Én a II. vh. lezárultától nézném meg, hogy mi történt. Akkor egy nagy törés keletkezhetett bennük, a kultúrájukban. Még inkább a nyugatiasodtak, mint az azelõtt, itt fõleg az amerikai hatásra gondolok. Gyakorlatilag a porból feltámasztották az országot, ami hihetetlen bravúr volt. A rohanó világ, az állandó teljesítménykényszer és a régi világ hozadéka hatalmas nyomást rakott az emberek vállára. Az ezredfordulóra elérhetõvé váltak a mindenféle elektronikus kütyük és a férfiak a virtuális világba menekültek. A társadalmi konvenciók helyett egy olyan világ nyílt meg, ahol a lehetõségek határtalanok. A japánoknál technokratább nép szerintem nincs az egész világon és a pasik inkább a kütyükkel bíbelõdnek, mint a nõkkel. Volt kinn ismerõs és õ mesélte, hogy a csajok panaszkodtak neki, hogy nem mernek a férfiak közeledni hozzájuk és sokszor rajta keresztül kommunikáltak egymással :huuu:
Volt egy doku, amiben ha jól emlékszem, megkérdeztek egy házas japót, hogy kit választana a virtuális barátnõje és felesége közül. A fickó szerint nem kérdés, a virtuálisat választaná mindenképpen ... Egyébként annyira súlyos a helyzet náluk, hogy felmerült állami szinten külföldiek betelepítése a népességcsökkenés megállítására.
Azt nem tudom, mennyire igaz ez a statisztika, azt viszont már õk is látják, hogy nagy a baj. Egyébként a fentiektõl eltekintve agyrém, hogy a nõk és a férfiak nem akarnak egymással beszélni és hegeszteni sem. Reméllem, mi nem jutunk erre a sorsra :(