PDA

View Full Version : The Long Dark

Nealden
03-02-2015, 08:39 AM
Megnéztem mégegyszer a vidijóját (http://store.steampowered.com/app/305620/) és arra jutottam, hogy nyitok neki egy Topicot, mert NAGGGYON megtetszett. A fõ témánkba pedig belehasít, de rendesen. Nekem is eszembe jutott már, hogy kéne gyártani egy túlélõ játékot (kinek nem?) azt hiszem ilyenre készíteném.
Játszani ugyan nem fogok vele mert sajnálom az idõmet, de amennyiben valaki tolja, leírhat ide pár dolgot. Én meg nyálcsorgatva olvasom :).

The Long Dark (http://intothelongdark.com/)

Újabb magányos belsõnézetes kaland: a The Long Dark-ban egy olyan pilótát alakíthatunk majd, aki az észak-kanadai erdõben zuhan le, miután a földet egy rejtélyes katasztrófa sújtja, melynek következtében az emberiség jelentõs része kihal.A játék egy rendkívül élethû túlélõszimulátor, az életben maradáshoz nem elég a ránk támadó medvékkel és farkasokkal elbánni, a rendszeres étkezésre és a folyadékbevitelre is figyelni kell, de még a megfelelõ testhõmérséklet szinten tartására is figyelnie kell a játékosnak. Bár a teljes környezet nem, a megtalálható élelem és felszerelés itt is véletlenszerûen generálódik a különbözõ helyszínekre, ami még jobban megnehezíti a játékot, hiszen nem lehet kitanulni egy-egy bombabiztos módszert a túléléshez. Ebbõl a játékból is meg lehet már venni a még nem teljesen kész, early access kiadást a Steamen.

Forrás: Origo

Gabe
01-11-2017, 03:21 PM
Az origo leírása nem igazán pontos, fogjuk arra, hogy a cikk megjelenése nem most volt már. :)

A történet szerint a Föld átesett egy pólusváltáson, és emiatt mindenhol tombolnak a mínuszok, de durván.
A fõhõsünk gépe lezuhan Kanadában, és az erdõben kell túlélnünk, minél tovább. Eddig nekem úgy tûnik mindenképp halál a vége, csak az a kérdés hogy meddig bírjuk. A körülmények miatt az egyetlen hosszabb ideig tartó élelemforrás a lékhorgászat, de az is véges, mert a halak elõbb utóbb elfogynak a tavakból. Nincs növénytermesztés, állattartás (a játék jelenlegi állapotában legalábbis) a házakban fellelhetõ cuccok nem termelõdnek újra, tehát elõbb utóbb kifutunk a kajából. Game over.

A játék hangulata nagyon jó, különösen így télen nem nehéz beleélni magunkat a szerepbe. Nincsenek zombik, más játékosok sem, akik levadászhatnának minket. Csak mi vagyunk, a hideg és néhány farkas és medve akik veszélyesek ránk nézve.
Vadászni lehet, akad pár puska vagy íj a térképen elszórva. A bejárható terület hatalmas és a grafika nagyon jól el let találva. A karakterünk nem szuperhõs, pár perc a mínusz 20 fokban és szélben és nagy baj lesz belõle. A pályát berohangálni se lehet, hamar elfárad emberünk, onnantól lassú séta...

Kezdéskor kiválaszthatjuk a nehézségi szintet és azt hogy a rendelkezésre álló térképek közül ( azt hiszem 5 van épp) melyiken kezdjünk. Külön plusz pont, hogy a térképek össze vannak kötve, és van átjáró köztük.
Még fejlesztés alatt van a játék, rendszeresen javítanak rajta, és a pozitív értelemben véve, tehát rendszeresen valami kicsit jobb lesz benne.

Leárazva meg lehet venni 10 euróért, annyit bõven megér. Nem a tipikus hentelõs FPS, hanem inkább magányos farkas módján próbálni kell minél tovább életben maradni.
Nekem bejött.
Üdv
G.