Vettem tegnap bojleranódot..
Printable View
Vettem tegnap bojleranódot..
Jött a postás, hozott csomagot. Egy Propper nadrág és zubbony volt benne. :)
Tegnap újítottam 2 db izofóliát, darabja 570ft, egy svájci katonai zselés fõzõt 1100ft amit már régóta ki akartam próbálni, 10m paracord/oliv 1500ft, amcsi 1l.kulacs ivócsészével és tokkal 2800 ft, meg egy narancssárga túlélõ dobozocskát, aminek a belseje vízhatlan, van rajta egy síp, és egy jelzõtükör 750 ft.gyufának, és tanponnak, esetleg reklámöngyuszinak van benne hely
Asszem a jövõ hónap projektje lesz egy szép magyar gyalásó télre a kocsiba kb 3000 be kerül, és láttam magyar katonai fejadagot, bezacsizva.(pincepöri van benne)..kíváncsiságból azt is be fogok szerezni és egy túra alatt benyomom
Valakinek volt már szerencséje hozzá?
Igen, volt. Elõször a seregben. De abban nem pincepöri volt. Azután nemrég kaptam egy-két felderítõ kajacsomagot kipróbálásra. Érdekes volt. Más nemzetek kajacsomagjaihoz képest volt, ami sokkal rosszabb volt(pl. pászka), és volt, ami nagyon finom volt (pl tejszínes pulykamell konzerv) Összességében az általam fogyasztott csomagok mindenben szegényesebbek voltak, mint pl. a francia, vagy a német csomagok. Az USA MRE viszont a legsz@r@bb volt mind közül. Lehet köpködni nyugodtan, nekem nagggyon nem jött be. Mibe kerül a magyar fejadag?
Újítottam pár cuccot, fölteszem nektek az EDC topikba...
Monca, hogy mi minden volt benne, léccilécci. Azt szeretném látni, hogy ugyanazt mennyibõl lehet kihozni a közértben.
Elméletileg ezek vannak benne:
Magyar MRE
Ha az ember vesz egy kis fáradtságot, féláron összeállít magának olyan MRE csomagot, ami üti a bármelyik országét.
Én is azt nézem, hogy ami a csomagokban van, azt külön is megveheted. Nem kapsz hozzá barna zacskót, de ugyanúgy lesz májkrémed, csokid, kristálycukrod, száraz kekszed, konzervbabod. :)
Itten e: :thumbup
http://kundk.blog.hu/2008/08/27/magy...miszercsomagok
Azt írta hogy nincs mellé WC papír, akkor meg jobb ha nem eszik sokat az a katona, ha nem mehet vécére.
Ennyi kalória tényleg nem túl sok annak, aki menetel valahol, vagy rohangál, stresszben van, fizikai munkát végez. Úgy tudom hogy 2,000 kalória az alap átlagembernél (aki kicsit járkál, dolgozik, nem csak ül, egész nap). Annál több hizlal, annál kevesebb valószínűleg nem elég. De ha katonákról van szó, akkor gondolom hogy a 2000 kevés, az 1300 meg főleg kevés.
Az egyetlen amit nem értettem a cikkben az a zacskófelbontás. Kést feltalálták már, ami katonánál biztosan van. Nem kell kézzel izmozni, elő a bicskát, a kést, a tőrt, a bajonettet, a multiszerszámot és azzal kell felnyitni. :)
A klozetpapír mennyisége mindenféle csomagban (USA, Oroszország , GB...) mindig vitatéma. Ha felderítõként jártál valahol, akkor tudod, hogy mindent magaddal kell vinned. Ha tiszta a papír azt is, ha szaros azt is a termékkel együtt. Nyom a csapat után és biológiai nyom utánad. Ezért én a cuccból a hulladékos zacskót hiányolom.
Amazon, 3 font. Csatolmány 655
gyûjtögetni jó ! de én csak olyan játék csúzlikat tartok mert azt szabad, meg macis hónaljdeót... :-)
Csatolmány 690Csatolmány 691Csatolmány 692Csatolmány 693Csatolmány 694Csatolmány 695Csatolmány 696Csatolmány 697Csatolmány 698Csatolmány 699
Jó látni hogy nem csak én gyűjtök katonai cuccokat. Még NYPD-s pólóm is van. Barátnőmtől kaptam. :D
Jó lenne nekem is azt a csomagot látni itthon amit te vettél -Minden téren jó lenne felkészülni ,de itthon az anyagiak és a lehetõségek is határt szabnak.
A barátnõknek úgy tûnik tetszik a katonai és rendvédelmi szervek ruházata! ;)
Azt a viperát akár ki is dobhatod ... Nekem 3 ütést bírt ki , aztán széthullott .A co2-s légpisztoly minek ?
Most hozott a postás 2 MOLLE zsebet. Meg jött egy taktikai öv is. :)
Nálam az egyik egy EMT (elsősegély) zseb. Nagyobb mint amire számítottam, ami pozitívum. Mivel másik EMT zsebem már van, így ebbe tehetek valami mást. A lényeg hogy erős, molle és van benne hely.
A másik egy "broadside" zseb. Nem tudom hogy az pontosan mi, de hogy passzol az új hátizsákomra, így jó lesz, az biztos. Főként hogy úgy fér bele 2 darab fél literes pet műanyag vizes palack, mintha erre tervezték volna. És mivel pont ezért vettem, így nagyon meg vagyok vele elégedve. :thumbup
Később videók és képek lesznek majd róluk.
A négy köny volt 1900. Sajnos a természetben elég esetlennek érzem magam, így már rámfért.
Csatolmány 718
Ezeket pont nem ismerem, de ha ilyen aluljárós könyv, azzal nem árt vigyázni, mert néha elég vad dolgokat adnak ki.
Múltkor egy gyógynövényes könyvet átnézett egy gyógyszerész ismerõsöm - tele lett javítással (közte például alapvetõen mérgezõnek számító növények helytelen alkalmazásával...). Nem lektoráltatják és ez az eredmény...
Ez a vásárlás is megvolt. 1 bipod az AR15-nek, 1 huzat a sisakomnak és egy taktikai lámpa.
105 dollár -11% cupon -3% speciális árengedmény
105 helyett így 94.40-et fizettem.
+ ingyenes házhoz szállítás
:cool:
Uh, hát ezt nem gondoltam volna, elvileg minden kiadott könyvnek kellene átesnie ellenõrzésen: lektor, felelõs szerkesztõ, stb... Pont azért vettem, hogy a semminél többet tudjak, most jól elbizonytalanítottál...
Esetleg valakinek tapasztalata olyannal, amit bátran mer javasolni?
Mai konzervtermesem, mind leertekelve, kb 1200 HUF-nyi zse volt. Csatolmány 722
A franciák igényesek az evésre, és ebbõl még a légiós csomag esetében sem engednek.
Tonhalpástétom, nyúlpástétom, stb. :)
És még az instant kávé is teljesen jó, pedig amióta darálós fõzõm van, háklis vagyok a jó kávéra.
Úgyhogy a kocsiban is van egy napi adag, a következõ hóakadálykor király módon fogok élni! Remélem még sikerül lenyelnem az utolsó falat Marego szószos borjút, mielõtt agyonvernek a kamionosok! :-)
Ez a tegnapi adag: Csatolmány 723
Aha, vágom!
Persze, ezeket vedd meg. Egy idõben nekem is hoztak így konzerveket!
Nem hinném, hogy bármi köze van egy horpadásnak az étel minõségére.
Nyilván az olyan extrém eseteket leszámítva, amikor mondjuk úgy behorpad, hogy lepattog róla a bevonat. De hogy a konzervek doboza bevonatos-e, abban sem vagyok biztos.
Ugyanakkor viszont az nyilvánvaló hátrány a preppereknek, hogy tárolni nehezebb a csálé dobozokat, mert több helyet foglal és nem tornyozható fel.