Jól bírjátok .
Printable View
Nem az elsõ ilyen tél. 5.? 6.? Nem emlékszem melyik volt az elsõ év.
Rendeltem egy létrát 6 héttel ezelõtt a Walmart-ból. Az elsõt feladták 2 nappal késõbb kellett volna megkapnom. Eltelt 2 nap, 1 hét, 2 hét, aztán rájuk írtam hogy mi van már. Erre írták hogy csak késik, de a vételárból visszautalnak 10%-ot. Oké, én meg vártam tovább. Még 1 hét eltelt. Írtam nekik hogy még mindig sehol. Mondták hogy oké, akkor küldenek helyette egy másikat. A másikat feladták, megint 2 nap eltelik, meg 1 hét, meg 2 hét. Írhattam nekik megint hogy gáz van, mert ez sincs sehol. Megint tárgyalnom kellett velük napokon át leveleztünk, vissza akarták utalni a pénzt, de mondtam nekik hogy mit csináljak a pénzzel, azt nem rakhatom le a földre hogy azon másszak fel a tetõre. Aztán végül csak mondták hogy küldenek egy 3.-at. Na, ez végre ideért ma. És kiderült hogy miért veszett el a másik kettõ. Mert nem tették dobozba, nem csomagolták be, se semmi. Csak rádobtak egy öntapadós papírt a címmel és kész. Normálisak ezek? Persze hogy elveszik ha nincs dobozban és lejön róla a papír a címmel együtt.
:duhos:
Megjött a fél éves ingatlan-adó. Már majdnem 700 dollár. :(
Ingyen laksz a földeden. Nem?
Itthon az b..sz fel, hogy az oviba kötelezõ járni, de mi vesszük a wc papírt, karácsonyfát, játékokat, szalvétát, zsepit, stb-t
Havi pénzt fizetünk és ezmég csak az ovoda.
Mi lessz iskolába?
Sok dolgot tudnék mondani, amit külömbözõ nevekkel illetnek, de adó terhet rónak ránk...
Dehogy lakok ingyen. Fizetem az ingatlanadót, ami így már nagyjából 1300-1400 dollár / év. Ebbõl nagyjából 150-200 dollár lenne az amiért kapok is valami szolgáltatást, a többi csak lehúzás. Például a fele kb. az iskolapénz. A könyvtár is 3 napi munkabérembe kerül, holott azt se tudom hol a könyvtár. Aztán ott a mentõkocsi-fizetés. A múltkor mikor kellett volna, nem tudtuk õket kihívni, mert telefonunk se volt rendes. Akkor mire fel fizetek érte? :( Aztán ott van valami öregek otthona vagy micsoda. Oké, de bármelyik öregnek több nyugdíja van mint amennyit én keresek. Akkor miért velem fizettetik ki azt? És ez csak néhány a sok közül. :( És aki itt nem fizet, mert mondjuk nem tud, mert nincs elég pénze, attól az állam elrabolja a házát és elárverezi. Szemét egy rendszer. Mérhetnék az ingatlanadót ahhoz, hogy ki mennyit keres, akkor nem lenne akkora probléma. Így viszont minden fillér elköltését kétszer is meg kell gondolnunk.
Ma éjjel elmaradt a videó. Dolgoztam vagy 2 órát éjjel, és csak annyi idõm maradt hogy felidézzek két esetet és gyorsan leírjam. Holnap az lesz a videó alapja.
Beszélgettem anyámmal, megnézte a videókat erre azt mondja hogy "milyen jól folyékonyan beszélsz bennük". Erre mondtam neki nagyon nem, mert mindegyikben van 15-20 vágás. :haha:
Aztán azt mondta hogy aki megnézi annak nem tetszhet mert biztosan mindenki happy end-et vár. Erre meg az volt a válaszom hogy olyan nincs igazán, mert ez nem film hanem valóság. Esetleg talán az "happy end" hogy amik akkor történtek, olyanok ma már nem történnek velem. Az úgy nem rossz dolog.
Érdekes hogy ami Magyarországon heti dolog volt, beszólás, követés, erõszak, fenyegetés, az itt nem történt meg. Itt ami a legrosszabb volt az az hogy mozgó kocsiból pofáztak/kiabáltak rám. Az se kellemes, ugyanakkor az sehol sincs a többihez képest.
Tegnap az asszony bement a városba. 2 órás az út ilyen idõben, de õ egy órával sötétedés elõtt indult. Világítás és elemlámpa nélkül. Hó és hideg, ezért mondtam is neki hogy ne sok mindent vásároljon, de rengeteg dolgot vett. Ráadásul telefonnal küldött emailt, de észre se vettem, csak 40 perccel utána. Úgyhogy biciklire ültem és elkezdtem a vaksötétben a város felé tekerni, vagy 300 méterre volt már a háztól. Átvettem a szatyrokat és én hoztam hazafelé.
A sok szatyor miatt alig tudta tekerni a biciklit, meg szét is fagyott. Meg hát teljesen vaksötétben biciklizni, nem túl jó. Ha nem lett volna hó az úton, akkor nem lehetett volna látni semmit.
Mindig mondom neki hogy legyen nála lámpa és multitool. Az utóbbi szerintem már nála szokott lenni, de a lámpát mindig itthon hagyja.
Talán most megtanulta, de az eddigi sztorik alapján még nem teljesen :D
Múltkor is vaksötétben jött haza lámpa nélkül. Legközelebb majd rákérdezek elõtte hogy van-e nála. :)