Ez nekem is tetszik. Valami ilyesmit szeretnék én is, és árban sem annyira vészes.
Printable View
A predator most akciós, csak a színe lenne szolidabb! :)
De a fene bánja, munkába majd járok IKEÁS szatyorral! :)
Köszönöm a kiigazítást, átsiklottam felette. Kérdésem. Egy ekkora zsáknál mennyire számít a deréköv? Tudom, hogy sokat, de lehetne valahogy számszerûsíteni? Kg vagy km értékben? Mert a derékövvel rendelkezõ Patrol Pack Karrimor store szerint ára 135 Font, de innen már 38 ezerért is meg lehet rendelni. Igaz, hogy van konzervatívabb színekben, de akkor is túl nagy az árkülönbözet.
Elég sokat számít, de ha nem durrantod agyon, akkor elviselhetõ és elég kényelmes. Nagyobb súlyoknál rengeteget számít a deréköv, a teher jelentõs részét átveszi. Ha kellõen szorosan magadra állítod, akkor nagyobb súlyokat tudsz megmozgatni mint gondolnád. Nekem is van egy Karrimor Field Pack-em, de ha több cuccot kell vinni akkor elõkerül az M-Tramp ( kínai) zsák. Képek (Karrimor vs M-Tramp, 45 l vs 85 l) Bocs a kaki képekért :-(
Csatolmány 872
Csatolmány 873
Értem és tudom. Ezért is kérdeztem esetleges kg ill. km arányszámokat. Kellõen jó kiképzésû-e a vállpánt, hogy BOB-ként használható maradhasson. 45 literbe a csomagomat ismerve 8-10 kg fér bele. De akkor már karácsonyfa a csomag. Ilyen súlyt mennyi ideig lehet kényelmesen cipelni benne? (Tudom emberfüggõ, de hozzávetõleges eredményt ad, egy derékpántos zsákkal való összevetés)
Pont a nagy zsák miatt érdekel a Karrimor. Mert akkor egy Infantry Bergen lenne a nagy. Az oldalzsebek így skálázhatóságot adnának a zsákoknak, legyenek azok akár normál, akár medic.
Lehet hogy rossz a kérdésem, de ha a látszólag a két hátizsák majdnem ugyanakkora, akkor hogy lehet hogy az egyik 45 literes, a másik meg 85 literes? :confused:
Nem értek egyet.
Mondjuk ki: a Field Pack legnagyobb hátránya, hogy nincs deréköve. Nem is kell neki, mert lövedékálló mellénnyel történõ használatra tervezték, ott nem igazán lehet ö et csatolni.
Egy karabinerrel felrakott heveder soha nem lesz olyan fix mint egy gyári varrott megoldás.
Volt egy osztrák hadi KaZ-3 zsákom KaZ-2 övvel. Nem volt olyan masszív mint az M-Tramp.
Szerintem ez egyéntõl is függ, de nekem kb tíz kilóval a Karrimor elviselhetõ volt, nem volt vészes, derékpánttal jobb lett volna.
A Karrimor mellett szól a jobb bõvíthetõség (Bergen zsebek + Molle), a Bergen mellett a jobb szín és minta ( Olive Green illetve DPM, a DDPM eléggé "világít"), illetve a nagy méret. Nagyból lehet kicsit csinálni.
Bár BoBnak elég kellene hogy legyen a 45/70 liter.
Egyébként meg: ha kell derékheveder és sok hely, akkor Bergen. Ha nem, akkor amelyik tetszik.
Ezt láttátok? Nagyobb a zsák, mint én :D :
http://www.thearmybox.com/dpm-nagy-bergen-hu.html
Amúgy deréköv-súly-kényelem:
nekem egy 45-50 literes hátizsákom van napi használatban, ami alapjáraton kb 8kg, lemértem. Igazából teljesen jól kezelhetõ, az ember egy idõ után észre sem veszi, hogy ott van (én inkább a hiányát szoktam, amikor nyáron egy szál pólóban megyek valahova, furcsa, hogy nincs a hátamon semmi...). Kényelmi szempontból jó a mellpánt, de nem létszükséglet, amíg nem szaladsz a busz után.
Ha hét eleje van, és pluszkaja, ruha, miegymás benne van, és felszökik 12 fölé a súlya, na akkor már érzem a deréköv hiányát... (Ne feledjük, hogy a 8-hoz képest plusz 50%, és nekem iskolatáska-jellegû hátitatyóm van, nem direkt hátizsák!) Szóval itt már mindig bekapcsolt mellpánt (aranyat ér, ha lehajol az ember pl bekötni a cipõjét), és hosszútávon a vállaknak nem igazán kényelmes. Meg gondolom a hátnak sem. Ki lehet bírni, de a következõt szerintem úgy veszem, hogy nagyobb legyen, és deréköves.