A média érdeklõdése a prepperkedés iránt?
A minap megkeresett egy férfi emilben. Elmondása szerint az origo.hu-nak dolgozó újságíró és a prepperekrõl szóló cikkéhez szeretett volna anyagot.
Cereal killert is megkereste ugyancsak ebben a témában. A fura az, hogy amint elküldtem levelemet rá nem egészen fél órára jött tõle egy levél, miszerint létszámleépítés miatt elbocsátották és a cikkbõl nem lesz semmi. Nekem az a fura, hogy ilyen gyorsan lefújták az egészet és ha még õt ki is rúgták, hogy-hogy nem passzolták át másik, maradó kollégának a témát, ha eddig ennyire fáradoztak a megkeresésekkel? Nem inkább arról van szó, hogy mindkét levélbõl látszott óvatosságunk (kerültük a személyes és jellegzetes ránk vonatkozó adatok közlését), mégis ez mellett megkapták az operációhoz elégséges infót valamint a fórum említésével a gyûjtõfelületet? Mondtam már máskor is, hogy lehet csak én vagyok túl szkeptikus. Érdekességképpen a nekem feltett kérdések:
Idézet:
Íme a kérdések:
Mit jelent a prepper, mikor alakult ki, egyáltalán miért alakult ki egy városi, viszonylag kényelmes és biztonságos közegben? Mit jelent Magyarországon pereppernek lenni, miben más ez, mint például az USA-ban vagy Kanadában(pl.: fegyvertartás)? Melyek azok a társadalmi környezeti problémák, amelyek fenyegetõek, amelyekkel egy városi embernek is számolnia kell a jövõben? Hogyan lehet ezekre felkészülni, melyek azok a készségek, amelyeket egy gyereknek is tudnia kéne (de a felnõttek sem tudnak)?
Milyen speciális kifejezései vannak a preppereknek, mit jelentenek ezek, mibõl áll egy jó BOB és mennyibe kerül? Kérem, meséljen saját történeteket, amelyek a prepperségrõl szólnak (pl.:túlélõtábor, saját ötletek, amelyek a felkészülést, a túlélést segíthetik)! Mik a túlélés alapszabályai, a hétköznapi életében használta-e már prepper-tudományát (sztori), hogyan lehet a családot felkészíteni a túlélésre? Milyen a magyar prepper közösség? Vannak-e találkozóik, van-e saját hálózata, hol érik el egymást leggyakrabban, mennyien vannak, vannak-e prepper nõk itthon?