valószínûleg :) de akkor majd keresek ilyet is. Esetleg aki tud pesten tippelõdhetne címet :) köszönöm
Printable View
valószínûleg :) de akkor majd keresek ilyet is. Esetleg aki tud pesten tippelõdhetne címet :) köszönöm
Privi ment. ;)
köszönöm szépen!
A gyapjúpulcsi alsó rétegbe kell, akkor elég jól bírja a strapát. Kívülre durvább anyag, pl. zubbony (legtöbbször én is azt hordok külsõ rétegnek).
Fél méteres hónál a beázást kell még elkerülni, úgyhogy érdemes mûanyag kamáslit használni, valamint lassan kell mozogni (nem mint egy csiga, de ahogy Pityubá írta, ha kimelegszel, izzadsz is, és az rossz). Vészhelyzetben az életmentés az elsõ, akkor izzadhatsz :)
Télikabátnál kérdés, hogy pontosan mihez is kell a természetben. Mert ha túlélõs-retkelõs-bokorugrós szituban gondolkodsz, akkor egy hagyományos télikabát/túrakabát nem az igazi.
Amit én használok (bár próbálom nagyon kímélni, szóval a retkelés meg a bozótugrás az nagyon módjával történt még csak meg), az egy decatlonos vitorlázókabát.
Nevetségesen olcsó volt, olyan 6-7k huf, kívülrõl sima széldzsekinek tûnik, de jóval erõsebb az anyaga, jobban lepergeti a vizet, belül pedig egy kivehetõ polár bélés van, ami gyakorlatilag inkább egy pulcsira hasonlít. Szoktam is annak használni néha, teljesen vállalható.
Ami többször is tesztelve volt benne, az a balatoni jégen korizás nagy fagyban, szélben, parton üldögéléssel és forraltborral ácsorgással összekötve. Nagyon kell mozogni benne, hogy izzadni kezdj, és ha állsz, akkor sem hûlsz ki, legfeljebb nagyon hosszú idõ alatt. Ráadásul a kapucnija az arc (áll, száj vonaláig) elõtt összezárható, sálat, sapkát nem pótol, de a szelet nagyon jól kizárja.
A többi használati mód csak alkalomszerûen volt meg, szóval nincs rá garancia, hogy a bozótot is bírja az anyaga hosszútávon.
A jány már elkezdett szerelkezni, mert szeret velem kijárni fotózni.
Van már fasza Sorel bakancsa, pár polárbéléses cucca még, meg sí gatya, de azokat utálom,
mert susog mint a p..csa. De ha nem fázik bennük (annyira), nekem ez számít.
Van egyforma terepszínû 2 részes esõ ruhánk is, eggyütt pülledünk benne a úgy van, ez ritka de korábban sos kellett.
nekem is is kéne télikabát városban és kintre vagy ez túl extrém hogy ami jó a természetbe abban a városban megfagy az ember és viszont? Vannak ezek a sokrészes túrakabátok ami városba is jó meg természetbe is de nem vagyok elájulva tõle és gyémántáron van. Plusz kezelhetetlen mert csak addig vízlepergetõ meg lélegzõ meg izémizé amíg nagyon spéci kencével nagyon spécin nagyon vigyázol rá szóval nem a legjobb
a zubbony meg nem városba való mindennapos életvitelre.Férfiaknál még csakcsak de nõként azért eléggé megbámulnának és nem szeretnék feltûnést kelteni.fõleg nem este amikor bandákba verõdve rosszarcú egyének gyepálják egymást a buszmegállóban késekkel...
Én külön kezelem a két terepet. Városban vékonyabb rétegeket használok. Póló, vékony polár pulóver, softshell mellény, softshell dzseki. Így könnyen tudom szabályozni a rétegeket a cipzárokkal. Nem fülledek be a metrón, héven vagy a zárt tereken, viszont kellõen melegen tart ha huzamosabb ideig az utcán sétálok.
Természetben vastagabbak a rétegek. Póló, vékony garbó, flanel ing, MH mikádó, gyakorló béléssel (csak az volt a méretemben). Kellõen masszív anyag és nem sajnálom ha akad a bozótban. Ezeket a rétegeket variálom attól függ milyen a hõérzetem.
http://www.youtube.com/watch?v=6mOS9yvTfik
Bushcraft anorák -ez is nagyon jó szerintem :)
Mint két szerzetes :)