Köszi, láttam pár eladó példányt, majd lehet beszerzem.
Printable View
Új orvost kéne keresned. A vérzsír nem az étellel bevitt zsírból keletkezik, hanem a felesleges szénhidrátból. A fehér liszt kerülése jó dolog, de a zsíros húsokat pont, hogy növelni kell emellé, és növényolaj helyett is inkább zsírt használni. A szénhidrátból akkor csinál zsírt a szervezet, ha nem kap elég telített zsírsavat, amelyet közvetlenül felhasználhat az anyagcserében (igen, a telített a jó, nem a telítetlen, nem kell bedőlni a marketingnek). Ha elegendő zsírt eszik valaki, akkor a test nem kívánja a szénhidrátot.
A növényolajok telítetlen zsírsavai pedig blokkolják a mitokondriumokat, amelyek energiával látják el a sejteket. Ki lehet találni, hogy emiatt szintén melyik ételtípust kívánja az ember állandóan.
Szia,
Hat, ugyan lattam mar olyan embert, aki marhabelszint sutott wellington modra a bozotban :-); de alapvetoen egyszeru es nagyon egyszeru kajakra gondoltam.
Pelda a _nagyon_ egyszeru kajara:
Szarazteszta: 5400 Ft 9 kilo.
Etolaj: 600 Ft 1 liter
Szarazbab: 3000 Ft 3 kg.
Gazpalack: 1000 Ft (kb 1/6-od palack csereje)
Eddig 10 000 Ft, erre rajon egy kis so, gyufa, meg hasonlok (kb 200 Ft), osszesen kb 10 200 Ft, egy honapra, 340 Ft egy napra.
Napi adag:
30 deka szarazteszta: 1191 kcal, 39 g feherje, 240 g szenhidrat, 6 g zsir
Etolaj 3.3 deka: 273 kcal, 0 g feherje/szenhidrat, 30 g zsir
Szarazbab 10 dkg: 342 kcal, 23 g feherje, 57 g szenhidrat, 1 g zsir
Ezek osszesen: 1806 kcal (normalisan keves lenne, de a lakasba behuzodva, komoly fizikai aktivitas nelkul eleg), 62 g feherje (normalisan keves, de ... szuken eleg), 297 g szenhidrat (kb eleg), 37 g zsir (kb eleg)
Nyilvan ez nem finom, baromi unalmas enni, es ha lehet, akkor elkeruli az ember, hogy ezt egye. De egesz jol tul lehet vele elni egy honapot.
Az elkeszitese meg annyi, hogy meg kell fozni. Szerintem egy SHTF alatt nem erdemes az utcan villogni, inkabb szep csendben meghuzodni a lakasban, szoval az idobe bovem beleferne valami ennel sokkal bonyolultabb is (es nyilvan a racionalis az, hogy eloszor valami, a fentinel sokkal minosegibb kajat csinal maganak az ember, aztan amikor annak az alapanyagai elfogytak, akkor rafanyalodik erre).
Abban teljesen igazad van, hogy aki egyaltalan nem foz, annak nem jo otlet venni 9 kilo szaraztesztat, hiszen mint minden keszletet, ezt is forgatni kell, szoval azt erdemes megvenni, amit kb. 3 even (szavatossag) belul ugyis elfogyaszt az ember.
Es abban is teljesen igazad van, amit egy masik hozzaszolasodban irtal: a viz nagyobb problema, mint az etel. Ha nincs viz utanpotlas, akkor irrealisan nagy helyet es sulyt foglal el a viz (900-1200 l egy honapra/fo: hiaba nem kerul sokba, ez kb egy tonna suly, es akkor meg szo se volt pl. mosakodasrol).
Bel
Elég fiatal helyettesítő orvos volt,a háziorvosom szabadságra ment.Mondjuk őt sem ismerem,mióta 15 éve ideköltöztem még nem voltam orvosnál.(Tipikus Magyar vagyok,akkor megyünk orvoshoz mikor már temetnek :) )De a diéta bevált,12 kg-ot leadtam és most sokkal többet bírok és jobban érzem magam.Azt még mondta az orvos hogy menjek el egy dietetikushoz,csak beutalót felejtett el adni.
Persze, hogy leadtál 12 kilót, mert csökkentetted a szénhidrátot. De mellette azt is csökkentetted, ami viszont kellene, a protein meg a zsír. Ez rövid távon nem baj, és ahogy írod, energikusabbnak is érzed magad. De ez azért van, mert nem kell 12 kilót feleslegesen cipelned. Ha 100 kilós vagy, akkor ez azt jelenti, mintha ~10%-kal kisebb gravitációban kellene mozognod, és 10%-kal kisebb gravitáció az magyarosan megfogalmazva krva sokat jelent ám :D
Az étolaj meg a növényolajok bizony nagy gondot jelentenek, érdemes utánaolvasni, most már tanulmányok is vannak a témában, elég érdekesek.
Tegnap megint leégett egy nagy usa élelmiszer-feldolgozó, gondolom most van szezonja az ilyesminek...
Mindenesetre itt egy érdekes adatgyűjtés, főleg abból kiindulva, hogy a jelenlegi eseményeket már egy nyilvános, 2016-os "szimuláción" lejátszotta a washingtoni szövetségi kormány, meg a társult szervezetek:
https://twitter.com/echo_chamberz/st...55112063062017
Ha valaki kíváncsi, hogy pontosan mennyi élelmiszeripari létesítmény szenvedett teljesen véletlenül károkat az elmúlt időszakban, itt meg lehet nézni:
https://www.zeemaps.com/view?group=4...44.059004&z=14
Beleszámolja a boltokat, piacokat is, nem csak a feldolgozókat, de akkor is meglepő a kép.
Az ellen energiával krva nehéz jóllakni.