várja el egy másik embertõl, aki más élethelyzetben van, hogy megmondja neki mi lenne a JÓ!
MINDENKI próbáljon a saját agyával gondolkodni, még ha ez néha nehezen megy is!
Mit csináljak? Mire jó ez? Mire jó az? Lehet ezt kellene csinálnom...? Mik vagyunk mi, zombik? Hogy a macska rúgja meg!
Még valamit: az EMBERT a döntései minõsítik, ha úgy dönt, hogy befejez valamit, akkor fejezze be.
Yoda szavaival élve: "Csináld vagy ne csináld, de ne próbáld!"
Zárszó: Ajánlok valamit Doom-nak, egy hétig egyikünk se szóljon hozzá a fórumhoz, lássuk meg hogy megy... lehet kicsit sokat voltunk itt.
(elõnyben vagyok mert anno Morpheus honlapján fél évet kibírtam egy szó nélkül) de most csak egy hetet ajánlanék. Na miccósz? :)
Békesség!
..nem tudom már hányadszorra írom már le.... csak ebben a topicon is vagy ötödször....HOGY NE VELEM FOGLALKOZZATOK,HANEM A TÉMÁVAL ..érveljetek cáfoljatok,írjátok le a saját véleményeteket....százszor leírhatja mindenki ,hogy engem milyennek lát...de van értelme??..most õszintén?...nem lenne jobb inkább feltárni a lehetséges veszélyforrásokat a mi a bunker mellett szól?....Könyörgöm,hagyjatok már lógva és foglalkozzunk a bunkerrel! Köszönöm szépen! :admire:
Törölt_fórumtag2
02-27-2015, 08:05 PM
Azt, hogy valahová, tõlem távol, letelepítek egy bunkert és vészhelyzetben oda kocsikázok, nem tudom elképzelni a magyar viszonyok között.
Viszont, hogy a pincém, belsõ, védett részét átalakítom ilyen célra, azt már igen.
Apámék mesélték '56-ról, hogy közös szovjet-magyar laktanyában élték át. A felkelõk golyózáport zúdítottak az épületre, a szekrényeket tolták golyófogónak az ablakok elé. Nem volt hova visszahúzódni. Hallgatták a golyók kopogását...
Jó, ha van olyan hely, ahová a családot el lehet bújtatni vészterhes idõkben.
Lekvár
02-27-2015, 08:15 PM
..nem tudom már hányadszorra írom már le.... csak ebben a topicon is vagy ötödször....HOGY NE VELEM FOGLALKOZZATOK,HANEM A TÉMÁVAL ..érveljetek cáfoljatok,írjátok le a saját véleményeteket....százszor leírhatja mindenki ,hogy engem milyennek lát...de van értelme??..most õszintén?...nem lenne jobb inkább feltárni a lehetséges veszélyforrásokat a mi a bunker mellett szól?....Könyörgöm,hagyjatok már lógva és foglalkozzunk a bunkerrel! Köszönöm szépen! :admire:
(elõnyben vagyok mert anno Morpheus honlapján fél évet kibírtam egy szó nélkül) de most csak egy hetet ajánlanék. Na miccósz?
Békesség!
Azt, hogy valahová, tõlem távol, letelepítek egy bunkert és vészhelyzetben oda kocsikázok, nem tudom elképzelni a magyar viszonyok között.
Viszont, hogy a pincém, belsõ, védett részét átalakítom ilyen célra, azt már igen.
Apámék mesélték '56-ról, hogy közös szovjet-magyar laktanyában élték át. A felkelõk golyózáport zúdítottak az épületre, a szekrényeket tolták golyófogónak az ablakok elé. Nem volt hova visszahúzódni. Hallgatták a golyók kopogását...
Jó, ha van olyan hely, ahová a családot el lehet bújtatni vészterhes idõkben...mondjuk nekem is a pincében a van a víz ,a bringa meg egy csomó cucc,3*2-es,jó kis vasajtóval...tekinthetjük akár kezdetleges bunkernak is..de ez a kéróhoz jár....egyébként szerintem is valami hasonló az életképes..ami a ház tartozéka..ahogy írtad szuterén....
Elképzelhetõnek tartom,hogy a városi tûzharc eltévedt lövedékei vagy tüzérségi támadásnál a repeszek ellen jó lehet...atom,napalm,gyújtóbomba már necces a füst miatt..
(elõnyben vagyok mert anno Morpheus honlapján fél évet kibírtam egy szó nélkül) de most csak egy hetet ajánlanék. Na miccósz?
Békesség!
..nem tudom már hányadszorra írom már le.... csak ebben a topicon is vagy ötödször....HOGY NE VELEM FOGLALKOZZATOK,HANEM A TÉMÁVAL ..érveljetek cáfoljatok,írjátok le a saját véleményeteket....százszor leírhatja mindenki ,hogy engem milyennek lát...de van értelme??..most õszintén?...nem lenne jobb inkább feltárni a lehetséges veszélyforrásokat a mi a bunker mellett szól?....Könyörgöm,hagyjatok már lógva és foglalkozzunk a bunkerrel! Köszönöm szépen!
ui. kb egy óra múlva megyek aludni...de addig játszhatunk...:haha:
Lekvár
02-27-2015, 08:39 PM
..nem tudom már hányadszorra írom már le.... csak ebben a topicon is vagy ötödször....HOGY NE VELEM FOGLALKOZZATOK,HANEM A TÉMÁVAL ..érveljetek cáfoljatok,írjátok le a saját véleményeteket....százszor leírhatja mindenki ,hogy engem milyennek lát...de van értelme??..most õszintén?...nem lenne jobb inkább feltárni a lehetséges veszélyforrásokat a mi a bunker mellett szól?....Könyörgöm,hagyjatok már lógva és foglalkozzunk a bunkerrel! Köszönöm szépen!
ui. kb egy óra múlva megyek aludni...de addig játszhatunk...:haha:
Sajnos úgy látom, hogy Neked a fórumozás egyenlõ a játékgépezéssel... ezt függõségnek hívják.
Csak egy hétre gyere le a szerrõl, vágd el a net kábelt, menni fog! Tudom hogy bármikor abba tudod hagyni, csináld! :) etc.
ui: én most megyek olvasni (papírból készült könyv, Dugovics Tituszról szól... tudod?), és egy hétig nem szólunk hozzá. Egy hét múlva elmondjuk milyen volt?! :thumbup
Dream_walker
02-27-2015, 09:35 PM
..hát cáfold meg..itt a lehetõség..észérvekkel..mi az ami nem tetszik és nem értesz vele egyet....itt van amit én gondolok errõl a dologról..lehet nincs igazam...de ez legalább egy kiinduló pont egy vitához...zárójelben megjegyzem ...még semmilyen érvet nem tettél le az asztalra a témában....
Dehogy cáfolom. Szubjektív véleményt? Mégis mi értelme lenne? Azért nevezik véleménynek, mert szubjektív, a te világodban érvényes, az enyémben nem. Hiába írnék bármit, nem értenéd meg, mert más a nézõpontod. Én elfogadom, hogy neked a tiéd is okés, még ha nem is értek egyet vele. Tedd meg te is ugyanezt.
Te sem tudod megcáfolni az én véleményemet. Nem is lehet. Ismeretet lehet cáfolni. Szubjektív véleményt nem. Többek között én ezért is írom le nagyon ritkán a véleményemet. Mindenkinek van, senki sem érti meg teljes egészében a másikét, akkor meg minek. Az ismereteim meg ugyanazok, amelyeket bárki szerezhet egy kis gondolkodással. Te is megszerezheted. Pl. olvasd el a válaszaim, és gondolkodj. Nem kívánom helyetted megtenni.
..mondjuk én a bunkerekrõl beszélgetek...te meg rólam..:)....
Cáfolj,érvelj,igazítsd helyre amit írok...de küzdjél szépen....az nem tûnt fel,hogy én nem írok rólad semmit,csak terelem vissza a szót a témára?
Kamu. Nem rólad írok. A viselkedésedrõl írok, meg arról, hogy ez rossz. De ha neked mégis jó, hát oké, a te nézõpontod. Nekem meg van sajátom.
Nem igazítok helyre.
Mit igazítsak? Hogy szerinted ez itt nem a gázai övezet, itt nincsenek napi szinten harcok? Akkor már nem is értelmes dolog a bunker, hiszen a történelemkönyvekbõl tudjuk, hogy a kárpátmedencében soha, semmilyen alkalommal nem volt semmiféle harc, elhúzódó fegyveres konfliktus. Hiszen most sincs. Tehát nem is lesz. Tehát egy bunker felesleges. Ez a gondolatmenet egy rossz vicc. Ezzel nem értek egyet. De nem fogom megváltoztatni, mert az a te dolgod, ha akarod.
Nem tereled vissza a szót a témára. Ugyanazt a megválaszolt kérdést ismételgeted, de a választ meg elengeded a füled mellett. Mert az neked nem jó.
Az nem tûnt fel, hogy még semmit nem írtál arról, hogy mit olvastál az enciklopédiában? Az ott egy válasz. Az ott egy kiindulóalap. Az ott egy megtört a jég szitu. Bemondani a nagyvilágba, hogy szerinted indokolatlan, és tessék, lehet cáfolni, az nem alap semmire.
Nem akarok belefolyni az itteni csevejbe, csak csendben jelezném, én sem tudom mivel segítené elõre egy bunker a felkészülésemet. Nagyjából tudom, hogy mire való egy bunker és milyen fenyegetések ellen nyújthat védelmet. Azt nem tudom, hogy azok a fenyegetések közül melyik és mennyire jelent reális veszélyt. Viszont nem is foglalkozom komolyabban a bunkerépítés gondolatával, mert meghaladja a lehetõségeimet, így csak a "szakmai kíváncsiság" miatt olvasom a topikot. Nem is várom, hogy a hozzászólásom miatt legyen kitárgyalva a téma, és nem is foglalnék állást a kérdésben csak jeleztem, hogy Doom kérdése nem biztosan öncélú.
A bunker egy eszköz, olyan, mint az öngyújtó, a kenyérpirító, vagy egy ûrrepülõ. Van egy funkciója, és a birtokában lehetõséged van, hogy a funkcióját a magad hasznára fordítsd, olyan tevékenységet végezz, amely az eszköz hiányában kevésbé, vagy egyáltalán nem lenne lehetséges. Ha nincs a birtokodban, nem tudsz élni a funkcióival. De attól még egy ûrrepülõ nem lesz indokolatlan. Ahogy a bunker sem.
A fenyegetések reális voltát senki sem tudja. Legfeljebb az, aki be akarja váltani.
Amúgy borospincének jó :) Meg egy csomó másra is, de nekem elegendõ funkció a borospince is.
hogy engem milyennek lát...de van értelme??..most õszintén?...nem lenne jobb inkább feltárni a lehetséges veszélyforrásokat a mi a bunker mellett szól?
Kamu. Csak azt írtam, hogy mit csinálsz. Az az értelme számomra, hogy fejezd be, és viselkedj vitapartnerként. Engem eddig érint a történet, a többi nem az én problémám. Elsõ lépésként arra reagálj, amit más ír, ne arra, amit kigondolsz.
Lehetséges veszélyforrások:
MINDEN
Ugyanis minden lehetséges.
Amit ki lehet védeni egy erõsített objektummal, arra jó a bunker. Ennyi.
Erre lehet reagálni. Írd meg, hogy évezrednyi várépítés, erõdítés, bunkerépítés miért volt totális vakvágány. Mert valami oka van annak, hogy az emberi történelem során mindig, mindenhol erõdített objektumokban gondolkodtak vész esetére. Vegyél elõ egy történelemkönyvet, olvasd el, mit írnak a várakról. Vegyél elõ egy háborús könyvet, olvasd el, mit írnak egy bunkerrõl.
Az a kiindulási alap.
Utána írd le a véleményed, hogy évezredek vonatkozó harcászati tudásanyaga miért indokolatlan.
Engem nem tudsz meggyõzni. Nem azért, mert nem lehet. Hanem azért, mert a jelenlegi ismereteim alapján van egy véleményem, amely a jelenlegi világnézetembe teljesen belepasszol. Három dologban biztosan különbözök minden más embertõl. Ismeretekben, véleményben és világnézetben.
Dream_walker
02-27-2015, 09:38 PM
Biztos jó lenne feltárni. Csak felesleges. Kisebb könyvtárnyi irodalma van a témának. Nem szeretném újra feltalálni a meleg vizet. Ha te igen, csak rajta.
raktaros
02-27-2015, 10:34 PM
Jó, ha van olyan hely, ahová a családot el lehet bújtatni vészterhes idõkben.
Nekem is megfordult a fejemben ilyesmi, egy rejtett bejárattal a pincébõl egy néhány négyzetméteres helység.
El lehessen bújni míg elmegy a veszély, addig meg élelmiszerraktárnak is jó...
De egy nagyon hosszú lista végén van, aminek lehet a feléig nem érek el :(.
raktaros
02-27-2015, 11:24 PM
Doom, lehet õk is biztonságosnak gondolták korábban a panelt:
http://tv2.hu/musoraink/tenyek/170095_az_utcan_elnek_a_pinceben_alszanak.html
Gondolj arra, hogy ugyanezt megkérdezhette 1 éve egy ukrán is. :( Azóta nem csak hogy egy felkelésen és egy gazdasági összeomláson vannak túl, de még polgárháborújuk is van ami régóta elhúzódik.
A lényeg az, hogy ha valamire van pénzed és tényleg szeretnéd, valósítsd meg, vedd meg. Igaz ez házra, szép autóra, minõségi ruhákra, meg bunkerre, óvóhelyre is. Ha viszont nincs rá, akkor túl sokat felesleges rajta gondolkodni. Én szeretnék venni 100 kiló aranyat is, de túl sokat nem gondolok rá, mert 1 kilóra se lenne pénzem. :haha: Ha valami tetszik, akkor nem az a kérdés hogy miért vennéd meg, hanem az, hogy miért NE vennéd meg. Ha nincs elég érv amellett hogy miért ne vedd meg ami tetszik, akkor vedd meg. :)
köszönöm..végre...törik a jég!Tehát zavargásokra és idõjárási anomáliákra kell készülnünk?Körülbelül mennyi dõ múlva válhatnak be ezek a dolgok..amikor már vissza kell vonulni?
Azért azt ne várd, hogy megjósolja bárki a jövõt. Akinek van olyan képessége, az a lottószámokra koncentrál. :D ;)
Én elfogadom, hogy neked a tiéd is okés, még ha nem is értek egyet vele. Tedd meg te is ugyanezt...ez az egy mondat is bõven elég lett volna...nem fogyott volna annyi tintád...rendben,elfogadtam,hogy amit te leírnál azt úgysem érteném meg ezért nem is írod :thumbuple..
..az ezeréves történelemrõl..azért az idõk változtak az Egri vár ostroma óta..persze fontos és érdekes olvasmány a régi eszközök,szokások és építmények akit érdekel...de csupán mint érdekesség...a mai harci technika mellett már nincs létjogosultsága az erõdöknek...mellesleg már a második világháborúban is elavult harcászati megoldások voltak...lásd. a partraszállás..simán bevették a szövetséges erõk,pedig óriási munkálatokat végeztek a partszakaszok megerõsítésére..(natgeó https://www.youtube.com/watch?v=nvq2GoWRawM
...aztán még itt van a Maginot-vonal..az sem vált be....egyszerûen van úgy hogy eljár a dolgok felett az idõ..és már nem abban kell gondolkodni...
Nem csinálom tovább,nem költök rá többet..van ami van..megoldom ezzel ..ez a ma felmerülõ összes veszélyforrásra megfelelõ védelmet nyújt.
Tovább fejlesztem és betont húzok a fejem fölé..ami sok mindenre jó,de elvész a mobilitás...és indokolt e egyáltalán?
Tovább fejlesztem és a mobilitásra gyúrok rá,megfelelõ jármû és több elrejtett készlettel....ez indokolt?
..voltak azért hozzászólásaim,amiket nem kívántál észrevenni(gondolom ebbe nem tudtál belekötni)....
Az,hogy a világ nem teljesen faca és ,hogy vannak veszélyforrások..a hogy MAFELSZ leírta..az rendben van...és készülni is kell rá...de nem biztos,hogy a bunker rá a gyógymód...sõt a mai hadviselés mellett elavult védelmi rendszer....
..és itt bekapcsolódik Túlélõ hozzászólása is
Gondolj arra, hogy ugyanezt megkérdezhette 1 éve egy ukrán is. Azóta nem csak hogy egy felkelésen és egy gazdasági összeomláson vannak túl, de még polgárháborújuk is van ami régóta elhúzódik...valóban,bármi megtörténhet,de kérdem én mivel jobb menekülni gyalog,bringával vagy egy jól felszerelt terepjáró kisbusszal?
Tehát tekintsünk el az általad (fölösleges hozzászólások voltak,nem tettek semmit a téma megértésében) generált a közjátéktól és nézzük a problémát...
Három lehetõséget látok...
-1- Megelégszünk azzal amit eddig elértünk,a tudást elméletben fejlesztjük és a megtakarításokat a fölös spórolt pénzt,biztonsági vésztartaléknak tekintjük bízva abban,hogy megõrzi az értékét.Költünk magunkra családunkra és nem felkészülõs dolgokra,szórakozásra,kikapcsolódásra.
-2- Nem tartjuk elégségesnek az eddigi felkészülést és helyhez kötött védelmi rendszert alakítunk ki készletekkel.
-3- nem bízunk benne,hogy a helyhez kötött rendszer megfelelõ és a veszélyzóna elhagyására és a krízis kényelmesebb átvészelésére gyúrunk rá.
Továbbá nem elhanyagolható szempont,hogy most békeidõben és ha az összeomlás elmarad,használni lehessen...mivel túl nagy érték ahhoz,hogy csak úgy legyen biztos ami biztos.
Költünk magunkra családunkra és nem felkészülõs dolgokra,szórakozásra,kikapcsolódásra.
A kettõ nem zárja ki egymást. Én költök valamennyit magamra, szórakozásra, prepperkedésre és amellett próbálok gyûjteni saját otthonra is. Szerencsére jut mindenre valamennyi. Egyiket se viszem túlzásba. (Persze, a saját otthonra megy a legtöbb, de mi lenne ha például a saját otthont egy föld alatti óvóhely képében képzelném el? Vagy egy olyan házra gyûjtenék amihez jár óvóhely is? Ahogy említettem, ha valaki valamit szeretne, az vegye meg, ha telik neki rá. Csak egyszer élünk.
..engedtessék meg,hogy leírjam a szubjektív véleményemet,ami az én világomba belefér (nyilvánvaló,hogy nem mások véleményét fogom leírni :) )....
A bunker mint ingatlan...a piacképessége meglehetõsen korlátolt...igazából meghatározhatatlan a bekerülési költsége (egy atomháborúra felkészített és fél évnyi lentartózkodásra alkalmasat én 30.és 80 millió közé saccolom)..a karbantartási igénye pedig újabb sok.sok tízezer lehet....igazából ha valaki megteheti..hát tegye..mondjuk személy szerint én ha ebben gondolkodnék inkább egy állandó lakhatásra alkalmas épületet építenék ami ellátja a bunker funkciót is
Csakhogy ez nem mindenkinek jön be,nekem sem mert szeretem a nagy ablakokat,a madárcsicsergést hajnalban a nyitott ablakon és hogy nem ventilátor cirkuláltatja a levegõt a bezártság érzetrõl nem is beszélek ezt minden természetet szeretõ turista tudhatja...
Ha már megépül és az élet úgy hozza,hogy el kell költözni vagy szükség lenne a pénzre amibe került...hát az eladhatatlan kategória...erre nem költ senki a felkészülõkön kívül...akinek meg annyi sok pénze van építtet magának ,mert nem tetszik az asszonynak a miénk...jó eséllyel a pénzünk beragad a projektbe,soha többé nem látjuk viszont...a mindennapi életben pedig ..ahogy helyesen le lett írva egy drága borospince...
Nem gyõzöm kihangsúlyozni,hogy nem ellen reklám,nem szétszedés,nem pocskondiázás amiket írok,ha nem vélemény egy fórumon!
A mobilitást elõsegítõ felkészülés....nos ez sem olcsó és nem is biztosít védelmet sok behatás ellen..és nem is biztos,hogy életképes,mert...
...ennél a variációnál rengeteg információra van szükség mivel kifelé akarunk jutni a zónából,tehát tudni kell az kivezetõ utat és a célt is..kommunikáció,információszerzés,,,itt elengedhetetlen egy rádiós közösség tagja lenni ,az ország és Európa több rádiósával tartani a kapcsolatot,folyamatosan figyelni a médiát az internetet..míg a bunker egy statikus felkészülés ez egy dinamikus,folyamatos figyelmet éberséget igénylõ játék...kinek mi fekszik jobban,milyen a mentalitása,mik az igényei a szerint dönt...elõnye a felkészített jármû kiválóan alkalmas használat eszköz a mindennapokban,kirándulásoknál,horgászatra,üd ülésekre...végül is egy lakókocsi terepjáró kivitelben,feltöltve készlettel eszközökkel...további elõnye,hogy mindig ott van velünk,lehet vele dolgozni járni,gyerekeket oviba vinni,bevásárolni....talán,mondom talán jobban eladható kategória mint a bunker..a karbantartási igénye mint egy normál buszé...de ez is kopik..tehát költeni kell rá...
(Persze, a saját otthonra megy a legtöbb, de mi lenne ha például a saját otthont egy föld alatti óvóhely képében képzelném el? Vagy egy olyan házra gyûjtenék amihez jár óvóhely is?
.
mondjuk személy szerint én ha ebben gondolkodnék inkább egy állandó lakhatásra alkalmas épületet építenék ami ellátja a bunker funkciót is
..azért milyen érdekes,hogy késhegyre menõ viták vannak itt a fórumon,de nagyjából ugyanazt gondoljuk...:thumbup
Itt a házak igen nagy részének van alagsora, ami olyan mint egy pince, de mégsem az, hanem egy lakható rész, a ház alatt. Szobával, fürdõszobával, általában a mosógép lent van, a kazán, bojler, egy nappali, beépített szekrények és egyebek.
Itt a házak igen nagy részének van alagsora, ami olyan mint egy pince, de mégsem az, hanem egy lakható rész, a ház alatt. Szobával, fürdõszobával, általában a mosógép lent van, a kazán, bojler, egy nappali, beépített szekrények és egyebek....hát igen az ideális megoldás az lenne,hogy házikó bunkerrel a külvárosban,jó szomszédokkal,közel a munkahelyhez..
...nyaraló ami önellátásra alkalmas a hegyek között egy tengerszem partján állatkákkal ,erdõvel, forrással...egy terepjáró busz felkészítve és sok.sok aranyrúd elásva...:rolleyes:
..de a melós az melós...kis pénzbõl,okosan nagy dolgot létrehozni...
Ismerek egy olyan házaspárt, akik havonta 50 ezret simán elköltenek cigire. Minden hónapban. Az évi 600 ezer forint. 12 éve vannak együtt, de már az elõtt is láncdohányosok voltak. Számoljunk 15 évvel. 15 év x 600 ezer forint. 9 millió. (A havi 50ezer az évekkel ezelõtt volt. Gondolom hogy azóta több is elmegy náluk dohányzásra.)
http://kiszamolo.hu/mennyibe-kerul-egy-doboz-cigi-es-egy-kis-havi-tulkoltekezes/
9 millióból bizony jó sok mindent lehetne vásárolni. Akár még egy föld alatti pincebunkert is lehetne belõle éppíttetni. Nem is egyet, hanem többet is, berendezéssel. Olvastam egy cikket egy ilyen építésrõl, a fickó 16 ezer dollárból épített egy föld alatti bunkert. Nem mindent egyedül csinált, de az õ munkájával együtt ennyibe került neki. Normálisabb dollár árfolyamon számítva 3 bunker is kijönne 9 millióból. :hogymi:
Volt olyan hogy a 9 millió forint 62 ezer dollárra jött volna ki. 80 ezer dollárért cégek nálunk luxus bunkert gyártanak le, teljes felszereléssel, olyan mint egy föld alatti 4 csillagos hotelszoba, levegõ szûrõvel, víztisztítóval, még jó nagy plazmatévét is adnak hozzá.
MAFELSZ
02-28-2015, 08:06 AM
Nem szeretnék a szakértõ szerepében tetszelegni. Ezzel együtt a könyvem megírásához átrágott sok száz cikk, sok éves kutakodás, és hát persze a témával való gyakorlati foglalkozás úgy érzem mégis felhatalmaz arra, hogy megpróbáljak válaszolni.
Az idõjárás változására, annak ütemére és irányára vonatkozó adatokkal nincs ember - szerintem - aki pontos elõrejelzést tudna adni. A globális felmelegedés, mint folyamat, elindult. Ezt senki nem vitatja. Nem kell mást tenni, ki kell nézni az ablakon. Az persze már vita tárgya lehet, hogy ennek a folyamatnak van-e köze a civilizációnknak. Vagy egyszerûen rosszkor vagyunk rossz helyen. Egyes kutatók szerint a Földünknek van egy ciklikussága. Mások szerint a széndioxid kibocsátása okozza az egész katyvaszt, aminek következtében busás áron el lehet adni a széndioxid kvótát, az alternatív energiát, és az összes zöld technológiát, ami ugye sok sok milliárdos biznisz.
A múltban sokszor volt jég a kontinensek közepén ugyanúgy, mint óceán. Voltak száraz évszázadok, és vízözön. Tehát óriási kataklizma az idõjárás szempontjából gyorsan, sztem. a Kárpát-medencében nem várható. Ezzel együtt az a lassú átalakulás, amely elindult, adhat okot arra, hogy akinek lehetõsége és kedve van, készüljön erre.
A gazdasági összeomlások lehetõsége már komolyabb aggodalomra adhatnak okot. Szakemberek közt nincs egyetértés abban, hogy években, vagy évtizedekben lehet számolni. A nemrég kirobbantott válság is ciklikus. Az emberek 20-40 év alatt elfelejtik az elõzõ krízis okait, illetve következményeit, és újra belesétálnak a bankvilág csapdájába, és kezdõdik az egész elölrõl. Egyes vélemények szerint a mai információs és fokozottan fogyasztói társadalomban ennyi idõ sem kell már. Az EU egy mesterségesen létrehozott, az USA ellenpólusának szánt laza közösség. Ki adná a fél karját azért, hogy egyben marad? Hány % esély van arra, hogy szétesik, és egy igen nagy cunamit kelt a pénzvilágban? Ugyanez a helyzet az USA-val is. Közös kanadai, egyesült államokbeli, és mexikói unió, közös valutával. Miközben a fél világ dollár elszámolású.
Mi a helyzet a Bildenberg csoporttal? Mi a céljuk?
Ezek a veszélyforrások, mármint számunkra, egyszerû emberek számára veszélyforrások, mind kifejezhetõek százalékosan. Egyik sem nulla. És ha vesszük a worst case törvényét, azaz azt, hogy ezek az esélyek összeadódnak, máris egy olyan számot kapunk, ami legalábbis elgondolkodtat, hogy érdemes-e készülni, a saját esélyeinket a kataklizma átvészelésére növelni?
3-4%-ról beszélünk. Nagy ez, vagy kicsi, Tegyük fel úgy a kérdést, hogy. A fejedre teszek egy fejhallgatót, a szemedre egy kámzsát, és átküldelek egy úttesten, amelyiken a forgalom akkora, hogy kb 3-5% esélyed van arra, hogy elcsapnak. Nyugodt szívvel mennél át?
Összefoglalva.A felkészülés szerves része kell hogy legyen a bunkerépítésen, a felhalmozáson és a készségek fejlesztésén kívül az informálódás. Legkevésbé a hivatalos médiumokból, azoknak sosem az volt a feladatuk, hogy az embereket tájékoztassa De ez egy külön topic-ot érdemelne.
MAFELSZ
02-28-2015, 08:20 AM
Ismerek egy olyan házaspárt, akik havonta 50 ezret simán elköltenek cigire. Minden hónapban. Az évi 600 ezer forint. 12 éve vannak együtt, de már az elõtt is láncdohányosok voltak. Számoljunk 15 évvel. 15 év x 600 ezer forint. 9 millió. (A havi 50ezer az évekkel ezelõtt volt. Gondolom hogy azóta több is elmegy náluk dohányzásra.)
http://kiszamolo.hu/mennyibe-kerul-egy-doboz-cigi-es-egy-kis-havi-tulkoltekezes/
9 millióból bizony jó sok mindent lehetne vásárolni. Akár még egy föld alatti pincebunkert is lehetne belõle éppíttetni. Nem is egyet, hanem többet is, berendezéssel. Olvastam egy cikket egy ilyen építésrõl, a fickó 16 ezer dollárból épített egy föld alatti bunkert. Nem mindent egyedül csinált, de az õ munkájával együtt ennyibe került neki. Normálisabb dollár árfolyamon számítva 3 bunker is kijönne 9 millióból. :hogymi:
Volt olyan hogy a 9 millió forint 62 ezer dollárra jött volna ki. 80 ezer dollárért cégek nálunk luxus bunkert gyártanak le, teljes felszereléssel, olyan mint egy föld alatti 4 csillagos hotelszoba, levegõ szûrõvel, víztisztítóval, még jó nagy plazmatévét is adnak hozzá.
Az emberek egy részének van pénze. Egy meghatározott összeg havonta. És ezt szorgalmasan el is költi. És 1000%, hogy ha 5-10%-kal kevesebb pénze lenne, abból is megélne. Kicsit másképp, néhány dolgot átalakítva. Ha pedig 10-20%-kal több pénze lesz, azt is elkölti. Ez azt jelenti, hogy csak gondolkodás kérdése, hogy az ember mire költi a pénzét. Nem ebbe a topic-ba való, de aki 50 alatti itt, az tisztában van vele, hogy nem lesz nyugdíja? És készül erre a helyzetre? Ebbe nem is megyek bele jobban.
Ha valaki óvóhelyet akar magának, mert fontosnak tartja a saját és családja megóvásáért, akkor meg fogja oldani. Ugyanúgy, mint aki elkezd táplálék kiegészítõket vásárolni, mert tudja, hogy alapvetõ fontosságú a mai világban az egészséges élethez. Pénzbe kerül. De tudja, hogy a betegég sokkal többe.Csak az a probléma, hogy a felkészülést az emberek akkor teszik , amikor még nincs baj, és ilyenkor nehezebb pénzt kiadni. Mikor beüt a szar, akkor meg nincs választás, fizetni kell.Vagy így, vagy úgy.
Nem szeretnék a szakértõ szerepében tetszelegni. Ezzel együtt a könyvem megírásához átrágott sok száz cikk, sok éves kutakodás, és hát persze a témával való gyakorlati foglalkozás úgy érzem mégis felhatalmaz arra, hogy megpróbáljak válaszolni. :thumbup Köszönöm,sok ilyen dolgokat írjál ..érdekes..és nem szégyellek tanulni az okosabbtól...
..meg mondom õszintén nem sokat foglalkoztam eddig a kiváltó okokról,a várható eseményekkel..elfogadtam a tényt,hogy baj lesz...
Ennek fényében nagyon alulról kezdtem a felkészülést pár éve....valahol az " egy szál késsel a vadonban"....színvonalon....mivel a kutyám sem túl kényes ,így sokszor kint aludtunk,egy pokróccal+ egy gyufával az éjszakai horgászatok közben..még normális hátizsákom sem volt..csak a pecás....
..régen volt az a divat,hogy "csövezés"...az idõsebbek emlékeznek rá...na hát sok hónapot nyomtunk le a haverokkal..ettük a maradékot a lángososnál és szedegettük a csikket...jó volt...
....szóval szép lassan a legegyszerûbb, szinte állati szintû túléléstõl jutottam el az évek folyamán ahol most megálltam egy kicsit...mert igazából nem tudom merre tovább..és kell e egyáltalán...
Amit sikerült elérnem eddig,növények ismerete,nyomolvasás,állatok szokásai,horgászat verseny szinten,idõjárás ismerete,élet a természetben ,önvédelem puszta kézzel és primitív eszközökkel,a lakás biztonságos és jól felszerelt,bérelt raktár cirka 100 napra élelemmel és vízzel az otthonin kívül,kedvenc pecahelyemen újabb két hétre való teljes felszerelés elrejtve,bol a rokonoknál,szinte minden égtáj felé....
Nos ez a mindennapok mellett elég húzós volt az elmúlt pár évben...elõteremteni a forintot rá,megkeresni és tesztelni a cuccokat,eladni ha nem válik be és újra neki futni....kicsit elfáradtam,bele fáradtam....most pihenek és kérdéseket teszek fel önmagamnak és másoknak...ennyi...kérlek bocsájtsd meg ,ha esetleg félreérthetõ voltam és bántásnak vetted a dolgokat. :beer:
Ne legyél ilyen mimóza.
A kérdésed pedig nem kérdés. Illetve az, csak meg van válaszolva. A kérdés, hogy meg akarod-e érteni a választ, vagy újra és újra elmondatod magadnak valakivel, hogy utána huszárvágásként leírd, igen, ismét, hogy szerinted értelmetlen...elolvastam még egyszer..de ez továbbra is csak egy értelmetlen hablagy..voltaképpen mit akarsz írni?...
Idõrendben a megfelelõ hozzászólásokból idézve:
Elemzés:
Kérdeztél, válaszoltam. Ha nem kielégítõ, legközelebb kérdezz pontosabban. Az elsõ válaszom szavainak jelentése pontosan az, amely az elsõ kérdésed szavainak jelentése.
Ez egy fórum, és elmondásod alapján tényleg kíváncsi vagy a fórumtársak véleményére, leírtam, hogy hol találod meg legegyszerûbben a választ, nevezetesen az enciklopédiában. Azt ugyanis komoly emberek írták, sok pénzért, kemény munkával. Becsüljük meg a tudást, ha már van, ne tegyük feleslegessé a munkájukat. Olvass enciklopédiát.
Más szavakat próbálsz a számba adni, és ez mást jelent, mint amit én írtam. Személyeskedhetnék is a jellemedrõl levont következtetések ideírásával, de nem teszem, mert nem szoktam. Ha ezt te mégis annak értelmezed, akkor rosszul értelmezed. Ez nem az én prblémám, kezdeni sem akarok vele semmit.
Összegzés:
Fennen hangoztatod a nézeted, mely szerint ma mo-n nem indokolt. Erre írsz érveket, amelyek nagyjából olyan alaposak, mint a "nem kell megállni a stop-táblánál, tegnap sem jött semmi". Ezt azt jelenti, hogy ha eddig soha nem volt mo-n tornádó, akkor soha ezután sem lesz? Utána felszólítod a fórumtársakat, hogy indokolják meg, hogy ma mo-n miért szükséges. Érted. Indokoljuk meg azt, ami nem indokolt. Erre kérdezhetném, hogy hát a f.szom nem kéne? Még ez utóbbi sem lenne személyeskedés. Akkor sem ha azt mondod. Nem azért, mert én így gondolom, hanem azért, mert a személyeskedés nem ezt jelenti.
De meg is fordíthatjuk az egész gondolatmenetet. A világon mindenhol építenek óvóhelyeket, bunkereket, és hasonló, speciális célú objektumokat. Kevésbé hiszem el, hogy az egész világ hülye. Akkor indokold már meg, hogy szerinted miért lenne ma mo-n indokolatlan. Mert ha te állítasz valamit, akkor azt neked kéne indokolni.
Szájbarágósan? Kifejteni? Még tán át is kéne gondolni mások helyett nem? Mert az az igazi önállóság, mobilitás és alkalmazkodás, igaz? Írjuk le, hogy holnap négykor jön a tornádó, vegyél bunkert? Komolyan? Írjuk le, hogy jövõ héten, szerda hajnaltól jön a gazdasági összeomlás?
Akinek ezt le kell írni, annak már nem kell, mert az nem gondolkodik eléggé. Ha valaki magától nem tudja összerakni a képet, ahelyett nem szabad gondolkodni.
Megnézted-e az enciklopédiát? Mert ha nem, akkor egyelõre a te kérdés-ismétléseid a fölösleges körök. Nyilván a választ is csak te tudod, hogy mire jó. De akkor miért tõlünk kérdezed?...ez szintúgy egy semmilyen szóhalom...a felénél elálmosodtam...uncsi..te ennél jobb vagy!
Ez nem off. Ez kell ahhoz, hogy az olvasó tudja, hogy mit olvas. Mert úgy néz ki, nem tudja.
Leírod, hogy becsmérellek (kamu, mert nem teszem), nem vagy nekem szimpatikus (ne érzékelést írj, hanem idézd ide az írásomat, amelyben ezekkel a szavakkal ezt mondtam neked), gyûlöllek (szintén idézd, amikor ezt leírtam neked).
Azt mondod, hogy engem irritál, amit írsz. Kamu, mert ezt sem írtam soha. Nem értek egyet veled, ezt sokszor leírtam. Ez nem irritáció, nem kell ilyen nagy szavakat használni, nem indítanak meg bennem semmit. Ezt hvják véleménykülönbségnek. Ha nem tetszik, az megint nem az én problémám. Akkor sem, ha azt írod rá, hogy milyen csúnya személyeskedõ vagyok emiatt. Mivel tudom, hogy nem vagyok, csak te nem helyesen értelmezed a helyzetet. Azonban én kizárólag azért tudok felelõsséget vállalni, amit mondok, nem pedig azért, amit te megértesz belõle. Az a te dolgod.
Ez itt pedig nem off. Ez a téma szerves része. Amolyan használati utasítás. Ha leírom azt, hogy "a" betû, akkor azt "a" betûnek kell értelmezni, nem b vagy c betûnek.
A bunkerekrõl beszélgetünk. Bõvebb értelemben az egyik új tag beköszönõ írásának a szétcincálásáról. Nem tetszik a véleményed a dologról, nem értek egyet vele. Ha ezt leírom, az nem off. Bár elhiszem, sok embernél ezzel elérhetnéd, hogy visszavonulót fújjon. A megfelelõ "varázsszavak" kellenek hozzá. Ezek pedig nem mindenkinél mûködnek....hát nem tudom...áruld már el..mit akarsz leírni..vagy mi a célod?...hosszadalmas,összefüggéstelen,bõvít ett mondatok zagyva kuszadéka az egész...nem tudom értelmezni..próbálnám,de nem megy..egyszerûen nem értem ,hogy mit akarsz kifejezni!
..nem kell válaszolni..úgy sem látom....;)
MAFELSZ
02-28-2015, 01:45 PM
Doom, lehet õk is biztonságosnak gondolták korábban a panelt:
http://tv2.hu/musoraink/tenyek/170095_az_utcan_elnek_a_pinceben_alszanak.html
Szörnyû dolog ez.Hogy az a néhány unatkozó, a világ népeit sakkfiguráknak tekintõ arctalan akárki, akik valahogy, valamikor a világunk irányítóivá váltak, ezzel ütik el a szabadidejüket. Én sem tudom a megoldást természetesen. De vagy egy gyors lefolyású járvány, vagy mittudom én mi, de nem ez a lassú, félelmet, rettegést és bizonytalanságot okozó álpolitikai játszadozás, aminek az ég világon semmi értelme, semmi tétje nincs.
Valóban. Sosem tudhatjuk, hogy melyik játékos gondol egyet, és a mi országunkat is játszótérnek nézve idetologatja a játék katonáit. Van rá esély? Nyilván több, mint nulla. Eggyel több ok a felkészülésre. Én sem véletlenül adtam el a pesti házamat, és vettünk egy tanyát. Mondjuk nem a szó hagyományos értelmében tanya, de attól még annak nevezik. Nagy föld, épületek...Állatok, növények, erdõ. Hogy ezt nem teheti meg mindenki, Erre ugyanazt tudom mondani, mint egy másik topic-ban a táplálék kiegészítõkrõl, illetve az azokra költött pénzrõl. Aki úgy gondolja, hogy meg kéne tennie, de nem teheti meg, az nagyon kutyául fogja magát érezni, amikor a sokszorosát kell fizetnie mind anyagilag, mind pedig mondjuk az egészségével, amikor beüt a szar, mint a megelõzésre költött volna. Aki nem gondolkodik ilyesmiben, annak mindegy, az nem tudja, hogy tehetett volna valamit még akkor, amikor lehetett.
MAFELSZ
02-28-2015, 02:11 PM
ja..nem...ebben a topicban írtam:)
Dream_walker
02-28-2015, 02:20 PM
...hát nem tudom...áruld már el..mit akarsz leírni..vagy mi a célod?...hosszadalmas,összefüggéstelen,bõvít ett mondatok zagyva kuszadéka az egész...nem tudom értelmezni..próbálnám,de nem megy..egyszerûen nem értem ,hogy mit akarsz kifejezni!
No látod, nem érted. Nem azért, mert (idõrendben visszafelé haladva) zagyva kuszadék, összefüggéstelen, semmilyen szóhalom, értelmetlen hablaty. Azért, mert te ennyi értesz meg belõle. Rosszul olvasol, rosszul ismered a szavak jelentését, nem ismered fel az összefüggéseket a szövegben, nem tudom, csak te tudod, hogy mi az igazi baj ezek közül.
Amit én leírok, az tökéletesen összefüggõ. Azért, mert azt írom le, amit gondolok, és azokkal a szavakkal, amelyek ezt jelentik, ráadásul a megfelelõ fogalmazásmóddal. Egyszerûen innen tudom, hogy világosan beszélek, és a hiba a befogadó készülékben van. Te pedig a saját értelmezésedet próbálod. De az nem fog menni, odaadtam a megoldókulcsot, csak azzal mûködik, ha érteni AKAROD, akkor helyesen kell dekódolni. Ha elolvasol egy angol szöveget, és közben nem tudsz angolul, akkor azok a betûk nem összefüggéstelen, értelmetlen szóhalmazok. Csak rosszul próbálod dekódolni. Vajon hol a hiba? A szövegben, vagy a dekódolásban? Ezt a faék egyszerûségû példát azért csak érted.
A célom is egyszerû. Mint minden fórumra, ide is információt cserélni járnak a népek, én is. Ennyi. Erre való egy fórum. Áldott jó szívem van, tudom, hogy az embereknek néha másmilyen megfogalmazára van szüksége, ilyen-olyan okokból.
Te is mindenhol mintha a titkokat keresnéd, a háttérinfót, azt, hogy vajon mit írok a sorok között. Nem fogsz találni semmit. Tudom, érthetetlen a mai világban. Gondolom ezért is nem érted. Még talán nem is találkoztál a jelenséggel. Emberek között nem szokás, fõleg mo-n.
A kérdésedre is válaszoltam, megértetted, hogy mit írtam? Nem. Van, aki megértette? Igen. Hol a hiba? Esetleg ott, aki nem értette. De futod a köröket, meg kötekedsz, közben megpróbálsz negatív színben feltüntetni. Csak engem ez nem hat meg.
Legyünk nagyon szigorúan ON.
Elmúltak azok az idõk, mikor eger várát vívta a török? Tényleg el. Mit csinálnak ma a hadseregek? Bunkereket építenek. A technológia képes alkalmazkodni. Ha gondolkodtál volna, rájössz magadtól. De inkább nem teszed, sõt, jóslást vársz másoktól.
Egy atombomba sok gyalogos katonát meg tud ölni. Mit csinálnak ma a hadseregek? Tömegével képzik a gyalogokat.
A partraszálló simán bevették a normandiai német állásokat? Azért megkérdezném azt a 200.000 áldozatot, mennyire volt sima menet.
Aztán kicsit vissza az értelmetlenkedéshez, ideírod a pársorosaidat, mintha gúnyolódni próbálnál.
Közben válaszoltál-e te az én kérdésemre? Mert ha nem, akkor nincs ám mirõl beszélni, fõleg nem ilyen stílusban írogatni.
Mert ha nem, akkor nincs ám mirõl beszélni, fõleg nem ilyen stílusban írogatni. ..minden topicban ezt csinálod,keresed kibe lehet belekötni,utána kimért ,okoskodó stílusban lenyomod a sárba..közben azt hangoztatod,hogy az Õ érdekében mert beléd kötött és te tudod mi a jó neki...ebben a topicban is te kezdted..a te neved szóba sem került,csak neki álltál kötekedni...elkövettem azt a hibát,hogy vissza szóltam, "hogy nincsenek érveid,csak személyeskedsz"...nos ez olaj volt a tûzre,mert alig vártad,hogy élvezkedjél egy kicsit...
A múltkori vitában a "ki húzza tovább topicban" ráéreztél,hogy van lelkem és sebezhetõ vagyok ebbõl a szempontból...ki is kívánod használni a rést a pajzson,hogy beteges hobbidat gyakorold rajtam és élvezd az eredményt...csakhogy ezt sokszor nem lehet eljátszani..már nem..sajnos más játékot kell keresned...a homokot javasolnám azzal a bizonyossal...
Te is mindenhol mintha a titkokat keresnéd, a háttérinfót, azt, hogy vajon mit írok a sorok között. ..nem mintha...azt is keresem..a többire ott a híradó....
..még egy gondolat,..szerintem nem kell MAFELSZ.túlélõ kollégát a szárnyaid alá venni és a nevében eljárnod,kikérni magának ,hogy "szétcincálom "..a dolgait...van Õ olyan fasza gyerek,hogy kiáll magáért....
Aztán kicsit vissza az értelmetlenkedéshez, ideírod a pársorosaidat, mintha gúnyolódni próbálnál...a te pályádon a, te stílusodban játszom,a te szabályaidat követve...nekem ez idegen,de kezdek belejönni,bár vigyázok,hogy ne váljak ilyen emberré,mert egyébként nem tetszik...de hát néha nem lehet kikerülni a gondokat és szembe kell velük nézni...harcolni ellene..szóval te és az írásaid csak egy újabb megoldandó probléma...
A célom is egyszerû. Mint minden fórumra, ide is információt cserélni járnak a népek, én is. Ennyi...már megbocsájts,de mirõl beszélsz?...milyen információt osztottál meg az elmúlt hozzászólásaidban ebben a topicban?...azt hogy nézd meg a Wikipédiát?......tényleg ennyire debilnek látod az embereket....az érvek tisztel uram????..ahogy a kolléga tette elõrébb...
Mit csinálnak ma a hadseregek? Tömegével képzik a gyalogokat... kérdés Hazánkra vonatkozik....nem tudok róla,hogy itthon tömegével képeznék a katonákat..ha te másként tudod tisztelettel meghallgatjuk...
Mit csinálnak ma a hadseregek? Bunkereket építenek. A technológia képes alkalmazkodni...ami egyébként kiválóan alkalmas sport rendezvények lebonyolítására...;)
De futod a köröket, meg kötekedsz, közben megpróbálsz negatív színben feltüntetni. Csak engem ez nem hat meg...ezt te csinálod nem én...feltettem egy egyszerû kérdést...megírtam,hogy szerintem ,a különbözõ katasztrófa helyzetek amik elõfordulhatnak Magyarországon miért nem jó a bunker...lehet nincs igazam,de ezt meg lehet beszélni...észérvek helyett,okosan kifejtve... pont te futod a felesleges köröket a személyemet ócsárolva és rossz színben tüntetsz fel..azt írod ..kamu...vedd már magad észre..te vagy aki kamuzik...
MAFELSZ
02-28-2015, 03:41 PM
Én azt a stratégiát választom egy idõ után, hogy aki nem a témával foglalkozik, hanem próbálja komplexus-levezetõnek használni a fórumot, arra egyszerûen nem reagálok. Sõt én eljutottam oda, hogy rápillantok, és el sem olvasom. Vagy megunja az illetõ, vagy írogathat magának, kit érdekel. De hogy oldalakon keresztül azt olvassuk, hogy ki miért hülye....Egy ilyen fórumon, ahol elvileg egyvágású, egy érdeklõdési körû nyitott emberek vannak....Ez gáz....
MAFELSZ
02-28-2015, 03:47 PM
Próbálom megtörni a sort.. Ennek itt az a címe, hogy: Felkészülni,vigyázz! De mire is?
Ami nem titkoltan a témában írott könyvem címe is. Ha csak a tartalomjegyzéket végigböngésznétek, már az adna alaphangot a beszélgetésnek. Azt meg, hogy meg is venni? Ez skandallum. Már miért is venne valaki egy itthon írott könyvet - ami egyébként szerintem, és az olvasói visszajelzésekbõl ítélve elég jól sikerült:) - A topic fõcíme pedig az, hogy könyvek, filmek, sorozatok a témában. - Naszóval. A téma adott
Én azt a stratégiát választom egy idõ után, hogy aki nem a témával foglalkozik, hanem próbálja komplexus-levezetõnek használni a fórumot, arra egyszerûen nem reagálok. Sõt én eljutottam oda, hogy rápillantok, és el sem olvasom. Vagy megunja az illetõ, vagy írogathat magának, kit érdekel. De hogy oldalakon keresztül azt olvassuk, hogy ki miért hülye....Egy ilyen fórumon, ahol elvileg egyvágású, egy érdeklõdési körû nyitott emberek vannak....Ez gáz......teljesen igazad van...ne veszekedj a .....-vel,mert összekevernek vele,,,ez egyébként már hónapok óta folyik szinte minden topicban,csak próbáltam nem reagálni...hibáztam..visszaszóltam...nem tudtam kijönni belõle másként csak "erõvel"...sok volt már..az én birka türelmem is véges...most már remélem veszi a lapot a Tisztelt Úr és leszáll rólam..Elnézést a közjátékért mindenkitõl!
Próbálom megtörni a sort.. Ennek itt az a címe, hogy: Felkészülni,vigyázz! De mire is?
Ami nem titkoltan a témában írott könyvem címe is. Ha csak a tartalomjegyzéket végigböngésznétek, már az adna alaphangot a beszélgetésnek. Azt meg, hogy meg is venni? Ez skandallum. Már miért is venne valaki egy itthon írott könyvet - ami egyébként szerintem, és az olvasói visszajelzésekbõl ítélve elég jól sikerült:) - A topic fõcíme pedig az, hogy könyvek, filmek, sorozatok a témában. - Naszóval. A téma adott..tudnál egy kis ízelítõt,kedvcsinálót feltenni?...
Amúgy nem tudom olvastad e már a novellámat..tudom kezdetleges és tördelni kellene meg ilyesmi...kíváncsi vagyok a véleményedre.
MAFELSZ
02-28-2015, 05:20 PM
..tudnál egy kis ízelítõt,kedvcsinálót feltenni?...
Amúgy nem tudom olvastad e már a novellámat..tudom kezdetleges és tördelni kellene meg ilyesmi...kíváncsi vagyok a véleményedre.
Ez ciki...:) Most már elolvasom:)
MAFELSZ
02-28-2015, 05:27 PM
..tudnál egy kis ízelítõt,kedvcsinálót feltenni?...
A könyvem bevezetõjének egy részletét bevágom.Ez a tördeletlen doc verzió volt még, de ide jó lesz:
1 fejezet
Elõszó
A felkészülés nem egzakt tudomány. Talán nem is tudomány... még.
Sõt, a felkészüléssel kapcsolatos információk is túlnyomórészt magánkezdeményezések tapasztalataiból,
lelkes szakemberek közreadott tudásából, önjelölt szakértõk munkáiból állnak össze.
Nem igazán vannak szabályok, szabványok, nem kötik jogi hókuszpókuszok.
A felkészülõk társasága olyan, mint pl. a Linux felhasználói felület fejlesztõi.
Mindenki beleadja a tudásának legjavát. Igaz, mivel nincs még kontroll, ezért óvatosan kell minden információval bánni,
mert nincs garancia azok tartalmának hitelességére. Mindenki beletölti amit gondol - cikkekben, könyvekben, fórumokon - és mi többiek,
akiket érdekel ez a téma, érdeklõdéssel olvassuk, majd vakargatjuk a fejünket.
Természetesen a felkészülés, mint minden más a világon, elõbb utóbb üzletté is válik.
Ezért nem lehet neheztelni azokra, akik ezt a hullámot kihasználva vállalkozásokat hoznak létre,
melyek kiszolgálják a felmerülõ igényeket. Tartós élelmiszerek, túléléshez szükséges segédeszközök, ruházat, óvóhelyek építése, stb.
Ezek csak szemezgetések a rengeteg iparág, szakma között, melyekbõl egyre többen alapítanak céget a "Preppers" mozgalom elvárásainak kielégítésére.
Ha ezek nem lennének, igen kevés embernek adatna meg az, hogy professzionális módon megtehesse azokat az elõkészületeket,
amelyek az õ általa megjósolt, vagy félt események bekövetkezése esetén számára biztonságot adhatnak.
Az Egyesült Államokban több mint 3.000.000 ember tagja a Preppers mozgalomnak.
Õk azok, akik így vagy úgy, pénzt, idõt és energiát fektetnek be abba, hogy konkrétan tegyenek valamit egy általuk megjósolt negatív irányú változás túlélése érdekében.
Emellett a lakosság 40%-a véli úgy egyes felmérések szerint, hogy foglalkozni kéne ezzel a problémával,
és hogy többet érne a fizikai felkészülés, tartalékolás, mint a társadalombiztosítás befizetésével való készülés a jövõre.
Nem csoda tehát, hogy a hivatalos média enyhe gúnnyal tekint ezekre az emberekre, hisz õk azok,
akik ki akarják vonni magukat a központilag meghatározott irány alól. Egy hatalomnak sem jó,
ha az emberek tömegesen belekezdenek valami olyasmibe, ami alulról építkezik, és nem kormányszintû tervek, célok irányába mozgatja a társadalmi tudatot.
Próbálják a Preppers mozgalom tagjait kissé bogaras, furcsa embereknek beállítani, akik nincsenek tisztában a világ valós dolgaival.
fixy007
02-28-2015, 08:19 PM
fixy007
Ki akarja rossz színben feltüntetni????? Annyit mondtam hogy nem kellene birka mód követni! Ez miért számít szentségtörésnek???
A 24 órás ultimátumara nem is tudok mit mondani! Mi lesz ha lejár, lebokszoljuk a dolgot? :-D
Nem, nem boxolunk csak ismét bebizonyosodik hogy olyan ember dumál akinek semmilyen információ nincs a birtokában kizárólag csak az irigység és a rosszindulat szól belõle! Ez téged minõsít! Mivel egy barátomat sértetted meg a tudta nélkül ezért kimondom amit gondolok egy kis köcsög vagy!
Ui:Túlélõ elnézést kérek tõled, szeretném ha törölnéd a regisztrációm a fórumról!
mmilan21
02-28-2015, 09:15 PM
Ez skandallum. Már miért is venne valaki egy itthon írott könyvet - ami egyébként szerintem, és az olvasói visszajelzésekbõl ítélve elég jól sikerült:) - A topic fõcíme pedig az, hogy könyvek, filmek, sorozatok a témában. - Naszóval. A téma adott
Én például vettem már néhány itthon írott (papíralapú) könyvet. (kb. 2 éve gyûjtögetek papíralapú könyveket)
Szeretem a könyveket, mert ellentétben az elektronikusan tároltakkal - kézbe lehet fogni, megfogható , amíg pihen addig jól mutat a polcon is, továbbá nem gond ha tönkrement a merevlemez és PONT a kedvenc könyvemrõl nincs biztonsági másolat. Plusz a szerzõi jogok - habár tanulás céljára nem (annyira) illegális a letöltés, de azért mégiscsak kell pár fontosabb könyv a polcra.
Egyébként fontolgatom, hogy megveszem a könyvet és akkor itt is beszámolnák - idõvel - a tapasztalatokról.
mzperiksz
02-28-2015, 09:15 PM
Miért, ki a barátod hogy csak jó véleménnyel lehetünk róla?
Nem, nem boxolunk csak ismét bebizonyosodik hogy olyan ember dumál akinek semmilyen információ nincs a birtokában kizárólag csak az irigység és a rosszindulat szól belõle! Ez téged minõsít! Mivel egy barátomat sértetted meg a tudta nélkül ezért kimondom amit gondolok egy kis köcsög vagy!
Ui:Túlélõ elnézést kérek tõled, szeretném ha törölnéd a regisztrációm a fórumról!
Pityubá
02-28-2015, 11:09 PM
Köbüki lehet ezt már sohasem fogjuk megtudni, úgy látom töröltette a regisztrációját.
Kár minden fórumtársért aki vélt vagy valós sérelmek miatt itt hagy bennünket.
Senki nem töröltetett itt regisztrációt az elmúlt 1-2 hónapban. :)
Pityubá
02-28-2015, 11:31 PM
Senki nem töröltetett itt regisztrációt az elmúlt 1-2 hónapban. :)
De. fixy007 .......
Itt kért meg reá.
Igazad van. Nem láttam amit írt. :(
A fórumon egymás felé ne legyen személyeskedés. Ez a 3. pont a szabályzatban. http://magyarprepperforum.org/showthread.php?3-Szab%E1lyok
Papica is fórumtag, még ha eddig még nem is írt ide, de olvasni szokott itt néha, többször is láttam már bejelentkezve.
Akinek gondja van vele, az szerintem írjon neki a fórumon kívül, biztosan van email címe, ahogy a Youtube hozzászólásait is biztosan olvassa. De nem szeretném ha a fórumon valaki személyeskedne vele. A morál rombolása sose jó.
astonferi
03-01-2015, 06:14 AM
fõleg úgy nem hogy nem szólt vagy nem tud hozzászólni.
szerintem is idõnként átmegyünk óviba és duzzogunk aztán meg falubikába hogy kinek nagyobb a farka.
segíteni kell egymást, és megbeszélni dolgokat ami lehet vita normális keretek közt de személyeskedésnek semmi értelme.
ezért fontos a személyes találkozó ott jobban megismeri a másik stílusát az ember és más lesz utána a hozzáállás emberekhez ha már ismered személyesen.
remélem fixy007 nem törli magát.
astonferi
03-01-2015, 06:15 AM
MAFELSZ szoktunk kéthetente találkozni páran szívesen látunk ha gondolod.
MAFELSZ szoktunk kéthetente találkozni páran szívesen látunk ha gondolod...jó Pestieknek...ha az lennék kutyasétáltatás közben is meg lehetne dumálni a dolgokat...
astonferi
03-01-2015, 07:39 AM
veled megyek pecázni ne reklamálj :haha:
lesz 3 napunk dumálni :beer:
..jó Pestieknek...ha az lennék kutyasétáltatás közben is meg lehetne dumálni a dolgokat...
Még mindig közelebb laksz Pesthez mint én. :haha:
GAZDA
03-01-2015, 07:44 AM
Majd személyesen elbeszélgetek vele ha az megoldás. Egy barátom írt néhány kritikát a Youtube-os videóihoz, simán törölte. Ha én írok kritikát az biztos értékelni fogja!:-D
mzperiksz
03-01-2015, 07:50 AM
Szerintem Gazda-nak volt egy véleménye ami koránt sem személyeskedés.
Az erre reagáló "Papica fanok" hozzászólása viszont már igen, ezért nem hiszem hogy minket kellene figyelmeztetni :(
Nekem sem szimpatikus, én is kaptam érte beszólásokat mikor elmondtam a véleményem...
A fórumon egymás felé ne legyen személyeskedés. Ez a 3. pont a szabályzatban. http://magyarprepperforum.org/showthread.php?3-Szab%E1lyok
Papica is fórumtag, még ha eddig még nem is írt ide, de olvasni szokott itt néha, többször is láttam már bejelentkezve.
Akinek gondja van vele, az szerintem írjon neki a fórumon kívül, biztosan van email címe, ahogy a Youtube hozzászólásait is biztosan olvassa. De nem szeretném ha a fórumon valaki személyeskedne vele. A morál rombolása sose jó.
Véleménye mindenkinek van, vagy sokaknak, de a lényeg hogy akinek baja van másokkal, azt ne itt a fórumon. :(
GAZDA
03-01-2015, 08:39 AM
Nincs személyes ellentétem Papicával. Hozzászólásommal arra próbáltam felhívni a fórum közösségét, hogy óvakodjanak az ilyen gyors érlelésû megmondóemberektõl mert a titkosszolgálatok pont az ilyeneken keresztül figyelik és IRÁNYÍTJÁK a jó szándékú polgárokat. Részemrõl a témát befejeztem akinek van rá szeme belátja hogy igazam van ami meg nem az magára vessen.
Néhány észrevétel: Nem lehet "gyors érlelésû", mivel a Youtube-ra 2009 óta tölt fel videókat, ami 6 évet jelent. Nem futtatja senki, mert akkor jóval több nézõje és feliratkozója lenne, egyszerûen készíti a videóit, meg ha jól tudom van egy fórumuk, ami már elég régóta megvan. Én nem ismerem személyesen, de pont ezért nincs is véleményem. A videói jók, a könyve is tetszett. Bogrács gulyásoznak az erdõ szélén, én nem látok abban semmi kivetnivalót.
Amúgy meg senki ne felejtse el amit írni szoktam - nem személyre szabva, hanem általánosságban: Ne bízz senkiben!
Bárkit elárulhatnak a barátai vagy akár még a családja is. De ez az "Emberi természet" topicba való téma. :)
MAFELSZ
03-01-2015, 09:40 AM
..jó Pestieknek...ha az lennék kutyasétáltatás közben is meg lehetne dumálni a dolgokat...
Köszi.Biztos megtalálnám, ha keresgélném, hogy mikor hol.De ha leírnád, nem kéne keresgélnem. Vagy közvetlen elérést...
Köszi
MAFELSZ
03-01-2015, 09:42 AM
Nem sokáig tartott az egymás szapulása-mentes idõszak. Mi lenne, ha a témában folyna a duma? :) Csak kérdezem.
Köszi.Biztos megtalálnám, ha keresgélném, hogy mikor hol.De ha leírnád, nem kéne keresgélnem. Vagy közvetlen elérést...
Köszi...mire gondolsz...nem én szervezem a találkozókat...Astonferit kérdezd.....én nem Pesten lakom...felénk nincsenek felkészülõk...vagy nem tudok róla....
astonferi
03-01-2015, 10:48 AM
Köszi
ki szoktuk írni a szervezõdés, baráti találkozó topicba illetve megy kör sms aki kéri.
amúgy zugló gyöngye mûintézmény a helyszín mindig vagy Göd Szakáts horgásztó.
Dream_walker
03-01-2015, 03:55 PM
..minden topicban ezt csinálod,keresed kibe lehet belekötni,utána kimért ,okoskodó stílusban lenyomod a sárba..közben azt hangoztatod,hogy az Õ érdekében mert beléd kötött és te tudod mi a jó neki...ebben a topicban is te kezdted..a te neved szóba sem került,csak neki álltál kötekedni...elkövettem azt a hibát,hogy vissza szóltam, "hogy nincsenek érveid,csak személyeskedsz"...nos ez olaj volt a tûzre,mert alig vártad,hogy élvezkedjél egy kicsit...
A múltkori vitában a "ki húzza tovább topicban" ráéreztél,hogy van lelkem és sebezhetõ vagyok ebbõl a szempontból...ki is kívánod használni a rést a pajzson,hogy beteges hobbidat gyakorold rajtam és élvezd az eredményt...csakhogy ezt sokszor nem lehet eljátszani..már nem..sajnos más játékot kell keresned...a homokot javasolnám azzal a bizonyossal...
..nem mintha...azt is keresem..a többire ott a híradó....
..még egy gondolat,..szerintem nem kell MAFELSZ.túlélõ kollégát a szárnyaid alá venni és a nevében eljárnod,kikérni magának ,hogy "szétcincálom "..a dolgait...van Õ olyan fasza gyerek,hogy kiáll magáért....
..a te pályádon a, te stílusodban játszom,a te szabályaidat követve...nekem ez idegen,de kezdek belejönni,bár vigyázok,hogy ne váljak ilyen emberré,mert egyébként nem tetszik...de hát néha nem lehet kikerülni a gondokat és szembe kell velük nézni...harcolni ellene..szóval te és az írásaid csak egy újabb megoldandó probléma...
..már megbocsájts,de mirõl beszélsz?...milyen információt osztottál meg az elmúlt hozzászólásaidban ebben a topicban?...azt hogy nézd meg a Wikipédiát?......tényleg ennyire debilnek látod az embereket....az érvek tisztel uram????..ahogy a kolléga tette elõrébb...
.. kérdés Hazánkra vonatkozik....nem tudok róla,hogy itthon tömegével képeznék a katonákat..ha te másként tudod tisztelettel meghallgatjuk...
..ami egyébként kiválóan alkalmas sport rendezvények lebonyolítására...;)
..ezt te csinálod nem én...feltettem egy egyszerû kérdést...megírtam,hogy szerintem ,a különbözõ katasztrófa helyzetek amik elõfordulhatnak Magyarországon miért nem jó a bunker...lehet nincs igazam,de ezt meg lehet beszélni...észérvek helyett,okosan kifejtve... pont te futod a felesleges köröket a személyemet ócsárolva és rossz színben tüntetsz fel..azt írod ..kamu...vedd már magad észre..te vagy aki kamuzik...
De ezekkel az állításokkal baj van.
Mikor én leírom, hogy kamuzol, akkor beidézem, hogy melyik hozzászólásodban melyik mondat volt nem igaz. Ez egy egyszerû dolog.
Ha én kamuzok, akkor másold be ide kérlek, hogy mi az, amit szerinted én mondtam. Mert ami a te hsz-eidben van, meg az enyémekben, az nem egyezik. Innen tudom, hogy kamu, amit mondasz :) Mivel állításod szerint olyan dolgokat csinálok és írok, amiket nem, és ezért is nem lehet bebizonyítani, mert nem tudsz ideidézni tõlem olyan hsz-t. Mert nincs.
Szóval bizonyítsd, másold ide. Ha sikerül itt, ebben a topikban megtalálnod minden állításod bizonyítékát az én hsz-eimben, nyilvánosan, külön topikban kérek bocsánatot tõled. Komolyan. Bátran megígérem, mert tudom, hogy ez lehetetlen. Nem lehet megtalálni azt, ami nincs :)
Kérdeztél, válaszoltam. Én kérdeztem, válaszoltál-e?
Információmegosztás? Nem, nem. Információcsere. Máshogy néz ki a két szó, ezért mást is jelent.
Ettõl függetlenül egy sor információt megosztottam. Világos alapon sötét betûkkel vannak írva, könnyen felismerhetõ. Pl. ismere-e a bunkerek enciklopédiai meghatározását, és a technológia leírását? Mert ha nem, akkor minek akarsz beszélgetni róla? Agyalni feleslegesen?
Én ismerem. Mindenki ismeri, aki hajlandó elolvasni. Akinek van ismerete róla, az tud beszélgetni. Akinek nincs, az legfeljebb fantáziálhat.
Szerintem a bunkernek, óvóhelynek a világon mindenhol, mindig van létjogosultsága. Ezt az általam ismert információkból szûrtem le, amely információk szabadon hozzáférhetõek mindenki számára.
Ez egy kiindulási alap. Egyéni szubjektív vélemények, amelyek fantáziáláson alapulnak, azok nem kiindulási alapok, mert azok nem információk. Ezért nem nevezik annak, hanem véleménynek.
De ezekkel az állításokkal baj van.
Mikor én leírom, hogy kamuzol, akkor beidézem, hogy melyik hozzászólásodban melyik mondat volt nem igaz. Ez egy egyszerû dolog.
Ha én kamuzok, akkor másold be ide kérlek, hogy mi az, amit szerinted én mondtam. Mert ami a te hsz-eidben van, meg az enyémekben, az nem egyezik. Innen tudom, hogy kamu, amit mondasz :) Mivel állításod szerint olyan dolgokat csinálok és írok, amiket nem, és ezért is nem lehet bebizonyítani, mert nem tudsz ideidézni tõlem olyan hsz-t. Mert nincs.
Szóval bizonyítsd, másold ide. Ha sikerül itt, ebben a topikban megtalálnod minden állításod bizonyítékát az én hsz-eimben, nyilvánosan, külön topikban kérek bocsánatot tõled. Komolyan. Bátran megígérem, mert tudom, hogy ez lehetetlen. Nem lehet megtalálni azt, ami nincs :)
Kérdeztél, válaszoltam. Én kérdeztem, válaszoltál-e?
Információmegosztás? Nem, nem. Információcsere. Máshogy néz ki a két szó, ezért mást is jelent.
Ettõl függetlenül egy sor információt megosztottam. Világos alapon sötét betûkkel vannak írva, könnyen felismerhetõ. Pl. ismere-e a bunkerek enciklopédiai meghatározását, és a technológia leírását? Mert ha nem, akkor minek akarsz beszélgetni róla? Agyalni feleslegesen?
Én ismerem. Mindenki ismeri, aki hajlandó elolvasni. Akinek van ismerete róla, az tud beszélgetni. Akinek nincs, az legfeljebb fantáziálhat.
Szerintem a bunkernek, óvóhelynek a világon mindenhol, mindig van létjogosultsága. Ezt az általam ismert információkból szûrtem le, amely információk szabadon hozzáférhetõek mindenki számára.
Ez egy kiindulási alap. Egyéni szubjektív vélemények, amelyek fantáziáláson alapulnak, azok nem kiindulási alapok, mert azok nem információk. Ezért nem nevezik annak, hanem véleménynek.
http://magyarprepperforum.org/showthread.php?950-Fikatopic
MAFELSZ
03-01-2015, 06:22 PM
...mire gondolsz...nem én szervezem a találkozókat...Astonferit kérdezd.....én nem Pesten lakom...felénk nincsenek felkészülõk...vagy nem tudok róla....
nem, nem...nem erre gondoltam, hanem arra, hogy a téma boncolgatása helyett megint az anyázás megy....Komolyan, mint a 8 éves kislányok... Meglett, felelõs gondolkodású férfiak, akik elég érettek ahhoz, hogy a jövõjükkel törõdjenek, szemben a többséggel, ilyen mimózák..Jaj..Mit mondott rólam, meg fõleg mit gondolt...Csúnya bácsi.Ti tényleg nem érzitek, hogy ez kicsit gáz, Nem lehetne ezen felülemelkedni?
nem, nem...nem erre gondoltam, hanem arra, hogy a téma boncolgatása helyett megint az anyázás megy....Komolyan, mint a 8 éves kislányok... Meglett, felelõs gondolkodású férfiak, akik elég érettek ahhoz, hogy a jövõjükkel törõdjenek, szemben a többséggel, ilyen mimózák..Jaj..Mit mondott rólam, meg fõleg mit gondolt...Csúnya bácsi.Ti tényleg nem érzitek, hogy ez kicsit gáz, Nem lehetne ezen felülemelkedni?.....:haha:.....jaj már,de félre értetted...
Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
Köszi ...van pár jó ismerõs Pesten..erre írtam,hogy a kutya sétáltatás közben is lehetne találkozó...
tényleg nem tudom mire gondolsz..amint észrevehetted nem válaszoltam,hanem a "témát" átirányítottam oda ahol a helye van,hogy ne zavarja tovább a topicodat..de ott sem fogok reagálni...
MAFELSZ
03-01-2015, 08:15 PM
bocs..akkor a hiba az én készülékemben volt:)