Fagáz üzemû motor régebben engem is foglalkoztatott, 4 ütemû fûnyíró motort akartam átalakítani/üzemeltetni és azzal autó generátort hajtani.
Sajna több projekt akkor, szabadidõ hiányában elmaradt. :rolleyes:
Printable View
Fagáz üzemû motor régebben engem is foglalkoztatott, 4 ütemû fûnyíró motort akartam átalakítani/üzemeltetni és azzal autó generátort hajtani.
Sajna több projekt akkor, szabadidõ hiányában elmaradt. :rolleyes:
Mûködik kétütemûvel és diesellel is. Csak más problémákat kell megoldani. Engem elsõsorban az autó érdekelt, de a többiek meggyõztek. A fûtés hõmennyisége veszendõbe megy. Így otthoni használatra, fûtés plusz áramtermelésre gondolkodunk.
Én is elkezdtem egy ilyent, de még csak a motor van rászerelve a tartóra, meg a generátor van meg.
Egy ékszíjtárcsa tárcsa hiánya miatt álltam meg vele, aztán mással foglalkoztam.
Akkutöltésre készül(ne), hogy szükség esetén rásegítsen a napelemes rendszerre.
Fûnyírómotor egyszerû, ha tönkremegy, viszonylag olcsón hozzá lehet jutni másikhoz, a felfogatásuk is hasonló.
Most tartom a fél évenkénti nagy AAA aksi tesztelést, és töltést. Sajnos csak egy AAA-s töltõm van, így a folyamat, ha nem felejtkezem el az aksi cserékrõl 8 napig fog tartani. Egyébként ilyen aksikat raktároztam el: Gp ReCyko AA 6dbos akkumulator vagyis nem pont ilyen, hanem AAA-s, de olyan már sajnos nem kapható náluk, pedig egész jó árban volt. Eddig ezekbõl az aksikból egy tesztelt sem halt meg. Egyébként pont a 18650-es aksi töltés is a napokban volt(tesztelni csak az utóbbi 1-2 alkalommal kezdtem), és ott viszont azt tapasztaltam nagy elkeseredésemre, hogy nem elég 2 havonta tölteni, mert nagyon nagy az önkisülésük, hiába tartom hideg, száraz helyiségben légmentesen lezárva:\ Feltöltve a Police 500W jelzésû lámpa max. fényerõn majdnem 3 órát tud vele menni, újra feltöltve, majd két hónappal késõbb vizsgálva már 20 perc után drasztikusan csökken a fényerõ, alig éri el az eredeti felét, aztán persze lassul a fényerõ csökkenés, de éles helyzetben nem hiszem, hogy ilyen állapotú aksival sokra mennék.
Köszönjük a tapasztalatot. Énnékem is hasonlók a tapasztalataim, csak megerõsíteni tudlak. Ezért gondolkodom vizes elemeken és lúgos aksikon. Valyon hová tünt a régi polgárvédelmi készlet?
Voltunk ma egy vidéki lõtérren gyakorolni, elment egy doboz sörét meg egy doboz kalasnyikov lõszer. Kezd alakulni, szinte mind a feketébe ment.:haha:
A mai nap mondása:
"- Oké, ott a glock a három tárral, több mint kilencven lõszer. Ott az MP5 a három tárral, de minek a rakétapisztolyhoz gumilövedék?
- Mert nem mindenkit akarok megölni.
- Ja!"
:D
Voltam a Börzsönyben két napos túrán. 70 km-t mentünk a két nap alatt, 25 kg-os málhával, kint alvással. Az erdõ elég komolyan le volt amortizálva, mindenhol kidõlt, kettétört fák, leszakadt ágak, törmelék szinte minden méteren bizonyos terepszakaszokon, kemény vihar volt. Aznap nem lettem volna kint, mert aki ott sátorozott volna az nagy esélyellel ott is marad....
Csatolmány 4482Csatolmány 4483Csatolmány 4484
A héten, de csak egy fél napon. Bükk mûhely padlózat. Felszedhettem, felvághattam, elhozhattam. Ment volna a konténerbe.
Az eltüzelésen kívül, még jó néhány felhasználási lehetõség.
Csatolmány 4491
Sajnos egyetlen túlélõ mûsort sem tudtam megnézni a tévében.:D Nem volt rá idõm. Nem mondom, hogy sajnos.
Én inkább csinálom...