Hát persze..itt a szipkáé
http://www.aliexpress.com/snapshot/6362181132.html
és ha már rendelsz, ugyan annak az eladónak a boltjából szerintem jó választás
http://www.aliexpress.com/snapshot/6362181131.html
Printable View
Hát persze..itt a szipkáé
http://www.aliexpress.com/snapshot/6362181132.html
és ha már rendelsz, ugyan annak az eladónak a boltjából szerintem jó választás
http://www.aliexpress.com/snapshot/6362181131.html
Az elmúlt hónapban kibõvítettem a készleteimet, fõleg az alapvetõ dolgokból, fogyóeszközökbõl.
Szortíroztam a készletbõl és elástam egy élelem pakkot is egy masszív tárolóval.
Szert tettem pár öngyújtóra, körülbelül ennyi elõnye van a dohányzó rokonnak egy nem dohányzóhoz képest.
Immár van egy egerészõ macska testvérpárunk is - meg is fogják az egeret.
Képzeljétek nem volt macskánk az utóbbi fél évben és vagy 20 egér tanyázott az istállóban. Nem volt macska így csapdázni kellett õket. Most már az "automatika" alias természet lerendezi helyettem.
Berendeltem pár könyvet, van köztük egy túlélõ könyv is, valami kb. 520 oldalas. Majd írok a következõ héten tapasztalatokat. Továbbá gyógynövény határozó és képekkel illusztrált növényes könyv is. Igazi hiánypótlás lesz az itthoni "könyvtárba". Egyébként a Librirõl rendeltem.
Rendeltem merevlemezt is adattárolásra, mert az offline archívumom mérete kissé megnövekedett és legfontosabb adatokról egyébként is kell még egy tükörmásolat. A WD Red sorozatú merevlemezeket preferálom, a WD Green széria az EARX típus után már elég sok hibás darabot produkál, több forrás szerint.
Fát is hasogattam az elmúlt idõben, de már a következõ szezonra felkészülendõ.
Résmentesítettem szivacscsík segítségével pár régi típusú ajtót így kisebb lett a huzat, de a kályhának bõven elég ami három ajtó résein be tud jönni. Legalább nem olyan hideg a parketta mint elõtte, na meg gazdaságosabb lett a fûtés is.
Az idei diótermés közül némelyik dió penészes volt belülrõl, nyilván a sok esõ miatt. Nem megy kárba az sem. Nagyon jól melegít.
Ha minden igaz írok majd arról a túlélõ könyvrõl tapasztalatokat. (Nem Bear Grills-es könyv, mielõtt arra gondolnátok :D)
mmilan21 látom nem tétlenkedtél :D
Ugyan ritkán írok a fórumra, de azért minden napra jut valami teendõ. Az idei évben felgyorsultak a dolgok és nem csak az én részemrõl ami az itthoniakat illeti. Van egy elképzelésem, hogy 1 hónapig hogy lehet túlélni közmûvek nélkül. Ez a kitûzött célom, amikor elértem akkor értékelem a helyzetet és rágyúrok a problémásabb részekre(pl. elektromos áram).
Up:
Egy kissé talán a témába vág, mert egy felkészülõ gondolom legtöbbször nem a fõáramú médiából tájékozódik.
Ráakadtam az Enigmák(az elején Enigma) címû tényfeltáró sorozatra, így azt is archiválom lefelé. Van két testvérsorozata is a Hihetetlen és az Ébredések, ez a kettõ is megy az Enigmák mellé.
Szoktam nézni õket apránként. Vagy 200 rész biztosan van belõlük és jönnek hetente újabbak.
Az a jó ebben a sorozatban, hogy a mûsorvezetõ függetlenként próbál hozzáállni a témához, megvizsgálnak több nézõpontot, videobejátszások is vannak a részekben és még humoruk is van hozzá.
Az áram jó dolog de akárhogy is nézzük csak luxus cikk (szerintem legalábbis).
,
Ez egy különleges "egyoldalú" pack lett.
Tárolónak egy régi fekete füles mûanyag tárolót használtam. Az a régi 80-as 90-es évekbeli amiben csávázószert tartottak, de ez már vagy 100 alkalommal ki lett mosva, így steril lett(vegyszermentes).
A csávázószeres magoktól még az egér sem pusztul el, ez nem glialka vagy hasonlók, de azért érdemes elkerülni. Ez a mûanyag olyan amit a Nap sugarai évtizedek alatt sem tud láthatóan elöregíteni.
Nyilván a vegyszer miatt ilyen erõs a tároló felépítése/anyaga.
Raktam a tárolóba egy vastag fekete szemetes zsákot majd beleraktam a konzerveket.
Ezután lezártam a zsák száját (megkötöttem erõsen), a megkötött részt belegyömöszöltem a tárolóba, majd lezártam a tárolót a saját kupakjával.
Ezt követõen egy régi kimosott (masszív régi MOL-os) mûtrágyás zsákot fogtam és beleraktam a tárolót, majd a zsák száját megkötöttem egy alumínium dróttal(azért alumínium mert nem az nem rozsdásodik). Elástam és most már csak a megbontásra vár.
Azért lett egyoldalú, mert csak konzervet raktam bele, felkészülve egy élelemhiányra, mert vizünk lesz a kútból és megszûrni sem bonyolult dolog. Élelem viszont kelleni fog. Van tiszta víz tartalékom is.
Arra lett kihegyezve a csomag tartalma, hogy azonnal fogyasztható élelmet biztosítson kb. egy hét idõtartamra. Nem kell víz vagy fõzõcskézés az elkészítéséhez. Meg kell melegíteni a kaját, kibontani és lehet enni. A konzervek többsége nyitófüllel van ellátva, így a felbontása sem olyan nagy kihívás konzervnyitó híján (kés még akkor is van).
Röviden ennyi.
Up: Azért ez a dupla zsákos megoldás, mert a hordó teteje nem biztos, hogy teljesen vízálló. Így viszont biztosra mentem.
Sziasztok! IH-81 sugárzásmérõhöz keresek akkumulátort, tápkábelt, bekötési rajzot. Nagyon szép állapotú a készülék, de nincs hozzá semmi rajz. Ha lenne, kötnék rá más aksit.