A cickány félhasznos állat, gerincteleneket és rovarokat eszik, (gilisztát is sajnos)
Próbáld megtanítani neki hogy a cickányt ne fogja meg :haha:
Printable View
A cickány félhasznos állat, gerincteleneket és rovarokat eszik, (gilisztát is sajnos)
Próbáld megtanítani neki hogy a cickányt ne fogja meg :haha:
Ezt nem tudtam. :( Akkor azt hiszem továbbképzést kell tartanom a macskának.
A macskák miért ijednek meg az uborkától?
Sok ilyen videót láttam a neten. Nincs macskánk, így nem teszteltem. (Más macskáját meg nem akarok zaklatni.)
Szerintem kígyónak hiszik. A videókon az látszik hogy esznek a macskák és mögéjük csempészik az uborkát, a macskák meg azt gondolhatják hogy egy zöld állat mászott mögéjük.
Péntektől szolgálatba áll a michigani rendőrmacska
https://index.hu/mindekozben/poszt/2.../rendormacska/
http://www.foxnews.com/us/2018/05/02...epartment.html
Úgy tűnik hogy egyre népszerűbbek a macska-polgármesterek. Végül is, a városházán a képviselők is el tudnak dönteni bármit.
Macska lett egy michigani falu polgármestere
https://www.nlcafe.hu/utazas/2018072...-polgarmester/
Egyenlõ esélyeket biztosít a korrupciónak, akarom mondani lobbinak, egy tál tejet bárki megengedhet magának, hogy lefizethesse valamiért :D
Én nem szeretem de tisztelem a macskámat. Eltûröm, adok neki enni, általában csirkenyakat nyersen, meg szárnyat lábat vagy fejet. A fejbõl csak a csõr marad. :) Ha kevés neki akkor eszik a kutyakajából, az nyitva van, a kajás zsákba bármikor bemehet. Meghúzom a határait, a lakásba csak egérvész esetén jöhet be, de akkor maradhat addig mig el nem kapja. Tudja hol kap oldalast :) Oldalba rúgást, és húzza is el a belét a területrõl, bent a lakásban fél tõlem. Kint tudja nem bántom, odajön dörgölõdik megvakargatom, szereti. Jól elvagyunk.
Szerintem sokan túlzásba viszik a macskaimádatot. Ha valaki bántaná megvédeném. A kutyáim nem bántják, szóltam nekik a cica az enyém, nem nyúlhatnak hozzá, megértették, ha kaját kapnak és a macskának kell belõle õ ehet elõször. Nincs rágcsáló, ha volna, a macska menne az örök egérvadászmezõkre és hoznék másikat. Ez a dolguk.
Nálunk most megint betegeskednek, bolhát összeszedtek valahonnan, tüsszög, köhög mindegyik. Kimennek az erdőbe és eljátsszák a kemény vadállatot, de teljesen szerencsétlenek, nem is szeretem őket kiengedni. Bent megfogják az egereket, szóval nem haszontalanok, az biztos. Igazából 1 macska volt, aztán mondták hogy "kéne még egy". Aztán hoztak kettőt. Ivartalanítás persze nuku. Aztán egyszerre kölykezett le mindkettő. Majd egy megint. És úgy lett a végén 6 macska a házban, pedig rakás le lett adva a menhelyre. Felelőtlenség volt az egész, csak nem hallgatott rám a család. Meg aztán mikor mind lebetegedett, akkor is nekem kellett intézkedni, meg kifizetni a magas állatorvosi számlákat. Mondjuk emiatt lettek nálunk családtagok, ahol ennyit költök az állatokra, meg ennyit törődtem velük, akkor az úgy már hozza a kötődést magával. Az egyik például kiment és evett valami mérgezőt és ott volt az egész éjjel a karomban, haldoklott. Az asszony már le is mondott róla, hogy "úgyse marad meg", de én adtam a macskának a teát, szívószálon keresztül, egész éjjel. Aztán reggelre úgy-ahogy magához tért és pár nap múlva felépült. Ezek után meg persze már nem is válnék meg tőle. A másikra is 500 dollárt költöttem, mire meggyógyult. A harmadiknak 5 centis nyílt seb volt a hátán, neki is kellett segítség. És neki mondjuk külön sztorija is van, ami elég felháborító, talán majd egyszer leírom.
Ez maximum respekt, azt hiszem, te jobb ember vagy nálam. Én sem szeretem persze, mikor szenvednek, de lehet, hogy én inkább hamar véget vetettem volna a dolgoknak.
Mondjuk lehet, hogy ez neveltetés kérdése is.
Gyerekkoromban állatokat tartottunk, és a takarmány miatt mindig sok egér volt, a fejõstehenek miatt meg mindig jutott elég tej is a macskáknak. Így általában 2-3 felnõtt volt, meg azoknak a szaporulata, sokszor 10+ macska az udvarban. De mivel hasznot is hajtottak, meg útban sem voltak, nem volt gond. Viszont mivel az állat a környéken az haszonállat volt, ezért hamar megtanultam én is, hogy a macska az fogyóeszköz, kutyák, autók, elvadult kandúrmacskák, mind tizedelte az állományt. Nem is nagyon emlékszem rá, hogy 3-4 évnél tovább volt-e egy-egy macska, nagyjából az lehetett az élettartamuk. A szaporulatot sem kellett sosem "korlátozni", mert megoldotta a természet.