Sebszél összehúzónak ragtapasz, meg olcsó pillanatragasztó. Kiváló szerek.
Printable View
Sebszél összehúzónak ragtapasz, meg olcsó pillanatragasztó. Kiváló szerek.
Ismerem, tapasztalat (hála jó istennek) nincs. De van belõle, sõt van más is...lásd lejebb.
Nagyon hasznos azaz inkább praktikusabb mint bármelyik gyorskötözõ géz.
Minden "terepen" lévõ bakánál kellene hogy legyen legalább egy ilyen...
Számos gyártó gyárt hasonlót csak persze más néven, ami még nagyon "jó" egy tovább fejlesztett változat, többféleképpen használható :Oales Modular bandages, keress rá! Több méretben is van!
Persze ezek mind nagyobb, komolyabb sérülésekre valók, de igazából a mai eü dobozokból pont az ilyen sérülésekre való kötözõk hiányoznak. Mindenkéép hasznos beszerezni belõlük.
A legjobb:
Csatolmány 591
Szépek meg jók ezek a cuccok, amit összeraktok. Tudjátok használni a benne lévõ mindenféle cuccot?
Én civilben egy évet katonaként kettõt mentõztem. Nem sofõrként. Volt benne minden, vakbél, szülés, rakétatest robbanás, mentõvel való felborulás és a többi. Azóta eltelt vagy húsz egynéhány év. Ma már mást csinálok. Mára már kissé megkopott a tudásom, fel kellene frissíteni. Megint vonulni kellene vagy egy fél évet...
Rutint csak az szerezhet, aki olyan helyen dolgozik. Én nem sérülök le minden nap, hogy kötöznöm kelljen magam. De egy sebtapaszt, vagy egy pólyát tudok használni anélkül is. Régen is ment, most is menne. :)
A nat geo-n van egy musor: inside combat rescue. Ismeri valaki?
igen, mi a kérdés?
Ez a sorozat a US Airforce pararescue "para jumper" (PJ) -jeirõl szól, gyakorlatilag fegyveres-, harci mentõk.
Nem tévesztendõk össze a Medevac-kal ami az US Army mentõ egysége, õk vöröskeresztes gépeken mennek, amin ezért nem lehet fegyver és kiváló célpontok az ellenségnek...
ez már ismétlés :)
jah, meg persze az eredetiket is láttam már...
van benne pár tanulságos "eset", 18 éven felülieknek!