Mit csinálsz erre felé földúton ? Vadászol ? Vagy erre felé dolgozol ? Tavasszal amúgy szívesen látlak ha benézel , majd megbeszéljük .
Printable View
Ez érdekelhet benneteket:
http://www.foldhivatal.hu/index.php?...d=204&Itemid=1
Találtam még két képet telefonnal csináltam .
Csatolmány 1347
Csatolmány 1348
Nem tudom. Lehet csak a bejelentés fog már költségbe kerülni, de nem csodálkoznék valami pótdíjon sem :(.
A birka igényes állat. Igényesebb a tartási helyre, a takarmányra, a gondozásra. Kezdõknek szerintem nem való. A birkanyírás sem túl egyszerû (bár bele lehet jönni, azért nem egy kvantumfizika :D ), ha mással csináltatod, az meg drága.Idézet:
1 Birka - mi gond van velük ? nekem valaki azt mondta csak legelgetnek , és egy évben egyszer meg kell nyírni õket és ennyi .Ha több infó van valakinek birka ügyben az jól jönne .
A kecske ezzel szemben (fõleg a sima parlagi) nagyon ellenálló, bármit megeszik, és az idõjárás viszontagságait is jobban tûri. Indulónak szerintem jobb választás :) Kecskét viszonylag sok helyen láthatsz magában, vagy kisebb csoportban, háztáji tartásban. Ellenben birkát azt szinte csak nagyobb nyájban.
Jó a faépület is, csak le kell szigetelni valahogy.Idézet:
2- tyúk : elképzelésem szerint fából csinálom meg nekik a helyüket és a tojórészt , a kinti kapirgáló az pedig kerítéssel elválasztott a teteje pedig mezõgazdasági háló duplán a ragadozómadarak ellen . Kutyát oda nem szeretnék mert nekem a kutya családtag kategória ezért biztos nem hagynám kinn a hidegben egyedül ) Viszont a gyöngytyúk jó ötlet . Nekem is az a cél ,hogy a tyúkok bombabiztosan védve legyenek a ragadozóktól.
A mezõgazdasági háló jó ötlet (valamennyire takarja az égboltot, és így kevesebb a stressz az állatoknál, hiszen mint minden talajlakó madár, a tyúk is parázik az égen feltûnõ ragadozóktól), de drága. Én azt csináltam, hogy bálahálóval takartam be a kifutó tetejét. A bálázógépek (körbálázó) az utolsó pár métert már nem tudják letekerni a hálótekercsrõl, ezért azokat a gazdák sokszor kidobják. Ha van ilyen arrafelé, kérd el, tökéletesen megfelel a célnak.
Ha nagy a kifutó alapterülete, akkor a szélvihar meg tudja cincálni a hálót, ezért érdemes a kerítésoszlopokra keresztben deszkákat fektetni, és azzal "alátámasztani" a hálót. Ez havazásnál is jól jön, mert a hó nem esik át rajta, és 2-3 centi fölött már akkora súlya van, hogy leszakítja, és tavasszal rakhatod fel újra. Ha van bõven háló, akkor ez persze nem tétel, de szerintem a mezõgazdasági háló (a raschel-hálóra gondolsz?) az drága ehhez.
Ezt a képet a neten találtam , valami ilyen megoldásra gondolok csak igényesebb kivitelben .
Csatolmány 1351
Kerítéshálóm van még 25 m , fa oszlopaim is vannak , vezérdrótot meg majd veszek , a faépület már megvan csak le kell szigetelni . Gondolom a hungarocel belürõl nem jó mert kicsipkedik a tyúkok , a bazaltgyapotot szintén .Szóval ez még fogas kérdés . Jelenleg a deszka falak és hullámpala tetõ ami megvan . Tavasszal nekiállok és befejezem . terveim közt szerepel még ,hogy egy kb 1000 nm es területet beszántatok és beültetem lucernával , ezt majd aztán az állatok megehetik , ráadásul úgy olvastam,hogy a talajt rendkívül javítja .
A tyúkól fogas kérdés. A falat is kicsipegeti, a fába is belekezd. A kazánlemez talán tyúkálló. :D
Félre a tréfát. Nekünk a deszka, hullámpapír, mûanyagfólia deszka kombó láthatólag bejött. Aztán megtetvesedtek a tyukok. Felégettem az egészet. Most bontott téglából van, és rendszeresen meszelem bent. Igen, és kicsipkedik.