View Full Version : Guberáló nyúz
Lekvár
04-18-2015, 09:54 AM
Tiszteletem!
Ezt a rovatot azoknak a figyelmébe ajánlom, akik vastelep, bolhapiac, használtcikk fanatikusok.
Én magam is "megszállott" vagyok ezen a téren, és az igazi kikapcsolódást a turkálásban látom.
Hihetetlen kincseket lehet találni fillérekért, még a régi anyagokból...nem kínai szemétbõl.
Gyerekkoromban imádtam a kincskeresõkrõl készült filmeket, minden elérhetõ könyvet elolvastam a témában. Lehet hogy ez motivál.
Aki közkinccsé akar tenni, jutányosan szerzett túlélõ eszközeirõl képet, és ezzel nyálcsorgatásra akar bennünket bírni... itt megteheti. :D
Indításként: a fényképen látható 45-ös, hegyi terepre tervezett Stefan túracipõt 1000.- ért vettem a lomin. (Alku nélkül!)
A bélését kellett cserélni, egyébként "karcmentes, és mintha a lábamra öntötték volna.
Annak ellenére hogy vastag nehezen hajló bõr, a viselése kényelmes és nem töri fel a lábam.
Lekvár
04-18-2015, 10:18 AM
Hogy a vastelepi kincsekrõl is legyen valami...
Elöljáróban, a vastelepen MINDENT ami nem fémbõl van, szemétnek nyilvánítanak és ingyen el lehet hozni. (Már ahova beengednek!)
Még örülnek is, ha elviszed, nem nekik kell szemétszállítást fizetni.
Legutóbb valami vegyipari berendezés saválló tornya volt kidobva, (emberes méret!) és a négyoldali betekintõ pajzsok 1cm-es vastagságú plexit származékból, szintén a szemét kategóriába tartoztak.
Néhány karcolással megúszta, hogy a daru ledobta az egészet a földre és arrébb taszigálta.
Nagy munka volt kicsavarozni õket, de megérte...INGYEN elhoztam. :thumbup
Pityubá
04-18-2015, 10:34 AM
Tiszteletem!
Ezt a rovatot azoknak a figyelmébe ajánlom, akik vastelep, bolhapiac, használtcikk fanatikusok.
Én magam is "megszállott" vagyok ezen a téren, és az igazi kikapcsolódást a turkálásban látom.
Hihetetlen kincseket lehet találni fillérekért, még a régi anyagokból...nem kínai szemétbõl.
Gyerekkoromban imádtam a kincskeresõkrõl készült filmeket, minden elérhetõ könyvet elolvastam a témában. Lehet hogy ez motivál.
Aki közkinccsé akar tenni, jutányosan szerzett túlélõ eszközeirõl képet, és ezzel nyálcsorgatásra akar bennünket bírni... itt megteheti. :D
Indításként: a fényképen látható 45-ös, hegyi terepre tervezett Stefan túracipõt 1000.- ért vettem a lomin. (Alku nélkül!)
A bélését kellett cserélni, egyébként "karcmentes, és mintha a lábamra öntötték volna.
Annak ellenére hogy vastag nehezen hajló bõr, a viselése kényelmes és nem töri fel a lábam.
Használd egészséggel. Fûzõ színe.... kevésbé hivalkodó.... :D
...a múltkor találtunk egy csokit meg egy egész rántott húst...semmi baja nem volt...leültünk a padra és jóízûen befalatoztuk
...honnan van az 511-es hátizsák?...találtam egy rokonomnál a padláson egy lábbal hajtható rokkát....elkunyiztam,lemostam,rendbe szedtem,vékonyan lefújtam lakkal..elég patinás darab lett...jó áron el is vitték...
...de pénzt is sokat találunk séta közben..fõleg aprót..de már találtunk 4500 forintot is összehajtva....
..a szigeten a tûzrakó helyen egy saválló flaskát..késõbb egy ács szekercét....horgokat ólmokat,úszókat dögivel....
Én is találok néha. Tavaly találtam 10 dollárt a járdán. :D Igazából ha nem látja senki, akkor felszedem a kólás/sörösdobozt/flakont is. Volt hogy egyszer majdnem 200-at találtunk. Mennyi az átszámolva? kábé 5000 Ft? :cool:
Túrkálóból vesszünk pólókat. Néha újnak néznek ki, 50 centért, 99 centért. Ilyen árakról van szó. Ráadásul az ott vett dolgok (Army Navy) vagy mi a bolthálózat neve, veteránokat segít. Úgyhogy az ott vásárlás még tulajdonképpen segítés is.
Egy helyen vettem 2 használt lõszeres dobozt. Érdekes hogy a rozsdásabb bírja, az újnak kinézõnek viszont lejött a teteje.
törölt tag -gl
04-21-2015, 02:09 AM
Budapest környékén, esetleg a Gyõr-Bp vonalon pontosan hol vannak jó vastelepek, ahova be is lehet menni?
Szolnok környékiek kereshetnek, tudok segíteni vastelep ügyben
(jelenleg is van pár cucc ami érdekes lehet preppereknek)
Lekvár
05-04-2015, 07:54 PM
Ezt találtam a vastelepen, 3kg késpenge leedzett állapotban, a nagyok polírozottak, de élezés csak a kenyérvágó pengén van.
Kinek lett ez felesleges, el nem tudom képzelni, mindenesetre adtam érte egy ötszázast... szerintem megérte.
A hosszú penge két vastagságban van, 1,5 és 2,5mm.
Semmit nem tudok róluk, akinek esetleg a forma ismerõs, kérem adjon tippet, milyen funkciójú késekrõl lehet szó.
Zacskóbicska
05-05-2015, 06:52 AM
Úgy tûnik, ezek avalamiféle konyhai késkészlet tartozékai lehettek, pl. amit korábban erdélyiek és cickányok egyaránt árultak. Feltételezhetõ, hogy vámon elkobzott termékek, amit részlegesen megsemmisítettek és a MÉH-be juttatták. Tartok tõle, hogy a pengék edzése megsínylette a megsemmisítési folyamatot, ennek ellenére ezek még használható termékek. Legalább lesz min gyakorolnod a nyelezést. Ha másra nem használod, mint sárkaparónak, vagy a kertbe, sufniba elhelyezve, hogy mindig legyen valami kés kéznél minden 10 méteren, akkor is megérte az árát.