PDA

View Full Version : Antibiotikumok a túléléshez

Pandion
02-26-2015, 11:28 AM
Sziasztok! Már egy ideje foglalkoztat a téma és azért ebben a topikban indítottam, mert kifejezetten a katasztrófára való felkészülés keretei között szeretnék maradni (tehát nem outdoor tevékenységek, vagy a mindennapi egészség megõrzésérõl van szó). A forrás: http://urbansurvivalsite.com/the-9-best-survival-antibiotics/
Az álláspontom az, hogy ha netán 1-2 vagy akár több hónapig is "túl kell élni" az erre felkészített helyen (az én esetemben a pince), akkor élelem és alap felszereléseken kívül szükség lehet gyógyszerekre és konkrétan antibiotikumokra is. Még véletlenül sem akarom az antibiotikumok mindennapi használatát belekeverni a dologba, csakis túlélési helyzetekrõl szeretnék beszélni! Egyébként antibiotikum ellenes vagyok a mindennapokban, azonban tisztában vagyok vele, hogy valószínûleg már nem élnék ha életem során nem kaptam volna párszor antibiotikum kúrát. Tehát csak végszükség esetére vetném be, de lássuk be, ha biztosra akarsz menni egy fertõzés, vagy bakteriális megbetegedés esetén akkor a legjobb esélyeid antibiotikum kúra esetén vannak. És ekkor rögtön több kérdés is felmerül, amit szeretnék megbeszélni veletek.
1. Milyen antibiotikum legyen a szekrényben szükség esetére?
2. Milyen forrásból szerezzem azt be?
3. Mennyi kell?
4. A mennyiséggel összefüggésben, mi a helyzet a lejárati idõvel?
A linkelt cikkben konkrétan 9 különféle antibiotikumot ajánl, mindegyik beszerezhetõ a netrõl ilyen-olyan forrásból.
Foglalkozott már a dologgal valaki?

Medve
02-26-2015, 02:37 PM
Személy szerint nem vagyok jártas a gyógyszerek világában úgyhogy inkább csak elmélkedés ez a részemrõl, de egy hosszabb intervallumú túlélésnél, véleményem szerint csak a nõvényi/természetes antibiotikum jöhet szóba. Amit nevelsz amíg nem kell és felhasználod ha szükség van rá. Az antibiotikum amit készen lehet kapni, egyszer úgy is elfogy, a növényt pedig termesztheted stb. amivel tovább kitart mint egy dobozos gyógyszer.

Pandion
02-26-2015, 03:09 PM
Személy szerint nem vagyok jártas a gyógyszerek világában úgyhogy inkább csak elmélkedés ez a részemrõl, de egy hosszabb intervallumú túlélésnél, véleményem szerint csak a nõvényi/természetes antibiotikum jöhet szóba. Amit nevelsz amíg nem kell és felhasználod ha szükség van rá. Az antibiotikum amit készen lehet kapni, egyszer úgy is elfogy, a növényt pedig termesztheted stb. amivel tovább kitart mint egy dobozos gyógyszer.

Alapvetõen egyet értek veled abban, hogy hosszú távon csakis az önellátás a megoldás, dehát ennyi erõvel kaját se raktározzak, mert az is elfogy elõbb utóbb és akkor majd termeszteni kell, meg vadászni stb. És én el tudok képzelni egy olyan szituációt, hogy téli idõben kell kihúzni 2-3 hónapot egy pincében, ahol azért simán bejöhet egy szép kis tüdõgyulladás. Ha valaki azt mondja neked, hogy egy ilyet gyógynövényekkel meg lehet gyógyítani, azt ne hidd el. Ha erõs az immunrendszered, és szerencséd is van, akkor túléled, ha nem akkor annyi. Én egy ilyen szituban nem várnám meg melyik következik be, inkább mégis bevenném a gyári antibiotikumot.

gyûjtögetõ
02-26-2015, 03:17 PM
Nekem egy éve volt egy brutális torokgyulladásom enni (nyelni nem tudtam) beszélni se már mert annyira fájt, és lázam is volt. Nos rólam azt tudni kell hogy csak akkor megyek orvoshoz ha már a halálomon vagyok. Szóval elment és írt fel augmentin duo-t (ez egy antibiotikum) és mellé egy egy normaflor nevû probiotikumot. Nem hazudok az elsõ napi adag után enyhült a torokfájásom és pár napon belül már teljesen tünetmentes voltam. Azt hozzá kell tennem hogy mivel utálok orvos járni legalább egy hétig én próbáltam kúrálni magamat a következõ módon. Egy hét alatt elfogyott 1kiló akácméz 7nagy fej fokhagyma és körülbelül 100gramm ascorbinsav (NEM ELÍRÁS) napi 15gramm azaz 15000 miligramm c vitamint toltam be (tudom kb felesleges ennyit mert úgysem hasznosul de volt-van otthon bõven és mézzel keverve isteni citromos ízû teát alkotott, öblögettem 40%os vodkával és ittam is de mid ez nem segített semmit sõt folyamatosan romlott az állapotom szóval nem a levegõbe beszélek.

MacIver
02-26-2015, 10:46 PM
Nem is értem, hogy élt túl az emberiség százezer évet GYÁRI antibiotikumok nélkül. Minden évben ki kellett volna halnia bolygónknak, ehelyett jól felszaporodtunk, érdekes.

Bagaméri
02-27-2015, 02:54 AM
Látom más is feszegeti a gyógyszer témát.
Nagyon fontos kérdés. Nekem két orvos van a családban, de még nem jutottam dûlõre velük a következõ problémák miatt. Pont a tüdõgyulladás a jó példa. Azt hiszem három típusa van. Kettõre emlékszem. Vírusos és bakteriális. Mindegyik másfajta kezelést igényel.
Nyáron majd sarokba szorítom az unokabátyámat és kitárgyalom vele a témát.
A legtöbb gyógyszer némi fenntartással, de tíz évig használható. Eddig teszi el a gyógyszergyár a sarzsmintákat. Természetesen vannak érzékenyebbek is.

Zacskóbicska
02-27-2015, 06:51 AM
Látom más is feszegeti a gyógyszer témát.
Nagyon fontos kérdés. Nekem két orvos van a családban, de még nem jutottam dûlõre velük a következõ problémák miatt. Pont a tüdõgyulladás a jó példa. Azt hiszem három típusa van. Kettõre emlékszem. Vírusos és bakteriális. Mindegyik másfajta kezelést igényel.
Nyáron majd sarokba szorítom az unokabátyámat és kitárgyalom vele a témát.
A legtöbb gyógyszer némi fenntartással, de tíz évig használható. Eddig teszi el a gyógyszergyár a sarzsmintákat. Természetesen vannak érzékenyebbek is.

A harmadik típus az atípusos. Ez utóbbit rendszerint gombák okozzák. Érdekessége, hogy az emberi rasszok között fogékonyság szempontjából jelentõs különbségek vannak. Erre hatástalan az antibiotikum.

LSVF
02-27-2015, 08:01 AM
Nem is értem, hogy élt túl az emberiség százezer évet GYÁRI antibiotikumok nélkül. Minden évben ki kellett volna halnia bolygónknak, ehelyett jól felszaporodtunk, érdekes.

Mert még ellenállóbb volt a szervezet, nem volt hozzágyengülve a kurvafaszakényelmesbiztonságos világunkhoz.
Na meg a vírusok is ellenállóbbak lettek mivel mindig kezelték.
Én is ellenállóbb leszek minél többet "gyötörnek".

A fõ témára visszatérve, már én is elgondolkodtam ezen.
Szerintem elég a 2-3 legáltalánosabban fogyóból elrakni, az egyik nálam az Augmentin.
Sajna receptre adják õket, anélkül meg kitudja mi a szart kap az ember.

Pandion
02-27-2015, 08:34 AM

Hagyjuk már ezt a demagóg dumát, hogy ki kellett volna halnia az emberiségnek. Tudod te hányan haltak meg spanyol náthában? Vagy himlõben? De a sima influenzában is, vagy "torokgyík"-ban vagy tüdõgyulladásban is rengeteg. Na én nem akarok egy lenni a szerencsétlenek közül. Egyik nagyapámnak 6 testvére halt meg különféle betegségekben, mert akkor még ilyen durva volt a halálozási arány. Térjünk vissza ide? A családból elhullik pár ember, dehát kit érdekel, régen is ez volt!?... ez még viccnek is rossz. De ahogy érzed, ha neked nincs szükséged gyógyszerekre akkor ne tegyél félre.

Bowman
02-27-2015, 08:55 AM

Annak idején jellemzõ volt a magas csecsemõ halandóság, rövid életkor. Az ókori görögöknél az elsõ két hétben nem is adtak nevet a gyereknek. minek vele veszõdni, lehet,hogy meg sem marad. Ötven éves ember vénségnek számított.
Ennyit tudott az orvostudomány.
A vírusok és baktériumok nem mindenkire hatnak, mindig vannak rezisztensek is. Tudomásom szerint a HIV vírusra az emberiség 2%-a rezisztens. Hordozzák a vírust, de nem betegednek meg.
Mindig akadhatnak rezisztens csoportok.
A túlélõk csoportja: itt is arra kell ügyelni mint a gruppensexnél! Ki ne maradj belõle!

Pandion
02-27-2015, 09:04 AM
Nekem egy éve volt egy brutális torokgyulladásom enni (nyelni nem tudtam) beszélni se már mert annyira fájt, és lázam is volt. Nos rólam azt tudni kell hogy csak akkor megyek orvoshoz ha már a halálomon vagyok. Szóval elment és írt fel augmentin duo-t (ez egy antibiotikum) és mellé egy egy normaflor nevû probiotikumot. Nem hazudok az elsõ napi adag után enyhült a torokfájásom és pár napon belül már teljesen tünetmentes voltam. Azt hozzá kell tennem hogy mivel utálok orvos járni legalább egy hétig én próbáltam kúrálni magamat a következõ módon. Egy hét alatt elfogyott 1kiló akácméz 7nagy fej fokhagyma és körülbelül 100gramm ascorbinsav (NEM ELÍRÁS) napi 15gramm azaz 15000 miligramm c vitamint toltam be (tudom kb felesleges ennyit mert úgysem hasznosul de volt-van otthon bõven és mézzel keverve isteni citromos ízû teát alkotott, öblögettem 40%os vodkával és ittam is de mid ez nem segített semmit sõt folyamatosan romlott az állapotom szóval nem a levegõbe beszélek.
Legalább a sok vodkától jó kedved volt :) A c-vitaminnal kapcsolatban csak annyit, hogy állítólag Szentgyörgyi 12 grammot vett be naponta... És 93 évet élt.. (persze nem biztos, hogy ettõl). Ugyanakkor kimutatható, hogy az éppen szükséges mennyiség feletti részt a vese kiválasztja, ami viszont növeli a vesekõ kockázatát :) Ezért mondják, hogy jobb sokszor keveset bevenni, mint egyszerre sokat. Egyébként én is ezeket a házi módszereket szoktam alkalmazni (+ kalap kúra) de bizony néha nem elég... :S ezt el kell fogadni.

Pandion
02-27-2015, 09:10 AM
Igazából a vírusok ellen is hatástalan az antibiotikum. Az csak bacik ellen jó, viszont egy erõs gombás vagy vírusos megbetegedés után is általában az történik, hogy mivel jól le van gyengülve az immunrendszer, még veszélyesebb bakteriális fertõzések jönnek, ami ellen már jogos az antibiotikum.

WestBam
02-27-2015, 10:06 AM
Pont az augmentinnel vannak negatív visszajelzések fõleg nõktõl, hogy hüvelygombát okoz. Egyébként erõs gyógyszer, ha nem tudod, hogy pont hatásos a bajodra akkor szívhatsz a mellékhatásokkal, ráadásul a májad is hazavágja ha fölöslegesen szeded aztán nem javulsz és mást kezdesz szedni. Szóval csak óvatosan vele!
Kálcium legyen, ez az egyet mint írtam már nem lehet nélkülözni, mindenféle allergiás reakcióra megoldás lehet. Láz és fájdalomcsillapító az alap szerintem, fertõtlenítõ szerek sem ártanak, betadine vagy jód, ami olcsón szerezhetõ. Az antibiotikum hozzá nem értéssel sajnos veszélyes lehet, így hasra ütés szerûen nem mernék bevenni semmit. Engem háziorvos kezelt régen fölöslegesen antibiotikummal, a májam is hazavágta vele mire rendes orvoshoz mentem. És ott ugye orvosi felügyelet mellett szedtem az ab.-ot. :duhos:

Pandion
02-27-2015, 01:43 PM
Egyetértek. Bár engem a hüvelygomba veszélye nem igazán fenyeget :D De viccet félretéve, teljesen jogos a felvetés. Tehát elõször azt kell végiggondolni, hogy mire akarok felkészülni. Aztán, hogy arra mi a legjobb ab. és milyen dózis, kúra ajánlott. Elsõsorban a légúti megbetegedésekre gondoltam. Az augmentin egyébként amoxicillin plusz klavulánsav kombinációja. Az amoxicillin egyébként egy széles spektrumú ab. ami sokmindenre jó, ez volt az elsõ gondolatom nekem is. Sajnos mivel penicillin származék, igen magas a rezisztencia vele szemben, vagyis az esetek jó részében semmit nem ér. Ezért kell kombinálni valamivel. Már szóltam egy ideggyógyász kollégámnak, hogy beszéljük ezt meg, dehát õ sem igazán szakértõje a témának. Azért kíváncsi vagyok mit mond.

suuperbus
02-27-2015, 07:22 PM
Fontos lehet az antibiotikumos kenõcs is. Például egy bõrön keletkezõ pattanásszerû fertõzés - furunkulus - csúnya betegségeket tud okozni, arcon jelentkezve nagyon veszélyes. Tipkisuan ha borotválkozás után véletlenül elfertõzöd akkor jöhet létre. Vagy csak úgy.
Ez is egy bakteriális fertõzés tehát (kinyomni tilos!). Az ellenszer kapható gyógyszertárban vény nélkül és ez a jó öreg Tetran (oxitetraciklin-hidroclorid) kenõcs. Ára 1000 ft körül mozog. Simán lekezeled vele, nagyon hasznos!
Általános antibiotikum pedig ami már bevált korábban az jó lesz, ez változó lehet pl. valaki bírja a pennicilint, sokan nem. ma már vannak jobbak persze, érdemes valami jót feliratni. Néha ugyanis felírják de nem kell bevenni, mert hirtelen a gyógyulás útjára lép az ember anélkül is és akkor megmarad.
Természetes antibiotikum pedig a fokhagyma, de valóban nem mindent tud gyógyítani.

MacIver
02-28-2015, 04:46 PM
Mert még ellenállóbb volt a szervezet, nem volt hozzágyengülve a kurvafaszakényelmesbiztonságos világunkhoz.
Részben igaz, mert most a sok béna két marokra kapkodja a szintetikus tablettákat, mert az kényelmes.

Na meg a vírusok is ellenállóbbak lettek mivel mindig kezelték.
Mivel ANTIBIOTIKUMOKKAL kezelték (a baktériumokat, ha jóhiszemûek vagyunk). Mellékesen az antibiotikum csak antibakteriális, vírus ellen nincs ipari gyógyszer.

Hagyjuk már ezt a demagóg dumát, hogy ki kellett volna halnia az emberiségnek.
Hagytad volna elõtte a te demagóg dumádat a gyógynövényekrõl, így jártál. Meg az antibiotikumok hamis felmagasztalását megoldásként, miközben a valóság, hogy az antibiotikum az organizmusokat az emberi organizmussal együtt pusztítja.

Tudod te hányan haltak meg spanyol náthában? Vagy himlõben? De a sima influenzában is, vagy "torokgyík"-ban vagy tüdõgyulladásban is rengeteg.
Nem csak biológiából, mikrobiológiából, biokémiából, orvostudományokból nagyobb és sokkal átfogóbb a tudásom a tiednél, de történelembõl is. Ráadásnak több évtizedes tapasztalattal, NEM innen-onnan újságírói forrásból, meg tévé reklámokból.
Ha igaz lenne, hogy a mikroorganizmusok halálosak, akkor a teljes emberiségnek ki kellett volna halnia minden egyes járványban, mivel, ha csak az antibiotikum védene, akkor szerinted 100%-os hatékonysággal kellett volna mûködniük a mikroorganizmusoknak GYÁRI antibiotikumok hiányában, ehelyett - orvosi tény - a jellemzõ mortalitás a 0%-tól maximum 30%-ig terjed. Spanyolnátha, pestis, feketehimlõ, max. 30% mortalitás.

Az elképzelés legismertebb alakja Louis Pasteur francia vegyész és biológus volt, aki a bor erjedésének vizsgálata során bukkant arra, hogy apró élõlények, mikroorganizmusok vesznek részt az erjedési-bomlási folyamatban. Ebbõl arra következtetett, hogy az emberi testben is hasonló folyamatok játszódhatnak le, és ezek a mikroorganizmusok a kórok okozói. A francia királynak nagyon megtetszett Pasteur elmélete, ezért katedrát biztosított neki az egyetemen. Mi arról már nem tanultunk az orvosi egyetemen, hogy Pasteur élete végén visszavonta elméletét, és azt mondta, az emberi test belsõ környezetétõl függ, hogy a baktériumok okoznak-e betegséget. Ezt támasztotta alá a bacilusok atyja, a világhírû orvos, dr. Robert Koch, aki azt fogalmazta meg, hogy ha valóban az állítólagos kórokozók okoznák a betegségeket, akkor az egyedi kórokozókat a) a betegség minden esetében meg kellene találni, és b) soha nem lehetne megtalálni a betegségtõl függetlenül. Ennek a követelménynek a baktériumok és vírusok nem felelnek meg. Aztán dr. Rudolf Virchow, a másik legismertebb kutató is úgy nyilatkozott: „Ha elölrõl kezdhetném, annak bizonyítására szentelném életem, hogy a kórokozók természetes élõhelyet, beteg szövetet keresnek, nem pedig a beteg szövet okozói.”

Na én nem akarok egy lenni a szerencsétlenek közül. Egyik nagyapámnak 6 testvére halt meg különféle betegségekben, mert akkor még ilyen durva volt a halálozási arány. Térjünk vissza ide? A családból elhullik pár ember, dehát kit érdekel, régen is ez volt!?... ez még viccnek is rossz. De ahogy érzed, ha neked nincs szükséged gyógyszerekre akkor ne tegyél félre.
Kapkodd csak kér marokra a szintetikus tablettákat.
Én évtizedek óta nem vettem be és még élek, hát ez lehetetlen. Mindenki kerülhet olyan helyzetbe, hogy elkap valami fertõzést, de ettõl még nem az antibiotikum a megmentõm.

Annak idején jellemzõ volt a magas csecsemõ halandóság, rövid életkor. Az ókori görögöknél az elsõ két hétben nem is adtak nevet a gyereknek. minek vele veszõdni, lehet,hogy meg sem marad. Ötven éves ember vénségnek számított.
Ennyit tudott az orvostudomány.
A vírusok és baktériumok nem mindenkire hatnak, mindig vannak rezisztensek is. Tudomásom szerint a HIV vírusra az emberiség 2%-a rezisztens. Hordozzák a vírust, de nem betegednek meg.
Mindig akadhatnak rezisztens csoportok.
A túlélõk csoportja: itt is arra kell ügyelni mint a gruppensexnél! Ki ne maradj belõle!
Az orvostudomány ma szintetikus gyógyszer (ipari mérgek) központú, már annyit sem tud, mint ezer éve, csak tönkretenni a szervezetet. Másképp nem is maradna elég "ügyfél". Többit lásd fentebb.

MacIver
02-28-2015, 04:53 PM
Pont az augmentinnel vannak negatív visszajelzések fõleg nõktõl, hogy hüvelygombát okoz. Egyébként erõs gyógyszer, ha nem tudod, hogy pont hatásos a bajodra akkor szívhatsz a mellékhatásokkal, ráadásul a májad is hazavágja ha fölöslegesen szeded aztán nem javulsz és mást kezdesz szedni. Szóval csak óvatosan vele!
Hadd szedje, jó sokat, ha neki az "jó".

mzperiksz
02-28-2015, 05:07 PM
Nem csak biológiából, mikrobiológiából, biokémiából, orvostudományokból nagyobb és sokkal átfogóbb a tudásom a tiednél, de történelembõl is. Ráadásnak több évtizedes tapasztalattal, NEM innen-onnan újságírói forrásból, meg tévé reklámokból.

Örülök neki hogy ilyen magasan kvalifikált emberek is it fórumoznak, és annak is örülök hogy nyugodt szívvel sz@rhatok a véleményükre :)

Ha igaz lenne, hogy a mikroorganizmusok halálosak, akkor a teljes emberiségnek ki kellett volna halnia minden egyes járványban, mivel, ha csak az antibiotikum védene, akkor szerinted 100%-os hatékonysággal kellett volna mûködniük a mikroorganizmusoknak GYÁRI antibiotikumok hiányában, ehelyett - orvosi tény - a jellemzõ mortalitás a 0%-tól maximum 30%-ig terjed. Spanyolnátha, pestis, feketehimlõ, max. 30% mortalitás.

Nem tudom hány éves vagy, de nagy a valószínûsége hogy 2-300 évvel korábban már rég nem élnél.
Lehet hogy méregkeverõk a gyógyszergyárak és hentesek az orvosok, de nekem megéri. Te meg csak fröcsögj tovább :D,

Pityubá
03-01-2015, 12:08 AM
Valahol olvastam, az 1. világháborúban harcoló katonák használták sebeikre a fokhagymát.
(esetleges antibakteriális hatása miatt ?)
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata ?

MacIver
03-01-2015, 01:24 AM
Örülök neki hogy ilyen magasan kvalifikált emberek is it fórumoznak, és annak is örülök hogy nyugodt szívvel sz@rhatok a véleményükre :)

Nem tudom hány éves vagy, de nagy a valószínûsége hogy 2-300 évvel korábban már rég nem élnél.
Lehet hogy méregkeverõk a gyógyszergyárak és hentesek az orvosok, de nekem megéri. Te meg csak fröcsögj tovább :D,

Továbbra is csak kötekedni tudsz gyökér, MINT EDDIG. Tartalom nélkül. Ráadásul hazudsz is.

MacIver
03-01-2015, 01:30 AM
Valahol olvastam, az 1. világháborúban harcoló katonák használták sebeikre a fokhagymát.
(esetleges antibakteriális hatása miatt ?)
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata ?
Van, de nem adok több táptalajt valami szarrágónak nyilvánosan. Neked személyes üzenetben, ha érdekel.

mzperiksz
03-01-2015, 07:44 AM
Megint te kezdted a kötekedést, de már megszoktuk tõled te kis csicska :D
A hazudozás és félrevezetés a te asztalod, nem az enyém :D

Továbbra is csak kötekedni tudsz gyökér, MINT EDDIG. Tartalom nélkül. Ráadásul hazudsz is.

astonferi
03-01-2015, 07:57 AM
miután mindkettõtöket ismerem személyesen és tudom hogy nem ilyenek vagytok az életben ezért kérem, követelem, megparancsolom, stb. fejezzétek be mert semmi értelme.
lefoglak ültetni benneteket egy asztalhoz és ott lehet majd bizonygatni vitatkozni.

astonferi
03-01-2015, 07:57 AM
két értelmes tudással bíró ember nem viselkedik így .

mzperiksz
03-01-2015, 08:02 AM
Bocsi de õ kezdte a hazudozást azzal hogy az antibiotikumok semmit nem érnek.
Ehhez képest van az ismerettségi körömben is pár ember akik már rég halottak lennének nélkülük.

miután mindkettõtöket ismerem személyesen és tudom hogy nem ilyenek vagytok az életben ezért kérem, követelem, megparancsolom, stb. fejezzétek be mert semmi értelme.
lefoglak ültetni benneteket egy asztalhoz és ott lehet majd bizonygatni vitatkozni.

astonferi
03-01-2015, 08:06 AM
értelek én sem hiszek ebben a gyógynövény mizériában a végtelenségig de tiszteletben tartom aki igen Õ így és úgy.
tehát beszélni kell és hagyni hogy mindenki csinálja amit akar vagy meggyõzni a másikat értelmes módon.

mmilan21
03-01-2015, 08:15 AM
Amikor az ember kordában tartja saját egoját akkor nem kötekedik, tehát önuralom és önfegyelem nem teljes jelen esetben a vitapartnereknél.
A tudatalatti "programok/ego" ilyenkor védeni próbálják magukat, ez okozza a más véleményére sértõen való reagálást.
(A Mátrix tényleg fel tud "húzni" egy értelmes embert? Ha igen, akkor túlságosan belefolyik a nullák és egyesek által alkotott kavalkád rendszerébe.)

A témához:
A fokhagyma a magas kéntartalma miatt (is) használható külsõleg antibakteriális célokra. Habár maró érzetet okoz, de ilyen szempontból még kíméletesebb az ecetnél vagy a pálinkánál is - saját tapasztalat.

Ui: Az ember a kötekedésével csak saját magát mutatja meg a nagy világnak, hogy szorult helyzeteket miként is kezeli.
Tükröt mutat a lelki állapotokról és ezáltal kielemezhetõ - kicsit - mélyebben a személy.

Ez nem egy számítógép - itt saját magunk szabjuk a saját korlátainkat.
A potenciál mindenkiben ott van arra, hogy meg változzon...

Nem kell egyet érteni a véleményemmel, ezek csak a saját tapasztalataim.

mzperiksz
03-01-2015, 08:25 AM
Ezt egyszer már megbeszéltük, én nem mondtam egy rossz szót se a gyógynövényekrõl...

"Idézet Eredeti hozzászóló MacIver Hozzászólás megtekintése
Volt egy "belsõ" fertõzésem régebben. Antibiotikumos kezelés mellett majdnem meghaltam, mert szart se ért. A gyógynövények mentettek meg.

Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
Több millió ember meg meghalt mert nem volt antibiotikumuk és gyógynövénnyekkel próbálkoztak.

Idézet Eredeti hozzászóló MacIver Hozzászólás megtekintése
Ezért inkább te szarozod le a gyógynövényeket, és milliós számokat kamuzol. Dezinformálás.
"

értelek én sem hiszek ebben a gyógynövény mizériában a végtelenségig de tiszteletben tartom aki igen Õ így és úgy.
tehát beszélni kell és hagyni hogy mindenki csinálja amit akar vagy meggyõzni a másikat értelmes módon.

MacIver
03-01-2015, 11:09 AM
Felhívnám az Admin figyelmét, hogy ez az mzperiksz nevû illetõ eddig egy tucat fórumtársba kötött bele öncélúan, tehát tipikus bully (hogy finoman fejezzem ki), aki abban leli örömét, hogy másokkal szemétkedik, ezeken túl soha nem adott hozzá a fórum értékéhez egy szemernyi tapasztalatot sem, csak okoskodást, provokációt, hazugságot, ráadásként leginkább olyanokba kötött bele, akik komoly tapasztalatokkal tudnák szolgálni a fórum épülését, ezt valószínûsíthetõen direkt teszi.

MacIver
03-01-2015, 11:10 AM
Felhívnám az Admin figyelmét, hogy ez az mzperiksz nevû illetõ eddig egy tucat fórumtársba kötött bele öncélúan, tehát tipikus bully (hogy finoman fejezzem ki), aki abban leli örömét, hogy másokkal szemétkedik, ezeken túl soha nem adott hozzá a fórum értékéhez egy szemernyi tapasztalatot sem, csak okoskodást, provokációt, hazugságot, ráadásként leginkább olyanokba kötött bele, akik komoly tapasztalatokkal tudnák szolgálni a fórum épülését, ezt valószínûsíthetõen direkt teszi.
(Mellékesen ez az illetõ az, aki CSAK fegyverekkel "készül fel" saját bevallása szerint is.)

MacIver
03-01-2015, 11:12 AM
Megint te kezdted a kötekedést, de már megszoktuk tõled te kis csicska :D
A hazudozás és félrevezetés a te asztalod, nem az enyém :D
Megint hazudsz, te majomszar, minden mondatodban. Velem nem fogsz szórakozni, nem engedtem meg.

mzperiksz
03-01-2015, 01:02 PM
Megkérném az moderátort hogy olvassa vissza az állítólagos kötözködéseket, és ki fog derülni hogy ki kezdi.
Nem tehetek róla hogy egyes szûk látókörû egyedek nem képesek kulturáltan érvelni...

mzperiksz
03-01-2015, 01:04 PM
Egyre szebben beszélsz, de én is tanultam valamit minap.
Nem ez a szavam járása, de úgy látszik veled csak így lehet beszélni te kis csicskageci :D

Megint hazudsz, te majomszar, minden mondatodban. Velem nem fogsz szórakozni, nem engedtem meg.

MacIver
03-01-2015, 01:20 PM
Megkérném az moderátort hogy olvassa vissza az állítólagos kötözködéseket, és ki fog derülni hogy ki kezdi.
Nem tehetek róla hogy egyes szûk látókörû egyedek nem képesek kulturáltan érvelni...

Itt a bizonyíték az újabb hazudozására, már itt kezdte:
http://magyarprepperforum.org/showthread.php?945-Antibiotikumok-a-t%FAl%E9l%E9shez&p=54291&viewfull=1#post54291

MacIver
03-01-2015, 01:22 PM
Egyre szebben beszélsz, de én is tanultam valamit minap.
Nem ez a szavam járása, de úgy látszik veled csak így lehet beszélni te kis csicskageci :D

Megint hazug minden szavad.
te patkánysegglyukféreg.

koper
03-01-2015, 04:32 PM

hat ennek aztan sok koze van az antibiotikumokhoz :D

MacIver
03-01-2015, 06:32 PM
Bocs a többiektõl (nem elõször húzott fel oktalan mocskolódó kötekedéssel és barátaimba/fórumtársaimba is hasonlóan többször belekötött).

mzperiksz
03-01-2015, 06:44 PM
Térjünk vissza a topic eredeti témájához, beszélgessünk az antibiotikumokról :)

Részben igaz, mert most a sok béna két marokra kapkodja a szintetikus tablettákat, mert az kényelmes.
Hagytad volna elõtte a te demagóg dumádat a gyógynövényekrõl, így jártál. Meg az antibiotikumok hamis felmagasztalását megoldásként, miközben a valóság, hogy az antibiotikum az organizmusokat az emberi organizmussal együtt pusztítja.
Az orvostudomány ma szintetikus gyógyszer (ipari mérgek) központú, már annyit sem tud, mint ezer éve, csak tönkretenni a szervezetet. Másképp nem is maradna elég "ügyfél". Többit lásd fentebb.

Én ezek után csak azt tudom mondani hogy igenis van létjogosultsága az antibiotikumoknak, bizonyos esetekben nincs is más megoldás...

MacIver
03-01-2015, 07:33 PM
Az "orvostársadalom" en bloc elismeri, hogy az antibiotikum roncsolja a szervezetet is.

gyûjtögetõ
03-01-2015, 07:36 PM
Akkor felteszek egy kérdést: Meghalsz pár héten belül egy súlyos tüdõgyulladásba vagy LEHETSÉGES hogy mondjuk 10év múlva belehalsz egy veseleállásba mert megmentett az antibiotikum a tüdõgyulladástól?

gyûjtögetõ
03-01-2015, 07:37 PM
Pontosabban mert beszedted az antibiotikumot a tüdõgyuszira.

mzperiksz
03-01-2015, 08:10 PM
Ezt soha nem is kérdõjeleztem meg.
Viszont elõfordul hogy az a kissebbik rossz.

Az "orvostársadalom" en bloc elismeri, hogy az antibiotikum roncsolja a szervezetet is.

Lekvár
03-01-2015, 08:54 PM
Akkor felteszek egy kérdést: Meghalsz pár héten belül egy súlyos tüdõgyulladásba vagy LEHETSÉGES hogy mondjuk 10év múlva belehalsz egy veseleállásba mert megmentett az antibiotikum a tüdõgyulladástól?

Rendkívül érdekes kérdés!
Mindenfajta antibiotikus kezelés szükségességének, egy figyelmeztetésnek kellene lennie az egyén számára...hogy valamit nem jól csinál, valamiért a szervezete gyenge, valamiért nem látja el a feladatát.
Ennek lehetnek mentális és fizikális okai is természetesen. (C vitamin, magnézium, nyomelemek, igazi étel, kiegyensúlyozott lélek, jó házasság ...)
Vallom, hogy a legtöbb betegség (lehet hogy mind!), a megbetegedett lélek kivetülése a fizikumra.
Egy jól mûködõ szervezet, valóságos kémiai laboratórium, ami vagy elõállít mindent, vagy érezteti a "tulajdonosával" hogy valami hiányzik.
(Pl: Amikor nem érezzük elég sósnak az ételt, akkor a sót hiányolja...)

Pandion
03-02-2015, 09:27 AM

Ezzel kezdtem az egész topikot:
"kifejezetten a katasztrófára való felkészülés keretei között szeretnék maradni" majd így folytattam "Még véletlenül sem akarom az antibiotikumok mindennapi használatát belekeverni a dologba, csakis túlélési helyzetekrõl szeretnék beszélni!" Azért hangsúlyoztam így ki, mert tudtam elõre, hogy lesz olyan aki elkezdi szarozni az antibiotikumokat és jön majd a gyúgyfüvekkel meg a homeopátiával, meg ki tudja még mi mindennel. DE ERRE NEM VAGYOK KÍVÁNCSI! Ha nem tudsz érdemben hozzászólni a témához, akkor ne terjeszd itt kérlek az "igét" az modern orvoslás ellen. Köszi!

Pandion
03-02-2015, 09:49 AM
Csak, hogy tisztázzuk mire is gondoltam amikor a topikot indítottam. Én nem szeretnék vitatkozni senkivel arról, hogy milyen szerepet tölt be az antibiotikum manapság. Én magam sem szedek feleslegesen ab-ot csak ha nagyon muszáj. Kifejezetten ellene vagyok annak, hogy a háziorvosok egy része egybõl ab-ot ír fel ha a gyerek elköhögi magát. (más oldalról meg tudom, hogy ha nem ír fel akkor mennyien fel vannak háborodva, és fenyegetõznek meg kiabálnak a dokikkal, hogy hogy képzeli ezt, azt akarja, hogy a gyerek még rosszabbul legyen...) Ugyanakkor, nézzük reálisan a dolgot. Ma, a tudomány jelenlegi állása szerint, ha valaki megbetegszik, akkor vagy elmegy az orvoshoz, elhiszi neki a diagnózist és beszedi a felírt orvosságot. Vagy elkezd gyógyfüveket meg homeopátiás cukorgolyókat szedni, vagy energia átadással vagy bármi mással elkezdi magát kúrálni. Ezektõl vagy meggyógyul, vagy rohadtul nem, és még rosszabbul lesz. Legvégsõ esetben ha már haldoklik, akkor beviszik a kórházba, ott telenyomják 10x annyi gyógyszerrel, mint az elején kellett volna és ha még nem késõ, akkor meggyógyul. Namost mi van ha nincs kórház??? Na ilyen esetben én nem szeretnék kockáztatni! Ha valaki ezt másként gondolja, akkor köszönöm a véleményét, de inkább tartsa meg magának, vagy indítson egy külön topikot az antibiotikumok vs. gyógyfüvek/homeopátia/bármiamibenõhisz, és akkor ott szívesen elvitatkozok errõl, de itt és most én arra vagyok kíváncsi, hogy ki milyen gyógyszert raktároz vész esetére.

Zacskóbicska
03-02-2015, 10:34 AM
Lehet és van is létjogosultsága az antibiotikumnak, ezen kár vitatkozni. Én vagy 25-30 éve nem szedtem ilyesmit, nem is volt rá szükség, ezért személy szerint nem is ismerem az újabb, vagyis a mostani antibiotikumokat. ) Én leakadtam a Maripennél, Semicilinnél. Mindenesetre nyilván széles hatásspektrumút kell választani. Olyat (ha van olyan), amelyik egyaránt hatásos a Gram+ és - baktériumokra, vagy kétfélét kell vinni. Esetleg helyette valami szulfonamid származékot.

MacIver
03-02-2015, 11:22 PM
jön majd a gyúgyfüvekkel meg a homeopátiával, meg ki tudja még mi mindennel. DE ERRE NEM VAGYOK KÍVÁNCSI!
Ne is legyél kíváncsi, ne tanulj, ártalmas! :)

Ha nem tudsz érdemben hozzászólni a témához, akkor ne terjeszd itt kérlek az "igét" az modern orvoslás ellen. Köszi!
Ott van-e a topic címében az, hogy CSAK MESTERSÉGES (antibiotikumok)? Nincs. :)
Akkor miért is tiltanád a természetes antibiotikumok említését?

Ráadásul senki nem beszélt az orvoslás ellen, ellenkezõleg, mivel az orvoslás az emberek gyógyítása, nem esztelen tablettaírás. Jóindulatú figyelemfelhívások történtek a káros hatásokról, illetve alternatívákról, hogy a jó emberek tisztában legyenek a kockázatokkal és lehetõségeikkel, a döntési szabadságukkal egy szélesebb spektrumon.

(Mielõtt valami rosszindulatú behányja a Bowman-nak írt válaszom orvoslásellenzésként citálva, mint ellenbizonyítékot, ott sem írtam semmit az orvoslás ellen, mert a gyógyszeripar - gyk: a szintetikus gyógyszer gyártói - nagyon nem egyenlõ orvoslással, de ezt minden normális ember tudja, de még az orvostudomány, mint módszer, amely lefeküdt a gyógyszeriparnak, az sem. Különben - normális - orvosprofesszorok és praktizáló orvosok nagy hányadát kellene visszaminõsíteni, mert nem elsõre akar tablettát felírni.)

Pandion
03-03-2015, 08:41 AM
Ne is legyél kíváncsi, ne tanulj, ártalmas! :)

Ott van-e a topic címében az, hogy CSAK MESTERSÉGES (antibiotikumok)? Nincs. :)
Akkor miért is tiltanád a természetes antibiotikumok említését?

Ráadásul senki nem beszélt az orvoslás ellen, ellenkezõleg, mivel az orvoslás az emberek gyógyítása, nem esztelen tablettaírás. Jóindulatú figyelemfelhívások történtek a káros hatásokról, illetve alternatívákról, hogy a jó emberek tisztában legyenek a kockázatokkal és lehetõségeikkel, a döntési szabadságukkal egy szélesebb spektrumon.

(Mielõtt valami rosszindulatú behányja a Bowman-nak írt válaszom orvoslásellenzésként citálva, mint ellenbizonyítékot, ott sem írtam semmit az orvoslás ellen, mert a gyógyszeripar - gyk: a szintetikus gyógyszer gyártói - nagyon nem egyenlõ orvoslással, de ezt minden normális ember tudja, de még az orvostudomány, mint módszer, amely lefeküdt a gyógyszeriparnak, az sem. Különben - normális - orvosprofesszorok és praktizáló orvosok nagy hányadát kellene visszaminõsíteni, mert nem elsõre akar tablettát felírni.)

Ez volt az elsõ hozzászólásod: "Nem is értem, hogy élt túl az emberiség százezer évet GYÁRI antibiotikumok nélkül. Minden évben ki kellett volna halnia bolygónknak, ehelyett jól felszaporodtunk, érdekes." Na ebbõl baromi sokat tanultam. Egyébként meg nem szoktam hencegni, de két diplomán túl vagyok, azthiszem tanultam eleget a témában, ha Te nem professzor vagy kutató vagy, akkor nem biztos, hogy nekem kéne tõled tanulnom.
Kioktatás nélkül "Ott van-e a topic címében az, hogy CSAK MESTERSÉGES (antibiotikumok)? Nincs.
Akkor miért is tiltanád a természetes antibiotikumok említését?" Antibiotikumot gombák termelnek baktériumok ellen. Tehát, amit nem gomba termel az nem antibiotikum, esetleg olyan hatású. Nagyüzemi, biotechnológiai módszerekkel szintén gombákkal termeltetik meg a hatóanyagot vagyis minden boltban kapható ab. természetes eredetû, csak be van "dobozolva". Ezért nincs benne a címben...
Egyébként én maximálisan támogatom és tisztelem az egyéb antibiotikus hatású szereket. Épp kutatásban vagyok a teafaolaj és az ezüst kolloid hatásainak-hasznosításának a témájában és tervezem is hogy írok errõl ha elég infót összeszedtem. Ha hasonló ötleted, javaslatod van, vagy tudsz egyéb hasznos módszert ami túlélési szituációban jó lehet betegség ellen, akkor azt írd meg, ha csak az antibiotikumokat, a gyógyszergyárakat meg az orvosokat tudod "ekézni", akkor arra továbbra sem vagyok kíváncsi!
"Nem csak biológiából, mikrobiológiából, biokémiából, orvostudományokból nagyobb és sokkal átfogóbb a tudásom a tiednél, " pontosan milyen diplomá(i)d vannak ezekhez a tudományterületekhez kapcsolódóan? Melyik kutató intézményben dolgozol jelenleg, vagy melyik egyetemen oktatsz?

astonferi
03-03-2015, 01:18 PM
de itt és most én arra vagyok kíváncsi, hogy ki milyen gyógyszert raktároz vész esetére.
ok akkor
széntabletta, fosás kiszárít halálos lehet
nos-pa görcsoldó ( csajoknak fõleg )
tramadol ( morfin tartalmú erõs fájdalomcsillapító ) ( receptre van )
kálcium ampulla allergia, fulladásos roham ellen ( rovarcsípésre, növényre is lehetsz )
kalmopirin ( láz, megfázások ellen )
és penicillin
röviden ennyi esetleg tisacid - nilacid ( savlekötõ )

Laci
03-03-2015, 02:17 PM
Én nem raktározom , mindbõl csak egy , vagy egy megbontott dobozzal van , mert ez is szavatossági idõs .
Javarészt fájdalomcsillapítók , izomgörcs elleni szerek ,
algoflex izület
algoflex forte
ambroxol
libexin
voltaren dolo
no-spa
acc long
panadol
tetran por
cataflam
rennie
acidvell
bolus adsringens
fastumgél
calcium
magneb6
demalgon
algopyrin
dolgit
saridon
carbo activatus
vitaminkészítmények

MacIver
03-03-2015, 06:52 PM
Ez volt az elsõ hozzászólásod: "Nem is értem, hogy élt túl az emberiség százezer évet GYÁRI antibiotikumok nélkül. Minden évben ki kellett volna halnia bolygónknak, ehelyett jól felszaporodtunk, érdekes." Na ebbõl baromi sokat tanultam. Egyébként meg nem szoktam hencegni, de két diplomán túl vagyok, azthiszem tanultam eleget a témában, ha Te nem professzor vagy kutató vagy, akkor nem biztos, hogy nekem kéne tõled tanulnom.
Kutató vagyok, nem is egy területen. CSAK két diplomád van? Nem szégyen CSAK ennyivel egy háromdiplomás felé okoskodni? :)
(Gyk: a stílus szándékos, de jó szándékú, lentebb jön a magyarázat.)
Ne haragudj, nem bántani akarlak, de udvariasságból válaszolok, ha már kérdeztél, és a kérdéshez hasonló stílusban szoktam tenni, csakis az érthetõség kedvéért. :)

Kioktatás nélkül "Ott van-e a topic címében az, hogy CSAK MESTERSÉGES (antibiotikumok)? Nincs.
Akkor miért is tiltanád a természetes antibiotikumok említését?" Antibiotikumot gombák termelnek baktériumok ellen.
Köszönöm, hogy elolvastad a 2015. jan. 1-i rövid értekezésemet errõl, amiben ezt írom, és újra leírtad.
http://magyarprepperforum.org/showthread.php?325-Mit-csin%E1lt%E1l-a-h%E9ten-Mit-prepperkedt%E9l&p=50513&viewfull=1#post50513

Tehát, amit nem gomba termel az nem antibiotikum, esetleg olyan hatású.
Van az a kontextus, amiben akár igaz is lehet, de azért nagyon vicces azt állítani, hogy a növényeknek, vagy pl. az alkoholnak nincs antibiotikus tulajdonsága, összetevõje, ha pedig van, akkor a latin fõnév is illik rá.

Nagyüzemi, biotechnológiai módszerekkel szintén gombákkal termeltetik meg a hatóanyagot vagyis minden boltban kapható ab. természetes eredetû, csak be van "dobozolva". Ezért nincs benne a címben...
Ez már jobban sántít. :) Ezzel a logikával akkor az õzhús is vega kaja, hiszen az õz növényevõ... :)
A 40-es évektõl kezdve használták "iparilag" antibiotikumokhoz, ma már inkább csak a peptidáz gombaenzimeknek van nagyobb ipari jelentõsége a vegyi áruk területén.
Manapság egyébként is metabolikusan (genetikailag) tervezett-fejlesztett gombákat használnak. Egyébként béta-laktámokat az alfa-aminosavak rövid-polimer maradék peptidkötéseibõl szintetizálnak. És kémiailag módosítják a természetes peptideket is mind, a szélesebb hatás - és mellékhatás - érdekében.
Elküldtem pár témára fogékonyabb fórumtársnak egy érdekes kérdést fejtegetve ezzel kapcsolatban, mintegy bizonyítékként.

Egyébként én maximálisan támogatom és tisztelem az egyéb antibiotikus hatású szereket. Épp kutatásban vagyok a teafaolaj és az ezüst kolloid hatásainak-hasznosításának a témájában és tervezem is hogy írok errõl ha elég infót összeszedtem.
Ez most komoly? Itt a fórumon már Saphiratól Wannaben és Zacskóbicskán át Scabiosaig többen kifejtették ezeket és a témába vágó anyagokat. Bel is írt párat az illóolajos topicba.

Ha hasonló ötleted, javaslatod van, vagy tudsz egyéb hasznos módszert ami túlélési szituációban jó lehet betegség ellen, akkor azt írd meg, ha csak az antibiotikumokat, a gyógyszergyárakat meg az orvosokat tudod "ekézni", akkor arra továbbra sem vagyok kíváncsi!
Nincs új a Nap alatt, többen írtak már ebben a fórumban ezekrõl, de én is szívesen válaszolok konkrét kérdésekre, ahogy tettem ezt épp tegnap is személyes üzenetekben.
http://magyarprepperforum.org/showthread.php?450
http://magyarprepperforum.org/showthread.php?541

"Nem csak biológiából, mikrobiológiából, biokémiából, orvostudományokból nagyobb és sokkal átfogóbb a tudásom a tiednél, " pontosan milyen diplomá(i)d vannak ezekhez a tudományterületekhez kapcsolódóan? Melyik kutató intézményben dolgozol jelenleg, vagy melyik egyetemen oktatsz?
És másodszorra is eljutottunk az óvodai versengéshez, ki kapott jobb játékautót az apukájától, erre utaltam fentebb a válasz szándékos stílusa alatt, mert nem biztos, hogy ez a jó irányvonal. :)
Biológiából, ill. biokémiából van diplomám az egyéb területeken kívül. Jelenleg amerikai orvosi szaklapokat járatva, azokban publikálok néha mikrobiológiát és biokémiát érintõ témákban.
De dolgoztam kutatóként az egyik leghíresebb részecskefizikai kutatólaborhoz kapcsolódó intézménynél is (csak, hogy az egyéb területeket is bele vegyük). Azt viszont már nem árulom el, miket fejlesztettem ki (laikusoknak: "találtam fel"), amiket használsz, vagy használtál, mert túl konkrét infó lenne. :)
Így is ügynökgyanúba keverheted magad itt a fórumon, hogy ennyi (túl sok) személyes információt akartál kicsikarni, látványos pszichológiai (maszkulin versenyszituáció) manipulációval. :) Legalábbis remélem, hogy manipulálni próbáltál, és nem az óvodai féltékenység játszott szerepet. :)

MacIver
03-03-2015, 11:31 PM
Ehhez a topichoz a továbbiakban nem tudok mit hozzátenni, mert én nem tárolok ipari antibiotikumot, nincs szükségem rá (és a környezetemben senkinek) a túléléshez. :)
A tudományos értekezéseimet az antibiotikumok válfajairól majd megteszem egy másik topicban, ha nagy igény mutatkozna rá, ha meg nem, az még jobb. :)

Pandion
03-04-2015, 08:54 AM
Ehhez a topichoz a továbbiakban nem tudok mit hozzátenni, mert én nem tárolok ipari antibiotikumot, nincs szükségem rá (és a környezetemben senkinek) a túléléshez. :)
A tudományos értekezéseimet az antibiotikumok válfajairól majd megteszem egy másik topicban, ha nagy igény mutatkozna rá, ha meg nem, az még jobb. :)

Ez volt az elsõ és egyetlen értelmes hozzászólásod eddig.
És már megbocsáss, de nem én írtam kb a 2. hozzászólásomban, hogy "Nem csak biológiából, mikrobiológiából, biokémiából, orvostudományokból nagyobb és sokkal átfogóbb a tudásom a tiednél,". Ettõl nagyobb pökhendiséget és beképzeltséget még nem láttam, pláne, hogy egy vadidegennek írsz ilyet, tehát azt sem tudod kihez hasonlítod magad. Komolyan be akarod mesélni nekem, hogy biológiából és biokémiából van diplomád, haha, ez jó vicc volt :D Tedd már közkincsé kérlek az egyik publikációdat! Kíváncsi vagyok rá, õszintén!
Sajnos nem olvastam a korábbi hozzászólásokat a teafaolaj témában, szerencsére a te korábbi hozzászólásaidat sem olvastam (január 1-én sem), de köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet, mindenképp utána nézek, mielõtt ebben a témában megszólalok.

Pandion
03-04-2015, 10:18 AM
ok akkor
széntabletta, fosás kiszárít halálos lehet
nos-pa görcsoldó ( csajoknak fõleg )
tramadol ( morfin tartalmú erõs fájdalomcsillapító ) ( receptre van )
kálcium ampulla allergia, fulladásos roham ellen ( rovarcsípésre, növényre is lehetsz )
kalmopirin ( láz, megfázások ellen )
és penicillin
röviden ennyi esetleg tisacid - nilacid ( savlekötõ )

Ez elég jól átgondolt listának tûnik :) Köszi, azthiszem én is bõvítem a palettát...

MacIver
03-04-2015, 02:52 PM
Ez volt az elsõ és egyetlen értelmes hozzászólásod eddig.
Na és ez milyen stílus? Nocsak, leszóló.
És ezek után rám próbálod kenni a saját saradat?

És már megbocsáss, de nem én írtam kb a 2. hozzászólásomban, hogy "Nem csak biológiából
Dehogynem te írtad, még az én idézett hozzászólásom ELÕTT, demagóg jelzõvel illetted, majd a tudásomat vontad kétségbe:

Hagyjuk már ezt a demagóg dumát, hogy ki kellett volna halnia az emberiségnek. Tudod te hányan haltak meg spanyol náthában? Vagy himlõben? De a sima influenzában is, vagy "torokgyík"-ban vagy tüdõgyulladásban is rengeteg.

Erre reagálva tártam fel az ismereteim egy szeletkéjét, pontosan matematikailag is alátámasztottam, hogy nagyon jól tudom, azt is, amit te nem tudtál:

ehelyett - orvosi tény - a jellemzõ mortalitás a 0%-tól maximum 30%-ig terjed. Spanyolnátha, pestis, feketehimlõ, max. 30% mortalitás.

Ettõl nagyobb pökhendiséget és beképzeltséget még nem láttam,
Tükröd nincs?

pláne, hogy egy vadidegennek írsz ilyet, tehát azt sem tudod kihez hasonlítod magad.
Ahogy elõtte te!

Komolyan be akarod mesélni nekem, hogy biológiából és biokémiából van diplomád, haha, ez jó vicc volt :D Tedd már közkincsé kérlek az egyik publikációdat! Kíváncsi vagyok rá, õszintén!
Errõl már írtam, úgy látszik, manapság elég képzetlenek az ügynökök vagy az irigyek és nem képesek mondatokat értelmezni:

Így is ügynökgyanúba keverheted magad itt a fórumon, hogy ennyi (túl sok) személyes információt akartál kicsikarni, látványos pszichológiai (maszkulin versenyszituáció) manipulációval. :) Legalábbis remélem, hogy manipulálni próbáltál, és nem az óvodai féltékenység játszott szerepet. :)

Sajnos nem olvastam a korábbi hozzászólásokat a teafaolaj témában,
Bejössz egy tudásalapú fórumra és beleokoskodsz úgy, hogy semmit sem olvastál el? Ez bizonyítja valójában az egoizmust, beképzeltséget és a pökhendiséget részedrõl, nem az, hogy én írok magamról egy sort a személyemet érintõ célzás UTÁN, a célzás tartalmához kapcsolódó információkra szorítkozva.

szerencsére a te korábbi hozzászólásaidat sem olvastam (január 1-én sem)
Sajnálom, nem fontos, ne olvasd el, sem amiket én írtam, sem amiket mások, hiszen "szerencsére", bõven elég az neked, amit te tudsz.

Laci
03-04-2015, 05:36 PM
Mit találtam :
http://enfo.agt.bme.hu/drupal/sites/default/files/antibiotikumok_0.pdf

astonferi
03-04-2015, 05:42 PM
Mit találtam :

ez király tiszta patikusok leszünk :D

MacIver
03-04-2015, 09:59 PM
Ez 2007-es lista. Aki szépen kéri, annak odaadom az újabb változatot. ;)

Laci
03-04-2015, 11:44 PM
Ez 2007-es lista. Aki szépen kéri, annak odaadom az újabb változatot. ;)

jöhet :D

Pandion
03-05-2015, 08:00 AM
:D:D:D:D HAHA!

Borzalmasan szánalmas amit mûvelsz, de ugyanakkor szórakoztató is! Kérlek ne hagyd abba az ezer soros elemzéseidet, ezekkel indítom a napomat és mindig olyan jót nevetek, hogy hiányoznának ha abbahagynád!!!!

Pandion
03-05-2015, 08:02 AM
Mit találtam :

Ez tényleg király! Köszi!

Pityubá
03-05-2015, 08:40 AM
Szeretném figyelmetekbe ajánlani recept nélkül kapható, BIOPAROX sprayt (http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/bioparox_50_mg_10_ml_tulnyomasos_inhalacios_oldat/193).
Idézet a tájékoztatóból: "A felsõ légutak egyes fertõzéses és gyulladásos megbetegedéseinek helyi kezelésére szolgáló gyulladásgátló hatással rendelkezõ antibiotikum."

http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/showimage/0606.jpg

Álldás

WestBam
03-05-2015, 11:31 AM
Szeretném figyelmetekbe ajánlani recept nélkül kapható, BIOPAROX sprayt (http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/bioparox_50_mg_10_ml_tulnyomasos_inhalacios_oldat/193).
Idézet a tájékoztatóból: "A felsõ légutak egyes fertõzéses és gyulladásos megbetegedéseinek helyi kezelésére szolgáló gyulladásgátló hatással rendelkezõ antibiotikum."

http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/showimage/0606.jpg

Álldás
Méghozzá mennyire hatásos! Egyszer felírták mikor halálomon voltam, hirtelen hatott és nem is tért vissza a torokfájásom.

törölt tag -gl
08-05-2015, 06:44 PM
Sziasztok! Kár, hogy a fórum felén egy értelmetlen vitát kellett olvasnom, de hasznos információkkal van tele.
Hirtelen arra gondoltam, hogy baj esetén elég nagy csereértéke lehet (akár fegyverre, üzemanyagra, vízre, kocsira, élelemre!) az antibiotikumnak, viszont ha sokadik generációs gyereknek (olyan, aki már a baj esetén született) kell antibiotikumot adni, vagy olyannak, aki nem tudja magáról, hogy érzékeny-e rá, problémát okozhat a penicilin. Ennek ellenére a penicilin szerintem a legmegbízhatóbb antibiotikum lehet baj esetén, és ne felejtsétek el, hogy a nemes penész is penicilin. (szalámin, camamberten) bár nem koncentrált verzióban.
Nekem most épp tüszõs mandulagyulladásom van és már a hajszálaimtól :hipnozis: kezdve mindenem fáj, fûtött tiszta környezetben jó eséllyel túl fogom élni szopogatós tablettán és teán, de baj esetén, fõleg ha haladni kell, a halálomat is okozhatja egy ilyen fertõzés (lemaradok a csapattól, stb) szóval igen is fontos lehet az antibiotikum, csereértékben, életmentéshez, minden szempontból.
Ha jól vettem ki kb 10 évig elállnak és érdemes penicilin tartalmút beszerezni.

Az antibiotikum lehet a doomsday aranya, ha valóban olyan szinten omlik össze a társadalom, hogy a karhatalmaktól sem lehet már beszerezni.

Pityubá
08-05-2015, 08:31 PM
Sziasztok! Kár, hogy a fórum felén egy értelmetlen vitát kellett olvasnom, de hasznos információkkal van tele.
Hirtelen arra gondoltam, hogy baj esetén elég nagy csereértéke lehet (akár fegyverre, üzemanyagra, vízre, kocsira, élelemre!) az antibiotikumnak, viszont ha sokadik generációs gyereknek (olyan, aki már a baj esetén született) kell antibiotikumot adni, vagy olyannak, aki nem tudja magáról, hogy érzékeny-e rá, problémát okozhat a penicilin. Ennek ellenére a penicilin szerintem a legmegbízhatóbb antibiotikum lehet baj esetén, és ne felejtsétek el, hogy a nemes penész is penicilin. (szalámin, camamberten) bár nem koncentrált verzióban.
Nekem most épp tüszõs mandulagyulladásom van és már a hajszálaimtól :hipnozis: kezdve mindenem fáj, fûtött tiszta környezetben jó eséllyel túl fogom élni szopogatós tablettán és teán, de baj esetén, fõleg ha haladni kell, a halálomat is okozhatja egy ilyen fertõzés (lemaradok a csapattól, stb) szóval igen is fontos lehet az antibiotikum, csereértékben, életmentéshez, minden szempontból.
Ha jól vettem ki kb 10 évig elállnak és érdemes penicilin tartalmút beszerezni.

Az antibiotikum lehet a doomsday aranya, ha valóban olyan szinten omlik össze a társadalom, hogy a karhatalmaktól sem lehet már beszerezni.
Lehet rajtad segíthet a bioparox antibiotikum spray (amirõl itt írtam), ha bakteriális a mandulagyulladásod.

doki
08-05-2015, 08:50 PM
Ha van otthon kakukkfû, akkor fõzz egy jó erõs teát, plusz egy kis méz sem árt. (Vírusos betegségek esetén is eredményesen alkalmazható.)

törölt tag -gl
08-06-2015, 07:33 AM
Találtunk 3 darab még nem lejárt, illetve 5 darab elvileg lejárt "Curam DUO 1000 mg" antibiotikumot.

Erdõlelke-íjszelleme
08-06-2015, 10:17 AM
Doki: lásd mit írt. Meggyõzõdéssel ragaszkodik az ipari antibiotikumokhoz, ezért ne kínálj neki növényit, láthatóan nem tartja versenyképesnek, úgyis csak kuruzslásként fogja kezelni. ;) Látható az ellenségesség a múltban is.

törölt tag -gl
08-06-2015, 11:07 AM
Doki: lásd mit írt. Meggyõzõdéssel ragaszkodik az ipari antibiotikumokhoz, ezért ne kínálj neki növényit, láthatóan nem tartja versenyképesnek, úgyis csak kuruzslásként fogja kezelni. ;) Látható az ellenségesség a múltban is.

Kérlek ne beszélj ökörségeket. Elsõsorban a cél az egészséges immunrendszer fenntartása. Az antibiotikumot pedig már az ókori rómaiak is használták (rájöttek mely penészek tudnak gyógyítani) a penicilint is penészbõl vonják ki, ezért a "természet ajándéka" ennek ellenére nem fogok nemespenészt majszolni most. Egyébként tegnap megittam egy csomó fokhagyma oldatot, de nem nagyon segített.

Egyébként én is gyógyszer ellenes vagyok, de ezt a luxust nem egy komoly betegség oltárán szeretném megengedni magamnak.

törölt tag -gl
08-06-2015, 11:08 AM
Egyébként hidd el, hogy teljesen a bio-földanya kultusz felé húzok alapjáraton és én sem vagyok benne teljesen biztos, hogy a penicilin kivonat mellett a gyógyszeripar nem csempészett egy kis súlyos mérget az antibiotikumomba.

Fekete-Báró
12-21-2022, 09:55 PM
Egész Európában hiány van antibiotikumokból
https://index.hu/gazdasag/2022/12/11/europa-antibiotikum-hiany-gyogyszer-jarvany-pandemia-amoxicillin-energia-veszelyhelyzet/

Saját tapasztalat a jelenlegi munkahelyemen, hogy az amoxicillin és az amoxicillin-klavulánsav elérhetősége bizonytalan.