Nem sokat ernel el vele.
Ugyanis most is be van tiltva.
Bel
Printable View
Nem sokat ernel el vele.
Ugyanis most is be van tiltva.
Bel
Buék!
Boldog Uj Evet Kivanok minden felkeszulönek!
Írtatok itt a petárdázás betiltásáról...
Nagyon nem szeretem, de elviselem. Magyarországon egy napot kaptak tüzijátékra. Sorrentóban szinte minden nap van, és a petárda is ropog.
A szilveszter a lányomnál töltöttem. Van egy félelmetes vérebe, egy törpe pinscher. A törpe pinscher egy kisebbdobermannra emlékeztetõ fajta. Bemártották a forró vízbe és összement. Nos a kutya békésen haverkodott, meg aludt a petárdázásra. Amikor éjfél után kivittem az utcára semmi sem változott a kutyánál, csak a környezete. Több durrogás, több rakéta...
Na itt gondolkoztam el azon, hol van a kutyatartók felelõssége?
Miért nem szoktatja kiképzéssel a kutyáját a zajokhoz?
Láttam már buszajtótól meg kipufogótól visítva menekülõ kutyákat... Akkor tessék betiltani az ajtócsapkodást, a lufit, a tapsolást!
A kutyakiképzõk egy része riasztópisztolyt, tiltott petárdát, szétdurrantott zacskót is használ a kiképzés során. A vadászokat kísérõ stráfkocsisok, meg a vadászkutyák gazdái is szoktatják az jószágot a zajokhoz.
Miért nem köti meg, vagy zárja a kennelbe a kutyát ha tudja hogy az fél? Miért kell ennyi kutyának elkóborolnia? Hány kutyatulajdonost vontak felelõsségre azért, mert a kutya megfelelõ õrzésérõl nem gondoskodott? Minek tart az olyan kutyát, aki nem képes rá vigyázni? Mindig a másik a hibás...
Tudom, most rúgtam fel a bilit. Fogok kapni hideget és meleget is. De akkor is lesz aki elgondolkozik azon amit leírtam.
Van két labradorunk! Mind a kettõ kölyökkora óta velünk él. Egyiket se vittem lövészetre, vadászatra, kiképzésre, stb.
A kan mellett egy tüzérség is gyakorlatozhatna. A szuka meg elszalad, ha leesik egy mûanyagpohár az asztalról. Szilveszerkor a fiú a teraszon aludt, a lány a zárt ajtós pincében bebújt az asztal alá.
Szerintem nem csak neveléstõl/képzéstõl függ a dolog. Embereknél is van félénk és bátrabb típus.
Véleményem szerint csak leírtad a saját álláspontod, nem hiszem, hogy normális ember ezért savazna...
BUEK mindenkinek!
Látod Alpha, nem is kellett sokáig várnom: https://index.hu/mindekozben/poszt/2...komment_ervek/