-
Ha azt mondanánk, hogy nem csináljuk, akkor mi történne?
Amerikában például a koreai háború alatt voltak olyanok, akik azt mondták:
„Miért? Én nem megyek a koreaiak ellen harcolni!” Mi lenne akkor, ha itt senki
nem vonulna be a katonasághoz? Behívnak benneteket katonának, és bevonultok.
Hát miért? Milyen szófogadóak vagytok! Mi jó van abban? Ha csak egyetlen dolgot
tudtok nekem mondani, hogy mi a jó abban, hogy bevonultok katonának, az
engem nagyon érdekelne. Mi a jó abban?
Hallgató: - A katonák például nincsenek egyedül.
Feldmár A.: - Nincsenek egyedül, és megmenekülnek a nõktõl is. Szóval
szerintem, hogy az LSD-t valószínûleg azért tartják olyan rettenetes orvosságnak,
és azért tiltják mindenáron, mert az, aki használja, rájön arra, hogy soha többé
nem akar engedelmeskedni senkinek, csak az Istennek, Még akkor is, ha nem hisz
Istenben, mert Isten alatt nem azt az öreg szakállast értem, hanem azt, akinek
mindannyian részei vagyunk. Annak az egésznek mi is a részei vagyunk, valahogy
úgy, ahogy vannak sejtek a kezemben is. Minden sejtnek van saját élete, de azért
gondolkozás nélkül engedelmeskednek annak, aki én vagyok. Én vagyok az õ
istenük. És ha én csinálok valamit, akkor õk nem mondják, hogy nem. Boldogan
csinálják azt, amit akarok velük csinálni. Ilyen szempontból én is boldogan teszem
azt, amit az emberiség teste akar velem csinálni. Az emberiség, a bioszféra, Isten,
mindegy, hogy minek hívjuk. Az a nagyobb intelligencia, ahonnan származunk.
-ha meg tudom érteni, hogy az mi, akkor vezessen az engem. Az nem egyfajta úrszolga
kapcsolat. De másnak, más embernek miért hagynám, hogy vezessen?
Miért engedelmeskednénk valakinek az emberek közül, amikor esetleg úgy
vagyunk összekapcsolva, hogy mindannyian engedelmeskednünk kell valakinek,
aki fölöttünk van, de az nem ember? Valahogy úgy hipnotizáltak bennünket, hogy
el lettünk vágva attól, ami föntrõl jön. És ilyenkor, ha az egyik okos ember
fölmászik egy létrára, és elkezd onnan kiabálni, akkor majd boldogan
engedelmeskedünk neki. Mert nem halljuk az igazi hangot, arra süketek vagyunk,
hát engedelmeskedünk akármelyik hangnak,
amelyik a létra tetejérõl szól. Rettenetes dolog, hogy ilyen hülyék vagyunk. Aki
LSD-t vesz be, az nem akar katona lenni. Most már értitek, hogy miért nem legális
LSD-t venni, s miért tiltja be a kormány.
-
Isten nem szakállas szerintem.
-
Az a jó abban, ha bevonulok katonának, hogy nem csuknak, börtönbe, nem küldenek az elsö vonalba aknát szedni, van némi esélyem a túlélésre.
-
A félelemrõl:
Akarni szükséges, ha lemondasz a vágyaidról, megölöd a lelked. Ráadásul az akarat, a vágy motivál pozitívan elõre, a félelem negatívan. Ellenben az elvárás önzés, és mint ilyen, sosem lesz elég.
Félelem és az igazi szeretet egymást kizárja. Az a szeretet, amit bármiféle félelem vagy szorongás motivál, nem valódi szeretet. (Müller Péter)
Amíg az ember a félelmeit használja a döntéseihez, tulajdonképpen menekül. Csak abban az esetben indul el egyáltalán valami felé, amikor elég bátorságot gyûjt ahhoz, hogy bár fél, mégis a vágyait kövesse. (Feldmár András)
A félelem sosem írt szimfóniát és verset, nem kötött békeszerzõdést és nem gyógyított betegséget. A félelem sohasem húzott ki egy családot a szegénységbõl vagy egy országot a vakbuzgóságból. A félelem még egyetlen házasságot vagy vállalkozást sem mentett meg. Megtette ezt a bátorság, a hit és azok az emberek, akik nem a félénkségüktõl kértek tanácsot és nem hunyászkodtak meg elõtte... A félelem börtönbe terel minket, aztán becsapja az ajtót. (Max Lucado)
A történelem azt bizonyítja, hogy a tömeges megfigyelésre alkalmas apparátus puszta létezése - felhasználásától függetlenül - önmagában elégséges az eltérõ vélemények elfojtására. Az az állampolgár, aki tudja, hogy folyamatosan megfigyelik, a félelem miatt hamar alkalmazkodóvá, meghunyászkodóvá válik. (Glenn Greenwald)
Az embereket a következményektõl való félelem tartja vissza a cselekvéstõl és teszi alkalmazkodóvá, de amint elengeded a lényegtelen dolgokhoz - a pénzhez, a karrierhez, a személyes biztonsághoz - fûzõdõ ragaszkodásodat, legyõzheted a félelmet. (Edward Snowden)
A félelem, amely az erdei vadak létének és fennmaradásának legelsõ feltétele: az embert megnyomorítja. (Sütõ András)
Amitõl nem félsz: megölhet; ám amitõl félsz: el is pusztít. (Fodor Ákos)
Nem hagyhatjuk, hogy a félelem csapdába ejtsen bennünket. Ha efféle falak közt élnénk le az életünket, az egyenlõ lenne a lassú halállal. (Mark Lawrence)
Ismerem a félelem szörnyû hatalmát, már uralkodott rajtam. A hit ellentettje. Az univerzumba vetett bizalom ellenkezõje. Az, amikor nem hiszel a magasabb rendû önmagadban. A félelemtõl verejtékezel, reszketsz, és bizonytalanságodban megkérdõjelezel mindent, amit igaznak tudsz. A félelem hatására hátat fordítasz annak, ami a leginkább számít. Elsietett döntéseket, rossz lépéseket, és késõbb csillapíthatatlan megbánást von maga után. (Alyson Noel)
Az ember éppen olyan mélyen fél az élettõl és a szeretettõl, mint a haláltól. Legtöbben attól rettegnek, hogy elfogadják; szeretik õket. A szeretetben ugyanis nincs kontroll. Ha egyszer átadjuk magunkat neki, onnantól minden attól függ, hogy a másik szeret-e. (Feldmár András)
A félelem gyilkol. Ha arra koncentrálsz, amitõl félsz, akkor katasztrófaképeket alkotsz a fejedben, melyek egy katasztrófa felé fognak kormányozni. (Andrew Matthews)
Félni valamitõl annyit jelent, mint mágnessé válni a félelem tárgya számára. Ha megszûnt a félelem, megszûnt a vonzás. (Szepes Mária)
Ne félj boldognak lenni. Talán ez az emberiség nagy nyavalyája: nem a fájdalom, hanem a félelem, amely megakadályozza, hogy boldog legyen. (Márai Sándor)
A gondolatok és a félelmek bekövetkezhetnek, pusztán azért, mert hiszünk bennük. Ha problémákat képzelünk el, akkor ezek a félelmek tükrözõdnek a cselekedeteinken és ilyen esetben gyakran létre is hozzuk a problémákat. (Adam J. Jackson)
Emberi méltóság csak a szabadságban terebélyesedhet, s az emberi méltóság érzése nem tûri a szennyes vétkeket. Csak a szabad ember nem fél, márpedig a félelem aljassá és boldogtalanná görnyeszt. (Raffy Ádám)
Ne féljünk, mert a félelem a gonosz lélektõl van. A bizalom, a remény, a hit, az van Istentõl. Isten lelke a szeretet, a bizalom, a hit, a kibontakozás, a gyõzelem lelke. (Böjte Csaba)
Nem a fájdalomtól, hanem a félelemtõl válik az ember irányíthatóvá. (Jo Nesbo)
Nincs nagyobb támadás az emberi méltóság ellen, mint a félelem. A félelmek meggátolnak abban, hogy önmagunk legyünk. Lelki bajaink legnagyobb része a gyávaságunkból fakad. Csak a bátorság ad belsõ tartást és emberi méltóságot. (Popper Péter)
Nem a dolgok gyötörnek meg minket, hanem a dolgokról alkotott képzeteink. (Epiktétosz)
Nincs mitõl félni, csak magától a félelemtõl. (Francis Bacon)
Ha futunk a félelem elõl, utolér, befog és õ használ minket: kihasznál és elhasznál. De ha szembefordulunk vele, akkor mi használjuk fel a félelmet, mint a sas a rázúduló vihart: szembefordul vele és fölébe emelkedik - éppen a vihar ereje segítségével. Minden legyõzött félelem felfelé emel! (Gyökössy Endre)
Tulajdonképpen semmitõl nem kellene úgy félnünk, mint a félelemtõl. A félelem az alkotó, a teremtõ erõ ellentéte. Szûkíti az ember látóhatárát, valóságos és átvitt értelemben egyaránt. Szétszórttá, esetleg széthasítottá teszi az egyéniséget. Elzsibbaszt, esetleg megbénít teljesen. (Gyökössy Endre)
Az az ember válik magányossá, aki hagyja, hogy félelmei legyõzzék. És mi vár arra, aki legyõzi a félelmeit? Nyugalom. Béke. Mosoly. Büszkeség. Tartás. Gerinc. Ezt fogja elérni az, aki meri megmérettetni önmagát. (Csernus Imre)
Lehet, hogy egymást kerestük egész eddigi életünkben. Most, hogy találkoztunk, most, hogy egy röpke pillanatra megízleltük, milyen csodás is lehet a szerelem ezen a földön, most csupán a félelmeim miatt el kell válnunk és soha többé nem találkozunk? Azzal töltöm majd a hátralévõ napjaimat, hogy keresem azt, akit valójában már megtaláltam, csak nem volt bátorságom szeretni? (Richard Bach)
A félelem ruhákba csavarja a testünket, a szeretet mezítelenül hagy. A félelem görcsösen kapaszkodik mindenbe, és mindenhez ragaszkodik, amink csak van, míg a szeretet odaad mindent. A félelem bezár, a szeretet megnyit. A félelem megragad, a szeretet elenged. A félelem sajog, a szeretet enyhít. A félelem támad, a szeretet módosít. (Neale Donald Walsch)
A félelem csak a hit fordítottja: ilyenkor nem a jóban hiszünk, hanem a rosszban. (Bärbel Mohr)
Kétféle idióta létezik: az egyik, aki azért nem tesz meg valamit, mert megfenyegették, a másik pedig, aki azért tesz meg valamit, mert megfenyegették. (Paulo Coelho)
Mert a mitõl remegve remegtem, az jöve reám, és a mitõl rettegtem, az esék rajtam. (Biblia, Jób könyve 3. rész 25.)
Csak az láthatja meg a hajnalt, aki nem fél a fénytõl, amit hoz. (Youn In-Wan)
A gyávaság az önmagam boldog léte elleni erõszak. (Csernus Imre)
Szabadságomat a bizalom adja, és a félelem veszi el. (Jack Gibb)
-
+1
Mindentõl csak olyan arányban félünk, amennyire tudatlanok vagyunk velük szemben.
-
A teljességet nem akkor éred el, amikor már nincs mit megszerezned, hanem amikor már nincs, amit el tudnának venni tõled.
-
Az igazi értéked annyi, amennyit érnél, ha minden pénzed elvesztenéd.
-
A tudomány mérnök nélkül csak filozófia.
-
Ami nem öl meg, az megerõsít. Kivéve a medve, a medve az megöl. :haha:
-
Az egyetlen ember, akinél jobbnak kell lenned, az az, aki te voltál tegnap.