-
Van erdõd is, nem? Akkor fa van. Egy kályhát beállítani nem nagy dolog. Többször építettem is téglából tûzhelyet régen.
Vagy annyira enyhék a telek arrafelé?
Nem okoskodni akarok, de a fûtés kérdése nálunk eléggé sarkalatos pont. Részint a családom egészsége miatt, részben a ház állagának megõrzése miatt.
Ismertem olyan embert, aki Budán a Várban egy mûemlék épületben élt 60 évet, ahol nem volt kémény. Soha nem fûtöttek, olyan izületes volt, hogy visított, ha a székbõl fel kellett állnia.
Másrészt ha nincs áram, akkor nincs fûtésetek. Valami alternatíva kellene.
Alapelvem, hogy mindig legyen B-terv.
Meg C és D is. :D
-
Fa van, csak vegyes tüzelésû kazán nincs. Terv volt arra hogy beszerzek egyet, de abban sem vagyok biztos hogy ebbe a papírfal alapú házba be lehet építtetni. Északon vagyunk, kemények a telek. (Igaz a tavalyi nem volt annyira durva.)
Egyelõre agyalok, de majd kitalálok valamit. Ha úgy keresnék mint régen, akkor nem lenne semmi ilyen probléma, de a minimálbér felébõl ketten, az úgy már keményebb dió. Ez a tél eltelik majd, aztán esetleg hátha eszembe jut majd valami.
-
Gipsy stove. Bárhol tudod használni, legalább nap közben fûthetnél errõl.
-
A papírfal alapú ház alatt mit kell érteni ? Hány fok van ott átlagban télen ? Hidegebb mint Magyarországon ? Milyen megoldásokat alkalmaztok a hideg ellen ? Az árammal fûtés a legdrágább és leg energiapocsékolób ... Siesta gázpalackos kájha ? Én a tavaji tél felét siesta kájhával húztam ki , de a páralecsapódásra ügyelni kell . Egy hozzád közeli várost megadhatnál , ránéznék az idõjárásjelentésre idõnként .
-
Ha ott a sok ingyen gally biztos kihasználnám, egy rakás egyszerû kályhamegoldás van közel nulla forintból, amiben el lehet fûteni. Amíg száraz addig kellene gyûjteni az erdõbõl egy nagy halmot a ház közelébe, nem akkor amikor leesik a hó.
-
Egy kicsit meglepõ, igaz a kérdések között nem igazán volt utalás illegális bevándorlásra és egy kérdése sem volt lõfegyvertartásról, önvédelemrõl. Ha lett volna, akkor valószínûleg 2-3 kockányit jobbra tolódott volna a pont. :)
https://i.imgur.com/C50f46Q.jpg
-
A papírfal alapú ház alatt mit kell érteni ? Hány fok van ott átlagban télen ? Hidegebb mint Magyarországon ? Milyen megoldásokat alkalmaztok a hideg ellen ? Az árammal fûtés a legdrágább és leg energiapocsékolób ... Siesta gázpalackos kájha ? Én a tavaji tél felét siesta kájhával húztam ki , de a páralecsapódásra ügyelni kell .
-
A fal belül ilyen préselt fa, de olyan mintha papírból lenne (kis túlzással). Farostlemez? Kívülrõl szintén préselt fa, csak vastagabb, az másfajta. A kettõ között pedig van ilyen bélés féle, szerintem üveggyapothoz hasonló dolog. Télen a házban a nappaliban 0 fok volt a leghidegebb idõkben. Hideg ellen van hõsugárzó (tervek vannak a kiváltására, de ezen a télen még nem hiszem hogy összejön). Az áramszámla alacsonyabb lesz mint tavaly, mert tavaly havi 40 dollárt (12ezer forintot) elvitt a rossz kút-szivattyú. Amióta kicseréltük, azóta annyival kevesebb a villanyszámlánk.
-
A vízrendszered nem fagyott szét ? :hogymi:
Hát , a 0 fok az durva , 8 fok alá nem mennék le .... 3 hálózsákban alszotok ? Durva , jól bírjátok .
-
Ha megy a hõsugárzó akkor nem 0, hanem 15 körüli. A kút nem fagy be. A tél nem volt most olyan durva, megy egyelõre most is nagyon laza a hõmérséklet. A 4-5 évvel ezelõtti telek voltak kemények, -28 fokok repkedtek, nappal -17 meg ilyenek. (Fûtésünk már akkor se volt.) A tavalyi télen csak röhögni lehetett a -8 fokos nappali hidegen. Bent meg ugye 0, ami hõsugárzóval feltornászható. :) Új adó is lesz, úgyhogy bukunk egy zsák pénzt. Annyit, amennyibõl több télen simán fûthettünk volna. De politikusok úgy döntöttek hogy inkább elveszik a pénzem, szóval ennyi. Marad a hõsugárzó, egyelõre.