Érdekes, mondhatni stílusos, ránézésre úgy tûnik hogy az anyaga és a minõsége se rossz, mindemellett olcsó és kabát alatt elfér, nem kell kézben hurcolni egy szatyrot. Tetszik. (Csak nem nekem való.) :)
Printable View
Érdekes, mondhatni stílusos, ránézésre úgy tûnik hogy az anyaga és a minõsége se rossz, mindemellett olcsó és kabát alatt elfér, nem kell kézben hurcolni egy szatyrot. Tetszik. (Csak nem nekem való.) :)
Kiver az ideg...A korábbi rossz tapasztalatokból okulva addig nem indítok rendelést, ameddig az eladó nem erõsíti meg, hogy a rendelni kívánt termék van neki raktáron...2 napja írogatok lucy ling-nek és basszus nem veszi a fáradtságot, hogy válaszoljon..mivan??? ez egy kínai, akinek nem kell a pénz??:duhos:
Ha nem vette át a pénzt akkor ne aggódj miatta. Ha átvette és úgy nem válaszol, az már lehet egy probléma elõjele.
Nem aggódok, de meg akarom rendelni tõle a terméket, õ meg szXrik rám..nem ez a szokásuk..általában percekkel a kérdés megírása után írnak is, hogy dear my friend please order now...:)
Az átlag kínai boltos olyan. De én is jártam már úgy, hogy az egyik nem írt vissza visszaírni. Õ bajuk, kb 350 dollárért akartam rendelni, de mivel nem válaszoltak, így elestek az üzlettõl.
Nyilván nem akarták használni a "keksz és korbács" módszert, emberségbõl, csak mindannyian tévedtek abban, hogy az összes két lábon járó, beszédképes humán az ember. Az is lehet, meg valami egészen más is lehet. Az egészen mások miatt találták ki a korbács részt, és ha valaki gazdag, sokkal jobban tudja használni a korbácsot.
A gyerekeket meg az állatokat nevelni kell. Ha nem nevelik, akkor elvadulnak. Sima ok-okozati rendszer, bizonyos szempontból mindannyian megelõzték a korukat.
Szép dolog a példamutatás, de ha eredményeket akarunk elérni, akkor menet közben alakítani kell a módszereken is. Vagy ha nem akarunk változtatni a módszeren, és mégsem teljes az eredmény, akkor felül kell bírálnunk a premisszát, mégpedig azt, hogy minden ember egyforma és egyenlõ.
Õk vallási vezetõk voltak, nem átlagemberek. Ez azért jelentõs különbség. :)
Egyik haverunk eddig 100 millát tudott félretenni, úgy, hogy még többet is adózik, mint kéne (így sosem mennek ki ellenõrizni :) ). Havi 850ezret keres bruttó egy multinál, mellette vállalkozása van. Minden reggel felkel 5-kor, hogy odaérjen a munkahelyére, a vonatút alatt foglalkozik a cégével, és este 9-kor ér haza. Hétvégén megint csak a saját vállalkozását próbálja fejleszteni.
Nekem semmi vagyonom, de eszemben sincs cserélni vele. Szerintetek mennyire ismerik a gyerekek az apjukat?
Az egy tévhit, hogy aki gazdag, annak több szabadideje van; általában épp az ellenkezõjét látom. (Akik ráérnek a rongyot rázni, a pénzt szórni, általában azok, akik beleülnek a jóba, és nem azok, akik maguk teremtik meg a gazdagságot.)
Akkor már inkább a hatalmat választanám. A gazdagok ugyanúgy bábuk, védtelenek, mint a csórók, azzal a különbséggel, hogy elõbbiekre mindenki árgus szemekkel figyel (nav, maffia, bekebelezõ, alattomososan küzdõ multi riválisok, pénzéhes politikusok, stb.). S rajtuk pusztán a munkájuk miatt olyan hatalmas a a felelõsség és a stressz, ami egy átlag alkalmazott számára ismeretlen.
És a testi, érzelmi egészségnek szinte mindig kárára megy ez az élet.
Amúgy én az egészségre voksolnék. :)
Ha gazdag, akkor megteheti hogy eladja a cégét és éljen belõle élete végéig, boldogan, nyugalomban. Ha nem tehetné meg, akkor nem gazdag, csak jómódú. Ha megtehetné de nem teszi, akkor pedig az õ saját választása. Hiszen ha neki az a jó hogy hajt és még több pénzt szed össze, akkor az tulajdonképpen a hobbija. :)Idézet:
Az egy tévhit, hogy aki gazdag, annak több szabadideje van; általában épp az ellenkezõjét látom.
Valóban nem definiáltuk, de az nagyon kivételes eset, amikor hátradõlve pihenhet az ember, mert akkora vagyona van, vagy magától is dõl folyamatosan. Nagyon-nagyon ritka. :)
Amúgy céget általában az éves bevételének megfelelõ összegért vásárolnak meg, nem többért. :)
100 milla például arra elég, hogy évente egyszer elmenjenek valami egzotikus tájra nyaralni, és mindegyik gyerek saját ingatlannal induljon az élteben, hitel nélkül.