View Full Version : Összeomlás- Michael Ruppert
Unicornis
04-06-2015, 11:20 PM
Ha valaki még nem látta volna:
https://www.youtube.com/watch?v=1VphF_sWRIk
Szerintem nagyon jó, érdemes megnézni.
Al Bundy
04-11-2015, 09:52 PM
Tetszett a film, sok elgondolkodtatto dolgot mondott.
..igen elgondolkodtató,csak a 2008-as válság elõtti,valamennyire bejött...de
..több filmet,elõadást néztem már...a többségében az elõre jelzés szerint már össze kellett volna omlani az egésznek és 10000 forintba kerülnie egy liter benzinnek...az a fránya dollár sem akar összeomlani...a görögök perkálnak,az Unio... kösz,de döcög..
..hát nem tudom..elég szkeptikus vagyok a prófétákat illetõen..meg a szakértõk rémhír keltése sem akar bejönni...
:ami persze nem azt jelenti,hogy nincsenek problémák...de a vizionált nagy összeomlás...nem a mi életünkben lesz..ez egyre világosabban látszik...
WestBam
04-12-2015, 05:16 PM
..igen elgondolkodtató,csak a 2008-as válság elõtti,valamennyire bejött...de
..több filmet,elõadást néztem már...a többségében az elõre jelzés szerint már össze kellett volna omlani az egésznek és 10000 forintba kerülnie egy liter benzinnek...az a fránya dollár sem akar összeomlani...a görögök perkálnak,az Unio... kösz,de döcög..
..hát nem tudom..elég szkeptikus vagyok a prófétákat illetõen..meg a szakértõk rémhír keltése sem akar bejönni...
:ami persze nem azt jelenti,hogy nincsenek problémák...de a vizionált nagy összeomlás...nem a mi életünkben lesz..ez egyre világosabban látszik...
Nem tudom milyen távra tervezed méga földi létet de az usd összeomlása nagyon a küszönbön van, ha az bedõl akkor lesz nagy b@zdmeg még itt is. Az, hogy a huf szárnyal és nõ az usd értéke az csak egy dolog, mindent mesterségesen generálnak, a dolcsi értékét is. Ideig-óráig. De a nagy pukk annyira közel van, hogy azt mind meg fogjuk élni.
Nem tudom milyen távra tervezed méga földi létet de az usd összeomlása nagyon a küszönbön van, ha az bedõl akkor lesz nagy b@zdmeg még itt is. Az, hogy a huf szárnyal és nõ az usd értéke az csak egy dolog, mindent mesterségesen generálnak, a dolcsi értékét is. Ideig-óráig. De a nagy pukk annyira közel van, hogy azt mind meg fogjuk élni....na igen...
bejegyzés 2011-ben http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2011/12/mi-varhato-2012-ben-12-kioldogomb.html
2012-rõl egy dolgot biztosan tudunk: Résen kell lennünk, aminek kulcsa a jól informáltság. Fontos, hogy megértsük, mi folyik a világban a valóságban. Azt nézzük, ami történik, ne azt, amit a globális televíziós csatornák és médiumok urai próbálnak elhitetni velünk.
https://www.youtube.com/watch?v=r18QlCPfGrg
ez sem jött be....
Unicornis
04-12-2015, 11:39 PM
Nézd Doom, nem fogjuk megúszni!
Az hogy még mûködik a rendszer, nagyon sok ember állhatatos munkája miatt lehetséges.
Foltozzák a lyukakat a civilizáció hajóján, de közben egyre több lyuk keletkezik, és lassan süllyedünk.
Az hogy most itt ezt egyáltalán én leírhattam, és te olvashatod, az egy kisebb csoda! De nem tart ki a szerencsénk örökké!
A tendenciák egyértelmûek. A vége úgyis GAME OVER lesz! És ez még a mi életünkben be fog következni, ne reménykedj.
Persze elhúzhatják még ezt akár tíz évig is, de ez már lefutott meccs.... Gondold inkább úgy, hogy aki idõt nyer, az életet nyer!
Nem véletlenül építették az USA-ban azt a rengeteg a FEMA tábort!, és a DHS is csak hobbyból vásárolt több milliárd darab lõszet ugye? http://idokjelei.hu/2012/08/dhs-pontositja-az-uj-loszerbeszerzessel-kapcsolatos-informaciokat/
A nemzetközi elit is csak szórakozásból építettet magának luxus bunkereket! http://idokjelei.hu/2015/02/az-elit-tagjai-hisznek-a-felkeszulesben/
A pentagon is készül a társadalmi összeomlásra: http://idokjelei.hu/2014/06/a-minerva-projekt-a-pentagon-keszul-a-tarsadalmi-osszeomlasra/
És a bankfelügyelet embereinek is csak viccbõl vásároltak túlélõ felszereléseket? http://idokjelei.hu/2014/12/miert-vett-az-amerikai-penzugyminiszterium-tobb-ezer-tulelo-keszletet-a-bankfelugyelet-szamara/
De én nem akarlak meggyõzni semmirõl, mert mindenki a saját sorsa kovácsa.......
Szerintem hiba volt, hogy eladod a felszerelésedet, Doom! De persze ez a TE dolgod, semmi közöm hozzá......
Azzal azért legyetek tisztában,hogy nem csak a Kossuth rádiót hallgató nyuggert kell/lehet irányítani..itt van 0 6 éves korától a net elõtt ülõ új társadalmi rétegek,a legegyszerûbb Itt elhinteni a félelem magját...hogyan.?
-belebeszélem az emberekbe,hogy a fõvonalú média hazudik
-összeomlást,csõdöt,felmelegedést vizionálnak
-önjelölt és fizetett jósok,szakértõk,próféták tevékenységét támogatják
-elhitetem,hogy ezek ...az egyébként jól felépített...konteók a valóság
-a világban ..egyébként természetesen...zajló eseményeket elnagyítják és félre magyarázzák
-és még sok más amivel rettegésben lehet tartani az embereket...a lényeg..,hogy FÉLJETEK emberek.
-üzleti oldal...felhalmozás,a valós értékének többszöröséért árult felszerelés,élelmiszer,stb.
De én nem akarlak meggyõzni semmirõl, mert mindenki a saját sorsa kovácsa.......
Szerintem hiba volt, hogy eladod a felszerelésedet, Doom! De persze ez a TE dolgod, semmi közöm hozzá......
Köszönöm az aggódásodat,de inkább én a valódi veszélyekre koncentrálok...
Amatorpe
04-13-2015, 10:15 AM
Egy jó prepper mindenre készül. Arra is, ami nem következik be. Mert mi van ha mégis? Ezért van nálunk mindig kés, lámpa, tûzgyújtó, elsõsegélycucc...
Dream_walker
04-13-2015, 11:02 AM
Kicsi vagy nagy összeomlás, teljesen mindegy. Ma csak itthon a lakosság nagyobb részének esélye sincs emberhez méltó életre. Pont. Ez is egy összeomlás. Akkor is, ha közben afrikában éheznek, nekünk meg milyen jó dolgunk van.
Félelemgerjesztés? Félni az fog, akit meg lehet ijeszteni. Aki nem tud reagálni, aki tehetetlen. Emberek tömegei ma is tehetetlenül élik a saját életüket, reagálásra esélytelenül, pedig hát jobban teljesítünk, nem igaz?
Lehet azt mondani, hogy félelemgerjesztés. Meg lehet azt is mondani, hogy életmentõ ötletek. Teljesen mindegy. Úgyis az adott embertõl függ.
Van, akinek ez nem a saját valósága. Aki konteónak bélyegzi, és esetleg még teli szájjal vihog is rajta. Meg van, aki bunkert épít. Az, hogy végül melyiknek lesz igaza, egyáltalán nem fontos. K.rvára nem számít, hogy akárkinek is igaza legyen, csak ez az agyilag szerényen bútorozott embereknek el-kép-zel-he-tet-len. Ott mindig kell, hogy valakinek igaza legyen, sõt, az a legjobb, ha nekik van igazuk. Akkor aztán boldogan, megelégedve dõlnek hátra. Azért, mert képtelenek tovább látni az orruknál. Ha tudnának, akkor tudnák, hogy nem kell, hogy igaza legyen valakinek.
Egyszerûen a tényekkel kell szembenézni, azokat lecsupaszítani.
A legtöbb világvége-konteónak kõkemény tények vannak az alapjai közt. A legtöbb reakciónak kõkemény tények vannak az alapjai közt. Ezzel lehet vitatkozni, meg ennek-annak bélyegezni. Nem számít. A tények azok mindig tények maradnak.
Mindenki kezdjen vele azt, amit gondol. De gondoljon, és kezdjen, és közben hagyja, hogy más is gondoljon, és kezdjen. Ez ennyire egyszerû.
És a bankfelügyelet embereinek is csak viccbõl vásároltak túlélõ felszereléseket? http://idokjelei.hu/2014/12/miert-ve...yelet-szamara/A készlet egyebek mellett tartalmazni fogja a következõket:
Övtáska vagy hátizsák (amelyben minden tétel elfér),
2400 kalóriás energiaszelet (legalább 5 éves eltarthatósági idõvel),
3 palack 2,5 dl-es víz (legalább 5 éves eltarthatósági idõvel),
50 darab víztisztító tabletta,
Többször használható napelemes takaró,
Védõmaszk (porszûrésre),
Kapucnis köpeny,
12-órán át világító fényrúd,
1 pár gumikesztyû,
Nyakba akasztható síp,
33 darabos elsõsegély készlet,
Nedves kéztörlõ,
Dinamóval tölthetõ AM/FM rádió,
Levegõszûrõ maszk...azért Ez kemény,futkos a hátamon a hideg :haha: "nedves kéztörlõ,síp..." ...Brrrr....
WestBam
04-13-2015, 04:33 PM
Arra nem gondoltál még, hogy õk ezzel nem túlélni fognak hanem kivárni míg jönnek értük és elviszik a földalatti bázison lévõ kánaánba? ;)
Arra nem gondoltál még, hogy õk ezzel nem túlélni fognak hanem kivárni míg jönnek értük és elviszik a földalatti bázison lévõ kánaánba? ;)
..Nem..mert teljesen logikátlan....
..ha szóba került...mondjuk kõ gazdag vagyok és ezer fõre építek "földalatti bázison lévõ kánaánt"...a család,a segítõk(pénzügyi) és haverok mellett kit engedek be?..kinek a túlélését preferálok?.....mivel fel is kell jönni és dolgozni nem nagyon szeretek ...így kell aki eltart,szolgál..tehát viszek melóst több szakmába, parasztokat(nem pejoratív értem),aki az élelmet megtermeli,rendfenntartót aki munkába tereli a szolgálókat...szakácsokat,vadászokat...akit nem....brókerek például...ha a pénzrendszer összeomlott,nem hasznos a tudásuk....tehát logikátlan..
Az a csomag csak egy kis gesztus volt...nem találom hol,de olvastam az illetékes nyilatkozatát,hogy minden évben megajándékozzák a dolgozókat....most EZT kaptak...nincs semmi baj!
A másik téma a lõszer...Túlélõbiztos tudja,de szerintem csak a lakosság ennek többszörösét vásárolja meg..és pufogtatja el...nekik is kell gyakorolni a lövészetet...
a Fema táborokról...csak híre menne,ha tömegével zárnák oda a lakosságot.....
Érdekességként egyébként jók ezek az írások,de a többséghez a nevét sem adja a szerzõ...mondjuk a nagy Ámerika miatt nem aggódom...jobban aggódom egy lakástûz,egy baleset vagy munkanélküliség miatt...ja meg a jó szomszédok az utca végén...
,,,lásd hétvége....40 éve túrázom és csak elindulok 1 liter vízzel és eü csomag nélkül....szóval van elég baj a közvetlen környezetbe is...én inkább ezekre készülök...a többit majd meglátjuk...vagy nem.
WestBam
04-13-2015, 07:06 PM
Akik ilyen infókat kapnak azok általában (mondjuk 99.5%) nem fedik fel a forrásukat, talán érthetõ okokból.
Találkoztam én is olyan emberrel aki többet tud mint itt mindannyian összesen. Csak úgy beszélgettünk és beszúrtam a kérdést mit tud mondani az ukrán helyzetrõl.
Berosálnál ha tudnád azt amit elmesélt. És az életben ki nem néznéd belõle, hogy enyit tud. Én sem csak úgy rákérdeztem mert picit furcsa volt a fazon élete. Ennyi.
Nem kell mindig minden mögé azt látni, hogy kitaláció, manipuláció.
Ha leírnám amiket mondott azonnal lehülyéznél és valószínûleg nem csak te, mások is. Pedig a véres igazságot mondta csak el, azt is csak pár mondatban vázolta fel, nem szándékosan mintha egy szócsõ lennék és ezt tovább kellene adnom. Szóval nem kell mindig kétsébe vonni ha valaki valahonnan kap egy fülst amit továbbad. Én megtartottam, mert nem szerettem volna belügyes-külügyes látogatókat magamnál. Ki is írhattam volna forrással a facebookra de nem tettem. Egy prepper legyen megfontolt, és mindent gondoljon át kétszer is. Csak és kizárólag a maga érdekében, hiszen mindenkinek a saját családja a legfontosabb. Az akkor hallottak után én nem lepõdök meg semmin.
Pont.
Pont.
Szívesen beszélgettem illetve ütköztettem volna az álláspontokat a témában...mert szerintem érdekes téma....de ha Pont..akkor Pont. Tiszteletben tartom!
WestBam
04-14-2015, 02:41 PM
Szívesen beszélgettem illetve ütköztettem volna az álláspontokat a témában...mert szerintem érdekes téma....de ha Pont..akkor Pont. Tiszteletben tartom!
Az én mondandómnak pont, nem másénak ;)
Ettõl függetlenül én sem veszem készpénznek egyik ilyen "alternatív híroldalnak" sem az állításait, csak ezek után több esélyt adok olyan híreknek amik számunkra szinte felfoghatatlan, mert elképzelhetõ, hogy valóban igaz. :hogymi:
Lekvár
04-14-2015, 08:32 PM
Hadd mondjak valamit:
Ezt a filmet láttam már régebben többször is, és nagyon megfogott. Érdemes elgondolkodni a mondanivalóján...
Nem azt mondom hogy ez a világ el fog pusztulni, hanem azt hogy ez a világ megérett a pusztulásra!.
Látni kellene hogy mivé vált a világunk, és ezt nem csak szemmel, hanem lélekkel is látni kell.
Hadd mondjak valamit:
Ezt a filmet láttam már régebben többször is, és nagyon megfogott. Érdemes elgondolkodni a mondanivalóján...
Nem azt mondom hogy ez a világ el fog pusztulni, hanem azt hogy ez a világ megérett a pusztulásra!.
Látni kellene hogy mivé vált a világunk, és ezt nem csak szemmel, hanem lélekkel is látni kell...ez így van...igazságtalan és korrupt,rossz újraelosztás és pazarló...valóban megérett a változásra....
mindazonáltal a változtatás közben is valamit csinálni kell a a hét milliárd emberrel...a legrosszabb verzió,hogy bedobjuk a gyeplõt és had menjenek a dolgok ahogy akarnak...a legjobb lenne összefogni a világ vezetõinek (pénzügyi és politikai) és véghezvinni egy békés átmenetet....és itt is vagyunk a "rettegett" világkormánynál...amit oly nagy elánnal támadnak a konteós portálok...
Persze mindenhol úgy van beállítva ez a központi irányítás,hogy csip a karba,szögesdrót,statárium,rendõrállam,szolga ság,kizsákmányolás...tehát a cikkek szerzõi is ebbe a világba vannak bele ragadva,el sem tudnak képzelni egy jobb,szebb világot.....
Talán pont ezért késik a megvalósítás....mert az emberek gondolkodása annyira a mai romlott világhoz igazodott,hogy nem tudnák elfogadni mi az , hogy "boldog élet" és "jólét"...(lásd Mátrix)...
Ezt látja az "Irányítás" is és el kell telni pár nemzedéknek,hogy egyáltalán be tudják fogadni a tömegek a változás szelét ...ezért írtam,hogy a Mi életünkbe nem kell tartani sem az összeomlástól.sem a káosztól,sem a változástól(ami egyébként nem feltétlenül negatív)
Persze Like-hajszoló oldalak,írások kihasználják az emberek reménytelenségét,haragját....az érzelmekre hatnak és csúnya dolgokat vizionálnak....
Persze az éremnek van még egy oldala...vannak portálok ahol a reményt taglalják...mostanában inkább ezeket olvasgatom...
Az emberek tagadják a változás..legyen Az bármilyen.
Ezért tisztelem az "önellátókat",mert Õk a gondolkodásukban már egy lépcsõfokkal tovább mertek/tudtak lépni...kicsit közelebb kerültek a Földhöz,a vízhez,az állatkákhoz,a növényekhez....az irány jó...
Csakhogy MÉG kevesen vannak/vagyunk akik így gondolkodnak...hogy lehet békességben ,jólétben,egészségesen táplálkozni,élni,vigyázni a Föld kincseire....sajnos ahogy látom az ilyen emberek a "csodabogarak" a tömegek szemében és lesajnált emberek....ÉN is így szeretnék élni!
De pont azok a portálok,honlapok amik Ezt az életformát preferálják (mint megoldás a káosz idején),a másik kezükkel az emberekben lévõ rossz érzelmeket szítják....összeesküvés elméletekkel,világvége víziókkal,csúnya rossz akaratú világuralomra törõ csoportokkal....arra buzdítják az embereket,hogy... készülj fel !...tárolj élelmet és fegyvert!...aztán ne moralizáljál sokat és fordulj embertársaid(zombik) ellen,ha itt az idõ!...így nem szeretnék élni! (ezért tartom magam felkészülõnek és nem klasszikus preppernek)...nem akarom elveszíteni az emberségemet a legnagyobb vészben sem...
Sokszor az embereket ,hogy jobb legyen a sorsuk ..akár önmaguk akarata ellenében is irányítani/terelgetni kell....de Ez nem egyenlõ a népirtással,a pénzügyi rendszer összeomlásával,káosszal és vérengzéssel...ezek csak lázálmokban szült írások...de sajnos ahogy látom fogékonyak rá az emberek.
Néztem ezt a videót...emberünk,egyébként kiválóan....,összefoglalja a Rendszer hiányosságait,buktatóit...amit már ezerszer máshol is taglaltak...
Ami nem teszik....hogy nem kínál alternatívát......Ez...Így.... csak szócséplés...OK vettük...bajban a Rendszer,elérte a korlátait,megbukott....na de akkor mi legyen???
Persze tett utalásokat,hogy vegyél földet,készülj....ez rendbe is van....de EZ nem megoldás..csak egy korty levegõ..
Szóval ezeket a dolgokat hiányolom az ilyen és ezekhez hasonló írásokból,videókból,oknyomozó riportokból...ezért szkepkitus vagyok ezeket illetõen.Csupán még egy lapát a tûzre..az amúgy is dühös és kilátástalanságot érzõ emberek hergelése....valós,reményt keltõ jövõkép nélkül.
Unicornis
04-15-2015, 07:37 AM
Doom.:" Persze mindenhol úgy van beállítva ez a központi irányítás,hogy csip a karba,szögesdrót,statárium,rendõrállam,szolga ság,k izsákmányolás...tehát a cikkek szerzõi is ebbe a világba vannak bele ragadva,el sem tudnak képzelni egy jobb,szebb világot....."
Tudod midig amikor a politikai vezetõk kitalálnak valami "új, szép, jó" rendszert, az kivétel nélkül mindig háborúba és tömegmészárlásba, népirtásba torkollott! Sztálin, Mao, Franko, Hitler, a kambodzsai vörös khmerek stb...
Ezt tanítja nekem a történelem. És ez most se lenne másképp, csak az ideológia változik.
Doom, te egy álomvilágban élsz! És ebbõl nagyon kellemetlen az ébredés.
Amatorpe
04-15-2015, 09:25 AM
Ahogy én kiveszem az írásiból, Doom nem álomvilágban él, tisztában van a helyzettel és annak jelentõségével, mindössze a megoldására/helyreállítására próbál emberibb megoldást találni. Lehet mostanában megvilágosodott, vagy csak mélyen magába nézett és több emberit talált mint gondolta... De ezt majd Õ megmondja.
mmilan21
04-15-2015, 11:29 AM
... amikor a politikai vezetõk kitalálnak valami "új, szép, jó" rendszert, az kivétel nélkül mindig háborúba és tömegmészárlásba, népirtásba torkollott! Sztálin, Mao, Franko, Hitler, a kambodzsai vörös khmerek stb...
Ezt tanítja nekem a történelem. És ez most se lenne másképp, csak az ideológia változik.
Igen, pont ezért nem bíznak a szép új világban, mert nem történt a szokásosnál nagyobb fejlõdés a politikai és gazdasági vezetõk elméjében.
Ha történt volna kb. 15 évvel az ezredfordulónál, akkor mára napelemparkok százai lennének az országban és 30% lenne az elektromos autók aránya, mert állami/Eu-s támogatás járna rá.
Lekapcsolták volna a fosszilis üzemanyaggal mûködõ erõmûveket. Napkollektoros és termálvizes fûtés lenne az épületek 60%-ban állami. Gázfogyasztás visszaesett volna 70%-kal.
Beköszöntene a béke korszaka. Nem lenne Tv2, RTL klub és társaik, vagy ha igen, akkor szinte már nem is ismernénk rá.
Jelenleg a vezetõk egy új világrendért kiáltanak, miközben háborúkat vívnak/indítanak és provokálják a másik felet. Az orosz vezetés is épp olyan bûnös mint az amerikai vagy a kínai és izraeli - egy kutya az egész - egy nagy sakktábla az egész világ. Ebben a formában az új világrend csak egy nagy szürkeséget hozna a világra.
Elég fur azt feltételezni a jelenlegi vezetõkrõl, hogy pár év alatt teljesen átalakul a gondolkodásmódjuk és nem a saját és társaik zsebét akarják teletömni.
Olyan vezetõk kellenek ide, akik felelõsségteljesek, tisztességesek, igazságosak és kiállnak a nemzetükért - jelenleg ilyen államvezetõ jóformán nincs is. Viszont úgy érzem, hogy vannak megfelelõ személyek erre a feladatra.
A filmmel kapcsolatban - még nem láttam, de a hozzászólások alapján hiányosságnak írható fel a megoldásokról való keveset szólás.
Igazából úgy lenne egyensúlyban az egész, hogy az elsõ fele magáról az összeomlásról szól, míg a második fele a válságból való kilábalásról, a civilizáció felvirágzásáról, a béke, szeretet, és harmónia korának eljövetelérõl.
Doom, te egy álomvilágban élsz! És ebbõl nagyon kellemetlen az ébredés.
Lehet mostanában megvilágosodott, vagy csak mélyen magába nézett és több emberit talált mint gondolta... De ezt majd Õ megmondja.
Tisztelt Uraim...nem igazán szeretnék magammal és a világommal foglalkozni...inkább a témával...ha lehet...Köszönöm!..persze akinek elfogynak a gondolatai,személyes útra is terelheti a beszélgetést..de ne velem..inkább otthon....
Jól látja mmilan21,hogy nincs olyan politikus aki képes lenne a világot kivezetni Ebbõl...ezért írtam,hogy nemzedékek kellenek a változáshoz...addig elnyikorog Ez a szekér...szerintem még évtizedekig...
Az energia forrásokkal még jól állunk,a termõföld(ami nincs már) azért elég jól ellátja mûkajával a tömegeket,még a szemétbe is jut....hal van még,állatok is egész jól eléldegélnek a kõolajszármazékokon....a pénzügyi rendszer még a végtelenségig toldozgatható..hol van még a billforintos és a trilldolláros bankjegy.....a víz már fogósabb...személy szerint,ha nem történik semmi oltári természeti katasztrófa ennek a rendszernek 100-150 évet adok..mire érzékelhetõen megváltozik...persze folyamatos és igen lassú romlás várható az életszínvonalban és a körülményekben,lesznek/vannak egyéni tragédiák és biztos lesz pár válság is még Addig...de a folyamat olyan lassú,hogy folyamatosan alkalmazkodik hozzá az ügyesebb többség...a többi morzsolódik szép lassan....
Lekvár
04-15-2015, 09:17 PM
Tiszteletem!
Iszonyúan sajnálom, de egyszerûen nincs idõm vitatkozni, beszélgetni és "észt osztani" Lehet hogy vannak akik fellélegeznek! :D
Itt a jó idõ, a munka tenger sok, és ilyenkor lopok az alvásidõmbõl egy keveset.
A témához pár sort:
Annak idején a Zeitgeist filmeknél akkor esett le a tantusz, (egyébként nagyon jó "felvilágosító" filmek voltak!) amikor megoldásként elõjöttek a Venus projekttel, egy teljesen illúzórikus elképzeléssel. Tipikus béke-szeretet-technikai fejlõdés-harmónia kombó, ami már ígéret szinten ismerõs a történelembõl.
De az igazi kérdés ott is az volt: MIÉRT ezzel a megoldással jöttek elõ, ami eleve kudarc?
Mert nincs igazi megoldás, a gazdáink gondoskodnak róla hogy az emberi faj igazi sárkányfog vetemény legyen.
Ennek a filmnek a végét is érdemes megnézni, mihez tud kezdeni ez az ember a tudása birtokában, a köz érdekében...
Én is csak egy majom vagyok aki mossa a diót, és nem is igazán remélem hogy lesz még 99 társam.
Aki esetleg nem látta, nézze meg a filmet, igazán érdekes!
Dream_walker
04-16-2015, 09:53 AM
Nekem az a furcsa, hogy mindenki (na jó, nem mindenki, csak meglepõen sokan) mástól várja a megoldást. Van egy film, amely felvázolja a helyzetet, sõt, sokszor egészen szájbarágósan bemutatja, hogy hol és miért sz.ródtak el a dolgok, hogy ezek a dolgok hol és milyen problémát okoznak. ezek után egy gondolkodó embernek énszerintem nem kell megoldást is adni. Mert aki gondolkodik, az úgyis meg fogja találni a megoldást. Azt, ami a saját körülményei közt a saját maga számára a legjobb, de ami esetleg már a szomszédjának nem lenne annyira jó, mert a szomszédja egy másik ember.
Akkor miért hiányzik ebbõl a megoldási javaslat? Azért, mert a megoldási javaslat az nem más, mint ötletelés. Ötletelni meg a félhülyék is tudnak három sör után, azzal ne legyen már elrabolva az értékes idõ.
Ilyen helyzetekben egyszerûen át kell gondolni a dolgokat, és ha elég gykorlottan megy már a gondolkodás, akkor egyszerûen be fog ugrani a megoldás. Mégpedig pontosan az, amelyik a legjobb az adott ember számára, az adott helyzetben.
Lekvár
04-16-2015, 07:56 PM
Nekem az a furcsa, hogy mindenki (na jó, nem mindenki, csak meglepõen sokan) mástól várja a megoldást. Van egy film, amely felvázolja a helyzetet, sõt, sokszor egészen szájbarágósan bemutatja, hogy hol és miért sz.ródtak el a dolgok, hogy ezek a dolgok hol és milyen problémát okoznak. ezek után egy gondolkodó embernek énszerintem nem kell megoldást is adni. Mert aki gondolkodik, az úgyis meg fogja találni a megoldást. Azt, ami a saját körülményei közt a saját maga számára a legjobb, de ami esetleg már a szomszédjának nem lenne annyira jó, mert a szomszédja egy másik ember.
Akkor miért hiányzik ebbõl a megoldási javaslat? Azért, mert a megoldási javaslat az nem más, mint ötletelés. Ötletelni meg a félhülyék is tudnak három sör után, azzal ne legyen már elrabolva az értékes idõ.
Ilyen helyzetekben egyszerûen át kell gondolni a dolgokat, és ha elég gykorlottan megy már a gondolkodás, akkor egyszerûen be fog ugrani a megoldás. Mégpedig pontosan az, amelyik a legjobb az adott ember számára, az adott helyzetben.
Igen jó meglátások...
Megoldás csak az egyén számára van, a társadalom egésze számára nincs, csak ezt a társadalomban élõ ember nem hiszi el! Majd a kormány, a tudósok, a környezettudatos életmód... megmenti õket, és ezt hiszik is. Hogy miért, mert így kényelmes!
Ha valakinek érdeke fûzõdik ahhoz, hogy valamit ne értsen meg... akkor a büdös életben nem fogja megérteni, ilyen egyszerû ez.
Az ötletelés, és a gondolkodás egyre inkább fényûzésnek számít, a fogyasztói társadalomban.
Már csak munkaerõpiacon profitot termelõ emberi erõforrás maradt a gondolkodó emberbõl.
Tudom hogy ez általánosítás, de nézzetek körül nyitott szemmel.
Hány valóban önálló gondolatokkal rendelkezõ Embert ismertek a környezetetekben? És a választ már meg is kaptátok.
Hány valóban önálló gondolatokkal rendelkezõ Embert ismertek a környezetetekben? És a választ már meg is kaptátok. ..bizonyára nem teljesen értem a mondandód lényegét..de spec én csak gondolkodó embereket ismerek..van közöttük orvos,ügyvéd,tanár,takarítónõ,autószerelõ, bankár,rendõr,ügyvéd, politikus...és még sok száz értékes ember...akik társadalomban élnek(mint mindannyian)...tervekkel,vágyakkal,komoly szakmai és magánéleti produktummal....
Már csak munkaerõpiacon profitot termelõ emberi erõforrás maradt a gondolkodó emberbõl. ..."atya-gatya"...ez így csúnya...nem ilyenek az emberek...javaslat..a beszélgetés emberekkel (nem az arctalan fórumon,mert ott nem kaptok valós infót az emberekrõl)
Azért, mert a megoldási javaslat az nem más, mint ötletelés. Ötletelni meg a félhülyék is tudnak három sör után, azzal ne legyen már elrabolva az értékes idõ.....szegény fórumtársak...mind félhülye alkesz?..a fórum arról szól,hogy a megoldásokról ötletelünk ;)
Megoldás csak az egyén számára van, a társadalom egésze számára nincs, csak ezt a társadalomban élõ ember nem hiszi el!....van itt aki nem társadalomban él?...költõi kérdés,mert ha lenne nem tudna ide írogatni,mert nem lenne gépe és net-kapcsolata :),,,azért ez merész kijelentés pár tízezer évnyi társadalom építés után...az egyik rendszer bebukik,jön a másik...az egyén csak korlátozott ideig életképes a társadalom nélkül(ki kell próbálni)....a fordítottja az igaz..az egyénnek nincs esélye a társadalom nélkül...de ez az állatvilágban is így van-volt- lesz míg világ-a világ....
Majd a kormány, a tudósok, a környezettudatos életmód... megmenti õket, és ezt hiszik is. Hogy miért, mert így kényelmes!..lemaradtatok...az agyoncsépelt prepper-dogmák az agyatlan zombikról ...már nem igazak...nem ilyenek az emberek...egyre kevésbé bíznak hisznek ,hogy majd a szervek....javaslom újra beszélgetést az emberekkel (személyesen ,ne a fórumon)..már csak azért is..mert nem attól jó prepper valaki,hogy bebetonozza az álláspontját és tûzön-vízen át követi a Tervét....rugalmasság...az"agyatlan zombi,aki éhen döglik a hatóságok nélkül"..cs ak mese..szép,jó,hihetõ...csak nem igaz...
Persze magára húzhatja valaki a takarót a saját gondolataival,amiket a rémhírterjesztõ portálokon bekapott...de így elmegy mellette a világ...néha a vakond is feljön levegõért...
Javaslat...egy kis állatkert a gyerekekkel,nyaralás,egy hátvége egy szállodában,sörözés a haverokkal,új valódi(nem fórum) emberek megismerése....be vagytok ragadva Testvéreim egy tévhitbe.Talán pont Ti éltek álomvilágban ..nem én.
Dream_walker
04-17-2015, 11:13 AM
. ..bizonyára nem teljesen értem a mondandód lényegét..de spec én csak gondolkodó embereket ismerek..van közöttük orvos,ügyvéd,tanár,takarítónõ,autószerelõ, bankár,rendõr,ügyvéd, politikus...és még sok száz értékes ember...akik társadalomban élnek(mint mindannyian)...tervekkel,vágyakkal,komoly szakmai és magánéleti produktummal....
Rossz hírem van. Az, amirõl beszélsz, az nem gondolkodás, hanem az agy kognitív funkcióinak az alapszintû használata. Egy példa, amikor az ember beszél, azzal nem emelkedik ki az állatvilágból, mert az az emberi agy alapértelmezése, a beszéd minõsége az, ami kiemelhet egy embert.
Az, hogy valakinek tervei, vágyai, szakmai és magánéleti produktumai vannak, az csak annyit jelent, hogy a természet által adott alapfunkciókat úgy-ahogy használni tudja. Mert ha minden ember gondolkodik, akkor hogyhogy ennyi baj van a világban? Valószínûleg rossz a tézis, tehát az emberek többsége nem gondolkodik. Mert az, hogy információk száguldanak az agyi idegpályákon, na az k.rvára nem gondolkodás.
Vagy egy személyes példa rólad, mikor a bunkerekrõl beszélgettünk. Kötötted az ebet a karóhoz, hogy valaki magyarázza meg neked, mi értelme van a bunkereknek magyarországon. Holott minden szükséges információval rendelkeztél, de mégsem akartad magadtól átgondolni, mérlegelni, és megválaszolni (amely válasz teljes egészében a te saját személyedre lett volna szabva, ezért neked a lehetõ leghasznosabb lett volna). Mindenképpen valaki mástól vártad a megoldást. 100 emberbõl 99 ilyen. Mert a gondolkodás macera. Inkább jöjjön valaki, és mondja meg a tutit. Ezt nem sértésbõl mondom, mikor leesett nekem, nem is folytattam a beszélgetést, mert felesleges lett volna. De gondold el, hogy az emberek minden kérdésrõl így "gondolkodnak". Akár a saját ismeretségi köröd tagjai is így csinálják. De ez nem gondolkodás. Az ennél több.
....szegény fórumtársak...mind félhülye alkesz?..a fórum arról szól,hogy a megoldásokról ötletelünk ;)
Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár. Az, hogy a félhülyék is tudnak ötletelni, nem jelenti, hogy minden ötletelõ (pl. mi) félhülye. Azt jelenti, hogy az egy többnyire meddõ idõtöltés, mert hiába viszi valaki túlzásba, saját magának csak a saját gondolatai lesznek jók. Kölcsöngondolat nem mûködik. Az ötletelés hasznos lehet, de csak ha ki lehet belõle bontani a saját meglátásokat. Ha valaki csont nélkül elfogadja másét, nagyon valószínû, hogy nem fog úgy mûködni, mint a másiknál.
..lemaradtatok...az agyoncsépelt prepper-dogmák az agyatlan zombikról ...már nem igazak...nem ilyenek az emberek...egyre kevésbé bíznak hisznek ,hogy majd a szervek....javaslom újra beszélgetést az emberekkel (személyesen ,ne a fórumon)..már csak azért is..mert nem attól jó prepper valaki,hogy bebetonozza az álláspontját és tûzön-vízen át követi a Tervét....rugalmasság...az"agyatlan zombi,aki éhen döglik a hatóságok nélkül"..cs ak mese..szép,jó,hihetõ...csak nem igaz...
Persze magára húzhatja valaki a takarót a saját gondolataival,amiket a rémhírterjesztõ portálokon bekapott...de így elmegy mellette a világ...néha a vakond is feljön levegõért...
Javaslat...egy kis állatkert a gyerekekkel,nyaralás,egy hátvége egy szállodában,sörözés a haverokkal,új valódi(nem fórum) emberek megismerése....be vagytok ragadva Testvéreim egy tévhitbe.Talán pont Ti éltek álomvilágban ..nem én.
Hm, azért azt, hogy mennyire nem birkák az emberek, csak megkérdezném a new yorki hurrikánkárosultaktól, vagy a fülöpszigeteki guberálóktól...
A gondolatok, amiket valaki a rémhírterjesztõ portálokon bekap, azok nem sajátok. Ahogy nekem pl. az sem saját gondolatom, hogy a te tapasztalataid és következtetésied alapján még 100 éve hátravan a rendszernek, addig lehet foltozgatni. Azok a te gondolataid. Igen, ellentétesek a rémhírekkel. Csak ettõl nem lesznek automatikusan mindenkinek jók. Neked oké, mert te ezt gondoltad ki. Ebben az országban a másik 10 milliónak már nem jó. Mert valaki hasonló következtetésre juthat, de ugyanerre nem. Mert minden egyénnek egyéni gondolatai vannak, már ha vannak.
A gondolkodás nehéz. Meg kell tanulni, gyakorolni kell, és rendszeresen mûvelni. Olyan, mint bármely más emberi tevékenység, a sportolástól kezdve az autóvezetésen át a regényírásig. Kevesen vállalják az ezzel járó macerát, hiszen nem is kötelezõ.
Lekvár
04-17-2015, 09:02 PM
Adok egy kis gondolkodni valót, (akinek nem inge, annak nem is a gatyája!) :)
Történet az indiánokról, töredék egy régi barlangfeliratból...
Egy csapat indián otthagyta a rezervátumot, ahol a fehér ember ellátta õket ennivalóval és tüzes vízzel.
Vadásztak, halásztak, állatokat tenyésztettek és sokat beszélgettek a tûz körül. Nem volt egyszerû ez az élet, de a legtöbben megosztottak mindent, és mindenki odafért a tûzhöz.
Beszéltek arról, hogy a fehér ember nem eheti meg az egész világot, meg fog akadni a torkán és megfullad. El fog jönni a sötétség kora. Ebben szinte minden egyetértettek.
Az egyik rézbõrû reggel bejelentette hogy már az elején is fenntartásai voltak, és neki megfelel a barakk a rezervátumban.
Ott minden nap megvolt a betevõje, mindig megkapta a segélyt, és akik ottmaradtak jól szórakoznak. Itt meg mindenki a fehér embert fikázza, pedig okosan gondolkodik!
Nem akar együtt bégetni a többi birkával a tûz körül, mert õ egy egyéniség, és saját gondolatai vannak. Ha súlyos lesz a helyzet majd inkább akkor szökik meg, úgy 100 év múlva.
Addig is nappalra visszaköltözik a priccsére a barakkba, de esténként kijön és megmondja mindenkinek a frankót.
A többiek nagyot néznek, van aki ész érvekkel gyõzködi, van aki kéretlen tanácsokat ad neki, van aki csak a fejét csóválja.
Másnap meglepõ, de este ott van közöttük, és azt mondja végiggondolta a dolgot, segít vadászni... de a rezervátumban sokkal jobb.
Harmadnap este még mindig ott van, de azt mondja, külön tûz kellene a vadászoknak és külön az állattenyésztõknek... mert a vadászat csak férfimunka.
Negyednap összeesküvés elméletnek nevezi a fehér ember bukását, hiszen semmi jele annak hogy a sápadt arcúak rosszul élnének és nem vizezik a tüzes vizet.
A többieknek nap nap után magyarázkodniuk kell az életmódjuk miatt, van aki megunja és rücskös taplógombának nevezi... nagy veszekedés lesz belõle.
Egyre több a konfliktus, mert emberünk dicsõíti a rezervátumot és a fehérek vívmányait. Jó holmijai vannak, és elmondja hogy kapni fog nyugdíjat is. Aki az erdõben él, az mind elmebeteg.
Mígnem egyszer...
Minden valós vagy vélt személy, a képzelet mûve! :thumbup
Aki az erdõben él, az mind elmebeteg...nem elmebeteg..csak másként gondolkodik....
De nagyon jó a történeted..majd írok a másik topicba is "primitív túlélõ eszközök"..mert itt kell kezdeni!!!...aztán egyre többet jobbat kinek-kinek pénze akarata szerint....
Rézbõrû testvérem a történetben igen jó taktikát választott....begyûjti az összes fellelhetõ jót.erõforrást amit a fehér ember nyújtani tud...természetesen nem húzza le a fehér embert..mert ugye .."..a kézbe ami enni ad"...de ugyanakkor a többi kívülálló nomád társai módszereit,készségeit figyeli ,tanulja,gyakorolja.....hogy van vita a tûz körül?....ééééés?...azért van a tûz!...a vita egyébként is pallérozza az elmét és csak a feszes vita hozza elõ az emberek valódi énjén...;)
Mígnem egyszer......beüt a krakk....rézbõrû testvérem elhagyja a fehérember barakkját...és kimegy a többiekhez az erdõben...és megdöbbenve tapasztalja,hogy lesoványodott,rossz fogú,megkeseredett,a világtól lemaradt testvéreinek már az evésre,ivásra sincs ereje...nemhogy a vadászatra....nem baj....segít nekik...már aki hagyja....
Na toljunk le egy féldeci vizezett tüzesvizet rézbõrû barátaim...:beer:
Lekvár
04-18-2015, 10:21 AM
Mígnem egyszer...
Mígnem egyszer.....szabadagazda....
Lekvár
04-26-2015, 07:40 PM
Tehát: visszatérve a TÉMÁHOZ... :thumbup
Ismét felhívom a társaság figyelmét a filmre, ha tudtok másfél órát szakítani az idõtökbõl, mindenképp nézzétek meg!
Annak idején, mikor még nagy lelkesedéssel, felvilágosító DVD-ket írtam és osztottam, ez a film is rajta volt. Igaz simán futóbolondnak néztek.
Egy fontos mondanivalója elsikkadt a filmnek, ez pedig az olajcsúcs kérdése.
Tudom hogy ez most nem tûnik aktuálisnak a (manipulált) csökkenõ olajárak tükrében, de higgyétek el rendkívül aktuális.
Miért is szarakodunk az etanollal, mi kényszerít rá bennünket? Ennivalóból készítsünk üzemanyagot? Gondolkodjunk el ezen!
A jelen pillanatban is folyó amerikai terjeszkedés, elõször Észak Afrikában, azután az orosz határokon, és az Irán elleni embargós politika változása ezt támasztja alá... csak nem figyelünk. Nem erre figyelünk! Elvakultan azt hisszük, örökké lesz olaj a tûzre. :)