https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t1.0...e7&oe=591B985C
Oroszéknál szép idõ van, mint látszik a Nizsgij Novgordi harckocsigyár munkásai ma kellemes -32 fokban indultak dolgozni.
Printable View
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t1.0...e7&oe=591B985C
Oroszéknál szép idõ van, mint látszik a Nizsgij Novgordi harckocsigyár munkásai ma kellemes -32 fokban indultak dolgozni.
Tibor bá' legutóbbi blog bejegyzése:
http://www.antalffy-tibor.hu/?p=20824#comments
Depressziósoknak nem ajánlom.
Fura, tegnapelõtt havazott egy kicsit, majd sok esõ esett, majd borsószemnyi jég, de nagyon sok. Aztán egy nagyon pici hó a tetejére. Most meg jégpáncél van a földön, amit a borsónyi jégdarabkák betakarnak, meg a hó. Úgyhogy most úgy néz ki mintha csak hó lenne odakint, de ha rálépek, nem süppedek bele, mert nem hó az, hanem jég. Próbáltam rá is ugrani, de olyan kemény hogy simán megbír 90 kilót úgy is hogy ugrok. :eek:
Egész nap szakadt a hó. Most meg az éjszaka közepén 20 percig tartott mire utat ástam a postaládáig. :hogymi:
Hogy is mondtad? Északabbra költöztél? Alaszka talán? :D
Emlékeim szerint nálad õsz óta szinte mindig van egy kis vagy sok hó.
Néhány napja 13 fok volt odakint. Visszajött a tél. Itt volt a FedEx, melléléptem a kisútnak és csípõig estem az árokba a hóba. A cipõm is alig találtam meg, telement hóval, ott álltam zokniban a hóban. :hogymi:
Viszont kocsival nem tudnak bejonni a bejarotokra, hogy csak ugy nezelodjenek :)
Most olvastam, hogy La Pazban milyen sulyos vizhiannyal kuzdenek az elolvadt gleccserek miatt. A katonasag oszt vizet, es csak haromnaponta nytjak ki a varosi vizhalozatot, azt is csak par orara. Hogy a vizhiany miatt haboruk es megnagyobb migracio is elindulhat a vilagban. Es mivel eleg nagy mennyiseg kell a minden napi elethez, eleg nehez tarolni mestersegesen.
Szakad a hó. :hogymi:
Ejha! :( Kipróbáltad legalább a hóból való ivóvíz elõállítását?
Itt éppen a szél tombol, ez sem jó :(
Hólevet nem ittunk, de tésztát fõztünk vele. Ehetõ volt, bár a fazék alján lévõ tészta volt egy kicsit sár ízû. :haha:
Átszûrted a vizet vizszûrõn vagy forralás után felhasználtátok?
Csak felforraltuk. "Finom" volt és tiszta. Föld azért volt az alján mert rosszul kapartam össze.
-
A mostani hó elolvadt mire felkeltem, úgy tûnik hogy semmi nem lesz/lett abból a 20 centis hóból amit beígértek a hírekben. :)
30 celsiust mondanak ide Del-Ontarioba 70%-os paratartalommal 40 celsiusos hoerzettel. Fasza lesz
Mázlista vagy szomszéd. :) Nálunk 20 fok sincs és esik az esõ.
Túlélõ! Elolvadt a hó ami a poszt elején esett? :D
Felénk, Koppány földjének egy részén, annyira nem esik hogy nagyon.....
Csapról öntözünk de, már csak 3 naponta vagy több.
Nincs így értelme a kertnek........ Anyáméknál tök pici a meggy, nálunk hangyafasznyi az eper is stb...
Zebrákat kellene nevelnem meg tevét, meg kaktuszt azok bírják.....
Egyszóval kurvára nem éri meg vele szórakozni!!! Az idén legalább is!! Szerintem jövõre is ez lesz!!
Szép kilátások.:mad:
..csak rosszabb lesz!Idézet:
Egyszóval kurvára nem éri meg vele szórakozni!!
Valamelyik nap linkeltem a Mennyi idõnk van?"topicba egy beszélgetést.
Ez van,lesz emberek!
Délrõl jönnek ide(illetve mennek északra)mert "a föld már nem táplál"....
Lassan ezt a kört is eléri a végzet(mi csináltuk)és drasztikus termés hozam és élelmiszer drágulás,hiány lesz!
Akinek van melója az meg tudja venni az import termékeket(ami ipari szinten,vegyszerekkel még rentábilis)és mint a történelemben oly sokszor az emberek a városokba vándorolnak valami megélhetést és ételt keresve.
A klíma menekültek és a helyiek folyamatos konfliktus helyzetbe kerülnek és ha ez még nem lenne elég a folyamatos hõség(ami számunkra szokatlan)mészárolja az embereket fizikailag és idegileg.
Lassan a szokásainkat is át kell alakítanunk(szieszta,szárazság tûrõ növények ,állatok,életmód),de ha sikerül is valamit kicsalni a földõl a vendég és helyi fosztogatók lelegelik.
Megvan ugye?!
Aki délrõl és keletrõl Európába vándorol az nem azért teszi mert õ egy földmûves aki már nem tud földet mûvelni, úgyhogy északra megy hogy földet mûvelhessen. Hanem azért mert ahol lakik ott neki nem jó, de tudja hogy Európában segély van, méghozzá sok, és ott se fog földet mûvelni, de lesz pénze. Nálunk naponta 3x esik az esõ, a teleink és a nyaraink is hidegek voltak. Tavaly volt az elsõ enyhébb nyár hideg helyett és a telünk is végre nem volt végig -20 -as átlag. Amelyik országban van egy kis olaj, meg nincs folyamatos háború, ott nem sivatag minden.
Ha meghallgatod a "menekültek" magyarázatát, sosem mondanak olyat hogy a meleg miatt menekülnének, de az étel és a víz se lehet nekik gond, mert az se mondják. Sõt a kaját és a vizet eldobálják, mert nekik az semmi.
Meg ha föld kellene nekik akkor jó lenne nekik a török, a görög, a bolgár, a szerb, a román, a magyar föld is, de nem kell nekik. Mind megy Berlinbe, Svédországba, Franciaországba, Angliába, Dániába meg a többi országba, ahol nem földet mûvelnek hanem segélyt kapnak.
Szóval az egész koncepció hibás szerintem.
Amúgy meg környékünkön a nagyobb termelõk egy része már elkezdett beruházni öntözõ rendszerekbe és egyre inkább odafigyelnek a talajok minõségének megóvására, javítására. Ez sajnos még nem általános, de évrõl-évre tapasztalható pozitív változás.
Nálunk meg megint esik, ma már vagy harmadszorra. Ráadásul 15 fok van. :huuu:
Természetes emberi tulajdonság a tagadás!Az emberek önmaguk megnyugtatására és a szembenézés helyett elbagatelizálják a dolgokat és régi "jól bevált"dogmákat húznak mindenre .
Homokba a buksi!...bár nekem személy szerint mind1!
mindazon által tájékozódni kell a világ várható dolgairól,mert nem a kert végében ér véget a világ.
Egy jó elõadás a Védelmi Stratégiai Intézettõl.Figyelmes végignézése kötelezõ!
https://www.youtube.com/watch?v=222s6sQSlwA
http://tenydaralo.blogspot.hu/2016/0...ok-es.html?m=1
Részletes írás a klímával kapcsolatban szerény személyemtõl
Ha nem a gázok csinálják a felmelegedést (mint emberi tényezõ) akkor is maradnak a mesterséges sivatagok (mezõgazdaságnak csúfolt, agyatlanság) hatásai!
Egész Észak-Amerika le van hûlve. Tavaly kezdett egy kicsit jobb lenni az idõ, meg a tél se volt kivételesen olyan borzalmasan hideg, de most ez a nyár megint fagyoskodás.
Megint esik, talán már ma hatodszorra. 1 órát esik, 1 órát fúj a szél. 1 órát esik, 1 órán át kicsit süt a nap. 1 órát esik, egy órát borús az ég.
A következõ 7 napra is ez az elõrejelzés. Holott Június-Július kellene lenni a forró hónapoknak.
Rokonom Cipruson van, nem vittek semmi meleg ruhát, mert hogy délre van és meleg lesz úgyis. Üzent hogy fáznak mert hideg szél fúj meg minden. :haha: Többi rokonom jobban jár, mert õk Hajdúszoboszlóra mennek.
A Mars bolygóval kapcsolatban mutatták ki, hogy a napciklus hatására valóban melegszik (a légkör nem számít nagy mértékben, ugyanis infravörös a melegítés, így a felszín melegszik, nem közvetlenül a légkör). Nagyjából ugyanannyit, mint a Naprendszer többi bolygója, és ez a földi felmelegedésnek a 60-70%-a. Tehát a nagyjából 40 %-os emberi hatás még reális is.
Ez az egyik.
A másik meg az, hogy majd alkalmazkodunk :)
Amúgy f.sza kis írás, bár kicsit színesszagos az én ízlésemnek.
A klímaváltozás NEM = melegedés, annál sokkal komplexebb jelenség, Magyarország pl nem fog melegedni, csak szárazodni fog. Pont mint California, ahol évezredes rekordaszály van. Japán meg csapadékosabb és hidegebb lesz.
A klímaváltozásnak, mint a blogomon is írom sok oka van, természetes és mesterséges is. Az emberi tényezõbõl az ipar mellett a legfontosabb tétel a mezõgazdi, pl a rizstermelés és a tehénlegeltetés gigantikus metánkibocsájtással jár, ami teljesen új jelenség a földön, tehát beláthatatlanok a következmények. Amikor hasonló legutóbb volt a bolygón, abból lett a Perm kor végi tömeges kihalás, ahol a fajoknak pusztán 98%-a fingott ki.
Errõl van szó, én is ezt mondom. Mégis felmelegedésrõl nyomták a nagy tudósok a szöveget vagy 50 évig. Aztán lehet rájöttek hogy tévedtek és elkezdték a globális felmelegedés helyett a klímaváltozás kifejezést használni. Ugyanakkor persze nem vallották be hogy tévedtek és nem úgy van ahogy azt eddig mantrázták. Ami persze nem csoda, mert bármirõl van szó, sose kérnek bocsánatot és sose ismerik el ha tévednek. És SOKAT tévednek.Idézet:
A klímaváltozás NEM = melegedés
Bocsánat, már annyit szajkózták a felmelegedést, hogy már el se tudom felejteni! :duhos:
Nem csak a metán, hanem a kopár földfelületek miatt is, mivel a hiányos borítottság miatt a talaj a levegõt fûti, ráadásul fák hiányában a szelek ellen sincs semmi ami megakadályozza a tombolásukat!
Ha teljes borítottság (élõmulcs, vagy legalább normál mulcs, valamint sok fa ) lenne, talán meg se éreznénk a változást.
Én mindenhova ritkára metszett fákat ültetnék, mert a fénykedvelõ növények is úgy megsülnek hogy fõzni se kell már, csak lelegelni! :haha::(
Én azt mondom hogy mindenki ültessen fát, de nem úgy tûnik hogy bárki is akarna. Az persze igaz hogy a kis fa amit mi most elültettünk az elpusztult, de a 16 vagy hány hektárnyi többi fa éli világát. :)
Én ültetem a fákat lelkesen! :)
Van már a kertben 45 kis gyümölcsfa. Némelyik már elég jól terem. Õszibarack lesz már rendesen! :D
Nem beszélve a többi 10 öreg gyümölcsfáról persze. Évrõl évere egyre több a termés, és javulnak az esélyeink.
Az aszállyal sincsen gondom, mert a 4méter mély kutamban annyi a víz, hogy normál kerti szivattyúval képtelenség
szárazra szívni! A vízszint 1,5 méterre van a felszíntõl. (nyáron, aszályos évben)
Úgyhogy rajtam nem múlik a dolog! :haha:
Aztán óvatosan a kútvízzel!
Nehogy az unokáknak csak szikföld jusson!
Szerintem a fa köré kisebb bokrokat és évelõket kéne ültetni (egymás tövét árnyékolva) hogy ne száradjon ki a földje (ha már kiöntöd a vizet, ne hagyd felszáradni! :D)!
Sajnos muszáj locsolni a kisebb fákat ebben a szárazságban.
A nagyobbak már nem igénylik.
Nálunk az elmúlt 6 hétben összesen csak 25mm. esõ esett.
Tudom hogy nem túl jó megoldás a kútvíz, de esõvízzel ezt nem lehetne gyõzni.
Nem tudom hogy mennyire kemény a kútvíz mifelénk? Meg kéne mérni valahogy....
Mondjuk elég homokos a talaj nálunk. Minden vizet elnyel, úgyhogy lefolyik elég gyorsan talán nem lesz szikes...
RövidenIdézet:
A klímaváltozás NEM = melegedés
-A Földön az Élet keletkezéséhez,fennmaradásához a bolygó ÁTLAG hõmérsékletének 13 fok(pár tized eltérés) körül kell mozognia.Az ettõl eltérõ VÁLTOZÁS (elfogadottan két fok vagy több/kevesebb) katasztrofális következményekkel jár a flórára és a faunára.
-Bármely drasztikus (két fok felett) irányú elmozdulás beindít egy folyamatot,amely további,megállíthatatlan VÁLTOZÁST idéz igéz elõ,mely az ideális tartományból való elmozdulás következményeként ,lehetetlenné teszi az Életet ebben a formájában.
-Napunk öregedésével egyre több energiát sugároz,melyet a Föld visszaver a világûrbe.Régebben(pár százezer év) az ideális hõmérséklethez jóval több co2 volt a légkörben,mely az energia nagy részét nem engedte visszaverni.A Föld bolygó a Nap energiájának növekedésével csökkentette a co2 mennyiségét a légkörben,így szabályozva az ideális hõmérsékletet és az Élet fennmaradását.(per pillanat a bolygónk szempontjából co2 minimumon vagyunk)
-Mivel Napunk nem mutat eltérõ viselkedést(egyenletesen növeli a leadott energiáját) és maga a bolygónk is a co2 csökkentésére törekszik,így a co2 növekedése az ember technológiai forradalmának az eredménye.
-A co2 növekedése megállíthatatlan,mivel a gazdaságnak növekednie kell,ha nem gazdasági felfordulás lesz,ami további társadalmi,gazdasági,politikai anomáliákat okoz.
-A nap energiájának növekedése és a co2 kibocsájtással együtt növeli a Föld felszíni átlaghõmérsékletét.Egyre távolabb kerülve az ideális hõmérséklettõl.
-A hõmérséklet növekedés VÁLTOZÁST okoz,mely nem mindenhol hõmérséklet emelkedéssel jár,hanem mind extrémebb idõjárási anomáliákkal.(szárazság,viharok,túl sok csapadék,jégsapka olvadása,stb,stb)Ahogy távolodik az ÁTLAG hõmérséklet az ideálistól ,egyre extrémebbek lesznek a jelenségek.Egyre nehezebb lesz az Élet bolygónkon(nem csak az Embernek)
-Nyilvánvalón az egyre lehetetlenebb életfeltételek népvándorlásokat,forrongásokat,gazdasági problémákat,élelmiszer válságokat,háborúkat okoz.
-Az extrém idõjárás okozta károk és a lehetetlen helyzetbe került térségek segélyezése, mind több erõforrást emészt fel,kevesebb jut a normál életvitelre.
-Legvégül egy fontos kérdés ami megosztja a tudományos és közbeszédet. Visszafordítható e a folyamat és van e rá egyáltalán szándék.Illetve átlépte e a bolygó a küszöböt ahonnan nincsen visszaút.(ez esetben már mindegy mit csinálunk)
Ha valaki szeretne pár percig rettegni (hosszú cikk): The Uninhabitable Earth
Kicsit sok a hoax / tévhit a beszélgetésben, akit érdekelnek a VALÓS tények: http://tenydaralo.blogspot.hu/2016/0...-gazok-es.html
Idézet:
Klímaváltozás - Tévelygések, Gázok és Kamuk
A globális klímaváltozással kapcsolatos tényeket, hazugságokat és félreértéseket veséztük ki a teljesség igénye nélkül... Mint ki fog derülni: HAZUDIK MINDENKI. A Klímaszkeptikusok is csalnak, a tudósok is, a sötétzöldek pedig csak most kezdenek igazán belelendülni.
Botrány: Az Ausztrál Idõjárásügyi Hivatal úgy gondolta hogy mivel õk nyomni akarják a globális felmelegedés szöveget, akkor mi lenne ha manipulálnák a hõmérsékletmérési adatokat. Így is tettek. Megváltoztatták, sõt törölték a mért hideg hõmérsékleti adatokat, hogy melegebbnek tûnjön az éves átlaghõmérséklet. Épp csak csúnyán lebuktak és most magyarázkodhatnak, mert a sajtó nem hallgatja el az ügyet.
http://www.theaustralian.com.au/nati...d106290028b783
Ezt te posztoltad?
Egyébként egyetértek. Változás van. Az ember is jócskán hozzájárul, de van egy természetes változás is a rendszerben, ami folyamatos. Földtörténeti távlatokban kifejezetten hûvös van. Az emberek kihalását kicsit erõs erre alapozni. Életmódunk kicsit, vagy akár drasztikusan is megváltozhat, de megmaradunk. A Föld erõsebb, mint az emberiség, majd korrigálni fogja a kilengéseket, amikor már olyan szintet ér el, amihez viszont nekünk alkalmazkodni kell majd.