PDA

View Full Version : Az út (The Road)

Unicornis
03-26-2013, 01:22 AM
Ez az egyik legdurvább, legnyomasztóbb film a témában........
http://www.youtube.com/watch?v=hbLgszfXTAY
De a könyvben olvasva még durvább. Ha mindent beletettek volna a filmbe az nem 18 as karikás lett volna
hanem legalább 22es! De azért van egy "feelingje" Ajánlom mindenkinek. ( A depressziósok ne nézzék meg) :thumbup

TMIB
03-26-2013, 05:55 AM
Ezt én is megnéztem. Elõször nagyon tetszett, hiánypótló alkotásnak gondoltam. Mikor viszont elolvastam róla a kritikákat néhány fórumon, akkor gondolkodóba estem. Úgy terveztem hogy megnézem újra, de egyszerûen nem bírtam. Ha elõször nézed meg, akkor nem tûnik fel, de másodjára rettenetesen vontatott és széthúzott. A gyerek kinek a kicsodája? Mert színésznek rettenetesen idegesítõ, a magyar szinkron csak rontott a helyzetén, de a karaktere is borzalmas. Az anyja hová megy és miért? Miért nem áll ki a saját gyereke mellett? Mikor találnak tökéletes menedéket akkor miért nem maradnak ott? Mi történt a filmben? Mintha lenne egy utalás arra, hogy atom robbant valahol, de ha a sugárzás nem olyan mértékû hogy megölje a szereplõket, akkor hogy lehet hogy a fák és az állatok viszont elpusztulnak?

Maga a film elsõ megnézésre nagyon jó.

A film látványvilága is kiváló.

Viszont másodszori megnézésnél engem rettenetesen idegesített. El van nyújtva a cselekmény és a gyerekszereplõ hangja nagyon idegõrlõ. :huuu:

Unicornis
12-23-2013, 11:46 PM
Na, jó sokára válaszolok, de jobb késõbb mint soha. Nem? :)

"Az anyja hová megy és miért? Miért nem áll ki a saját gyereke mellett?"

Azért mert pszichésen feladta. Képzeld el a lehetõ legdurvább SHTF szitut, és ez van már 10 éve, a remény legkisebb jele nélkül. Érthetõ ha nem bírta tovább, és elment meghalni.....
A 7 milliárd emberbõl kb. pár ezer vagy pár tízezer ember élhet még, és a helyzet még mindig csak romlik.....( A filmbõl nem derül ki, de könyvbõl igen. A hõmérséklet évrõl évre folyamatosan csökken) Az élelmük szinte elfogyott. Másrészt nem kispályás Prepperek voltak! A szitu kezdete után 10évvel még mindig életben voltak, és a gyerek is életben maradt eddig! De az õ képességeiknek itt volt a határa. Ha otthon maradnak biztosan meghalnak, ezért inkább szerencsét próbáltak az úton, és megpróbáltak délebbre, melegebb helyre menni.

"Mikor találnak tökéletes menedéket akkor miért nem maradnak ott?"

Azért mert valaki követte õket, és azoknak a kutyája kiszagolta a rejtekhelyüket.
Ha maradnak, csapdába kerülhettek volna odalent.

"Mi történt a filmben? Mintha lenne egy utalás arra, hogy atom robbant valahol, de ha a sugárzás nem olyan mértékû hogy megölje a szereplõket, akkor hogy lehet hogy a fák és az állatok viszont elpusztulnak?"

Se a könyvbõl, sem a filmbõl nem derül ki. De én ki sakkoztam a csillagászati ismereteimmel!
Meteor becsapódás volt! Ráadásul több dararabra esve. Részben az óceánba hullva, részben a szárazföldre. Ennek a nyoma a filmben.: Messze a kontinensbe a szökõár által besodort halászhajók, amik egy autópályán hevernek.
A meteor (vagy üstökös) szárazföldi becsapódása ugyanolyan hatást ér el mint az atomháború utáni ún. nukleáris tél, csak sugárzás nélkül! A légkörbe került sok milliárd tonnányi por és hamu megszûri a napfényt! Az átlaghõmérséklet a jégkorszakot idézi. Télen mínusz -70-80 fok! Szinte a teljes ökoszisztéma kipusztul. A tápláléklánc felborul. Csak a fák magjai és a bogarak petéi élhetik túl. Esetleg egy két kis rágcsáló. A légkörbe került hamu csak évek alatt ülepszik le. A nappal olyan fényviszonyok vannak mint egy teleholdas éjszakán...
Ugyan az történt mint 65 millió éve a dinók kihalásakor. Az a néhány ember csak azért élte túl mert volt konzervjük. (Aztán megették egymást)
Úgy kéne nézni a filmet, hogy elõtte megnézed a " Deep impact"-et de alternatív befejezéssel.
Hogy mindkét üstökös becsapódik! És ez után játszódik a film 10 évvel!
Ennek ismeretében már szerintem helyére kerül minden a filmben. :thumbup

TMIB
12-24-2013, 01:15 AM
Képzeld el a lehetõ legdurvább SHTF szitut, és ez van már 10 éve

Ez igaz lehetne, de a szereplők az évek múltával is otthon laknak, tiszta a házuk, tiszta a ruhájuk, van tüzük, van vizük (ki tudja honnan, de van nekik). Ételük is volt, hiszen évek alatt se haltak éhen és senki nem is bántotta őket (mert valószínűleg egy eldugott, félreeső erdei házban laktak). A világ SHTF helyzete rájuk nem volt túl nagy hatással. A helyzetük akkor romlott el teljesen, mikor a férfi és a gyereke elhagyták az otthonukat és nekiálltak "kóricálni".

A könyvet nem olvastam, úgyhogy azt nem tudom hogy abban mi volt leírva, de a filmből nem jött le az, hogy pontosan mi volt a gondjuk.

Azért mert valaki követte õket, és azoknak a kutyája kiszagolta a rejtekhelyüket.
Ha maradnak, csapdába kerülhettek volna odalent.

Nekem úgy tűnt hogy ezt ők egyáltalán nem tudták. Hallottak valamit, de egyáltalán nem voltak biztosak abban hogy mit. Lehetett egy kóbor kutya is, vagy valaki csak arra járt, de egyáltalán nem biztos hogy észre is vette a bejáratot.

Meteor becsapódás volt! Ráadásul több dararabra esve. Részben az óceánba hullva, részben a szárazföldre. Ennek a nyoma a filmben.: Messze a kontinensbe a szökõár által besodort halászhajók, amik egy autópályán hevernek.

Igen, most hogy mondod tényleg az lehetett. Szerintem a szereplők megemlíthették volna, mert a filmből nem jött át, főleg hogy -ahogy írod- kihagytak sok olyasmit ami a könyvben benne volt.

Doom
12-24-2013, 08:04 AM
..Ez csak egy rendkívül jó film....elég gyengére vették ...a valósághoz képest..de hát mozi..nem lenne szerencsés bemutatni az embereknek,hogy mi történne a valóságban ha helyzet van...így is elég depisek a népek...a valóságban a pokol üdülõ övezet lesz ahhoz képest ,amilyenné válik a világ....vontatott,keserves,koszos,büdös lesz mindenki,betegség,járványok,dögvész,éhezés, állati sorban élõ,önmagukból kifordult,már embernek nem nevezhetõ lények bolyonganak és számolják az órákat a meg váltó halálig.....

Fallout11
12-25-2013, 05:51 AM
Nekem tetszett... anno mikor néztem.

TMIB
12-25-2013, 07:32 AM
Nekem is, mikor elsőre megnéztem akkor bejött. Másodikra túl vontatottnak találtam és az agyamra ment a gyerek hangja meg nyavajgása. :haha:

Durbints sógor
01-20-2014, 03:25 PM
Unicornis, érdekes gondolatot vetsz fel ezzel a meteorral, és is agyaltam már rajta. Bár szerintem a szerzõ direkt nem akarta eldönteni, lehet h. még õ sem tudta, hogy pontosan mi volt, ami csak azért baj mert így kicsit következetlen az egész.
Itt van a filmrõl egy összefoglaló, és itt rámutatnak pár ellentmondásra azért, ezekrõl mi a véleményetek?
http://vadonszava.blog.hu/2010/07/14/az_ut_a_tuleles_szemszogebol
Amúgy nekem bejön a film, de ilyesmi hibákon azért sokat töprengtem, ha nem logikus az egész világ, akkor nehezen képzelem bele magam.

Unicornis
03-16-2014, 03:56 PM
Ma éjjel 0, óra 5 perckor a TV2 leadja a filmet!
Aki még nem látta..... 18-as karikás, tehát valószínûleg nem vágták meg.

raktaros
03-16-2014, 04:50 PM
Ma éjjel 0, óra 5 perckor a TV2 leadja a filmet!
Aki még nem látta..... 18-as karikás, tehát valószínûleg nem vágták meg.

Abban az idõben valószínûleg "rengetegen" fogják nézni...
Méénem nyomják be 20-21 órára?

TMIB
03-16-2014, 04:54 PM
Jó meglátás. Vasárnap, éjfél utánra, egy 2 és fél órás filmet, telenyomva reklámokkal. Melyik hétfõn dolgozó ember nézi végig és marad fenn kb hajnali 3:30-ig?

LSVF
05-26-2014, 08:18 AM
De a könyvben olvasva még durvább. Ha mindent beletettek volna a filmbe az nem 18 as karikás lett volna
hanem legalább 22es! De azért van egy "feelingje" Ajánlom mindenkinek. ( A depressziósok ne nézzék meg) :thumbup

A napokban rágyúrtam a könyvre, de azt a választ kaptam, hogy visszahívta a kiadó az összeset.
Miértre nem tudtak mit mondani.
A filmet megirattam, megnéztem...elég vad...elgondolkodtam.....

Mizu
05-26-2014, 09:13 AM

Valamibe beletenyerelhettek, mert a videot is leszedtek...

TMIB
05-26-2014, 09:29 AM
Ha valaki copyrightos mozifilmet tölt fel, azt törölni fogja a YT ha észreveszi.

MaRee
05-26-2014, 05:48 PM
Szerintem ez az egyik legjobb film a témában, kedvencem. Vannak benne ugyan érdekes részek és ellentmondások, néha kissé vontatott, de nagyon jó. Jól megmutatja, milyen lenne a világ egy ilyen katasztrófa után. A könyvet olvasta valaki? Abban kiderül, igazából mi történt? Szerintem valamiféle meteorit becsapódás, vagy ilyesmi.

TMIB
11-03-2014, 01:56 AM
TV2 - 2014. november 9., vasárnap

23:45

Az út
(The Road, 2009)
amerikai sci-fi, thriller, dráma
Szereplõk: Viggo Mortensen, Charlize Theron, Guy Pearce...
Rendezte: John Hillcoat

Lekvár
12-20-2014, 07:51 PM
Tiszteletem!
A filmet többször láttam, és rendkívül tetszett.
Hozzáteszem, valóban vannak benne hiányosságok, amelyeket mindenkinek magának kell kikövetkeztetnie.
A könyv amit szintén elolvastam, hiányosságot ugyan nem pótol, de az eseményeket gördülékenyebbé és egymáshoz jobban kapcsolhatóvá teszi.
Ezenkívül sok történés ami kimaradt a fimbõl, a könyvben "bónuszként" szerepel.
Egyedül az lenne érdekes kérdés, hogy miért visszatérõ látomása sok poszt apokaliptikus cselekménynek az emberevés?
Egy másik kérdõjel, hogy a fák miért dõlnek ki, miért haldoklik a föld...

TMIB
12-20-2014, 07:55 PM
Volt aki atomot írt, volt aki meteort. A fákat nézve inkább a meteor lehet valószínûbb és annak az ismeretlen mellékhatásai. Némelyik jégkorszakot is meteorral magyarázzák, hogy a becsapódás miatti por és egyebek miatt nem tör át a napfény és amiatt lehûl az idõjárás.

Nekem az Eli könyve sokkal jobban tetszett, az egy fokkal egyértelmûbb volt, ráadásul nem volt benne idegesítõ gyerek. :)

De engem a gyerek mellett idegesített az anyja is, hogy ahelyett hogy a gyereke mellett lett volna, inkább önzõzésbõl öngyilkos lett, mikor még nem is szenvedtek akkora szükséget. Meg az apja is idegesített, hogy megtalálták a tuti helyet, aztán mégis továbbmentek.

Lekvár
12-20-2014, 08:10 PM
Tiszteletem!
Az Eli könyvében tényleg nem volt gyerek! :)
Az anya a feleségemet idegesítette, õ sem tudta elképzelni, hogy olyan lelkiállapotba kerüljön, hogy otthagyja.
Bár itt annyit megjegyeznék: nem tudjuk mi van bennünk, nem tudjuk azt a lelkiállapotot elképzelni ami stresszhelyzetben elõáll.
Minden ember egy nagy talány, hogy mit lép VALÓS összeomlás esetén...csak latolgatni lehet hogy mire van a legnagyobb esély.
Ugyanez a megállapításom a bunker otthagyására is, ezek éveket töltöttek el ebben az abszurd környezetben, csoda hogy eszükön maradtak!

TMIB
12-20-2014, 08:35 PM
A tele óvóhellyel megnyerték a fõnyereményt, aztán otthagyták ok nélkül, mert a gyerek apja paranoiás lett egy kis kaparászástól. Megtehették volna hogy Összeszedik az egészet és átköltöznek az összes étellel máshová, ami még annál is jobban rejtve volt. Ehelyett néhány konzervvel továbbálltak csövezni. Szerintem az nagy hiba volt. Az apa egyáltalán nem gondolkodott a filmben. :hogymi:

Egyedül az lenne érdekes kérdés, hogy miért visszatérõ látomása sok poszt apokaliptikus cselekménynek az emberevés?

Elõször arra gondoltam, hogy az Eli könyvében nem volt emberevés. Aztán eszembe jutott hogy mégis volt. :haha:

Az út-on a növények elhaltak, állatokból se volt túl sok, úgyhogy ami megmaradt az az ember. Az biztos hogy mikor megtalálják a bezárt embereket a ház pincéjében, az elég hátborzongató része a filmnek.

bögre
12-21-2014, 11:31 AM
Én azt nem értettem hogy a végén ki volt az az ember meg az a nö a gyerekekkel? Az az anya vagy mi?

TMIB
12-21-2014, 01:31 PM
Csak egy kóricáló család, akik befogadták az egyedül maradt gyereket.

Lekvár
12-21-2014, 05:42 PM
A tele óvóhellyel megnyerték a fõnyereményt, aztán otthagyták ok nélkül, mert a gyerek apja paranoiás lett egy kis kaparászástól. Megtehették volna hogy Összeszedik az egészet és átköltöznek az összes étellel máshová, ami még annál is jobban rejtve volt. Ehelyett néhány konzervvel továbbálltak csövezni. Szerintem az nagy hiba volt. Az apa egyáltalán nem gondolkodott a filmben. :hogymi:

Némi adalék az apa döntéséhez: idült tbc-vel eléggé leszûkültek az életben maradási esélyei. Amikor már vért köhög valaki, nincs sok ideje...
Ha nem tudja a fiát eljuttatni valamiféle közösségbe, neki is vége.
A bunker egy csapda, idõt vesz el a férfi amúgy szûk hátralevõ idejébõl. A könyv alapján egyébként elég jól felpakoltak, még gázmelegítõt is vittek magukkal.
Az, hogy egy döntés, adott helyzetben jó vagy rossz , lehetetlen kívülállóként megmondani. A lényeg, hogy tudott döntést hozni.
Amikor az emberevõ banda egyik tagja kést szorított a fiú torkához, elég jó döntést hozott...? Amikor kimenekültek az emberevõ házból és ahelyett hogy menekülnek, hasra vágta magát a gyerekkel együtt a bukszusban, és ott dekkolt sötétedésig, elég jó döntést hozott...? Mi az a kritérium, ami alapján el tudjuk dönteni, hogy mi a jó, és mi a rossz döntés?

TMIB
12-21-2014, 10:28 PM
Én a filmbõl azt vettem le, hogy az apa kezdett gyógyulni. Volt ételük, nem fagyoskodtak, tisztaságban kezdtek élni és az apa már alig köhögött. Igazából a döntést rossznak tartom, úgy gondolom hogy csak mázlijuk volt. Ha nem sétál arra az a család, akkor a gyerek totál egyedül maradt volna a semmi közepén. Se óvóhely, se élelem, egyszerûen semmijük se volt. A gyerek 2-3 nap alatt elpusztult volna. Szerintem az apa csak begazolt egy kicsit, mikor valami kaparászott a pincelejáratnál -persze azért nem hibáztatható. De biztos csak egy kóbor kutya volt. :)

Lekvár
12-22-2014, 06:49 PM
Én a filmbõl azt vettem le, hogy az apa kezdett gyógyulni. Volt ételük, nem fagyoskodtak, tisztaságban kezdtek élni és az apa már alig köhögött. Igazából a döntést rossznak tartom, úgy gondolom hogy csak mázlijuk volt. Ha nem sétál arra az a család, akkor a gyerek totál egyedül maradt volna a semmi közepén. Se óvóhely, se élelem, egyszerûen semmijük se volt. A gyerek 2-3 nap alatt elpusztult volna. Szerintem az apa csak begazolt egy kicsit, mikor valami kaparászott a pincelejáratnál -persze azért nem hibáztatható. De biztos csak egy kóbor kutya volt. :)

Ez a jó ezekben a filmekben, hogy gondolkodásra késztet. Én mit tettem volna... ez mindig a jó kérdés. SOHA nem szabad fenntartások nélkül elfogadni egyetlen megoldást sem.
Örülök hogy beszélgettünk errõl a részrõl. Egyébként a film, annyira vadállati érzelmekkel telített, hogy nagyítóval kell keresni benne az emberit.
A fiú egy szimbólum, a megmentése az emberség (nem emberiség) megmaradásával egyenértékû. Néha egyébként, tényleg idegesítõ! :)

Morpheus
12-25-2014, 09:46 PM
Nincs valami új link? Felirattal?
A régi nem mûxik.

Törölt_fórumtag2
01-21-2015, 02:01 PM
http://filmvilag.com/go/film/65724
Most néztem meg. Rendkívûl depressziós, sötét képvilágú film. Még emésztem, nagyon sok érzelmet és gondolatot mozgatott meg bennem.

Kamionos
08-22-2017, 07:55 PM

Ezt én is így látom. Inkább megpróbáltam volna kint éjszakázni és megnézni, hogy ki, vagy mi jár a környéken. Én csak a filmet láttam, de nehezen tudom elképzelni, hogy ott hagytam volna a helyet. Máshol sem voltak kisebb veszélyben, sõt..
Az, hogy a végén életben maradt a srác, az puszta véletlen. Ugyanígy arra is meg lett volna az esély, hogy a bunkernél találnak rá. Egyébként gondolkozok rajta, hogy talán már akkor nem-e õk voltak. Akik embert ettek, azok nem lehettek, mert a kutyával kezdték volna. Elképzelhetõ, hogy õk is ismerték a helyet.
Szóval én maradtam volna.

Kamionos
08-22-2017, 08:07 PM
Viszont rengeteg kérdés, gondolat merült fel bennem.

-Csak idõ kérdése volt a filmben, hogy mindenki meghaljon. A mindennapok borúsak és szörnyûségekkel teltek. Igenis felmerült bennem is a kérdés, hogy meddig kell, lehet túlélni.
-Mi történhetett azokkal, akik a bunkert építették? Felkészültebb volt, mint én az tuti. Mégis hozzá sem nyúlhatott a készlethez, mielõtt eldobta a kanalat.
-Az elhagyott autó jó menedék.
-Kell az emberség az embertelen világban még ha mértékkel, akkor is. Anélkül semminek nincs értelme. Igenis naponta kell ismételni akár hangosan, akár magadban, hogy mi a jó és mi a rossz, mert a szükség hamar elviszi az embert eszét és szívét.

Ihasz Laci
08-23-2017, 08:16 AM
mar regen lattam ezt a filmet de ebbe volt, hogy az anyuka ongyilkos lett ha jol emlekszek?

ez itt egy ilyen oldalon total ellene szol a felkeszulesnek de azert ez is egy elgondolkodtato dontes. ha ennyire elborulna a vilag ahol ,,ember embernek farkasa'' es csak a vak szerencsen mulna, hogy mikor es meddig elsz. az eleted rettegesben eled es meg jobban rettegsz, hogy valami tortenik a szeretteiddel akkor talan ez a legjobb dontes, hogy veget vetni a szenvedesnek.

TMIB
08-23-2017, 08:28 AM
Ha már akkora lenne a gond mint a filmben, akkor a szülõknek is át kell vedleniük vadállat módba hogy megvédjék a gyereket.

De ahogy én látom õk egy kis erdei kunyhóban éltek, viszonylag tûrhetõ módon, addig amíg el nem fogyott az ételük. Valami ilyesmi volt a történet, bár ezt a film nem nagyon részletezte. Arra viszont emlékszem hogy ahol eredetileg éltek ott nem tartottak az erõszaktól.

Ihasz Laci
08-23-2017, 08:40 AM
Ha már akkora lenne a gond mint a filmben, akkor a szülõknek is át kell vedleniük vadállat módba hogy megvédjék a gyereket.

De ahogy én látom õk egy kis erdei kunyhóban éltek, viszonylag tûrhetõ módon, addig amíg el nem fogyott az ételük. Valami ilyesmi volt a történet, bár ezt a film nem nagyon részletezte. Arra viszont emlékszem hogy ahol eredetileg éltek ott nem tartottak az erõszaktól.

mar reg lattam a filmet annyira nem emlekszem a reszletekre. az maradt meg bennem a leginkabb, hogy egy eleg dpresszios vilagban eltek ahol az emberi eletnek semmi erteke nem volt es mindenki kenye kedve szerint gyilkolta a masikat.
en nem biztos, hogy egy ilyen vilagban akarnek elni, de ez csak az en velemenyem.

Kamionos
08-23-2017, 03:49 PM

De igen tartottak. Ezért is lett öngyilkos a nõ. Volt egy jelenet, ahol lerakta a két töltényt az asztalra és azt mondta, hogy "Ennyi maradt. Akkor kellett volna megtennünk, amikor még több volt". Ebbõl én azt vontam le, hogy igenis megvoltak a maguk harcai és számítani lehetett továbbiakra.

Kamionos
08-23-2017, 03:57 PM
mar regen lattam ezt a filmet de ebbe volt, hogy az anyuka ongyilkos lett ha jol emlekszek?

ez itt egy ilyen oldalon total ellene szol a felkeszulesnek de azert ez is egy elgondolkodtato dontes. ha ennyire elborulna a vilag ahol ,,ember embernek farkasa'' es csak a vak szerencsen mulna, hogy mikor es meddig elsz. az eleted rettegesben eled es meg jobban rettegsz, hogy valami tortenik a szeretteiddel akkor talan ez a legjobb dontes, hogy veget vetni a szenvedesnek.

Talán azért illik erre az oldalra, mert nagyobb valószínûséggel közülünk kerülnének ki azok, akik egyáltalán gondolkodhatnak majd x idõ elteltével, hogy akarják-e folytatni. A többség elhullik az elsõ hullámban, amikor még nem eszik a lelked minden nap a zord, lelketlen körülmények. Így egyáltalán nem helytelen egy prepper oldalon ezzel foglalkozni szerintem.
Azt hiszem, hogy lenne az a pont, amikor nem akarnám folytatni. Valami olyan esemény után, ami pont az i-re. Például a filmnél maradva, ha a gyerek elõbb meghalt volna a filmben, mint az apa, akkor nem tudom, hogy milyen ösztön vinné tovább család nélkül egy ilyen világban.

Törölt_reg
08-23-2017, 04:47 PM
akkor nem tudom, hogy milyen ösztön vinné tovább család nélkül egy ilyen világban. Abban a végletesen kifordult világban?..aki nem moralizál,mai értelemben antiszociális,bûnözõ,pszichopata,nem finnyás,megeszik mindent,nincsen erkölcsi gát,semmihez sem lojális és semmihez sem ragaszkodik,.stb,stb,...
Mondjuk tök nem illik a film darkos hangulatához a gyerek folyamatos nyavajgása...elég idegesítõ...

TMIB
08-23-2017, 09:57 PM
De igen tartottak. Ezért is lett öngyilkos a nõ. Volt egy jelenet, ahol lerakta a két töltényt az asztalra és azt mondta, hogy "Ennyi maradt. Akkor kellett volna megtennünk, amikor még több volt". Ebbõl én azt vontam le, hogy igenis megvoltak a maguk harcai és számítani lehetett továbbiakra.

Én annál arra gondoltam hogy eljárt vadászni a revolverével. Nem praktikus, de nem is lehetetlen. Mikor meg otthagyták a házat, akkor a férfi nem úgy tûnt mintha túl sok tapasztalata lenne védekezés terén.

Még arra gondoltam hogy ha már ott volt nekik az élelemmel feltöltött bunker, de a férfi tartott attól hogy rájuk találnak, akkor foghatták volna az összes ételt és átköltözhettek volna egy közeli, elhagyatott kunyhóba. Az hogy néhány konzervvel beleindultak a semmibe, abban semmi logikát nem láttam. :)

Kamionos
08-24-2017, 04:48 PM
Mikor meg otthagyták a házat, akkor a férfi nem úgy tûnt mintha túl sok tapasztalata lenne védekezés terén.

Ez igaz, erre nem is gondoltam. Lehet neked van igazad.

Még arra gondoltam hogy ha már ott volt nekik az élelemmel feltöltött bunker, de a férfi tartott attól hogy rájuk találnak, akkor foghatták volna az összes ételt és átköltözhettek volna egy közeli, elhagyatott kunyhóba. Az hogy néhány konzervvel beleindultak a semmibe, abban semmi logikát nem láttam.

Az biztos, hogy hacsak nem halok meg menet közben, én és a fiam ette volna meg az összes kaját. Valahogy megoldottam volna, de ott nem hagyom ennyire ínséges idõben.

Törölt_reg
08-25-2017, 04:29 AM
Az biztos, hogy hacsak nem halok meg menet közben, én és a fiam ette volna meg az összes kaját. Valahogy megoldottam volna, de ott nem hagyom ennyire ínséges idõben. Igen!..Úgy mutatták be a párost..mint nyavajgó,félõs,konfliktus kerülõ,e nagyon empatikus,segítõkész embereket..az apuka menti a fiát...erre csupa olyan dolgot mûvel,amivel veszélybe sodorja...
A pincénél,õk voltak elõnyben és ha valóban menteni akarná a gyerekét ,megvédte volna a kaját...bárki jön.(no meg ha jön valaki ..hát hoz is valamit..ami jó lehetne nekik)....Szóval ha valaki a gyerekét menti..elõször lõ aztán kifosztja a prédát..nem ad senkinek,hanem elszedi a rászorulótól amije van.
Ez a helyzet nem a liberális gondolkodásról szól.