-
The Walking Dead
Már a harmadik évad is a végéhez közeledik. :mad:
Jól mutatja be a társadalmi összeomlás utáni problémákat: folyamatos harc az életben maradásért, a forrásokért (víz, kaja, fegyver&ammo, biztonságosabb helyek, stb.), a gyûjtögetést (halottaktól is), a morális tehert, a befészkelés v. mozgásban maradni dilemmáját, a csapatalkotást, azon belüli feszültségeket és végül a mostani évadban két erõs vezetõ személyiség ütközését, akár a csoport feláldozása révén is.
Nekem realisztikus és nagyon bejött!
-
Gondoltam hogy az összes részét ki lehetne beszélni, csak abban nem voltam biztos hogy itt nyissak-e róla topicot, vagy szórakozás témakörben. De post apokaliptikus a film és tulajdonképpen tényleg ide való. Esetleg a zombikat tekinthetjük élõ vírussal fertõzötteknek, akiknek a vírus az idegrendszerét támadta meg.
Nagy rajongója vagyok a sorozatnak. :D
Szerintem a 3. évad a legjobb. Az elsõ tetszett, a második kicsit csendes volt, nem volt benne elég akció és inkább a karakterépítésre fektette a hangsúlyt, de ez a 3. ez végig pörgött, tele akcióval. Azt hiányoltam belõle, hogy az 1. és a 2. évadban csak pisztolyuk és puskájuk volt, most meg tele vannak AK-47-essel és AR-15-ösökkel. Miért nem írtak egy epizódot arra, hogy ezeket a fegyvereket honnan szerezték? Vagy akár csak egy kis részletet egy epizódban, hogy betértek egy fegyverboltba, vagy egy csapat zombikatonától vették el. Így csak megjelentek a 3. évadban az új fegyverekkel.
-
Én is azért raktam ide inkább, mert igencsak reálisra sikeredett. Már-már oktatóanyag. :admire:
Nekem is eddig a harmadik évad jön be leginkább. A másodikban túl sok volt Rick örlõdése. Kellett, csak jó lett volna mellé valami más is. Így viszont érthetõ volt a második évad befejezõ részében a csattanó: This is not a democracy anymore. :D KIRÁLY!
A farmon már velük volt ez a motyó csak kifogytak vagy kifogyóban voltak lõszerbõl. Ezért nem használták (meg hangosak is). Késõbb mondta Rick a csapatnak, hogy a börtön egy aranybánya: védelem, élelem, fegyverek(+ammo). Az igaz, hogy elég hirtelen elõkapkodták azokat már a börtön elfoglalásának legelején, amikor még nem lehettek biztosak abban, hogy mit találnak odabent. De, ez legyen a legnagyobb hibája a sorozatnak!
Nekem tetszik a kötélhúzás a Governor és Rick között. Belök egy jó adag izzadást a szériába. Nem mellesleg nagyon valós helyzetet szimulál.
-
Ricktatorship! :D
A második rész legvégén az volt a kemény jelenet, mikor az öreg vagy 31-et lõtt a sörétessel újratöltés nélkül. Az egy kicsit túl sok volt.
Most kíváncsi leszek, hogy Andrea hogy szabadul ki a szorult helyzetébõl.
-
Idézet:
Eredeti hozzászóló
Tulelo
Ricktatorship! :D
:haha:
Majd Rick megy érte. Azt nem mondom, hogy fehér lovon...talán egy Toyota Priuson. :) Vagy tudod mit? Szerintem a kis tudorka fog beleavatkozni.
-
Én az utóbbira tippelnék. Õ tud arról a szobáról és már nincs annyira jó barátságban a Kormányzóval.
-
Hali!
Szerintem megharapták a kormányzót, a végén mintha egy sebet takargatna mikor Miltonnal beszél. Elég ütõs kis fordulat lenne. :)
-
Nem kizárt. Még meg is görnyed, amikor kijön az ajtón. Ezért imádom ezt a sorozatot, mert sosem tudni mi fog történni.
-
Ne lõjétek le a lényeget, még van pár rész lemaradásom :).
Nem szeretem a zombis filmeket, a nyílpuska miatt akadtam a filmre, aztán rájöttem a történet is jó.
-
Haha! Bocsi! Még mi sem tudunk semmi biztosat, csak találgatunk.
A nyílpuskáról jut eszembe, hogy a sorozat ennek a sokat vitatott fegyvernek is jól mutatja az elõnyeit és hátrányait is: hangtalan, kis távolságon vadászheggyel baromira hatásos (van egy rész ahol a második zombiban áll meg a vesszõ), nincs igazán muníció gond, viszont tömeg ellen nem jó választás, mert lassú az utántöltése.
Mellesleg Daryl a kedvenc karakterem. Nagyon csipázom azt a rednex fejét! :D