Hófehér és a vadász
http://www.imdb.com/title/tt1735898/
Már az előzeteséből tudtam, hogy jó film és a megérzésem beigazolódott, mikor ma megnéztem DVD-n. Mivel az eredeti Hófehérke mese valójában elég sötéten hangzik, így a meseváltozatok, rajzfilmek nem igazán adják át a történet lényegét. Ez a film más, itt átjön a középkor, a királyságra nehezedő szomorúság, az elnyomott nép szenvedése a gonosz királynő uralkodása alatt. A királynő nem csak egyszerűen gonosz, hanem valamiféle fekete mágia használója is. Igazából többet nem is írnék le a filmről, látni kell. Sok minden más mint a rajzfilmes Hófehérke és a hét törpében.
A film gyönyörűen van fényképezve, a számítógépes grafika nincs eltúlozva, ahol kellett használták, ahol nem kellett ott nem használták. Igazi a tűz, igazi lovak vannak, igaziak a jelmezek, a háttér nagy része, a táj, de még a tűz is. (Ami manapság már ritkaság.) A színészek alakítása teljesen meggyőző. Néhány humoros jelenet is van benne, de egyáltalán nem sok, a drámai jelenetek uralják a film jelentős részét. Varázslat, érzelmek, szenvedés, csatajelenetek.
Lehet hogy mesén alapul, de ez a film nem kisgyerekeknek való. Talán 12-13 éves kor felett már ajánlható, attól függ hogy mennyire érett valaki egy túlnyomó részt szomorú filmre.
2015-re mondják a második részét, ami nem tudom miről szólhat, hiszen az első történetét nagyjából lezárták (persze maradt néhány kérdés a végén).
Nézzétek meg a filmet, szerintem nem fogtok benne csalódni.