Csillagok Háborúja - Star Wars (összes)
Nagyon nem vagyok Csillagok Háborúja fan.
Viszont most megnéztem az ANDOR sorozatot (csak 2 évados), nincs benne fénykard, nincs igazán varázslás se benne. Csak egy jelenetben van valami kézrátételes gyógyító, de azon kívül semmi.
Arról szól a két évad, hogy mi történt a Halálcsillag megépítése előtt. A karakterek jók, nem csak a pozitív karakterek, hanem a Birodalom oldalán is vannak jó karakterek. (Kettő is nagyon tetszett.) Van a Birodalomnál is morális kétely, bűnbánat, bűntudat, parancsszegés meg hasonlók. Illetve elég sok alja dolgot elkövetnek az ellenállók is, nem annyira fekete-fehér a helyzet hogy van a sötét oldal meg a Jedik és ennyi...
Úgyhogy ebben a sorozatban sokkal érdekesebb az egész. Az egész birodalmi hadsereg és rendszer emberibb, nem csak robotoknak tűnnek, meg agyatlan klónoknak, hanem embereknek akik átlagosak, csak a rossz oldalon állnak. Simán játszódhatott volna az egész a Star Wars -on kívül is, egy amerikai vagy angol városban. Még az sem gond ha valaki nem vágja a Csillagok háborúja történeteit, mert a 24 rész anélkül is megállja a helyét.
8.5-ön áll IMDB-n.
https://www.imdb.com/title/tt9253284/
Tudom ajánlani.