Valahol volt szó róla, hogy nem olyan nagy gond, csak az eu húzta meg jó alacsonyra a határértéket, mert máshol könnyen teljesítik mivel eleve alacsony szinten van. Mi meg jó drágán arzénmentesítsünk...
Printable View
Valahol volt szó róla, hogy nem olyan nagy gond, csak az eu húzta meg jó alacsonyra a határértéket, mert máshol könnyen teljesítik mivel eleve alacsony szinten van. Mi meg jó drágán arzénmentesítsünk...
Értem. Most azon agyaltam, hogy be kellene szerezni aktív szenet és azon átszûrni felhasználás elõtt a vizet hátha használ valamit :) Valahol olvastam, hogy egy fickó bevett egy kávéskanálnyi arzént majd rá aktív szenet és nem lett semmi baja. Nem tudom mekkora a sztori igazságtartalma de lehet megérné kúraszerûen szedni az aktív szenet?Nyilván mértékkel mert hasfogó:)
Az EU azért húzta meg ilyen alacsonyan a lécet, mert az átlag EU polgár sokkal több tengeri halat eszik, amivel kimeríti a szervezet arzéntûrõ képességét és ennyi marad amit a a vízzel még be lehet vinni. A jó drágán arzénmentesítésrõl pedig annyit, hogy belépéskor tudtuk a követelményt és "vállaltuk" a feltételt. Majd amikor látszott, hogy önerõbõl nem megy, akkor pályázni lehetett rá 75% (EU), 20% (Magyar állam), 5% önkormányzat költségmegosztással. Ez sem jött össze, sem az önkormányzatok, sem az állam részérõl. Így szépen kifutottunk a határidõkbõl és maradtak a lajtos kocsik.
Persze (illetve sajnos) az érintett települések lakosságának nem kell félni a tengeri hal és a helyi víz fogyasztás miatti arzénmérgezéstõl szerintem.
Megint az átlagszámítás? :confused: Ha egy norvég hetente 1 kiló halat eszik, egy magyar meg semennyit, akkor az átlag heti fél kiló. Nem tudom hogy ebbõl milyen következtetéseket lehet levonni. :hogymi:
Az EU egy újabb csodája.
Nekem is most egy ilyen van beszerelve. A vízlágyító repült belõle mert kesernyés íze lett a víznek tõle.
Aztán szûrõcserekor a 0,02 mikronos szûrõt hagytam, mert elvileg azt ritkábban kell cserélni és nem is láttam rajta semmi szennyezõdést.
De nyomást ráadva eltörött benne valami. Van másik, de majd akkor szerelem be ha nagyobb gond lesz a vízzel.
Mielõtt vettem, sokat kutattam a víztisztítós témában és arra jutottam hogy elég egy 5 vagy 1 mikronos elõszûrõ meg az aktívszén szûrõ,
így most ennél maradtam.
Itt olvass vissza ha érdekel a téma
Köszi szépen:)
Hát én ma majdnem hülyét kaptam!!! Egész eddig gyütögettem a vizkészletem és közben mondták ithol hogy mekkora hülyeség vizet tárolni mikor jön a csapbol... Ma délelött elzárták a vizet a fél faluba erre mikor hazaérek látom hogy kb 60 liter vizemet pacsálták egy kb 8 ora alatt!!!!!!! És még 15 litert elosztogattak a szomszédoknak. És utánna jöttek azal hogy müanyag izü volt a vizem meg álitolag meg van poshadva.......
Komolyan nemértem hogy lehet igy hozzáálni a dolgokhoz... Nagyon komoly gondok vannak a társadalom szinte összes tagjával. De hogy még a családom is igy áll a dolgokhoz ez szörnyü...
Ha ezel a tempoval fogyasztanák a vizet egy SHTF szituba meddig tartana egy 4 fös családnak 200 liter? 2 napig esetleg 3? Én ugy terveztem 200 literen ugy 12-15 napig illene elenni. De nem minek is ugyis folyik a csapbol...
60 litert? Mire használtak el annyit 8 óra alatt?
Akkor nem, ha te itatod az egész falut. :DIdézet:
Én ugy terveztem 200 literen ugy 12-15 napig illene elenni.
15 napra bőven elégnek kellene legyen a 200 liter, ha nem túl nagy a család. Már ha azt veszem alapul, hogy én mennyi vizet iszom.