PDA

View Full Version : Hosszú vagy rövid?

Törölt_fórumtag2
03-03-2015, 01:47 PM
Tudom, most sokaknak felcsillant a szeme, de nem arról lesz szó.:D

Hanem ,hogy prepper szempontból mi az ideális hajviselet: hosszú vagy rövid, esetleg közepes és miért.

Törölt_fórumtag2
03-03-2015, 01:50 PM
Én a rövid hajra szavazok. Lusta vagyok fésülködni, meg a seregben is megszoktam.
Télen, úgyis sapkát hordok. Nyáron pedig szalmakalapot.:)
Egy dologgal kevesebb, amivel törõdnöm kell.

TMIB
03-03-2015, 01:58 PM
Rövid. Kényelmesebb, nyáron sokkal jobb, de télen is. Akinek fázik a feje, hordjon sapkát. Mosni is könnyebb, ha 2 mm-es és nem 40 centis. A rövidet nem lehet húzni se, nem akad be sehová, könnyebb tisztán tartani, fõleg ha egyáltalán nincs. :haha:

Technikus
03-04-2015, 07:37 AM
Szintén a rövidre szavazok (0-10 mm), a fent említett okok miatt, +tetû biztos. Negatívum, hogy 2-3 hetente nyírni kell.

TMIB
03-04-2015, 07:54 AM
Úgy tûnik hogy kevés a tarzan frizurás prepper. :haha:

mmilan21
03-04-2015, 11:28 AM
A közepes 20-40 mm az optimális nekem.

Zacskóbicska
03-04-2015, 02:07 PM
Nõknél a hosszú. Szebb is és adott esetben kötelet lehet belõle készíteni, vagy íjhúrt. Férfiaknál rövid, hogy ne akadjon bele mindenbe és ha a nõ meg akarná cibálni, mert nem akar hozzájárulni a hajnyíráshoz, (elõször mindig hajra támadnak) ne legyen rajta fogás.

TMIB
03-04-2015, 02:47 PM
adott esetben kötelet lehet belõle készíteni, vagy íjhúrt.

Nem kell hogy a fejen legyen, olyasmihez majd tépek szõrt az orromból. Abból lesz a horgász zsinór. :haha:

MAFELSZ
03-05-2015, 09:05 AM
Rövid, de nem kopasz.Hacsak gyárilag nem az már, mert akkor nincs mit tenni. A kopasz télen fázik, nyáron megég. Persze van fejfedõ. A hosszú beleakad az ágakba, nehéz, vízben átázik és plusz súly. Meg higiénia. Igaz 2 hét után már öntisztulása van a hajnak, bár én ezt még sosem próbáltam.Azt mondják, ha nem mosod, max. tiszta vízzel, elõbb utóbb beáll az egyensúlya, és nem lesz szüksége ezekre a modern finomított samponokra. Plusz az összes többi, amit az elõttem szólók mondtak.

A. L. Ias
03-07-2015, 08:30 PM
Egy középkori élettel foglalkozó tudományos-szerû mûsorban hallottam, hogy az öntisztulás csak a faggyútermelés lassulására vonatkozik. De a haj nem csak ettõl koszosodik. Ott a környezetbõl származó por és piszok, illetve a elhalt fejbõr maradéka is. Igaz, hogy õk nem mostak hajat, de a pestistõl való rettegés miatt. Viszont naponta fésülték, kefével tisztították a hajukat. Naponta 2 óra fésülködés és le is tudták a hosszú haj gondozását.

vankujpecás
03-12-2015, 02:03 PM
Nekem seggig ér a homlokom... ;)

LSVF
03-13-2015, 11:39 AM
Rövid.

Lekvár
03-13-2015, 06:12 PM
Hadd mondjak valamit:
Személy szerint félkopasz vagyok, és a maradékot is letolom nullásra.
Elõny: nincs vele gond, könnyû tisztán tartani, nem tetvesedik meg, (feleségem szerint jóképûbb vagyok. :haha:)
Hátrány: nem védi a fejet leégéstõl, sérüléstõl. Volt nyár hogy munkavédelmi sisakban mentem mindenhova, mert tele volt a fejem sérülésekkel, mert kopaszon rihtig beverem...