Részemrõl jelenleg 37 méter mélyrõl érkezik a víz, abból fürdünk, öblítjük a budit. Érdekesség, hogy esõzésekkor teljesen telítõdik homokkal iszappal, ezt meg kell oldani (beszivárog szerintem a fúrás mellett). Amúgy teljesen jó és iható, több éve iszom és semmi bajom. Egyszer be is vizsgáltattam (persze ez semmit nem jelent, mert azóta simán "elfertõzõdhetett" de eddig no problemo) és tökéletesnek állapította meg a labor. Azért van vezetékes víz is, mert az esõzésekkor optikailag sem túl tetszetõs vizet én sem vállalom csak úgy be meginni :). Amúgy semmi vízkõ nem jelentkezik pl a vízforralóba évek óta. Ez azt jelenti állítólag, hogy egy lágy eret találtunk el és ez kalcium hiányára utal a vízben...tehát ha azon élek figyelni kell a külön bevitelre is pl.
Nos innen egy több kamrás ülepítõbe megy a szennyvíz, amit én tervezek egy gyökérzónás tisztítós megoldással kiegészíteni. Ami azért jó, ha megfelelõ növény (sás azt hiszem) van telepítve akkor a gyökérzónában található bacik egész jól lecsökkentik a szerves és szervetlen! szennyezõdéseket.
http://etdk.adatbank.transindex.ro/p...os_POSZTER.pdf
A mosással kapcsolatban hallottam mosódióról, de még nem próbáltam és nem is tudom mi az, de nagyon öko állítólag :).