Iskolai erőszak, zaklatás, megfélemlítés és megalázás
Kezdjük talán az új diákokkal. A régiek néhány évvel idősebbek, erőseknek képzelik magukat és zaklatják az elsősöket. "Jobb" esetben táblaletörlés, szemétkiborítás és az elsősökkel összeszedetés jellemzi a dolgot. Van ahol megparancsolják az elsősöknek, hogy zöldre festett arccal sétáljanak egész nap, de nem csak az iskola területén, hanem a városban is. Vagy idióta bohócsapkában, vagy más, megalázó dolgot találnak ki nekik.
Komolyabb esetben fenyegetések, ha nemet mondanak az idősebb diákoknak. Még rosszabb esetben fizikai bántalmazás, lökdösés, felbuktatás, vagy még rosszabb. Persze a mentális terrorizálás sem jobb, ha valakit megaláznak és megfélemlítenek, annak nyoma marad.
Már az én időmben is divat volt ez, de nem tudnám megmondani, hogy mikor kezdődött. Talán a rendszer"változás" után? Az biztos hogy már 15 éve is elnézték ezt a tanárok. Az idősebbek bántják az elsősöket, aztán majd az elsősökből 4.-esek lesznek és majd ők is bántják az újakat. Van amelyik elsős arra készül 4 éven át, hogy majd mit fog csinálni ha ő lesz 4.-es.
A gólyabált mindenki ismeri, amit úgy állítanak be, mint egy kis viccelődést, de az esetek nagy részében elég komoly dologról van szó. Az ijesztő az, hogy a tanárok is részt vesznek benne, tudják hogy mi folyik, de semmit nem tesznek ellene. Nálunk az iskolában a tanárok sorban ültek a magasabb helyeken, mint valami kiscézárok a római Kolosszeumban és úgy röhögtek a megalázott diákokon. Ez milyen dolog? Nem beszélve arról, hogy mivel tudják az idősebbek, hogy a tanárok mindent megengednek, így fizikailag is bántalmazták az elsősöket.
Olyat is hallottam hogy egy elsőst seprűnyéllel erőszakoltak meg az idősebbek, mert hogy "az része a gólyaságnak". Rohadtul nem része semminek.
Ez nem humoros, nem vicces és nem tudom hogy miért nem tesz ellene senki.
Ahogy látom divatba jött az iskolai félelemkeltés és erőszak már az általános iskolákban is.
Talán tegnapi hír volt az, hogy egy 11 éves fiút néhány idősebb szexuálisan megerőszakolt egy általános iskolában, miközben egy kést szorítottak a gyerekhez. De ilyen ügyből elég sok van, erőszak, megalázás, napi verés, rablás, lehúzás. Az iskoláknak meg mi erre a válaszuk? Az hogy a szülőknek mondják, hogy ne csináljanak belőle ügyet, meg ne jelentsék a rendőrségen, mert az az rossz hírbe hozná az iskolát.
"Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta a lapot, hogy az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya szexuális kényszerítés bűntette miatt elrendelte a nyomozást, mely jelenleg ismeretlen tettes ellen van folyamatban."
Már bocsánat, de ha ilyenek történnek egy iskolában, annak az nem "rossz hírbe hozás" lenne, hanem az igazság kerülne nyilvánosságra. És az iskola sara is, ha nem tesz semmit, ha elnézni, sőt mit több támogatja az ilyen eseteket. A tanárok csak nevetnek az ilyen eseteken, mert hogy gyerekcsíny, meg csak játszanak, meg különben is, nem szabad semmit tenni, mert a végén még "ügy lenne belőle". Nincs senkiben egy kis felelősségérzet? Senki nem lép. Se a tanárok, se az igazgatók, se az iskolák, se a politikusok. Senki nem tesz semmit.
Ehhez jön hozzá, hogy ha az iskolában megtesznek egyesek bármit, akkor utána könnyebben lesz belőlük bűnöző is.
Aztán ami az iskolában történik, az nem marad az iskola falai között. Iskolán kívül is bántják azt, akit az iskolában bántanak. Ha egy csapat inzultál egy diákot, akkor ugyanúgy zaklatni fogják akkor is, ha véletlenül szembetalálkoznak vele az utcán.
És mi van ha valaki nem tűri tovább? Vagy ha senki nem tesz semmit és a szülő kattan be?
Itt egy mai hír:
"A Komárom-Esztergom megyei Naszály egyik buszmegállójában várta a 40 éves férfi azt a fiatalt, aki többször is bántalmazta a fiát. Csak a nevét kérdezte és már szúrt is.
Iskolába tartott a sértett, mikor a támadás érte 2013. október 10-én reggel Naszályon. A buszmegállóban találkozott össze F. Ferenccel, aki már várta őt. A 40 éves férfi csak a sértett nevét kérdezte, majd szúrt. A fiatal férfinak sikerült elfutnia és támadója is megelégedett ennyivel. A bántalmazott sérülései miatt kórházba került, támadóját pedig otthonában elfogták a tatai rendőrök.
Elmondta, hogy a sértett az iskolában több alkalommal is bántalmazta a fiát, az őt ért sérelmeket kívánta megtorolni. F. Ferenc ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya. A 40 éves férfit a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását." (Kemma)
Értem, életveszélyt okozó sérülés. És mit kap az, aki a fiát bántotta? Vajon mit tettek a gyerekével, hogy ennyire elborult az agya. Lehet hogy nem bántották és csak kifogást keresett, de az is lehet hogy az ő fiát is megerőszakolták a fiú vécében? Vagy épp csak verték és zaklatták? Abból nem lesz vizsgálat hogy mi volt az oka az egésznek?
Némelyik iskola már tiszta gulág, a diákoknak mindenféle mentális és fizikai erőszakot kell elviselniük.
Nem kellene tenni valamit? Én már gondoltam arra hogy írnék egy levelet és eljuttatnám a pártokhoz. Talán lenne olyan politikus aki elgondolkodna rajta.