Köszi a sok tippet! :thumbup Amint lesz gyakorlati tapasztalat, jelentkezem.
Printable View
Köszi a sok tippet! :thumbup Amint lesz gyakorlati tapasztalat, jelentkezem.
Valaki most kezd konténerház építésébe: https://www.facebook.com/kontenerhazam2020/
Volt egy kis lúgom egy 25 literes kannában, valahogy beállt mintha kõ lenne, mi a teendõ vele? vissza lehet vizezni? veszélyes? szétvágjam a kannát és összetörjem?
Lúg oldat volt? (Folyadék?)
Ha igen, akkor nem hallottam még ilyet. A pikkelyes lúgot (nátrium-hidroxid) vízzel szoktuk oldani. Arra kell vigyázzni, hogy hõt képez és erõsen maró hatású. Mint általában a lúg...
Szerintem valami pálcával feszegess le belõle darabokat, ami ki tud jönni a kannából és azzal teszteld le. Lakmusz papírt fillérekért tudsz venni. Ha megy a dolog, akkor nagyobb mennyiségben is oldhatod.
Mire akarod használni?
Köszi. Fehérítéshez, foltkiszedéshez használta a párom, oszt beállt :) Megpróbálom.
Elvileg ez a hivatalos, gyógyszertáraknak kiadott recept.
Vettem egy halom minõségi hajcsatot (vasatabb és vékonyabb is volt a 20-as csomagban). Elõvettem egy vékonyabb fogót, reszelõt és készítettem egy zárfeltörõ készletet. Egyszerûen kihajtogattam a fogóval ezeket a formákat (link: https://img.dxcdn.com/productimages/sku_364135_1.jpg ) és azóta minden lakaton ami a tárolóban hever kipróbáltam , 1db speciális kulcsos kivételével minden nyitható 30mp alatt. Ennyi a lakatok okozta hamis biztonságérzetrõl is...
A zár/lakat nem feltétlen azért jó, mert feltörhetetlen lesz a lezárt ojjektum.
Azért jó, mert idõ, amíg feltörik, ami ráadásul zajjal is járhat.
Tehát minél bonyolultabb valaminek a kinyitása, annál esélyesebb, hogy más, könnyebb célpont után néznek a rosszemberek...
Nézd a jó oldalát, az átlag tolvaj nem ilyenekkel mászkál. A legtöbb csak betöri az ablakot és kívülről kinyitja. Az hogy a tolvaj elővegyen ilyen álkulcs-készletet és szerencsétlenkedjen vele az éjszaka közepén, holott simán leverhet egy lakatot vagy betörhet egy ablakot, az úgy elég valószínűtlen. :)