ez nagyon jó!
Printable View
Amúgy a skandináv országokban elvileg amúgy is nagyobb a szociális távolságtartás, legalábbis ez a sztereotípia ha jól tudom
Késnek a vonatok, mert az utasok nem hajlandók maszkot hordani
"A maszkviselés szabályainak megsértése miatt az elmúlt héten tízszer, összesen 172 percet késtek a vonatok. (...) Négy elõvárosi vonalon – a pusztaszabolcsi, a szolnoki, az esztergomi és a váci vonalon – félórás késést okozott az utasok figyelmetlensége vagy nemtörõdömsége. Egy balatoni vonaton egy utas megütötte a vezetõ jegyvizsgálót, mert az figyelmeztette a kötelezõ maszkviselésre. Mivel a jegyvizsgáló sérülése miatt orvost kellett hívni, a vonat nem közlekedett tovább, a vasúttársaság pedig feljelentést tett."
Ez már egy rossz kabaré.
Nem tudom, láttátok a Szelíd motorosokat? Volt egy jelenet a bordélyban, a kandalló felett egy tábla, rajta felirat: "Ha Isten nem létezne, akkor ki kellene találni."
Valami ilyesmi ez a vírus is...
Kitalálták, hogy mivel lehet bolondot csinálni az emberekbõl. Remélem, hogy az összes vírus-hívõ az elsõ sorban lesz. amikor elkezdõdnek az oltások.
Én biztos nem engedem, hogy engem vagy a családomat beoltsák.
Ebbõl a kutyakomédiából meg már nagyon elegem van.
Tegnap láttam egy képet, az volt rajta, hogy ha a maszk mûködik, minek a távolságtartás, ha a távolságtartás mûködik, minek a maszk, ha mindkettõ nagyon mûködik akkor minek a gazdaság lezárása és a kijárási korlátozás, stb.?
Szerintem a maszk és a távolságtartás elég lenne. Szétbarmolják a világgazdaságot annak semmi jó hatása nem lesz. Meg ahogy írják, a svédek nem zártak le semmit, mégis köszönik jól vannak...
Azt hiszem, nem szükséges, hogy megossza az embereket ez a "vírushívõ", "nem vírushívõ" dolog. Nyilván van valami vírus, Ihász Laci is írta, hogy sok gondozottja elhunyt. Meg nyilván nem fizették le a világ összes orvosát, stb.
A "kutyakomédia" jelzõvel viszont egyetértek. Most nálunk a munkahelyen is kitalálták, hogy kötelezõen maszkban szaladgál mindenki. Közben egy nap százan fogdossák össze a kapukilincset, futárok hozzák a dolgozóknak a magáncsomagokat, ételfutárok hozzák a rendelt ebédeket. Egymás után használják a vécéket, megfogják egymás után a vízcsapot, telefonkagylót, irodaajtók kilincseit. Ugyanazzal a kézzel fogják meg a mobilt, amikor szaladgálnak ki az irodából mobilon magánbeszélgetni. Mászkálnak egész nap össze-vissza egyik irodából a másikba maszkban, és közben az összes kilincs szét van tapizva. Az elsõ hullám alatt semmi maszkozás nem volt a munkahelyemen, és egyetlen ember sem fertõzõdött meg.
Nem tudom én sem, hogy mire megy ki ez az egész covid dolog. De azért biztosan jól jön a megfigyelési, ellenõrzési, kordában tartási stratégiákhoz, és jól lehet vele leplezni emberi jogi jogsértéseket.
Magáról a vírusról nemrég olvastam, hogy végsõ soron mégis az immunrendszer erõssége a meghatározó. Akkor meg Drugs Bunnynak volt igaza a Builderen még a járvány elején. Edzés, vitamin és ásványi anyag, normális kaja, G-Bomb, aztán meg lehet nyugodni, hogy nem kapjuk el. Meg persze betartani a normális óvintézkedéseket. Ami alatt nem azt értem, hogy ha kimegyek az újságért, utána álljak be a zuhany alá, illetve kakilni is maszkban menjek.
En azt is el tudom kepzelni, hogy ez egy teszt, esetleg foproba, ahhoz, hogy egy jarvanyt mikent kezelnek az egyes orszagok, es hogy mennyire lehet szabalyozni az embereket kulonbozo korlatozasokkal. Es esetlegesen egy sokkal fertozobb, halalosabb jarvanyt eloz ez meg. De ez igazabol csak egy osszeeskuves elmelet a reszemrol, de nem tartom lehetetlennek.
Szerintem is egy egeszseges embernek az immunrendszere le kell, hogy gyozze ezt a virust. Max meg kell erositeni azt vitaminokkal.
Szia,
Valahol azt olvastam, hogy 53%-kal csokkenti a fertozes valoszinuseget a helyesen viselt maszk (es a gyakori kezmosas).
Ha ez pontos (a forrasra nem emlekszek :-(), es figyelemmel arra, hogy most 2.5-3 korul van a reprodukcios rata, a maszk+kezmosas arra jo, hogy 1.3-1.6-ra csokkentse ez, ami nem allitja meg a jarvanyt (1.1 eseten is egyre rosszabb lesz, csak lassan romlik).
Bel
Üdv!
Nem szeretnék gúnyolódni a víruson, de... Alig három hete oldották fel a veszélyhelyzetet, amikor Kásler lenyilatkozta, hogy itt a második hullám, ill. az elsõ hullám második alhulláma.
Egy hete Falus András közölte a szektatévén, hogy lehet ám harmadik hullám is.
Nyáron tele volt magyarokkal Horvátország. Nyáron tele volt magyarokkal a Balaton. Csordultig. Javában a második hullám idején. Környezetembõl mesélték, akik ott voltak, illetve lehetett nézni webkamerán. Szeptember vége van, bõven eltelt a lappangási idõ a tömeges nyaralások óta. És semmi probléma nincsen. Az öltönyös zsírmore röhögve engedte, õ maga is ment Horvátországba, a külügyminisztere az Adrián jachtozgatott, miközben elõadta, hogy mekkora munkában van.
Még egyszer mondom: akkor már javában zajlott a második hullám. El tudod képzelni, hogy az elsõ hullám tapasztalatai után, a releváns adatokkal a tarsolyukban engedték volna külföldre, vagy akár a Balcsira özönleni a jónépet, ha komoly veszélynek tartanák ezt a vírust? Hetente jöttek a hírek, hogy újabb fertõzöttségi rekord van Horvátországban, közben ismerõs ismerõse csecsemõvel vonult oda nyaralni, stb. Aztán a hájfejû bejelenti, hogy szeptembertõl nincs nyaralás. Ki a bánatos fa** szokott õsszel nyaralni? :haha: Azért vegyük már észre azt a szintet, amikor már totálisan hülyének nézik az embert...
És akkor címlapon tolja az Index is, hogy Falus már a harmadik hullámról beszél az atv-n. Az a Falus, aki még tisztifõorvosként ezt nyilatkozta 2009-ben a H1N1-rõl:
"Véleményem szerint nem érdemes maszkot venni. Kivétel az egészségügyi dolgozóknak bizonyos vizsgálatokhoz, illetve sebészeti maszkot érdemes venni a fertõzött betegeknek, hogy a vírus ürülését kicsit megfogják, illetve a betegeket otthon ápolóknak. A maszk megelõzési célból való utcai viselete azonban nem befolyásolja a járványt. Igaz, egy jól szûrõ maszk, ha valaki nem dugja ki belõle az orrát vagy a száját, valamit szûrhet – de 1500-2000 forintba kerül, és nyolc óránkét cserélni kell."
Hoppá, retikül. Fészbukon meg nézem a videón, ahogy maszk nélküli rendõrök ráncigálnak, gyömöszölnek le valami balfa**t a vonatról, mert nincs maszkja. Legalábbis állítólag ez történt a videó felirata szerint. Az tisztán látszik is, hogy a rendõrökön nincs maszk (kesztyû igen).
Sokadszorra mondom: én nem fogok a maszk ellen tüntetni, felveszem ahol kell. Külföldre amúgy sem járok. Kezet egyébként is úgy szoktam mosni, hogy alaposabban. Satöbbi, satöbbi. De akkor most ez jön? Rendõrállam? A minisztérium fanyalog, hogy "csak" 50 ezren töltötték le a VírusRadar telefonos applikációt, mert minimum 1-3 millió embernek kellene letöltenie. A rendõrség április végén szép csöndben bevezetett egy új arcfelismerõ rendszert, aminek egy elõdjét már aggályosnak ítélte anno a NAIH.
Most ha a második hullámban sem lesz semmi (Reméljük!), akkor szerinted meddig lehet a lakosság türelmével játszani? Akkor mivel fogják magyarázni a "nem megy tovább a vonat, amíg nincs fenn a maszk" mutatványokat? A kilencedik hullámmal? Már most arról cikkeznek, hogy "egyre több támadásnak vannak kitéve az egészségügyi dolgozók". Igen. Mert ha a koronavírus miatt minden más egészségügyi ellátás akadozik, akkor a betegek meg a hozzátartozóik idegállapotba kerülnek. És az idegállapot az egy olyan állapot, hogy azon vezetik le, aki éppen ott van fehér köpenyben. Egyes rétegeknek még koronavírus sem kellett ehhez az attitûdhöz eddig sem.
Egyszerûen belátható, hogy ezt nem lehet a végtelenségig futtatni. Vagy ha igen, akkor tényleg eljöhet itt is FerFal Argentínája.